Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Εν καθώς ημείς: - Εν σώμα - Ενότητα


Εν καθώς ημείς: Όλοι έχουμε ανάγκη το έλεος του Θεού. Αφού αυτό αγκάλιασε εμάς όταν ζούσαμε στην απείθεια, στην άγνοια, θα έρθει λοιπόν στιγμή που θα αγκαλιάσει και όλους τους λαούς της γης. Ο Θεός σώζει τον άνθρωπο χωρίς νόμο, με νόμο, με την απλή πίστη, όστις αν επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θέλει σωθεί, με την ζώσα πίστη, με την χάρη, η οποία βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα σωτηρίας μέσα από την αγάπη. Κάπου λοιπόν, το έλεος του Θεού θα βρει, θα συναντήσει τον άνθρωπο και θα τον αγκαλιάσει, ώστε μετέπειτα να τον αναγεννήσει και να τον ολοκληρώσει πνευματικά. Όταν ο άνθρωπος γνωρίσει τον Θεό θα διέπεται από την σοφία του, την οποίαν θα σπουδάσει, θα εμπεδώσει και στην συνέχεια θα εκδηλώνει σε κάθε στιγμή της ζωής του. Ας αφήσουμε αδέλφια μου τις μικρότητες, τα στερεότυπα, τις φανατικές θρησκείες, τις εξυπνάδες, τα εντάλματα των ανθρώπων και ας κάνουμε αυτό που νιώθουμε, το οποίο είναι να μοιράσουμε όλοι αγάπη. Ο τρόπος, το περίσσευμα του ενός στο υστέρημα του άλλου. Ας αφήσουμε την ανθρώπινη εωσφορική εγωιστική λογική, η οποία μας διακατείχε μέχρι χτες. Ας αφήσουμε τις ταμπέλες που φόρτωσαν άνθρωποι με συμφέροντα προσωπικά στις πλάτες μας από παιδικής ηλικίας, καταφέρνοντας να μας δαιμονίσουν και να μας χωρίσουν μεταξύ μας. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και ας γίνουμε όλοι ένα, όλος ο πλανήτης να γίνει ένα, αυτό μας συμφέρει. Εξάλλου το ένα, είναι ευαγγελική απαίτηση του Θεού ως προς όλους τους λαούς της γης και έχει γίνει αντιληπτό από ανθρώπους του πνεύματος, οι οποίοι μέσα από την σιωπή γνώρισαν τον Θεό και ενώ δεν είχαν τον νόμο του Θεού νομοθετούνται σήμερα δι’ αυτού. Ο ίδιος ο Θεός ερχόμενος τόνισε, φανέρωσε, απαίτησε από τον άνθρωπο σε παγκόσμια κλίμακα, το εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις. Η αγάπη δεν είναι για ένα μικρό σύνολο ανθρώπων και τους θρησκευτικούς ομοϊδεάτες τους. Η αγάπη αγκαλιάζει όλο τον πλανήτη, όλο το σύμπαν, όλο το άπειρο. Ας γίνουμε αδέλφια μου θεοί και ας φύγουμε από τις μικρότητες τις οποίες φόρτωσε σε εμάς η πτώση, η αμαρτία, το ψέμα το οποίο σήμερα έχει σκεπάσει δυστυχώς όλο τον πλανήτη. Ας γίνουμε ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ.
Εν σώμα: Όπως έχουμε το σώμα μας, που αποτελείται από πολλά μέλη που ζουν σε πλήρη αρμονία και εργάζονται με σύμπνοια μεταξύ τους, διακατεχόμενα από σοφία Θεού, συμπάσχοντας το ένα μέλος με το άλλο και συγκατοικώντας με ωριμότητα πνευματική, χωρίς το ένα να μπαίνει στον χώρο του άλλου, δηλαδή το χέρι δεν παίρνει το ρόλο του ματιού, ούτε η καρδιά θέλει να ομοιάσει στο αυτί, έτσι και εμείς, αφού θέλουμε να είμεθα η οικογένεια του Θεού, πρέπει να είμεθα μία ψυχή, μία καρδιά, ένα φρόνημα, με ξεχωριστή προσωπικότητα. Χωρίς ο ένας να θέλει να ομοιάσει στον άλλον, αλλά να κάνει την δουλειά που ο Θεός του έθεσε, ώστε όλη η οικογένεια του Θεού να λειτουργεί σαν μία συμφωνική ορχήστρα. Αυτό θα κάνει, την Φωνή Θεού και τα έργα της, να θαυμάζονται από Θεό και ανθρώπους και να δοξάζεται ο Θεός σε μεγάλη ακτίνα δράσης.
Ενότητα: Ο Κύριος φανέρωσε: Όπου δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το όνομά μου, εκεί είμαι εγώ εν τω μέσω αυτών. Καθώς, η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί. Ενότητα, ενότητα, ενότητα πριν να είναι αργά. Ο τρόπος για να πετύχουμε την ενότητα είναι να καταλάβουμε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και διαφορετική αποστολή. Έτσι δεν θα βλέπουμε λάθη και όλοι μαζί θα αποτελούμε την αιώνια οικογένεια του Θεού.
Ενότητα: Εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις. Τίποτε δεν θα μας χωρίζει και μόνο η λέξη Χριστός θα έχει για μας την εξουσία ώστε να είμαστε ενωμένοι στον αιώνα τον άπαντα. Ενωμένοι είμαστε όταν δεν κρίνουμε.
Ενότητα: Δεν θα χρησιμοποιώ δύσκολες πνευματικές ερμηνείες οι οποίες μπορούν να γίνουνε αιτία χωρισμού. Η ερμηνεία, την οποίαν θα πρέπει να παρουσιάζω και να δείχνω στον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μου, θα είναι η ανυπόκριτος αγάπη των έργων. Γυμνός ήμουν και με ενεδύσατε, ασθενής και με επισκεφθήκατε, εν φυλακή και ήλθατε προς εμέ. Προσοχή όχι λόγια, πνευματικές αποκαλύψεις τάχα, αλλά έργα αγάπης.
Ενότητα: Να φροντίζω και να περιθάλπω με αγάπη, ταπείνωση και έλεος το περιβάλλον στο οποίο ανήκω. Μάλιστα, να φροντίζω με αγάπη δια της εφαρμογής του Λόγου του Θεού να το νουθετώ. Όλα αυτά θα γίνονται ώστε να πνευματικοποιηθεί το περιβάλλον μου.
Ενότητα: Τα όρια (σύνορα) τα οποία θα έχω με τους συνανθρώπους μου, αδελφούς, φίλους ή εχθρούς πνευματικά ή υλικά, θα είναι μέχρι εκεί που δεν θα τους στενοχωρούν, προβληματίζουν ή θυμώνουν τα έργα μου ή τα λόγια μου. Η ελευθερία η δική μας να ξέρουμε ότι τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου. Άλλωστε πνευματικότητα είναι να εννοώ μέχρι που ο άλλος έχει τα όριά του, τα οποία θα σέβομαι. Έτσι θα γίνουμε απλοί, θετικοί και θα εξασφαλίσουμε την ενότητα για όλους τους ανθρώπους.
Ενότητα: Χρειάζεται ένα βασικό στοιχείο να υπάρχει μεταξύ μας, αυτό είναι η ενότητα. Ο τρόπος που διαφυλάττεται αυτή η ενότητα μεταξύ μας είναι, να μην βγάζουμε εύκολα πνευματικά συμπεράσματα τα οποία μας φέρνουν σε σημείο να έχουμε διαφωνίες, οι οποίες προέρχονται από τον εγωισμό. Ο εγωισμός αυξάνει δυστυχώς ακόμα και κάτω από το πνεύμα του Θεού, από το κάλεσμα του Θεού που λάβαμε ο λόγος, διότι νομίζουμε ότι επειδή διαβάζουμε σήμερα το Ευαγγέλιο του Θεού είμαστε και οι εκλεκτοί. Αφού ερχόμαστε από τον κόσμο, είναι φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας, αν όμως έρθει η αγάπη, η οποία όλα τα δέχεται τότε η ενότητα θα είναι πραγματική. Υπομονή λοιπόν και επιμονή μέχρι να έρθουν οι καρποί στην ζωή μας, με κορωνίδα όλων την ανυπόκριτη αγάπη και την ταπείνωση με τα στοιχεία που την διέπουν όπως, δεν είμαι τίποτα, δεν ξέρω τίποτα, δεν έκανα τίποτα. Όχι λόγια αλλά έργα, ώστε να είμεθα σίγουροι ότι με τα στοιχεία αυτά βαδίζουμε σωστά. Ένα άλλο στοιχείο που αυξάνει την ενότητα είναι, όταν βλέπουμε λάθη να μας διακατέχει το τρίπτυχο, βλέπε, άκου, σιώπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου