Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

1) ΛΕΞΙΚΟ ΦΩΝΗΣ ΘΕΟΥ - Ε - Ζ


Εβραίοι: Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία και αυτό διότι η σοφία του Θεού ενήργησε κατ’ αυτόν τον τρόπο, ώστε η αποστροφή των Εβραίων να γίνει αιτία για να πληρωθούν τα έθνη με την σοφία του Θεού, να κηρυχτεί δηλαδή το Ευαγγέλιο του Χριστού στα έθνη. Αφού κηρυχθεί και αναγνωριστεί η προσφορά του Θεού, πράγμα το οποίο σήμερα λαμβάνει χώρα διά Πνεύματος Αγίου και διά του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος, αμέσως μετά θα καταλάβουν και οι Εβραίοι την σοφία του Θεού και την ιδιαίτερη προσφορά του Θεού στον άνθρωπο, μέσω της παρουσίας του Χριστού, η οποία ήδη επραγματοποιήθηκε στο πρόσωπο του Ιησού. Άρα, να μην κατηγορούμε κανέναν για την αποστροφή των Εβραίων ως προς το πρόσωπο του Χριστού, να μην κατηγορούμε την ρίζα (Εβραίοι), εμείς τα (κλαδιά). Δεν είναι δυνατόν ο περιούσιος λαός του Θεού να μην βρει τον προσανατολισμό του αργά ή γρήγορα, διότι πίσω απ’ όλα κρύβεται ο Θεός, ο οποίος εργάζεται και επιδιώκει την παγκοσμιοποίηση της αγάπης, της δικαιοσύνης, της ειρήνης, της άφθαρτης ζωής.

Εγκέφαλος: Ο χώρος όπου λειτουργεί ο Θεός. Από εκεί χορηγεί την σοφία του, η οποία εμπεριέχει την χαρά του Αγίου Πνεύματος καθώς πληθώρα πνευματικών στοιχείων με καρπούς, χαρίσματα, σημεία, στο σώμα μας.

Εγκράτεια: Εις την σκέψη, εις τα λόγια, εις τα μάτια, εις την κοιλιά, εις την σάρκα.

Εγωισμός: Ο εγωισμός δεν πηγαίνει στα δάση, πηγαίνει εις την καρδιά μας να τη σαρώσει.

Εγωισμός: Όταν ένας άνθρωπος πιστεύει ότι δεν κάνει κανένα λάθος και είναι έτοιμος να επιτεθεί εις αυτόν που θα του πει ότι κάνει λάθη, υπό ποια έννοια θα πας να του πεις σε συγχωρώ;

Εγωισμός: Ο απόλυτος εγωισμός είναι ένα πελώριο κανόνι. Δεν υπάρχει τίποτε το ορθόν πέρα από αυτόν. Όλα, τα πάντα, είναι δικά του τα οποία μεταδίδει δια των μέσων επικοινωνίας σε ολόκληρη την γη. Ποιος λοιπόν από τους ανθρώπους του κόσμου μπορεί να ξεφύγει αφού θα αποθάνει με τα μέσα που διαθέτει ο εγωισμός; (το ψέμα, την πονηρία, την κρίση, τις απάτες, τα δικαστήρια, τις ψευδομαρτυρίες, κ.λπ.).

Εγωισμός: Ο άνθρωπος που βαδίζει μόνος του ώστε να θέλει να προβάλει το εγώ του. Αυτός που θέλει να πετύχει ώστε να εξασφαλίσει την σωτήρια του σε ατομικό επίπεδο. Το ατομικό συμφέρον είναι λάθος και φέρνει θάνατο, το γενικό συμφέρον είναι του Θεού. Όποιος αγωνιστεί να μην πεθάνει ο άλλος δεν θα πεθάνει ο ίδιος.

Ειρηνεύω εν αλλήλοις: Ειρήνη είναι ο Χριστός. Όταν έχουμε τον Χριστό μέσα μας αυτός επικρατεί και γύρω μας, ο ίδιος τόνισε το ειρήνη υμίν, καθώς κατά την γέννησή του οι άγγελοι έψαλαν δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία.


Ο άνθρωπος του Θεού δύναται με το χάρισμα της διάκρισης των πνευμάτων να γνωρίζει, πόσο θα μιλήσει και ποια τα όρια του συνανθρώπου του, ώστε πάντα να διαφυλάττει την σχέση που του αναπτύσσει ο Θεός με οποιονδήποτε συνάνθρωπο του. Όταν έχουμε την ειρήνη, έχουμε τον Χριστό, διεπόμαστε από σοφία Θεού. Με την σοφία του Θεού δυνάμεθα να ειρηνεύουμε τα πάντα γύρω μας και να τα μεταβάλλουμε κατά Θεό. Αν έχουμε και την αρετή των αρετών, την ταπεινοφροσύνη, τότε 100% κερδίζουμε τους πάντες, στο να τους οδηγήσουμε με το άψογο παράδειγμά μας στον Χριστό, αναπτύσσοντάς τους τα στοιχεία του Θεού, τα οποία μπορούν να τους κάνουν χαρούμενους, ελεύθερους πνευματικά και ευχάριστους, ώστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να ανταποκρίνονται, σε όποια ερεθίσματα και αν δέχονται, με ειρήνη και με σοφία Θεού.

Ειρήνη: Η ειρήνη του Χριστού λειτουργεί ως υψιπέτης αετός στην ζωή μας και στο έργο το οποίο εργαζόμαστε.

Ειρήνη: Ο διάβολος θα νικηθεί με το να καταφέρουμε να νικήσουμε το κακό με το καλό. Ας βομβαρδίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με σοφία Θεού και να είμεθα σίγουροι ότι ο συνεργαζόμενος με τον Χριστό ουδέποτε νικάται. Όταν μπει το πνεύμα του Χριστού μέσα μας, να είμεθα βέβαιοι ότι πλέον άλλο πνεύμα δεν θα χωρά. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εισέλθουμε στην ειρήνη του Χριστού, η οποία δύναται να μας φρουρεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθούμε πνευματικές ή υλικές.

Ειρήνη: Ειρήνη με τον εαυτό μας, με αρχηγό τον ιδρυτή αυτής Χριστό και ειρήνη με πάντα συνάνθρωπό μας.

Ειρήνη: Δεν θα πω το ελάχιστο κακό εις βάρους του εαυτού μου, διότι με την χάρη του Θεού και την σταυρική του θυσία έχω ελεηθεί. Δεν θα πω το ελάχιστον κακό εις βάρους του οποιοδήποτε αδελφού, φίλου ή εχθρού, διότι και αυτός έχει ελεηθεί με την ίδια χάρη.

Ειρήνη: Έλεος.

Ειρήνη: Ενότητα, τίποτε δεν μας χωρίζει. << εν τούτο γνώσονται πάντες ότι εμείς μαθηταί εστέ εάν αγάπη έχετε εν αλλήλοις >>.

Ειρήνη: Σεβασμός στον οποιοδήποτε αγαθό τρόπο προσέγγισης του συνανθρώπου μου, που ο Θεός διαμέσου του παρουσιάζει.

Ειρήνη: Τονίζω και παρουσιάζω με χαρά οποιοδήποτε αγαθό και καλό έχει ο συνάνθρωπός μου. Το κακό που σίγουρα θα έχει θα το κρύβω. Ο Χριστός θα το φανερώσει στον αδελφό μου και Αυτός δια πνεύματος αγίου θα τον διορθώσει. Όταν έρθει ο χρόνος να το φανερώσει στον αγαπητό αδελφό μου, εμείς ποτέ.

Εκκλησία: Συνάθροιση ανθρώπων οι οποίοι τρέφονται με τη σοφία του Αγίου Θεού, η οποία σοφία τους παρέχει αιώνια (δια της εκκλησίας) πνευματικά και υλικά αγαθά.

Εκκλησία της Φιλαδέλφεια: Η εκκλησία της Φιλαδέλφειας είναι προφητική εκκλησία και θα κάνει την παρουσία της τα έσχατα χρόνια τα οποία διανύουμε. Θα αποτελείται από αναγεννημένους χριστιανούς πολλών δογμάτων και μη. Σε αυτούς δεν θα υπάρχει αρχηγός διότι τα μέλη της θα έχουν περάσει από όλα τα πνευματικά στάδια και θα είναι διδακτοί Θεού όταν μπουν στην εκκλησία της Φιλαδέλφειας, την οποία ο Θεός δημιουργεί και φανερώνει σήμερα. Ακόμη τα μέλη της θα έχουν φτάσει στο πνευματικό στάδιο όπου για και κατ’ ουδένα λόγο δεν θα φανατίζονται με τα δόγματά τους, τα οποία για πολλά χρόνια δεν θα τα εγκαταλείψουν διότι είχαν και πολλά χρόνια που αγωνίστηκαν για να τα φτιάξουν. Θα χρειαστεί χρόνος για την εγκατάλειψη. Ίσως και 100 χρόνια. Το πλήρωμα της κατάργησης των δογμάτων είναι η αγάπη η οποία όλα τα δέχεται. Τα στάδια για να φτάσουμε στην αγάπη είναι: 1) Κατανόηση ότι δεν πρέπει να κρίνει ο φιλάδελφος. 2) Σεβασμός στον αγαθό τρόπο λατρείας. 3) Αγάπη ανυπόκριτη, όχι λόγια, έργα. Τα έργα είναι: δεν θα κρίνει ουδένα και με κατ’ ουδένα τρόπο κανένα χριστιανό. Ούτε και το δόγμα του αγαπητού αδελφού του χριστιανού. Ούτε και εχθρό θα κρίνει. Ούτε θα καλεί αδελφούς στο πιστεύω του δια της κρίσεως. Αυτά θα είναι αρχές στη Φιλαδέλφεια. Αυτό το πνεύμα θα δημιουργήσει την εκκλησία της Φιλαδέλφειας. Αν έχουμε αυτό το πνεύμα ανήκουμε εις αυτήν από τώρα. Που θα την βρούμε την εκκλησία της Φιλαδέλφειας; 1) Η βασιλεία του Θεού εντός ημών έστι. 2) Και ήκουσα φωνήν μεγάλην εκ του ουρανού, λέγουσαν, Ιδού η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων, και θέλει σκηνώσει μετ’ αυτών, και αυτοί θέλουσιν είσθαι λαοί αυτού, και αυτός ο Θεός θέλει είσθαι μετ’ αυτών Θεός αυτών. Άμα κρίνομε, άμα λέμε ψέματα, άμα είμεθα φανατικοί, άμα έχομε κρίση και εγωισμό ανήκουμε στις άλλες εκκλησίες.

Εκκλησία της Φιλαδέλφεια: Η εκκλησία της Φιλαδέλφειας θα δημιουργηθεί τα έσχατα χρόνια τα οποία σήμερα διανύουμε. Η εκκλησία της Φιλαδέλφειας θα αποτελείται από αναγεννημένους χριστιανούς πολλών δογμάτων και λαών, οι οποίοι θα συλλάβουν ότι ο εχθρός του ανθρώπου δεν είναι ο συνδογματικός αδελφός αλλά είναι η αμαρτία, η φθορά, ο θάνατος. Όταν καταλάβουμε ότι η πάλη ημών δεν είναι προς σάρκα και αίμα αλλά προς τις αρχές του κοσμοκράτορα του σκότους του αιώνος τούτου τότε θα νικήσουμε τον έτερο κακό εαυτό μας και θα καταφέρουμε να γίνουμε φιλάδελφοι.

Εκκλησία της Φιλαδέλφεια: Είναι η εκκλησία των εσχάτων χρόνων, όπου οι άνθρωποι, αν και θα είναι ξεχωριστές προσωπικότητες, θα έχουν τα πάντα κοινά και η αγάπη του Χριστού θα βασιλεύει σ’ αυτήν. Κατόπιν θα γίνει η οικογένεια του Θεού την οποία θα συστήνει παντού.

Εκπαίδευση Θεού: Η πτώση έφερε την σκλήρυνση. Η εκπαίδευση καθιστά σε εμάς το μέγα έλεος ενεργό στην ζωή μας, εξασφαλίζοντάς μας μέσα από την ταπείνωση ουρανόδρομη σοφία Θεού.

Εκπληρώθη ο καιρός: Πλησίασε η βασίλεια του Θεού. Σημαίνει ότι ο Κύριος ήρθε και έφερε όλα τα μέσα που χρειάζεται ο άνθρωπος ώστε το ανθρώπινο γένος δια της υπακοής εις Αυτόν να ιδρύσει τη βασιλεία του Θεού μέσα του.

Έλεγχος: Όταν ο εγκέφαλος κάποιου ανθρώπου συλλαμβάνει τις δαιμονικές ενέργειες και τα διεστραμμένα πάθη ενός άλλου εγκεφάλου για κάποιον άλλον, τότε αυτός τα φανερώνει δια του στόματός του με αποτέλεσμα ο άλλος να θέλει να σταματήσει με οποιοδήποτε τρόπο τον έλεγχο του λόγου που του γίνεται. Στην παλαιά διαθήκη τονίζεται: έλενξε σοφό να γίνεις σοφότερος, καθώς έλενξε μωρό να γίνεις μωρότερος και να σου πάρει το κεφάλι. Χρειάζεται προσοχή! Όσα παιδιά ανήκουν στη Φωνή Θεού απαγορεύεται να ελέγχουν ουδέ ένα άνθρωπο παρά μόνο τον εαυτό τους να ελέγχουν (με έλεος πάντα) και αυτόν να διορθώνουν. Ο έλεγχος θα γίνεται υπό του Θεού ή από το αριστούργημά του τον διάβολο. Ο οποίος όταν στραβοπατάμε πνευματικά τις τρώμε, μάλιστα αυτός δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Έλεος: Μόνο με το έλεος του Θεού και την σοφία του δύναται ο άνθρωπος να ολοκληρωθεί πνευματικά και να φτάνει στην ωριμότητα.

Έλεος: Η δικαιοσύνη του Θεού είναι το μέγα έλεος. Η δικαιοσύνη του Θεού πάντα προσφέρει και μας δίνει συνέχεια την ευκαιρία να εκπληρώσουμε την αποστολή μας.

Έλεος: Επειδή η αγάπη του Θεού είναι άπειρη και σώζει τον άνθρωπο ποικιλοτρόπως, εμείς ας μην μετέχουμε στην ζωή κανενός ανθρώπου αρνητικά πόσο μάλλον και να τον κρίνουμε. Ας ενθυμηθούμε τον ληστή πάνω στον σταυρό, ο οποίος ζήτησε το έλεος του Θεού και αμέσως το έλαβε.

Έλεος: Ο Χριστός μας χάρισε διά της σταυρικής του θυσίας το μέγα έλεος. Εκείνο που χρειάζεται από εμάς είναι να διεξάγουμε αγώνες, ώστε να φτάσουμε σε εκείνη την πίστη που ζωοποιεί το πνεύμα και το σώμα μας. Αφού το έλεος του Θεού μας καταδιώκει πάσας τας ημέρας της ζωής μας, δυνάμεθα να το πετύχουμε.

Έλεος: Η αμαρτία γεννά τον θάνατο. Όμως σήμερα δεν μπορεί να μας υποχειριάσει ο θάνατος διότι το έλεος σβήνει κάθε παράβαση δική μας, η οποία διαπράττεται ενάντια του νόμου του Θεού. Έτσι διά του μέγα ελέους που χάρισε ο Θεός εις ημάς και διά του Υιού του μας καθιστά υιούς Θεού, υιούς ζωής και ο λόγος διότι κερδίζουμε χρόνο ώστε να ολοκληρώσουμε την μετάνοιά μας, η οποία ολοκληρώνει την αναγέννησή μας.

Έλεος: Το μέγα ελέους του Θεού χαρίστηκε εις ημάς χωρίς μέτρο ώστε να δυνάμεθα να εισέλθουμε στα Άγια των Αγίων.

Έλεος: Το μέγα έλεος στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό.

Έλεος: Το έλεος του Θεού μας καταδιώκει πάσας τας ημέρας της ζωής μας και θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε συνέχεια ώστε να γίνουμε ένα με τον Θεό. Έπειτα είναι φυσική συνέπεια να ζήσουμε διά του Θεού γινόμενοι κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Θεού.

Έλεος: Στο έλεος θα στηρίζουμε τη σωτήρια μας.

Έλεος: Στην αρχή της πνευματικής ζωής αυτό που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος ώστε να κερδίσει δια του θανάτου την βασιλεία των ουρανών, είναι να τηρεί τις 10 εντολές. Επειδή όμως, όπως έχει δημιουργηθεί ο κόσμος γίνονται δυστυχώς και αυτές οι εντολές πολλές φορές για πολλούς ανεφάρμοστες, θα κάνουμε προσπάθεια και θα στηριχτούμε στο έλεος του Θεού. Αδερφέ μη κοιτάς πόσες φορές έπεσα αλλά κοίτα πόσες φορές σηκώθηκα. Δια του ελέους που χάρισε ο Χριστός σε όλους μηδενός εξαιρουμένου θα φτάσουμε στους υπερβατικούς στόχους μας.

Έλεος: Το έλεος που χάρισε ο Θεός εις εμάς μας καταδιώκει πάσας τας ημέρας της ζωής μας. Έτσι και το δικό μας έλεος να καταδιώκει τους συνανθρώπους μας. Να γνωρίζουμε ότι με όποια κρίση κρίνουμε θα κριθούμε, έλεος λοιπόν προς πάντες!

Έλεος: Όποιος δεν συγχωρεί τον συνάνθρωπό του ομοιάζει με εκείνον που χρωστούσε εκατομμύρια (αμαρτίες) στον οικοδεσπότη του και ο οικοδεσπότης του τα χάρισε, αυτός όμως όταν βρήκε έναν σύνδουλό του θυμήθηκε ότι του χρωστούσε μια δραχμή (μια αμαρτία) και τον έπιασε από το λαιμό να τον πνίξει. Όταν το έμαθε ο οικοδεσπότης (Θεός) ο οποίος του χάρισε τα εκατομμύρια (αμαρτίες), τότε τον κάλεσε και τον έριξε στα έγκατα της φυλακής, μη γένοιτο. Έλεος λοιπόν προς πάντα συνάνθρωπο φίλο ή εχθρό. Ο Χριστός για τους σταυρωτές του είπε τα εξής: Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασιν τί ποιούσιν, το ίδιο να λέμε και εμείς.

Έλεος: Όποιος δεν δίνει έλεος και βλέπει λάθη, σκληραίνει ο εσωτερικός και εξωτερικός του κόσμος, μάλιστα παθαίνει αρτηριοσκλήρυνση και ένα σωρό άλλες παθήσεις. Προσοχή!

Έλεος: Μη γένοιτο εις εμάς να μην συγχωρούμε, ώστε να έχουμε την αποστροφή του Πατέρα Θεού. Ίσα ίσα με την πρώτη ευκαιρία όταν ωριμάσει πνευματικά ο πεσόν αδερφός μας, θα πρέπει να τον αγκαλιάσουμε. Φυσικά, δεν είμαστε υποχρεωμένοι όταν ο άλλος βρίσκεται συνέχεια σε σκλήρυνση, κάτω από συνθήκες εγωισμού, εμείς να επιδιώκουμε την φιλία του, ίσως να χρειαστεί χρόνος. Ο Χριστός δεν έκανε παρέα με τον διάβολο ή με τους γραμματείς και Φαρισαίους για να δείξει ότι έχει αγάπη.

Έλεος: Πικρία να μην έχουμε σε ότι πουν για εμάς, αυτό θα προσέξουμε και όταν μας διώκουν ή μας κατηγορούν εμείς θα λέμε άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασιν τί ποιούσιν. Ο Κύριος είπε: << Μακάριοι είσθε, όταν σας ονειδίσωσι και διώξωσι, και είπωσιν εναντίον σας πάντα κακόν λόγον ψευδόμενοι, ένεκεν εμού, χαίρετε και αγαλλιάσθε, διότι ο μισθός σας είναι πολύς εν τοίς ουρανοίς επειδή ούτως εδίωξαν τούς προφήτας τούς πρό υμών>>. Θα προσέξουμε όμως, να μας κατηγορούν ψευδόμενοι, όχι να φταίμε εμείς και μετά να λέμε ότι είμεθα μακάριοι, άμα φταίμε τότε χρειάζεται να ζητήσουμε συγνώμη. Όταν τώρα εμείς κάνουμε το θέλημα του Θεού και αυτοί μας κατηγορούν, τότε έχουμε την εύνοια Αυτού και την αγάπη Του. Ο λόγος που πρέπει να τους συγχωρούμε και να τους λυπόμαστε είναι διότι εκείνη την ώρα γίνονται θεομάχοι, μη γένοιτο εμείς ποτέ να γίνουμε θεομάχοι.

Ελευθερία: Το αν σήμερα υπάρχει ελευθερία και ο κάθε άνθρωπος κάνει ότι θέλει αυτό ανήκει στην σοφία του Θεού, η οποία μέσω αυτής της ελευθερίας δημιουργεί την παγκόσμια πνευματική ιστορία και φανερώνει τα έργα του Θεού που οδηγούν στην ζωή. Όταν η ελευθερία μας χρησιμοποιείται σύμφωνα με το θέλημα του Θεού τότε τα έργα μας, μας οδηγούν στην άφθαρτη ζωή. Όταν όμως η ελευθερία μας χρησιμοποιείται με εωσφορικό εγωισμό τότε αυτή μας οδηγεί στην πρόωρη φθορά, η οποία επιφέρει τον θάνατο.

Ελευθερία: Την ελευθερία που ο Θεός μας χάρισε δεν θα πρέπει να την κάνουμε κακή χρήση, αλλά να την χρησιμοποιήσουμε μέσω της λογικής που μας διέπει και της μοναδικής ικανότητας της διάκρισης για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου.

Ελευθερία: Να εργαζόμαστε νυχθημερόν για να επιφέρουμε τον καθαρισμό και τον αγιασμό στην ζωή μας, εξασφαλίζοντας έτσι πνευματική εργασία και να μην σταματήσουμε έως ότου γίνει συνήθεια σε εμάς ο νέος τρόπος ζωής, ο τρόπος ζωής του Χριστού. Όταν αυτός ο τρόπος κατακλύσει την ζωή μας, τότε θα νιώσουμε την πραγματική ελευθερία του πνεύματος. Μόνο τότε θα νιώσουμε ότι ζούμε ελεύθεροι, διότι από όντινα νικάταί τις, τούτου και δούλος γίνεται, χάνοντας την ελευθερία του πνεύματος, τους αγλαούς καρπούς αυτού και την προσωπικότητά μας γενικότερα γινόμενοι έρμαια των παθών, των αδυναμιών, της αμαρτίας, του θανάτου.

Ελευθερία: Ο Χριστός μας ελευθέρωσε από την αμαρτία, η οποία γεννά τον θάνατο. Άρα, μας ελευθέρωσε και μας κατήργησε την φθορά και τον θάνατο. Το αν ακόμη υφίστανται στην ζωή μας η φθορά και ο θάνατος, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχουμε πιστέψει συνειδητά στην θυσία του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος ή και αν έχουμε πιστέψει αποδεικνύεται ότι μόνο με τα λόγια πιστέψαμε ενώ τα έργα μας πόρρω απέχουν. Και αυτό είναι σίγουρο, αρκεί ο καθένας μας να συγκρίνει την δική του ζωή, το δικό του θέλημα με την ζωή του Χριστού και τους ουρανόδρομους στόχους του.

Ελευθερία: Μόνο αυτοί που μετέχουν του καλέσματος του Θεού εννοούν τι σημαίνει να είναι κάποιος δούλος της αμαρτίας και τι σημαίνει να είναι μέτοχος της ελευθερίας του Χριστού, του Αγίου Πνεύματος διακατεχόμενοι πλέον σήμερα από μέρος των χαρισμάτων, των καρπών και των σημείων του Αγίου Πνεύματος, τα οποία παρέχουν ελευθερία στην ψυχή και στο σώμα.

Ελευθερία: Η ελευθερία η δική μας να ξέρουμε ότι τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου.

Ελεύθερος: Ελεύθερος είναι αυτός που κατάφερε με πολυχρόνιο αγώνα να αποβάλει την αμαρτία από το πνεύμα του αλλά και από το σώμα του, επιδεικνύοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον στο να ποιεί το θέλημα του Θεού καθ’ εκάστην ημέρα.

Ελλείποντα: Ο Θεός έδωσε τις επαγγελίες στους Εβραίους. Αυτοί είναι τα τέκνα της επαγγελίας, είναι οι πιο σημαντικοί. Εκ του σπέρματός σου είπε ο Θεός στον Αβραάμ, θα ευλογηθούν όλοι οι λαοί της γης. Τα έθνη όμως θα πραγματοποιήσουν αυτές τις επαγγελίες. Επομένως, ο ένας συμπληρώνει τα ελλείποντα του άλλου και έτσι όλοι ταπεινώνονται ενώπιον Θεού αλλά και μεταξύ τους και ενώνονται, διότι ο ένας θα χρωστάει αιώνια ευγνωμοσύνη στον άλλον για την διαφορετικότητά του πάνω στο θέλημα του Θεού. Έτσι λοιπόν δεν θα κρίνουμε και δεν θα έχουμε αντιπαλότητες με κανέναν άνθρωπο, λαό ή έθνος. Αυτό δεν είναι αδικία υπό του Θεού αλλά δικαιοσύνη και σοφία Θεού συναρπάζουσα, η οποία εύχομαι να διέπει τους πάντες.

Ελληνικός λαός: Ο Ησαΐας διά Πνεύματος Αγίου προφήτευσε ότι ο Θεός θα βρεθεί, θα αναστηθεί από έναν λαό που μέχρι πριν δύο χιλιάδες χρόνια δεν τον ζητούσε, διότι είχε στηρίξει την πίστη του σε Θεούς οι οποίοι του έτρεφαν πάθη, τα οποία πάθη εξασφάλιζαν την αμαρτία. Αυτός ο λαός είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος δέχτηκε το κάλεσμα και εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια βγάζει αγίους με σοφία ουρανόδρομη, που καθιστούν το έθνος μας λίκνο πολιτισμού, Δημοκρατίας και σοφίας, η οποία σοφία έχει εισέλθει σε όλον τον κόσμο και όλοι οι λαοί νουθετούνται από αυτήν. Αυτός ο λαός αν και σήμερα βρίσκεται σε πνευματικό εγκλωβισμό και υποσιτισμό αλλά και υλικό, θα βρει πάλι τον προσανατολισμό του, αφού όμως πρώτα ταπεινωθεί ενώπιον πάντων. Κατόπιν ο Θεός θα ενεργήσει με θαύματα μεγάλα, τα οποία θα του δώσουν την δύναμη να πρωτοστατήσει πάλι στα δρώμενα της παγκόσμιας αναγέννησης και στην παύση του πνευματικού υποσιτισμού που διακατέχει τον κόσμο μας.

Ελπίδα: Η ελπίδα δημιουργείται πριν από την πίστη. Όταν έρθει η πίστη τα πάντα αλλάζουν, διότι πλέον δεν ελπίζουμε αλλά πιστεύουμε, που σημαίνει ότι ο λόγος έχει εξουσία και όταν ειπωθεί αρχίζει να ενεργεί και να δημιουργεί.

Ελπίδα: Η ελπίδα είναι προ της πίστης. Όταν δεν έχουμε πίστη ελπίζουμε. Όταν έρθει η πίστη, η ελπίδα παύει να λειτουργεί διότι η πίστη εκπληρώνει επαγγελίες και δια αυτής σώζεται ο άνθρωπος και η κτίση ολόκληρη. Αλλά και αυτός που ελπίζει, κάνει τον αγώνα του και η ελπίδα αυτή δεν καταισχύνει, δεν απογοητεύει αυτόν, διότι είναι θέμα χρόνου, να βρει τα στοιχεία εκείνα τα οποία υπάρχουν σήμερα μέσα στον Λόγο του Θεού τα οποία γράφτηκαν, ώστε να ανακαλυφθούν από τους ερευνητές του πνεύματος και να λάβουν χώρα στην ζωή τους. Να ενθυμούμεθα ότι το πνεύμα του Θεού εστί το ζωοποιόν. Να ελπίζουμε συνέχεια και ο τρόπος είναι, κάνοντας τον αγώνα του καθαρισμού και του αγιασμού, ώστε να γίνουμε κληρονόμοι του κτιστού και άκτιστου κόσμου.

Ελπίδα: Η ελπίδα είναι παράγωγο της πίστης. Η ελπίδα δεν καταισχύνει αυτόν που προσεύχεται και αγωνίζεται να εντάξει το θέλημα του Θεού στην ζωή του. Η ελπίδα μας αναπτύσσει την ζώσα πίστη, η ελπίδα μας ολοκληρώνει τον αγιασμό, η ελπίδα μας οδηγεί στην θέωση, μέσω αυτής γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τον κάνουμε ένα με τον Θεό. Η ελπίδα είναι μία φλόγα που όπως και να την γυρίσουμε αυτή βλέπει προς τα πάνω και είναι έτοιμη να ανάψει μέσα μας την σοφία του Θεού και τα στοιχεία του Θεού όπως καρπούς, χαρίσματα, σημεία, ιδιότητες, εξουσίες κ.λπ..

Εμπόδια πνευματικά: Ο Θεός σήμερα βασιλεύει στον νου των ανθρώπων μα όχι στην καρδιά τους, φυσική συνέπεια να μην βασιλεύει στην καθημερινότητά τους. Αφού λοιπόν ο Θεός σήμερα, δεν είναι στην πρώτη θέση στη ζωή μας είναι φυσικό να κωλύονται οι άνθρωποι του Θεού να κινηθούν ελεύθερα μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Αυτό έχει σαν συνέπεια διάφορα γεγονότα να γίνονται εμπόδιο στην εξάπλωση του θελήματος του Θεού και η ευλογία του Θεού να μην μπορεί να ξεχυθεί παντού. Εύχομαι να εννοήσουμε τα εμπόδια που εμποδίζουν την πνευματική μας ζωή και να προβούμε στις ενέργειες που χρειάζεται η αναγέννηση με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε λαός και άνθρωπος του Θεού να κινούνται ελεύθεροι, με στόχο και σκοπό το θέλημα του Θεού να επισκιάσει όλον τον πλανήτη.

Εν καθώς ημείς: Όλοι έχουμε ανάγκη το έλεος του Θεού. Αφού αυτό αγκάλιασε εμάς όταν ζούσαμε στην απείθεια, στην άγνοια, θα έρθει λοιπόν στιγμή που θα αγκαλιάσει και όλους τους λαούς της γης. Ο Θεός σώζει τον άνθρωπο χωρίς νόμο, με νόμο, με την απλή πίστη, όστις αν επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θέλει σωθεί, με την ζώσα πίστη, με την χάρη, η οποία βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα σωτηρίας μέσα από την αγάπη. Κάπου λοιπόν, το έλεος του Θεού θα βρει, θα συναντήσει τον άνθρωπο και θα τον αγκαλιάσει, ώστε μετέπειτα να τον αναγεννήσει και να τον ολοκληρώσει πνευματικά. Όταν ο άνθρωπος γνωρίσει τον Θεό θα διέπεται από την σοφία του, την οποίαν θα σπουδάσει, θα εμπεδώσει και στην συνέχεια θα εκδηλώνει σε κάθε στιγμή της ζωής του. Ας αφήσουμε αδέλφια μου τις μικρότητες, τα στερεότυπα, τις φανατικές θρησκείες, τις εξυπνάδες, τα εντάλματα των ανθρώπων και ας κάνουμε αυτό που νιώθουμε, το οποίο είναι να μοιράσουμε όλοι αγάπη. Ο τρόπος, το περίσσευμα του ενός στο υστέρημα του άλλου. Ας αφήσουμε την ανθρώπινη εωσφορική εγωιστική λογική, η οποία μας διακατείχε μέχρι χτες. Ας αφήσουμε τις ταμπέλες που φόρτωσαν άνθρωποι με συμφέροντα προσωπικά στις πλάτες μας από παιδικής ηλικίας, καταφέρνοντας να μας δαιμονίσουν και να μας χωρίσουν μεταξύ μας. Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και ας γίνουμε όλοι ένα, όλος ο πλανήτης να γίνει ένα, αυτό μας συμφέρει. Εξάλλου το ένα, είναι ευαγγελική απαίτηση του Θεού ως προς όλους τους λαούς της γης και έχει γίνει αντιληπτό από ανθρώπους του πνεύματος, οι οποίοι μέσα από την σιωπή γνώρισαν τον Θεό και ενώ δεν είχαν τον νόμο του Θεού νομοθετούνται σήμερα δι’ αυτού. Ο ίδιος ο Θεός ερχόμενος τόνισε, φανέρωσε, απαίτησε από τον άνθρωπο σε παγκόσμια κλίμακα, το εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις. Η αγάπη δεν είναι για ένα μικρό σύνολο ανθρώπων και τους θρησκευτικούς ομοϊδεάτες τους. Η αγάπη αγκαλιάζει όλο τον πλανήτη, όλο το σύμπαν, όλο το άπειρο. Ας γίνουμε αδέλφια μου θεοί και ας φύγουμε από τις μικρότητες τις οποίες φόρτωσε σε εμάς η πτώση, η αμαρτία, το ψέμα το οποίο σήμερα έχει σκεπάσει δυστυχώς όλο τον πλανήτη. Ας γίνουμε ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ.

Εν σώμα: Όπως έχουμε το σώμα μας, που αποτελείται από πολλά μέλη που ζουν σε πλήρη αρμονία και εργάζονται με σύμπνοια μεταξύ τους, διακατεχόμενα από σοφία Θεού, συμπάσχοντας το ένα μέλος με το άλλο και συγκατοικώντας με ωριμότητα πνευματική, χωρίς το ένα να μπαίνει στον χώρο του άλλου, δηλαδή το χέρι δεν παίρνει το ρόλο του ματιού, ούτε η καρδιά θέλει να ομοιάσει στο αυτί, έτσι και εμείς, αφού θέλουμε να είμεθα η οικογένεια του Θεού, πρέπει να είμεθα μία ψυχή, μία καρδιά, ένα φρόνημα, με ξεχωριστή προσωπικότητα. Χωρίς ο ένας να θέλει να ομοιάσει στον άλλον, αλλά να κάνει την δουλειά που ο Θεός του έθεσε, ώστε όλη η οικογένεια του Θεού να λειτουργεί σαν μία συμφωνική ορχήστρα. Αυτό θα κάνει, την Φωνή Θεού και τα έργα της, να θαυμάζονται από Θεό και ανθρώπους και να δοξάζεται ο Θεός σε μεγάλη ακτίνα δράσης.

Ενότητα: Ο Κύριος φανέρωσε: Όπου δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το όνομά μου, εκεί είμαι εγώ εν τω μέσω αυτών. Καθώς, η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί. Ενότητα, ενότητα, ενότητα πριν να είναι αργά. Ο τρόπος για να πετύχουμε την ενότητα είναι να καταλάβουμε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και διαφορετική αποστολή. Έτσι δεν θα βλέπουμε λάθη και όλοι μαζί θα αποτελούμε την αιώνια οικογένεια του Θεού.

Ενότητα: Εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις. Τίποτε δεν θα μας χωρίζει και μόνο η λέξη Χριστός θα έχει για μας την εξουσία ώστε να είμαστε ενωμένοι στον αιώνα τον άπαντα. Ενωμένοι είμαστε όταν δεν κρίνουμε.

Ενότητα: Δεν θα χρησιμοποιώ δύσκολες πνευματικές ερμηνείες οι οποίες μπορούν να γίνουνε αιτία χωρισμού. Η ερμηνεία, την οποίαν θα πρέπει να παρουσιάζω και να δείχνω στον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μου, θα είναι η ανυπόκριτος αγάπη των έργων. Γυμνός ήμουν και με ενεδύσατε, ασθενής και με επισκεφθήκατε, εν φυλακή και ήλθατε προς εμέ. Προσοχή όχι λόγια, πνευματικές αποκαλύψεις τάχα, αλλά έργα αγάπης.

Ενότητα: Να φροντίζω και να περιθάλπω με αγάπη, ταπείνωση και έλεος το περιβάλλον στο οποίο ανήκω. Μάλιστα, να φροντίζω με αγάπη δια της εφαρμογής του Λόγου του Θεού να το νουθετώ. Όλα αυτά θα γίνονται ώστε να πνευματικοποιηθεί το περιβάλλον μου.

Ενότητα: Τα όρια (σύνορα) τα οποία θα έχω με τους συνανθρώπους μου, αδελφούς, φίλους ή εχθρούς πνευματικά ή υλικά, θα είναι μέχρι εκεί που δεν θα τους στενοχωρούν, προβληματίζουν ή θυμώνουν τα έργα μου ή τα λόγια μου. Η ελευθερία η δική μας να ξέρουμε ότι τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου. Άλλωστε πνευματικότητα είναι να εννοώ μέχρι που ο άλλος έχει τα όριά του, τα οποία θα σέβομαι. Έτσι θα γίνουμε απλοί, θετικοί και θα εξασφαλίσουμε την ενότητα για όλους τους ανθρώπους.

Ενότητα: Χρειάζεται ένα βασικό στοιχείο να υπάρχει μεταξύ μας, αυτό είναι η ενότητα. Ο τρόπος που διαφυλάττεται αυτή η ενότητα μεταξύ μας είναι, να μην βγάζουμε εύκολα πνευματικά συμπεράσματα τα οποία μας φέρνουν σε σημείο να έχουμε διαφωνίες, οι οποίες προέρχονται από τον εγωισμό. Ο εγωισμός αυξάνει δυστυχώς ακόμα και κάτω από το πνεύμα του Θεού, από το κάλεσμα του Θεού που λάβαμε ο λόγος, διότι νομίζουμε ότι επειδή διαβάζουμε σήμερα το Ευαγγέλιο του Θεού είμαστε και οι εκλεκτοί. Αφού ερχόμαστε από τον κόσμο, είναι φυσικό να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ μας, αν όμως έρθει η αγάπη, η οποία όλα τα δέχεται τότε η ενότητα θα είναι πραγματική. Υπομονή λοιπόν και επιμονή μέχρι να έρθουν οι καρποί στην ζωή μας, με κορωνίδα όλων την ανυπόκριτη αγάπη και την ταπείνωση με τα στοιχεία που την διέπουν όπως, δεν είμαι τίποτα, δεν ξέρω τίποτα, δεν έκανα τίποτα. Όχι λόγια αλλά έργα, ώστε να είμεθα σίγουροι ότι με τα στοιχεία αυτά βαδίζουμε σωστά. Ένα άλλο στοιχείο που αυξάνει την ενότητα είναι, όταν βλέπουμε λάθη να μας διακατέχει το τρίπτυχο, βλέπε, άκου, σιώπα.

Εντάλματα ανθρώπων: Είναι πολλοί οι οποίοι απέχουν ουσιαστικά από τον νόμο του Θεού και έχουν δημιουργήσει έναν νέο τρόπο σχέσης με τον Θεό, αυτόν που τους βολεύει. Είναι τα εντάλματα των ανθρώπων, τα οποία τις περισσότερες φορές αυξάνουν την ασοφία και την μωρία των ανθρώπων στην καθημερινότητα τους, διότι επέρχεται η αμαρτία μέσα από τα πάθη που δημιουργούν αυτά τα εντάλματα. Αν δεν εφαρμόσουμε τα λόγια του Κυρίου μας, δεν πρόκειται τίποτα να μας ωφελήσει. Καλύπτουμε την συνείδησή μας με ότι μας βολεύει. Χρειάζεται προσοχή, διότι με αυτόν τον τρόπο το μόνο που κάνουμε είναι να στρουθοκαμηλίζουμε.

Εντάλματα ανθρώπων: Ας δούμε τι εννοούμε όταν λέμε «εντάλματα ανθρώπων». Π.χ. Όταν ο Κύριος νήστεψε σαράντα ημέρες, ήθελε να αποδείξει ότι ο άνθρωπος ουκ επ άρτω μόνω ζήσεται αλλά επί παντί ρήματι εκπορευομένω διά στόματος Θεού. Οι άνθρωποι σήμερα νηστεύουν και τρώνε νηστίσιμα φαγητά. Με αυτόν τον τρόπο οι μηχανισμοί της ζωής λειτουργούν από τα βρώματα και έτσι η νηστεία αυτή δεν έχει νόημα. Ο Χριστός ήθελε να αποδείξει ότι ο άνθρωπος δεν θα πρέπει να εξουσιάζεται από τίποτα, ούτε και από το φαγητό το οποίο όλοι έχουμε τόση μεγάλη ανάγκη σήμερα. Ο Κύριος ήθελε να αποδείξει ότι διά Πνεύματος Αγίου η ζωή αυξάνει κατά Θεό. Άλλωστε από όντινα νικάταί τις, τούτου και δούλος γίνεται. Αν θεωρούμε ότι για να ζήσουμε έχουμε ανάγκη το σύστημα του κόσμου, το οποίο στηρίζεται στο υλικό στοιχείο, να γνωρίζουμε ότι απέχουμε πολύ από τον Θεό. Άλλο παράδειγμα είναι ότι όλοι πηγαίνουν στην εκκλησία, παρακολουθούν την θεία λειτουργία, κάνουν τον σταυρό τους κ.λπ. όμως ουδείς δεν εφαρμόζει το πορευθέντες ανά τα έθνη. Ακόμα ουδείς δεν θυσιάζει το υλικό στοιχείο για να παρουσιάσει αγάπη. Ο Κύριος τόνισε, να αγαπάς τον πλησίον σου ως εαυτόν. Εμείς έχοντας το όνομα Χριστιανός διαπληκτιζόμαστε καθημερινά με τους πάντες. Ο Κύριος ζήτησε να αγαπάμε τους εχθρούς, να ευλογούμε όσους μας καταρώνται, να προσευχόμαστε για όσους μας κατηγορούν. Βλέπουμε σήμερα πως ενώ ο νόμος του Θεού λέει να μην κρίνουμε, όλοι κρίνουμε και την Κυριακή φοράμε το κοστούμι για να πάμε στην εκκλησία. Ο νόμος του Θεού παροτρύνει να μην λέμε ψέματα. Δυστυχώς όλοι λέμε ψέματα ενώ το Πάσχα πάμε στην εκκλησία για να πάρουμε το Άγιο Φως. Ο νόμος του Θεού λέει να αγαπάμε τον Θεό και τον πλησίον. Ούτε τον Θεό αγαπάμε διότι μας διακατέχει άγνοια, αλλά ούτε και τον πλησίον μας ως εαυτόν. Αυτό το έχουμε μετατρέψει με το να λέμε με τα λόγια ότι είμεθα Ορθόδοξοι. Αυτά δεν ωφελούν. Αυτά μας κάνουν να στρουθοκαμηλίζουμε.

Εξάπλωση: Σήμερα πολλοί διακατέχονται από σοφία Θεού όμως δεν έχουν το αγαθό, έτσι τα αποτελέσματα στην εξάπλωση είναι μηδαμινά. Η γνώση φυσιοί η δε αγάπη οικοδομεί. Το αγαθό όταν λειτουργήσει στην ζωή μας, χιλιάδες άνθρωποι θα λαμβάνουν εντολή από τον Θεό να έρχονται κοντά μας, ώστε να το βλέπουν αλλά και να αντιλαμβάνονται την δύναμη που έχει. Μάλιστα θα μας εμπιστεύονται αν έχουμε το αγαθό μέσα μας και είμεθα σκεύη εκλογής, την ζωή τους και θα νουθετούνται από εμάς.

Εξάπλωση: Η εξάπλωση καθιστά υπαρκτή στον κόσμο την οικογένεια του Θεού.  Δημιουργείτε δια του  κηρύγματος.

Εξάπλωση: Ο Θεός είναι δίκαιος, ηγάπησε δικαιοσύνη, είναι δίκαιος εις τους αιώνας επομένως αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα πάρουν τον επενδύτη όσοι δεν κάνουν εξάπλωση.

Εξέλιξη: Μας θεοποιεί, μας ζωοποιεί μας ελευθερώνει.

Εξουσία: Η εξουσία έρχεται δια Πνεύματος Αγίου. Ο  άνθρωπος ο οποίος έχει το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει, ότι τα ρήματα που εξαγγέλλει είναι λόγια του Θεού Πάτερα, τα οποία εναπόθεσε μέσα του ο Θεός δια αποκαλύψεως. Η διδασκαλία του Αγίου Πνεύματος μας γεμίζει ζωή, χαρά, ενθουσιασμό και πνεύμα εξέλιξης και πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον αυτών που ακούν.

Εξουσία: Έρχεται δια της ζώσας πίστης των λόγων στο όνομα πάντα του Χριστού.

Εξουσία: Όταν ο άνθρωπος υπακούσει στο Χριστό, τότε θα του δοθούν οι εξουσίες του Χριστού, ώστε να υπακούν εις αυτόν οι άπειρες δυνάμεις της φύσης. Τότε ο άνθρωπος αυτός θα τις εξουσιάζει δια της αγάπης, για το συμφέρον το δικό του, του συνανθρώπου του και της άπειρου κάλους δημιουργίας του Αγίου Θεού, με συνέπεια καμία δύναμη να μην δύναται να αναστατώσει ή σκοτώσει τον άνθρωπο και γενικά το ανθρώπινο γένος.

Εξουσία: Οι εξουσίες περί ακαθάρτων πνευμάτων, δίνονται μετά την ειλικρινή μετάνοια. Δίνονται άνωθεν εις όσους έχουν αποστολή να απαλλάξουν τον άνθρωπο και γενικά το ανθρώπινο γένος από τα ακάθαρτα πνεύματα, τα οποία κατέκλυσαν το ανθρώπινο γένος.

Εξουσία: Όλες τις παθήσεις, όλες τις ασθένειες, ο Χριστός τις αποκαλεί δαιμονικιά ή δαιμόνια μεγάλα. Όταν βρεθεί άνθρωπος με εξουσία, τότε ο πάσχων ελευθερώνεται δια της προσευχής και της εξουσίας που έχει πάνω στα δαιμόνια όπως έκανε ο Κύριος. Για να βρεθεί τέτοιος άνθρωπος χρειάζεται, να έχει διεξάγει πολλά χρόνια πνευματικού αγώνα και αφιέρωση στη προσευχή και στη μελέτη. Προσευχή και μελέτη λοιπόν απαιτείται, ώστε να μην χρειαστεί να μας ελευθερώσει κανείς από ανίατες ή αθεράπευτες ασθένειες, διότι αφήνουν τραύματα μεγάλα και κλέβουν πολύ χρόνο. Ο διάβολος μπαίνει στη ζωή μας σιγά-σιγά, το δικαίωμα το δίνουμε εμείς από παιδικής ηλικίας, με την άγνοια που μας διακατέχει πάνω στα θέματα Πατέρας, Υιός, Πνεύμα Άγιο. Η μελέτη, η εφαρμογή και η αδιάλειπτη προσευχή αποκλείει τον δαιμονισμό.

Εξουσία: Οι εξουσίες που είναι υπό του Θεού δεν γίνονται κατανοητές από τους άπιστους και δεν χρειάζονται εξηγήσεις εις αυτούς. Γίνονται αντιληπτές μόνο από το λαό του Θεού και από αυτούς που έχουν προορισμό σωτηρίας.

Εξουσία: Όποιος έχει εξουσία, η οποία εδόθη υπό του Θεού ή υπό ανθρώπου, να κινείται με έλεος προς στους πνευματικούς αδελφούς του ή υφισταμένους του, ώστε το έργο που επιτελείται ανάμεσα τους να είναι θεάρεστο. Οι πάντες που έχουν εξουσία να χειριστούν αυτή με αγάπη, με ήθος Χριστού, με ταπεινοφροσύνη και με ενδιαφέρον, το οποίο να στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό.

Επαγγελίες: Για να εκπληρωθούν οι επαγγελίες χρειάζεται πίστη, η οποία να είναι ζώσα. Αυτή η πίστη αυξάνει με πολυχρόνια πνευματική προσπάθεια αλλά απαραίτητα και με την παρουσία του Θεού στην ζωή του ανθρώπου που αγωνίζεται να λάβουν χώρα οι επαγγελίες κατά των ημερών του. Η παρουσία του Θεού εξασφαλίζει στον άνθρωπο του Θεού ζώσα πίστη. Οι επαγγελίες μετέπειτα γίνονται φανερές στην ζωή του ανθρώπου αυτού και στην ζωή του λαού του Θεού.

Επαγγελίες: Οι επαγγελίες που απομένουν ώστε ο Θεός να έρθει στη γη είναι: Πρώτον, να κηρυχθεί το Ευαγγέλιο της βασιλείας, αυτό είναι που κηρύττεται σήμερα υπό της Φωνής Θεού. Δεύτερον, να καταργηθεί η αμαρτία πρώτα μέσα από τον άνθρωπο και έπειτα και από γύρω του. Ο τρόπος κατάργησης είναι διά της πίστεως και διά της αφιέρωσης πάνω στον νόμο του Θεού, με φυσική συνέπεια να γίνει συνήθεια ο νέος τρόπος ζωής. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται εμπεριστατωμένη πνευματική εργασία νυχθημερόν πάνω στα δρώμενα του Αγίου Ευαγγελίου. Τρίτον, αφού λάβει χώρα η ατομική κρίση, κατόπιν διά της εξάπλωσης θα λάβει χώρα και η γενική κρίση. Όλα αυτά σήμερα ξεκίνησαν να συντελούνται. Όποιος έχει ωτίον, ας ακούσει τι λέγει το πνεύμα προς την εκκλησία. Η ατομική και η γενική κρίση θα καταργήσει την αμαρτία από όλο τον λαό του Θεού διά του νόμου του Θεού, κρίνε ζώντας και νεκρούς. Τέταρτον, όταν καταργηθεί η αμαρτία ιδρύεται η βασιλεία του Θεού. Στην συνέχεια αυτόματα καταργείται ο φυσικός θάνατος από τα σώματα ημών, διότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος. Πέμπτον, ο λαός του Θεού με προσευχή και με φωνή αρχαγγέλου, διά του Παρακλήτου (εκείνος) ιδρυτή της εκκλησίας της Φιλαδέλφειας, θα φέρουν τον Χριστό στην γη. Ο Χριστός φανέρωσε: Συμφέρει υμίν ίνα εγώ απέλθω, εάν γαρ εγώ μη απέλθω ο παράκλητος ουκ ελεύσεται και ελθών εκείνος θέλει ελέγξει τον κόσμον περί αμαρτίας και περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως, δεν θέλει λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση θέλει λαλήσει και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα. Όλοι μαζί οι άνθρωποι του Θεού θα καλέσουν τον Υιό και Λόγο του Θεού του ζώντος. Μόνο με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται και λαμβάνει χώρα η δευτέρα έλευση του Χριστού. Και από εκεί και έπειτα διά της παρουσίας του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος, λαμβάνει χώρα η ανάσταση όλων των εν Κυρίω κοιμηθέντων. Υπάρχουν και άλλες επαγγελίες, αλλά αυτές θα λάβουν χώρα αφού λαός και Θεός θα είναι στην κατάπαυση.

Επαγγελίες: Ο Θεός έχει επαγγελίες τις οποίες κληρονομούν οι άνθρωποι οι οποίοι κοινωνούν την σοφία του και εντάσσουν εαυτό κάτω από το θέλημά του, ολοκληρώνοντας την μετάνοιά τους και την αναγέννησή τους μέσα από την υπακοή και την μέγιστη αρετή που είναι η υπομονή, εν τη υπομονή υμών κτήσασθε τας ψυχάς υμών. Ο Θεός υπόσχεται σε εμάς χαρίσματα, σημεία, ιδιότητες, καρπούς, ζωή αιώνια. Με λίγα λόγια θέωση. Αυτό συνεπάγεται με το να μας διακατέχει η σοφία του Θεού, η οποία γίνεται σε εμάς συναρπάζουσα και έπειτα εκδηλώνεται και αναπτύσσεται καθημερινά στην ζωή μας πάνω σε όλους τους τομείς. Ο Θεός δίνει ότι υπόσχεται και δεν μεταμελείται γι’ αυτό. Εύχομαι το κάλεσμα που λάβαμε και τα ιδιαίτερα χαρίσματα που μας δόθηκαν, όπως λογική Θεού και όχι ανθρώπων, να τα στρέψουμε για την δόξα του Θεού, την αναγέννησή μας και την σωτηρία των αδελφών μας. Όποιος αγωνιστεί να μην πεθάνει ο αδελφός του, δεν θα πεθάνει ο ίδιος. Το πιστεύουμε αυτό και το εργαζόμεθα με όλες μας τις δυνάμεις, όχι για να μην πεθάνουμε, αλλά διότι αυτό είναι το θέλημα του Θεού και το συμφέρον μας. Ο λόγος διότι μέσω της σοφίας του αναπτύσσουμε αγάπη, η οποία είναι ανυπόκριτη, κατόπιν γινόμεθα άνθρωποι με ιδανικά Χριστού και στοιχεία Θεού, τα οποία μας οδηγούν στο να γίνουμε μέτοχοι της σοφίας αυτού.

Επαγγελίες απραγματοποίητες: 1) Κατάργηση της αμαρτίας 2) η ίδρυση της βασιλείας 3) η κατάργηση του φυσικού θανάτου 4) η έλευση του Κυρίου 5) η ανάσταση των εν κυρίω κοιμηθέντων 6) οι άγιοι θέλουσι παραλάβει και θέλουσι έχει το βασίλειο εις τους αιώνες των αιώνων.

Έπαινος του περιβάλλοντος: Να μην επαινούμε το περιβάλλον με το οποίο ερχόμαστε σε άμεση επαφή, την παρέα μας γιατί είναι έπαινος έμμεσα του εαυτού μας. Πρέπει να κηρύξουμε με τη ζωή μας και μετά να πούμε, έλθετε και ίδετε. Το περιβάλλον μας είναι εκείνο το οποίο παρουσιάζει για τον καθένα μας την αξία του και είναι περιττό να ομιλούμε υπέρ αυτού.

Επιδεικτικότης: Δεν εννοούμε επιδεικτικότητα την εξωτερική περιβολή του ανθρώπου αλλά εννοούμε τον νου, το πνεύμα το οποίο θέλει να επιδειχθεί, το πνεύμα της επιδεικτικότητας που έχουμε και το οποίο μας δημιουργεί την επίδειξη. Τι έχουμε το οποίο δεν ελάβαμε από του Κυρίου εφ’ όσον είναι αγαθόν; Δεν έχουμε δικαίωμα να το χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε, εκείνος που μας το έδωσε το διευθύνει, άρα δεν θα εγγίζουμε σε ξένα πράγματα.

Επιθυμία: Η επιθυμία γεννά την αμαρτία, η οποία εκδηλώνει την φθορά. Να πάψουμε λοιπόν να επιθυμούμε εξωγραφικές επιδιώξεις.

Έργα αγάπης: Να δίνω στους συνανθρώπους μου ότι θα ήθελα να μου δίνουν. Να κάνω στους άλλους ότι οι άλλοι θα ήθελα να μου κάνουν. Να δίνω υλικά ή πνευματικά αγαθά χωρίς ανταπόδοση. Δωρεάν έλαβες, δωρεάν δώσε.

Έργα ανυπόκριτης αγάπης: Πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε να πιω, ξένος ήμουν και με φιλοξενήσατε, γυμνός ήμουν και με ντύσατε, ασθένησα και με επισκεφθήκατε, σε φυλακή ήμουν και ήρθατε σε μένα. Μη αντισταθείτε στον πονηρό. Όποιος σε ραπίσει στο δεξί σου σαγόνι, στρέψε σε αυτόν και το άλλο, σε αυτόν που θέλει να κριθεί μαζί σου και να πάρει το επανωφόρι σου, άφησέ του και το ιμάτιο και αν κάποιος σε αγγαρέψει ένα μίλι, πήγαινε μαζί του δυο. Σε αυτόν που ζητάει από σένα, δίνε και σε αυτόν που θέλει να δανειστεί από σένα, μη τον αποστραφείς.

Έργα πίστης: Γυμνός ήμουν και με ενεδύσατε, ασθενής και με επισκεφθήκατε, εν φυλακή και ήλθατε προς εμέ. Προσοχή όχι λόγια, πνευματικές αποκαλύψεις τάχα, αλλά έργα αγάπης.

Έργα πίστης: Χρειάζεται να έχουμε έργα πίστεως, τα οποία διέπονται από καρπούς του Αγίου Πνεύματος διότι ο Λόγος του Θεού σε άλλο σημείο αναφέρει: Δείξόν μοι την πίστιν σου εκ των έργων σου. Τα έργα του νόμου, η τήρηση του νόμου του Θεού στην ζωή μας, μας διαμορφώνουν χαρακτήρα Χριστού. Τα έργα πρέπει να γίνονται για να συνηθίσουμε τον νέο τρόπο ζωής, διότι αυτός που ζούμε σήμερα είναι εξωγραφικός και επικίνδυνος για εμάς και τους γύρω μας.

Έργα πνεύματος: Τα έργα του πνεύματος δύναται να εξουσιάζουν την σάρκα και να υποτάξουν αυτή στις επιδιώξεις του πνεύματος, με πρώτο καρπό εκδήλωσής του την αιώνια ζωή. Όταν οι άνθρωποι αναπτύσσονται πνευματικά τότε το σώμα τους παίρνει ανάσες σωστές, ο εγκέφαλος ενεργεί με σοφία, τα λόγια διοχετεύουν ενέργεια στους συνανθρώπους και τα έργα τους βραβεύονται από τους δίκαιους και τους άδικους.

Έργα πνεύματος: Όσοι είναι του πνεύματος  καθ’ εκάστην ημέρα εντρυφούν πάνω στο θέλημα του Θεού με τα λόγια τους και τα έργα τους. Μάλιστα το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους, το οποίο αποδεικνύει ότι κάποιος διακατέχεται από το πνεύμα του Θεού, είναι ότι καθ’ εκάστην ημέρα παρακολουθούν τον εαυτό τους εάν και κατά πόσο είναι του πνεύματος του Θεού, συγκρίνοντάς τον με το πνεύμα του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος. Διότι αυτός ο Υιός τόνισε: Παράδειγμα έδωκα εις εσάς, ώστε να κάνετε και εσείς ότι εγώ ποιώ. Μόνο αυτοί οι άνθρωποι είναι του πνεύματος του Θεού και αυτό κατοικεί μέσα τους.

Έργα πνεύματος: Τα έργα της σαρκός εξαφανίζονται με τα συνεχόμενα έργα του πνεύματος. Τα βασικά έργα που καλούμαστε στην αρχή να επιδιώξουμε είναι: Η μελέτη, η οποία μας εξασφαλίζει την σοφία του Θεού όπως, μην κρίνετε ίνα μην κριθήτε, αν σε αγγαρεύση τις μίλιον εν, ύπαγε μετ' αυτού δύο, πάτερ άφες αυτοίς ου γαρ οίδασιν τι ποιούσι, απόδοτε τα του Καίσαρος εις τον Καίσαρα και τα του Θεού εις τον Θεόν, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω κ.λπ..Η σοφία του Θεού όταν μπει μέσα μας δύναται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθούμε να φρουρήσει την ειρήνη μας, να φρουρήσει την σχέση μας με τον Πατέρα Θεό. Ενθυμούμαστε τον προφήτη Δανιήλ όταν τον έριξαν στον λάκκο των λεόντων που δεν τα κοιτούσε και τα περιφρονούσε αν και αυτά ήταν δίπλα του. Μάλιστα τα περιφρονούσε τόσο πολύ όπου έστρεψε την πλάτη του εις αυτά και το πρόσωπο και την καρδιά του στον Θεό, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη εις αυτόν διότι ήξερε πως και αν σε σκιά θανάτου πορευθεί δεν θα τον εγκαταλείψει, όπως και έγινε. Άλλη επιδίωξή μας πρέπει να είναι η προσευχή. Με αυτή δυνάμεθα να ομιλούμε στον Θεό συνέχεια. Με την προσευχή οι επιδιώξεις μας από ανθρώπινες και σαρκικές γίνονται πνευματικές, θεϊκές. Η επόμενη επιδίωξή μας πρέπει να είναι η απόκτηση του πνεύματος του Θεού, το οποίο θα μας αναπτύξει την ομολογία πίστεως. Με αυτό το στοιχείο θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε χαρακτήρα Χριστού, διότι με την εξάπλωση θα οδηγηθούμε στην αφιέρωση η οποία μας φέρνει στον θρόνο του Θεού. Και ο λόγος διότι αυτά που θα λέμε με τα λόγια μας θα πρέπει να τα παρουσιάζουμε και με τα έργα μας τα οποία εκδηλώνονται με την σάρκα μας, η οποία υπακούει στις προσταγές του πνεύματος. Φυσική συνέπεια λοιπόν να μας διακατέχει η προσοχή η οποία οδηγεί στην θέωση. Με όλα αυτά εκπληρώνεται σε εμάς το γραφικό που αναφέρεται στον Λόγο του Θεού, νίκα άνθρωπε το κακό με το αγαθό. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τους όρους ώστε η σάρκα (αμαρτία) η οποία φέρνει τον θάνατο, να υποταχτεί εις το πνεύμα (αναμαρτησία), η οποία αυξάνει την ζωή την άφθαρτη και αιώνια. Υπομονή λοιπόν και επιμονή, ο επιμένων νικά. Είμαι σίγουρος πως όταν επιμένουμε και συνάμα διορθώνουμε τον εαυτό μας, είναι θέμα χρόνου να φτιάξουμε νου Χριστού ώστε αυτεπάγγελτα να επιδιώκουμε τα του Θεού, τα οποία είναι η αναγέννηση, η σοφία του Θεού, η ζώσα πίστη, η αγάπη η ανυπόκριτη, η ταπείνωση, οι εντολές του Θεού, η θέωση.

Έργα σαρκός: Φανερά δε είναι τα έργα της σαρκός, τα οποία είναι μοιχεία,πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια, ειδωλολατρεία, φαρμακεία, έχθραι, έριδες, ζηλοτυπίαι, θυμοί, μάχαι, διχοστασίαι, αιρέσεις, φθόνοι, φόνοι, μέθαι, κώμοι, και τα όμοια τούτων, περί των οποίων σας προλέγω, καθώς και προείπον, ότι οι τα τοιαύτα πράττοντες βασιλείαν Θεού δεν θέλουσι κληρονομήσει.

Έργα σαρκός: Τα έργα της σαρκός, οδηγούν το σώμα στον θάνατο και εξασφαλίζουν μωρία στην καθημερινότητα.

Ερμηνεία: Η ερμηνεία, την οποίαν θα πρέπει να παρουσιάζω και να δείχνω στον οποιονδήποτε συνάνθρωπό μου, θα είναι η ανυπόκριτος αγάπη των έργων. Γυμνός ήμουν και με ενεδύσατε, ασθενής και με επισκεφθήκατε, εν φυλακή και ήλθατε προς εμέ.

Έρωτας: Όταν γνωρίζονται δυο άνθρωποι ελκύονται δια του έρωτα, εκείνη την ώρα πρέπει οι γονείς αλλά και οι συγγενείς να σεβαστούν την επιλογή των δυο ανθρώπων (άνδρα, γυναίκας). Ο έρωτας είναι ένα κόλπο του Θεού ώστε δια αυτού να έρθει ο γάμος και στη συνέχεια τα παιδιά και έτσι να δημιουργηθεί και να ολοκληρωθεί η οικογένεια. Ο έρωτας έχει τη δύναμη να βάζει τα πάντα σε δεύτερη μοίρα, γονείς, αδέρφια, συγγενείς. Ο έρωτας σιγά σιγά φεύγει και οι δυο άνθρωποι (άνδρας, γυναίκα) πρέπει να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Εάν ζουν στο κόσμο και υιοθετούν τις αρχές του κόσμου, πονηρίες, πάθη, εγωισμοί, συμφέροντα κ.λπ., με την πάροδο του χρόνου θα διαλυθούν όλα, έρωτας, γάμος, οικογένεια. Όταν όμως υπάρχει ο Χριστός στη ζωή τους όλα θα ευοδωθούν στο εκατονταπλάσιο. Ο λόγος είναι διότι έρχεται στη θέση του έρωτα η ανυπόκριτη αγάπη του Χριστού, χωρίς την αγάπη του Χριστού και να παραμείνουν ζευγάρι θα είναι τις περισσότερες φορές δυο συστεγασμένοι εχθροί. Μόνο ο Χριστός μπορεί να κάνει τα πάντα αιώνια και ευχάριστα μέσα στην οικογένεια και γύρω από αυτή και ο τρόπος είναι δια του ευαγγελίου.

Έσχατες ημέρες: Η αμαρτία έγκειται στο ότι γίνεται δευτέρα φύση του ανθρώπου, δηλαδή εμμονή, ακατάπαυστη συνήθεια, τρόπος ζωής. Το κακό σήμερα είναι ότι όλα αυτά τα πάθη τα παρουσιάζει η πλειονότητα των ανθρώπων. Πρέπει να ψάξει πολύ ένας άνθρωπος ώστε να βρει κάποιον που να μην διέπεται από τα πάθη, δαιμόνια. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό των εσχάτων ημερών, ότι πάντες εξέκλιναν και ουδείς δεν ποιεί το αγαθόν, το σωστόν (Ρωμ. 3:12).

Έτερος κακός εαυτός μας: << Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν>>, τον έτερο κακό εαυτό μας πρέπει να τον χτυπήσομε γιατί μας κάνει πολλά κακά.

Ευαγγέλιο Βασιλείας: Το Ευαγγέλιο της βασιλείας όταν υφίσταται στην ζωή των ανθρώπων παρέχει, ζώσα πίστη, αγιασμό και καθαρισμό από τις μεγάλες ή μικρές αλώπεκες. Το εφαρμοζόμενο Ευαγγέλιο της βασιλείας παρέχει την άφθαρτη ζωή.

Ευαγγέλιο Βασιλείας: Αυτό το Ευαγγέλιο της βασιλείας εμπεριέχει το μεγαλύτερο ουράνιο κάλεσμα υπό του Θεού και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσιν τοις έθνεσιν και τότε ήξει το τέλος.

Ευαγγέλιο Χριστού: Το Ευαγγέλιο σήμερα έχει παρεξηγηθεί και ο λόγος διότι οι άνθρωποι το μετάλλαξαν σε τύπους και εντάλματα ανθρώπων. Έτσι δυστυχώς έχασε την μεγάλη του αξία μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων και οι άνθρωποι το περιφρονούν. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι το αιώνιο ουράνιο πολίτευμα του Θεού, είναι το σύνταγμα του μέλλοντος αιώνος, όπου οι λαοί θα στοιχειοθετήσουν την ζωή τους.

Ευαγγέλιο Χριστού: Το Ευαγγέλιο του Χριστού κρύβει μέσα του την υπέρ επιστήμη του μέλλοντος αιώνος η οποία είναι μία νέα επιστήμη, η επιστήμη του λόγου, της πίστεως. Το ρήμα του Θεού ζωοποιεί και ενεργοποιεί σε εμάς την άφθαρτη ζωή και η συναρπάζουσα σοφία του Θεού απεγκλωβίζει την ζωή μας από τα πνευματικά ερεθίσματα που μας διακατέχουν καθημερινά (σκέψεις).

Ευαγγέλιο Χριστού: Το Ευαγγέλιο του Χριστού δημιουργεί νέα βάση στην ζωή μας, η οποία γίνεται αιώνια.

Ευαγγέλιο Χριστού: Είναι η μόνη αλήθεια, η αποκεκριμένη αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού. Ο Τιμόθεος αναφέρει για τον Λόγο του Θεού τα εξής: Φανερωθείσαν δε τώρα διά της επιφανείας του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, όστις κατήργησε μεν τον θάνατον, έφερε δε εις φως την ζωήν και την αφθαρσίαν διά του Ευαγγελίου.

Ευαγγέλιο Χριστού: Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι ανεφάρμοστο και για να εφαρμοστεί χρειάζεται αφιέρωση, ώστε να μας γίνει συνήθεια ο νέος τρόπος ζωής του Χριστού. Εξάλλου, ο Χριστός ευαρεστείται στην θετική προσπάθειά μας, την οποίαν και επιβραβεύει με θεάρεστα έργα γεμάτα ευλογία σε εμάς αλλά και σε όσους είναι γύρω μας.

Ευαγγέλιο Χριστού: Όλοι από την αρχή καθώς πήραμε στα χέρια μας το Ευαγγέλιο του Χριστού, είδαμε τον νόμο (αμαρτία) να διέπει την λογική και την ζωή μας, όπως εγωισμός, κρίση, άγνοια του θελήματος του Θεού κ.λπ. Αμέσως αναρωτηθήκαμε τι να κάνουμε, πως να απαλλαγούμε από αυτή την αμαρτία. Υπάρχει τρόπος; Ευτυχώς υπάρχει τρόπος και βρέθηκε. Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το να ακολουθήσουμε την συμβουλή του Θεού, η οποία διατυπώνεται στο Ευαγγέλιο του Χριστού, ο οποίος Χριστός παροτρύνει ημάς στον αγιασμό (άγιοι γίνεσθε καθώς εγώ ειμί). Παροτρύνει ημάς στην αφιέρωση, Και πας όστις αφήκεν οικίας ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν του ονόματός μου, εκατονταπλάσια θέλει λάβει και ζωήν αιώνιον θέλει κληρονομήσει. Αν τα πιστεύουμε όλα αυτά, τότε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να γίνουμε ένα με τον Χριστό. Αυτό θα γίνει, πρώτον, με το να μας διέπει απόφαση Χριστού ώστε να γίνουμε ιδεώδεις άνθρωποι όπως ήταν αυτός, ο οποίος δεν μεταβάλλονταν ανάλογα με τις συνθήκες της ζωής του ή ανάλογα με τα συμφέροντά του. Με υπευθυνότητα λοιπόν πάνω στα δρώμενα του Αγίου Ευαγγελίου δυνάμεθα να πετύχουμε τους υπερβατικούς μας στόχους. Δεύτερον, αφιέρωση που σημαίνει συνεχόμενη ακατάπαυστη πνευματική δραστηριότητα πάνω στο τρίπτυχο μελέτη, προσευχή, κήρυγμα το οποίο κήρυγμα δημιουργεί την εξάπλωση που καθιστά υπαρκτή στον κόσμο την οικογένεια του Θεού. Παρόλα αυτά πάλι για μερικά χρόνια θα ζούμε με τον νόμο του Θεού πνευματικά μέσα μας, ενώ με την σάρκα θα ζούμε κάτω από το πνεύμα της αμαρτίας. Εμείς όμως δεν θα απελπιζόμαστε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες βρισκόμαστε θα συνεχίζουμε την αναγέννησή μας και να είμαστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα εισέλθουμε στην κατάπαυση, την οποίαν θα φέρει εις ημάς η μετάνοια, η αναγέννηση, η πνευματική δραστηριότητα, ο Χριστός ο οποίος θα αλλάξει την ζωή μας αλλά και τον τρόπο σκέψης μας.

Ευαγγέλιο Χριστού: Το Ευαγγέλιο όταν μελετάται με προσοχή και επιμέλεια, ετοιμάζει τόπον εντός μας να κατοικήσει ο Χριστός, ο οποίος θα διώξει τον Διάβολο που ανακατεύει τα πράγματα και σιγά-σιγά τα κάνει θρύψαλο, τα δαιμονίζει.

Ευαγγέλιο Χριστού: Η μελέτη του Ευαγγελίου του Χριστού εξασφαλίζει σοφία. Σοφία Θεού συναρπάζουσα, την οποία και οι αιώνες σεβάστηκαν και την μετέφεραν μέχρι σήμερα. Η σοφία του Θεού όταν πιστευτεί και εφαρμοσθεί ολόκληρη από έναν ή πολλούς ανθρώπους, δύναται να καταργήσει σε αυτούς την φθορά, το γήρας και τέλος τον φυσικό θάνατο.

Ευαγγέλιο Χριστού: Ο χάρτης εισδοχής μας στην βασιλεία του Θεού.

Ευαγγέλιο Χριστού: Το διακατέχει σοφία, εξέλιξη, αγάπη, ταπείνωση, καρποί, χαρίσματα, σημεία και δυνάμεις, τα οποία είναι απαραίτητα στην ζωή μας. Με τον Χριστό οδηγό αρχίζουμε έρευνες πάνω σε αυτό, έρευνες πάνω σε όλα τα μυστήρια που μας διακατέχουν.

Ευαγγέλιο Χριστού: Συμβολίζει την μετάνοια την δική μας και φέρνει μέσα μας την απόφαση του αγιασμού και τον αγώνα του καθαρισμού.

Ευαγγέλιο Χριστού: Είναι το μόνο που μπορεί να μας οδηγήσει στη θέωση. Αποτελείται από 4 φάσεις: α) το αδιαίρετο (δεν πρέπει να διαιρούμαστε με τίποτε, αλλά η αγάπη με τους καρπούς της να μας ενώνει). β) της συνοχής (να ενωνόμαστε σε πράγματα ουσιαστικά και σε αυτά να εξελισσόμεθα όπως 1) το να μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε 2) στην αγάπη την ανυπόκριτη 3) στις εντολές του Θεού) γ) το ολοκληρωμένο (η ζωή δια της ζωής) δ) είναι η φάση που περικλείει όλες τις προηγούμενες.

Ευθιξία: Όταν ο άλλος μας πει κάτι που μας θίγει, π.χ. μας πει μια κουβέντα που μας προσβάλλει και εμείς θιχτούμε, αυτό είναι μια μορφή του εγωισμού. Για κανένα πράγμα δεν πρέπει να θιγόμεθα. Αν τώρα, αυτός που μας θίγει λέγει την αλήθεια, να λέμε εμείς εις τον Κύριο να μην το ξανακάνουμε. Αν αυτός που μας θίγει, μας θίγει άδικα τότε εις την ουσία μας εξυψώνει. Το να θίγεται κανείς, αυτό του συμβαίνει ή από απογοήτευση έπειτα από δοκιμασίες (καταφρονεί την παιδεία του Κυρίου) ή επειδή πολύ μεγάλο βλέπει τον εαυτούλη του.

Ευλάβεια: << Εισηκούσθη από της ευλάβειας αυτού>>. Ο κίνδυνος τον φόβισε και με πολλά δάκρυα και κραυγή ζήτησε το έλεος του Πατέρα του, μετά κραυγής και δακρύων.

Ευλογία Θεού: Για τον Θεό δεν υφίσταται τρόπος ιδιαίτερος. Ο Θεός ευλογεί ανάλογα την καθαρότητα, την αναγέννηση, την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου πάνω στον νόμο του Θεού, τις δέκα εντολές, τους καρπούς, τα χαρίσματα και τα σημεία του Αγίου Πνεύματος. Μακάρι να το καταλάβουν όλοι όσοι διέπονται από φανατισμό, νομίζοντας πως η δική τους και μόνο η δική τους θρησκεία σώζει.

Ευλογία Θεού: Η ευλογία της ύλης έρχεται από τον Θεό, όταν κάποιος εργάζεται τα του Θεού με στέρηση σε όλους τους υλικούς τομείς, ώστε μετέπειτα να την φέρει ο Θεός πολλαπλάσια χωρίς να αφιερωθεί ούτε μια ώρα για την απόκτησή της. Ξεκινάμε αφιέρωση από σήμερα του ελεύθερου χρόνου και να είμεθα βέβαιοι ότι θα λάβουμε εκατονταπλάσια πνευματικά ή υλικά αγαθά. << πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον είναι άνωθεν, καταβαίνον από του πατρός των φώτων >>.

Ευλογία Θεού: Να συστήνει ο Θεός στους ανθρώπους τον Υιό, το Πνεύμα το Άγιο, τον απεσταλμένο και αντίστροφα.

Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου: Δεν είναι ο Κύριος ο ευλογημένος, διότι ο κύριος ήταν ο ίδιος ο Θεός και δεν έρχεται ο Κύριος εν ονόματι κανενός. Ο ευλογημένος θα έρθει πριν την δευτέρα έλευση του Κυρίου, ώστε να ετοιμάσει λαό ο οποίος θα τον υποδεχτεί κατά την δευτέρα έλευσή του. Ο λαός αυτός δια του ευλογημένου θα ετοιμαστεί, ώστε να πληρεί όλες τις προδιαγραφές για να συναντήσει και να υποδεχτεί τον Κύριο. Τα στοιχεία που θα έχει ο λαός του θεού που ετοιμάζει ο ευλογημένος, είναι αναμαρτησία, αγιασμός, αφθαρσία, χαρά, ταπείνωση και σοφία Θεού συναρπάζουσα. Άρα, ο ευλογημένος είναι αυτός που θα ετοιμάσει το λαό αυτό ώστε να φωνάξουν τα έθνη πρώτα, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, διότι θα συστήσει στα έθνη τον πραγματικό Θεό και μετά ο λαός αυτός θα αγκαλιάσει τον ίδιο το Θεό. Ο ευλογημένος εργάζεται σήμερα δια Πνεύματος Αγίου, ώστε να ετοιμάσει τον λαό του Θεού.

Εύνοια Θεού: Χρειάζονται δύο στοιχεία για να ανήκουμε όλοι στην εύνοια του Θεού, ώστε οι αμαρτίες μας μέχρι να φτάσουμε στον αγιασμό να μην λογίζονται. Αυτά είναι: η χρηστότητα (η μη αυστηρότητα) και η ζώσα πίστη.

Εύνοια Θεού: Ανήκουν σε αυτή οι άνθρωποι εκείνοι, που διαπράττουν στην καθημερινότητά τους για την δόξα του Θεού, πνευματικά έργα πίστεως ακολουθώντας τον Χριστό και μορφώνοντας τον καθημερινό τρόπο ζωής τους, διά της νουθεσίας του.

Εφαρμογή: Το ότι εφαρμόζουμε το θέλημα του Θεού σημαίνει ότι οι συνάνθρωποί μας, μας ακολουθούν στην πορεία του πνευματικού προσανατολισμού που έχουμε υιοθετήσει. Ο Χριστός ήτο μία μορφή η οποία κέντριζε το ενδιαφέρον των συνανθρώπων του και όλοι έτρεχαν κοντά του. Ο ίδιος είπε: Παράδειγμα έδωκα εις εσάς, ώστε να κάνετε ότι εγώ ποιώ. Αυτό να επιδιώκουμε όλοι μας και να μην συμβιβαζόμαστε με την ιδέα ότι, είμεθα καλοί Χριστιανοί, καλοί Ιουδαίοι τηρώντας μόνο τους τύπους. Η αποστολή μας είναι να γίνουμε υιοί Θεού κατ’ εικόνα και ομοίωση αυτού.

Εφαρμογή: Όποιος έχει σαν πίστη ότι είναι Ιουδαίος δηλαδή Χριστιανός και πιστεύει στην περιτομή (τύπος), απέχει από τον Θεό. Όποιος όμως έχει το όνομα Χριστιανός και εφαρμόζει τον Λόγο του Θεού, δοξάζει τον Θεό σε κάθε στιγμή της ζωής του.

Εφαρμογή: Η εφαρμογή των εντολών του Λόγου του Θεού θα μας εξασφαλίσει την αιώνια σχέση και φιλία με τον Θεό.

Εφαρμογή: Στους πνευματικούς κύκλους στους οποίους θα παραβρισκόμαστε, θα προσέχουμε ώστε να μην κατεχόμαστε υπό του πνεύματος της περιέργειας, της κατακρίσεως, της ζηλοτυπίας και του παντογνώστη. Μάλιστα όταν ομιλούμε, θα ομιλούμε με πνεύμα σωφροσύνης, αγάπης, δικαιοσύνης, ανεκτικότητας, ταπείνωσης και ειρήνης. Εφαρμόζοντας τα ανωτέρω από το σύνολο των ανθρώπων που αποτελούν τον κύκλο θα εμφανίζεται ο Θεός, ο οποίος κάνει την εμφάνισή του ως εξής: εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε, εάν αγάπη έχητε εν αλλήλοις.

Εφαρμογή: Δύναται όταν πιστευθεί και εφαρμοσθεί ολόκληρο το Ευαγγέλιο από έναν ή πολλούς ανθρώπους, να καταργήσει εις αυτούς τη φθορά, το γήρας και τέλος τον φυσικό θάνατο. Δύναται να εξασφαλίσει τη ζωή δια της ζωής.

Εφαρμογή: << ου γαρ ήλθον διακονηθήναι αλλά διακονήσε και δούναι την ζωήν αυτού λίτρον αντί πολλών >>. Διακονία, ενδιαφέρον στα προβλήματα όλων των συνανθρώπων μου με αγάπη, ώστε να λυθούν, εάν φυσικά μου το επιτρέπουν οι συνάνθρωποί μου.

Εφαρμογή: Στόχος μου, η άνοδός μου στο επίπεδο του Θεού.

Εφαρμογή: Η εφαρμογή του Λόγου του Θεού δημιουργεί ανθρώπους οι οποίοι είναι ζηλευτοί από τις κοινωνίες των ανθρώπων, διότι διέπονται από στοιχεία ευγενής άμιλλας. Οι άνθρωποι του Θεού είναι αυτοί οι οποίοι εφαρμόζουν το θέλημα του Θεού στην ζωή τους και εκδηλώνουν την ομολογία του Θεού μέσα από τα έργα αγάπης, τα οποία διέπονται από σοφία Θεού και ουσιαστική ταπείνωση. Ο λόγος που εξέρχεται από το στόμα τους, διέπεται από ουρανόδρομη σοφία, η οποία όταν ειπωθεί από σκεύη εκλογής γίνεται αντιληπτή από τους καλοπροαίρετους ανθρώπους, σε σημείο να δοξάζεται ο Θεός εξαιτίας τους σε μεγάλη ακτίνα δράσης. Φυσικά πάντα με τα στοιχεία του Αγίου Θεού όπως ιδιότητες, καρπούς, χαρίσματα και σημεία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξαπλώσουμε τον Λόγο του Θεού, ο οποίος διέπεται από το θέλημα του Θεού, ώστε οι πάντες να επικαλούνται αυτόν και χιλιάδες να σώζονται επενδύοντας πάνω στην λογική του Θεού, που τους ελευθερώνει απ’ όλα τα φθοροποιά στοιχεία που έχουν εγκλωβίσει σήμερα την ζωή τους.

Εωσφορικές εξουσίες: Ο διάβολος έχει εγκαθιδρύσει την αλαζονική εωσφορική πατρότητά του δυστυχώς μέσα σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους, οι οποίοι του έδωσαν φυσικά το δικαίωμα αυτό. Έτσι υπό του διαβόλου λαμβάνουν εξουσίες εωσφορικές οι οποίες δεν διέπονται από πνεύμα Θεού. Κατόπιν προβαίνουν σε έργα εκμετάλλευσης της εξουσίας τους για προσωπικά οφέλη, σκλαβώνοντας την ζωή και την ελευθερία των συνανθρώπων τους. Εκατομμύρια τα σκάνδαλα ανθρώπων οι οποίοι είχαν εξουσία πάνω σε άλλους ανθρώπους. Ο Θεός μέσω αυτών των ανθρώπων φανερώνει την παντοδυναμία του, αποδεικνύοντας την μηδαμινότητα τους όταν βρεθούν στην ζωή τους άνθρωποι του Θεού ή άνθρωπος του Θεού. Ένα μεγάλο παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Μωυσής, ο οποίος με την συγκατάθεση του Θεού και την εξουσία του λόγου του, ανέτρεψε ότι εωσφορικό υπήρχε στην Αίγυπτο.

Εωσφορική λογική: Πολλοί άνθρωποι έχουν αναπτύξει μία εωσφορική λογική, έτσι σε καθημερινή βάση διέπονται από την λογική να βλέπουν λάθη, να κρίνουν τα πάντα και τους πάντες, ακόμη και τον Δημιουργό. Όταν έρχεται κάτι στην ζωή τους, το οποίο για την λογική τους εμποδίζει τα προσωπικά τους συμφέροντα, αρχίζουν τα κατηγορώ και το γιατί να συμβεί αυτό ή το άλλο σε μένα Θεέ μου και δεν έχουν τέλος τα εωσφορικά παράπονά τους. Μάλιστα αν συγκρίνουμε την ζωή τους με την ζωή των άλλων ανθρώπων, έχουν πολύ περισσότερα υλικά αγαθά. Συμπέρασμα: Γκρινιάζουν αυτοί που έχουν πολλά, όμως, ποτέ δεν ευχαρίστησαν ούτε τον Θεό, ούτε και τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο να έχουν και με τον εγωισμό που τους διέπει, απαιτούν συνέχεια περισσότερα. Αντιθέτως δεν γκρινιάζουν αυτοί που έχουν λίγα αλλά έχουν τα μάτια του Θεού, του πνεύματος του Θεού, τα οποία τους κάνουν να δοξάζουν τον Θεό σε ότι συμβαίνει στην ζωή τους, διότι βλέπουν και γνωρίζουν ότι τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεόν. Οι άνθρωποι αυτοί δοξάζουν τον Πατέρα που έχουν υγεία, που δημιουργήθηκαν υπό του Θεού λογικά όντα, που ζούνε. Ενώ οι πρώτοι δεν λένε ούτε ένα ευχαριστώ έστω για την ζωή ή την υγεία που τους χαρίστηκε, την οποίαν θεωρούν δεδομένη. Έτσι αρχίζει σε αυτούς που γκρινιάζουν η αντίστροφη μέτρηση, ώστε το ένα γιατί να φέρνει το άλλο. Μη γένοιτο!

Εωσφορικό στοιχείο: Προσοχή, η κρίση και η κατάκριση κρύβουν το μεγαλύτερο εωσφορικό στοιχείο. Αυτός που κρίνει έχει την ταυτότητα του θανάτου στην τσέπη του.

Εωσφορικό στοιχείο: Το φρόνημα της σαρκός είναι έχθρα εις τον Θεό, διότι ένας άνθρωπος που διέπεται από το φρόνημα της σάρκας (πάθη) σε όλη του την ζωή εκμεταλλεύεται τους πάντες γύρω του, Θεό και ανθρώπους, για να ικανοποιήσει μόνο τα πάθη του καταστρέφοντας ακόμη την ψυχή και το σώμα του.

Ζήλια: Το ασυλλόγιστο πάθος της ζήλιας κουρελιάζει την αγάπη και δημιουργεί τα αίσχη του φθόνου, δια ασήμαντες αφορμές και πολλές φορές χωρίς τίποτε. Ονομάζεται η ζήλια πύργος γιατί, εξουθενώνει την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων και έχει αυτή την δύναμη που ενώ εσύ κάνεις κάποιον βασιλιά αυτός να θέλει την κεφαλή σου επί πίνακι. Οι άρχοντες των λαών δεν είχαν εμπειρίες αγάπης και ειρήνης και μόνο δια της ζήλιας ήταν έτοιμοι να σκοτώσουν τον πληθυσμό τους, με το πρόσχημα του ηρωισμού και ενδιαφέροντος για τον λαό τους.

Ζήλια: Αποτελεί το πρώτο μέσον καταστροφής του ανθρώπινου γένους. Η Εύα εζηλοτύπησε τον απαγορευμένο καρπό και έφαγε για να γίνει Θεός σύμφωνα με τις υποδείξεις του Διαβόλου.

Ζήλος Θεού - Επίγνωση: Οι Ιουδαίοι δεν γνώρισαν τον Υιό του Θεού, διότι είχαν ναι μεν ζήλο Θεού αλλά δεν είχαν επίγνωση του θελήματος αυτού. Ζήλο Θεού είναι ωραίο να έχουμε, όμως, υπάρχει κίνδυνος να γυρίσει σε φανατισμό. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, διότι είμαστε έτοιμοι για το Σάββατο να σκοτώσουμε άνθρωπο. Απεδείχθη ότι πολλοί Χριστιανοί έχουν ζήλο Θεού ουχί με επίγνωση, κυριεύοντας την ζωή τους πολλά στερεότυπα, όπως θρησκεία στα μέτρα τους, γεμάτη τύπους και εντάλματα ανθρώπων και αν δουν κάποιον λαϊκό να εργάζεται εφαρμόζοντας τον Λόγο του Θεού αμέσως, αφού δεν έχουν επίγνωση του θελήματος του Θεού, αρχίζουν τις κρίσεις, τις επικρίσεις, τις καταλαλιές, αντί να χαρούν για την πνευματική ωριμότητα που παρουσιάζει ο αναγεννημένος άνθρωπος. Δημιουργείται λοιπόν ζήλος Θεού χωρίς επίγνωση. Επίγνωση, έχει ένας άνθρωπος ο οποίος μελετά τον Λόγο του Θεού με έναν σκοπό, να τιθασεύσει τον έτερο κακό εαυτό του και να τον κάνει να συμπεριφέρεται κατά Θεό. Ο άνθρωπος που έχει επίγνωση είναι εσωστρεφής και ποτέ εξωστρεφής. Επίγνωση έχει αυτός που διορθώνει συνέχεια τον εαυτό του. Ζήλο Θεού, έχει αυτός που στήριξε την πίστη του σε εντάλματα ανθρώπων, ο οποίος είναι διατεθειμένος στο όνομα του Χριστού, να προβεί στις πιο ακραίες συμπεριφορές. Η επίγνωση εξασφαλίζει, την σοφία του Θεού στην ζωή μας και μας κάνει κληρονόμους του κτιστού και άκτιστου κόσμου.

Ζωή: Πολλές φορές υποχρεωτικά διαβάζουμε το Ευαγγέλιο, υποχρεωτικά προσευχόμεθα, δεν καταλάβαμε ότι αυτά είναι η ζωή μας.

Ζωή αιώνια: Πρέπει να πιστεύουμε με τα λόγια και τα έργα μας εις την ζωήν την αιώνιον και όχι εις την προσωρινή, η προσωρινή είναι φευγαλέα.

Ζωή αιώνια: Η αναμαρτησία, η αγάπη, η ταπείνωση, η ζώσα πίστη, ο πολυχρόνιος πνευματικός αγώνας είναι ζωή αιώνια. Και όταν λέμε ζωή αιώνια εννοούμε ότι η φθορά δεν θα διέπει το σώμα μας πλέον και ο λόγος διότι το πνεύμα του Θεού θα έχει κατακλύσει ολόκληρο το είναι μας. Ο Θεός δύναται να ζωοποιήσει το πνεύμα μας και το σώμα μας.

Ζωή αιώνια: Ο νόμος του Θεού αδέλφια μου είναι ζωή, ειδικότερα όταν εφαρμοστεί από έναν ή πολλούς ανθρώπους εξασφαλίζει την αιώνα ζωή.

Ζωή αιώνια: Εξασφαλίζεται διά Πνεύματος Αγίου.

Ζωή αιώνια: Όποιος αγωνιστεί να μην πεθάνει ο άλλος δεν θα πεθάνει ο ίδιος. << όστις απολέση την ζωή αυτού ένεκεν εμού και του ευαγγελίου αυτός θέλει εύρη αυτή >>.

Ζωή αιώνια: Ο Κύριος την εξασφαλίζει με έναν ωραίο τρόπο, ζητείτε πρώτον τα της βασιλείας και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθεί.

Ζώσα πίστη: Η ζώσα πίστη χρειάζεται, διότι δια αυτής θα κατακτήσουμε την αιώνια ζωή.

Ζώσα πίστη: Η πίστη ενός ή πολλών ανθρώπων στον Χριστό κηρύττεται εις όλον τον κόσμο μόνο όταν εφαρμόζεται το θέλημα του Θεού, το οποίο φανερώνει στους ανθρώπους του Θεού το Ευαγγέλιο της βασιλείας. Κατόπιν δια αυτού του Ευαγγελίου εκδηλώνεται η πίστη αυτή η οποία ονομάζεται ζώσα πίστη και όχι σκιώδη. Η ζώσα πίστη διακατέχεται από σημεία, καρπούς και χαρίσματα καθώς και από την ουρανόδρομη σοφία του Λόγου του Θεού, η οποία εξασφαλίζει την άφθαρτη ζωή στα μέλη του Θεού. Όλα αυτά τα άφθαρτα στοιχεία όταν μας διακατέχουν, γίνονται αντιληπτά από τους υιούς και θυγατέρες όπου είναι σήμερα διασκορπισμένοι εις όλον τον κόσμο και περιμένουν με τους λύχνους αναμμένους να ακολουθήσουν εκείνους που έχουν την πίστη, την τόλμη αλλά και την δύναμη να ανατρέψουν την δαιμονισμένη κατάσταση που υφίσταται σήμερα στον κόσμο.

Ζώσα πίστη: Η ανοδική πορεία αυτής δεν επιτυγχάνεται εύκολα. Συνίσταται πολυχρόνιος πνευματικός αγώνας στον οποίον, αφού μάθουμε να κενώνουμε τον εαυτό μας και να αποβάλλουμε το εγώ μας εμπιστευόμενοι τον Πατέρα μας, τότε θα δυνάμεθα να βγούμε μέσω της προσευχής νικητές, δημιουργώντας μέσω αυτής της ζώσης πίστης, θαύματα μεγάλα στην ζωή μας και στην ζωή των γύρων μας. Η πίστη αυξάνει μέσα από πολλές εμπειρίες θετικές ή αρνητικές, πνευματικές ή μη. Ακόμη, να γνωρίζουμε ότι όσοι έχουν ζώσα πίστη έχουν και αρχές Χριστού, οι οποίες δεν μεταβάλλονται αλλά μένουν σταθερές κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θετικές ή αρνητικές. Αυτό σημαίνει ζώσα πίστη. Η δικαιοσύνη του Θεού αυξάνει την ζώσα πίστη.

Ζώσα πίστη: Η δικαιοσύνη των ανθρώπων προς τον Θεό είναι η ζώσα πίστη, η οποία αυξάνει τα έργα του Θεού. Λίγη σοβαρότητα απαιτείται να δείξουμε ώστε να αντιληφθούμε τον ρόλο της παρουσίας του Θεού στην ζωή μας, να αντιληφθούμε τον νόμο του Θεού, την αξία της ζώσης πίστεως, την αξία της συνεχόμενης ενασχόλησης πάνω στο θέλημα του Θεού και τελευταία την αξία της άφθαρτης, αιώνιας ζωής.

Ζώσα πίστη: Ο θάνατος καταργείται διά της ζώσης πίστεως στον Χριστό. Ο Κύριος τόνισε: Και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα. Πιστεύεις τούτο;

Ζώσα πίστη: Η ζώσα πίστη διαμορφώνει το μέλλον κάθε ανθρώπου είτε είναι εν περιτομή (χριστιανός), είτε εν ακροβυστία (εθνικός).

Ζώσα πίστη: Η ζώσα πίστη αυξάνει με τα έργα αγάπης και δύναται να μας καταργήσει τον φυσικό θάνατο.

Ζώσα πίστη: Για να εκπληρωθούν οι επαγγελίες χρειάζεται πίστη, η οποία να είναι ζώσα. Αυτή η πίστη αυξάνει με πολυχρόνια πνευματική προσπάθεια αλλά απαραίτητα και με την παρουσία του Θεού στην ζωή του ανθρώπου που αγωνίζεται να λάβουν χώρα οι επαγγελίες κατά των ημερών του. Η παρουσία του Θεού εξασφαλίζει στον άνθρωπο του Θεού ζώσα πίστη. Οι επαγγελίες μετέπειτα γίνονται φανερές στην ζωή του ανθρώπου αυτού και στην ζωή του λαού του Θεού.

Ζώσα πίστη: Η απόκτηση της ζώσας πίστης, την οποίαν έχει εξασφαλίσει ο άνθρωπος του Θεού με την δύναμη του Θεού μέσα από τον αγώνα του καθαρισμού και της εξάπλωσης, είναι καύχημα σε αυτόν και σε όσους είναι γύρω του, διότι εργάζεται με δύναμη Θεού ένα έργο σωτηρίας, ένα έργο επαγγελίας, το οποίο έχει την εξουσία να ιδρύσει την βασιλεία του Θεού μέσα μας και γύρω μας, καθορίζοντας η πίστη του αυτή το θέλημα του Θεού στο ανθρώπινο γένος.

Ζώσα πίστη: Η ζώσα πίστη αυξάνει με πολυχρόνιο πνευματικό αγώνα και με πολλές αντιξοότητες, καθώς επίσης με ταπείνωση, με υπακοή πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου και με την διά πνεύματος νουθεσία του Κυρίου. Μπορούμε να την εξασφαλίσουμε! Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και αγώνα και τα αποτελέσματα θα μας ενθουσιάσουν διότι θα είναι αιώνια.

Ζώσα πίστη: Σημαίνει ότι ο λόγος έχει εξουσία και όταν ειπωθεί αρχίζει να ενεργεί και να δημιουργεί. Ο Κύριος μέσω αυτής της ζώσης πίστεως θεράπευσε, τάισε ανθρώπους, στάθηκε με εξουσία μπροστά στους εχθρούς του, με αποφασιστικότητα και πνευματικό θάρρος στους μαθητές του νικώντας δια αυτής τα πάντα και εκπληρώνοντας το θέλημα του Πατέρα του.

Ζώσα πίστη: Αν πιστεύουμε στον Χριστό θα ζήσουμε, αν όχι θα πεθάνουμε και αυτό θα αποδείξει ότι η πίστη μας δεν ήταν ζώσα αλλά σκιώδης. Ζώσα πίστη σημαίνει: Σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας·

όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας, και θέλουσιν ιατρεύεσθαι.

Όποιος πιστεύει, να ελέγξει τον εαυτό του αν έχει αυτά τα σημεία. Αν δεν τα έχει να εμμείνει εις την προσευχή και στην δέηση και να μην σηκωθεί από το αγιαστήριο εάν δεν υπάρχει λόγος σοβαρός και εάν ο ίδιος ο Χριστός δεν του πει να σηκωθεί από εκεί.

Ζώσα πίστη: Ο Χριστός αναστήθηκε για να δώσει παράδειγμα ζώσης πίστεως.

Ζώσα πίστη: Ο Κύριος είπε: << σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, εν τω ονόματι μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια, θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας, όφεις θέλουσι πιάνει και εάν θανάσιμο τι πιώσι δεν θέλει βλάψει αυτούς, επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας και θέλουσι ιατρεύεσθαι >>. Όσοι δεν έχουν τα ανωτέρω πρέπει να εντατικοποιήσουν τον αγώνα τους τον πνευματικό, για να τα αποκτήσουν, ώστε να αποδείξουν δια αυτών των σημείων ότι είναι του Χριστού και ότι η πίστη τους δεν είναι σκιώδη αλλά ζώσα.

Ζώσα πίστη: Είναι συνδυασμός πίστης και αγάπης αληθινής στο Χριστό, ότι θα γνωρίσει όλα τα μυστήρια της βασιλείας του Θεού.

Ζώσα πίστη: Σώζει από τον θάνατο.

Ζώσα πίστη: Όταν προσευχόμαστε μιλάμε στον Θεό και λέμε τι έχουμε ανάγκη, όταν μελετάμε μιλάει ο Θεός σε εμάς. Μόνο μέσα από τον διάλογο αυτό (μελέτη - προσευχή) δυνάμεθα να αναγεννηθούμε και να εννοήσουμε το μυστήριο Θεός. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αυξήσουμε την ζώσα πίστη, ώστε ότι ζητάμε στην προσευχή μας να το λαμβάνουμε δια της πίστεως.

Ζώσα πίστη: Για να εννοήσουμε την μεγάλη αξία του Λόγου (Θεός), χρειάζεται ζώσα πίστη. Η ζώσα πίστη είναι εκείνη που του δίνει αξία, ώστε διά του Λόγου να γίνουμε κληρονόμοι, συγκληρονόμοι και συμμέτοχοι της δόξης του Θεού.

Ζώσα πίστη: Με την δύναμη του Θεού και το πνευματικό ανάστημα το οποίο εξασφαλίζουμε ως άνθρωποι του Θεού, υπό του Θεού, δυνάμεθα να αναγεννήσουμε πολύ κόσμο και να γίνουμε πόλος έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους. Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει, αρκεί είς άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος ολόκληρον διορθώσασθαι Δήμον και όχι μόνο, με την ζώσα πίστη και τον καθαρισμό δύναται να αναγεννήσει όλον τον πλανήτη. Το πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει ο άνθρωπος του Θεού, αρκεί να ζει σύμφωνα με τις εντολές του Χριστού. Τα πάντα δυνατά εις τον πιστεύσαντα.

Ζώσα φωνή: Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια ο Πατέρας έστειλε τον Υιόν του, ώστε οι άνθρωποι κατέχοντας πλέον την γνώση του καλού και του κακού, να γυρίσουν στον αγαθό χώρο του Πατέρα και δεν θα χρειαστούν για την επανένταξη τους στην άφθαρτη ζωή εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια χρόνια, διότι ο Χριστός σήκωσε την σημαία της ζώσης φωνής του ζώντος Θεού. Η οποία και σήμερα διά Πνεύματος Αγίου, διά του Παρακλήτου, διά του φωσφόρου καλεί όλους τους ανθρώπους να επανέλθουν στα σκηνώματα του Θεού και να αποκτήσουν πάλι την επικοινωνία εκείνη μαζί του που είχαν οι πρωτόπλαστοι, όπου ο Θεός κατέβαινε στον κήπο και τους συναντούσε πρόσωπο με πρόσωπο καλώντας τους κατ’ όνομα (Αδάμ, Αδάμ. Που είσαι Αδάμ;).

Ζώσα φωνή: Ας έχουμε καλή προαίρεση απέναντι στην ζώσα φωνή του ζώντος Θεού, η οποία σήμερα μας καλεί να δοκιμάσουμε, να εφαρμόσουμε τις εντολές του Θεού διά της αναγέννησης, διακατεχόμενοι από το μέγα έλεος το οποίο στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό.

Ζώσα φωνή: Η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού, μας καλεί να επιδιώξουμε τους υπερβατικούς στόχους που θα τον κάνουν να εκδηλωθεί σε εμάς.

Ζώσα φωνή: Φωνή Θεού.

Ζώσα φωνή: Όσοι έχουν φύγει από τον ζώντα Θεό, έχουν φύγει από την ζωή. Όταν επιστρέψουν οι άνθρωποι στον Θεό θα ζήσουν την ανάσταση ψυχής και σώματος, θα ζήσουν την πνευματική ανάσταση. Ο Θεός είναι ζωή και δίνει την ζωή. Το ρήμα του Θεού, όταν εισέρχεται διά της ακοής μέσα στον εσωτερικό μας κόσμο, μας αναπτύσσει σε γονιδιακό επίπεδο. Εάν, ότι διαβάζουμε και ότι αναπτύσσουμε δεν κάνει το DNA μας να πάλλεται κατά Θεό, τότε απέχουμε απ’ αυτόν όσο ο ουρανός από την γη, ακόμα και αν μελετούμε τον Λόγο του Θεού να γνωρίζουμε ότι κάτι λείπει στην σχέση μας με τον Θεό. Αυτό είναι, η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού. Ας ευαρεστήσουμε με τα έργα μας και τα λόγια μας τον Θεό μέσα από τα έργα αγάπης και θυσίας, ώστε ο Πατέρας να εκχέει το πνεύμα του σε εμάς, χωρίς μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου