Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΤΑ

1) Ανυπακοή στον Λόγο του Θεού και στις εντολές αυτού του Θεού.

2)
Φιλοδοξία πνευματική ή υλική με αθέμιτα μέσα όπως πονηρίες, εγωισμοί, συμφέροντα, κρίσεις και επικρίσεις, ψέματα κ.λ.π..

3) Αυστηρή συνείδηση ακατάπαυστα ελεγχόμενη.

4) Παρότρυνση στο να επιδιώκουμε ευλογία μόνο μέσα από την ύλη στη ζωή μας. Η παγίδα βρίσκεται στον χρόνο ο οποίος φεύγει ανεπιστρεπτί. Προσοχή στον χρόνο που διαθέτουμε για τη συλλογή της ύλης (χρήματα κ.λ.π.), να ρυθμίσουμε έτσι τη ζωή μας ώστε να βρούμε χρόνο για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου, αυτό θα ωφελήσει.
5) Δημιουργία οικογένειας με κοσμικά κίνητρα όπως εγωισμός, ζήλιες, πονηρίες κ.λ.π..
6)
Χερουβείμ: οδηγούν τον άνθρωπο ώστε να δώσει βάση στους τύπους και στο ψαλτικό σύστημα ώστε οι άνθρωποι να έχουν φόβο Θεού αλλά να μην εννοούν το κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση. Φλογίνη ρομφαία = ζήλια, ψέμα, εγωισμός, κρίση, πονηρία, φόβος, θυμός, στενοχώρια, υλοφροσύνη, άγνοια του Λόγου του Θεού, επιδεικτικότητα,
περιαυτολογία, έπαινος περιβάλλοντος, ευθιξία, παράπονο. Αυτά και άλλα πολλά κυοφορούν οι κοινωνίες των ανθρώπων και αν δεν προσέξουμε στο τι αναπτύσσεται μέσα μας, αυτό θα αποβεί μοιραίο όπως και έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, διότι ο θάνατος επικράτησε παντού δια των ανωτέρω στοιχείων στη ζωή των ανθρώπων.
7)
Άγγελος, φύλακας της ζωής που έθεσε ο Θεός ώστε ο πεσών άνθρωπος να μην μπορεί να την βρει. Είναι αυτός που ενεργεί σήμερα στο να παραπλανεί τον άνθρωπο και να διακατέχεται ο άνθρωπος από το πιστεύω της φθοράς, του γήρατος, του θανάτου και τα κατάφερε τέλεια αυτός ο άγγελος. Όλος ο πλανήτης είναι βυθισμένος στο ψέμα, στην πίστη του θανάτου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΤΑ

1) Υπακοή στον Λόγο του Θεού.
2) Φιλοδοξία στο να πετύχουμε το κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση: α) μέσα από τον νόμο του Θεού, την αγάπη ως προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, β) μέσα από τη σοφία του Θεού, γ) μέσα από την ταπείνωση με τα στοιχεία που την διέπουν, δεν είμαι τίποτα, δεν έκανα τίποτα, δεν ξέρω τίποτα καθώς και αν ταύτα πάντα ποιήσετε να λέτε ότι αχρείοι δούλοι είσθε διότι τα διαταχθέντα εις εσάς πράξατε.
3) Συνείδηση ελέους. Πόσες φορές αν αμαρτήσει ο αδελφός μου να τον συγχωρήσω, ρώτησε ο Πέτρος τον Κύριο, επτά; Και ο Κύριος του απάντησε, εβδομηκοντάκις επτά. Το έλεος αυτό του Θεού θα το στρέφουμε και ως προς τον εαυτό μας αλλά και ως προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό.
4) Παρότρυνση στο να επιδιώκουμε ευλογία στην ύλη κάνοντας το θέλημα του Θεού. Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν οι δε εκζητούντες τον Θεό ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού καθώς, αιτείτε την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνη αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται.
5) Δημιουργία πνευματικής οικογένειας, απαραίτητο στη ζωή μας διότι είναι δένδρο ζωής. Δεύτερον, δημιουργία οικογένειας κατά κόσμο προς τεκνοποίηση και συντροφιά με οδηγό απαραίτητα τον Λόγο του Θεού προς νουθεσία των μελών της. Διαφορετικά προβλέπω πολλή ακαταστασία, ειδικά σήμερα που τα πάθη, οι εγωισμοί και τα συμφέροντα έφτασαν ψηλά και υπερέβησαν την κεφαλή.
6) Ανάπτυξη στη ζωή μας των καρπών, των χαρισμάτων, των σημείων του Αγίου Πνεύματος τα οποία πρέπει να επιδιώκουμε οι πάντες. Αυτό είναι το υπέρ όπλο της ζωής, είναι αυτά τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στη ζωή.
7)
Αδιασάλευτη πίστη στην ιδέα της ζωής και όχι του θανάτου, καθώς αδιασάλευτη πίστη στην κατάργηση της φθοράς και στην κατάργηση του γήρατος. Γένοιτο, γένοιτο. Αμήν. 

                           ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

1) Εάν θέλω το μέλλον μου να είναι κατά Θεό με επιτυχία στην άφθαρτη ζωή, να ξέρω ότι αυτό χτίζεται σήμερα με το να μεριμνώ πάνω στη ζώσα πίστη και πάνω στα του Θεού. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.
2) Εάν θέλεις άνθρωπε να ζεις όμορφα στην καθημερινότητά σου, κάνε σήμερα αυτό που επιθυμείς το οποίο όμως να στρέφεται με αγάπη ως προς τον εαυτόν σου, ως προς τον συνάνθρωπο και ως προς τον Θεό. Δώσε άνθρωπε αγάπη χωρίς μέτρο και θα έρθει η μέρα που θα πάρεις αγάπη χωρίς μέτρο. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.
3)
Κάποιος με ρώτησε αν κουράζομαι που κάνω αυτό το έργο. Του απάντησα πως ο διάβολος συνέχεια, ασταμάτητα δια μέσου των ανθρώπων, μέρα και νύχτα εργάζεται να γίνει ο κόσμος χειρότερος. Πώς λοιπόν μπορώ εγώ να κουραστώ, αφού θέλω να κάνω τον κόσμο καλύτερο κατά Θεό;

4) Σοβαρός δεν είναι αυτός που έχει ύφος σοβαρού η ντύνεται ανάλογα. Σοβαρός είναι αυτός που εκτελεί τις εντολές του θεού τις οποίες αναπτύσει στην ζωή του.

5) Τον δάσκαλο να μην τον ακλουθούμε μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα διότι όλα ενεργούν στην αναγέννηση μας

6) Τα εκατό χρόνια ζωής που μας έδωσε ο θεός μας τα έδωσε για να βρούμε τους τρόπους που τα κάνουν 200 300 400 και ου το καθ εξής. Εμείς όμως σπαταλάμε όλοι μας την ζωή στην σύναξη υλικών αγαθών και έτσι χάνουμε την ζωή. Ενώ τα υλικά μας περνούν στα ξένα χέρια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου