Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

1) ΛΕΞΙΚΟ ΦΩΝΗΣ ΘΕΟΥ - Μ - Π


Μακροθυμία: Είναι αγωνιστικό όπλο για να διατηρήσουμε την αγάπη, τη βασιλεία του Θεού.

Μαθητής Χριστού: Βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα ταπείνωσης, αγάπης, ζωής ,σοφίας προς σωτηρία, τα οποία θα οδηγήσουν το ανθρώπινο γένος στις πηγές του σωτηρίου και έτσι να βοηθηθεί ο λαός του Θεού (από την Φωνή Θεού), ώστε να χορτάσει πνευματικά και υλικά αγαθά, δια του Χριστού.

Μαρτυρία: Εκεί που υπάρχει η θέληση των ανθρώπων να ακολουθήσουν τον Θεό, πρέπει να φαίνεται στα μάτια των ανθρώπων η προφητεία << και είδεν το πνεύμα καταβαίνον ως περιστερά εξ ουρανού και έμεινεν επ’ αυτόν >>.

Μαρτυρία Θεού: Το πνεύμα του Θεού, συμμαρτυρεί με το πνεύμα το δικό μας, μέσα μας και γύρω μας, με την ζωή την άφθαρτη, η οποία διέπεται από το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και από τα στοιχεία του Αγίου Θεού. Όταν τα λόγια μας και τα έργα μας διέπονται από σοφία Θεού, σημαίνει ότι με τον σχετικό αγώνα γίναμε μέτοχοι των επαγγελιών, των δωρεών, των καρπών, των χαρισμάτων και των σημείων του Αγίου Πνεύματος. Όταν το πνεύμα του Θεού συμμαρτυρεί με το δικό μας, τότε η ζωή μας έχει μεταμορφωθεί σε ένα θαύμα, το οποίο θαύμα αγκαλιάζει το άπειρο αλλά και το άπειρο με ότι συνεπάγεται σε αυτό, αγκαλιάζει εμάς.

Μαρτυρία Θεού: Όταν η ζωή μας, όταν τα έργα μας, όταν η συνείδησή μας, όταν όλη μας η ζωή κινείται μέσα στα πλαίσια του Θεού, τότε μαρτυρούν τα πάντα σε εμάς ότι έχουμε Θεό. Αυτεπάγγελτα τότε και αυτός ο Θεός μαρτυρά διά Πνεύματος Αγίου μέσα μας αλλά και γύρω μας ότι έχουμε Θεό, διότι έχουμε ζωή, η οποία ζωή είναι γεμάτη σοφία Θεού, γεμάτη καρπούς, γεμάτη χαρίσματα, γεμάτη επιδιώξεις οι οποίες μας καθιστούν ιδεώδεις ανθρώπους, με προσωπικότητα Χριστού.

Ματαιότητα της κτίσης: Ο υποτάξας αυτήν την κτίσιν (Δημιουργία) στην φθορά, είναι ο άνθρωπος, ο οποίος αποστάτησε από τις αρχές του Θεού και κάνει σήμερα κακή χρήση της Δημιουργίας του Θεού με κίνητρα εωσφορικού εγωισμού. Η επανένταξη του ανθρώπου στην υπακοή του Θεού, καταργεί την ματαιότητα της κτίσης και επιφέρει την ελπίδα εις αυτήν την κτίση, ώστε να επαναλειτουργήσει κατά Θεό. Ελπίζει η κτίση, στην επανένταξη του ανθρώπου πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου, ώστε να πάψει ο άνθρωπος να της φέρεται ανήλεα, αντλώντας απ’ αυτή όλες τις ενέργειες ζωής και κάνοντας κακή χρήση των δωρεών της, μη αφήνοντας αυτήν να ανασάνει από την υπερκατανάλωση. Καταστρέφοντάς της επίσης το φυσικό, φυτικό, υδρόβιο, ζωικό και ενεργειακό βασίλειο το οποίο χρειάζεται για να παράγει ζωή, η οποία ζωή εξασφαλίζει την δική της σωτηρία αλλά και την ζωή των λογικών ανθρώπων και των άλογων ζωικών παρουσιών. Όπως οι αναγεννημένοι άνθρωποι ποθούν και στενάζουν για την παρουσία του Θεού στην ζωή τους, έτσι και αυτή η φύση αγωνιά και ελπίζει να την διοικήσουν οι υιοί και οι θυγατέρες αυτού του Θεού. Όλη ελπίζει, λογική και άλογη Δημιουργία, στην παρουσία του Δημιουργού. Ο Θεός επέλεξε να την σώσει, με ότι συνεπάγεται σε αυτήν, με την παρουσία του Υιού του, η οποία έφερε τα μέσα εκείνα που χρειάζονται, ώστε να αναπτυχθεί φυσιολογικά και να ζήσει αιώνια, μέσω της επανένταξης του ανθρώπου στην αλήθεια του Ευαγγελίου.

Μελέτη: Η μελέτη του Λόγου του Θεού εξασφαλίζει την σχέση μας με το Θεό.

Μέλλουσα δόξα: Η μέλλουσα δόξα, είναι με λίγα λόγια, η παρουσία του λαού του Θεού, της οικογένειας του Θεού στον κόσμο, η οποία θα γίνει αιτία με τα στοιχεία που θα διέπουν τους ανθρώπους του Θεού, να φέρουν τον Χριστό στο σημείο εκείνο που χρειάζεται, ώστε να πραγματοποιήσει την δευτέρα παρουσία και έλευσή του.

Μέριμνα: Η κρυφή ζωή που έχουμε και την οποίαν ο Θεός μόνο βλέπει και που από αυτή και μόνο να ξέρουμε εξαρτάται η σωτηρία μας, θα είναι η προσευχή με πόνο καρδιάς στα προβλήματα των συνανθρώπων μας, φίλων, αδερφών και εχθρών. Δεύτερον, θα είναι η μελέτη του Λόγου του Θεού η οποία θα μας εξασφαλίσει την μεγάλη σχέση μας με τον Θεό. Τρίτον, η εφαρμογή των εντολών του Λόγου του Θεού. Αυτό θα μας εξασφαλίσει την αιώνια σχέση και φιλία με τον Θεό. Ο ίδιος τόνισε, φίλοι μου εστε εάν κάμετε όσα εγώ εντέλλομαι υμίν.

Μεσότοιχο έχθρας: Αιώνες τώρα ο νόμος του Θεού που εδόθη διαμέσου του Μωυσή δεν μπόρεσε να ενώσει τον Θεό με τον άνθρωπο, αντιθέτως δημιούργησε ένα πελώριο τείχος μεταξύ τους. Ο Χριστός μέσω της σταυρικής του θυσίας γκρέμισε αυτό το μεσότοιχο της έχθρας και χάρισε την σωτηρία ψυχής και σώματος επαναφέροντας τον άνθρωπο στον οίκο του Θεού.

Μεσότοιχο έχθρας: Ο Χριστός με την σταυρική του θυσία γκρέμισε το μεσότοιχο της ανυπακοής του ανθρώπου και έγινε ο σύνδεσμος Θεού και ανθρώπου κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Ο πρώτος άνθρωπος διά της παρακοής έγινε αιτία να βασιλέψει ο θάνατος, φυσικά παραχώρηση Θεού ώστε να γνωρίσει καλό και κακό. Σήμερα αφού ο άνθρωπος απέκτησε την κατάλληλη πείρα και εμπειρία, δύναται με τον δεύτερο άνθρωπο Ιησού να ξαναχτίσει την σχέση του με τον Θεό και να επανεντάξει τον εαυτό του στην άφθαρτη ζωή.

Μεσότοιχο έχθρας: Τα δόγματα μεταξύ των αποκλείουν την ανυπόκριτο αγάπη προς πάντα συνάνθρωπο και ο μεσότοιχος του φραγμού δεν έπεσε μεταξύ των. Άρα δεν μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να έρθει η ζωή.

Μεσότοιχο έχθρας: Πρέπει να ενωθούμε με τον Θεό με τον σωστό τρόπο, που είναι να γκρεμίσουμε το μεσότοιχο της έχθρας, ο οποίος είναι ο τριφασικός πόλεμος που υπάρχει αιώνες τώρα και που κάνει την παρουσία του πρώτα με την σκέψη, έπειτα με τα λόγια και τελευταία με τα όπλα. Ο τρόπος να γκρεμίσουμε το μεσότοιχο της έχθρας, που σημαίνει πόλεμος, είναι η μετάνοια, η αναγέννηση και τελευταία να τηρούμε τις εντολές του Θεού, του Αγίου ευαγγελίου. Μόνο έτσι δύναται ο Θεός να ακούσει τις προσευχές μας. Ο Θεός αμαρτωλούς ουκ ακούει αλλά εάν τις είναι θεοσεβής τούτον ακούει.

Μεταμόρφωση: Η μεταμόρφωση είναι η μέλλουσα επαγγελία η οποία θα φέρει τη πληρότητα του Θεού μέσα μας, λευκαίνοντας όχι μόνο την ψυχή μας και το σώμα, αλλά και τα ιμάτια μας (υλη). Ότι συνέβη στον Ιησού θα συμβεί σε όλο τον αναγεννημένο λαό του. Εμείς καλούμεθα να κάνουμε ειλικρινή προσπάθεια, η μεταμόρφωση θα γίνει σε μας όταν ολοκληρώσουμε τον αγιασμό, ώστε να λάβουμε τον ουράνιο φωτισμό.

Μεταμόρφωση: Η μεταμόρφωση αρχίζει όταν εμείς θέσουμε εαυτό στην υπακοή του θελήματος του Θεού, δοκιμάζοντας το θέλημά του. Μόνο έτσι θα ξεκινήσει να αναπτύσσεται μέσα μας ο νέος κατά Θεό άνθρωπος, ανακαινίζοντας εαυτό πρώτα, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού και την λογική αυτού του Θεού. Χρειάζεται να εννοήσουμε το κάλεσμα που λάβαμε υπό του Θεού και να τείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανακαίνιση του νου μας. Μόνο μέσα από αυτή την ανακαίνιση θα ελευθερώσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Η ανακαίνισή μας να γίνεται πάντα κατά Θεό.

Μετάνοια: Μέσα από την μετάνοια ολοκληρώνουμε την αναγέννησή μας η οποία μας καθιστά υιούς Θεού.

Μετάνοια: Όσο και αν έχουμε βουτηχτεί στην αμαρτία τον καιρό της άγνοιας, μπορούμε με την ειλικρινή μετάνοια να εισέλθουμε στα Άγια των Αγίων. Να έρθουμε δηλαδή από την κόλαση στον πνευματικό παράδεισο, ο οποίος δεν απέχει παρά ένα εκατοστό από τον πνευματικό οφθαλμό μας, διότι αν το θελήσουμε θα δούμε ότι εύκολα μπορούμε να μπούμε σε αυτόν.

Μετάνοια: Είναι πολλοί που πιστεύουν ότι είναι άγια λάδια, ενώ διακατέχονται από άγνοια του Λόγου του Θεού και από εωσφορικό εγωισμό. Όταν όμως καλεστούν υπό του Θεού, θα δουν ότι η αμαρτία έχει υποχειριάσει όλο τους το είναι. Ο Θεός αδέλφια μου έθεσε τον νόμο του, ο οποίος είναι ανεφάρμοστος. Αν οι άνθρωποι εξ αρχής δεν αναγεννηθούν και δεν διεξάγουν πνευματικούς αγώνες ώστε να τον εντάξουν στην ζωή τους, κάνοντας αυτόν καθημερινή συνήθεια, καθημερινό τρόπο ζωής θα πέσουν σε πολλά λάθη και θα προβούν στις ενέργειες εκείνες που θα κάνουν την αμαρτία δευτέρα φύση στην ζωή τους. Όταν όμως εννοήσουν το κάλεσμα του Χριστού, την μετάνοια σίγουρα θα έχουν υποστεί την παράβαση. Αυτή η παράβαση θα τους κάνει, αφού γνωρίσουν τον εαυτό τους, να δουν ότι δεν διακατέχονται από ταπείνωση. Η αμαρτία θα τους κάνει ταπεινούς. Είναι προϋπόθεση Θεού να διακατέχονται από ταπείνωση. Η ταπείνωση είναι ο θρόνος του Θεού, χωρίς αυτήν ουδεμία αρετή αναγνωρίζεται. Η ταπείνωση έρχεται με την συνειδητοποίηση του θελήματος του Θεού.

Μετάνοια: Όσοι έχουμε εισέλθει στον χώρο της μετάνοιας, τότε αυτεπάγγελτα εισήλθαμε στον χώρο της αναγέννησης και σε αυτή να εμμείνουμε έως ότου ολοκληρωθούμε πνευματικά, διακατεχόμενοι αιώνια από την χάρη της θυσίας του Χριστού.

Μετάνοια: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να συνετίσει τον άνθρωπο ο Θεός και αυτός είναι η μετάνοια. Μόνο δια αυτής της μετάνοιας δύναται ο άνθρωπος της σαρκός να ανακαλύψει τις πηγές του πνεύματος και τις άπειρες ευλογίες αυτού.

Μετάνοια: Να γνωρίσω τα λάθη μου, το σωστό ή το λάθος. Θέλει πνευματική δουλειά, πολύ δουλειά πάνω στην μελέτη, στην προσευχή και στην εξάπλωση.

Μετάνοια: Αναγνωρίζουμε τον λάθος τρόπο ζωής μας και την αμαρτία που μας καταστρέφει την ζωή και σπεύδουμε στο κάλεσμα του Χριστού, ώστε να πλησιάσουμε στο θρόνο του Θεού και να αντλήσουμε απ’ αυτόν όλα εκείνα τα μέσα που θα μας ελευθερώσουν.

Μετάνοια: Η μετάνοια δεν γίνεται μια και έξω. Χρειάζεται πολυχρόνιος αγώνας ο οποίος πρώτα, θα εξασφαλίσει την παχυλότητα της σοφίας του Θεού, η οποία και θα ολοκληρώσει τη μετάνοιά μας.

Μετάνοια: Όταν η μετάνοια είναι ουσιαστική, ακόμα και σε ατομικό επίπεδο εισέρχεται μέσα μας, ο Χριστός και φέρνει το ανέσπερο φως του, ώστε το δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, να λάβει χώρα μέσα μας.

Μετάνοια: Εξασφαλίζει την αναγέννηση και την θέωση.

Μετάνοια: Ο Θεός θα μας χαρίσει τα πάντα όταν εννοήσουμε το θέλημά του. Διαφορετικά, είναι έτσι φτιαγμένη η ζωή, γεμάτη σκάνδαλα, τα οποία θα μας διαπαιδαγωγήσουν και θα μας εξελίξουν πνευματικά. Υπάρχουν δύο τρόποι να οδηγηθούμε στην αναγέννηση, στην θέωση. Ο ένας είναι ή ακούω και μαθαίνω και ο άλλος ή παθαίνω και μαθαίνω. Εύχομαι να ακούσουμε και να μάθουμε, γιατί το να πάθουμε για να μάθουμε είναι επίπονο, είναι εγωισμός και ο λόγος, διότι έπαθε ο Υιός, ο Χριστός για εμάς, ώστε εμείς να μην πάθουμε. Για να μην πάθουμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε τον Χριστό, ώστε να τον μιμηθούμε κάθε στιγμή στην ζωή μας, με το να μελετούμε τον Λόγο του Θεού και να αφιερωθούμε στην προσευχή.

Μετάνοια: Η μετάνοια μας οδηγεί στην αναγέννηση, η αναγέννηση μας εξασφαλίζει την δικαιοσύνη και την λογική του Θεού. Το επόμενο πνευματικό στάδιο είναι η αγιότητα, η οποία μας καθιστά Θεούς.

Μέτρο: Με το μέτρο το αγαθό, να μετρούμε και να βλέπουμε τη ζωή των άλλων συνανθρώπων μας και όχι με το πνεύμα του εγωισμού και της κατάκρισης.

Μιμηταί Χριστού: Ο Χριστός τόνισε: Ότι εγώ ποιώ και σεις δύνασθε να ποιήσετε και περισσότερα τούτων θέλετε ποιήσει. Χρειάζονται τρία στοιχεία. Πρώτον η απόφαση, δεύτερον η κρυφή ζωή μας να είναι του Χριστού και τρίτον να είμεθα ιδεώδεις άνθρωποι, με προσωπικότητα Χριστού. Όχι την μία φορά να λέμε άλλα και την άλλη, άλλα, ανάλογα με το που και με ποιον βρισκόμαστε.

Μίσος: Το μίσος φανερώνει δαιμονισμένο άνθρωπο και ακαλλιέργητο εγκέφαλο, ως προς τις αρχές του Αγίου Πνεύματος. Επίσης φανερώνει με την εκδήλωσή του λεγεώνες δαιμονίων οι οποίες όλες μαζί ζητούν το κεφάλι μας επί πίνακι. Το μίσος βγαίνει από τους μη αναγεννημένους ανθρώπους όταν τους κατηγορούν, όταν θίγονται τα συμφέροντά τους και όταν περιφρονούνται από τους συνανθρώπους τους. Όταν βλέπουμε  μέσα μας θυμό, μίσος, φθόνο κ.λπ., να πέφτουμε γόνατο και με πόνο ψυχής να ζητούμε το έλεος του Θεού, αφού η αποστολή μας και η εντολή του Χριστού, είναι να αγαπάμε και τους εχθρούς. Μέγα παράδειγμα ο Χριστός, ο οποίος πάνω στο σταυρό πριν βγει η ψυχή του είπε τα εξής: πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν.

Μυστήρια της βασιλείας: 1) Δημιουργία, η πτώση του Αδάμ και το σημείο του θανάτου που επικράτησε παντού σ’ όλους τους λαούς της γης. 2) Ο Ενώχ, ο Μωυσής, ο Ηλίας. 3) Οι προφήτες οι οποίοι εξήγγειλαν την έλευση του Χριστού. 4) Η γέννηση του Αγίου Κυρίου μας δια Πνεύματος Αγίου. 5) Η φυγή του εις την έρημο, ώστε να πειρασθεί υπό του διαβόλου. 6) Τα θαύματα και η Άγια διδασκαλία του. 7) Τα πάθη της μεγάλης εβδομάδας. 8) Η σταυρική θυσία και ο θάνατος. 9) Η ταφή και η ανάσταση. 10) η ανάληψη και η κάθοδος. 11) Ο παράκλητος. 12) Η κατάργηση της αμαρτίας, η ίδρυση της βασιλείας και η ανάσταση των εν κυρίω κοιμηθέντων. 13) Η παράδοση της βασιλείας στον Χριστό, Υιό και Λόγο του Θεού του ζώντος από τον παράκλητο. 14) Η παράδοση της βασιλείας από τον Κύριο στον Πάτερα, ώστε τα πάντα εν πάση να είναι Θεός. Από εδώ αρχίζει η βασιλεία, η αναγέννηση και η απόκτηση όλης της φυσικής και υπερφυσικής κληρονομίας.

Μυστήριο: Το μυστήριο του έρωτα και του γάμου, είναι ότι όλα μπαίνουν στην άκρη και δυο άνθρωποι που μέχρι χτες ήτο ξένοι θέλουν να είναι πάντα μαζί, μέγα μυστήριο να αφήνεις τα πάντα πίσω σου και να ενώνεσαι με κάποιον που μέχρι χτες ήταν ξένος.

Μωρία κόσμου: Σήμερα οι άνθρωποι καυχώνται ότι είναι σοφοί, όμως η αλήθεια είναι ότι εμωράνθησαν, διότι αντί να αναπτύξουν τις αρχές του Ευαγγελίου προσπαθούν να ζήσουν με αθέμιτους τρόπους, επιβουλεύοντας την ζωή του συνανθρώπου τους, του αδελφού τους. Βλέπω σήμερα τους ιθύνοντες των λαών οι οποίοι εργάζονται την σωτηρία του κόσμου, να θέτουν χιλιάδες νόμους στους ανθρώπους ενώ όλα είναι εύκολα να λυθούν αν αγαπήσουμε τον Θεό και τον συνάνθρωπο ως εαυτόν. Η μωρία έγκειται ότι προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα που διέπεται ο κόσμος με νόμους δικούς τους, οι οποίοι αποβλέπουν στα προσωπικά συμφέροντα και όχι με τους νόμους του Θεού που αποβλέπουν στα γενικά συμφέροντα και στην ισοκατανομή υλικών ή πνευματικών αγαθών. Όσο για τον λαό, εμωράνθηκε και αυτός διότι ακούει τα εντάλματα των ανθρώπων και όχι του Θεού. Έτσι δίνει το δικαίωμα να επιστατούν στην ζωή του οι δήθεν σοβαροί άνθρωποι οι οποίοι δεν δείχνουν ουδεμία σοβαρότητα στο θέλημα του Θεού. Σοβαρός για μένα δεν είναι όποιος φοράει κοστούμι ή όποιος παίρνει την μορφή του σοβαρού ενώ μέσα του κρύβονται πάθη, μικρότητες, πονηρίες, συμφέροντα κ.λπ. Σοβαρός για μένα είναι αυτός που εφαρμόζει τις εντολές του Θεού και δεν αποφεύγει αυτές.

Μωρία κόσμου: Ο άνθρωπος ο εν τιμή παρασυνεβλήθη τοις κτήνεσιν τοις ανοήτοις και ωμοιώθη αυτοίς (ψαλμοί 49:20). Ο Πατέρας Θεός είναι άφθαρτος και αφού γέννησε όντα κατ’ εικόνα και ομοίωση (άνθρωπος), αφήνει να εννοηθεί ότι και αυτός ο άνθρωπος είναι άφθαρτος, αιώνιος, αθάνατος.

Από την στιγμή που φύγαμε από τις αρχές του Θεού υιοθετήσαμε την φθορά, το γήρας, τον θάνατο. Έτσι γίναμε ένα με τα πετεινά, τα τετράποδα και τα ερπετά και ο λόγος διότι αυτά δεν διέπονται από πνεύμα, από λογική η οποία δύναται να αναπτύξει την σοφία του Θεού, ώστε μέσω αυτής της σοφίας να επικρατήσει η ζωή η άφθαρτη σε όλον τον πλανήτη. Το μόνο ενδιαφέρον που έχουν τα ζώα είναι το τι θα φάνε. Το ίδιο και ο άνθρωπος αφού έχασε την μεγάλη δόξα του ασχολείται μόνο με το υλικό στοιχείο, προσπαθώντας να στηρίξει την ζωή του μόνο σε αυτό. Ας γνωρίζουμε ότι η ζωή δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων.

Μωρία κόσμου: Όσοι δεν έχουν Χριστό, έχουν απλά μωρία και άλογη λογική με στόχους και επιδιώξεις ανικανοποίητους, με λίγα λόγια μωρούς στόχους. Όσοι έχουν Χριστό, έχουν σοφία Θεού, έχουν υγεία πνεύματος και σώματος, έχουν αποστολή, έχουν ζώσα πίστη, έχουν χαρά, αγάπη, ζωή αιώνια η οποία εξασφαλίζεται διά Πνεύματος Αγίου.

Ναός Θεού: Είναι όλη η δημιουργία. Πρέπει να εννοήσουμε ότι η δημιουργία δεν είναι σπήλαιο ληστών, πόρνων και συμφερόντων, αλλά είναι κατοικητήριο του αγιασμού, του αγίου λαού και του ίδιου του Θεού.

Ναός Θεού: Είναι ο εγκέφαλός μας, όπου όταν εισέλθει ο Θεός δια του Ευαγγελίου, τότε ο Χριστός δια των λόγων του παίρνει το Ευαγγέλιο, που συμβολίζει την μετάνοια την δική μας και φέρνει μέσα μας την απόφαση του αγιασμού και τον αγώνα του καθαρισμού, ώστε να πετάξει ο Χριστός έξω από τον εγκέφαλό μας πάθη, αδυναμίες, συμφέροντα, φιλοδοξίες κακήν κακώς. Έλα Κύριε και καθάρισε το ναό του Θεού, το σώμα μας, ώστε να γίνει κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματός σου.

Νέοι μαθητές: Είναι πολλοί οι οποίοι έχουν υιοθετήσει μια διδασκαλία πνευματική και δεν μπορούν να υιοθετήσουν μια νέα, ας την έφερε και ο ίδιος ο Χριστός. Σε εμάς ο Θεός έφερε μια καινούργια διδασκαλία. Ο γύρω μας πνευματικός κόσμος την παρεξηγεί και μάλιστα δεν την καταλαβαίνει πολύ και απαιτεί να υιοθετήσουμε την διδασκαλία του, η οποία δεν τους βοηθά και δεν τους ελευθερώνει. Εμείς όμως θα σεβαστούμε τον τρόπο που ενώνονται με το Θεό οι συνάνθρωποί μας αυτοί. Όμως πρέπει να υιοθετήσουμε τη νέα διδασκαλία την οποία έφερε ο Χριστός, χωρίς να το παίζουμε έξυπνοι, διότι τότε τα αποτελέσματα θα είναι μηδαμινά.

Νέος οίνος: Είναι η διδασκαλία του Χριστού. Να προσέχουμε σε ποιον μιλάμε για τη νέα διδασκαλία. Όποιος επιμένει, ώστε να θέλει οι άνθρωποι του νόμου, να καταλάβουν το έλεος του Χριστού (νέα διδασκαλία) διέπεται από εγωισμό και τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά (προσοχή). Μη δώτε το άγιο τοις κυσίν. Δίνουμε την μεγάλη σοφία που μας έδωσε ο Θεός, όχι σε αυτούς που παρατηρούν, αλλά σε όσους εργάζονται τα του Θεού και έχουν μέσα τους κύτταρο εξέλιξης.

Νεφέλη: Φυσικό σύννεφο, το οποίο καλύπτει τον Πάτερα από τα μάτια των μαθητών του.

Νηστεία: Παρέχει στον οργανισμό δυνάμεις, ώστε ο πολύς ύπνος να φύγει και να βρεθεί ο χρόνος να αντλήσουμε από το Λόγο του Θεού όλα τα μέσα ώστε να βγούμε στον ουρανό.

Νίκη κατά του εχθρού: Ο τρόπος που νικάμε τα πάντα είναι, η πλήρη εμπιστοσύνη εις τον Πατέρα και ο λόγος, διότι πιστεύουμε ότι τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεό. Κάτω από αυτή την λογική δεν παθαίνουμε πτώση και νικούμε τα πάντα.

Νίκη κατά του εχθρού: Η αγάπη του Θεού βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα σωτηρίας ώστε οι πάντες να έρθουμε εις επίγνωση αληθείας. Ο Θεός είναι πολυμορφικός και όχι δογματικός και γι’ αυτό δέχεται τους πάντες. Θα πρέπει και εμείς να γίνουμε πολυμορφικοί, ώστε να μην βρεθούμε έξω από την σοφία του Θεού με τον φανατισμό ή τον δογματισμό που μας διέπει από παιδικής ηλικίας. Έχουμε πολλούς ανθρώπους που δέχτηκαν τον νόμο αλλά δεν δέχτηκαν το έλεος του Θεού, δέχτηκαν τον Θεό αλλά δεν δέχτηκαν την σοφία του, η οποία σώζει τον ληστή αλλά και τον άγιο, που δικαιώνει αυτόν που πήγε στον αμπελώνα από το πρωί αλλά και εκείνον που πήγε αποβραδίς. Ο νόμος, είναι του Θεού, η πίστη, είναι του Θεού, το μέγα έλεος, είναι του Θεού, η αγάπη, είναι του Θεού. Ένα μόνο του δεν μας δικαιώνει, όλα χρειάζονται για να νικήσουμε τον εχθρό. Ας τα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν και ας σπουδάσουμε την σοφία του, η οποία εκδηλώνεται μέσα στον Λόγο του Θεού, για να βρούμε επιτέλους τον προσανατολισμό μας, διότι με την αποστροφή μας από το θέλημα του Θεού αιώνες τώρα, ταξιδεύουμε στην ζωή αντιμετωπίζοντας καταστροφικές συγκρούσεις.

Νίκη κατά του εχθρού: Η αγάπη η ανυπόκριτη, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν μεταβάλλεται. Η αγάπη η ανυπόκριτη έχει ένα στοιχείο μέσα της, την ευλογία. Καταλαβαίνοντας την αιτία του λόγου που κάποιος μας φέρεται εχθρικά, αν έχουμε αυτό το στοιχείο μέσα μας, τότε πραγματικά φανερώνουμε ότι η καταγωγή μας, είναι υπό του Θεού.  Ανήκουμε στο γένος του Θεού. Η αγάπη μας είναι ίδια και για τον εχθρό μας, ο οποίος επιβουλεύεται αρνητικά τον αγώνα μας. Να ευλογούμε τους πάντες και να είμεθα έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή να αγκαλιάσουμε, αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, τον εχθρό μας. Εξάλλου ο αναγεννημένος άνθρωπος γνωρίζει, ότι τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεόν.


Αν ένας άνθρωπος κρατά στα χέρια του τον Λόγο του Θεού και καταριέται, τότε απέχει από την ουσία του Θεού, όσο ο ουρανός από την γη. Προσοχή, μόνο αγάπη και έλεος να δείχνουμε στον εχθρό μας και όταν ακούσουμε το όνομά του, να καλύψουμε με τον τρόπο μας την ασχήμια του, όπως έκανε το παιδί του Νώε, όταν ο πατέρας του ήπιε κρασί, μέθυσε και γυμνώθηκε. Το ένα από τα παιδιά του έτρεξε με ένα σεντόνι και κάλυψε την ασχήμια του πατέρα του. Ο εχθρός, είναι το όχημα εκείνο που μας δείχνει το πόσο εφαρμόζουμε τις ευαγγελικές εντολές του Θεού, γίνεται αυτός το λάθος, για να σπουδάσουμε εμείς. Γι’ αυτό να τον αγαπούμε, να τον καλύπτουμε στα λάθη του και να τον συγχωρούμε. Αυτό είναι το πνεύμα του Θεού.

Νίκη κατά του εχθρού: Το έργο της ανυπόκριτης αγάπης αφυπνίζει τον εχθρό μας, διότι του κάνει μεγάλη εντύπωση ο νέος τρόπος ζωής που βλέπει, σε σημείο να αναθεωρεί τα πράγματα στην ζωή του. Άνθρακας πυρός συσσωρεύεται στο κεφάλι του εχθρού, όταν νικάμε το κακό με το καλό. Βλέποντας ο εχθρός ότι υπάρχει Θεός στην ζωή μας, αυτό τον κάνει να τείνει στην μετάνοια, στην αναγέννηση, στην θέωση, δοξάζοντας τον Θεό μέρα και νύχτα για τον άνθρωπο του Θεού που γνώρισε. Γινόμενοι ένα έργο αγάπης, το οποίο στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό, κάνει τον Θεό να μας συστήνει παντού. Κατόπιν, γινόμεθα αιτία να δοξάζεται ο Θεός, σε μεγάλη ακτίνα δράσης.

Νίκη κατά του εχθρού: Αν θέλουμε να μην μας νικάει το κακό θα πρέπει να τείνουμε στην αφιέρωση, ώστε μέσω αυτής να γίνουμε ιδεώδεις άνθρωποι, με προσωπικότητα Χριστού. Τον Χριστό, όχι μόνο δεν τον επηρέαζε η κατάσταση του κόσμου, αλλά το δικό του αγαθό, επικρατούσε στο πονηρό των συνανθρώπων του, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων και κάνοντας όλους όσους πήγαιναν κοντά του να τον ακολουθούν και να θαυμάζουν την σοφία και την δύναμη του λόγου του. Αυτό σημαίνει νίκα το κακό με το καλό. Αν δεν νικούμε, να μας διέπει η προσοχή και η προσευχή. Στην αρχή να βάλουμε ένα πρόγραμμα, ώστε κάθε μέρα να έχουμε ραντεβού με τον Θεό. Έτσι, θα καταφέρουμε σε μικρό χρονικό  διάστημα να γίνει το αγαθό συνήθεια σε εμάς, να γίνει δευτέρα φύση, να γίνει ο νέος τρόπος ζωής. Όταν ο άνθρωπος αγαπήσει τον Θεό θα καταφέρει με τον σχετικό αγώνα να γίνει αυτάγαθος και πηγή αγαθότητας.

Νόμος: Ο νόμος γίνεται παγίδα σε όσους δε εννοούν το έλεος του Θεού και την σταυρική του θυσία.

Νόμος αμαρτίας: Εγωισμός, πονηρία, ψέμα, κρίση, θάνατος.

Νόμος Θεού: Ο νόμος χρειάζεται για να γνωρίσει ο άνθρωπος το καλό και το κακό. Διά του νόμου εννοεί την παράβαση. Με έναν συνεχή αγώνα αφιέρωσης δύναται να τον εφαρμόσει, ώστε αυτός να τον εξελίξει σε κληρονόμο Θεού, συγκληρονόμο Χριστού και συμμέτοχο της δόξης αυτού του Θεού.

Όποιος δεν μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο, διότι δεν γνωρίζει τον τρόπο, σώζεται διά της πίστεως στον Χριστό. Ο τρόπος, Ο πιστεύων εις εμέ καν αποθάνη ζήσεται.

Νόμος Θεού: Ο νόμος του Θεού είναι ανεφάρμοστος και οι πάντες τον έχουν παραβεί. Ο Θεός δεν καταργεί τον νόμο αλλά διά της παρουσίας και της θυσίας του Χριστού, δίνει την ευκαιρία στον άνθρωπο να χρησιμοποιήσει το έλεος του και να βρει χρόνο να εντρυφήσει συνειδητά πλέον στα δρώμενα του Ευαγγελίου. Κατόπιν να του γίνει συνήθεια ο νόμος του Θεού. Μόνο με το έλεος του Θεού και την σοφία του δύναται ο άνθρωπος να ολοκληρωθεί πνευματικά και να φτάνει στην ωριμότητα. Ο νόμος δόθηκε υπό του Θεού ώστε ο άνθρωπος να τον παραβεί. Έτσι ο άνθρωπος μέσω αυτής της παράβασης γνώρισε την αμαρτία, η οποία αμαρτία δημιουργεί την φθορά και τον θάνατο. Ο Θεός χρησιμοποίησε ένα σχέδιο μέσω του οποίου ο άνθρωπος να γνωρίσει το καλό και το κακό. Τελευταία να γνωρίσει τις επιπτώσεις που επιφέρει το καλό και το κακό, ούτως ώστε μέσα από την ελεύθερη βούλησή του και μέσα από τις ίδιες του τις εμπειρίες να επιλέξει καλό ή κακό.

Νόμος Θεού: Ο νόμος του Θεού, διακατέχεται από την σοφία του Θεού και από την ζώσα πίστη, που όταν υφίσταται στην ζωή μας δυνάμεθα μέσω αυτής να κάνουμε θαύματα μεγάλα.

Νόμος Θεού: Ο νόμος και η πίστη δημιουργούν νέα βάση στον άνθρωπο του Θεού, ο οποίος αναπτύσσεται σε γονιδιακό επίπεδο και το DNA του πάλλεται κατά Θεό σε σημείο να παραμένει ο άνθρωπος αυτός άφθαρτος, συμμετέχοντας με τα στοιχεία αυτά στα μεγαλεία και στην δόξα του Θεού. Και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα. Πιστεύεις τούτο;

Νόμος Θεού: Ο νόμος του Θεού δόθηκε για να φανερωθεί η αμαρτία, η οποία προ του νόμου κρυβόταν και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να την εννοήσουν. Δεν μπορούσαν να εννοήσουν το σωστό και το λάθος. Όλα όσα συνέβαιναν στην ζωή τους, τα δέχονταν σαν φυσική συνέπεια με τραγικά αποτελέσματα σε προσωπικό ή γενικό επίπεδο. Η άγνοια και η ημιμάθεια τους καταδίκαζε. Ο νόμος του Θεού είναι σωτήριος, είναι άγιος, είναι η πηγή της παρούσης και της μελλούσης ζωής κάθε λογικού όντος. Ο Θεός έθεσε τον νόμο του ώστε οι άνθρωποι όταν εννοήσουν την σημασία του, να διεξάγουν αγώνες για να τον εντάξουν στην ζωή τους. Όταν φτάσουν στο σημείο να εννοήσουν τον νόμο του Θεού και την σοφία αυτού, αυτός ο νόμος θα μεταβληθεί υπό των ανθρώπων του Θεού σε παγκόσμιο σύνταγμα όπου τα μέλη του νέου κόσμου θα φτάσουν στην θέωση και θα επανέλθουν στην αιώνια, άφθαρτη ζωή. Ο νόμος του Θεού είναι να αγαπήσουν οι άνθρωποι Κύριον τον Θεόν τους εξ όλης της καρδίας τους και εξ όλης της ψυχής τους και εξ όλης της διανοίας τους και εξ όλης της ισχύος τους και τον πλησίον τους ως εαυτόν.

Νόμος Θεού: Μέσω της πρόληψης που έχει αναπτύξει η επιστήμη σήμερα προλαμβάνει από τους σημερινούς ανθρώπους μελλοντικές ασθένειες, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθούν στο σώμα τους. Έτσι και η εμφάνιση του νόμου του Θεού στην ζωή μας δύναται να προλάβει την καταστροφή του πνεύματος και του σώματός μας. Άρα, ο νόμος είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε ο Θεός να μας δώσει.

Νόμος Θεού: Ο νόμος του Θεού είναι φως. Χωρίς αυτόν η αμαρτία δουλεύει στην ζωή μας, μη εννοώντας δυστυχώς οι πάντες την καταστροφή που εκδηλώνει στο σώμα ημών, η οποία έρχεται με την πάροδο του χρόνου και παρουσιάζεται σ’ αυτό με πόνο, με φθορά και με τον φυσικό θάνατο.

Νόμος Θεού: Ο Θεός θέλει να αναπτυσσόμαστε πάνω στις εντολές και τις προδιαγραφές του νόμου του, ο οποίος είναι συνυφασμένος με το να αυξάνει εις ημάς την αιώνια ζωή.

Νόμος Θεού: Ο νόμος του Θεού επηρεάζει θετικά όλο μας το είναι. Ειδικά όταν εφαρμόζεται επηρεάζει την συναισθηματική και πνευματική κατάσταση του υλικού μας σώματος που στηρίζεται αποκλειστικά στο ρήμα του Θεού, το οποίο και θα πρέπει να υφίσταται στο νου μας ώστε δια αυτού να ζωοποιείται το σώμα μας. Ο Χριστός τόνισε, το ρήμα, το πνεύμα του Θεού Πατέρα εστίν το ζωοποιούν.

Νόμος Θεού: Η ζωή, η υγεία, η χαρά, οι καρποί, τα χαρίσματα, τα σημεία, η σοφία του Θεού.

Νόμος Θεού: Δια αυτού, να έρθει η ημέρα που θα συναντήσουμε τον Πατέρα Θεό, ζώντες.

Νους Χριστού: Τον νου του Κυρίου, του Θεού δεν τον γνώρισε κανένας άνθρωπος παρά μόνο ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος, ο οποίος ερχόμενος εις τον κόσμο φανέρωσε αυτόν, με τα λόγια και με τα έργα αγάπης και ελέους, τα οποία στρέφονταν προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό. Σήμερα όμως, διά Πνεύματος Αγίου, ήρθε ο καιρός να γνωρίσουμε όλοι όσοι έχουμε καλή προαίρεση και προορισμό σωτηρίας, τον νου του Χριστού, ο οποίος δύναται να εξασφαλίσει σε εμάς όταν τον υιοθετήσουμε, την άπειρη σοφία του, η οποία στην συνέχεια δύναται να ελευθερώσει την ζωή μας, από όλα τα εωσφορικά φθοροποιά στοιχεία που επιβουλεύονται αυτή την ζωή μας.


Ας δούμε λίγο τι είχε μέσα ο νους του Κυρίου. Πώς σκέφτονταν ο Κύριος; Πρώτον, σκέφτονταν συνέχεια τον Πατέρα του, με στόχο να συλλάβει ακριβώς το θέλημά του και να το θέσει στην ζωή του. Ο  ίδιος φανέρωσε, απ' εμαυτού δεν κάμνω ουδέν, αλλά καθώς με εδίδαξεν ο Πατήρ μου, ταύτα λαλώ. Δεύτερον, άκουγε ποιο είναι το θέλημα του Πατέρα του και το έβαζε μέσα του, κάνοντάς το και δικό του θέλημα. Τρίτον, συμμετείχε ενεργά στο έργο αναγέννησης και σωτηρίας του ανθρώπου, υπακούοντας κατά πάντα και προβαίνοντας στις ενέργειες που χρειάζονταν για να είναι ευάρεστος εις αυτόν, γι’ αυτό και ο Πατέρας φανέρωσε, ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην. Τέταρτον, ο νους του Χριστού ήταν γεμάτος από ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, στο να τον αναγεννήσει και να τον οδηγήσει στην ζωή, στην άφθαρτη ζωή.

Ξύλο ζωής: Είναι η υπακοή στον Άγιο Θεό και στην αγάπη αυτού, η οποία εξαπλώνεται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό.

Οικογένεια Θεού: Μπορούμε με μία ισχυρή απόφαση να διεκδικήσουμε χρόνο για να τον εκμεταλλευτούμε πάνω στο θέλημα του Θεού. Αυτό θα μας εξασφαλίσει την οικογένεια του Θεού όπου ιδρυτής, εμπνευστής και οδηγός θα είναι ο Πατέρας Θεός.

Οικογένεια πνευματική: Είτε ζει, είτε πεθαίνει, είναι πάντα ενωμένη π.χ. τον Χριστό και τους αγίους του, τους προσκυνούμε, τους τιμούμε και τους συμβουλευόμαστε αιώνια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να αναγεννηθούμε, ώστε αιώνια να ανήκουμε στην οικογένεια του Χριστού.

Οικογένεια σαρκική: Έχει αποστολή να είναι ενωμένη στα μέτρα που μπορεί μέχρι την ώρα του θανάτου της, μετά ο καθένας πηγαίνει στα δεξιά του Θεού, είτε στα δεξιά του πονηρού και η οικογένεια χάνεται αιώνια.

Οίκος Θεού: Το σώμα μας.

Ολιγοπιστία: Η μη εφαρμογή του Λόγου του Θεού φέρνει την ολιγοπιστία. Έτσι ο άνθρωπος τα χάνει και ζητάει βοήθεια από τον Ιησού, χωρίς όμως νωρίτερα να έχει φροντίσει να γκρεμίσει το μεσότοιχο της έχθρας, μεταξύ Θεού και ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λάβει την βοήθεια που του δίνετε.

Oμοίωμα: Ο Πατέρας Θεός είναι άφθαρτος και αφού γέννησε όντα κατ εικόνα και ομοίωση (άνθρωπος), αφήνει να εννοηθεί ότι και αυτός ο άνθρωπος είναι άφθαρτος, αιώνιος, αθάνατος.

Oμολογία πίστεως: Με αυτό το στοιχείο θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε χαρακτήρα Χριστού, διότι με την εξάπλωση θα οδηγηθούμε στην αφιέρωση, η οποία μας φέρνει στον θρόνο του Θεού.

Όπλα αδικίας: Τα όπλα αδικίας είναι η αμαρτία. Αυτή η αμαρτία όταν εισέλθει στον εγκέφαλό μας, σιγά σιγά κατακλύζει αυτόν και όλα τα μέλη του σώματός μας κινούνται πάνω στο θέλημα της αμαρτίας. Έτσι, επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στο σώμα μας, γεμίζοντάς το υλική φθορά αλλά και πνευματική φθορά. Η αμαρτία λοιπόν επιφέρει καταστροφή. Αν θέλουμε να την αποφύγουμε, ας επικεντρωθούμε στον αγώνα της αναγέννησης, του αγιασμού και της εξάπλωσης του Λόγου του Θεού.

Όπλα Χριστού: Καρποί, χαρίσματα, σημεία, δια των οποίων θα θεραπεύσει, διορθώσει, αναγεννήσει και εξελίξει την οικία μας, προς σωτηρία ψυχής και σώματος.

Οργή Θεού: Ο Θεός έθεσε σε όλη την Δημιουργία λογικά ή άλογα όντα κάτω από το πνεύμα το δικό του. Ειδικότερα τον άνθρωπο τον οποίον δημιούργησε ώστε να αναπτυχθεί με την λογική του Θεού, η οποία έχει σαν κορωνίδα την αγάπη. Αν ο άνθρωπος κάνει κακή χρήση της ελευθερίας του και θέτει καινούργιους νόμους που ονομάζονται εντάλματα ανθρώπων ή νόμους οι οποίοι είναι εις βάρος του θελήματος του Θεού ή του συνανθρώπου ή της Δημιουργίας, είναι σίγουρο ότι θα υποστεί αργά ή γρήγορα την οργή του Θεού που είναι ο διάβολος και θα του κάνει την ζωή δύσκολη. Η Δημιουργία ολόκληρη ανήκει στον Θεό και ότι υφίσταται σε αυτήν διακατέχεται από την θέληση την δική του, την οποίαν σπουδάζουμε, μαθαίνουμε και αποδεχόμεθα  εκατό τοις εκατό και καμία απαίτηση δεν υπάρχει από μέρους μας, ίσα-ίσα μόνο ευχαριστία έχουμε προς τον Πατέρα μας, τον τριαδικό Θεό.

Οργή Θεού: Δεν είναι δυνατόν να μας αρέσει η ζωή αλλά να μην μας αρέσει αυτός που μας την έδωσε. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα γιατί διαφορετικά γρονθοκοπούμε στον αέρα και τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά για εμάς. Βλέπουμε σήμερα τους ανθρώπους να εξασφαλίζουν τα πνευματικά τους δικαιώματα σε όλους τους τομείς. Όταν ο Θεός θέτει τους δικούς του νόμους ώστε μέσω αυτών να αναπτυχθούμε, πώς εμείς απορρίπτουμε τα δικά του πνευματικά δικαιώματα όπου όλοι ανήκουμε σε αυτά; Αν δεν μας αρέσει η λογική του Θεού τότε θα μπλέξουμε. Η Δημιουργία δεν διακατέχεται από την λογική, κάνε ότι θες, αλλά από το θέλημα του Θεού, το οποίο φανερώνεται μέσα στον Λόγο του Θεού και διακατέχεται από τους καρπούς, τα χαρίσματα και τα σημεία του Αγίου Πνεύματος όπου μας καθιστούν κληρονόμους Θεού, συγκληρονόμους Χριστού και συμμέτοχους της δόξης αυτού του Θεού. Όποιοι δεν αποδέχονται την λογική αυτή δεν αποδέχονται την ζωή, άρα αποδέχονται τα προσωπικά τους συμφέροντα, τις πονηρίες, τους πολέμους, τους εγωισμούς, τις ασθένειες, την φθορά, τον θάνατο. Όσοι λοιπόν κρατούν την αλήθεια για να εκμεταλλεύονται την άγνοια των ανθρώπων δεν ανήκουν στην σοφία του Θεού, φυσική συνέπεια η πονηρία τους να τους απολέσει. Μη γένοιτο! Όποιοι όμως αποδέχονται το θέλημα του Θεού ανήκουν στην αιώνια ζωή και στην σοφία αυτού του Θεού. Εύχομαι, όλοι να βρούμε τον δρόμο που οδηγεί στην αγκαλιά του Πατέρα.

Οργή Θεού: Το αν σήμερα υπάρχει ελευθερία και ο κάθε άνθρωπος κάνει ότι θέλει αυτό ανήκει στην σοφία του Θεού, η οποία μέσω αυτής της ελευθερίας δημιουργεί την παγκόσμια πνευματική ιστορία και φανερώνει τα έργα του Θεού που οδηγούν στην ζωή. Όταν η ελευθερία μας χρησιμοποιείται σύμφωνα με το θέλημα του Θεού τότε τα έργα μας, μας οδηγούν στην άφθαρτη ζωή. Όταν όμως η ελευθερία μας χρησιμοποιείται με εωσφορικό εγωισμό τότε αυτή μας οδηγεί στην πρόωρη φθορά, η οποία επιφέρει τον θάνατο. Εύχομαι να συλλάβουμε την σοφία του Θεού η οποία εκδηλώνεται μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας, ώστε η οργή (διάβολος) να μην μας καταβάλει ποτέ.

Οργή Θεού: Όταν κάποιος παρά το κάλεσμα που έλαβε από τον Θεό συνεχίζει να είναι φιλόνικος, απειθής εις την αλήθεια της άφθαρτης ζωής, απειθής εις την ανάπτυξη των καρπών και των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος, εκδηλώνοντας αδικίες στους συνανθρώπους ή στους πνευματικούς αδελφούς του, τότε ο θυμός και η οργή (ΔΙΑΒΟΛΟΣ) μένει πάντα πάνω του και σιγά σιγά τον οδηγεί σε πνευματικό αδιέξοδο καταλήγοντάς τον στην φθορά και στον θάνατο.

Οργή Θεού: Η οργή του Θεού είναι ο διάβολος, ο οποίος παίρνει το δικαίωμα από εμάς, όπου μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας επιδιώκουμε εις όλη μας την ζωή το ψέμα, την αμαρτία, νομίζοντας ότι έτσι θα αναπτυχθούμε πνευματικά ή υλικά. Η μετάνοια, η αναγέννηση, η ζώσα πίστη αποτρέπουν την οργή.

Οργή Θεού: Η οργή του Θεού είναι ο διάβολος. Ο Χριστός, όμως, τώρα μετέτρεψε αυτόν τον διάβολο από εξολοθρευτή, από οργή σε εκπαιδευτικό όργανο του ανθρώπου. Μάλιστα αφού ο Χριστός τον νίκησε, του έδωσε εντολή να μην πειράξει κανέναν άνθρωπο παραπάνω από ότι δύναται να αντέξει. Όλα τώρα μέσα στην δημιουργία έχουν γίνει ευεργετικά στοιχεία για εμάς, τα οποία μας εξασφαλίζουν την ένωση και την φιλία με τον Θεό.

Οργή Θεού: Ο Θεός είναι αγάπη και θέλει η δικαιοσύνη του να ενυπάρχει μεταξύ των ανθρώπων. Ποιος όμως θα επέμβει να ελευθερώσει τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι έχουν υποστεί στέρηση της ελευθερίας και των προσωπικών πνευματικών δικαιωμάτων με κορωνίδα όλων την ελεύθερη βούλησή τους μέσα στις κοινωνίες, όταν αυτές εξουσιάζονται από δαιμονισμένους ανθρώπους; Η αποστροφή των ανθρώπων από τον Θεό δημιούργησε συμφέροντα σ’ αυτούς, οι οποίοι για να τα εξασφαλίσουν εις όλην τους την ζωή υποκινούν πολέμους, θυσιάζοντας ανθρώπους, εκμεταλλεύοντας την άγνοια των ανθρώπων αυτών και την ανάγκη τους να διέπονται από αρχηγούς, (να θέτουν αρχηγούς στην ζωή τους) και αυτό, διότι όλοι οι άνθρωποι αποστάτησαν από τις αρχές του Θεού, από τον νόμο του Θεού και στερήθηκαν εντέχνως την σοφία αυτού. Αφού έχασαν τον Θεό, τον αρχηγό της αγάπης, είναι φυσικό να έχουν δαιμονιστεί οι πάντες και να στηρίζουν την ζωή τους σε εξωγραφικούς παράγοντες, όπως είναι η ύλη, το χρήμα, τα συμφέροντα κ.λπ.. Όταν όλο το ανθρώπινο γένος έχει υποστεί μία τέτοια πτώση τότε η οργή του Θεού, η οποία είναι ο διάβολος, επεμβαίνει και τα αλλάζει με βίαιο τρόπο. Αυτό δημιουργεί την παγκόσμια ιστορία, η οποία εξελίσσει τους ανθρώπους. Η οργή του Θεού, είναι ο διάβολος, ο οποίος καταστρέφει τους πάντες και τα πάντα, διότι και ο διάβολος πιστεύει στον Θεό και φρίττει με τα έργα των ανθρώπων, τα οποία καθιστούν δαιμονισμένες τις κοινωνίες τους, ώστε ποτέ το ανθρώπινο γένος να μην μπορεί να βρει ανάπαυση.

Όρια: Τα όρια (σύνορα) τα οποία θα έχω με τους συνανθρώπους  μου, αδελφούς, φίλους ή εχθρούς πνευματικά ή υλικά, θα είναι μέχρι εκεί που δεν θα τους στενοχωρούν, προβληματίζουν ή θυμώνουν τα έργα μου ή τα λόγια μου.

Όρος άγιο: Στην Παλαιά Διαθήκη ονομάζεται όρος άγιο ο λαός του Θεού όπου σε αυτό θέλουσιν συρρέει τα έθνη. Ο Κύριος αδέλφια μου αποκάλυψε τα εξής: Ελθών εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, θέλει σας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθειαν· διότι δεν θέλει λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση θέλει λαλήσει και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα (Ιωαν.16:13), εννοώντας τον Παράκλητο, το πνεύμα της αληθείας. Εκείνος λοιπόν θα επαναφέρει τον άνθρωπο στις αρχές του Θεού, δημιουργώντας στον κόσμο δύο μερίδες ανθρώπων, τους αναγεννημένους και τους αντιδραστικούς οι οποίοι θα εισέλθουν στην αντίδραση διότι ο Θεός θα χαλάσει τα δαιμονισμένα σχέδια τους, τα οποία ενεργούν εις βάρος της αγάπης του Θεού, ώστε να γίνουν κατόπιν αντίχριστος. Μόνο με το να κάνουμε το θέλημα του Θεού θα βασιλεύουμε στον κόσμο.

Ουράνιο πολίτευμα: Ο νόμος του πνεύματος της ζωής είναι ο Χριστός, ο οποίος έφερε στην γη το ουράνιο πολίτευμα που είναι τυπωμένο και ανεπτυγμένο μέσα στον Λόγο του Θεού, στην Καινή Διαθήκη.

Ουσία: Η θρησκεία, η παράδοση, ο τύπος έχουν την χρησιμότητά τους και παίρνουν αξία στην ζωή του πιστού όταν, λαμβάνει χώρα σε αυτήν ο καθαρισμός, ο αγιασμός, η ζώσα πίστη καθώς, οι καρποί, τα χαρίσματα και τελευταία τα σημεία του Αγίου Πνεύματος. Χωρίς την ουσία του θελήματος του Θεού η περιτομή, οι τύποι, οι θρησκείες δεν έχουν καμία αξία. Αν τηρείται μόνο ο τύπος, τότε η σοφία του Θεού δεν λειτουργεί στην ζωή του ανθρώπου και η σωτηρία της ψυχής και του σώματος δεν έρχεται ποτέ, ούτε η αναγέννηση του Θεού, η οποία είναι γεμάτη σοφία Θεού και κάνει τον άνθρωπο να συμπεριφέρεται με λογική Θεού.

Ουσία: Η ουσία είναι ότι ο Θεός δοξάζεται με το έργο που εννοούμε και παρουσιάζουμε.

Παιδιά: Τα παιδιά έχουν πολλά αγαθά και πολλά θεϊκά στοιχεία: 1) Μικραίνουν το κακό. 2) Στα παιχνίδια όταν μαλώνουν έπειτα πολύ γρήγορα τα ξαναβρίσκουν. 3)   Λαμβάνουν και υιοθετούν εύκολα νέες διδασκαλίες. 4)  Φανερώνουν την αλήθεια ή το ψέμα με ευκολία. 5) Η αγαθότητα που εκπέμπουν τα κάνει προσιτά από όλους. 6) Η δοτικότητα και η ευσπλαχνία που τα διακατέχει στρέφεται προς πάντες. Με λίγα λόγια, αμέτρητα και πολυποίκιλα αγαθά τα συντροφεύουν, εν αντιθέσει με τους μεγάλους, οι οποίοι σκληραίνουν με την πάροδο του χρόνου στα πάντα, καταργώντας τη νέα διδασκαλία του Χριστού, την αγάπη και το έλεος, από τη ζωή τους.  

Πάθη: Τρόπος ζωής που καταλήγει στον θάνατον. Κρησφύγετο του διαβόλου για να μη γνωρίσει ο άνθρωπος ουσιαστικά τον Θεό που είναι η ζωή.

Πάθη: (Αμαρτία). Είναι αυτές οι εντολές που κινούν τα μέλη του σώματος, ώστε να προβαίνουν σε ενέργειες αρνητικές, που έχουν επιπτώσεις σε εμάς στους γύρω μας και στο Θεό.

Παθήματα: Τα παθήματα, είναι οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε στο να φέρουμε τα αποτελέσματα εκείνα που μας παρέχουν την υιοθεσία και την δυνατότητα να ονομαστούμε τέκνα Θεού, κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Αγίου Θεού. Τι αξία αδέλφια μου έχει ο κόσμος και το σύστημα απώλειας που τον διέπει, μπροστά στην επαγγελία του Χριστού που είναι, η συμμετοχή μας στην ίδρυση του νέου άκτιστου κόσμου; Τι αξία έχουν τα πάθη τα οποία καταστρέφουν την ψυχή και το σώμα μας, μπροστά στην έκχυση του Αγίου Πνεύματος με ότι συνεπάγεται όπως, καρπούς, χαρίσματα, σημεία και σοφία Θεού πάνω σε όλους τους τομείς; Τι αξία έχουν τα στερεότυπα που υφίστανται σήμερα, κάνοντας την ζωή μας ανίατη, ανούσια, ανύπαρκτη, μπροστά στις επιδιώξεις που αναπτύσσει μέσα μας ο Θεός, γινόμενοι μέτοχοι της άφθαρτης ζωής; Είναι ασύγκριτες οι δωρεές και οι επιδιώξεις που παραθέτει μπροστά μας ο Θεός διά Πνεύματος Αγίου, οι οποίες μας εξελίσσουν, μας αναγεννούν, μας χαρίζουν εξουσίες όπως, αγάπη, ταπεινοφροσύνη, ανεκτικότητα, διαύγεια πνεύματος κ.λπ..

Παράδειγμα: Αν θέλεις άνθρωπε να αλλάξει ο αδελφός ή ο κόσμος προσπάθησε να αλλάξεις εσύ, ώστε να είσαι παράδειγμα. Ο άνθρωπος μιμείται το καλό όταν το δει να εφαρμόζεται.

Παράδειγμα (μαθητής-δάσκαλος): Κάποτε ένας σοφός πνευματικός δάσκαλος είπε σε κάποιον μαθητή του, ο οποίος δεν τον ακολουθούσε σε όλες τις δραστηριότητές του, ειδικά όταν γύρω από τον δάσκαλο υπήρχαν δυσκολίες. Παιδί μου, του είπε, εγώ είμαι ο δάσκαλος όπως λες και εσύ είσαι ο μαθητής. Αν θέλεις να συλλάβεις την σοφία του Θεού θα πρέπει να γίνεις η σκιά μου και να με ακολουθείς κάτω από όλες τις συνθήκες της ζωή μου, έχοντας συμμετοχή στις χαρές μου αλλά και στις λύπες μου. Αυτό το ίδιο να κάνουμε όλοι στον μέγα δάσκαλο Χριστό και στον απεσταλμένο του. Να γίνουμε η σκιά του και να συμμετέχουμε στους αγώνες του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθούμε, είτε αυτές εξελίσσονται στον Γολγοθά, είτε στο όρος της Μεταμόρφωσης όπου η δόξα του Θεού γίνεται αισθητή και αντιληπτή.

Παράδειγμα (άνθρωπος του τύπου): Μία ημέρα όταν πήγα στην δουλειά μου άκουσα την προϊσταμένη μου να λέει ότι θα επισκεφθεί την υπηρεσία μου η προϊσταμένη όλων των υπηρεσιών του νομού μου όπου εντάσσεται και η δική μου υπηρεσία. Η προϊσταμένη μου η οποία είναι ένας άνθρωπος του τύπου, είπε, αν έρθει εδώ η προϊσταμένη όλων των υπηρεσιών του νομού και χρησιμοποιήσει εξουσία πάνω μου, διότι από τον νόμο είναι ανώτερη, τότε εγώ θα φύγω ή θα παραιτηθώ από την υπηρεσία διότι δεν το ανέχομαι. Όταν το άκουσα είπα, της δίνει ο Θεός την ευκαιρία να παρουσιάσει ταπείνωση και αυτή αντί γι’ αυτό θα παρουσιάσει εωσφορικό εγωισμό. Αυτό σημαίνει ότι αν τηρείται μόνο η περιτομή, τότε η σοφία του Θεού δεν λειτουργεί στην ζωή του ανθρώπου και η σωτηρία της ψυχής και του σώματος δεν έρχεται ποτέ, ούτε η αναγέννηση του Θεού η οποία είναι γεμάτη σοφία Θεού και κάνει τον άνθρωπο να συμπεριφέρεται με λογική Θεού.

Παράδειγμα (κατηγορώ): Κάποιος είπε σε έναν βασιλιά, ο τάδε σε κατηγορεί, να τον εξορίσουμε; Ο βασιλιάς απάντησε: Γιατί να τον εξορίσουμε; Για να με κατηγορεί και εκεί και μάλιστα πιο πολύ; Θέλω να τον φέρετε εδώ ώστε να συζητήσω μαζί του. Αυτό να κάνουμε και εμείς.

Παράδειγμα (κατηγορώ): Ένας άνθρωπος είπε σε κάποιον σοφό, πως ο τάδε τον κατηγορεί και ο σοφός απάντησε, από μακριά ας με δέρνει κιόλας.

Παράδειγμα (ιδεώδη ανθρώπου): Κάποτε γνώρισα κάποιον που τον θαύμασα παρακολουθώντας την ζωή του. Όταν όμως ερωτούνταν από αρχές και χριστιανικές δογματικές εξουσίες για ότι κήρυττε, το οποίο ο Θεός του έδωσε, όλα τα άλλαζε. Έτσι ήρθε μία ημέρα που έχασε τα πάντα. Εγώ προβληματίστηκα με αυτό και είπα, Θεέ μου γιατί αυτός ο άνθρωπος έχασε ότι του υποσχέθηκες; Τι συνέβη; Και μου απάντησε, Θωμά, εγώ παίρνω φτωχούς ανθρώπους στο πνεύμα και στην ύλη, τους δίνω πολλά υλικά και πνευματικά και όταν οι ίδιοι για αυτά που λένε κινδυνεύουν να θεωρηθούν αιρετικοί τότε αρνούνται ότι σπούδασαν από εμένα. Αυτό είναι ότι χειρότερο για τον Θεό. Χρειάζεται να γίνουμε ιδεώδεις άνθρωποι. Ιδεώδεις σημαίνει το ναι, ναι και το ου, ου.

Παράδειγμα (ποίου πνεύματος είμαστε): Έχουμε ένα παράδειγμα γραφικό το οποίο μας βοηθά προς οικοδομή. Αυτό είναι οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι, οι οποίοι νόμιζαν ότι είναι του Θεού και ότι διακατέχονται από το πνεύμα του, ερχόμενος όμως αυτός ο Θεός στην ζωή τους δεν το γνώρισαν, μάλιστα τον εδίωξαν, το ταπείνωσαν και τελευταία τον σταύρωσαν. Αυτό έπραξαν στον Θεό αυτοί οι οποίοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους ότι είναι του Θεού. Μία ειλικρίνεια χρειάζεται και μία απόφαση στο να εντάξουμε το θέλημα του Θεού στην ζωή μας. Μόνο έτσι θα γνωρίσουμε ποίου πνεύματος είμαστε. Όταν το γνωρίσουμε θα καταλάβουμε την διαφορά, διότι ο Θεός θα μαρτυρεί για εμάς.

Παράδειγμα (αποφυγή θυσίας): Σήμερα καμαρώνουμε έναν που σπούδασε και έμαθε μία επιστήμη έναντι, ενός που αδιαφόρησε να σπουδάσει. Ακριβώς έτσι και στον πνευματικό κόσμο. Εάν εμμείνουμε στην παιδεία του Κυρίου θα καμαρώνουν αύριο όλοι για εμάς, Θεός, άγγελοι, άνθρωποι μα πάνω από όλα εμείς οι ίδιοι, διότι μέσα μας θα λειτουργεί ο Θεός. Εάν όμως δεν θελήσουμε να αναγεννηθούμε αποφεύγοντας την θυσία, θα ντρέπονται για εμάς Θεός, άγγελοι, άνθρωποι, μα πάνω από όλα, θα τρεπόμαστε εμείς, για εμάς που απαρνηθήκαμε το κάλεσμα που λάβαμε μέσω της Φωνής Θεού για ένα πινάκιο φακής (σύστημα του κόσμου).

Παράδειγμα (καυχόμεθα και λέμε ότι είμεθα θεοφόροι): Κάποτε συνάντησα έναν ορθόδοξο ο οποίος ήταν πολύ φανατικός με το δόγμα του και κατηγορούσε μέσα από την επιπολαιότητα του και την άγνοια τους πάντες. Ήξερα ότι είχε ένα πρόβλημα υγείας. Του είπα λοιπόν, γιατί αδελφέ μου κατηγορείς και εναντιώνεσαι στην σοφία του Θεού; Μου λέει, εγώ ποτέ δεν εναντιώνομαι στον Θεό, τον Θεό τον αγαπώ. Του απάντησα, ξέρεις ότι τα φάρμακα που πίνεις και είσαι ακόμα ζωντανός τα έχουν φτιάξει καθολικοί; Ξέρεις ότι το αυτοκίνητο που έχεις το έχουν φτιάξει καθολικοί; Ξέρεις ότι την τεχνολογία που έχεις σπίτι σου την έχουν επινοήσει καθολικοί; Εσύ του είπα που είσαι ορθόδοξος τι έκανες, που αναπτύχθηκες; Μήπως πνευματικά; Που είναι τα στοιχεία του Θεού, δεν βλέπω να σε διέπει κάτι. Ούτε σοφία Θεού, ούτε καρπούς έχεις, ούτε χαρίσματα, ούτε ιδιότητες, ούτε τίποτα δεν έχεις. Μήπως αναπτύχθηκες υλικά; Δεν βλέπω κάτι. Σε όλους τους τομείς κάθε μέρα σκάνδαλα εκδηλώνονται από ανθρώπους οι οποίοι λένε ότι αγαπούν τον Θεό και τον λαό, ειδικά σήμερα, που αν οι άλλες χώρες δεν μας στήριζαν οικονομικά θα είχαμε γυρίσει 100 χρόνια πίσω. Ούτε φάρμακα δεν θα είχαμε και πιστεύω ότι δεν θα το αποφύγουμε. Αδελφέ του είπα, μην κρίνεις, μην φανατίζεσαι διότι αν ζεις ακόμη, ζεις με την σοφία όλων αυτών που κατηγορείς. Μόλις το κατάλαβε έσκυψε το κεφάλι και μου είπε, σε ευχαριστώ αδελφέ διότι με βοήθησες να καταλάβω πολλά και να μπω στην θέση μου. Ας μην καυχόμεθα και θέλουμε να λέμε ότι είμεθα θεοφόροι, ενώ την ζωή μας την στηρίζουν τα φάρμακα και η ύλη. Εγώ συμβουλεύω, ας πάρουμε τον Λόγο του Θεού στα χέρια μας και ας θέσουμε μία νέα βάση στην ζωή μας, η οποία να διέπεται από την λογική του Θεού, μήπως και βρούμε τον προσανατολισμό μας έναντι του Θεού, έναντι των συνανθρώπων μας, έναντι του εαυτού μας τον οποίον υποσιτίζουμε πνευματικά και τον οδηγούμε σε αδιέξοδο. Κάνοντας μάλιστα το γήρας, την φθορά, τον θάνατο στην συνείδηση μας ότι είναι θέλημα του Θεού. Μη γένοιτο! Η αμαρτία μας έφερε στην κατάσταση αυτή. Η αναμαρτησία θα μας ξαναφέρει στην χώρα του Θεού όπου σε αυτή μπαίνουν οι ζώντες. Ο Θεός δεν είναι Θεός νεκρών αλλά ζώντων. Αμήν.

Παράδειγμα (ανάγκη και όχι αγάπη): Κάποτε, κάποιος μου είπε, ότι εμείς έχουμε αγάπη, διότι η εκκλησία μας έχει φτιάξει ορφανοτροφείο το οποίο φιλοξενεί παιδιά. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το γηροκομείο, το ορφανοτροφείο δεν έγινε από αγάπη, αλλά από ανάγκη. Η αγάπη του Θεού έχει άλλες επιδιώξεις. Αυτές είναι, πως αν στο Αγρίνιο, υπάρχουν 40 ορφανά παιδιά και υπάρχουν και 50.000 οικογένειες, υπάρχουν και άνθρωποι του πνεύματος του Θεού, γιατί δεν τα παίρνουμε αυτά στα σπίτι μας, οι 40 οικογένειες; Αυτό λέει η αγάπη. Αν υπάρχουν 100 γέροι γιατί δεν τους παίρνουν στα σπίτια, τα παιδιά τους ή αν δεν έχουν παιδιά οι άλλες οικογένειες; Αυτό λέει η αγάπη. Η αγάπη έχει άλλους τρόπους που ενεργεί και όχι κατασκευάζοντας ορφανοτροφεία, γηροκομεία κ.λπ. και θα το δούμε, όταν δεν θα έχουν τα ιδρύματα αυτά χρήματα, τότε θα τα εγκαταλείψουν οι πάντες, διότι η αγάπη τους στηρίζεται στα χρήματα και όχι στην αγάπη του Χριστού. Ας βάλουμε μυαλό, διότι διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο. Μη γένοιτο! Αμήν.

Παράδειγμα (αντιμετώπιση τυραννικής εξουσίας): Κάποτε σε ένα χωριό όπου το κατέλαβαν οι Γερμανοί, ένας Γερμανός στρατηγός καθώς έκανε την βόλτα του, είδε ένα ωραίο σπίτι στο βουνό. Αμέσως πηγαίνει εκεί, βρίσκει τον ιδιοκτήτη και του λέει, από σήμερα το σπίτι σου, θα γίνει σπίτι μου και στρατηγείο του Γερμανικού Στρατού και εσύ θα είσαι υπηρέτης μου. Ο ιδιοκτήτης δεν μίλησε καθόλου και άρχισε να υπηρετεί τον Γερμανό αξιωματικό. Μετά από τέσσερα χρόνια οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να φύγουν από το χωριό και μόλις έφευγε ο Γερμανός αξιωματικός από το σπίτι, τότε ο ιδιοκτήτης βγήκε στο μπαλκόνι και φώναξε, όχι. Δηλαδή, μετά από τέσσαρα χρόνια απάντησε στην διαταγή του αξιωματικού. Σε τέτοιες εξουσίες να μας διέπει υπομονή, σοφία Θεού και συνοχή μεταξύ μας.

Παράδειγμα (δοτικότητας): Η καρδιά μας είναι ένα όργανο το οποίο δίνει ζωή για να μπορέσει να ζήσει η ίδια. Έτσι και εμείς, αν θέλουμε να ζήσουμε να γίνουμε δοτικοί γεμάτοι αγάπη, η οποία να στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό. Ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο που δεν κινείται καθόλου, καμία σύσπαση δεν εκφράζει, είναι ακίνητο και όμως χωρίς αυτόν δεν θα κινούνταν κανένα όργανο του σώματος με αρμονία. Έχετε δει όταν συμβαίνει ένα εγκεφαλικό τι συμβαίνει στα μέλη του σώματος; Κάνουν κινήσεις μη ελεγχόμενες οι οποίες προκαλούν πλήρη αστάθεια. Όταν όμως οι λειτουργίες του εγκεφάλου είναι φυσιολογικές τότε το σώμα ολόκληρο βρίσκεται σε συνοχή. Ο εγκέφαλος είναι αυτός που δίνει ζωή σε όλο το σώμα και όχι μόνο ρυθμίζει την κάθε κίνηση, αλλά συντονίζει και όλα τα όργανα, ώστε να επιτελούν ένα θεάρεστο έργο, το οποίο εκδηλώνει το σώμα κινούμενο σαν μία συμφωνική ορχήστρα. Ας διαβάσει κάποιος τις λειτουργίες του εγκεφάλου και θα εκπλαγεί αλλά και πως τα όργανα όλα του σώματος διαθέτουν την δοτικότητα αυτή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το σώμα βρίσκεται σε πλήρη αρμονία.

Παράκλητος: Ο Κύριος αποκάλυψε τα εξής: Ελθών εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, θέλει σας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθειαν· διότι δεν θέλει λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση θέλει λαλήσει και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα (Ιωαν.16:13), εννοώντας τον Παράκλητο, το πνεύμα της αληθείας. Εκείνος λοιπόν θα επαναφέρει τον άνθρωπο στις αρχές του Θεού, δημιουργώντας στον κόσμο δύο μερίδες ανθρώπων, τους αναγεννημένους και τους αντιδραστικούς οι οποίοι θα εισέλθουν στην αντίδραση διότι ο Θεός θα χαλάσει τα δαιμονισμένα σχέδια τους, τα οποία ενεργούν εις βάρος της αγάπης του Θεού, ώστε να γίνουν κατόπιν αντίχριστος. Μόνο με το να κάνουμε το θέλημα του Θεού θα βασιλεύουμε στον κόσμο.

Παράκλητος: Ιδρυτής της εκκλησίας της Φιλαδέλφειας. (Εκείνος)

Παράκλητος: Όταν έρθει Εκείνος, τα κρυπτά που υπάρχουν μέσα μας (αμαρτία) θα μας τα φανερώσει, ώστε με τον σχετικό αγώνα, προσευχή, μελέτη, κήρυγμα να τα αποβάλλουμε και να δούμε πρόσωπο Θεού.

Παράκλητος: Το Άγιο Πνεύμα δύναται να παρέχει σε εμάς μέσα από την παντοδυναμία του, ένα άφθαρτο σώμα, σώμα Χριστού, με εξουσίες πάνω στους φυσικούς και υπερφυσικούς νόμους, διά της ζώσης πίστεως αλλά και διά του λόγου μας, ο οποίος θα είναι λόγος Θεού, γεμάτος ενέργεια Θεού. Μην νομίζει κάποιος ότι για να γίνουν όλα αυτά θα περάσουν χρόνια. Ο Θεός δύναται σε κλάσματα δευτερολέπτου να ανατρέψει τον κόσμο αυτόν και να δημιουργήσει τον νέο κόσμο, με νέους ουρανούς και νέα γη, όπου η δικαιοσύνη, η ζωή, η σοφία του Θεού θα βασιλεύει μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων και ο κόσμος θα γίνει ένας επίγειος παράδεισος. Ο Θεός θα στείλει άνθρωπο, ο οποίος εν δυνάμει θα ανατρέψει τον παρόντα κόσμο σε μικρό χρονικό διάστημα. Η Φωνή Θεού ζητά από τα τέκνα αυτής να εντρυφούν μέσα στον Λόγο του Θεού και στην νουθεσία αυτής. Κατόπιν θα εμφανιστεί, Εκείνος, το πνεύμα της αληθείας και όλα θα λάβουν χώρα και η βασιλεία του Θεού θα δημιουργηθεί με μέλη τους υιούς και τις θυγατέρες, οι οποίοι είναι διασκορπισμένοι εις όλον τον κόσμο. Έπειτα, Εκείνος, αφού εκπληρώσει το έργο του, την αποστολή του, η οποία είναι να ελέγξει τον κόσμο περί αμαρτίας, περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως, θα δώσει το ερέθισμα στον Πατέρα να επιτρέψει, ώστε να κάνει ο Κύριος την δευτέρα παρουσία του. Διότι ο εχθρός του Θεού που είναι ο θάνατος, θα έχει καταργηθεί διά του Παρακλήτου. Ο Πατέρας είπε στον Υιόν του, αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του, Κάθου εκ δεξιών μου, εωσού θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου. Έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος. Μόνο όταν καταργηθεί ο θάνατος, ο Κύριος θα έρθει πάλι στην γη, όχι για να κηρύξει το Ευαγγέλιο της βασιλείας αλλά για να συμβασιλεύσει με τους λελυτρωμένους του.

Παρακοή: Παρακοή = αμαρτία

Παράπονο: Για οτιδήποτε παραπονούμεθα δεν είμεθα παιδιά του Θεού. Αφού έχουμε Θεό, αφού μας αγκάλιασε και μας λύτρωσε ο Θεός, τι παράπονο να έχουμε. Ο Θεός μας δίδαξε δια του Υιού του να αγωνιζόμεθα και είναι παραχώρηση του Θεού να μας διδάξει, να μας μορφώσει, δια μέσου του διαπαιδαγωγικού του οργάνου του Σατανά. Πρέπει να προσευχόμεθα να καθαρισθούμε και να μην πειραζόμεθα. Το παράπονο έχει άλλωστε και ρίζα ζηλοτυπίας η οποία αποτελεί το πρώτο μέσον καταστροφής του ανθρώπινου γένους. Η Εύα εζηλοτύπησε τον απαγορευμένο καρπό και έφαγε για να γίνει Θεός σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διαβόλου.

Παραχώρηση Θεού: Σημαίνει παράβαση των εντολών αυτού του Θεού. Άλλο είναι να κάνουμε το θέλημά του και άλλο να δημιουργείται παραχώρηση που σημαίνει, παράβαση = αμαρτία. Να φύγουμε από την παραχώρηση που μας κρατά ελλιπείς και να μπούμε στο θέλημα του Θεού, το οποίο μας καθιστά αντί Θεού στη γη.

Παραχώρηση Θεού: Από την ημέρα που ο άνθρωπος αποστάτησε από τις αρχές του Θεού, που έφυγε κοντά από τον Θεό, έπαψε να αντιλαμβάνεται την αλήθεια του Θεού και αναπτύχθηκε καθώς μετέπειτα και όλο το ανθρώπινο γένος διά της τεκνογονίας πάνω στο ψέμα. Αυτό συνέβη διότι οι πρώτοι άνθρωποι έπαψαν να υπακούν στον Θεό, στον Δημιουργό τους. Όλο αυτό που συνέβη και που συμβαίνει και σήμερα το βλέπουμε, το αντιλαμβανόμαστε και δεν ήταν τυχαίο. Ήταν παραχώρηση Θεού, διότι η σοφία του το επέτρεψε, το θέλησε ώστε ο άνθρωπος να γίνει γνώστης του καλού και του κακού. Όσοι έχουν προορισμό σωτηρίας θα αντιληφθούν το ψέμα και θα αναπτυχθούν πάνω στην αλήθεια.

Παραχώρηση Θεού: Ο διάβολος κατάφερε, (παραχώρηση Θεού, διότι η σοφία του Θεού το επέτρεψε για να γνωρίσει ο άνθρωπος καλό και κακό), να πλανήσει τον άνθρωπο και να εκκολάψει εις αυτόν το σπέρμα του το πονηρό, το οποίο αναπτύσσει την αμαρτία. Μάλιστα το έθεσε σε συγκεκριμένη στρατηγική τοποθεσία, στον εγκέφαλό του, από τον οποίον διοχετεύεται στο σώμα η ζωή ή ο θάνατος. Έτσι με την διαβολή που διέπει το πνεύμα του διαβόλου, αφού κατέλαβε το στρατηγείο του Θεού, παραχώρηση Θεού, διοχέτευσε στον άνθρωπο την αμαρτία, το ψέμα. Αυτό έφερε τον χωρισμό μεταξύ των ανθρώπων, έφερε την φθορά, έφερε τον θάνατο. Ο Κύριος, όμως, επειδή είναι ο Δημιουργός των πάντων, έχει σχέδιο για το δημιούργημά του. Ο Πατέρας φρόντισε σε ένα μέρος του εγκεφάλου του ανθρώπου να διαφυλάξει σε θυρίδα του Θεού, το σπέρμα το δικό του, το σπέρμα της ζωής, το σπέρμα της αναγέννησης, της μετάνοιας, της σοφίας το οποίο δύναται διά του Λόγου του Θεού, όταν συναναστραφεί μαζί του, να πολλαπλασιαστεί και να ανατρέψει την αρχηγία του διαβόλου πάνω στην διαβολή, η οποία επιφέρει το γήρας, την φθορά, τον θάνατο. Ο πρώτος τρόπος είναι, η μετάνοια, ο δεύτερος, η συνειδητοποίηση της αλήθειας, ο τρίτος, η αναγέννηση, ο τέταρτος, η μεταμόρφωση του ανθρώπου διά Πνεύματος Αγίου, ο πέμπτος, η μεταστοιχείωση του σώματος από φθαρτό σε άφθαρτο, ο έκτος, η θέωση, ο έβδομος, η άφθαρτη ζωή, ο όγδοος, η συνύπαρξη Θεού και ανθρώπου.

Παρουσία Θεού: Παρουσία Θεού έχουμε, όταν αρχίζουμε την έρευνα συνειδητά (το γνώθις εαυτόν).

Πειρασμοί: Οι πειρασμοί θα παίξουν μεγάλο ρόλο στο να αφιερωθούμε στο θέλημα του Θεού, έπειτα είναι σίγουρο ότι οι άγγελοι θα έρθουν να μας υπηρετήσουν.

Πεπωρωμένη καρδιά: Όταν το σύστημα του κόσμου υπερέχει μέσα μας, από το σύστημα του Θεού.

Περιαυτολογία: Να μη λέμε πράγματα τα οποία θα εξυψώσουν τον εαυτό μας. Τι έχεις και δεν έλαβες άνθρωπε; Λέγει ο Απ. Παύλος. Όταν καταλαβαίνουμε ότι περιαυτολογούμε δηλαδή αυτοεπαινούμεθα και λέμε λόγους δια των οποίων καυχόμεθα δια τον εαυτό μας, πρέπει να ζητήσουμε από τον Κύριο να μας διώξει αυτή την μορφή του εγωισμού. Η περιαυτολογία εις την ουσία είναι μωρία διότι ο καλιάς του καλιά δεν ευρέθηκε. Όταν το εννοήσουμε θα εντρεπόμεθα.

Περιβάλλον: Να φροντίζω και να περιθάλπω με αγάπη, ταπείνωση και έλεος το περιβάλλον στο οποίο ανήκω. Μάλιστα, να φροντίζω με αγάπη δια της εφαρμογής του Λόγου του Θεού να το νουθετώ. Η οποία αγάπη να ξέρουμε βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα σωτηρίας για τον συνάνθρωπό μας. Όλα αυτά θα γίνονται ώστε να πνευματικοποιηθεί το περιβάλλον μου. Αυτό όταν γίνει, θα μου εξασφαλίζει εμένα θετικό, καρποφόρο και ευλογημένο εν Χριστώ επί γης βίο.

Περιβάλλον: Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή μας και φέρνουμε μεγάλη ευθύνη για αυτούς που είναι γύρω μας, οι οποίοι εκούσια ή ακούσια υπακούουν εις εμάς και νουθετούνται από εμάς. Το περιβάλλον που διέπεται από άγνοια, πνευματική φοβία, εντάλματα ανθρώπων και πνευματική ημιμάθεια, είναι δαιμονισμένο, με φυσική συνέπεια να μεταδίδει τα δαιμόνια αυτά και εις τα τέκνα του. Η υπακοή στον Λόγο του Θεού και η πνευματική αναγέννησή μας αποκλείει την λάθος συμπεριφορά και τον δαιμονισμό σε εμάς και τους γύρω μας.

Περιούσιος λαός: Έχουν πέσει πολλοί άνθρωποι στην παγίδα να νομίζουν ότι είναι ο περιούσιος λαός του Θεού. Όμως έπειτα είδαν, αυτό που είδε και ο προφήτης Ηλίας υπό του Θεού (αφήκα εις εμαυτόν επτά χιλιάδας ανδρών, οίτινες δεν έκλιναν γόνυ εις τον Βάαλ). Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι λόγω της ταπείνωσης ζουν στην αφάνεια. Θα κάνουν όμως σήμερα, όλοι αυτοί οι άνθρωποι την παρουσία τους και η έκπληξη θα είναι μεγάλη σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα είναι πολλοί οι οποίοι μέσα από τις επιστήμες των ανθρώπων, την Φιλοσοφία, την ψυχολογία, τα γράμματα γνώρισαν τον Θεό καλύτερα και απ’ αυτούς που λένε ότι είναι περιούσιος λαός του Θεού. Το κάλεσμα που λάβαμε είναι προσωπικό. Ας τείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην μετάνοια, η οποία φέρνει την αναγέννηση, ώστε να ανοίξει ο Θεός τα πνευματικοπύρινα μάτια μας και να δούμε την πραγματικότητα του Θεού και όχι την άγνοια ή την ημιμάθεια την δική μας, την οποίαν έχει αναπτύξει ο εγωισμός μας.

Περιτομή: Σημαίνει τύπος.

Περιτομή: Η περιτομή εδόθη υπό του Θεού στους Εβραίους για να αυξηθεί η πίστη τους στην συμμετοχή της δόξης του Θεού. Ο Αβραάμ έλαβε την περιτομή υπό του Θεού ως σφραγίδα δικαίωσις. Η περιτομή σώζει τον άνθρωπο διά της πίστεως κατά την ημέρα της αναστάσεως. Και εμείς βαπτιστήκαμε Ορθόδοξοι Χριστιανοί στο όνομα του Χριστού. Η βάπτισή μας αυτή μας δικαιώνει την ημέρα της κρίσεως. Όμως, να γνωρίζουμε ότι η πίστη χωρίς τα έργα αγάπης είναι νεκρή, γι’ αυτό χρειάζεται η αναγέννηση. Αυτή μας εξασφαλίζει το κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση.

Πίστη: Η πίστη στον Θεό μας δικαιώνει έναντι του νόμου του Θεού, ο οποίος έχει την εξουσία να μας οδηγήσει στον θάνατο. Η πίστη αυξάνει πάνω στον αγώνα του καθαρισμού, του αγιασμού, πάνω στην δραστηριότητα της εξάπλωσης, πάνω στις αντιξοότητες.

Πίστη: Αν κάποιος δεν εργάζεται λόγω της άγνοιας που διέπει σήμερα τον πιστεύσαντα κόσμο, πιστεύει όμως στον Θεό, αυτή η πίστη του θα τον οδηγήσει στον θάνατο, όμως, κατά την ανάσταση θα δικαιωθεί.

Πίστη: Η πίστη στον Θεό μας δικαιώνει όταν τα έργα μας διέπονται από σοφία Θεού και τα λόγια μας είναι ηρτυμένα με πνευματικό άλας, με πνεύμα Θεού. Η πίστη μας ακόμα μας δικαιώνει ενώπιον Θεού και ανθρώπων μόνο όταν είναι ζώσα, διότι όσες επιθέσεις και αν δεχτούμε, αν την έχουμε την ζώσα πίστη, αντιπαραθέτουμε τα όπλα αυτής στον εχθρό και σε κάθε πνευματική μάχη βγαίνουμε νικητές. Επίσης μας δικαιώνει η πίστη όταν έχουμε καταφέρει να εξουσιάσουμε την ζωή μας και πλέον το υλικό σώμα μας δεν υπόκειται στην φθορά, στις ασθένειες, στον θάνατο, στο σύστημα του κόσμου. Αυτή η πίστη μας χαρίζει ειρήνη, ειρήνη Χριστού η οποία λειτουργεί ως υψιπέτης αετός στην ζωή μας και στο έργο το οποίο εργαζόμαστε. Η απόκτηση της ζώσας πίστης, την οποίαν έχει εξασφαλίσει ο άνθρωπος του Θεού με την δύναμη του Θεού μέσα από τον αγώνα του καθαρισμού και της εξάπλωσης, είναι καύχημα σε αυτόν και σε όσους είναι γύρω του, διότι εργάζεται με δύναμη Θεού ένα έργο σωτηρίας, ένα έργο επαγγελίας, το οποίο έχει την εξουσία να ιδρύσει την βασιλεία του Θεού μέσα μας και γύρω μας, καθορίζοντας η πίστη του αυτή το θέλημα του Θεού στο ανθρώπινο γένος.

Πίστη: Διά πίστεως εκπληρώθηκαν οι επαγγελίες του Θεού από ανθρώπους που τις πίστεψαν και τις έφεραν στην ζωή τους. Ο Κύριος φανέρωσε πως αν έχετε πίστη Θεού, δύνασθε να ποιήσετε ότι ποιώ και εγώ.

Πίστη: Η ελπίδα είναι προ της πίστης. Όταν δεν έχουμε πίστη ελπίζουμε. Όταν έχουμε πίστη, εργαζόμαστε τα δρώμενα του Ευαγγελίου με την βοήθειά της και εξασφαλίζουμε την σωτηρία ψυχής και σώματος, εκπληρώνοντας διαμέσου μας ο Θεός τις επαγγελίες.

Πίστη: Αν πιστεύουμε, τότε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να γίνουμε ένα με τον Χριστό.

Πίστη: Ο Χριστός φανέρωσε ότι το πνεύμα το δικό του εστί το ζωοποιόν. Εμείς δεν έχουμε παρά να πιστέψουμε στην καλή είδηση που λάβαμε ώστε να αναπτυχθούμε πνευματικά, στην αρχή διά του Ευαγγελίου και μετέπειτα διά Πνεύματος Αγίου.

Πίστη: Η πίστις εις τον Χριστόν χωρίς αμαρτίες είναι το φρούριο που αναπαυόμεθα.

Πίστη: Να πιστεύουμε με τα λόγια και τα έργα μας εις την ζωήν την αιώνιον και όχι εις την προσωρινή, η προσωρινή είναι φευγαλέα.

Πίστη: Πίστη ανυπόκριτος μέχρι θανάτου εάν απαιτηθεί δια να εδραιώσουμε τη ζωή του Χριστού την άφθαρτον εις το είναι μας.

Πίστη: Να αρχίσουμε έναν πόλεμο με την πίστη, δια αγάπης ενεργούμενη, να ανατρέψουμε τον διάβολο.

Πίστη: Το εφαρμοσμένο Ευαγγέλιο του Χριστού δύναται να εξασφαλίσει την ζωή δια της ζωής. << και πας όστις ζη και πιστεύει εις εμέ ου μη αποθάνει εις τον αιώνα, πιστεύεις τούτο; >>.

Πίστη: Συνεργασία, ανθρώπου και Θεού, στον χώρο του πνεύματος.

Πίστη: Η πίστη αυξάνει, ή με την προσπάθεια στο να κάνουμε το θέλημα του Θεού ή  στη μεγάλη ανάγκη μας να φέρουμε την θεραπεία της ασθένειας, η οποια ασθένεια μας οδηγεί στο θάνατο. Με λόγους πραότητας θέλετε να έρθω (μελέτη, προσευχή, εξάπλωση, μετάνοια, αναγέννηση) ή με ράβδο  (ασθένεια); Η πίστη πάντα συνοδεύεται με ταπείνωση, χωρίς αυτή όλα γίνονται διάβολος. Να επιλέγουμε ομοπίστους, ώστε να μεγαλώνει η πίστη μας, στις αρχές και τις επιδιώξεις της Φωνής Θεού.

Πίστη: Είναι καρπός και αυξάνει όπως όλοι οι καρποί με την πάροδο του χρόνου, πάνω στην προσπάθεια του καθαρισμού, του αγιασμού, δια της μελέτης στο Λόγο του Θεού.

Πίστη: Στην πίστη στηρίζεται ο αγιασμός και η εκπλήρωση όλων των επαγγελιών. Όπως, η κατάργηση της αμαρτίας, η ίδρυση της βασιλείας, η κατάργηση του θανάτου, η δευτέρα παρουσία του Χριστού, η ανάσταση όλων των εν Κυρίω κοιμηθέντων κ.λπ., αγώνας, ώστε η πίστη μας να είναι θαυματουργική. Η πίστη αυξάνει δια Πνεύματος Αγίου και χωρίς έργα είναι νεκρή. Η πίστη πάντα να αναπτύσσεται δια αγάπης ενεργούμενης.

Πίστη: Η πίστη είναι βεβαίωση πραγμάτων μη βλεπομένων. Δια αυτής θα πραγματοποιηθούν όλα τα γεγραμμένα και θα λάβουν χώρα όλα τα μυστήρια που χρειάζεται να εννοήσουμε, ώστε να ιδρύσουμε την βασιλεία του θεού μέσα μας και γύρω μας.

Πίστη: Η πίστη σήμερα, σε όλους σχεδόν τους χριστιανούς είναι σκιώδη. Όταν όμως πάρουν το ευαγγέλιο του Χριστού και αρχίσουν έρευνες εις αυτό, η πίστη θα μετατραπεί από σκιώδη σε ζώσα, ώστε ο λαός του θεού να λέει και να γίνεται. Πάντα όμως η πίστη να χρησιμοποιείται δια αγάπης ενεργουμένης. Αν η πίστη που έχουμε δε έχει αγάπη γίνεται δαιμονισμένη και μετατρέπεται σε εωσφορική, μη γένοιτο. Να σπουδάσουμε το ευαγγέλιο του Χριστού, ώστε να μην κάνουμε λάθη χρησιμοποιώντας μια πίστη συμφερόντων και όχι μια πίστη θεϊκή δια αγάπης ενεργουμένης. Όταν τώρα λέμε κάτι στην προσευχή και δεν γίνεται, τότε χρειάζεται να εντείνουμε την προσπάθεια της προσευχής, της μελέτης και τα έργα της αγάπης. Δια αυτής της ζώσας πίστεως θα εισέλθουμε στον πνευματικό κόσμο και δια αυτής θα καταργήσουμε όλα τα φθοροποιά στοιχεία που σήμερα καταβάλλουν την ζωή μας. Η πίστη αυξάνει με την πάροδο του χρόνου πάνω στην πνευματική αναγέννηση και στους αγώνες που διεξάγουμε πάνω στην αναγέννηση τη δική μας και των συνανθρώπων μας. Ο απόστολος Παύλος αναφέρει, ότι θα προχωράμε από πίστη σε πίστη, δεν απελπιζόμαστε, συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε να έχουμε την πίστη που ζητά ο θεός.

Πίστη: Να επιστρέψουμε στον Πατέρα Θεό, ώστε αυτός να φέρει το δικό του πολίτευμα, το οποίο θα καταστήσει όλο τον πλανήτη με όλα τα λογικά όντα σε έναν επίγειο παράδεισο, όπου η χαρά διά των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων θα μεταφέρεται εις όλο το κτιστό και άκτιστο σύμπαν, το οποίο υπάρχει εντός του χώρου αλλά και εκτός.

Πλάνη: Όσοι δημιουργούν Θεό στα μέτρα τους βρίσκονται σε πλάνη. Ο Θεός είναι όλων των λογικών όντων που αναπτύσσουν τις ιδιότητές του, ανεξαρτήτου έθνους, θρησκείας, γλώσσας. Ο Θεός χώρισε τους ανθρώπους σε έθνη, λαούς, θρησκείες ώστε να φανεί η αγάπη. Όσοι έχουν αγάπη, δεν έχουν ταμπέλες αλλά σοφία Θεού. Τις ταμπέλες τις έβαλαν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν την χειραγώγηση των ανθρώπων με στόχο και σκοπό να τους εξουσιάζουν. Ο Θεός έδωσε εις έκαστο έθνος ή άνθρωπο ιδιάζουσα μορφή σοφίας και ιδιότητας ίνα χρείαν πάντες αλλήλους έχουσιν. Άρα, ο Θεός δέχεται τους πάντες, εμείς πότε;

Πλάνη: Πολλοί θεωρούν ότι είναι του Θεού. Εδώ χρειάζεται προσοχή, διότι αν δεν κατοικεί το πνεύμα του Θεού μέσα τους ώστε να εκδηλώνεται στην καθημερινότητά τους με τα έργα τους και τα λόγια τους, τότε βρίσκονται στην μεγαλύτερη πλάνη γιατί τιμούν τον Θεό με τα λόγια ενώ τα έργα τους πόρρω απέχουν από το θέλημά του. Μάλιστα όσοι δεν έχουν το πνεύμα του Θεού αναπτύσσονται σε ξερούς τύπους και φανατίζουν εαυτό με το δόγμα τους, νομίζοντας ότι έτσι είναι του πνεύματος του Θεού. Δυστυχώς, όμως, έτσι αποδεικνύουν σε Θεό και ανθρώπους ότι δεν έχουν πνεύμα Θεού. Ας φανταστούμε κάποιους να θεωρούν τους εαυτούς τους σωστούς και να διέπονται από άγνοια του θελήματος του Θεού, να διέπονται από εωσφορικό εγωισμό και να μην διακατέχονται από την ελάχιστη ταπεινοφροσύνη βλέποντας παντού λάθη. Ας φανταστούμε κάποιους να διέπονται από το ψέμα και η αλήθεια του Θεού με τα στοιχεία αναγέννησης να είναι άγνωστη στην λογική τους, να διέπονται από τύπους και όταν χρειάζεται να φανερώσουν αγάπη να την αποστρέφονται, να φανερώσουν ταπεινοφροσύνη και να μην γνωρίζουν τα στοιχεία της. Ας φανταστούμε να κηρύττουν την μεταθανάτια ζωή και να μην θέλουν να αξιολογήσουν και να εξελίξουν διά της μετάνοιας και της αναγέννησης αυτήν την ζωή, μεταλλάσσοντας το πνεύμα τους σε ζωοποιόν και το σώμα τους σε άφθαρτο όπως του Χριστού. Είναι εύκολο να μπερδευτούμε και να νομίζουμε ότι έχουμε το πνεύμα του Θεού, όμως, να απέχουμε απ’ αυτό όσο ο ουρανός από την γη. Θέλει προσοχή.

Πλήρωμα Χριστού: Το πλήρωμα του Χριστού και η χάρη που τον διακατείχε είναι η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ που φανέρωσε, ανυπόκριτης αγάπης η οποία στρεφόταν προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό. Η ταπείνωση, η σοφία που τον διακατείχε, οι ενέργειες θαυμάτων, οι γεμάτες σοφία απαντήσεις που έδινε προς πάσα κατεύθυνση, η σταυρική του θυσία με αποκορύφωμα αυτής, το λοιδορούμενος ουκ αντελοιδόρει και απειλούμενος ουκ ηπείλει. Τελευταία όλων η ΑΝΑΣΤΑΣΗ η οποία του εξασφάλισε την αιώνια, άφθαρτη, αθάνατη ζωή και τελευταία η ΧΑΡΗ και ΔΟΞΑ που έλαβε εκ του Πατρός κατά την ημέρα της ανάληψής του. Δίνοντας το δικαίωμα σήμερα στον κάθε άνθρωπο να δύναται να μιμηθεί τον δάσκαλο Χριστό και να λάβει και αυτός την ίδια χάρη με όλα τα στοιχεία που προαναφέραμε, διότι φανέρωσε ότι ως άνθρωπος εργάστηκε και φανέρωσε επίσης ότι και εμείς δυνάμεθα να φτάσουμε στο πνευματικό του επίπεδο, αν θελήσουμε και αν τον ακολουθήσουμε.

Πλήρωμα Χριστού: Ουδείς φανερώνει ο Κύριος, είδε ποτέ τον Πατέρα και ο λόγος, διότι οι πάντες απέχουν μακράν από την διδασκαλία του, από την σοφία του, από την αγάπη του, από την παντοδυναμία του και χιλιάδων, εκατομμυρίων άλλων καρπών και χαρισμάτων. Ο Χριστός όμως τον έβλεπε τον Πατέρα Θεό και ο λόγος ήτο, διότι τον ευαρέστησε με τα λόγια του και με τα έργα του, πράγμα το οποίο εύχομαι να συμβεί εις όλον τον πιστεύσαντα κόσμο. Πάντως, η προφητεία και η επαγγελία είναι ότι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ο άνθρωπος νουθετείται κατά Θεό τότε ο Πατέρας Θεός θα σκηνώσει μετά του ανθρώπου, ώστε τα πάντα εν πάση να είναι Θεός και να ζούμε όλοι όπως ο Κύριος, στο πνευματικό όρος με τον Πατέρα.

Πνεύμα: Ότι υπάρχει το συλλαμβάνουμε από το πνεύμα το οποίο έχουμε, το οποίο μας δημιουργεί την σκέψη της λογικής και η λογική μας εξελίσσει. Αυτός είναι ο Θεός. Μεγάλο πράγμα αυτό, διότι αν είχαμε μόνο ζωή, χωρίς πνεύμα Θεού, χωρίς πνεύμα εξέλιξης, θα είμεθα σαν τα ζώα. Όμως δεν είμαστε ζώα, διότι κάνουμε σκέψεις οι οποίες γίνονται έργο και λαμβάνουν υλική υπόσταση. Σκέψεις με πνεύμα σοφίας, το οποίο μας γεμίζει γνώση, σοφία Θεού και χαρά ανεκλάλητη. Πως λοιπόν να περιφρονήσουμε αυτόν που μας έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσουμε όλοι την πνευματική και υλική γνώση που τον διακατέχει και μας διακατέχει σήμερα σε όλους τους τομείς. Αυτός ο Θεός, είναι για αυτούς που θέλουν να γίνουν κληρονόμοι Θεού συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Θεού.

Πνεύμα δουλείας: Πνεύμα δουλείας διακατέχει τον άνθρωπο εκείνον που διέπεται από τα στερεότυπα του κόσμου όπως θρησκεία και όχι αγάπη, επιδιώξεις κοσμικές και όχι πνευματικές, αφιέρωση για την αύξηση υλικών αγαθών και όχι πνευματικών, τα οποία στερεότυπα του κάθε έθνους τον καθιστούν εις όλη του την ζωή δούλο του εγωισμού του και του κόσμου, μη έχοντας πνεύμα έρευνας.

Πνεύμα δουλείας: Πνεύμα δουλείας έχει αυτός που διέπεται από άγνοια του θελήματος του Θεού, έτσι γίνεται δούλος της αμαρτίας, της φθοράς και του θανάτου. Είναι δούλος του φόβου του, ο οποίος φόβος τον καθιστά ημιμαθή στα πάντα και ο λόγος διότι περιορίζει την ζωή του κατά πάντα.

Πνεύμα δουλείας: Το πνεύμα δουλείας το έχει ο άνθρωπος που δεν θέλει να αναγεννηθεί, να εξελιχτεί, να ζητήσει τα άνω, τα του Θεού. Έτσι επιδιώκει ξερούς τύπους και εξωγραφικούς προσανατολισμούς και στόχους από τους οποίους νομίζει ότι θα εξασφαλίσει την ζωή, μη θέλοντας να εννοήσει ότι αυτά θέτουν σε κίνδυνο κάθε στιγμή την ζωή του αλλά και την ζωή όσων είναι γύρω του, εγκαταλείποντας άπαξ διαπαντός την συμβουλή του Θεού η οποία τονίζει ότι η ζωή δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων, από τα στερεότυπα δηλαδή που υφίστανται σήμερα και που είναι εντάλματα ανθρώπων.

Πνεύμα δουλείας: Πνεύμα δουλείας έχει ο εγωιστής ο οποίος συντάσσεται με το σύστημα και τα στερεότυπα του κόσμου και ο λόγος είναι ένας, ο εγωισμός, διότι δεν αντέχει την αλλαγή, την διαφοροποίηση την οποίαν προκαλεί η αναγέννηση. Αυτός ο άνθρωπος είναι δούλος διότι δεν αντέχει το κατηγορώ το οποίο θα υποστεί αν θελήσει να αναγεννηθεί.

Πνεύμα Θεού: Το πνεύμα του Θεού εξασφαλίζει την αλήθεια, εξασφαλίζει την άφθαρτη ζωή, εξασφαλίζει την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, την ταπείνωση.

Πνεύμα Θεού: Το ρήμα του Θεού είναι το πνεύμα του Θεού και μόνο αυτό μπορεί να μας ζωοποιήσει εις το εκατονταπλάσιο και να μας εξασφαλίσει ενέργεια, την οποίαν θα πρέπει να καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση πάνω στην σωτηρία της ψυχής και του σώματος, το οποίο σώμα την έχει μεγάλη ανάγκη, καταφέρνοντας έτσι με τον αγώνα μας και την συμβουλή του Χριστού να ιδρύσουμε την βασιλεία του Θεού μέσα μας και γύρω μας.

Πνεύμα Θεού: Είναι αυτό το πνεύμα που ζωοποιεί. Μόνο όταν αποφασίσουν οι άνθρωποι να βάλουν τον Χριστό στην ζωή τους θα καταλάβουν την αξία του πνεύματος του Θεού.

Πνεύμα Θεού:  Το πνεύμα του Θεού ζωοποιεί την ψυχή και το πνεύμα μας. Μας σπουδάζει την σοφία του Θεού, διά της οποίας συνεχώς αυξανόμαστε κατά Θεό πάνω σε όλους τους τομείς. Όταν εντάξουμε το θέλημα του Θεού στην ζωή μας, τότε θα γνωρίσουμε ποίου πνεύματος είμαστε. Όταν το γνωρίσουμε θα καταλάβουμε την διαφορά, διότι ο Θεός θα μαρτυρεί για εμάς.

Πνεύμα Θεού: Είναι το πνεύμα του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος. Διότι αυτός ο Υιός τόνισε: Παράδειγμα έδωκα εις εσάς, ώστε να κάνετε και εσείς ότι εγώ ποιώ. Μόνο αυτοί οι άνθρωποι είναι του πνεύματος του Θεού και αυτό κατοικεί μέσα τους. Καθ’ εκάστην ημέρα παρακολουθούν τον εαυτό τους εάν και κατά πόσο είναι του πνεύματος του Θεού, συγκρίνοντάς τον με το πνεύμα του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος.

Πνεύμα Θεού: Όταν ο Χριστός είναι μέσα μας και το πνεύμα του είναι μέσα μας, τότε το σώμα μας νεκρώνεται από την αμαρτία και ο λόγος διότι όπου το πνεύμα του Θεού εκεί η αναμαρτησία και η ελευθερία του σώματος από την αμαρτία, την φθορά και το θάνατο.

Πνεύμα Θεού: Το πνεύμα του Θεού ανέστησε τον Χριστό, το ίδιο πνεύμα δύναται να ζωοποιήσει και τα φθαρτά σώματα όλων ημών.

Πνεύμα Θεού: Η δικαιοσύνη του Θεού πάντα προσφέρει ενώ η δικαιοσύνη του κόσμου πάντα απαιτεί. Με αυτό το πνεύμα του Θεού θα κάνουμε έργα αγάπης ή θα δίνουμε υλικά ή πνευματικά αγαθά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταπόδοση. Δωρεάν έλαβες, δωρεάν δώσε. Με οποιοδήποτε άλλο πνεύμα θα κουραστούμε να δίνουμε και θα κουραστούμε να κάνουμε, με φυσική συνέπεια να τα βάλουμε με τον Θεό, μη γένοιτο. Προσοχή, στην αρχή θα δίνουμε μέχρι εκεί που μπορούμε χωρίς να στερούμεθα και θα κάνουμε έργα αγάπης μέχρι εκεί που δεν κουραζόμαστε χωρίς να αγκομαχούμε.

Πνεύμα Θεού: Όταν μπει μέσα στον άνθρωπο τον κάνει υιό βροντής, υιό δυνάμεων. Όταν λείπει τότε ο άνθρωπος αυτοχειριάζεται από τον διάβολο και γίνεται υιός δαιμόνων, γεμάτος πονηριές, συμφέροντα και δαιμονισμένη συμπεριφορά. Όσοι καλλιεργούν τα του θεού και έχουν το Πνεύμα το Άγιο στη ζωή τους, στο είναι τους, γίνονται υιοί βροντής, με σημεία πίστεως, με καρπούς και με χαρίσματα στο εκατονταπλάσιο.

Πνεύμα Θεού: Η λογική του Ευαγγελίου.

Πνεύμα Θεού: Όπου υπάρχει το Πνεύμα του Θεού, εκεί υπάρχει ελευθερία. Όπου δεν είναι ο Θεός, επικρατεί ο νομός, ο όρος, οι απειλές, οι φόβοι κ.λπ.. Όποιος μας φοβίζει, μας στενοχωρεί, μας απελπίζει και μας απειλεί, χρησιμοποιώντας τάχα το Θεό ή έχοντας μορφή ευσεβείας, δεν είναι άνθρωπος του Θεού.

Πνεύμα υιοθεσίας: Πνεύμα υιοθεσίας διακατέχει τον άνθρωπο εκείνον που ο νους του είναι αδιάλειπτα εις τον Θεό, τον οποίον αναπτύσσει καθημερινά πάνω στην μελέτη του Λόγου του Θεού, στην διόρθωση του εαυτού του με την μετάνοια και την αναγέννηση. Τελευταία πνεύμα υιοθεσίας διακατέχει τον άνθρωπο που προσεύχεται νυχθημερόν αποβλέποντας μέσα από την προσευχή την έκχυση του Αγίου Πνεύματος, το οποίο πνεύμα δύναται να ζωοποιήσει την ψυχή και το σώμα του. Ο τρόπος που του επιτάσσει το πνεύμα του Θεού την αλλαγή, είναι διότι η σοφία του Θεού, που είναι ο πάρεδρος του Θεού, χαρίζει με τον αγώνα της αναγέννησης στον άνθρωπο αυτόν του Θεού σοφία Θεού, πνεύμα ζωοποιόν, αγάπη ανυπόκριτη, πίστη ζώσα, ταπείνωση Θεού, ειρήνη Χριστού η οποία του εξασφαλίζει χαρά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθεί.

Πνεύμα Χριστού: Είναι το πνεύμα που μας κάνει να λειτουργήσουν μέσα μας, τα δέντρα της ζωής με όλους τους καρπούς τους, όπως χαρίσματα, καρποί, σημεία, σοφία, ταπείνωση, τα οποία θα μας εξασφαλίσουν πλήρης υγεία ψυχής και σώματος.

Πνεύμα Χριστού: Ζώσα φωνή του ζώντος Θεού.

Πνεύμα Χριστού: Να κρύβουμε τα καλά μας έργα. Τώρα, από κει και πέρα τι θα κάνει ο Θεός, είναι δικό του θέμα αυτό. Άλλο είναι να διαφημίζεις εσύ τον εαυτό σου και άλλο να διαφημίζει ο Θεός, εσένα.

Πνευματικά δωμάτια: Όταν ο άνθρωπος διεξάγει πνευματικούς αγώνες θα του αναπτυχτούν νέοι νευρώνες. Αυτοί οι νευρώνες θα του δημιουργήσουν διά της μελέτης του Λόγου του Θεού πνευματικά δωμάτια όπου θα αποθηκευτούν σε αυτά, η ειρήνη του Χριστού, η αγάπη του Θεού Πατέρα η οποία είναι ανυπόκριτη και στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό, η δικαιοσύνη του Θεού η οποία πάντα προσφέρει, η ζώσα πίστη με την οποίαν λες και γίνεται. Όταν όλα αυτά αποκτηθούν μέσα μας τότε το δέντρο της ζωής θα υπάρξει ξανά στον εγκέφαλό μας και από εκεί θα φεύγουν οι χυμοί της ζωής, οι οποίοι θα αφθαρτοποιούν το σώμα μας.

Πνευματική εργασία: Να εργαζόμαστε νυχθημερόν για να επιφέρουμε τον καθαρισμό και τον αγιασμό στην ζωή μας, εξασφαλίζοντας έτσι πνευματική εργασία και να μην σταματήσουμε έως ότου γίνει συνήθεια σε εμάς ο νέος τρόπος ζωής, ο τρόπος ζωής του Χριστού. Όταν αυτός ο τρόπος κατακλύσει την ζωή μας, τότε θα νιώσουμε την πραγματική ελευθερία του πνεύματος.

Πνευματική εργασία: Δεν χρειάζεται εμείς να θυσιαστούμε, ούτε να σταυρωθούμε. Χρειάζεται όμως να κηρύττουμε όπου μας δέχονται, ώστε να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα μας και καθ’ εκάστην ημέραν να είμαστε πλήρεις σοφίας Θεού.

Πνευματική οικογένεια: Όταν κάποιος θέλει να δημιουργήσει πνευματική οικογένεια πρέπει, αφού θα του δοθούν τα μέσα, πνευματικά και υλικά, να ενδιαφέρεται, να παρακολουθεί και να σπεύδει στα προβλήματα των αδερφών ώστε να τα λύνει. Αν δεν θέλει να ενδιαφέρεται ας μην κηρύττει Χριστό. Αν για την κοσμική οικογένεια κάνουμε τόσες θυσίες θα πρέπει να αναλογιστούμε, ότι θα πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερες θυσίες για την πνευματική, ξεκινώντας πρώτα με μικρές θυσίες σε ατομικό επίπεδο και προχωρώντας σε μεγαλύτερες θυσίες όλοι μαζί, διότι ο Θεός θα μας πλουτίζει σιγά σιγά πνευματικά και υλικά.

Πνευματική τύφλωση: Ο Θεός έδωσε τα πάντα στον λαό του Ισραήλ. Αυτοί όμως, λόγω της αμαρτίας παραπλανήθηκαν και μετέτρεψαν τον Θεό σε νόμο, σε δόγμα, σε τιμωρό, σε προσωπικά συμφέροντα, σε φιλοδοξίες, σε τύπους γεμάτους με εντάλματα ανθρώπων κ.λπ.. Όλα αυτά επέφεραν την τύφλωση σε σημείο που όταν ο Θεός τους επισκέφθηκε διά του Υιού του, να του φερθούν με τον πιο σκληρό τρόπο οδηγώντας αυτόν στον σταυρικό θάνατο. Ο Θεός όμως με την αγάπη του η οποία καλύπτει τα λάθη των παιδιών του, παραχώρησε την τύφλωση αυτών για ένα λόγο, για να γεννήσει πολλά τέκνα, πολλά έθνη τα οποία και γνώρισαν σήμερα την σοφία του Θεού. Παρόλα αυτά όμως, ακόμη κανένα έθνος δεν εννόησε να εφαρμόσει αυτή την σοφία, ώστε να νομοθετείται υπό αυτής. Με μία ματιά γύρω μας, θα αντιληφθούμε την πραγματικότητα. Έτσι λίγο ή πολύ όλοι είμαστε γεμάτοι από το ψέμα, από την αμαρτία, από τα πάθη, από τις πονηρίες, από τα συμφέροντα κ.λπ.. Αυτό όμως ήταν το σχέδιο του Θεού. Πάντες να χάσουμε τον προσανατολισμό μας, ώστε να μην υπάρχει καύχηση, η οποία επιφέρει τον εωσφορικό εγωισμό που μας κάνει να αποστρεφόμαστε τους συνανθρώπους μας, θεωρώντας εαυτούς σοφούς. Κατόπιν να γνωρίσουμε όλοι μέσα από την τύφλωση αυτή, καλό και κακό, αμαρτία και αναμαρτησία, ζωή και θάνατο. Εξάλλου ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο δυσί, καλό-κακό, νύχτα-μέρα. Με αυτόν τον τρόπο διαπαιδαγωγεί ο Θεός τον άνθρωπο, με σκοπό μέσα από την τύφλωση, να φτάσει αυτόν στον Κολοφώνα της δόξης του άπειρου και παντοδύναμου Θεού. Μέσω λοιπόν της διαπαιδαγώγησης θα μπορέσει ο άνθρωπος να φτάσει στην θέωση. Ξέρουμε ότι ούτε μία τρίχα δεν πέφτει άνευ του θελήματος του Θεού. Να είμεθα σίγουροι ότι όλα ζουν, κινούνται και ενεργούν μέσα στην σοφία του Θεού, για την ανοικοδόμηση του νέου κόσμου. Εμείς μην προτρέχουμε να βγάλουμε αποφάσεις ή συμπεράσματα ώστε να πούμε ο Θεός ευλόγησε αυτόν, απέρριψε αυτόν κ.λπ.. Προ του τέλους μην μακάριζε εαυτό άνθρωπε.

Πνευματικός οδηγός: Υποχρεωμένος εν Χριστώ Ιησού να συμμετέχει δια των προσευχών του εις τον αγώνα του καθαρισμού και της εξαπλώσεως.

Πνευματικός οδηγός: Δεν χρειάζονται ανθρώπινες παρεμβάσεις, κανένας δεν χρειάζεται, διότι υπάρχει ο Χριστός και το Άγιο Ευαγγέλιό του, αυτόν να ακολουθήσουμε οι πάντες. Όσοι τώρα θέλουν πνευματικό, προφήτη, απεσταλμένο, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και διακατέχονται από πνευματική τεμπελιά. Το μόνο που χρειάζεται από τους πνευματικά πρώτους αδελφούς είναι πνευματική αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο και δεύτερον θυσία, ώστε αυτό που εννόησαν να το μεταλαμπαδεύσουν και στους καινούργιους αδερφούς. Μέχρι την ημέρα του Κυρίου όλοι λοιπόν οι άνθρωποι να αναγεννιούνται και να εξελίσσονται πνευματικά θετικά, ώστε όλοι μαζί να παίξουμε αναμορφωτικό ρόλο αγάπης μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Ο Κύριος τόνισε, << εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις >>. Ακόμη να φέρουμε στη ζωή μας ειρήνη Χριστού, σοφία Χριστού και αγάπη Χριστού μέχρι ο ίδιος να συμπληρώσει στον λαό αυτό, τον δικό του λαό τα ελλείποντα. Ο Χριστός εκείνο που φανέρωσε ότι θα έρθει μετά από αυτόν είναι ο Παράκλητος, ο ίδιος είπε: << Όταν όμως έλθη ο Παράκλητος, τον οποίον εγώ θέλω πέμψει προς εσάς παρά του Πατρός, το πνεύμα της αληθείας, το οποίον εκπορεύεται παρά του Πατρός, εκείνος θέλει μαρτυρήσει περί εμού.

Αλλά και σεις μαρτυρείτε, διότι απ' αρχής μετ' εμού είσθε. Εγώ όμως την αλήθειαν σας λέγω συμφέρει εις εσάς να απέλθω εγώ διότι, εάν δεν απέλθω, ο Παράκλητος δεν θέλει ελθεί προς εσάς αλλά αφού απέλθω, θέλω πέμψει αυτόν προς εσάς.

Ελθών εκείνος θέλει ελέγξει τον κόσμον περί αμαρτίας και περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως, περί αμαρτίας μεν, διότι δεν πιστεύουσιν εις εμέ, περί δικαιοσύνης δε, διότι υπάγω προς τον Πατέρα μου και πλέον δεν με βλέπετε, περί δε κρίσεως, διότι ο άρχων του κόσμου τούτου εκρίθη.

Έτι πολλά έχω να είπω προς εσάς, δεν δύνασθε όμως τώρα να βαστάζητε αυτά, όταν δε έλθη εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, θέλει σας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθειαν διότι δεν θέλει λαλήσει αφ' εαυτού, αλλά όσα αν ακούση θέλει λαλήσει και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα. Εκείνος θέλει δοξάσει εμέ, διότι εκ του εμού θέλει λάβει και αναγγείλει προς εσάς. Πάντα όσα έχει ο Πατήρ, εμού είναι διά τούτο είπον, ότι εκ του εμού θέλει λάβει και αναγγείλει προς εσάς >>.

Άρα, να ψάξουμε ώστε να βρούμε τον Παράκλητο, ο οποίος σήμερα υπάρχει και ενεργεί δια Πνεύματος Αγίου ώστε να οδηγήσει τον λαό του Θεού, ο οποίος λαός είναι διασκορπισμένος εις όλα τα έθνη αποτελούμενος από ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων.

Πνευματικοί έμποροι: Τα χαρακτηριστικά τους είναι: δογματικοί, φανατικοί, ψεύτες, η διδασκαλία τους δεν είναι του Χριστού, δεν εργάζονται να ιδρυθεί η βασιλεία στη γη, αλλά στον ουρανό, δεν πιστεύουν στην κατάργηση της αμαρτίας και του φυσικού θανάτου, τους διακατέχει πνευματική σύγχυση. (για να θεραπεύεις τους άλλους χρειάζεται πρώτα, να έχεις θεραπεύσει τον ίδιο σου τον εαυτό)

Πνευματικότητα: Πνευματικότητα, είναι να εννοώ μέχρι που ο άλλος έχει τα όριά του, τα οποία θα σέβομαι. Έτσι θα γίνω, απλός, θετικός και θα εξασφαλίζω την ενότητα με τον συνάνθρωπό μου.

Πνευματικότητα: Να γνωρίζουμε σε ποιο πνευματικό στάδιο βρίσκεται ο συνάνθρωπός μας. Αποφεύγουμε σκανδαλισμούς και δεν χάνουμε την ειρήνη μας. Ο πνευματικός ανακρίνει τους πάντες, αυτός δεν ανακρίνεται από κανένα.

Πόδες ευαγγελιζομένων τα αγαθά: Οι πόδες των ευαγγελιζομένων είναι αυτοί που κρατούν το σώμα για να δύναται να κινείται δεξιά ή αριστερά, με αποκορύφωμα του σώματος τον εγκέφαλο, όπου εκεί ενεδρεύει η σοφία του Θεού. Έτσι οι πόδες είναι ευλογημένοι, διότι μεταφέρουν την σοφία του Θεού μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων και είναι ωραίοι οι πόδες, όταν ο εγκέφαλος διέπεται από την σοφία του Θεού. Έτσι μπορούν να έχουν δυνάμεις και ενέργεια, η οποία τους παραχωρείται υπό του Θεού, κάνοντας αυτούς τους πόδας να μην κουράζονται ποτέ. Να αποκτήσουμε μυαλό Χριστού και πόδες Θεού, οι οποίοι είναι αιώνιοι και γίνονται αιτία να μεταφέρουν τον εγκέφαλο του ανθρώπου, στον οποίον δύναται να υπάρχει η σοφία του Θεού. Γι’ αυτό είναι ευλογημένοι, διότι βαδίζουν την πορεία της ζωής.

Πόλις κτισμένη πάνω όρους: << Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι ούτε θάνατος, ούτε ζωή, ούτε άγγελοι, ούτε αρχαί, ούτε δυνάμεις, ούτε παρόντα, ούτε μέλλοντα, ούτε ύψωμα, ούτε βάθος, ούτε άλλη τις κτίσις θέλει δυνηθή να χωρίση ημάς από της αγάπης του Θεού της εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών >>.


Μακάρι όλοι μας να νιώθουμε μία τόσο μεγάλη αγάπη για τον Πατέρα μας, τον Θεό ώστε με σιγουριά να εκδηλώνουμε τα έργα του πνεύματος του Θεού με όλες μας τις δυνάμεις και τίποτα μα τίποτα να μην δύναται να μας χωρίσει από της αγάπης του Χριστού. Για να το φανερώνει ο Απόστολος Παύλος αφήνει να εννοηθεί ότι ο άνθρωπος δύναται με τον αγώνα του να εξασφαλίσει μία τέτοια κατάσταση στα ενδόμυχά του. Εύχομαι όλοι να νιώσουμε όλες αυτές τις διαβεβαιώσεις και με χαρά να τις φανερώνουμε παντού, ώστε οι άνθρωποι να απορούν θετικά μαζί μας. Πάντως για να είναι κάποιος σίγουρος να πει κάτι τέτοιο, να ξέρει ότι δύναται να το πει, μόνο αφού πρώτα νικήσει τον έτερο κακό εαυτό του. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να διέλθει μέσα από πολλές αντιξοότητες. Πόσο μακάριος, είναι ο άνθρωπος που διακατέχεται από αυτά τα συναισθήματα και διακατέχεται από όλες αυτές τις διαβεβαιώσεις! Αυτός ο άνθρωπος είναι σίγουρα μία πόλις κτισμένη πάνω όρους η οποία δεν δύναται να κρυφτεί.

Πονηρία: Το εμπόριο του κράτους του διαβόλου. Μέσα στο φυσικό εμπόριο η πονηριά δημιουργεί παραβάσεις έναντι του νόμου της πολιτείας χάρις αισχρού κέρδους ώστε κάθε έμπορος να χρησιμοποιεί ψέματα και πονηριές όπως λέει μια λαϊκή έκφραση, ο κατεργάρης πουλάει φουσκωμένα άντερα στον κατεργάρη.

Πονηρία: Η πονηρία είναι φοβερός εχθρός του ανθρώπου γιατί σκοτώνει ύπουλα την ψυχή και το σώμα. Η πονηρία εις τον ηθικό τομέα δημιουργεί ηθικά ολισθήματα ενώ εις τον επαγγελματικό τομέα δημιουργεί αδικίες, απάτες, αρπαγές, κλοπές, φθορές, νοθείες κλπ.. Αποτελεί δε τη μεγαλύτερη κοινωνική πληγή. Αυτός που έχει την αγάπη προς τον συνάνθρωπό του, την πραότητα και την εγκράτεια δεν είναι δυνατόν να σκεφτεί και να πράξει το πονηρό σε βάρος του συνανθρώπου του. Η πονηρία εγκαταλείπει τον άνθρωπο που αγωνίζεται συν Θεό όταν ξεριζώσει από μέσα του τον εγωισμό και τότε στη θέση της πονηρίας θα έλθει ένα άλλο χάρισμα του Πνεύματος του Αγίου που ονομάζεται Ερμηνεία Γλωσσών, που χρησιμεύει για να ερμηνεύει τη γλώσσα που λαλεί ο πιστός δια Πνεύματος Αγίου και έτσι να οικοδομείται και αυτός και η εκκλησία.

Πορευθέντες: Το πορευθέντες φανερώνει την μεγάλη αγάπη ως προς τον Θεό και ως προς τον πλησίον. Μια τέτοια αγάπη γκρεμίζει το μεσότοιχο της έχθρας μεταξύ Θεού και ανθρώπου. Δεν είναι δυνατόν μια τέτοια αγάπη να μείνει αδιάφορη από τον Θεό, οι ευλογίες θα έρθουν στο εκατονταπλάσιο. Το πορευθέντες σε βοηθά, ώστε να εγκαταλείψεις τα πάντα, όπως ο στρατιώτης, όταν καλείται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Θα έρθουν δοκιμασίες πολλές με το πορευθέντες, όμως να μην το βάλουμε κάτω, πίσω από τις δοκιμασίες κρύβεται ο Θεός ο οποίος θα επιφέρει άπειρες ευλογίες στον άνθρωπο αυτό και σε αυτούς που τον ακολουθούν και έτσι αυτές οι ευλογίες θα μας βγάλουν στον ουρανό. Ο τολμών νικά!

Πραότητα: Βασιλεία ειρήνης εις τα πάντα, από θηρία μέχρι ανθρώπους και καιρικές συνθήκες. Η πραότητα θα επικρατήσει σε ολόκληρο το σύμπαν.

Πρόβατο επί σφαγής: Ο αγώνας που διεξάγουμε μέσα στις κοινωνίες που ζούμε διέπεται από αντιπαλότητες και ο λόγος, διότι ο κόσμος κείται εν τω πονηρώ. Εμείς καλούμαστε να κινηθούμε τώρα μέσα στον κόσμο, με δικαιοσύνη Χριστού, με αγάπη Χριστού έξω από τα στερεότυπα που υφίστανται στον κόσμο. Αφού ο Λόγος του Θεού μας παροτρύνει σε μία πορεία έξω από το σύστημα του κόσμου, είναι φυσικό φαινόμενο όταν διεξάγουμε έναν τέτοιο αγώνα να διωχτούμε, να κατηγορηθούμε, να αδικηθούμε σε σημείο πολλές φορές να είμαστε ως πρόβατο επί σφαγής. Παρόλα αυτά όμως, θα συνεχίσουμε τον αγώνα της μετάνοιας, της αναγέννησης, της θέωσης. Και ο λόγος, διότι με την δύναμη του Θεού και το πνευματικό ανάστημα το οποίο εξασφαλίζουμε ως άνθρωποι του Θεού, υπό του Θεού, δυνάμεθα να αναγεννήσουμε πολύ κόσμο και να γίνουμε πόλος έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους. Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει, αρκεί είς άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος ολόκληρον διορθώσασθαι Δήμον και όχι μόνο, με την ζώσα πίστη και τον καθαρισμό δύναται να αναγεννήσει όλον τον πλανήτη. Το πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει ο άνθρωπος του Θεού, αρκεί να ζει σύμφωνα με τις εντολές του Χριστού. Τα πάντα δυνατά εις τον πιστεύσαντα.

Προδοσία: Πολλοί άνθρωποι σε εκείνους που τους δέχονται και ξέρουν ότι δεν θα κατηγορηθούν παρουσιάζουν τον Θεό όπως τον έχουν μέσα τους. Όταν όμως ερωτηθούν από δογματικούς ανθρώπους ή από αρχές και εξουσίες του τόπου τους, τα λένε όπως θέλουν οι άλλοι και αυτό το θεωρούν σοφία. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτός ο τρόπος είναι προδοσία, είναι άρνηση και πέφτουν στην παγίδα που έπεσε ο Απόστολος Πέτρος. Αδέλφια μου, όταν ερωτηθούμε να λέμε ότι πιστεύουμε χωρίς φόβο με πλήρη εμπιστοσύνη στον Θεό, χωρίς όμως να κατηγορούμε κανέναν.

Προπέτια: Μια παροιμία λέει, εκεί που δεν σε σπέρνουνε να μη φυτρώνεις. Όταν μιλούν οι άλλοι και ανακατεύεσαι και μιλάς χωρίς να είναι δουλειά σου, όταν απαντάς εκεί που δεν σε ρωτάνε και μιλάς εκεί που δεν σε θέλουνε, αυτό είναι προπέτεια. Για παράδειγμα, όταν στον κύκλο μας ή σε μια διαλογική συζήτηση πετάγεσαι και απαντάς στη θέση του άλλου. Όλες οι μορφές του εγωισμού έχουν συμφεροντολογικά κίνητρα όμως η προπέτεια έχει ένα παραπάνω. Ο προπετής θέλει να δείξει πως δεν τον φτάνει κανείς στις γνώσεις και στην ευφράδεια του λόγου, για να ανακηρυχθεί αρχηγός του περιβάλλοντος, αυτό είναι το υπονοούμενο.

Προσευχή: Με αυτή δυνάμεθα να ομιλούμε στον Θεό συνέχεια. Με την προσευχή οι επιδιώξεις μας από ανθρώπινες και σαρκικές γίνονται πνευματικές, θεϊκές.

Προσευχή: Η προσευχή είναι απαραίτητη, διότι αυτή είναι η κινητήριος δύναμις των πάντων της παρούσης και της μελλούσης ζωής. Η προσευχή που συντελείται για την εξάπλωση είναι σοφία Θεού, διότι αυτή προπορεύεται των αγώνων μας.

Προσευχή: Η προσευχή μας μπορεί να στρέφεται στα υλικά μόνο όταν τα υλικά αποβλέπουν με ειλικρίνεια προς δόξα Θεού.

Προσευχή: Γιατί ζητώ και δεν λαμβάνω; Κάποιο ελάττωμά σου καλύπτει την προσευχή σου και δεν φτάνει εις τον θρόνο του Θεού. Ψάξε να το βρεις εις τους νόμους του Θεού και τότε θα εισακούεται η προσευχή σου αφού θα γίνεται με πίστη.

Προσευχή: Να προσευχόμεθα να μην έλθει το κακό γιατί δεν είμεθα έτοιμοι να το δεχτούμε. Ο Χριστός έλεγε, ει δυνατόν παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο. Όταν αλλάξουμε εμείς αλλάζει και ο Θεός.

Προσευχή: Ο στρατιώτης του Χριστού ο οποίος δεν έχει ακόμα το όπλο της σοφίας του Λόγου να χρησιμοποιεί τη δύναμη της προσευχής. Με το σύστημα των ταλάντων, να χρησιμοποιεί εις τον αγώνα της προσευχής από δύο μέχρι πέντε τάλαντα, το κάθε τάλαντο θα συμβολίζει έναν γνωστό κοσμικό άνθρωπο. Θα διαθέτει ανάλογα με τα τάλαντα όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα προσευχής, ώστε να παρακολουθεί καλοπροαίρετα τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν την έννοια του ταλάντου.

Προσευχή: Έχει και δίνει στον πιστό άπειρες και άφθαρτες δυνάμεις. Αποτελείτε από το τρίπτυχο μελέτη, προσευχή, εξάπλωση. Έχει σκοπό να μπορέσουμε να εντάξουμε στη ζωή μας την σοφία του Θεού, ώστε να επανέλθουμε στο κράτος του Άγιου Θεού. Να ενδυθούμε την δόξα του Θεού με την οποία ο Θεός έχει επενδύσει πάνω στον άνθρωπο, ώστε να είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση αυτού.

Προσευχές: <<Εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις>>, να στρέφουμε τον εαυτό μας στην ουσία του Ευαγγελίου η οποία μπορεί να ενώσει σήμερα όλον τον χριστιανικό κόσμο και τους ομόθρησκους. Η ουσία του Λόγου του Θεού να μας αυξάνει και όχι ο εγωισμός. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Ø  

Εύχομαι να μην βρεθεί ουδείς ώστε να απορρίψει το κάλεσμα της Φωνής Θεού, η οποία οδηγεί τον άνθρωπο στην αναγέννηση που φέρνει την απολύτρωση ψυχής και σώματος, κάνοντάς τον άφθαρτο και αθάνατο. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Να γίνουμε η σκιά του Χριστού και του απεσταλμένο του και να συμμετέχουμε στους αγώνες του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθούμε, είτε αυτές εξελίσσονται στον Γολγοθά, είτε στο όρος της Μεταμόρφωσης όπου η δόξα του Θεού γίνεται αισθητή και αντιληπτή. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Ευχόμαστε να γνωρίσουν οι άνθρωποι το Ευαγγέλιο της βασιλείας, ώστε οι καρποί του Αγίου Πνεύματος να κατακλύσουν την ζωή όλων των ακουσάντων.


Ø  


Εύχομαι, όλοι να βρούμε τον δρόμο που οδηγεί στην αγκαλιά του Πατέρα.


Ø  


Εύχομαι να συλλάβουμε την σοφία του Θεού η οποία εκδηλώνεται μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας, ώστε η οργή (διάβολος) να μην μας καταβάλει ποτέ. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να εννοήσουμε τα εμπόδια που εμποδίζουν την πνευματική μας ζωή και να προβούμε στις ενέργειες που χρειάζεται η αναγέννηση με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε λαός και άνθρωπος του Θεού να κινούνται ελεύθεροι με στόχο και σκοπό το θέλημα του Θεού να επισκιάσει όλον τον πλανήτη. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Ας βάλουμε τον Θεό στην πρώτη θέση στην ζωή μας και ας συνδιαλεγόμεθα μόνο με αυτόν ώστε να φύγουν τα πάθη αυτά, τα οποία καταστρέφουν την ψυχή και το σώμα. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Ο Θεός θέλησε να τον γνωρίσουμε, ας τον καλλιεργήσουμε μέσα από την διαπαιδαγώγηση που αναπτύσσει η διδασκαλία του, ώστε να φτάσουμε στο να γίνουμε κατ εικόνα και ομοίωση. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να συλλάβουμε το θέλημα του Θεού (έλεος) και να το εφαρμόσουμε. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να κενώσουμε εαυτό από το προσωπικό εωσφορικό εγώ μας, το οποίο μας οδηγεί μακριά από το θέλημα του Θεού, ώστε ο Χριστός να μας αναλάβει εκατό τοις εκατό και να μας εξασφαλίσει μία χαρούμενη ζωή γεμάτη σοφία Θεού συναρπάζουσα. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι όλοι να μαρτυρούν για εμάς ότι είμαστε άνθρωποι με αγαθές προθέσεις και αγαθή αποστολή Χριστού. Η γνώση φυσιοί η δε αγάπη οικοδομεί. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Με το ψέμα δεν θα δικαιωθεί ουδείς ενώπιον του Θεού, η αλήθεια του Χριστού θα δικαιώσει τον άνθρωπο. Εύχομαι όλοι μας να τείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο να εντάξουμε την αλήθεια στην ζωή μας, να επιδιώξουμε αυτή την αλήθεια, ώστε να γίνουμε το όρος, το άγιο, όπου θα συναχθούν τα έθνη. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι όλοι να αγωνιστούμε με το πνεύμα του Θεού ώστε το αγαθό να αυξηθεί συνειδητά στην ζωή μας. Κατόπιν διά της ομολογίας και εφαρμογής του Λόγου του Θεού στην ζωή μας, να υπάρξει πλειοψηφία των ανθρώπων του Θεού στον κόσμο, να υπάρξει πλειοψηφία του αγαθού. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι ώστε το ανθρώπινο γένος να συλλάβει το κακό που δημιουργεί η αμαρτία, ο λάθος τρόπος σκέψης, οι λάθος επιδιώξεις και να γίνει ανατροπή η οποία θα φέρει την αναμαρτησία. Με την οποία αναμαρτησία αυξάνεται η ζωή, η αιώνια ζωή, αυτή που καταργεί τον φυσικό θάνατο. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να ανήκουμε όλοι στην εύνοια του Θεού, ώστε οι αμαρτίες μας μέχρι να φτάσουμε στον αγιασμό να μην λογίζονται. Γι’ αυτό χρειάζονται δύο στοιχεία. Αυτά είναι η χρηστότητα και όχι η αυστηρότητα και η ζώσα πίστη. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα. Πιστεύεις τούτο; Εμείς το πιστεύουμε και το εργαζόμαστε, ώστε ο νόμος να μας γίνει συνήθεια και η ζώσα πίστη να φρουρεί την ζωή μας. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά ποιο είναι το θέλημα του Θεού, βοήθησέ μας Κύριε με την δύναμη την δική σου, ώστε να  τείνουμε με όλη μας την δύναμη στις επιδιώξεις που μας καλείς να αναπτύξουμε. Βάλε μέσα μας Κύριε, την καλή προαίρεση και το βασικότερο να είμαστε ενωμένοι, μία καρδιά, μία ψυχή, ένα φρόνημα ώστε να εξαλείψουμε την αμαρτία που επιβουλεύεται την ζωή μας και να επιδιώξουμε τον αγιασμό. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι όλοι να αυξηθούμε στην ζώσα πίστη, με υπομονή, επιμονή, προσευχή, πνευματικό αγώνα και θα τα καταφέρουμε με την δύναμη του Κυρίου. Να γνωρίζουμε ότι ο Κύριος σε αυτόν που αγωνίζεται, επεμβαίνει και του χαρίζεται ψυχή τε και σώματι. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να μάθουμε ότι τα πάντα συνεργούν στο αγαθό, τότε όλα για εμάς θα είναι σπουδή η οποία θα μας εξασφαλίσει σοφία Θεού. Να έχουμε υπομονή στα πάντα, διότι έτσι θα πετύχουμε τα πάντα. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Δώσε μας Κύριε την πίστη, ώστε να εργαζόμαστε τα δρώμενα του Ευαγγελίου με την βοήθειά της και να εξασφαλίσουμε την σωτηρία ψυχής και σώματος, εκπληρώνοντας διαμέσου μας εσύ Κύριε τις επαγγελίες σου. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να λάβουμε σοβαρά το κάλεσμα της Φωνής Θεού και να προβούμε στις ενέργειες εκείνες της δημιουργικής επανένταξής μας στον αγιασμό, στην ζώσα πίστη, στην κατάργηση του φυσικού θανάτου, στην ίδρυση της βασιλείας του Θεού μέσα μας αλλά και διά της εξάπλωσης της Φωνής Θεού και σε όλα τα έθνη. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να συλλάβουμε τι σημαίνει μέγα έλεος, τι σημαίνει ότι ο Χριστός έγινε λύτρο αντί πολλών ώστε η θυσία του να μην πάει χαμένη. Να λάβει χώρα ο καθαρισμός, ο αγιασμός, η άφθαρτη ζωή στην γη. Στοιχεία τα οποία θα διακατέχουν τον νέο κατά Θεό άνθρωπο. Να το πιστέψουμε και να το επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Ο χρόνος που θα βασιλέψει η χάρη του Θεού στην ζωή μας ήρθε. Εύχομαι να κάνουμε καλή χρήση αυτού του χρόνου. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να βρούμε τον Χριστό και την σοφία του ώστε να χτίσουμε κατά Θεό τον εαυτόν μας. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι η Φωνή Θεού να γεμίσει από υιούς και θυγατέρες που θα βλέπουν θετικά τον νέο τρόπο ζωής του Θεού, επιδιώκοντάς τον με όλες τους τις δυνάμεις. Ώστε να εξασφαλίσουμε δικαιοσύνη, αγιασμό, δυνάμεις, σοφία, υγεία, ζωή αιώνια. Με λίγα λόγια τον Χριστό. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι ο Χριστός να οδηγήσει τους ανθρώπους όλων των λαών στο να συλλάβουν το θέλημά του και να αναπτυχθούν πάνω σε αυτό, ώστε να είναι μία ψυχή, μία καρδιά, ένα φρόνημα. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Σε ευχαριστούμε Θεέ μου για τον Υιόν σου που θυσίασε τον εαυτό του με σκοπό να μας αφυπνίσει από τον λήθαργο της άγνοιας και της ημιμάθειας. Αξίωσέ μας Κύριε να βρούμε την δύναμη, την διάθεση, την όρεξη, την απόφαση εκείνη που θα αυξήσει τα έργα μας και την πίστη μας για να βγούμε στον ουρανό. Ακόμη, βοήθησέ μας να βρούμε χρόνο ώστε να εντρυφούμε νυχθημερόν πάνω στο θέλημά σου. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να εννοήσουμε την αξία του πνεύματος του Θεού, ώστε να το αναπτύξουμε εξ ολοκλήρου μέσα μας σε σημείο να κυριεύσει όλο μας το είναι. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να προβούμε στις ενέργειες εκείνες (αφιέρωση) που μας δίνουν το δικαίωμα να εισέλθουμε πλέον ως ιδεώδεις άνθρωποι στον γάμο του αρνίου με το κοστούμι της μετάνοιας, της αναγέννησης, της ζώσης πίστεως. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να φανερώσουμε μέσα μας και γύρω μας ότι ο Θεός λειτουργεί στην ζωή μας με λόγια Θεού και με έργα Χριστού. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι όλοι να αναπτύξουμε το πνεύμα του Θεού στην ζωή μας και να διοικούμαστε από αυτό ώστε να γίνουμε υιοί και θυγατέρες αυτού του Θεού. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να αποβάλουμε το πνεύμα δουλείας και να αναπτύξουμε το πνεύμα υιοθεσίας, ώστε να γίνουμε αυτάγαθοι και πηγή αγαθότητας όπου ο Θεός θα ευαρεστείται σε εμάς και ο κόσμος θα αναγεννιέται από τον αγώνα μας. Να γίνουμε σκεύη εκλογής και να χρησιμοποιηθούμε άνωθεν για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να μην βρεθεί ούτε ένας αδελφός που να συγκρίνει την παιδεία του Κυρίου, η οποία τον καθιστά αντί Θεού στην γη, ώστε να αποφύγει αυτήν, με την μωρία του κόσμου, η οποία εργάζεται τον θάνατο ψυχής και σώματος.


Ø  


Εύχομαι σε όλους τους ανθρώπους να λειτουργεί το πνεύμα του Θεού μέσα τους με όλη την παντοδυναμία του και με όλους τους τρόπους, μέχρι να εισέλθουν στην μετάνοια, η οποία εξασφαλίζει την αναγέννηση και την θέωση. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να αναπτυσσόμαστε πνευματικά καθ’ εκάστην ημέρα, ώστε να αποκτήσουμε σοφία Θεού και θείο έρωτα. Αυτά θα μας εξασφαλίσουν Θεό δόξης μέσα μας και γύρω μας, ο οποίος θα αναπτύσσεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρισκόμαστε. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Εύχομαι να συλλάβουμε τον λόγο διά τον οποίον δημιούργησε ο Θεός και την αγάπη που φανέρωσε στους ανθρώπους μέσω της παρουσίας και θυσίας του Υιού του, ώστε οι πάντες να νουθετηθούμε απ’ αυτή την αγάπη, τουλάχιστον τα χριστιανικά έθνη και να υιοθετήσουμε οι πάντες αυτή, ώστε να επέλθει η ενότητα μεταξύ μας. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.


Ø  


Ας είμεθα από σήμερα μία ψυχή, μία καρδιά, ένα φρόνημα κάτω από το πνεύμα της λογικής του Θεού, η οποία διατυπώνεται στον Λόγο του Θεού και να είμεθα σίγουροι ότι χρησιμοποιώντας τον Λόγο του Θεού, του Χριστού, ο οποίος διακατέχεται από την σοφία αυτού, θα βγούμε σύντομα στον ουρανό, ώστε να συνυπάρχουμε με τον Θεό και τώρα και πάντα και εις τον αιώνα τον άπαντα, μεταβιβάζοντας ο Πατέρας σε εμάς όλες τις ιδιότητές του. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Προσθήκη: Προσθήκη γίνεται σε οποίον έχει καλή προαίρεση και γίνεται ειλικρινή προσπάθεια στο να εφαρμόζει το Λόγο του Θεού. Η προσθήκη, είναι οι καρποί, τα χαρίσματα, τα σημεία και όλα τα μυστήρια της βασιλείας του Θεού προς σωτηρία δική του και των συνανθρώπων του.

Προσκεκλημένοι του Θεού: Όλοι οι λαοί εκτός του Εβραϊκού λαού αποκαλούνται εθνικοί κατά την εποχή των αποστόλων, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Τώρα όμως οι μακράν (εθνικοί) γίνανε εγγύς του Θεού, λαμβάνοντας χάρη διά του Χριστού αντί χάριτος. Άρα, αφού είμαστε προσκεκλημένοι του Θεού, ας φορέσουμε το κατάλληλο ένδυμα του καθαρισμού και του αγιασμού ώστε να παραβρεθούμε στο δείπνο του αρνίου και να συνφάγουμε μετά του Θεού τον μόσχο τον αιώνιο τον σιτευτό, ο οποίος εκδηλώνει καρπούς, χαρίσματα και σημεία. Είναι ετοιμασμένο το δείπνο του Θεού με εδέσματα γεμάτα σοφία Θεού συναρπάζουσα.

Προσοχή: Χρειάζεται καλή προαίρεση και το βασικότερο να είμαστε ενωμένοι μία καρδιά, μία ψυχή, ένα φρόνημα ώστε να εξαλείψουμε την αμαρτία που επιβουλεύεται την ζωή μας και να επιδιώξουμε τον αγιασμό.

Προσοχή: Μία φορά έχουμε την δυνατότητα να ζήσουμε την εν Θεώ ζωή.

Προσοχή: Πολλοί διαβάζουν μία φορά το Ευαγγέλιο του Χριστού και αμέσως νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, τα έμαθαν όλα. Χρειάζεται προσοχή, υπευθυνότητα και πνευματική σοβαρότητα. Σοβαροί είναι αυτοί που καλέστηκαν από τον Θεό και με ειλικρίνεια και απόφαση εκπληρώνουν το θέλημα του Πατέρα Θεού.

Προσοχή: Όλα τα χρειαζόμαστε στην ζωή μας ώστε τα πάντα να μεταλαμβάνονται με ευχαριστία και όλους τους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε. Όταν όμως η αδυναμία ή το πάθος έχει υποχειριάσει την ζωή μας σε σημείο να εξαρτόμαστε, τότε να επικεντρωθούμε στον αγώνα του αγιασμού και να μην φύγουμε από εκεί μέχρι την ώρα που θα έχουμε την εξουσία στα πάντα ακόμη και στην άφθαρτη ζωή.

Προσοχή: Προσοχή! Όσα παιδιά ανήκουν στη Φωνή Θεού απαγορεύεται να ελέγχουν ουδέ ένα άνθρωπο παρά μόνο τον εαυτό τους να ελέγχουν (με έλεος πάντα) και αυτόν να διορθώνουν. Ο έλεγχος θα γίνεται υπό του Θεού ή από το αριστούργημά του τον διάβολο. Ο οποίος όταν στραβοπατάμε πνευματικά τις τρώμε, μάλιστα αυτός δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Προσοχή: Όποιος δεν δίνει έλεος και βλέπει λάθη, σκληραίνει ο εσωτερικός και εξωτερικός του κόσμος, μάλιστα παθαίνει αρτηριοσκλήρυνση και ένα σωρό άλλες παθήσεις.

Προσοχή: Προσέχουμε, ώστε να μην κατεχόμαστε υπό του πνεύματος της περιέργειας, της κατακρίσεως, της ζηλοτυπίας και του παντογνώστη. Ομιλούμαι με πνεύμα σωφροσύνης, αγάπης, δικαιοσύνης, ανεκτικότητας, ταπείνωσης και ειρήνης. Τα μάτια και τα αυτιά μου να είναι ανοιχτά, η σοφία ενεργεί με πολλούς τρόπους. Πρώτα ακούω, υστέρα να μιλώ.

Προσοχή: Είναι πολλοί που ζητούν βοήθεια, όμως λόγω του εγωισμού και της πονηρίας, σε προσωπικά συμφέροντα που θέλουν να εκπληρώσουν, αντιδικούν με τους απεσταλμένους θεού και μάλιστα πουλάνε πνεύμα, όπως λέει και ο κόσμος. Με φυσική συνέπεια να εκδηλώνουν εις όλη την ζωή τους μικρότητες και αποφάσεις μη αφιέρωσης.

Προσοχή: Να πάρουμε το Λόγο του Θεού στα χέρια μας ουσιαστικά και να αρχίσουμε έρευνες εις αυτόν. Χωρίς να το καταλάβουμε σιγά-σιγά ο κόσμος αυτός που μέχρι χθες βασίλευε μέσα μας θα χαθεί. Θα χαθεί ο κόσμος της φθοράς και ένας νέος κόσμος άφθαρτος, αθάνατος, γεμάτος αγάπη με νέους ουρανούς και νέα γη προβάλλει έμπροσθέν μας, που είναι ο τριαδικός Θεός, ο Πατέρας μας, η σοφία του και η πολυποίκιλη απείρου κάλους γνώση του. Αυτός ο νέος κόσμος θα μας εξασφαλίσει ουράνια και επίγεια αγαθά, αιώνιες ευλογίες μετά του Χριστού θέλουμε λάβει.

Προσοχή: Οι νέοι μαθητές του Χριστού, ανεξαρτήτου ηλικίας, να μην ακολουθούν ή να μην εμπιστευτούν κανέναν άνθρωπο, που κηρύττει το ευαγγέλιο (κληρικό ή λαϊκό), αν πρώτα οι ίδιοι δεν έχουν μελετήσει πολλές φορές το Ευαγγέλιο του Χριστού, ώστε να καταλαβαίνουν αν ο κηρύττων που ήρθε στη ζωή τους, είναι απεσταλμένος Θεού ή άγγελος φωτός. Ώστε μετέπειτα μέσα από επίγνωση να τον εμπιστευτούν και να τον ακολουθήσουν προς επίτευξη όλων των γεγραμμένων του Αγίου Ευαγγελίου. Στο θέμα απεσταλμένου, προφήτη κ.λπ., μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, χρειάζεται προσοχή!

Προσοχή: Όχι οικειότητα και συμβιβασμό με το διάβολο, από όπου και αν μιλά αυτός.

Προσοχή: Η προσοχή, οδηγεί στην θέωση.

Προσοχή: Το θέμα είναι, να είναι ο Θεός υπέρ ημών και να μην νομίζουμε εμείς ότι είναι μαζί μας, ενώ δεν είναι. Όταν ο Θεός είναι μαζί μας τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, διότι η μία ευλογία έρχεται μετά την άλλη. Εάν δεν είναι ο Θεός μαζί μας, τότε έχουμε να φοβηθούμε πολλά. Είναι πολλοί που νομίζουν ότι είναι του Θεού και ότι ο Θεός είναι μαζί τους, έτσι διεκδικούν πράγματα που δεν τους ανήκουν. Αυτό δεν είναι θέλημα Θεού και όταν συμβαίνει έχει σαν συνέπεια να βρίσκουμε πάντα εμπόδια σε ότι επιχειρούμε.

Προσοχή: Όποιος έχει αναγεννηθεί υπό του Θεού, όποιος έχει γνωρίσει τον Θεό, όποιος θέλει τον Θεό, όποιος διακατέχεται από θείο έρωτα, τότε ούτε θλίψη, ούτε στενοχώρια, ούτε διωγμός, ούτε πείνα, ούτε κίνδυνος, ούτε θάνατος του δημιουργεί συνθήκες, ώστε να κρίνει ως άδικο τον Θεό και να χωριστεί ή να σκανδαλιστεί απ’ αυτόν. Όποιος όμως τον Θεό τον έχει στα χείλη και όχι στην καρδιά, όποιος τον γνωρίζει φιλοσοφικά και όχι διά Πνεύματος Αγίου, τότε διακινδυνεύει να τα βάλει με Θεό και ανθρώπους στην πρώτη αντιξοότητα που θα αντιμετωπίσει. Μη γένοιτο! Άμα θέλουμε να αποφύγουμε μία τέτοια παγίδα, η οποία προκαλεί σκάνδαλο, χρειάζεται να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο, ώστε να μην φεύγει ανεπιστρεπτί.

Προσοχή: Να προσέξουμε τα κίνητρα που μας κάνουν να θέλουμε τον Θεό στην ζωή μας ή που μας κάνουν να θέλουμε να τρέξουμε πνευματικά, ώστε να είναι αληθινά, να είναι Θεού επιδιώξεις, να είναι γεμάτα σοφία Θεού με στόχο και σκοπό την σωτηρία την δική μας, την θέωση την δική μας, την αναγέννησή μας, την θέωση των γύρων μας και την σωτηρία των συνανθρώπων μας αλλά πάνω απ’ όλα να εκδηλώνεται διά μέσου μας η δόξα του Θεού, η οποία είναι η ζωή η άφθαρτη που διέπεται από καρπούς του Αγίου Πνεύματος, από χαρίσματα και από σημεία.

Προσοχή: Εύχομαι να μην υπάρξει ουδείς άνθρωπος ο οποίος θα εναντιωθεί του Θεού με τον αδιάλειπτο εγωισμό, ο οποίος εγωισμός εκδηλώνει το εγώ και ο λόγος διότι θα υποστεί την ταπείνωση βιαίως και σε καιρό που δεν θα το περιμένει και αυτό θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Μη γένοιτο!

Προσωποληψία: Προσωποληψία κατά τον κόσμο σημαίνει, ότι επιδιώκουμε να κάνουμε φίλους για κάποιο προσωπικό σκοπό, προσωπικό όφελος το οποίο πηγάζει από πονηρά συμφέροντα. Η σχέση αυτή εύκολα γκρεμίζεται όταν επιδιώξουμε τον σκοπό μας. Η προσωποληψία δεν έχει Θεό, είναι πνεύμα πονηρό και έχει μόνο εωσφορικό εγωισμό.

Προσωποληψία: Η προσωποληψία είναι ακόμη η χαριστική διάθεση απέναντι σε κάποιο σκοπό. Η χαριστική αυτή διάθεση δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια αλλά σε πρόσωπα. Επειδή αυτός ή αυτή έχουν κάποια θέση ή κάποια ιδιαίτερη θέση σε σχέση με εμάς γι’ αυτό έχουμε διάθεση να τους φερθούμε με ιδιαίτερη χάρη. Λαμβάνουμε υπόψη μας το πρόσωπο, ποιος είναι αυτός που έχουμε απέναντι μας και με βάση αυτό ενεργούμε και όχι με βάση αν αυτό που έκανε ή κάνει είναι σωστό ή άδικο.

Προσωποληψία: Η πίστη στον Χριστό και η προσωποληψία δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Αδελφοί μου, μη έχετε με προσωποληψία την πίστιν του δεδοξασμένου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (Ιάκωβος 2:1). Ένα παράδειγμα γραφικό: Επειδή, αν μπει μέσα στη συναγωγή σας ένας άνθρωπος που φοράει χρυσό δαχτυλίδι, με λαμπρό ένδυμα, μπει όμως μέσα και ένας και φτωχός με ακάθαρτο ένδυμα και κοιτάξετε με θαυμασμό σε αυτόν που φοράει το λαμπρό ένδυμα και του πείτε: Εσύ, κάθισε εδώ, επίσημα και πείτε στο φτωχό: Εσύ, στάσου εκεί όρθιος ή κάθισε εδώ κάτω από το υποπόδιό μου· δεν κάνατε άραγε διάκρισή μέσα σας και γίνατε κριτές σκεπτόμενοι πονηρά; Ας γνωρίζουμε κάτι. Αν εμείς προσωποληπτούμε, ο Θεός ποτέ. Και αυτό θα το καταλάβουμε αν διαβάσουμε την παραβολή των γάμων όπου μαζεύτηκαν οι καλεσμένοι και ήρθε ο Χριστός να τους δει. Εκεί είδε κάποιον που δεν είχε ένδυμα γάμου (πνευματικά στοιχεία, αφιέρωση) και διέταξε αμέσως να τον βγάλουν έξω. Άρα, η προσωποληψία δεν σώζει. Το θέλημα του Θεού σώζει, όταν αυτό το φέρουμε στην ζωή μας. Εύχομαι να το εννοήσουμε ώστε να μην στρουθοκαμηλίζουμε.

Προσωποληψία: Ένας άνθρωπος για έναν δίκαιο μπορεί και να δώσει την ζωή του. Ποιος όμως θα έδινε την ζωή του για έναν που έχει προβεί στις πιο αισχρές αμαρτίες; Ο Χριστός αδέλφια μου αυτό έκανε. Έδωσε την ζωήν του λύτρο αντί πολλών και την έδωσε για δίκαιους και άδικους, παρέχοντας την ευκαιρία και το δικαίωμα στους πάντες, αν το θελήσουν, να εισέλθουν με την σχετική μετάνοια στην βασιλεία του Θεού, στην βασιλεία της αγάπης.

Εμείς έχουμε εντολή Χριστού να αγαπάμε και τους εχθρούς, πόσο μάλλον τους δίκαιους, τους φίλους ή τους αδελφούς ανεξαρτήτου χριστιανικού δόγματος και μη. Χρειάζεται να διεξάγουμε πνευματικούς αγώνες αγάπης και να μοιράζουμε την ευλογία και την αγάπη που ο Θεός μας χάρισε στους πάντες χωρίς προσωποληψία. Η αγάπη δεν βλέπει ούτε σε δόγματα, ούτε σε έθνη, ούτε σε εχθρούς. Η αγάπη στρέφεται προς πάντας τους ανθρώπους.

Προσωποληψία: Ο Θεός δε βλέπει κατ’ όψιν, αλλά βλέπει την καρδιά. Ας έχουμε ανοιχτά αυτιά και ας βλέπουμε την σοφία του Θεού και όχι το πρόσωπο, αν έχει κάποιος κοσμική θέση μεγάλη ή όχι, για να τον ακολουθήσουμε.

Προσωποληψία Πνευματική: Πνευματική προσωποληψία σημαίνει, ότι μεταβιβάζουμε το θέλημα του Θεού και την σοφία του σε άνθρωπο ο οποίος δεν αξίζει την σωτηρία του Θεού, διότι δεν επιδιώκει το θέλημά του, το οποίο μάλιστα και αν το αναπτύσσει, δεν το αναπτύσσει με θυσία, αλλά μέσα από ανθρώπινα εντάλματα. Παρόλα αυτά όμως η δική μας ανάγκη, μας κάνει να θέλουμε να φαινόμαστε καλά απέναντί του, διότι δεν θέλουμε να τον χάσουμε για προσωπικούς συμφεροντολογικούς λόγους.

Προσωποληψία Πνευματική: Η πνευματική προσωποληψία των οπαδών του Χριστού έγκειται στο ότι αγαπούν τους ιθύνοντες των θρησκειών, επιδιώκοντας την σωτηρία τους κάνοντας απλώς τα τυπικά ώστε να έχουν τον έπαινο αυτών αλλά πολεμούν, κατηγορούν και καταδικάζουν τους συνανθρώπους γύρω τους. Ο Αδελφόθεος Ιάκωβος αναφέρει: Αδελφοί μου, μη έχετε με προσωποληψία την πίστιν του δεδοξασμένου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (Ιάκωβος 2:1).

Προφήτης: Είναι αυτός που του δίνει ο Θεός ένα έργο να το μεταδώσει στους ανθρώπους. Δεν μπορεί να το δεχτεί ότι είναι προφήτης αν δεν φέρει εις πέρας το έργο αυτό το οποίο του παρέδωσε ο Θεός.

Προφήτης: Το πολυχρόνιο παράδειγμά του και η μεγάλη αφιέρωσή του στο να κάνει το θέλημα του Θεού, κάνει τους οικείους και τους συγγενείς να προβληματιστούν θετικά και να ακολουθήσουν τον προφήτη του θεού σε όλους τους πνευματικούς στόχους που ο Θεός του έβαλε.

Πτώση: Από την παράβαση της πρώτης εν Θεώ οικογένειας, η οποία λόγο της πτώσης, διέλυσε τα πάντα γύρω από τον Θεό και την αγάπη, μετεδόθη η ζήλια, η αμαρτία, τα συμφέροντα, οι φιλοδοξίες, οι εγωισμοί, τα σύνορα, οι θρησκείες, τα δόγματα και τελευταία ο φανατισμός, με συνέπεια όλων αυτών να δημιουργηθεί το κράτος του θανάτου.

Πτώση: Αφού η πτώση των Εβραίων γέννησε όλον τον Χριστιανικό κόσμο, φανταστείτε όταν δεν θα έχουν πτώση τι θα κάνουν. Όταν ο Θεός θελήσει, αφού πρώτα πληρωθούν τα έθνη, να τους αποκαλυφθεί, ο κόσμος ολόκληρος θα μεταβληθεί σε έναν επίγειο παράδεισο. Σήμερα εμείς οι Χριστιανοί ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να έχουμε συμμετοχή σε αυτόν τον παράδεισο. Επομένως μέχρι τότε, δεν θα κρίνουμε την πτώση των άλλων συνανθρώπων μας, διότι έφτασε η μέρα του Κυρίου, όπου όλοι θα συμπληρώσουμε ο ένας στον άλλον τα πνευματικά ελλείποντα, διά Πνεύματος Αγίου. Μετέπειτα όλοι θα γίνουμε μία οικογένεια του Θεού, η οποία θα είναι η αιώνια οικογένεια του Θεού και θα κοσμεί τον ουράνιο και επίγειο κόσμο μας, με μέλη όλους τους αναγεννημένους εν Θεώ ανθρώπους.

Πωλάριον: Το πωλάριον (πουλαράκι) συμβολίζει την αγνότητα, την ταπεινοφροσύνη και την απλότητα που πρέπει να διακατέχει το λαό του Θεού. Καθώς επίσης συμβολίζει την Καινή Διαθήκη, τη ζωή του Χριστού. Σε αυτή λοιπόν να καθίσουμε ώστε να εισέλθουμε με δόξα στα  Άγια των Αγίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου