Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

2) ΛΕΞΙΚΟ ΦΩΝΗΣ ΘΕΟΥ


Αγαθός συναγωνισμός: Να μας διέπει αγαθός πνευματικός συναγωνισμός προσφοράς, καθαρισμού και εξάπλωσης, ώστε να αυξάνουμε πνευματικά και να συνεργαζόμαστε πνευματικά σε όλους τους τομείς, για να δοξάζεται ο Θεός σε μεγάλη ακτίνα δράσης.

Αγία Γραφή: Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη, με πολλές αντιθέσεις και παγίδες με σκοπό να πιάνονται οι αλώπεκες, οι άνθρωποι οι οποίοι δεν τους ενδιαφέρει ο Χριστός αλλά το ατομικό τους συμφέρον. Έχει γραφτεί διά Πνεύματος Αγίου και έχει σκοπό να εξελίξει τον άνθρωπο, ώστε να τον οδηγήσει στην θέωση. Δεν μπορούμε να αποδεχόμεθα την σοφία των ανθρώπων και να αποφεύγουμε την πολυποίκιλη σοφία του Θεού. Θα πρέπει κάθε στιγμή να αντλούμε στοιχεία από αυτή την σοφία του Θεού και την εμπειρία των ανθρώπων, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον ίδιο τον Θεό, αλλά και την σοφία των ανθρώπων που απέδειξαν εαυτούς, σκεύη εκλογής.

Αγιότητα: Σημαίνει εγκέφαλος με όλες τις δυνατότητες ζωής, ο οποίος δεν παθαίνει πτώση, διακατεχόμενος ο άνθρωπος (άγιος) από ζώσα πίστη, από αγάπη ανυπόκριτη, από την άπειρη σοφία του Θεού.

Αιώνιο ψέμα: Να κάνουμε ότι θέλουμε, αρκεί να είναι αυτό το θέλημα του Θεού. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Να είμαστε αληθινοί και να φανερώνουμε αυτό που την χρονική στιγμή δίνει ο Θεός σε εμάς, χωρίς να θέλουμε να σκανδαλίσουμε κάποιον ή να κάνουμε προβολή, απλώς αυτό πιστεύουμε και αυτό κάνουμε. Πώς θα φανεί άλλωστε ότι εξελισσόμεθα πνευματικά, ότι το πνεύμα του Θεού μας ελευθέρωσε, διότι όπου το πνεύμα του Θεού εκεί ελευθερία. Όταν, άλλα λέμε με τα λόγια μας και άλλα κάνουμε με τα έργα μας, τότε γινόμεθα αιτία να γίνεται αιώνιο το ψέμα. Πολλοί συμβιβάζονται, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, διότι φοβούνται μην κατηγορηθούν και ονομαστούν αποσυνάγωγοι. Αυτοί και αν ζουν είναι νεκροί. Ο Θεός θέλει ιδεώδεις ανθρώπους και όχι ανθρώπους οι οποίοι απουσιάζουν από το θέλημά του. Ο εγωισμός αυτός θα τους απολέσει. Μη γένοιτο! Πολλοί άνθρωποι λένε, να ο Κύριος έκανε τα τυπικά, βαπτίστηκε, πήγαινε στον ναό κ.λπ.. Συμφωνώ, όμως, ο Κύριος έκανε και πολλά άλλα, καταδίκασε την υποκριτική διδαχή των γραμματέων και Φαρισαίων, κήρυξε το Ευαγγέλιο της βασιλείας, ήταν πάντα διωκόμενος από τις αρχές του κράτους. Μην παίρνουμε ότι θέλουμε και καλύπτουμε την δική μας πνευματική ανωριμότητα. Και εμείς βαπτιστήκαμε και εμείς πήγαμε στην εκκλησία και εμείς κάναμε αυτό που μάθαμε, όμως ότι εμείς κάνουμε το βλέπουν λάθος και το καταδικάζουν. Δεν μπορούμε με αυτές τις συνθήκες να συνεργαστούμε διότι εμείς ζητάμε την ουσία, ενώ οι άλλοι το τυπικό μέρος. Συμβουλεύω να συνέλθουμε, διότι αν η χώρα μας ήταν Ορθόδοξη στα έργα και στα λόγια, θα το βλέπαμε, θα επικρατούσε η αλήθεια μεταξύ μας, θα επικρατούσε η αγάπη, η συνοχή. Ας αναρωτηθούμε ποιος ευθύνεται, ας αναλογιστούμε οι πάντες και ας πάρουμε όλοι ουσιαστική θέση έναντι του Θεού, έναντι της πολιτείας, έναντι της ανυπόκριτης αγάπης, έναντι του εαυτού μας. Παντού γύρω μας έχει επικρατήσει όχι η αλήθεια αλλά το ψέμα, όχι η ταπείνωση αλλά ο εγωισμός, όχι η αγάπη αλλά το διαίρει και βασίλευε.

Αλήθεια: Αλήθεια είναι να μην γινόμεθα δογματικοί και απόλυτοι με την δική μας πίστη και θρησκεία, διότι ο Θεός είναι αγάπη και μας δέχεται όλους. Εμείς καλούμαστε να πούμε την αλήθεια και ας κριθούμε γι’ αυτή. Εμείς δεν θέλουμε ούτε να κρίνουμε, ούτε να θέσουμε την δική μας γνώμη πάνω από του συνανθρώπου μας, εάν όμως η αλήθεια δεν αρέσει τότε εμείς δεν φταίμε. Εμείς δεχόμαστε τον καθένα όπως είναι, ας μας δεχτούνε όμως και οι άλλοι όπως είμαστε εμείς. Εμείς σαν Φωνή Θεού δεν στηρίζουμε την ζωή μας ή την σωτηρία μας στο κρέας ή στα λάχανα, στηρίζουμε την σωτηρία μας στην μετάνοια, στην αναγέννηση, στην αγάπη, στην ταπείνωση, στην ζώσα πίστη, στην εγκράτεια, στην χάρη του Θεού. Ξέρουμε όμως ότι ο Θεός είναι αγάπη και όλους μας δέχεται. Αυτό να γίνουμε και εμείς. Ο Θεός αδέλφια μου σώζει τον ληστή αλλά και τον άγιο, σώζει τον αναγεννημένο αλλά και τον μη αναγεννημένο, σώζει αυτόν που εργάζεται από το πρωί στον αμπελώνα του αλλά και αυτόν που προσήχθη εις τον αμπελώνα στο παρά πέντε. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι να μην κρίνουμε κανέναν, καθώς να δεχόμαστε τον κάθε άνθρωπο όπως είναι και να μην προσπαθούμε να τον αλλάξουμε ή να τον καταδικάσουμε εάν δεν δέχεται την δική μας λογική.

Αμαρτία: Η αμαρτία βλάπτει αυτόν που την πράττει, αλλά και αυτόν που δεν την συγχωρεί.

Αμαρτία: Αμαρτία είναι αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι και δεν το κάνει και ο λόγος για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με το σύστημα, με το κοινωνικό σύστημα, με τον εαυτό του, με τα συμφέροντά του, με την αποστροφή του κόσμου. Αυτός δηλαδή που κάνει ότι του λένε οι άλλοι ενώ δεν θέλει να το κάνει, βρίσκεται συνέχεια στην αμαρτία. Αμαρτία είναι ότι δεν γίνεται εκ πίστεως.

Αμαρτωλός: Οι αμαρτωλοί διέπονται από πνευματική τεμπελιά, έτσι αφήνουν εαυτό έρμαιο της λογικής και της σοφίας του κόσμου. Μιμούνται τους μη αναγεννημένους ανθρώπους. Δεν έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα, εντρυφούν πάνω στην αμαρτία, στην επιδίωξη του υλικού στοιχείου, (το οποίο γίνεται εύκολα αντιληπτό διότι έρχονται σε άμεση επαφή με αυτό) και η διαβολή, η αμαρτία, βρίσκει την ευκαιρία και κάνει κατοικητήριο αυτούς τους ανθρώπους που εν αγνοία τους οδηγούνται στην απώλεια. Αυτή η κατάσταση γεμίζει τους ανθρώπους αυτούς με πάθη, μικρότητες, εωσφορικούς εγωισμούς και πολλές αδυναμίες, οι οποίες καταστούν την ζωή που ζουν άλογη (χωρίς λογική) και χωρίς πνευματικές επιδιώξεις. Παρόλα αυτά, η μετάνοια, οδηγεί τους ανθρώπους στα Αγια σκηνώματα του Θεού, ώστε να αναγεννηθούν διά της εντρύφησης και σπουδής του Λόγου του Θεού και ύστερα με την χάρη του Θεού να γίνουν σκεύη εκλογής, γεμάτοι πλέον σοφία Θεού πάνω σε όλους τους τομείς.

Αναζωπύρωση του πνεύματος: Η νουθεσία που έχει χορηγήσει ο Πατέρας Θεός μέσω του Λόγου του Θεού (Καινή Διαθήκη) και μέσω της Φωνής Θεού, να είναι σε καθημερινή βάση στην ζωή μας, διότι μέσω αυτής αποκτάμε το πνεύμα του Θεού, το οποίο ζωοποιεί την ψυχή και το σώμα μας. Να επιμένουμε στις αρχές του Ευαγγελίου και στις επιδιώξεις της Φωνής Θεού κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες βρισκόμεθα και αν δεν μας ακούνε οι συνάνθρωποί μας αυτό να μην μας προβληματίζει, να συνεχίζουμε να εργαζόμεθα το θέλημα του Θεού. Όποιο χάρισμα και αν μας έχει δώσει ο Θεός να μην το αμελούμε και να το χρησιμοποιούμε για την οικοδομή του συνόλου των πιστών προς δόξα Θεού και σωτηρία του κόσμου. Στην αναζωπύρωση της φωτιάς που άναψε ο Θεός μέσα μας θα προσέξουμε το υλικό στοιχείο, διότι αν η μέριμνα αυτού υπερισχύει στην ζωή μας τότε οι δωρεές και οι ιδιότητες του Θεού σβήνονται.

Ανεξιχνίαστος πλούτος του Χριστού: Όσο απέχει ο θάνατος από την ζωή, τόσο απέχει η διδασκαλία του Χριστού από όλες τις πνευματικές διδασκαλίες οι οποίες υπάρχουν σήμερα. Ο λόγος, διότι καταργεί τον θάνατο και ενεργοποιεί την άφθαρτη ζωή. Η βασιλεία του Θεού δεν ιδρύθηκε ακόμα, χρειάζεται να προλάβουμε τα γεγονότα του κόσμου προβαίνοντας στις ενέργειες εκείνες που θα μας βοηθήσουν να στοιχειοθετήσουμε εαυτό κάτω από το πνεύμα του Θεού και ο λόγος για να λάβουν χώρα τα γεγραμμένα, όπως είναι η ίδρυση της βασιλείας του Θεού και η κατάργηση της φθοράς και του θανάτου, για να μπορέσουμε να φέρουμε την ημέρα του Κυρίου την μεγάλη και επιφανή όσο πιο γρήγορα γίνεται, μέσα μας πρώτα αλλά και γύρω μας στην συνέχεια.

Ανυπότακτοι ματαιολόγοι: Είναι τραγικό να έχουν κάποιοι αρπάξει την εξουσία, να θεωρούν εαυτούς νομοδιδάσκαλους και να οδηγούν τους ανθρώπους στον θάνατο επιδιώκοντας υλική περιουσία, συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι τραγικό να κηρύττουν τον νόμο του Θεού και να απέχουν από αυτόν όσο ο ουρανός από τη γη, επιδιώκοντας και αναπτύσσοντας στην ζωή τους και στην ζωή των συνανθρώπων τους εντάλματα ανθρώπων και ξερούς τύπους, αφήνοντας το ποίμνιο ακαλλιέργητο στα ερεθίσματα ή στα σκάνδαλα του μεταπτωτικού κόσμου και οδηγώντας αυτό στην φθορά και στον θάνατο. Μακάρι ο Θεός να φωτίσει τους ανθρώπους ώστε να φτάσουν στο πνευματικό επίπεδο να αντιλαμβάνονται την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού μέσα από τον Λόγο του Θεού και να δρομολογούν εαυτό στο θέλημα του Θεού, το οποίο αναπτύσσει την ζωή τους πάνω στον καθαρισμό, στον αγιασμό και στη κατάργηση του φυσικού θανάτου.

Αποπλανηθέντες τινές εξετράπησαν εις ματαιολογίαν: Εξετράπησαν, σημαίνει ότι χάθηκε η αγάπη του Θεού, η ουσία του Θεού από την ζωή των ανθρώπων. Έτσι, βυθίστηκαν στην αμαρτία και τα λόγια τους και τα έργα τους τρέχουν στην ματαιότητα. Σήμερα οι άγιοι εξαφανίστηκαν, κάθε εκατό χρόνια μπορεί να υπάρξει έστω και ένας και οι άνθρωποι το συζητούν μέρα-νύχτα σαν να είναι μεγάλο επίτευγμα, ενώ θα έπρεπε όλοι να έχουν τις επιδιώξεις αυτές της αγιότητας, αφού η εντολή του Θεού είναι, άγιοι γίνεσθε καθώς εγώ ειμί. Οι άνθρωποι του Θεού δυστυχώς σήμερα με το μικροσκόπιο εντοπίζονται και ο λόγος διότι έχουν πλανηθεί οι πάντες, πνευματικοί και μη. Αυτό το βλέπουμε διότι ο κόσμος, πνευματικός και μη, σήμερα δεν στηρίζεται στην αγάπη, στην ταπείνωση, στην πολυποίκιλη σοφία του Θεού αλλά στα χρήματα, στα φάρμακα, στα συμφέροντα και στις προσωπικές φιλοδοξίες. Σήμερα δυστυχώς δεν πλανήθηκαν τινές αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων. Μόνο με την απόφαση και την αφιέρωσή μας πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου θα φύγει η πλάνη από την ζωή μας αλλά και από την ζωή των γύρω μας.

Αρατε πύλας: Σήμερα οι πύλες είναι κλειστές για να μπορέσουν όλοι οι Χριστιανοί να γίνουμε μία ποίμνη και ο λόγος, διότι οι εξουσίες έδεσαν τους ανθρώπους απειλούμενους αυτούς, ότι αν κάνουν συνδιαλλαγή με κάποιον ο οποίος δεν είναι του αυτού δόγματος θα απολεστεί, θα διωχθεί, θα περιφρονηθεί, θα κατηγορηθεί ως αιρετικός. Ο λαός του Θεού δυστυχώς δεν έφτασε ακόμα στο πλήρωμα να δύναται να αδιαφορήσει στους εκβιασμούς αυτούς και αυτό, διότι ο φόβος της απόρριψης από το κοινωνικό σύστημα δεν επιτρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στους ανθρώπους η αγάπη η ανυπόκριτη, να αναπτυχθεί η δικαιοσύνη, να αναπτυχθεί η ζωή η αιώνια. Όμως, έφτασε ο καιρός όπου οι πύλες αυτές θα αρθούν και θα εισέλθει διά της Φωνής Θεού ο βασιλεύς της δόξης στις καρδιές όλων των ανθρώπων και των λαών της γης, διότι υπάρχουν πολλά που τους ενώνουν και λίγα που τους χωρίζουν. Ο Θεός, διά της Φωνής Θεού, θα αποκαταστήσει τα πάντα και θα παράσχει στους ανθρώπους τον αγιασμό, την σοφία του, την ζωή την αιώνια η οποία θα συνεπάγεται με ιδιότητες Θεού, καρπούς και χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία στοιχεία του Θεού θα νικήσουν την αμαρτία και θα εμφανίσουν την ζωή την άφθαρτη.

Αρέσκεται εις το έλεος: Όλοι εμείς δυνάμεθα να πλησιάσουμε τον Θεό ώστε να μας πλησιάσει και αυτός. Κατόπιν να γίνουμε διά Πνεύματος Αγίου φορείς του πνεύματος του Θεού, το οποίο να διαχέουμε προς πάσαν κατεύθυνση για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου. Εξάλλου, η βασιλεία του Θεού δεν ιδρύθηκε ακόμα. Επομένως, όλοι δυνάμεθα να μετέχουμε στο οικοδόμημα του Χριστού. Όποια και αν είναι η αμαρτία, να θυμόμαστε ότι όπου περίσσευσε η αμαρτία υπερπερίσσευσε η χάρις του Θεού, αρκεί η μετάνοια να είναι ειλικρινής.

Αρεστός στο Θεό: Τον Θεό ευαρεστεί αυτός ο οποίος τον υπακούει κατά πάντα, τον εμπιστεύεται κατά πάντα, ειρηνεύει κατά πάντα με οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή του, πιστεύοντας ότι ο Θεός του παραχωρεί το οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό με σκοπό να τον ολοκληρώσει πνευματικά και να τον οδηγήσει στην θέωση. Μάλιστα αυτός ο οποίος ευαρεστεί τον Θεό, εργάζεται χωρίς προσωπικά συμφέροντα αλλά και χωρίς να αποφεύγει τις εντολές του, οι οποίες βαριές δεν είναι γι’ αυτόν που αγαπά τον Θεό αλλά οι εντολές του Θεού τον συνεπαίρνουν και του χαρίζουν εφαρμόζοντάς τες, εφορεία, χαρά, αγαλλίαση. Συνεχόμενη και αυξανόμενη έκπληξη νιώθει ο άνθρωπος του Θεού με το θέλημα του Θεού και την σοφία αυτού κάθε μέρα, αφού ξεδιπλώνεται ενώπιόν του και ο Θεός ευαρεστείται σε αυτόν. Εύχομαι να γνωρίσουμε και να ευαρεστήσουμε τον Θεό, ώστε να θελήσει να μας εμφανιστεί κάποια στιγμή, πρόσωπο με πρόσωπο. Όταν ο Θεός ευαρεστηθεί σε εμάς, τότε θα μας συστήσει και μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων, ώστε ως άνθρωποι του Θεού να ευδοκιμούμε μεταξύ των αγαθών ανθρώπων.

Ασθενούντα κατά την πίστιν: Ασθενείς στην πίστη, είναι αυτοί που διέπονται πρώτον, από άγνοια του Λόγου του Θεού, δεύτερον, από τα στερεότυπα του κόσμου, τρίτον, από τα εντάλματα των ανθρώπων και τελευταία από θεωρίες και λογικές, πως πηγαίνοντας στην εκκλησία κάθε Κυριακή ή επικαλούμενοι ότι είναι Ορθόδοξοι ή Καθολικοί ή Πεντηκοστιανοί ή Ευαγγελικοί εκπληρώνουν στην ζωή τους το θέλημα του Θεού, ενώ όλες τις άλλες ημέρες επιδίδονται σε πονηρίες, σε συμφέροντα, σε εγωισμούς, σε κρίσεις και επικρίσεις. Αυτούς τους ανθρώπους να τους καλύπτουμε με την αγάπη μας και να τους νουθετούμε με τα λόγια μας, τα οποία να διέπονται από σοφία Θεού. Τελευταία να εκδηλώνουμε έργα αγάπης σε αυτούς που είναι γύρω μας, τα οποία να στρέφονται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό. Οι άνθρωποι είναι έξυπνοι, ειδικότερα σήμερα, αν δουν πως πραγματικά έχουμε Θεό στην ζωή μας, να είμαστε σίγουροι ότι θα μας ακολουθήσουν, θα μας μιμηθούν, θα μας θαυμάσουν γινόμενοι αιτία να σώσουμε μία ή πολλές ψυχές εκ θανάτου. Ότι έκανε ο Χριστός σε εμάς να κάνουμε και εμείς ακούραστα κάθε μέρα στους συνανθρώπους μας, αντλώντας δύναμη για έργα αγάπης και πνευματική όρεξη μέσα από τον Λόγο του Θεού, μέσα από την προσευχή, μέσα από την αφιέρωση, η οποία αφιέρωση μας παρέχει την σοφία του Θεού που μας καθιστά θεούς. Τελευταία να αντλήσουμε δύναμη από την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού, την Φωνή Θεού. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκπληρώσουμε έναντι του Θεού και έναντι των συνανθρώπων μας την αποστολή μας, η οποία κατόπιν θα μας εξασφαλίσει την ευλογία του Θεού και την συμπάθειά του, κάνοντας μετέπειτα εμάς, αυτός ο Πατέρας, σκεύη εκλογής, οι οποίοι θα φυλασσόμαστε αιώνια στον οίκο του Θεού.

Αυτάρκεια: Χρειάζεται να διακατέχει τον άνθρωπο και η αυτάρκεια, που σημαίνει ότι μπορεί να ικανοποιεί μόνος του τις ανάγκες του, χωρίς απαιτήσεις, με τα ήδη υπάρχοντα που ο Θεός ήδη έχει χορηγήσει.

Αυτάρκεια: Όταν ήρθαμε στον κόσμο δεν φέραμε τίποτα. Όταν θα φύγουμε δεν θα πάρουμε τίποτα, όμως, κατά την διάρκεια της ζωής μας αποκτούμε πολλά αγαθά. Γι’ αυτό να χαιρόμαστε και να μην θέλουμε περισσότερα, διότι θα πέσουμε σε παγίδες, οι οποίες θα μας εγκλωβίσουν τόσο πολύ που δεν θα χαρούμε τίποτα. Αυτό σημαίνει αυτάρκεια, να δοξάζουμε τον Θεό που έχουμε υγεία, τροφή, σπίτι, φίλους και έναν πνευματικό και υλικό πλούτο. Αν όλα αυτά δεν μας έχουν κάνει χαρούμενους, τότε χρειαζόμαστε πνεύμα Θεού, διότι σίγουρα θα λείπει από την ζωή μας. Μου κάνει εντύπωση που πολλοί άνθρωποι έχουν τα πάντα και από το πρωί μέχρι το βράδυ παρουσιάζουν αντιπαλότητες, εγωισμούς, παράπονα, πονηρίες κ.λπ..

Βασιλεία Θεού: Ο Θεός είναι Πνεύμα και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι. Εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να προσκυνούμε τον Θεό, όχι με το πόσο λάδι θα φάμε σήμερα, αλλά με το να τον αποκωδικοποιούμε. Στην ουσία να αποκωδικοποιούμε τον γενετικό μας κώδικα και να αντλούμε από τον Θεό την πολυποίκιλη σοφία του, η οποία δύναται να μας περάσει σε ένα άλλο υπερβατικό επίπεδο, χαρίζοντάς μας πάνω απ’ όλα αγάπη ανυπόκριτη, καρπούς του Αγίου Πνεύματος, ιδιότητες αυτού και τελευταία ενεργοποίηση με το γράμμα του Θεού όλου του γονιδιακού κυτταρικού ιστού μας, στο να παράγει τις λειτουργίες εκείνες που μας καθιστούν αιώνιο θεό. Όλα φανερώνουν ότι η βιολογική μας δημιουργία είναι με τόσο σοφία φτιαγμένη, ώστε να κάνει το σώμα μας αιώνιο, άφθαρτο.

Βασιλεία Θεού: Βασιλεία Θεού σημαίνει να βασιλεύουμε του έτερου κακού εαυτού μας, ώστε αυτός ο κακός εαυτός μας να μην έχει ουδεμία εξουσία. Σήμερα την εξουσία του, την βλέπουμε με τις ασθένειες, με τον πόνο, με την φθορά, με τον θάνατο, με τους πολέμους, με τους εγωισμούς, με τις πονηρίες κ.λπ.. Ο Θεός μας καλεί να βασιλέψουμε του έτερου κακού εαυτού μας διά του αγιασμού, διά του καθαρισμού, διά του γνώθι σαυτόν, διά της ζώσης πίστεως. Αν δεν νικήσουμε διά του πνεύματος του Θεού την αμαρτία, η οποία στεγάζεται μέσα μας αιώνες τώρα, την βασιλεία του Θεού δεν θα την βρούμε ποτέ, όσο και αν επικεντρωνόμαστε σε νηστείες, σε προσευχές, σε επικλήσεις ή παρακλήσεις. Ο Θεός έδωσε την ζωή του λύτρο αντί πολλών, όχι για να ασχολούμεθα με τα βρώματα, αλλά για να μιμηθούμε το παράδειγμά του. Μόνο έτσι θα επικρατήσουμε του θανάτου και θα χτίσουμε την οικογένεια της ζωής, του Θεού σε όλο τον κόσμο. Έχουμε όλα τα μέσα να το κάνουμε, αρκεί να το πιστέψουμε και να συνταχθούμε με το θέλημά του, αναπτύσσοντας αυτό. Η βασιλεία, ας γνωρίζουμε ότι είναι εντός ημών και οι βιαστές αρπάζουν αυτή. Χτίζεται η βασιλεία του Θεού μέσα μας, αναπτύσσοντας στην ζωή μας τα στοιχεία του Θεού, τις ιδιότητες του Θεού. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν εις ημάς νου Χριστού, αυτός ο νους είναι ισχυρός και ανίκητος σε όλα τα ερεθίσματα και τις επιθέσεις του πονηρού. Εύχομαι να δημιουργήσουμε με τον αγώνα μας, όλα τα παιδιά που συμμετέχουμε στους αγώνες της Φωνής Θεού, νου Χριστού. Όταν δημιουργήσουμε νου Χριστού, θα καταλάβουμε ότι η βασιλεία του Θεού δεν είναι έξω από εμάς, ούτε είναι σε άλλα σύμπαντα ή ουρανούς όπου πολλοί σήμερα επικαλούνται, αλλά είναι μέσα μας. Ας αλλάξουμε την πίστη που είχαμε μέχρι χτες, υιοθετώντας την μεταθανάτια ζωή. Ο Θεός δεν δημιούργησε αυτόν τον τρισμέγιστο κόσμο για να τον απορρίπτουμε, δεν δημιούργησε αυτό το σώμα με τις άπειρες δυνατότητες ώστε να το οδηγούμε με τον λάθος τρόπο ζωής που επιδιώκουμε στον θάνατο. Ο Θεός είναι ζωή και δίνει ζωή, ο Θεός είναι Θεός ζώντων και ουχί νεκρών. Ας αποβάλλουμε ότι νεκρό έχουμε μέσα μας και ας υιοθετήσουμε ότι παραγγέλνει ο Θεός Πατέρας, διά μέσω του Υιού του και του Παρακλήτου.

Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων: Ο Θεός είναι η μόνη αλήθεια, διότι σε αυτόν χρωστάμε την ύπαρξη μας, την ζωή μας, την αναγέννησή μας, την μεταστοιχείωσή μας, τα πάντα. Γι’ αυτό να λέμε με δυνατή φωνή, Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς· αγιασθήτω το όνομά σου· ελθέτω η βασιλεία σου· γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ και επί της γής· τον άρτον ημών τον επιούσιον δος εις ημάς σήμερον· και συγχώρησον εις ημάς τας αμαρτίας ημών, καθώς και ημείς συγχωρούμεν εις τους αμαρτάνοντας εις ημάς· και μη φέρης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ελευθέρωσον ημάς από του πονηρού. Διότι σου είναι η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα εις τους αιώνας· αμήν.

Βίον ατάραχον και ησύχιον: Δεν είναι δυνατόν Χριστιανός να μην προσεύχεται με συντριβή και πόνο καρδιάς για τις αρχές και τις εξουσίες, ώστε να διάγουμε βίο ειρηνικό και ατάραχο, αφού εξαρτάται η ειρήνη από τους άρχοντες. Όταν αυτοί είναι του Θεού έχουμε ειρήνη και ο κόσμος αναπτύσσεται φυσιολογικά. Αν όχι, τότε τα πράγματα μέσα στις κοινωνίες δαιμονίζονται. Γι’ αυτό να προσευχόμαστε, ώστε να εκμεταλλευόμαστε τις θετικές ευεργεσίες της ειρηνικής εποχής που ζούμε εδώ και πολλά χρόνια και να αναπτύσσουμε το πνεύμα του Θεού στην ζωή μας. Χρειάζονται ειρηνικές συνθήκες για να μπορέσουμε να αναγεννήσουμε εαυτό. Ύστερα ο Θεός μέσω ημών να διατηρήσει την ειρήνη στον κόσμο αιώνια, εξασφαλίζοντας και έναν πολυποίκιλο πνευματικό πλούτο.

Βλασφημία του αγαθού: Αν κάποιος σκανδαλίζεται με το αγαθό που ο Θεός εναπόθεσε μέσα μας, ώστε να αναπτυχθούμε κατά Θεό σε ένα άλλο υπερβατικό ουσιαστικό επίπεδο το οποίο αυξάνει την ζωή μας, τότε ας μην επιμένουμε. Ο λόγος είναι, διότι τα στερεότυπα του κόσμου, οι συνήθειες του κόσμου τον έχουν καταβάλει τόσο πολύ τον άνθρωπο αυτόν που η συνείδησή του, του απαγορεύει σήμερα να υιοθετήσει μία διδασκαλία η οποία τον καθιστά ελεύθερο και αιώνιο. Ας απομακρυνθούμε από κοντά του, ώστε να μην γινόμεθα σκάνδαλο στην ζωή του και προβαίνει συνέχεια με τον θυμό που του επιφέρει ο δικός μας τρόπος προσέγγισης στον Θεό, στην κρίση και στην καταλαλιά και αυτό για μην βλαστημείται το αγαθό που παρέχει ο Θεός σε εμάς.

Γνήσιος μαθητής του Χριστού: Είναι αυτός που αντιμετωπίζει πειρασμούς και σκάνδαλα και παραμένει αμετάβλητος στις αρχές του Χριστού, οι οποίες είναι γεμάτες αγάπη, η οποία αγάπη στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό.

Γυνή: Θα σωθεί ναι μεν και διά της τεκνογονίας, διότι δίνει την ζωή της για μία άλλη ζωή, δηλαδή η μητέρα δίνει αγάπη ανυπόκριτη, όμως, θα σωθεί και γιατί εργάζεται το θέλημα του Θεού. Όσες γυναίκες δεν γέννησαν παιδιά δεν θα σωθούν; Μη γένοιτο! Πάντας ανθρώπους σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν. Αυτά τα στερεότυπα δημιούργησαν πολλά κακά στον κόσμο. Ας γίνουμε τέκνα Θεού και μετά θα εννοήσουμε άπαξ διά παντός ότι το μόνο πρόβλημα στην ζωή μας, είναι ο έτερος κακός εαυτός μας, αυτόν να βάλουμε σε τάξη και όχι την γυναίκα η οποία μεριμνά και ενδιαφέρεται για πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι αλλά και έξω από αυτό.

Γυνή αυτού ητοίμασεν εαυτήν: Το να είναι σεμνή μία γυναίκα, αυτό δεν την υποτιμά αλλά την θεοποιεί στα μάτια του Θεού ή του κόσμου αλλά και του ανδρός της. Όσο για τα στολίδια, εγώ διαφωνώ πως δεν χρειάζονται. Ο Θεός γέμισε τον κόσμο από υλικά αγαθά και τα στολίδια και αυτά δημιουργήθηκαν διότι δίνουν χαρά, απλώς υπερβολή να μην διακατέχει τις γυναίκες. Τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεόν. Όταν χρησιμοποιούνται όλα τα υλικά στοιχεία (αγαθά) με σοφία Θεού δεν βλάπτουν. Διότι αν τα πάρουμε αυστηρά όλα και τα απαγορεύσουμε όλα, τότε δεν χρειάζονται ούτε τα αμάξια, ούτε τα ρούχα, ούτε τα υλικά αγαθά που έχουμε στο σπίτι, ούτε οι συσκευές, ούτε ο πολιτισμός, ούτε τίποτα. Αυτό όμως δεν είναι του Θεού, δεν θα δογματίσουμε τις εποχές και δεν θα γυρίσουμε χίλια χρόνια πίσω, πάμε μπροστά με το πνεύμα του Θεού. Τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεόν. Εκείνη την εποχή οι άνθρωποι ήτο επηρεασμένοι και η γυναίκα είχε υποδεέστερη θέση μέσα στις κοινωνίες λόγω της πτώσης που πίστευαν ότι προήλθε από την γυναίκα, την Εύα. Εγώ, όμως, πιστεύω ότι και οι δύο έφταιξαν. Η εύκολη λύση είναι οι δυνατοί να επιβάλλονται στους αδυνάτους. Έτσι, το βάρος έπεσε στην γυναίκα για πολλούς αιώνες. Σήμερα, ο κόσμος όμως έχει εκπολιτιστεί και όλοι καταλαβαίνουν ότι μέσα στην Δημιουργία υπάρχουν λογικά και άλογα όντα, δημιουργήματα του Θεού. Τα λογικά (άνδρες) δεν μπορούν να θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες. Αν είναι δυνατόν! Αν συμβαίνει αυτό, τότε όσοι υιοθετούν τέτοιες λογικές θα ανήκουν στα άλογα δημιουργήματα. Με διάλογο να αναπτύσσονται πνευματικά τα δύο φύλα χωρίς ο ένας να επιβάλλεται στον άλλον. Υποταγή να έχουν στο να κάνουν το θέλημα του Θεού και τα δύο φύλα και αυτό αν το θέλουν, πάντα μέσα από την ελεύθερη βούλησή τους, διότι ο Θεός δεν θέλει να τον αγαπάνε οι άνθρωποι σπέρνοντας τον φόβο σε αυτούς, αλλά να τον αγαπάνε διότι το αξίζει.

Διαφύλαξε την παρακαταθήκη: Η Φωνή Θεού σήμερα έχει έναν καινούργιο, νέο τρόπο προσέγγισης πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου και στις αρχές αυτού του Θεού, τον οποίον αναπτύσσει στις ομιλίες και στους διαλόγους της διά Πνεύματος Αγίου, κηρύττοντας σε όλους τους ανθρώπους το Ευαγγέλιο της βασιλείας. Στην αρχή κάνοντας το έργο αυτό θα κοπιάσουμε, θα λυπηθούμε, θα κατηγορηθούμε, θα εργαστούμε με προσωπική θυσία στον υλικό και πνευματικό τομέα. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι πάλι δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν αμέσως αυτόν τον νέο τρόπο ζωής, διότι θα έχουν στηρίξει την πίστη τους στα εντάλματα των ανθρώπων, στο κοινωνικό σύστημα και στους τύπους των δογμάτων. Η διδασκαλία της Φωνής Θεού υπερβαίνει την αντίληψη του σημερινού πνευματικού κόσμου και ο λόγος, διότι ο πνευματικός κόσμος σήμερα εργάζεται στο να επιδιώξουν οι άνθρωποι των δογμάτων την μεταθανάτια ζωή ως θέλημα Θεού, ενώ η Φωνή Θεού εργάζεται στο να καταργήσει την αμαρτία, η οποία επιφέρει την φθορά και τον θάνατο, περνώντας τους ανθρώπους του Θεού από την ζωή στην ζωή καταργώντας με την διδασκαλία της την φθορά και τον θάνατο από τα σώματα των ανθρώπων, ου θέλομεν εκδύσασθαι αλλά’ επενδύσασθαι ίνα καταποθή το θνητόν υπό της ζωής. Εμείς, όμως, με την κραταιά πίστη και αγάπη στον Χριστό, στον Υιό και Λόγο του Θεού του ζώντος θα εξασφαλίσουμε με τον αγώνα μας εκείνη την δύναμη που χρειάζεται από τον Αγιο Θεό ώστε να υπομένουμε τα κατηγορώ και συνάμα να εμμένουμε στις αρχές μας με υπομονή και επιμονή εργαζόμενοι τα του Λόγου του Θεού, εξελίσσοντας ο Αγιος Θεός σύμφωνα με το θέλημά του σε εμάς την ζώσα πίστη, η οποία με τον σχετικό αγώνα θα μας φέρει τον καθαρισμό, τον αγιασμό, την άφθαρτη ζωή. Αν έχουμε πιστέψει στην Φωνή Θεού τότε θα πιστέψουμε και στην διδασκαλία της και στις επιδιώξεις αυτής, οι οποίες διατυπώνονται μέσα στον Λόγο του Θεού και αναπτύσσουν γονιδιακά το σώμα μας ζωοποιώντας αυτό και καταργώντας απ’ αυτό τον φυσικό θάνατο.

Διπλή τιμή: Καλό, ευάρεστο και τέλειο είναι να τιμούμε αυτούς οι οποίοι χορηγούν εις ημάς με κόπο και θυσία το θέλημα του Θεού, την σοφία του Θεού, αφού μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας πηγαίνουμε κοντά τους και επιζητούμε την σοφία τους. Αφού λοιπόν εξελίσσουν την ζωή μας θετικά αναπτύσσοντάς μας πάνω στο θέλημα του Θεού, θα πρέπει να υπακούμε, διότι έτσι βοηθάμε το έργο που επιτελούν. Τους αληθινούς πρεσβύτερους να τον αγαπούμε με όλες μας τις δυνάμεις υλικές και πνευματικές. Αν δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στους αγώνες τους, μην έχουμε κακή συμπεριφορά απέναντί τους. Καθώς, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε και να επιλέξουμε οτιδήποτε άλλο εμείς πιστεύουμε.

Δολώνοντας τον λόγο του Θεού: Επειδή πολλά πνεύματα εισήλθαν εις τον κόσμο ας μελετήσουμε το πνεύμα του Θεού, ώστε να γνωρίζουμε τα πνεύματα των ανθρώπων και όποιο συμβαδίζει με το πνεύμα του Κυρίου να το καλωσορίζουμε στην ζωή μας, όποιο έχει ή φέρει μία διδασκαλία η οποία μας στερεί την ελευθερία, μας οδηγεί σε εντάλματα ανθρώπων, μας αναπτύσσει την οποιαδήποτε θρησκεία, να το αποστρεφόμαστε. Η Φωνή Θεού συνιστά να προσέχει ο καθένας μας τον εαυτό του, διότι από αυτόν κινδυνεύουμε να απολεστούμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε άλλους ανθρώπους διότι όποιος δέχεται διχοστασίες, σκάνδαλα κ.λπ., πάει να πει ότι αυτά κυοφορεί το πνεύμα του. Να αναγεννηθούμε, ο μόνος εχθρός μας είναι ο έτερος κακός εαυτός μας, απ’ αυτόν να προσέχουμε, ώστε να μην γίνει αιτία και μας οδηγήσει σε αδιέξοδο, σε σημείο να απολέσει την ψυχή και το σώμα μας.

Δοτικότητα: Αυτό που κάνει τον οργανισμό μας να πετάει είναι η δοτικότητα. Εξάλλου η πραγματική χαρά έρχεται όταν δίνουμε και αγωνιζόμαστε να ευτυχήσουν οι άλλοι. Έχουμε ένα ρητό το οποίο λέει, αν αγωνιστώ να μην πεθάνει ο άλλος δεν θα πεθάνω ο ίδιος. Ο εγωκεντρισμός είναι θάνατος ψυχής και σώματος. Ο Χριστός δεν αγωνίστηκε για να αρέσει στον εαυτό του αλλά στον Πατέρα του και στον πλησίον του, με σκοπό να τον αναγεννήσει με το ανθρωποσωτήριο έργο του, το οποίο επιτέλεσε με πλήρη διαφάνεια και ωριμότητα, δίνοντας για να σπουδάσουμε εμείς, την ζωή του λύτρο αντί πολλών. Τι να σπουδάσουμε; Υπακοή στον Πατέρα και αγάπη η οποία δημιουργεί την δοτικότητα στις μεταξύ μας σχέσεις. Το περίσσευμα του ενός στο υστέρημα του άλλου, ας του ομοιάσουμε.

Δυνατοί εις την πίστη: Μία παροιμία αναφέρει, προστάτεψε Θεέ μου τον άνθρωπο που έχει κάποια χάρη και ο λόγος, διότι λίγοι μείνανε στο κελάρι, ειδικότερα σήμερα. Οι δυνατοί εις την πίστη είναι αυτοί οι οποίοι μέσα από έναν πόλεμο που έκαναν με τον έτερο κακό εαυτό τους και έναν ανήλεο πόλεμο που δέχτηκαν από τα ερεθίσματα, σκάνδαλα, που γεννά το σύστημα του κόσμου βγήκαν νικητές, διεπόμενοι σήμερα από πνευματική ωριμότητα και σταθερή πνευματική πορεία. Αυτοί λοιπόν που βγήκαν νικητές σίγουρα θα έχουν ελευθερώσει τον εαυτό τους από την αμαρτία και τώρα ελεύθεροι γεμάτοι πνεύμα Θεού ζουν την βασιλεία του Θεού μέσα τους. Βασιλεία Θεού σημαίνει, να μην υπάρχει τίποτα το οποίο να δύναται να με θέσει ή να με οδηγήσει σε υποτέλεια. Αυτοί που έχουν νικήσει ας βαστούν τους αδύνατους αδερφούς με προσωπική νουθεσία και με πνευματικές ομιλίες οι οποίες να γίνονται κατανοητές, πάντα φυσικά μέσα από την ελεύθερη βούληση του κάθε ανθρώπου. Ότι κάνουν οι δυνατοί, να το κάνουν με αγάπη, με υπομονή, με στοργή ανέχοντας τα λάθη των αδελφών τους. Έτσι θα βοηθούν οι δυνατοί τους αδύνατους και θα τους γεμίζουν ενθουσιασμό, εφορεία, χαρά, ζώσα πίστη εμπνέοντας σε αυτούς ουρανόδρομους στόχους, στόχους ζωής. Με αυτόν τον τρόπο οι αδύνατοι οι οποίοι θα προσκολληθούν στους δυνατούς, θα κάνουν τα γονίδιά τους να πάλλονται φυσιολογικά και να σπινθηρίζουν από πνευματικό φωτισμό, ώστε να παράγουν ζωή. Η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού δύναται να κάνει τα γονίδια μας, τα κύτταρα μας όχι να υπολειτουργούν αλλά να λειτουργούν εκατό τοις εκατό εξασφαλίζοντας σε εμάς και στους αδερφούς που είναι γύρω μας την αφθαρσία, την ζωή.

Εγερθώμεν εκ του ύπνου:  Θα πρέπει να εγερθούμε από τον ύπνο της άγνοιας, της ημιμάθειας και της μικρότητας, αποδεχόμενοι συστήματα τα οποία γκρεμίζουν την αγάπη. Η σωτηρία είναι πλησιεστέρα ειδικότερα σήμερα, διότι έχουν δημιουργηθεί με το κάλεσμα που λάβαμε οι προϋποθέσεις εκείνες που αναπτύσσουν τον Θεό στην ζωή μας, πνευματικές δυνατότητες αλλά και επιστημονικές δυνατότητες. Εξάλλου είναι επαγγελία ότι, σοφία δε και επιστήμη θέλουσιν είσθαι η στερέωσις των καιρών και η σωτήριος δύναμις, αφού η επιστήμη επιβεβαιώνει σήμερα την ανάγκη του σώματος να διέπεται από χαρά, από αγάπη, από συγχώρεση, από μη μικρότητες οι οποίες φέρνουν την ταραχή στην ψυχή και στο σώμα. Νομίζω ότι θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο που έχουμε ώστε να τον καλλιεργήσουμε κατά Θεό αναπτύσσοντας τα στοιχεία αυτού και τις ιδιότητές του. Ο Κύριος δεν επικέντρωσε τον αγώνα του σε τύπους θρησκευτικούς, σε φιλοσοφικές συζητήσεις, αλλά σε έργο θυσίας και αγάπης. Αυτόν τον σκοπό άλλωστε έχει η παρουσία του Θεού στην ζωή μας. Σήμερα είναι ο καιρός να ξυπνήσουμε, διότι η επιστήμη φανερώνει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτόν του με τα εντάλματα των ανθρώπων, ούτε αναπτύσσοντας ασυνείδητα ξερούς τύπους ή θρησκείες αλλά συνειδητοποιώντας την διδασκαλία του Θεού, η οποία εκδηλώνεται μέσα στον Λόγο του Θεού (Καινή Διαθήκη). Ο Λόγος του Θεού μας οδηγεί στην μετάνοια, στην αναγέννηση, στην αφθαρτοποίηση του σώματος, διότι το DNA μας για να ζήσει σωστά, ώστε να μην υπολειτουργεί, δεν χρειάζεται ασυνείδητες επιδιώξεις, αλλά χρειάζεται να έχουμε αναπτυγμένους τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος οι οποίοι διαφυλάττουν την ζωή μας σε γονιδιακό επίπεδο. Άλλωστε δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε ενώπιον του Θεού αναπτύσσοντας μόνο θρησκευτικούς τύπους, αδιαφορώντας για τα στοιχεία του Θεού, για τις ιδιότητες του Θεού οι οποίες μας καθιστούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε πνευματική εγρήγορση χαρίζοντάς μας ευεξία, ανεκλάλητη χαρά και αγάπη ανυπόκριτη. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε εγκέφαλο και τον έχουμε για να τον εξελίξουμε κατά Θεό ώστε να λειτουργήσει με σοφία Θεού, παρέχοντας, αφού ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματικός, ευεξία και υγεία στο σώμα ημών. Αν θέλουμε να γνωρίσουμε τον Θεό και να εισέλθουμε στην ζωή την άφθαρτη, την αιώνια θα πρέπει να φανερώσουμε αγάπη. Ο Θεός δεν βρίσκεται σε προσπάθειες οι οποίες κινούνται έξω από την θυσία, η οποία θυσία στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό. Αν θέλουμε την ζωή, να δώσουμε αγάπη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρισκόμεθα, μόνο έτσι θα βρούμε την αγάπη του Θεού ο οποίος αναφέρει, καθ' όσον εκάμετε εις ένα τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εις εμέ εκάμετε.

Εικών του Θεού: Θεός, Χριστός, Πνεύμα Αγιο είναι ένα. Εάν δεν δεχτούμε ένα από τα τρία, δεν μπορούμε να εξελιχτούμε. Χρειάζεται να έχουμε καλή προαίρεση και τα αισθητήρια γεγυμνασμένα. Να εμπιστευτούμε το Ευαγγέλιο του Χριστού το οποίο εγράφη με το αίμα του ιδίου του Θεού, προς λύτρωση της ψυχής και του σώματός μας. << Φανερωθείσαν δε τώρα διά της επιφανείας του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, όστις κατήργησε μεν τον θάνατον, έφερε δε εις φως την ζωήν και την αφθαρσίαν διά του ευαγγελίου >>.

Ειρήνη: Η ειρήνη φανερώνει άνθρωπο με πλήρη πνευματική ωριμότητα διότι ειρηνεύει με τα πάντα, τα οποία μεταφράζει ως σοφία Θεού, ως θέλημα Θεού. Η ειρήνη έρχεται πρώτη, είναι ο Χριστός ο οποίος τόνισε στους μαθητές το ειρήνη υμίν. Πάνω στην ειρήνη του Χριστού θα χτιστεί η βασιλεία του Θεού, πρώτα μέσα μας και μετέπειτα διά της Φωνής Θεού και γύρω μας. Κατά την γέννηση του Κυρίου οι άγγελοι έψαλαν το δόξα εν υψίστοις θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία. Όλοι οι καρποί για να αναπτυχθούν χρειάζονται εποχές οι οποίες έχουν ειρήνη. Τίποτα δεν χτίζεται χωρίς τον Χριστό, ο οποίος είναι ο αρχηγός της ειρήνης.

Έκαστος ημών περί εαυτού θέλει δώσει λόγον εις τον Θεόν: Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ανέπτυξαν θρησκείες θεωρούν ότι όλοι μαζί θα δώσουμε Λόγο στον Θεό, ενώ η αλήθεια είναι ότι θέλουν να εξουσιάσουν την ζωή μας, διότι αρέσκονται στο να έχουν οπαδούς. Έτσι προσηλυτίζουν τους ανθρώπους βάζοντας μέσα τους φόβο, ότι ο Θεός θα σας κάνει αυτό ή το άλλο, αν δεν κάνετε ότι εμείς θεωρούμε σωστό. Αφού λοιπόν έκαστος θα δώσει προσωπικά λόγο στον Θεό, ας μελετήσουμε τον Λόγο του Θεού γιατί, βάσει αυτού θα κριθούμε και κατόπιν να κάνουμε αυτό που μας παραγγέλνει ο Χριστός. Διότι μέσα στον Λόγο του Θεού υπάρχουν εντολές για τον εαυτό μας, για τον πλησίον μας, για τον Θεό. Ο κάθε άνθρωπος που παρουσιάζει ένα έργο αγάπης, δεν θα πρέπει να το δογματίζει. Η ενότητα δεν θα συντελεστεί με το να γίνουμε όλοι στρατιωτάκια, η ενότητα που ζητά ο Θεός είναι, ο καθένας μας να ακολουθήσει τον δρόμο που του δείχνει Αυτός και όλοι μαζί να αποτελέσουμε το σώμα του Χριστού. Εξάλλου ο Θεός μέσα από την πανσοφία του έδωσε ιδιάζουσα μορφή σοφίας εις έκαστον άνθρωπο, ώστε πάντες χρείαν αλλήλους να έχουν. Μέχρι σήμερα, αυτοί που λένε ότι είναι του Θεού, το μόνο που προσφέρουν είναι μία μεταθανάτια ζωή, που έτσι και αλλιώς με το μυαλό που έχουμε την έχουμε εξασφαλίσει, δεν χρειάζεται κάποιος να μας φοβίσει για το χειρότερο, αυτό είναι το χειρότερο. Άλλωστε απεδείχθη ότι όλοι στα φάρμακα τρέχουν, αν ήταν του Θεού θα είχαν σημεία. Ο Χριστός τόνισε, Σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας· όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας και θέλουσιν ιατρεύεσθαι. Όσοι λένε ότι πιστεύουν στον Θεό πρέπει να έχουν αυτά τα σημεία, διαφορετικά πρέπει να ψαχτούν, ώστε να βρουν τον δρόμο του Θεού. Μέχρι τότε να σταματήσουν τις συμβουλές, διότι παίρνουν ανθρώπους στο λαιμό τους. Ο Θεός δεν μπαίνει σε καλούπια για να τον βάλουμε εμείς. Ο Θεός είναι σοφία, είναι αγάπη, είναι ζωή άφθαρτη και ότι κηρύττεται έξω από αυτά δεν είναι Θεός.

Ελπίδα αγαθή: Ο Θεός παρέχει σε όλο το ανθρώπινο γένος σήμερα διά του Λόγου του νέα ελπίδα για καινούργια αρχή και νέα ζωή με ουρανόδρομους στόχους και αιώνιες επιδιώξεις. Ας έχουμε λοιπόν χαρά διότι η πόρτα του Θεού άνοιξε μπροστά μας και σήμερα μας καλεί να γίνουμε τα νέα μέλη της οικογένειας του, η οποία οικογένεια καθίσταται αιώνια γεμάτη από την σοφία του. Από αυτή την σοφία του Θεού αντλούν τα μέλη της οικογένειας του Θεού, έτσι αναπτύσσονται πάνω σε όλους τους τομείς. Η ελπίδα του Χριστού δεν καταισχύνει και ο λόγος διότι καταλήγει στο να γίνει ζώσα πίστη, γίνεται δηλαδή ζώσα πίστη με την πάροδο του χρόνου. Η οποία πίστη διακατέχεται από την εξουσία του λόγου, που όταν καθαρίσουμε εαυτό από την αμαρτία δυνάμεθα να επιτελούμε δια αυτού θαύματα μεγάλα, ο οποίος λόγος σήμερα χρησιμοποιείται και ως πολιτιστικό στοιχείο μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Θαύματα μεγάλα κάνει ο λόγος μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Διά του Λόγου του Θεού θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναγέννηση των συνανθρώπων μας και θα καταστήσουν αυτή την βασιλεία του Θεού υπαρκτή, αληθινή, αιώνια. Ο Κύριος τόνισε, Εν αρχή ήτο ο Λόγος και ο Λόγος ήτο παρά τω Θεώ και Θεός ήτο ο Λόγος. Ούτος ήτο εν αρχή παρά τω Θεώ. Πάντα δι' αυτού έγειναν και χωρίς αυτού δεν έγεινεν ουδέ εν, το οποίον έγεινεν. Είναι μεγάλο πράγμα που είμαστε λογικά όντα, δείτε λίγο τα ζώα και θα καταλάβετε.

Εμαυτόν σπονδήν επί της θυσίας: Αυτή είναι αγάπη στον Θεό. Έτοιμοι είναι οι άνθρωποι του Θεού, να θυσιαστούν για τις αρχές και τις επιδιώξεις του Κυρίου τους και την ίδια τους την ζωή θέτουν αν χρειαστεί. Εν αντιθέσει με σήμερα που κάποιος αποκαλείται Χριστιανός και μάλιστα πιστός Ορθόδοξος, Καθολικός κ.λπ., τον βλέπουμε να διαβάζει το Ευαγγέλιο του Χριστού κρυφά, μην τον δουν οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάνθρωποι και τον αποκαλέσουν αιρετικό, οπισθοδρομικό κ.λπ.. Είναι πολλοί που άλλα πιστεύουν και άλλα κάνουν, αυτοί δεν είναι ιδεώδεις άνθρωποι, δεν έγιναν ακόμη προσωπικότητες του πνεύματος και ενώ βιολογικά είναι γερασμένοι, πνευματικά όμως είναι ακόμη παιδιά. Εγώ τους συνιστώ, ας συντομεύσουν τον χρόνο και αν δεν μπορούν ας πέσουν με τα μούτρα στην προσευχή, στην μελέτη, ώστε να αντλήσουν δύναμη από τον Θεό για να υπερβούν εαυτό και να σταθούν μπροστά στο βήμα του Χριστού άξιοι υπηρέτες, εργάτες, ιδρυτές της βασιλείας του Θεού. Ας φύγουμε από την μέση, ο Θεός θέλει ιδεώδεις ανθρώπους με προσωπικότητα και νου Χριστού. Στην Αποκάλυψη αναφέρει ή ζεστός ή ψυχρός, στην μέση θα σε εξεμέσω.

Εν τω όρει τούτω θέλει αφανίσει το πρόσωπον του περικαλύμματος του περικαλύπτοντος πάντας τους λαούς και το κάλυμμα το καλύπτον επί πάντα τα έθνη: Το απ’ αιώνων μυστήριο είναι η ζωή η άφθαρτη, η αθάνατη η οποία διά του Χριστού γίνεται ποιοτική και ποσοτική. Ας εντάξουμε τον εαυτό μας στην Φωνή του Θεού ώστε να την ανακαλύψουμε και να την αναπτύξουμε. Μπορούμε διά της Φωνής Θεού να καταργήσουμε τον φυσικό θάνατο και να ιδρύσουμε την βασιλεία του Θεού μέσα μας αλλά και διά της ομολογίας και της ζώσης πίστεως και γύρω μας. Γι’ αυτή την αιώνια ζωή μίλησαν οι προφήτες, η οποία εφανερώθη εις τον Χριστό. Ο τρόπος που του εφανερώθη είναι η υπακοή του εις τον ουράνιο Πατέρα του. Ας μάθουμε από σήμερα να υπακούμε στον Θεό και όχι στους ανθρώπους ή στα εντάλματα τα οποία παραθέτουν ενώπιον μας ως σοφία Θεού. Σήμερα η επιστήμη έχει ανακαλύψει μέρος στοιχείων που αναπτύσσουν την ζωή. Ο Χριστός εν συντομία φανερώνει τους διακόπτες εκείνους που κάνουν τον κυτταρικό ιστό να πάλλεται και να αποδίδει στο εκατονταπλάσιο την ζωή. Πρώτος διακόπτης είναι η μετάνοια, δεύτερος είναι αναγέννηση, τρίτος το πορευθέντες, τέταρτος ο νόμος του Θεού, πέμπτος το έλεος του Θεού, έκτος η αγάπη η ανυπόκριτη, έβδομος η ζώσα πίστη, όγδοος η παρουσία του Θεού η οποία εξασφαλίζει χαρά ανεκλάλητη. Ας ξεκινήσουμε να πατάμε τους διακόπτες που συστήνει ο Θεός με την αφιέρωση, η οποία φέρνει την πνευματική και την υλική δοτικότητα. Εξάλλου η πραγματική χαρά είναι να δίνουμε χωρίς μέτρο.

Πολλοί λένε ή συστήνουν να τρώμε αυτό ή το άλλο, ο Χριστός είπε τα εισερχόμενα δεν βλάπτουν αλλά τα εξερχόμενα. Άλλοι λένε να γυμναζόμαστε για να ζήσουμε, ο Χριστός φανέρωσε πως το πνεύμα εστί το ζωοποιόν. Ο Χριστός είπε, μαθητές πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και διδάσκοντες το Ευαγγέλιο της βασιλείας εν όλη την οικουμένη. Άλλοι άνθρωποι λένε να έχουμε χρήματα, να δουλεύουμε μέρα νύχτα. Ο Κύριος είπε, πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού, καθώς η ζωή δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων. Άλλοι άνθρωποι τονίζουν, παροτρύνουν να μην δίνουμε σε κανέναν άνθρωπο καμία βοήθεια, ο Χριστός είπε, αληθώς σας λέγω ότι η χήρα αύτη η πτωχή έβαλε περισσότερον πάντων, όσοι έβαλον εις το γαζοφυλάκιον και την επαίνεσε. Άλλες λοιπόν οι βούλες των ανθρώπων και άλλες του Θεού. Όσοι καταφεύγουν στους τρόπους των ανθρώπων τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά, ενώ όσοι στρέφονται στις εντολές του Χριστού γίνονται διαχρονικοί και ζούνε αιώνια.

Σήμερα, όμως, έφτασε ο χρόνος ώστε να συμπληρωθούν τα ελλείποντα υπό της Φωνής Θεού και να γίνουμε κατ’ εικόνα και ομοίωση, κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Θεού. Ότι έλαβε ο Χριστός, όποια μετοχή έχει ο Χριστός, με την υπακοή θα μετέχουμε και εμείς αν το πιστέψουμε. Ας κάνουμε λοιπόν μία καινούργια αρχή, ας προσδιορίσουμε αδέλφια μου διά Ιησού Χριστού απ’ την αρχή τα γονίδιά μας, το DNA μας ώστε αυτά να αναπτύσσουν αιώνια την ζωή. Ο άνθρωπος ότι σκέφτεται δύναται να το φέρει στην ζωή του, διαφορετικά δεν θα το σκέφτονταν, αρκεί όμως να το πιστέψει. Ο Χριστός μας ενέπνευσε όλα αυτά μέσα μας με στόχο να επιδιώξουμε διά του αγιασμού την αιώνια ζωή, την άφθαρτη ζωή η οποία καταργεί τον φυσικό θάνατο, ο οποίος υφίσταται μετά την ανυπακοή των πρωτοπλάστων μέχρι σήμερα και σε εμάς. Ας μην συνεχίσουμε άλλο αυτή την ανυπακοή αλλά ας αναπτύξουμε την υπακοή μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας. Ίσως στην αρχή της πνευματικής μας ζωής να στερούμεθα στον υλικό τομέα, υπάρχει όμως λόγος, γι’ αυτό. Εγώ συνιστώ το να μην φοβούμεθα το να στερούμεθα αλλά το να περισσεύουμε, διότι σε αυτή την περίπτωση όταν περισσεύουμε εισέρχονται πολλά δαιμόνια, όπως φόβος, ανεμπιστοσύνη, σκληρότητα λογικής, αποστροφή ως προς τον συνάνθρωπο, αδιαφορία, φιλαργυρία, πάθη κ.λπ. Αμήν.

Ενδυνάμωση - εκτέλεση: Η εντολή του Θεού είναι να αναγεννηθούμε και να μας διακατέχει πάντα η ζώσα πίστη του Χριστού μας, για να προβούμε στις ενέργειες εκείνες που καταργούν την αμαρτία, η οποία αμαρτία επιφέρει έξαφνα τον ανήλεο θάνατο.

Ένθερμη απόφαση: Οι άνδρες υψώνουν καθαρή χείρα εις τον Θεό όταν έχουν αποφασίσει να θέσουν εαυτό στην υπηρεσία του Χριστού, εργαζόμενοι τα του Λόγου του Θεού με συνέπεια, με αλήθεια, με απόφαση, με αγάπη ανυπόκριτη η οποία βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα σωτηρίας. Να γεμίσει ο πνευματικός κόσμος με άνδρες αποφασισμένους να εργαστούν με θυσία πάνω στο θέλημα του Θεού, το οποίο να αναπτύσσουν σε καθημερινή βάση μέσα τους αλλά και με το παράδειγμά τους και γύρω τους.

Εξωγραφικές συνήθειες: Μετά την πτώση του ανθρώπου, αποκτήσαμε εξωγραφικές συνήθειες. Δηλαδή αρεσκόμαστε στο να δοξάζουμε τον Θεό με τα λόγια μας ή με τα φαγητά παρά με το να αναπτύσσουμε το θέλημά του στην ζωή μας, το οποίο φανερώνει αγάπη προς τον αυτόν και προς τον συνάνθρωπο. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η καρδιά μας παραμένει στο να είναι συνυφασμένη και δεμένη με το υλικό στοιχείο, το οποίο αναπτύσσουμε συνέχεια και αγαπούμε περισσότερο απ’ οτιδήποτε, επιδιώκοντάς το στην ζωή μας χρησιμοποιώντας θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους. Εμείς σαν Φωνή Θεού καταλάβαμε ότι ο υλικός κόσμος είναι ένα μέσο κοινωνίας και επικοινωνίας με τον Θεό. Είναι ο τρόπος να γνωρίσουμε τον Θεό, να δοξάσουμε τον Θεό από τα ποιήματα αυτού και όχι να ζήσουμε μέσα μας, στο είναι μας, αυτόν τον υλικό κόσμο. Εν αντιθέση, ο πνευματικός κόσμος είναι το απαύγασμα της δόξης του Θεού, διότι το πνεύμα του Θεού όταν εισέλθει μέσα μας, μας κάνει θεούς, μας κάνει κατ’ εικόνα και ομοίωση αυτού.

Επαγγελία: Πιστός είναι ο Λόγος του Θεού και η επαγγελία πλησιεστάτη, ώστε διά του Χριστού και διά του λόγου του ο οποίος είναι διατυπωμένος στο Ευαγγέλιο του Χριστού, να μπορούν όλοι με μία ειλικρινή μετάνοια να εισέλθουν στα Αγια των Αγίων.

Επαγγελία: Οι επαγγελίες του Θεού είναι, πρώτον ο Κύριος τόνισε, συμφέρει εις εσάς να απέλθω εγώ. Διότι εάν δεν απέλθω, ο Παράκλητος δεν θέλει ελθεί προς εσάς· αλλ' αφού απέλθω, θέλω πέμψει αυτόν προς εσάς· και ελθών εκείνος θέλει ελέγξει τον κόσμον περί αμαρτίας και περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως· δεν θέλει λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση θέλει λαλήσει και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα. Αυτή είναι η πρώτη επαγγελία. Ο Πατέρας διά του Παρακλήτου θα δημιουργήσει λαό γεμάτο σοφία Θεού. Δεύτερον, διά του Παρακλήτου θα καταργήσει την αμαρτία, θα ιδρύσει την βασιλεία μέσα στους ανθρώπους, θα καταργήσει την φθορά και τον θάνατο από τα σώματα των ανθρώπων, θα πραγματοποιήσει την δευτέρα έλευση του Χριστού, θα φροντίσει να λάβει χώρα η ανάσταση των εν κυρίω κοιμηθέντων, θα ολοκληρώσει έπειτα την αναγέννηση των ανθρώπων διά του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος, με τελευταίο πάντων την παράδοση της βασιλείας στον Θεό και Πατέρα όπου θα σκηνώσει με τον λαό του και θα γίνουν οι πάντες διδακτοί Θεού.

Επιταγή Χριστού: Η επιταγή του κόσμου έχει όριο ισχύος, για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένη υλική δυνατότητα. Η επιταγή του Χριστού έχει αιώνιο αντίκρισμα και γίνεται παντού αποδεκτή, διότι διακατέχεται από την σοφία του Θεού. Μάλιστα είναι και διαχρονική, διότι όποιος την έχει τον σέβονται οι αιώνες, οι οποίοι μαρτυρούν την προσωπικότητά του. Η επιταγή του Χριστού δεν χάνει την αξία της και δεν χάνει την αξία του ο άνθρωπος που την κατέχει. Η επιταγή του Χριστού κατέχει ιδιάζουσα μορφή πνευματικής αξίας. Ο λόγος, διότι είναι γεμάτη από καρπούς, από χαρίσματα, από σημεία, από ζώσα πίστη. Η επιταγή αυτή με την εν Θεώ αναγέννηση γίνεται αιώνια, αφού τα στοιχεία της είναι πνευματικά, τα οποία ένας άνθρωπος όταν αποκτήσει κατέχει αιώνιο πνευματικό κύρος στον ουρανό και στην γη. Αυτή την αιώνια επιταγή να λάβουμε και εμείς με τον αγώνα μας, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την εύνοια του Θεού και των ανθρώπων, κατόπιν κάθε στιγμή να δυνάμεθα να την χρησιμοποιήσουμε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες βρισκόμεθα σε προσωπικό αλλά και σε γενικό επίπεδο, για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου.

Έργα σκότους – έργα φωτός: Τα έργα του σκότους, είναι η αμαρτία, είναι τα εντάλματα των ανθρώπων, είναι η άγνοια του Λόγου του Θεού, είναι η πίστη στην μεταθανάτια ζωή απορρίπτοντας αυτή την ζωή. Τα έργα του φωτός, είναι να αναπτύξουμε συνειδητά τα στοιχεία του Θεού στην ζωή μας, να αναπτύξουμε συνειδητά τους καρπούς, τα χαρίσματα, τις ιδιότητες του Θεού στην ζωή μας. Εξάλλου η βασιλεία του Θεού δεν δημιουργείται με λόγια αλλά με έργα αγάπης, όπως να αγαπήσουμε Κύριον τον Θεόν μας εξ όλης της καρδίας μας και εξ όλης της ψυχής μας και εξ όλης της διανοίας μας και εξ όλης της δυνάμεώς μας και τον πλησίον μας ως σεαυτόν. Για να αγαπήσουμε τον άνθρωπο και τον Θεό θα πρέπει να ενωθούμε με τον Λόγο του Θεού, ο οποίος μας οδηγεί στα Άγια των Αγίων, όπου ο Θεός παρέχει σε εμάς την δύναμη να υπερβούμε την αγάπη που είχαμε μέχρι χτες, επενδύοντας αυτή στον εαυτό μας και στους οικείους μας και να την επεκτείνουμε στο σύνολο της Δημιουργίας. Φαίνεται δύσκολο, όμως είναι εύκολο αν συνειδητοποιήσουμε με πόσο αγάπη μας έχει δημιουργήσει ο Θεός, κάνοντας εμάς όλους λογικά όντα τα οποία μέσα από την εξέλιξη δυνάμεθα να φτάσουμε στο κατ’ εικόνα και ομοίωση. Εξάλλου ο Κύριος φανέρωσε, θεοί είσθε και υιοί υψίστου πάντες. Αν το πιστεύουμε, ας το φέρουμε στην ζωή μας αναπτύσσοντας τα στοιχεία αυτά μέσα στην οικογένεια του Θεού, η οποία δημιουργείται διά της Φωνής Θεού, αφού πρώτα συνειδητοποιήσουμε την διδασκαλία της.

Ερωτήματα: Τι είναι πολυτιμότερο, να πηγαίνουμε στην εκκλησία 1000 άνθρωποι και μεταξύ μας να μην υπάρχει αγάπη ή να πηγαίνουμε 1000 άνθρωποι και να είμαστε μία ψυχή, μία καρδιά, ένα φρόνημα ώστε το περίσσευμα του ενός να στρέφεται στο υστέρημα του αδελφού;

Τι είναι πολυτιμότερο, με το να λέμε σήμερα είναι Τετάρτη θα φάμε λάχανα και όλη την ημέρα να κρίνουμε, να διεπόμαστε από εγωισμό, από συμφέροντα, από φιλοδοξίες ή να τηρούμε τις εντολές του Θεού οι οποίες είναι, η αγάπη προς τον Θεό με όλα τα εξ όλης και η ως ευατόν αγάπη προς τον πλησίον;

Τι είναι πολυτιμότερο, να αρρωσταίνουμε και να καταφεύγουμε στους γιατρούς και στα φάρμακα ή να κάνουμε τον αγώνα του αγιασμού, ώστε να αποκτήσουμε το ιαματικό χάρισμα, αφού είναι γεγραμμένο ότι, Σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας·

όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας και θέλουσιν ιατρεύεσθαι.;

Τι είναι πολυτιμότερο, να περιμένουμε να πεθάνουμε ώστε να πάμε στην άλλη ζωή, ενώ όσο ζούμε κάνουμε τα πάντα να μην πεθάνουμε, αποδεικνύοντας γραφικά και επιστημονικά ότι η ψυχή βιαίως φεύγει από το σώμα, δεν θέλει να φύγει, όμως, η φθορά του σώματος δεν συμβαδίζει με την δύναμη που έχει το πνεύμα ή να κάνουμε τον αγώνα ώστε να αποτινάξουμε την αμαρτία η οποία επιφέρει, γεννά τον θάνατο και να εισέλθουμε στην αφθαρσία χτίζοντας μέσα μας και γύρω μας τον νοητό παράδεισο;

Ετεροδιδασκαλία: Ετεροδιδασκαλία διέπει τον κόσμο σήμερα, πνευματικό και μη, αφού όλοι οι άνθρωποι ανέπτυξαν στην ζωή τους τα εντάλματα των ανθρώπων όλων των αιώνων και όχι την άδολη διδασκαλία του Χριστού. Μία ματιά γύρω μας και θα δούμε ποια είναι η ετεροδιδασκαλία.

Ευσεβής: Είναι ο άνθρωπος που σέβεται τους πάντες, δεν εκφέρει κακίες, δεν μπαίνει στην ζωή των άλλων με κτητικά στοιχεία και δεν εργάζεται το οτιδήποτε για το θεαθήναι των ανθρώπων.

Ευσεβής με αυτάρκεια: Η λέξη ευσέβεια εμπεριέχει το ευ και το σέβας. Η ευσέβεια διακατέχεται από σοφία Θεού. Ο ευσεβής κάνει την δουλειά που ο Θεός ενέπνευσε μέσα του διά Πνεύματος Αγίου χωρίς να κρίνει, να καταλαλεί, να καταδικάζει κανέναν συνάνθρωπό του. Ο ευσεβής διέπεται από κάλος Θεού, είναι ιδεώδης άνθρωπος, δεν δημιουργεί σκάνδαλα, έχει αισθητήρια γεγυμνασμένα, δεν διαπληκτίζεται, προγνωρίζει με την γεμάτη σοφία Θεού διάκριση που τον διακατέχει τους συνανθρώπους του και συνδιαλέγεται μαζί τους με τα στοιχεία της ευγενής άμιλλας ή τους αποφεύγει με διακριτικό πνεύμα. Η ευσέβεια διέπεται από ωριμότητα. Αν κοιτάξουμε έναν ηλικιωμένο σοβαρό - υπεύθυνο άνθρωπο θα δούμε ότι κινείται με ευσέβεια πάνω σε πολλούς τομείς, την οποία ευσέβεια απέκτησε με την πάροδο πολλών χρόνων και την συνοδεύει βέβαια η αυτάρκεια. Όταν κάποιος διέπεται από την ιδιότητα της ευσέβειας, η οποία είναι η μεγαλύτερη αρετή - ιδιότητα του Θεού, πάει να πει ότι διακατέχεται και από έναν τεράστιο πνευματικό πλούτο. Για να μην πέσει στην παγίδα του εωσφορικού εγωισμού ο άνθρωπος του Θεού, χρειάζεται να διακατέχεται και από την αυτάρκεια (στοιχείο του Θεού), ώστε να μην ξεχειλίσει η ευλογία του Θεού και μετατραπεί σε εγωισμό.

Ευώδες θυμίαμα: Η διαφήμιση να γίνεται υπό του Θεού. Ο τρόπος, όταν εμείς εφαρμόζουμε και όταν δεν φυτρώνουμε εκεί που δεν μας έσπειραν, τότε ο Θεός μας συστήνει, διότι μας διέπει ταπείνωση και διαύγεια πνεύματος. Όποιος τώρα διαφημίζει τον εαυτό του, όσο θα τον διαφημίζει μπορεί να ελκύσει ανθρώπους, όμως, ποτέ δεν θα τους ελευθερώσει, δεν θα τους αναγεννήσει και δεν θα τους διδάξει την υγιαίνουσα διδασκαλία του Χριστού αλλά θα τους παροτρύνει σε εντάλματα ανθρώπων, κρίσεις και επικρίσεις αναπτύσσοντας στην ζωή τους επιθετικότητα και έχθρα για τους αδελφούς που δεν συντάσσονται με την δική του λογική. Είναι πολλοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τα χρήματα για να προσελκύσουν ανθρώπους στην οργάνωσή τους ή στο δόγμα τους, ώστε να έχουν τον έπαινο των ανθρώπων, όμως, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν τον έπαινο του Θεού διότι η αμαρτία, η φθορά, οι ασθένειες, ο διχασμός, ο θάνατος επισκιάζουν σε καθημερινή βάση την ζωή τους.

Μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα ότι εμείς είμεθα του Θεού, ενώ οι άλλοι του πονηρού. Ας αφήσουμε τα χρόνια να περάσουν και όταν πάμε 70, 80, 90, 100, 120, 140, 150 χρονών θα δούμε με ποσά φάρμακα θα ζούμε ή με πόσο Θεό θα ζούμε, έτσι με τον χρόνο θα αποδειχτεί αν είμαστε του Θεού. Βλέπω κάποιους οι οποίοι τελείωσαν μία σχολή ή επειδή αυτοχρίστηκαν ποιμένες και είναι 30, 40 χρονών και στόμα δεν βάζουν μέσα τους νομίζοντας ότι τα ξέρουν όλα. Έξαφνα όμως έρχεται ο όλεθρος στην ζωή τους, διότι αρχίζουν να νιώθουν διάφορα ψυχικά και σωματικά προβλήματα. Πολλοί αυτοαποκαλούνται άνθρωποι του Θεού και από τα 40 τους θέλουν κάθε μέρα Depon και ένα σωρό άλλα φάρμακα. Μάλιστα κάνουν προσευχές για θεραπεία και καμία δεν πιάνει ούτε στον εαυτό τους, ούτε στους άλλους. Έτσι όλοι, πιστοί τάχα και άπιστοι, τρέχουν στην επιστήμη για να ζήσουν, ενώ αν ήταν πιστοί θα έτρεχε η επιστήμη σ’ αυτούς, διότι ως πιστοί θα είχαν σημεία. Αυτά είναι, σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας· όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας και θέλουσιν ιατρεύεσθαι, καθώς θα έχουν καρπούς, χαρίσματα και πολλές θεϊκές ιδιότητες.

Χρειάζεται να προσέξουμε. Ας αφήσουμε τον Κύριο να κρίνει ποιος είναι του Θεού και ποιος όχι, μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα επειδή διαβάσαμε το Ευαγγέλιο και αμέσως το καταλάβαμε. Συμφωνώ ότι κάποιος αμέσως μπορεί να το καταλάβει, όμως, θέλει χρόνια να το εφαρμόσει. Μία προσοχή πριν ανοίξουμε το στόμα μας, είναι σοφία Θεού.

Ζωντανές πέτρες: Η καλή ομολογία, η θεάρεστη ομολογία είναι να διακατεχόμαστε από σοφία Θεού, η οποία σοφία να διέπεται από τα έργα εκείνα που βραβεύουν Θεός και άνθρωπος. Όταν έχουμε καλή προαίρεση, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε τον τρόπο να φέρουμε τις επαγγελίες του Θεού στην ζωή μας, οι οποίες τείνουν στο να γίνουμε κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Θεού. Για να μας αποδεχτούν οι άνθρωποι, θα πρέπει να εισέλθουμε στο αγιαστήριο, ώστε να αντλήσουμε την σοφία του Θεού την οποίαν μετέπειτα να κάνουμε δευτέρα φύση στην ζωή μας και να μας ζωοποιεί εις το εκατονταπλάσιο.

Ζώσα φωνή: Η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού, δύναται να κάνει τα γονίδια μας, τα κύτταρα μας, όχι να υπολειτουργούν αλλά να λειτουργούν εκατό τοις εκατό εξασφαλίζοντας σε εμάς και στους αδερφούς που είναι γύρω μας την αφθαρσία, την ζωή.

Ηρημωμένη γυνή: Να τιμούμε πάντας ανθρώπους με τα έργα μας και με τα λόγια μας, ιδιαίτερα τους αδυνάτους όπως είναι οι χήρες ή τα ορφανά παιδιά που μένουν στην ζωή και συνεχίζουν μόνοι. Να τιμούμε επίσης ιδιαίτερα τις χήρες που μένουν πιστές στον Θεό και στην μνήμη του άνδρα τους. Τελευταία να συμμετέχουμε με θετική διάκριση στην ζωή τους βοηθώντας αυτές στον πνευματικό και υλικό τομέα, διότι είναι μόνες τους στην ζωή. Αφού λοιπόν έχασαν τον σύζυγό τους, ας βρουν την απαραίτητη αγάπη στην οικογένεια του Θεού.

Ηρνήθη των οικείων του: Όταν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για την σαρκική οικογένειά του ή για την πνευματική οικογένειά του, ας τον νουθετήσουμε. Αν δεν μας ακούσει, ας προσευχηθούμε γι’ αυτόν. Αν και πάλι δεν αλλάξει κάτι και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται και να ζει εις βάρος της οικογενείας του ή εις βάρος της εκκλησίας του Θεού, ας απομακρυνθούμε απ’ αυτόν μήπως και αφυπνιστεί και μετανοήσει.

Θωμάς: Όπως ο Θεός δέχεται εμάς με τα καλά μας και με τα κακά μας, έτσι και εμείς να δεχόμεθα ο ένας τον άλλον ανεξαρτήτου δόγματος, λαού και έθνους και να καλύπτουμε τα λάθη των αδερφών μας. Έχουμε ένα τρίπτυχο το οποίο αναπτύσσει την αγάπη. Αυτό είναι, βλέπε, άκου, σώπα. Εμένα μου έβαλε ο Θεός μέσα μου να μην κρίνω από τα λόγια που ο κάθε άνθρωπος επικαλείται την ώρα της αδυναμίας του ή από την επιφάνεια των έργων του, ο οποίος δέχεται ερεθίσματα από τον κόσμο και λόγω της μη αναγέννησης ή ημιμάθειας που τον διακατέχει δεν ανταποκρίνεται με το πνεύμα του Θεού σε όλα αυτά τα ερεθίσματα, αλλά να βλέπω βαθύτερα τις προθέσεις του αν είναι αγαθές και αν η καρδιά του είναι αγαθή και θέλει το θέλημα του Θεού να αναπτυχθεί στην ζωή του. Τότε να τον περιμένω με υπομονή όπως και ο Θεός κάνει με εμένα. Πολλοί μου λένε, κοίτα αυτός τι κάνει, βλέπουν το φαινόμενο, εγώ όμως που γνωρίζω την αγάπη του Θεού την οποία έδειξε σε εμένα, βλέπω πάντα την καρδιά του αδερφού και απαντώ σε όποιον βλέπει λάθη, έλα σε δέκα χρόνια να τον ξαναδείς και τότε θα δεις έναν άλλο άνθρωπο, έναν αναγεννημένο άνθρωπο με στοιχεία Θεού και θα αλλάξεις γνώμη διότι θα θαυμάσεις με την πρόοδο του αδερφού σου, ο οποίος επέμεινε στο να σπουδάσει την σοφία του Θεού και στην συνέχεια να εντάξει αυτή στην ζωή του. Μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, χρειάζεται προσοχή γιατί θα κάνουμε μεγάλα λάθη απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στον Θεό μας, απέναντι στον συνάνθρωπό μας, απέναντι στην κτίση ολόκληρη και ο λόγος, διότι θα κρίνουμε όχι με σοφία Θεού η οποία πηγάζει μέσα από την υπομονή αλλά με επιπολαιότητα που διέπει σήμερα τον κόσμο μας. Μη γένοιτο! Αμήν.

Θωμάς: Εγώ, εδώ και πολλά χρόνια εργάζομαι τα του Θεού και είναι πολλοί οι οποίοι χαίρονται με αυτά που σπουδάζουν από την Φωνή Θεού και συμμετέχουν στους αγώνες της. Είναι μερικοί οι οποίοι έρχονται και όχι καλό δεν κάνουν, αλλά έρχονται κατσουφιασμένοι και δημιουργούν προβλήματα κ.λπ., ενώ είναι απλό. Αν δεν θέλουν, δεν στηρίζουν αυτό που κάνει ο πρεσβύτερος αδελφός και βαδίσουμε τον δικό τους δρόμο. Αμήν.

Ιησούς Χριστός: Αυτός είναι μεσίτης και Θεός. Αυτόν τον Ιησού να συστήνουμε και αυτόν να μιμούμαστε και αυτόν να κηρύττουμε, διότι αυτός έδωσε την ζωή του λύτρο αντί πολλών, χαρίζοντας σε όλους μας, δίκαιους και άδικους, άγιους και αμαρτωλούς το μέγα έλεος, ώστε με την σχετική μετάνοια η οποία αναπτύσσει την αναγέννηση να εισέλθουμε στα Αγια των Αγίων.

Ιησούς Χριστός: Είναι το μυστήριο της ευσεβείας, της αναγέννησης, της πληρότητας, της πνευματικής ωριμότητας. Αυτός είναι ο άνθρωπος του Θεού, τον οποίον είδαν οι άγγελοι και φώναξαν το στώμεν καλώς και έψαλαν το δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία. Εδικαιώθη ενώπιον των ανθρώπων διά του λόγου του και διά των έργων του, υιοθετήθηκε από τους εθνικούς, τους μακράν και τους εγγύς. Πιστεύτηκε ως Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος παίρνοντας την θέση του δίπλα στον Πατέρα ως Υιός, γενόμενος το δεύτερο πρόσωπο του Αγίου Θεού. Τελευταία ανελήφθη εν δόξη ενώπιον πεντακοσίων και πλέον μαθητών του. Απ’ αυτόν τον Υιόν δυνάμεθα σήμερα, αν θέλουμε να υπακούσουμε στις εντολές του, να πληρωθούμε με την χάρη του Θεού και να φτάσουμε με τον σχετικό αγώνα στο πλήρωμα της δικής του δόξης, γενόμενοι κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της απείρου κάλους δόξης του.

Κακοί καιροί: Η αμαρτία αντιβαίνει στο θέλημα του Θεού, διότι μέσω αυτής χάνει ο άνθρωπος την προσωπικότητά του, αφού τα δαιμόνια λαμβάνουν χώρα στην ζωή του και γίνονται με την ανάπτυξή τους πάθη εις αυτόν. Όταν ο άνθρωπος χάνει την προσωπικότητά του γίνεται δούλος της αμαρτίας, της φθοράς και του θανάτου. Ξέρουμε ότι από όντινα νικάταί τις, τούτου και δούλος γίνεται. Να φρουρούμε τον εαυτό μας με την απείρου κάλους σοφία του Θεού, την υγιαίνουσα διδασκαλία.

Καρδία νοήμονα: Το καλό και το κακό έχουν σοφία, ας δοξάσουμε τον Θεό και για τα δύο, διότι μέσα από όλα σπουδάζουμε και φτάνουμε στην θέωση. Τα παιδιά που ανήκουν στην Φωνή Θεού να είναι αγαθά και απλά και στα δύο, καλό και κακό, διότι τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεό.

Καταβροχθίστηκε ο θάνατος με νίκη: Όταν αναγεννηθούμε ο διάβολος δεν θα μπορεί να εισέλθει στο πνεύμα μας, ώστε να χρησιμοποιήσει το σώμα μας στο να αναπτύσσει το κακό, το οποίο απεδείχθη αιώνες τώρα ότι στρέφεται ως προς τον Θεό, ως προς τον αδελφό και ως προς τον εαυτό μας με τα πάθη που θέτει μέσα μας. Μόνο η μετάνοια και η συνειδητοποιημένη αναγέννηση θα συντρίψουν τον Σατανά. Δεν συντρίβεται με το να λέμε, αποτάσσεσαι τον Σατανά και εμείς να φωνάζουμε δυνατά και καμαρωτά αποτάσσομαι, ενώ αυτός ο Σατανάς μας έχει δέσει και μάλιστα τόσο πολύ που κάνουμε σε καθημερινή βάση το θέλημά του, αφού διεπόμαστε από συμφέροντα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από ψέματα, από εγωισμό, από πονηρία και αμαρτία κ.λπ.. Ο Θεός θα συντρίψει τον Σατανά σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε γενικό όταν εμείς μιμηθούμε την ζωή του Χριστού, το οποίο εύχομαι όλοι μας να κάνουμε.

Καταλύω το έργο του Θεού: Πιστεύω ότι δεν καταστρέφεται το έργο του Θεού ούτε από τα φαγητά, ούτε από τον διάβολο, ούτε από τον άνθρωπο. Τόσα χρόνια ζούσαμε με αυτό το πνεύμα, μην λες αυτό, γιατί θα σε κατηγορήσουν ή γιατί θα σκανδαλίσεις τον άλλον, μην τρως αυτό, διότι είναι νηστεία. Ας γνωρίζουμε, ότι οτιδήποτε δεν γίνεται εκ πίστεως είναι αμαρτία. Ο Χριστός όταν ο Πέτρος του είπε, Γενού ίλεως εις σεαυτόν, Κύριε, αυτός του απάντησε, ύπαγε οπίσω μου, Σατανά, παρόλα αυτά ο Πέτρος τον ακολούθησε μέχρι τέλους, δεν σκανδαλίσθηκε αλλά νουθετήθηκε. Όταν η μητέρα του Κυρίου, έστειλε τα αδέρφια του να του πουν να σταματήσει το δημόσιο κήρυγμα και να γυρίσει σπίτι διότι προκαλούσε σκάνδαλο, ο Κύριος απάντησε, Μήτηρ μου και αδελφοί μου είναι οι ακούοντες τον λόγον του Θεού και πράττοντες αυτόν. Κακό κάνουμε στους συνανθρώπους μας, όταν λέμε και δεν κάνουμε, τότε καταστρέφουμε το έργο του Θεού, με φυσική συνέπεια να δημιουργούμε σκάνδαλα.

Κιβωτός: Όσοι ποιούν το λάθος δημιουργώντας σκάνδαλα, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον νόμο του Θεού, ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες ζωής στον εαυτό τους αλλά και σε όσους είναι γύρω τους. Όσοι μένουν στο αγιαστήριο τηρούν τον νόμο του Θεού και δεν χρειάζονται τον νόμο να τους διορθώσει, διότι η συνδιαλλαγή σε καθημερινή βάση με τον Θεό εξασφαλίζει στην ζωή τους μόνο στοιχεία Θεού, όπως καρπούς, χαρίσματα και σημεία του Αγίου Πνεύματος.

Μαγείρευμα της φακής: Αφού στον Θεό θα δώσουμε λόγο, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να πείσουμε κανέναν για το τι κάνουμε, τι πιστεύουμε, τι επιδιώκουμε. Αυτοί που θέλουν να ελέγξουν την ζωή μας είναι, όχι εργάτες του Θεού, όχι δούλοι του Θεού αλλά έμποροι ψυχών, οι οποίοι όταν χάνουν μέρος της πραμάτειας τους απειλούν Θεούς και δαίμονες. Εμείς θα βαδίσουμε τον δρόμο που ο Θεός ενέπνευσε μέσα μας και θα αδιαφορήσουμε για την κριτική που θα δεχτεί το πρόσωπό μας. Καλύτερα να μας καταδικάσουν οι άνθρωποι παρά ο Θεός, ο οποίος ενέπνευσε μέσα μας το δικό του θέλημα. Δεν θα πουλήσουμε την δόξα την οποία μας επωμίζει ο Θεός για ένα πιάτο φακή.

Μετάνοια: Η μετάνοια οδηγεί τους ανθρώπους στα Αγια σκηνώματα του Θεού, ώστε να αναγεννηθούν διά της εντρύφησης και σπουδής του Λόγου του Θεού και ύστερα με την χάρη του Θεού να γίνουν σκεύη εκλογής, γεμάτοι πλέον σοφία Θεού πάνω σε όλους τους τομείς.

Μισθός της αδικίας επίγεια σοφία: Οι δε βουλόμενοι πλουτείν εμπίπτουσιν εις πειρασμόν. Ο υλικός πλουτισμός δημιουργεί όλους τους κινδύνους και όλα τα κακά. Ο ίδιος ο Χριστός μίλησε σχετικά με τον πλουτισμό και για τις παγίδες που κρύβει λέγοντας, πως δυσκόλως οι τα χρήματα έχοντες εις την βασιλείαν του Θεού εισελεύσονται. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να προβληματίσει όλους όσους λένε ότι είναι του Θεού και συλλέγουν υλικά αγαθά. Χρειάζεται σοφία Θεού όταν υπάρχει πλουτισμός, ώστε η διαχείριση των υλικών αγαθών να δημιουργεί οικογένεια του Θεού. Ο τρόπος, κάμετε εις εαυτούς φίλους εκ του μαμωνά της αδικίας, δηλαδή αφού βρεθήκατε με χρήματα χρησιμοποιήστε τα για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου, ώστε να μοιράζετε αγάπη, η οποία να στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό. Ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία, που σημαίνει ότι ο νους του άνθρωπου έχει κυριευθεί από το χρήμα. Θέλει να το βλέπει, να το σφίγγει, η οικονομία του είναι γενική σε όλους τους τομείς. Έχουμε ακούσει πως πολλοί έχουν πεθάνει χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό και βρέθηκαν εκατομμύρια σε λογαριασμό της τράπεζα. Η μεγαλύτερη οδύνη είναι ότι όλη την ώρα κοιτάζει ο φιλάργυρος τι συμβαίνει στον κόσμο, είναι συνεχώς σε ένταση. Δεν είναι ζωή αυτή. Να φύγουμε τρέχοντας από την λογική αυτή της φιλαργυρίας και να ζητήσουμε την δικαιοσύνη του Θεού η οποία πάντα προσφέρει και ποτέ δεν απαιτεί, να ζητήσουμε την ευσέβεια του Θεού, να ζητήσουμε την πίστη, όχι την σκιώδη αλλά την ζώσα, να ζητήσουμε την αγάπη η οποία είναι δοτική και η οποία στρέφεται προς πάντας ανθρώπους ανεξαρτήτου φύλου, έθνους, δόγματος κ.λπ.. Να επιδιώξουμε την υπομονή η οποία είναι η αρετή των αρετών, εν τη υπομονή κτίσασθε τας ψυχάς σας, να ζητήσουμε την πραότητα η οποία διαφυλάττει την ίδια την ζωή, καθώς να ζητήσουμε και όλες τις ιδιότητες του Θεού. Αυτά να ζητάμε καθημερινά. Ο Κύριος τόνισε, Μη θησαυρίζετε εις εαυτούς θησαυρούς επί της γης, όπου σκώληξ και σκωρία αφανίζει και όπου κλέπται διατρυπούσι και κλέπτουσιν. Αλλά θησαυρίζετε εις εαυτούς θησαυρούς εν ουρανώ, όπου ούτε σκώληξ ούτε σκωρία αφανίζει και όπου κλέπται δεν διατρυπούσιν ουδέ κλέπτουσιν. Να εργαζόμεθα με το πνεύμα του Θεού το οποίο διακατέχεται από την αρετή των αρετών ταπεινοφροσύνη και να μην εργαζόμεθα με αθέμιτους τρόπους προς επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών. Τελευταία να εργαζόμεθα στο να εντάξουμε στην ζωή μας τα στοιχεία του Θεού τα οποία ζωοποιούν την ζωή, την οποίαν μεταστοιχειώνουν από φθαρτή σε άφθαρτη. Οποιαδήποτε άλλη διδασκαλία η οποία δεν μας ζωοποιεί και δεν μας εξελίσσει, δεν μας αναπτύσσει γονιδιακά, δεν αποκωδικοποιεί όλα τα μυστήρια της ζωής να την απορρίπτουμε.

Μολυσμένος νους και συνείδηση: Τίποτα δεν είναι ακάθαρτο, αλλά η ημιμάθεια, η άγνοια, ο εγωισμός, τα προσωπικά συμφέροντα τα κάνουν ακάθαρτα. Σήμερα αν παρατηρήσουμε τον κόσμο, τους ανθρώπους, τους λαούς θα δούμε ότι οι άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη θεωρούν αμαρτίες ή μη αμαρτίες πράγματα τα οποία τους επιβάλλουν οι άλλοι ως σωστά ή λάθος, διεπόμενα όλα αυτά εκατό τοις εκατό από εντάλματα ανθρώπων. Οι οποίοι άνθρωποι το μόνο που θέλουν είναι να ελέγχουν τους συνανθρώπους τους και να χτίσουν μία θρησκεία σε αυτούς, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το θέλημα του Θεού, το οποίο υφίσταται σε πολλούς λαούς. Ένα ψέμα αν το επαναλάβουμε πολλές φορές το πιστεύουμε ως αλήθεια και το ακολουθούμε, κάνοντάς το δευτέρα φύση μας. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Θεός μιλάει στον καθένα άνθρωπο μέχρι να τον ωριμάσει, στο τι να κάνει σήμερα ή αύριο, μέσα από την ελεύθερη βούλησή του. Αμαρτία είναι αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι και δεν το κάνει και ο λόγος για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με το σύστημα, με το κοινωνικό σύστημα, με τον εαυτό του, με τα συμφέροντά του, με την αποστροφή του κόσμου. Αυτός δηλαδή που κάνει ότι του λένε οι άλλοι ενώ δεν θέλει να το κάνει, βρίσκεται συνέχεια στην αμαρτία. Δηλαδή αμαρτία είναι ότι δεν γίνεται εκ πίστεως.

Εμείς να γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι ακάθαρτο και ο Θεός έδωσε τα πάντα να μεταλαμβάνονται μετ’ ευχαριστίας. Χρειάζεται όμως να μην γίνονται πάθη, από τα οποία κατόπιν εξαρτάται η ζωή μας. Καθώς ότι κάνουμε να μην είναι πάθος, κατά του εαυτού μας, κατά του συνανθρώπου μας και κατά του Θεού μας. Αυτό να προσέξουμε. Πάντως ας γνωρίζουμε ότι ο Θεός βρέχει για δικαίους και αδίκους. Η χάρη του και το μέγα έλεός του αγκαλιάζει τους πάντες. Όσοι έχουν προορισμό σωτηρίας θα βρουν την αλήθεια, όσοι δεν έχουν θα συμβιβαστούν.  

Νηστεία (λάχανα ή κρέας;): Σήμερα οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι η αγάπη του Θεού έρχεται σε αυτούς με το τι θα φάνε σήμερα ή αύριο. Δηλαδή, σήμερα είναι Τετάρτη θα φάνε λάχανα ή δεν είναι Τετάρτη θα φάνε κρέας. Αν είναι δυνατόν ο Κύριος να έδωσε την ζωή του για το τι θα φάμε εμείς σήμερα. Δηλαδή αν φάμε λάχανα θα είμεθα του Θεού ενώ τα έργα μας είναι γεμάτα από εωσφορική αμαρτία και αν φάμε κρέας θα είμεθα του πονηρού ενώ τα έργα μας είναι γεμάτα προσφορά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το μόνο που κάνουμε είναι να πέφτουμε σε πολλές εωσφορικές παγίδες. Ο Κύριος φανέρωσε ότι τα εισερχόμενα δεν βλάπτουν, τα εξερχόμενα βλάπτουν και αυτά είναι κακοί διαλογισμοί, κρίσεις, πονηρίες κ.λπ.. Μόνο η εγκράτεια είναι απαραίτητη, το λέει και η επιστήμη, δηλαδή να μην τρώμε δέκα φορές την ημέρα. Αυτό είναι αμαρτία. Μπορούμε όμως να τρώμε ότι θέλουμε από λίγο, για να τρώμε πάντα. Ο Θεός ζητά να νηστέψουμε από την αμαρτία, από αυτή να απέχουμε, αυτή να αφαιρέσουμε από το πιάτο των εδεσμάτων τα οποία χορηγεί ο διάβολος εις ημάς διά του πνεύματός του, το οποίο θέτει μέσα μας, αφού του δίνουμε το δικαίωμα και μας παροτρύνει σε πνευματικά εξωγραφικά λάθη. Αδέλφια μου να βάλουμε στο πιάτο της ζωής τα στοιχεία του Θεού, τα εδέσματα του Θεού, τα οποία εδέσματα είναι πνευματικά και δύνανται να συντηρούν την ζωή μας αιώνια. Ο Θεός ζητά την αναγέννηση, δεν ζητά να νηστεύουμε από το φαγητό τρώγοντας ολόκληρα πιάτα με νηστίσιμα τάχα φαγητά. Όταν ο ίδιος ο Κύριος νήστεψε στην έρημο, δεν έτρωγε ούτε λάχανα, ούτε κρέας, ούτε ψωμί και νήστεψε μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι ο άνθρωπος απ’ όντινα νικάται, γίνεται δούλος σε αυτό, ας είναι και φαγητό, αφού ο ίδιος όταν ο διάβολος του είπε να κάνει τις πέτρες ψωμί απάντησε, γέγραπται ουκ επ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος αλλ επί παντί ρήματι εκπορευομένω διά στόματος Θεού. Αυτός ήταν ο λόγος που νήστεψε ο Κύριος, ώστε να μάθουμε ότι μπορούμε να εξουσιάζουμε όταν έρθει ο Θεός στην ζωή μας και το φαγητό, αντλώντας όλα τα στοιχεία που χρειάζεται το υλικό μας σώμα από την άμορφη ύλη, η οποία είναι δίπλα μας. Ο Κύριος τόνισε ότι θα έρθει μέρα όπου θα καταργήσει την κοιλία και τα βρώματα, στα οποία αν δεν έχουμε εγκράτεια αυτά σαπίζουν μέσα μας και μας δημιουργούν με την πάροδο του χρόνου αθεράπευτες ασθένειες. Εμείς με αυτή την νηστεία που κάνουμε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να εμπαίζουμε τον Θεό, στρουθοκαμηλίζοντας έναντι του Θεού, έναντι του εαυτού μας και έναντι των συνανθρώπων μας. Νηστεία αναφέρει ο προφήτης Ησαΐας είναι να λύνουμε τους δεσμούς της κακίας που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας και όχι να τρώμε λάχανα. Ο κάθε άνθρωπος ότι θέλει ας κάνει, εμάς δεν μας πειράζει, το σωστό όμως είναι να αναγεννηθούμε, αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Τι ωφελεί να κάνουμε όλες τις νηστείες και να διεπόμαστε από τον εωσφορικό εγωισμό, από την αμαρτία, από την πονηρία, από τα συμφέροντα, από την άγνοια του Λόγου του Θεού. Καλύτερα να μην νηστεύουμε ποτέ και να διεπόμαστε από τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, από τα χαρίσματα, από τα σημεία και από τις ιδιότητες του Θεού.

Οικοδομήν αλλήλων: Ο Θεός ζητά από τα τέκνα του την εις οικοδομήν αλλήλων. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού και ο τρόπος να επιτευχθεί είναι, το περίσσευμα του ενός πνευματικό ή υλικό, στο υστέρημα του άλλου. Φυσικά δεν νιώθουν όλοι οι άνθρωποι αυτή την αγάπη αλλά αυτό δεν θα μας προβληματίζει, εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε στα μέτρα που μπορούμε, σε όποιον ο Θεός στέλνει στην ζωή μας. Αν ένας άνθρωπος απαιτεί από εμάς περισσότερη αγάπη, εμείς δεν θα προβληματιζόμαστε με τα θέλω του, εμείς θα παρέχουμε βοήθεια στα μέτρα που μπορούμε, αν θέλει περισσότερη αγάπη παρ’ όλες τις νουθεσίες μας ας απομακρυνθούμε απ’ αυτόν διότι, ο εωσφορικός εγωισμός του θα μας κάνει κακό και θα μας δημιουργήσει πνευματική ασφυξία, η οποία θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο. Θυσία καλούμαστε να κάνουμε, απαιτείται να κάνουμε, μόνο αν είναι άνθρωπος του Θεού και κινδυνεύει, ο οποίος άνθρωπος του Θεού με τα έργα του και τα λόγια του αναπτύσσει έμπρακτα τον Θεό στην ζωή του αλλά και γίνεται αιτία να αναπτύσσεται και στην ζωή των συνανθρώπων του, μέσα από πολλές θυσίες. Ο Θεός τον οδηγεί να εργαστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, με θυσία, ώστε να ελευθερώσει τους συνανθρώπους του, οι οποίοι μετέπειτα θα γίνουν αδελφοί του πνευματικοί, παρέχοντας σε αυτούς υλική αλλά και ουρανόδρομη σοφία, κάνοντάς τους να αποφύγουν την αμαρτία, την φθορά και τον θάνατο, που εν αγνοία τους χρόνια ολόκληρα με τα στοιχεία τα οποία αναπτύσσει το σύστημα, κατέστρεφαν την ζωή τους. Σε αυτόν που εργάζεται με τέτοιο τρόπο και το αναγνωρίζουμε, να συμμετέχουμε στους αγώνες του υλικά και πνευματικά υπακούοντάς τον, πάντα όμως μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας, διότι ο Θεός έτσι μας φώτισε να κάνουμε.

Οικοδομή και όχι καθαίρεση: Ο άνθρωπος παραδίδεται μόνος του στον σατανά όταν χάνει την πίστη του στον Θεό και αποφεύγει την οδό του Χριστού, την οποία ανοίγει μπροστά του, άνθρωπος του Θεού. Εμείς δεν χρειάζεται να παραδώσουμε κανέναν στον σατανά. Το θεωρώ πολύ εγωιστικό να πιστεύει κάποιος, επειδή θεωρεί ότι είναι εκλεκτός του Θεού, ότι θα πρέπει όταν ένας συνάνθρωπός του δεν τον δέχεται, να τον παραδίδει στον σατανά. Στον Θεό να παραδίδουμε όσους πιστεύουμε ότι κάτι δεν κάνουν καλά, διότι το έλεος του Θεού και η αγάπη του, όλους τους αγκαλιάζει. Δεν ξέρουμε πώς θα ενεργήσει ο Θεός στην ζωή μας και στην ζωή των συνανθρώπων μας. Η αρχή μας θα είναι, προ του τέλους μην μακάριζε.

Ομοθυμαδόν δόξα: Η ομοθυμαδόν δόξα γίνεται όταν έχουμε εντρυφή με τον Λόγο του Θεού. Το Ευαγγέλιο μας ενώνει. Ενώνει εμάς τους ανθρώπους και μας κάνει μία ψυχή, μία καρδιά, ένα φρόνημα. Κατόπιν όλοι μαζί δοξάζουμε τον Πατέρα Θεό, διότι ανέπτυξε μία πνευματική οικογένεια η οποία έχει πραγματική αγάπη, αληθινή ζωή, γεμάτη σοφία Θεού. Ο τρόπος, με το να μας διακατέχει η αγάπη του Χριστού την οποία για να σπουδάσουμε θα πρέπει να γνωρίσουμε. Η οποία αγάπη γίνεται βεβαιοτέρα στην ζωή μας με καρπούς, με χαρίσματα, με σημεία, με ιδιότητες οι οποίες μας ανεβάζουν σε ένα άλλο επίπεδο. Έπειτα όταν οι άνθρωποι δουν μία αληθινή οικογένεια, τότε όλοι θα επιθυμήσουν να εντάξουν τον εαυτό τους στην Φωνή Θεού, στην οικογένεια του Θεού.

Παγκόσμιο αγιαστήριο: Όσοι ανήκουμε στην Φωνή Θεού, θα πρέπει να εργαζόμαστε σήμερα με συναίσθηση των πραγμάτων ώστε το αγαθό, ο Θεός να πάρει την πρώτη θέση στην ζωή μας αλλά και στην ζωή όλων των Ελλήνων και σαν διαχειριστές του πνευματικού πλούτου, ο οποίος έχει εναποταμιευθεί και γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα, να τον αξιοποιήσουμε και να τον μεταβιβάσουμε και στα έθνη διά του πνευματικού παραδείγματος και αναστήματος όλων ημών. Για να πετύχουμε την ανατροπή του δαιμονισμένου κόσμου και να τον μετατρέψουμε σε παγκόσμιο αγιαστήριο, ας εισέλθουμε πρώτα στο δικό μας αγιαστήριο, στην προσευχή, ώστε να αντλήσουμε την σοφία του Θεού, την οποίαν όταν εξασφαλίσουμε να την φέρουμε στην ζωή μας ως τον νέο τρόπο ζωής και στην συνέχεια να τον μεταλαμπαδεύσουμε σε όλα τα έθνη.


Ο Λόγος του Θεού είναι σήμερα στα έθνη. Όμως, ο άνθρωπος σήμερα στα λόγια είναι του Θεού, ενώ τα έργα του απέχουν απ’ αυτόν. Εμείς με το παράδειγμά μας, αν το πιστεύουμε, να το εκδηλώνουμε, ώστε οι πάντες να βλέπουν την σοφία του Θεού πάνω μας. Ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Αυτός ο Λόγος να μπει και στην δική μας σάρκα, άλλωστε ο Κύριος τόνισε, παράδειγμα έδωκα εις εσάς, καθώς ό,τι εγώ ποιώ και σεις δύνασθε να ποιήσετε και πλειότερα τούτων θέλετε ποιήσει.

Παράδειγμα (αγάπης προς τον πνευματικό οδηγό): Έναν αληθινό πρεσβύτερο να τον αγαπούμε με όλες μας τις δυνάμεις υλικές και πνευματικές. Κάποτε έγινε ένας πόλεμος και όλοι έφευγαν στα βουνά κουβαλώντας, είτε τρόφιμα, είτε ρούχα, είτε οτιδήποτε άλλο. Ένας είχε έναν άνθρωπο στην πλάτη του και τον ρωτά κάποιος, που τον πας αυτόν στην πλάτη σου; Και αυτός απαντά, είναι ο Πνευματικός μου, είναι ότι πιο πολύτιμο έχω στην ζωή μου. Αν δεν νιώθουμε έτσι, τότε ας βαδίσουμε τον δικό μας δρόμο.

Πίστις δι' αγάπης ενεργουμένη: Ο Θεός είναι αγάπη. Όσοι φτάσουν στην αγάπη θα αποτελέσουν τον λαό του Θεού, το στράτευμα του Θεού. Αυτή να επιδιώκουμε και τις αρχές της να εξασφαλίσουμε, ώστε να έρθει η ημέρα να δούμε Θεού πρόσωπο, διότι ο Θεός δεν θα μας πάρει στα σοβαρά, αν δεν τον πάρουμε εμείς πρώτα στα σοβαρά. Ο Θεός όπου δει αγάπη κατεβαίνει και συναντά τον άνθρωπο τον οποίον την έχει και τον ευλογεί.

Πλήρωμα Χριστού: Να φύγουμε από τα εντάλματα των ανθρώπων τα οποία οδηγούν την πίστη μας σε βέβηλες συνήθειες, σε γραώδεις μύθους και σε εξωγραφικές επιδιώξεις που φέρνουν εκατό τοις εκατό την ανυπαρξία του Θεού στην ζωή μας. Να στρέψουμε τα πνευματικά μας μάτια προς την ένταξη της ευσέβειας στην ζωή μας, η οποία μας οδηγεί στην αναγέννηση, ώστε να κτίσουμε μέσα μας τον νοητό παράδεισο, τον κήπο της Εδέμ και μετέπειτα σιγά-σιγά διά του Ευαγγελίου να έρθουμε στο πλήρωμα του Χριστού που είναι, να λέμε και να γίνεται.

Πνεύμα πλάνης: Ο Πνευματικός τους πάντες ανακρίνει επ’ ουδενός ανακρίνεται. Έτσι, ένας άνθρωπος ο οποίος αναπτύσσεται πάνω στον Λόγο του Θεού, γνωρίζει ότι πνεύμα πλάνης διακατέχει εκείνον που διέπεται από προσωπικά συμφέροντα, από εγωκεντρικές εκδηλώσεις, από φιλοδοξίες, από εγωισμούς, από πονηρίες, από φθόνο, από ζήλια, από το αδιάλειπτο ψέμα, από το κοινωνικό σύστημα με την νοοτροπία του, η οποία στηρίζει την λογική του στα εντάλματα των ανθρώπων, στα χρήματα, στα φάρμακα και τις διακρίσεις των ανθρώπων. Η άγνοια και η ημιμάθεια που διακατέχει σήμερα τον άνθρωπο πάνω στα δρώμενα του θελήματος του Θεού, το οποίο θέλημα εκδηλώνεται μέσα στον Λόγο του Θεού, τον έχουν οδηγήσει στο να διέπεται από το πνεύμα της πλάνης.

Πνευματική ποικιλία: Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται ανάλογα την χρονική στιγμή που ζει ή την διαύγεια του πνεύματος που τον διακατέχει, έναν συγκεκριμένο τρόπο πνευματικής ζωής και κινείται πάνω στην δική του αντίληψη. Είναι λάθος όμως όταν θέλουμε αυτό το οποίο εμείς καταλαβαίνουμε, να το επιβάλλουμε και ως λογική του Θεού στους άλλους. Θα πρέπει να εννοήσουμε άπαξ διαπαντός ότι ο Θεός είναι πολυμορφικός και δίνει ιδιάζουσα μορφή σοφίας σε κάθε άνθρωπο, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουν το πνευματικό παζλ του Θεού στον κόσμο και να δημιουργηθεί έτσι το σώμα του Χριστού το οποίο αποτελείται από πολλά μέλη αν και διαφορετικά μεταξύ τους. Ούτε τα ρομπότ δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Μην θέλουμε να επιβάλλουμε ότι εμείς καταλαβαίνουμε για σωστό ή λάθος στους συνανθρώπους μας. Το σωστό ή το λάθος είναι σχετικό και διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο. Η συμβουλή μου είναι, να μας διέπει αγάπη και να αφήνουμε τους ανθρώπους γύρω μας να μας εκθέτουν τον Θεό τους και εμείς τον δικό μας, ώστε ο καθένας να απολαμβάνει μία πνευματική ποικιλία. Κάποτε ένας κοσμικός πήγε σε έναν καλόγερο και τον ρώτησε τι να κάνει στην ζωή του. Ο καλόγερος του απάντησε, ή θα γίνεις καλόγερος ή θα κάνεις οικογένεια, ένα από τα δύο, πέρα από αυτά τα δύο δεν υπάρχει σωτηρία. Αυτός σκέφτηκε και μετά του απάντησε. Εγώ του είπε, δεν έχω τέτοια αποκάλυψη, ο Θεός εμένα με αγαπά έτσι όπως είμαι. Επομένως, δεν θα δογματίζουμε αυτό που ο Θεός παρήγγειλε σε εμάς, ώστε να το αποδεχτούν όλοι. Να γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται να παρεμβαίνουμε στην ζωή του άλλου και να την τυποποιούμε επειδή εμείς την έχουμε κάνει κονσέρβα. Αν κάποιος θέλει να μας ακολουθήσει επειδή έχουμε την ίδια αποστολή, έχει καλώς, διαφορετικά είναι ελεύθερος να αναπτύξει αυτό που νομίζει.

Προσευχή: Εύχομαι, να συλλάβουμε την ένθεη αναγέννησή μας και με απόφαση να στοιχειοθετήσουμε αυτή στην ζωή μας, διεξάγοντας έναν αγώνα επιδιώκοντας το αγαθό με απόφαση, μέχρι να υποσιτιστεί από μέσα μας η αμαρτία και να εμπλουτίσει την ζωή μας η σοφία του Θεού, η οποία θα φέρει την πνευματική μας ανατροπή και την μεταστοιχείωση του σώματός μας από φθαρτό σε άφθαρτο. Με υπομονή και επιμονή θα δημιουργήσουμε τον καινούργιο κόσμο μέσα μας. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Προσευχή: Κάνε Θεέ μου να γεμίσει ο κόσμος με ανθρώπους οι οποίοι να κηρύττουν το Ευαγγέλιο της βασιλείας και να διακατέχονται από τις ιδιότητες αυτού, ώστε να καταφέρουν να συλλάβουν την μεγάλη αξία του η οποία καθιστά τον άνθρωπο θεό, άφθαρτο, αθάνατο, αιώνιο. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Πρόσκομμα - σκάνδαλο: Δεν θα κρίνουμε κανέναν άνθρωπο αλλά και δεν θα επιτρέπουμε και σε κανέναν άνθρωπο να μπαίνει στην ελεύθερη βούλησή μας. Πρόσκομμα δεν θα βάζουμε στον αδελφό μας, θα τον αφήνουμε ελεύθερο στο να κάνει αυτό που ο Θεός θέτει μέσα του. Είμεθα όλοι διαφορετικοί και έχουμε ξεχωριστό έργο να επιτελέσουμε. Ο Θεός μας δημιούργησε ξεχωριστούς και ο λόγος για να ιδρυθεί η βασιλεία του με την σοφία όλων ημών, γι’ αυτό μην κάνουμε θεούς γιατί, είμεθα θεοί, γίναμε κατ’ εικόνα και ομοίωση. Μην αφήνουμε ανθρώπους να μας κάνουν τους Θεούς ή τους ιδιαίτερους ή τους απεσταλμένους, είμεθα όλοι αδελφοί και συνεργάτες. Ο ένας έχει χρείαν τον άλλον. Τελευταία να μην γίνουμε εμείς θεοί στους συνανθρώπους μας αλλά να γίνουμε όλοι κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Θεού.

Προσοχή: Να επενδύσουμε στο έλεος, στην αγάπη, στην αναγέννηση συνειδητά, διότι η αμαρτία βλάπτει αυτόν που την πράττει, αλλά και αυτόν που δεν την συγχωρεί. Προσοχή!

Ρίζα του Ιεσσαί: Από την ρίζα του Ιεσσαί ο οποίος είναι Εβραίος θα έρθει ο Σωτήρας, ο οποίος ήλθε και είναι ο Χριστός και σε αυτόν ελπίζουν σήμερα όλα τα έθνη. Ο λόγος, διότι έλυσε το μυστήριο του θανάτου διά της υπακοής στον Πατέρα Θεό και σήμερα γίνεται ο ίδιος φορέας της αιωνίου ζωής, αρκεί να τον ακολουθήσουμε και να μιμηθούμε τον τρόπο τον οποίο ζωοποίησε τον εαυτό του, ο οποίος είναι να εφαρμόσουμε τον νόμο του Θεού κάνοντας καλή χρήση του ελέους που χάρισε εις ημάς και δεύτερον να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο της βασιλείας το οποίο μας διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας και τον αναπτύσσει πάνω στην ζωή την άφθαρτη. Ο Χριστός έχει αδέλφια μου τα κλειδιά της ζωής και του θανάτου. Ας προσκολληθούμε κοντά του ώστε να ζήσουμε αιώνια μαζί του, μεταστοιχειώνοντας το σώμα μας διά της νουθεσίας του. Ας κάνουμε διά της ειλικρινούς μετάνοιας καινούργια αρχή και να είμεθα σίγουροι ότι η χαρά μας θα είναι ανεκλάλητη και αιώνια που ο Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος ήρθε στην ζωή μας.

Σκανδαλίζω - σκανδαλίζομαι: Ο κόσμος μας βρίσκεται σήμερα σε μία δυναμική λάθους τρόπου ζωής και λογικής, με φυσική συνέπεια οι περισσότεροι να ζουν κάτω από όλες τις αμαρτίες, «Μη μοιχεύσεις, Μη φονεύσεις, Μη κλέψεις, Μη ψευδομαρτυρήσεις, Μη επιθυμήσεις κ.λπ.», είτε με τα έργα, είτε με την σκέψη, τις οποίες ο νόμος του Θεού απαγορεύει και ο λόγος είναι, διότι γκρεμίζουν την βάση της ζωής, που είναι η αγάπη. Παρόλα αυτά όμως ο νόμος του Θεού, τις αμαρτίες αυτές τις συγχωρεί και ο λόγος, διότι ο Χριστός με το ανθρωποσωτήριο έργο του έθεσε άλλη μία εντολή, η οποία είναι το μέγα έλεος του Θεού. Το πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων όμως σήμερα, όταν συμμετέχουν οι συνάνθρωποι σε αυτές τις αμαρτίες, δεν μπορεί να τις συγχωρέσει. Έτσι κάποιοι άνθρωποι σκανδαλίζονται, συνειδητά ή ασυνείδητα και γκρεμίζουν την αγάπη. Ενθυμούμεθα το, ουαί στον σκανδαλιζόμενο, ουαί και στον σκανδαλίζοντα και οι δύο την πληρώνουν, διότι ο ένας προκαλεί και ο άλλος δεν συγχωρεί, έτσι η αγάπη χάνεται, ο Θεός χάνεται, η ζωή χάνεται. Ο νόμος ετέθη διά να διαφυλάξει την αγάπη, αφού όμως παραβιάζεται τότε γκρεμίζεται αυτή η αγάπη. Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν μόνο με μία σφαίρα αλλά και με έναν κακό λόγο όταν ειπωθεί. Ακόμα πεθαίνουν και με την αμαρτία που διαπράττουν οι γύρω τους και ο λόγος, διότι δεν ξέρουν να συγχωρούν και όπως είπαμε γκρεμίζεται η αγάπη και ο νόμος παραμένει ανεφάρμοστος.

Σήμερα υπάρχουν πολλές προκλήσεις μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων, όμως οι άνθρωποι του Θεού καλούνται να σηκώσουν την σημαία της αγάπης με στόχο να μην πληγώσουν τους συνανθρώπους τους, οι οποίοι δεν μπορούν να ορθοτομήσουν συνειδητά κατά Θεό κάτω από τέτοια σκάνδαλα. Τα οποία σκάνδαλα όταν τα ανακαλύπτουν κάποιοι, δεν μπορούν να τα ξεχάσουν εύκολα και αυτό, διότι τους χαλούν αυτό που έχτισαν χρόνια ολόκληρα για τον συνάνθρωπό τους, πιστεύοντας ότι δεν διέπεται από όλα αυτά τα λάθη και τις αμαρτίες. Ανακαλύπτοντας όμως, ότι δεν είναι ο συνάνθρωπος αυτό που πίστευαν, εισέρχονται σε αδιέξοδο και ο λόγος διότι τους αλλάζουν την ζωή, τις συνήθειες. Έτσι όλες αυτές οι αμαρτίες τους στενοχωρούν και τους οδηγούν σιγά-σιγά σε θάνατο ψυχής πρώτα και έπειτα σώματος. Δυστυχώς το ανθρώπινο γένος βρίσκεται συνέχεια κάτω από έναν ακήρυχτο πόλεμο, ο οποίος δημιουργεί εκατομμύρια θύματα. Εμείς αν θέλουμε να κάνουμε το θέλημα του Θεού ώστε να χτίσουμε στην αγάπη, στην ζωή είναι καλύτερα να τείνουμε στην αφιέρωση, η οποία μας δημιουργεί θείο έρωτα, ο οποίος έρωτας καλύπτει τις αντιθέσεις και τις απρέπειες που το σύστημα αναπτύσσει με μεγάλη οικειότητα σε εμάς αν δεν προσέξουμε. Να επενδύσουμε στο έλεος, στην αγάπη, στην αναγέννηση συνειδητά, διότι η αμαρτία βλάπτει αυτόν που την πράττει αλλά και αυτόν που δεν την συγχωρεί.

Σκεύος εκλογής: Μέχρι την ημέρα του Κυρίου την μεγάλη και επιφανή θα υπάρξουν πολλές αποστολές με ανθρώπους, οι οποίοι θα επιλεχθούν άνωθεν ώστε να εργαστούν ένα έργο θεόπνευστο. Όλους αυτούς τους ανθρώπους θα τους ονομάσουμε σκεύη εκλογής, υιούς και θυγατέρες. Όλους αυτούς ο Θεός θα τους συγκεντρώσει στο όρος το Άγιο ώστε να γίνει μία ποίμνη με έναν ποιμένα, τον Χριστό. Όλα αυτά συντελούνται σήμερα και είναι θέμα χρόνου να γίνει η παρουσία του λαού του Θεού ο οποίος θα πάρει το βασίλειο και θα έχει αυτό στον αιώνα τον άπαντα.

Σκιά του βουνού: Αφού για το βόδι που έχεις στον αγρό άνθρωπε φροντίζεις να μην μείνει νηστικό και ο λόγος διότι σου προσφέρει το γάλα, για αυτόν που με θυσία σε όλους τους τομείς αφιερώνοντας εαυτό στο θέλημα του Θεού, χορηγώντας ο Θεός σε αυτόν τα μέσα να αναγεννηθεί και να αναγεννηθείς, τα οποία στην συνέχεια με μεγάλη ευκολία και χαρά μεταφέρει και σε σένα, ώστε να κατέχεις την σοφία αυτή στην ζωή σου και εσύ αποδέχεσαι αυτή δοξάζοντας τον Θεό, δεν θα πρέπει και εσύ όταν περισσεύεις σε οτιδήποτε να χορηγείς και να μεριμνάς για τις ανάγκες του; Κάποτε ένας Πνευματικός είπε στον μαθητή του. Ο δάσκαλος του είπε είναι το βουνό και ο μαθητής η σκιά του. Να μην συμμετέχουμε λοιπόν στην ζωή του άλλου αντλώντας απ’ αυτόν την σοφία του Θεού ή ότι έχει όταν όλα είναι ωραία και θετικά, αλλά να συμμετέχουμε και στα δύσκολα της ζωής του, να συμμετέχουμε στους υλικούς και πνευματικούς του αγώνες. Με χαρά να πηγαίνουμε στο όρος Θαβώρ αλλά με χαρά να πηγαίνουμε και στον Γολγοθά.

Στενή πύλη: Ο νόμος του Θεού εδόθη διά να αυξηθεί το αγαθό μέσα στον άνθρωπο και το θέλημα του Θεού στην ζωή του, όμως, ήτο ανεφάρμοστος μέχρι την ημέρα του Κυρίου. Γι’ αυτό ο Χριστός φρόντισε διά της θυσίας του να δώσει το έναυσμα, την δυνατότητα στον άνθρωπο να μπορεί με την χάρη του Θεού και το μέγα έλεός του να ολοκληρώσει την εφαρμογή του νόμου και γι’ αυτό είναι καλός ο νόμος όταν διέπει τον άνθρωπο το έλεος του Θεού. Μέσω αυτού του ελέους στην συνέχεια δύναται ο άνθρωπος να στοιχειοθετήσει την ζωή του πάνω στο θέλημα του Θεού, πάνω στον νόμο του Θεού και να επέλθει η σύμπνοια μεταξύ των ανθρώπων, να δημιουργηθεί το ίνα εν ώσιν. Εξάλλου, ο νόμος του Θεού εδόθη για να φανεί η αμαρτία. Εάν δεν υπήρχε ο νόμος δεν θα καταλάβαινε ο άνθρωπος τον τρόπο που ενεργεί η αμαρτία στην ζωή του. Η οποία αμαρτία σήμερα κατάφερε και ενεργεί δυστυχώς με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εννοείται το θέλημα του Θεού, κάνοντας τους πάντες να ποιούν το λάθος, για σωστό. Το λάθος εμφανίζεται στην ζωή του ανθρώπου με την αμαρτία και δια αυτής κατόπιν τον επισκιάζει το κράτος του θανάτου επιφέροντας την φθορά και τον θάνατο στο σώμα του. Ο νόμος είναι καλός. Με αυτόν τον νόμο ανά χείρας και την σοφία του Θεού δύναται ο άνθρωπος να αναγεννήσει εαυτό και μετέπειτα να εξαλείψει την αμαρτία και από πολλούς άλλους ανθρώπους, ώστε να δοξάζεται ο Θεός σε μεγάλη ακτίνα δράσης.

Στολισμός της διδασκαλίας: Το να αρέσουμε στον πλησίον, στον αδελφό μας, στον συνάνθρωπο δεν είναι δύσκολο, αρκεί ένας καλός λόγος και δεύτερον τα λάθη που βλέπουμε να μην τα διατυμπανίζουμε αλλά με πνεύμα Θεού και σοφία Θεού να παρεμβαίνουμε την κατάλληλη στιγμή ώστε να βοηθούμε τον συνάνθρωπο να εξελιχτεί πνευματικά και να ελευθερωθεί από τις μικρότητες που τον διέπουν. Με αυτόν τον τρόπο θα αρέσουμε στον πλησίον μας και η οικοδομή του Θεού, η οικογένεια του Θεού θα αποκτήσει ευλογία σε όλους τους τομείς πνευματικούς και υλικούς, ώστε η χαρά του Πνεύματος του Αγίου να παράγει στο σώμα ημών πρωτεΐνες ενδορφίνης η οποία σταματάει το γήρας και μας περνά στην αιώνια ζωή με τα στοιχεία του πνεύματος, τα οποία όταν λειτουργούν εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο μέσα μας κάνουν το σώμα μας να παράγει και την μελατονίνη, η οποία ανανεώνει τα κύτταρα μας μέσω των βλαστοκυττάρων. Αυτά όλα μαζί μας κρατούν νέους και υγιείς. Το πνεύμα του Θεού μας κρατά υγιείς.

Στρατεύεσαι στην καλή εκστρατεία: Η καλή στρατιά αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαπαιδαγωγηθεί και έχουν δικαιωθεί πνευματικά υπό του Θεού. Αποτελείται από ακραιφνείς, δίκαιους, ειλικρινείς, αγαθούς ανθρώπους οι οποίοι είναι γεμάτοι στοιχεία Θεού, τα οποία και εκδηλώνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτούς τους ανθρώπους τους διακατέχει ζώσα πίστη και καλή, αγαθή προαίρεση. Μόνο με τα στοιχεία του Θεού, όταν εννοηθούν, μπορούν οι άνθρωποι να πετύχουν το ίνα εν ώσιν, ώστε να προβούν σε ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την αναγέννηση και την επανένταξή τους στις αρχές του Θεού. Για να ιδρυθεί η βασιλεία του Θεού, χρειάζονται άνθρωποι του Θεού που να εργάζονται με θυσία στον υλικό και στον πνευματικό τομέα. Εύχομαι, η Φωνή Θεού να αποτελείται από αυτή την καλή στρατιά, ειδικότερα σήμερα που οι άνθρωποι του Θεού έχουν χαθεί από τις κοινωνίες, ώστε να λάβουν χώρα οι επαγγελίες.

Συμμετοχή της γυναικός: Στο Ορθόδοξο δόγμα αλλά και σε άλλα δόγματα έχουμε παραδείγματα από γυναίκες που υπερέβησαν την αγιότητα. Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς σε μία γυναίκα, η οποία έχει τις πνευματικές προϋποθέσεις να τις απαγορέψουμε να κηρύττει τον Χριστό. Αν είναι δυνατόν! Ο Θεός δεν βλέπει γυναίκα ή άνδρα, βλέπει τα τέκνα του τα οποία όταν εφαρμόζουν τα συστήνει, είτε είναι γυναίκα, είτε είναι άνδρας. Χρειάζεται να προσέχουμε ώστε να μην πέφτουμε σε παγίδες. Η γυναίκα αλλά και ο άνδρας μπορούν να διδάσκουν αν έχουν το πνεύμα του Θεού, να αυθεντεύη όμως η γυναίκα επί του ανδρός απαγορεύεται, αλλά και τα δύο φύλα απαγορεύεται να αυθεντεύουν. Η συνεργασία και η αγάπη να στοιχειοθετεί την ζωή και των δύο φύλων. Τι σημασία έχει ποιος δημιουργήθηκε πρώτος ή ποιος έκανε πρώτος το λάθος. Και οι δύο το ίδιο λάθος έκαναν. Η Εύα δεν συμβουλεύτηκε τον άνδρα της (Αδάμ) και ο Αδάμ δεν συμβουλεύτηκε τον Θεό. Σημασία έχει ποιος κάνει το θέλημα του Θεού σήμερα. Άλλωστε, με το έλεος του Χριστού όλοι μπορούν να εισέλθουν στα Αγια των Αγίων Ο Θεός θέλει να μας διέπει ταπείνωση και όχι επιπόλαιες λύσεις προς αποφυγή ευθυνών, γι’ αυτό όλοι μας έχουμε πέσει στην αμαρτία ώστε όλοι μας διά του ελέους του Θεού να εισέλθουμε στα άγια σκηνώματα αυτού και κατόπιν να σταθούμε στο βήμα του Θεού καθαροί γεμάτοι ουρανόδρομη σοφία.

Συναγωνιζόμενοι εν μια ψυχή: Να στηρίζουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την δόξα του Κυρίου, οι οποίοι γίνονται αιτία να αναγεννηθούμε και να επιδιώκουμε στόχους που αναπτύσσουν την ζωή, αφού αυτοί μας δίνουν τα πνευματικά χωρίς μέτρο και εμείς να τους δίνουμε ότι χρεία έχουν, ώστε να έχουν απεριόριστη δυνατότητα να μεταδίδουν το Ευαγγέλιο της βασιλείας. Αυτός ο κόσμος δεν έχει αγάπη, ζει, κινείται, αναπτύσσεται με τα χρήματα. Επομένως, ας τους βοηθούμε, ο τρόπος, η αγάπη βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα.

Συνθήκες αφθαρσίας: Το έλεος του Θεού μας καταδιώκει κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε χρονική στιγμή που ζούμε. Ας του κάνουμε λοιπόν καλή χρήση και ας δοξάσουμε τον Θεό για την σταυρική του θυσία διά της οποίας εξασφάλισε σε εμάς την ζωή την αιώνια. Το μέγα έλεος το παίρνουμε από τον Θεό με την ειλικρινή μετάνοια και το δίνουμε χωρίς μέτρο σε όλους τους συνανθρώπους μας. Όταν ο άνθρωπος δεν έχει γνωρίσει το μέγα έλεος και την αξία του, τότε αποκτά αυστηρή συνείδηση και πέφτει στην παγίδα, ώστε ούτε τον εαυτό του να μην μπορεί να συγχωρέσει αλλά ούτε και τους συνανθρώπους του. Η κατάσταση αυτή τον φέρνει σε αδιέξοδο, έχοντας συνέχεια με τον εαυτόν του αλλά και με τους γύρω του έναν ανήλεο πόλεμο, τον οποίον προκαλεί εις αυτόν η άγνοια. Η κρίση που μετέπειτα προκαλείται από τον ίδιο, του ανάβει μέσα του μία φωτιά η οποία κατακαίγει ότι αγαθό και καλό υπάρχει. Το πνεύμα μας λοιπόν όταν διέπεται από το έλεος του Θεού δημιουργεί μέσα μας συνθήκες αφθαρσίας, γι’ αυτό να ευχαριστούμε τον Θεό μέρα-νύχτα ο οποίος μας δίνει την δυνατότητα να γίνουμε αιώνιοι, άφθαρτοι και αθάνατοι.

Σωτήριος χάρις του Θεού: Ο Θεός πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν. Αυτό να επιζητούμε και εμείς ώστε να μας διακατέχει επιμονή, υπομονή, αγάπη και στοιχεία ευγενούς άμιλλας. Απαγορεύονται οι απειλές και οι αντιπαλότητες.

Τέλεια εγχείρηση:  Ο Λόγος του Θεού όταν διακατέχεται από το πνεύμα του Θεού και εκδηλώνεται με αγάπη κάνει τέλειες εγχειρήσεις στον πνευματικό τομέα, οι οποίες χωρίς πόνο επιφέρουν την θεραπεία. Όταν γίνεται έλεγχος και οι άλλοι πονάνε, τότε αυτό κρύβει εμπάθεια και καλό είναι να δοθεί προσοχή, διότι η κακία γυρίζει σε όποιον την εργάζεται.

Τετυφωμένος:  Είναι ο δαιμονισμένος, ο οποίος δεν βρήκε τίποτα και το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί σκάνδαλα. Απ’ αυτόν να απέχουμε, ούτε σχόλια ούτε συζήτηση μαζί του, όμως, να τον αγαπούμε και να προσευχόμεθα γι’ αυτόν.

Τηρώ τα απλά – ζω τα επουράνια: Πάντες οι ιθύνοντες των ποιμνίων του Χριστού θα πρέπει να αγωνίζονται ώστε να κοσμούνται από όλες τις δωρεές και ιδιότητες του Θεού. Όμως, θα προσέξουμε κάτι. Είναι πολλοί που παίρνουν το Ευαγγέλιο από κάποιους ανθρώπους και μετά παρατηρούν την ζωή τους σε σημείο να τους κρίνουν. Είναι ελεύθεροι εάν δεν τους αρέσει κάτι στην πορεία της πνευματικής ζωής αυτού που τους μίλησε, να διαφωνήσουν μαζί του, με το πνεύμα της ευγενής άμιλλας και να επιλέξουν έναν άλλο δρόμο. Απαγορεύεται όμως αυτό που θεωρούν λάθος στον αδελφό, επειδή ο Θεός τους φώτισε πνευματικά διαφορετικά, να το βλέπουν ως λάθος και να τον κρίνουν και να τον καταδικάζουν. Αν θέλουμε να διακονούμε τον λαό του Θεού, θα πρέπει να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο του Θεού με υπευθυνότητα και πνευματική σοβαρότητα. Δεν μπορούμε να θέλουμε να εργαστούμε το αγαθό και να προβαίνουμε σε ενέργειες που δημιουργούν σκάνδαλα και καταστρέφουν την αγάπη, η οποία είναι η βάση της ζωής. Ας τηρήσουμε τα απλά για να ζήσουμε τα επουράνια. Να μας διακατέχει ζώσα πίστη ώστε να εργαζόμεθα την ωριμότητα της πίστεως μέχρι να φέρουμε την αποστολή μας εις πέρας. Η πίστη είναι μέγα μυστήριο και ενεργεί διά του λόγου ή διά της προσευχής. Να μείνουμε στο αγιαστήριο μέχρι ο λόγος μας να λαμβάνει όταν εξέρχεται από το στόμα μας υλική υπόσταση, ώστε να μπορούμε να ελεούμε διά του Χριστού τους ανθρώπους εκείνους που ο διάβολος οδήγησε σε αδιέξοδο και ο Θεός έφερε δίπλα μας.

Υγεία: Το πνεύμα του Θεού μας κρατά υγιείς. Υγεία έχει αυτός ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη ευεξία, που σημαίνει ψυχική υγεία, νοητική υγεία, κοινωνική υγεία, βιολογική υγεία σε όλα τα επίπεδα. Υγεία δεν σημαίνει η απουσία μόνο της ασθένειας και ο λόγος, διότι ένας άνθρωπος όταν κάνει εξετάσεις αίματος ο γιατρός του λέει ότι όλα είναι καλά, ενώ ο ίδιος δεν νιώθει καλά. Ο άνθρωπος, θα πρέπει να το καταλάβουμε άπαξ διαπαντός ότι δεν είναι μόνο βιολογικός, δεν είναι ένα κομμάτι κρέας, είναι ψυχοσωματικός και οι λειτουργίες του σώματος αναπαραγωγής άφθαρτων στοιχείων, χρειάζονται την αναγέννηση του πνεύματος του Θεού, το οποίο ζωοποιεί. Εάν θέλουμε να ζήσουμε, χρειαζόμεθα στις μεταξύ μας σχέσεις καινούργια αρχή και επαναπρογραμματισμό, ο οποίος να γίνει δια της Φωνής Θεού. Μέσα μας υπάρχει η αφθαρσία, το δέντρο της ζωής σε όλο μας το σώμα, αλλά δυστυχώς κοιμάται σήμερα και ο λόγος, διότι εμείς κοιμόμαστε πνευματικά αφού υιοθετούμε τον θυμό, τα συμφέροντα, τις πονηρίες, τον εγωισμό, το ψέμα κ.λπ.. Όλα αυτά δεν παράγουν ενδορφίνη αλλά τοξίνη και δημιουργούν ελεύθερες ρίζες οξυγόνου οι οποίες δεν φέρνουν ζωή αλλά θάνατο. Οι επιστήμονες λένε ότι 10 μικρογραμμάρια ενδορφίνης κοστίζουν από 25 έως 30 χιλιάδες δολάρια. Φανταστείτε πόσο πλούσιοι είμαστε αφού αυτή η ενδορφίνη δημιουργείται όταν χαιρόμαστε. Φανταστείτε τι πλούτο έχουμε μέσα μας και εμείς αναλωνόμαστε σε μικρότητες. Ας κάνουμε καινούρια ζωή με οδηγό την αγάπη χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, σοφία Θεού και επιστήμη, αυτά είναι η στερέωση των καιρών για όσους έχουν προορισμό σωτηρίας. Όσοι δεν έχουν θα ασχοληθούν με τον κόσμο, με τις θρησκείες, με τα συμφέροντα, με τα εντάλματα των ανθρώπων. Ο Θεός δεν έδωσε την ζωή του για να δημιουργήσει ανθρώπινα εντάλματα αλλά για να φτιάξει όντα τα οποία να είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση, άφθαρτα, αθάνατα, αιώνια. Ο Θεός δεν είναι Θεός νεκρών αλλά ζώντων.

Υγιαίνουσα διδασκαλία: Η υγιαίνουσα διδασκαλία είναι ο Λόγος του Θεού, ο οποίος οδηγεί τον άνθρωπο στην μετάνοια. Στην συνέχεια ο πνευματικός καθαρισμός επιφέρει στην ζωή του ανθρώπου την αναγέννηση, η οποία φέρνει την αγιότητα. Αγιότητα σημαίνει εγκέφαλος με όλες τις δυνατότητες ζωής, ο οποίος δεν παθαίνει πτώση, διακατεχόμενος ο άνθρωπος (άγιος) από ζώσα πίστη, από αγάπη ανυπόκριτη, από την άπειρη σοφία του Θεού. Ακόμα, ο άνθρωπος του Θεού που διέπεται από την υγιαίνουσα διδασκαλία διακατέχεται και από ταπείνωση, η οποία εμπεριέχει την πλήρη εμπιστοσύνη στον Πατέρα Θεό, την κένωση δηλαδή του εαυτού του και την παράδοση αυτού στον Αγιο Θεό. Υγιαίνουσα διδασκαλία είναι να βρει ο άνθρωπος όλες τις πηγές της άφθαρτης ζωής μιμούμενος τον Χριστό, ώστε να καταργήσει από την ζωή του όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να του επιφέρουν την φθορά και τον θάνατο. Υγιαίνουσα διδασκαλία διέπει εκείνον τον άνθρωπο που ζει με τον Θεό, βλέπει τον Θεό, συναντά αυτόν, συνδιαλέγεται και ακούει αυτόν. Υγιαίνουσα διδασκαλία είναι αυτή η οποία δημιουργεί λαό Θεού που πληροί όλες τις πνευματικές ιδιότητες του Θεού, με βάση το ίνα εν ώσιν και την κατάλληλη σοβαρότητα απέναντι στις επιδιώξεις του Θεού.

Υπερβατικοί στόχοι: Αφού κάθε αγαθή προσπάθεια είναι καλή και αγιάζεται, ας κοιτάξουμε την αποστολή μας και αυτή ας φέρουμε εις πέρας. Η αποστολή μας είναι η μετάνοια, η αναγέννηση, η κατάργηση της αμαρτίας, η κατάργηση της φθοράς και του θανάτου από τα σώματα ημών αναπτύσσοντας στην ζωή μας το Ευαγγέλιο της βασιλείας, πρώτα διά της ατομικής κρίσης μέσα μας και κατόπιν διά της εξάπλωσης του θελήματος του Θεού και γύρω μας. Αυτή την αποστολή έχουμε. Ας τείνουμε διά του αγιασμού στους υπερβατικούς στόχους που ο Θεός έθεσε μέσα μας.

Υπερέχουσα οδός: Αν η γυμναστική, ο αθλητισμός χορηγεί σε εμάς σώμα γεμάτο ζωή, ο Λόγος του Θεού αναφέρει μια υπερέχουσα οδός, την ευσέβεια. Η ευσέβεια χορηγεί στα μέλη του βιολογικού σώματός μας άφθαρτη ζωή και αυτό γιατί ζωοποιεί περισσότερο τα μέλη του σώματος, από την σωματική άσκηση. Ο ίδιος ο Χριστός φανέρωσε ότι το πνεύμα εστί το ζωοποιόν. Αν λοιπόν το σώμα έχει ανάγκη την γυμναστική, φανταστείτε πόσο ανάγκη έχει την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού. Εμείς σήμερα μετά από πολλά χρόνια είδαμε και καταλήξαμε ότι η ευσέβεια, η αγάπη, η υπακοή, η υπέρβαση στο να προβούμε σε ενέργειες που μας αναπτύσσουν το θέλημα του Θεού, θα μας εξασφαλίσουν και θα μας χαρίσουν την παρούσα και την μέλλουσα ζωή, εκπληρώνοντας τις επαγγελίες, οι οποίες χρειάζονται πρώτα να πιστευτούν, να καλλιεργηθούν και τελευταία διά της παρουσίας ημών να εκπληρωθούν.

Υπομονή: Είναι γραφικό, εν τη υπομονή υμών κτήσασθε τας ψυχάς υμών, ο υπομείνας εις τέλος ούτος σωθήσεται, υπομονή έχετε χρείαν. Η υπομονή είναι αγωνιστικό όπλο ώστε να μην βγάζουμε εύκολα και επιπόλαια συμπεράσματα. Ο Θεός έχει υπομονή, αιώνες τώρα περιμένει τον άνθρωπο, τον συγχωρεί αιώνες, τον ευλογεί αιώνες περιμένοντας με υπομονή την επιστροφή του στην αρχική του κοιτίδα, στην γη της επαγγελίας, στην χώρα των ζώντων, στην ζωή την αιώνια, στον αγιασμό, στον καθαρισμό, στην αναγέννησή του. Η υπομονή θα πρέπει να διακατέχει και όλους εμάς ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας, οι οποίοι είναι ο καθαρισμός, ο αγιασμός, η αναγέννηση, η θέωση, η εξάπλωση και επικράτηση της βασιλείας του Θεού μέσα μας και γύρω μας με τα στοιχεία της ζωής, τα οποία θα πρέπει να μας διέπουν.

Φύλαττε σεαυτόν καθαρόν: Να μην βγάζουμε επιπόλαια συμπεράσματα επειδή κάποιοι δείχνουν ότι έχουν χαρεί που μας γνώρισαν ή δείχνουν ενθουσιασμό με την διδασκαλία που μας διακατέχει. Χρειάζεται χρόνος για να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που έρχονται δίπλα μας και χρειάζεται να έχουν τις σχετικές δοκιμασίες οι οποίες αντιμετωπίζονται με την εξάπλωση του θελήματος του Θεού. Αφού κατόπιν με το παράδειγμά τους αποδείξουν σε Θεό και ανθρώπους ότι υπερνικούν τα πάντα, σκάνδαλα ή πειρασμούς και αγέρωχοι συνεχίζουν τον αγώνα του καθαρισμού και του αγιασμού κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, τότε να ενισχύουμε τον αγώνα τους με σοφία Θεού και χαρίσματα τα οποία θα τους εξασφαλίσουν θεόπνευστη χαρά. Ακόμη, χρειάζεται προσοχή στα οικεία ή συγγενικά μας πρόσωπα, διότι έχουμε αδυναμία και άθελά μας μπορεί να κάνουμε σοβαρό λάθος σε σημείο να επικρατήσει μέχρι και διχασμός.

Φωνή Θεού: Εμείς σαν Φωνή Θεού έχουμε εντολή να ερευνάμε τον Λόγο του Θεού και την επιστήμη και την σοφία του κόσμου. Στην συνέχεια μέσα από το πνεύμα της ευγενής άμιλλας να αναπτυσσόμεθα σε προσωπικό και γενικό επίπεδο. Μέσα στην Φωνή Θεού μπορούμε, ακόμη και διαφωνούντες, να συμφωνούμε, αυτό είναι το πνεύμα του Θεού.

Φωνή Θεού: Η Φωνή Θεού δεν θα εξαπλωθεί με το να προσπαθεί να πείσει τους άλλους ή να τους προσηλυτίσει με δόλο. Η Φωνή Θεού θα εξαπλωθεί, διότι ο Θεός το θέλει να εξαπλωθεί μέσα από την σιωπή. Η Φωνή Θεού δεν θέλει κανείς να επιδιώξει την εξάπλωση. Θέλει όλοι να εφαρμόσουμε και να φανερώνεται ο Θεός στην ζωή μας. Αυτή είναι η καλύτερη εξάπλωση.

Φωνή Θεού: Η Φωνή Θεού δεν οικοδομεί σε ξένο θεμέλιο, η Φωνή Θεού κηρύττει το Ευαγγέλιο της βασιλείας και καλεί στους κόλπους της όσους δεν έχουν πνευματική οικογένεια, ώστε να αποκτήσουν οικογένεια όπου μέσα σε αυτήν θα σπουδάζουν την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού. Μάλιστα θα βρουν την ζεστασιά των πνευματικών ανθρώπων, θα βοηθηθούν στα προβλήματα τους, θα επιδιώξουν την αναγέννηση, τον καθαρισμό, την ζώσα πίστη, την αγάπη, την ενότητα, την άφθαρτη ζωή. Τα μέσα υπάρχουν ώστε να πετύχουν τους στόχους αυτούς όλοι όσοι επιθυμούν να προσκολληθούν στην Φωνή Θεού. Μετέπειτα όλοι μαζί θα αποτελέσουμε την οικογένεια του Θεού, η οποία θα σταθεί στο όρος του Θεού να αγκαλιάσει διά Ιησού Χριστού όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου δόγματος. Η Φωνή Θεού δεν δημιουργήθηκε από τον Θεό ώστε να δημιουργήσει ένα νέο δόγμα, ένα νέο χριστιανικό σωματείο αλλά για να χτίσει στον κόσμο την εκκλησία της Φιλαδέλφειας, η οποία είναι προφητική εκκλησία και θα αποτελείται από αναγεννημένους ανθρώπους πολλών δογμάτων και μη οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να δέχονται την άποψη, την θρησκευτική συνείδηση και την ελευθερία του άλλου. Η Φωνή Θεού δημιουργήθηκε ώστε να συμπληρώσουν οι Χριστιανοί τα ελλείποντα και να επαναπροσδιορίσουν τους αληθινούς στόχους οι οποίοι καθιστούν τον άνθρωπο θεό. Είναι γραφικό, θεοί είστε και υιοί υψίστου πάντες. Αυτή είναι η αποστολή μας και με όλες μας τις δυνάμεις θα την φέρουμε στην ζωή μας.

Φωνή Θεού: Σαν Φωνή Θεού, θα έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό και δεν θα μπαίνουμε σε διαλόγους, σε διαμάχες και πνευματικές αντιπαλότητες με κανέναν αδελφό που εργάζεται το θέλημα του Θεού, διότι γνωρίζουμε ότι έχουμε διαφορετική αποστολή.

Φωνή Θεού: Ο κόσμος μας διέπεται από εντάλματα ανθρώπων, από στερεότυπα και από θρησκείες. Εμείς σαν Φωνή Θεού θα εργαζόμαστε πάνω στο θέλημα του Θεού, το οποίο είναι διατυπωμένο μέσα στον Λόγο του Θεού, ελευθερώνοντας εαυτούς από τα στερεότυπα του κόσμου. Είναι αλήθεια, ότι η διδασκαλία του Χριστού απέχει από τις θρησκείες του κόσμου, οι οποίες πιστεύουν ότι η βασιλεία του Θεού έρχεται μετά τον φυσικό θάνατο. Εμείς πιστεύουμε, ότι η βασιλεία του Θεού εντός ημών εστί και εκδηλώνεται με εξουσίες, με καρπούς, με χαρίσματα, με σημεία και με αποκορύφωμα όλων την μεταστοιχείωση του σώματος, από φθαρτό σε άφθαρτο.

Φως στους εισερχόμενους ή σκότος;: Τα πάντα είναι γυμνά και τετραχηλισμένα ενώπιον Θεού αλλά και ανθρώπων. Ας κάνουμε εμείς το έργο που ο Θεός μας εμπιστεύθηκε και να είμαστε σίγουροι ότι αν είμεθα του Θεού θα μας συστήσει ο Θεός και τα καλά μας έργα θα βρουν ανταπόκριση από πολλούς ανθρώπους. Αν δεν είμεθα του Θεού τότε θα μας φάει η μοναξιά και το αδιάλειπτο κατηγορώ, καταδικάζοντας τους πάντες και δικαιώνοντας μόνο τον εαυτό μας στην δική μας λογική, λέγοντας ότι μόνο ο Θεός μας αγαπά, μόνο ο Θεός μας καταλαβαίνει και κανείς άνθρωπος. Ας μάθουμε άπαξ διαπαντός πως τις πτώσεις και τους εχθρούς τους δημιουργούμε μόνοι μας (εκτός  από τους εχθρούς που δημιουργεί η αγαθή προσπάθειά μας, διότι αυτοί δεν συμμετέχουν στην αναγέννηση προς την οποία ο Θεός παροτρύνει τον άνθρωπο). Αν θέλουμε να μάθουμε τι είμαστε, να ρωτήσουμε τους γύρω μας και να μαζέψουμε τα λόγια τους, ώστε να μας νουθετήσουν όταν μάθουμε την αλήθεια και όχι να μας δαιμονίσουν. Να μάθουμε να ακούμε τους άλλους και τον Θεό και όχι την καλοκαγαθία την δική μας, η οποία μικραίνει τα δικά μας λάθη και μεγαλοποιεί των συνανθρώπων μας.

Φωτισμός της δόξας του Θεού: Ο σοφός Σολομών όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση του Ισραήλ ήταν πολύ μικρός. Γενόμενος βασιλιάς παρόλο το μικρό της ηλικίας του, σκέφτηκε να ζητήσει από τον Θεό να του δώσει σοφία. Ο Θεός εισάκουσε την προσευχή του λόγω της καθαρότητας και της αγνότητας που τον διακατείχε καθώς και της απλότητάς του και επειδή δεν ζήτησε από τον Θεό εξουσία, ούτε δόξα αλλά σοφία Θεού. Ο Θεός βλέποντας την καρδιά του, του χορήγησε τέτοια σοφία που διαπέρασε τους αιώνες. Έτσι, μέσω αυτής κατάφερε να κυβερνήσει τον λαό του. Επομένως, δεν παίζει ρόλο το μέτρο της ηλικίας ενός ανθρώπου αλλά το μέτρο της σοφίας που τον διακατέχει. Να κηρύττουμε με σοφία Θεού, ώστε να αποκωδικοποιήσουμε όλα τα μυστήρια της ζωής που υπάρχουν για να μπορέσουμε μέσω αυτής της σοφίας να εισέλθουμε στα βάθη του Θεού όπου εκεί θα ζήσουμε ως θεοί συνδιαλεγόμενοι με θεούς. Για να αποκτήσουμε σοφία Θεού ξεκινάμε την μελέτη πάνω στον Λόγο του Θεού, κατόπιν αφιερώνουμε χρόνο πάνω στην προσευχή, στο αγιαστήριο. Αυτά τα δύο θα μας οδηγήσουν στον θρόνο του Θεού και θα βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη το Ευαγγέλιο του Θεού, το οποίο σήμερα λόγω των συνθηκών της ζωής αγνοούν οι περισσότεροι.  

Χάρις: Όσοι ακολουθούν τον Χριστό ανεξαρτήτου δόγματος έχουν μέσα τους το αγαθό και αυξάνουν στην γνώση, στην σοφία του Θεού, η οποία τους δυναμώνει πνευματικά μέσα από τον πνευματικό διάλογο. Αυτή είναι η χάρη του Θεού, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας προς οικοδομή της εκκλησίας της Φιλαδέλφειας.

Χάρις: Η  χάρη του Θεού είναι αυτή που μας κρατά στην ζωή, που μας αναπτύσσει την πνευματική και την υλική ζωή μας με σκοπό την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου. Η χάρη του Θεού εμφανίζεται στον άνθρωπο που τον διέπει σοφία Θεού και δύναμη στο να κάνει το θέλημα του Θεού. Όταν φύγει η χάρη θα εξαφανιστούν οι επιδιώξεις του Θεού από την ζωή μας, θα μας διέπει μωρία, θα μας διέπει ανταγωνισμός μέσα στις κοινωνίες οι οποίες θα συντελούνται με αθέμιτους τρόπους, θα μας διέπει φιλαργυρία, θα μας διέπει ασοφία, θα μας διέπει θυμός, θα μας διέπει στενοχώρια, θα μας διέπει ο διάβολος. Θα το καταλάβουμε όταν δεν θα έχουμε χάρη, διότι θα ζούμε χωρίς να έχουμε ζωή, θα είμαστε ζωντανοί-νεκροί και ο λόγος διότι ούτε ειρήνη θα έχουμε, ούτε ουρανόδρομοι στόχοι θα μας διέπουν. Με λίγα λόγια όταν δεν θα έχουμε χάρη, θα αφεθούμε σε ότι είναι αξιόλογο και θα αναπτύξουμε ότι είναι ευτελές. Μη γένοιτο!

Χάρις: Η χάρη του Θεού θα περισσέψει στην ζωή μας, όταν θα μας διέπει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο κάλεσμα του Χριστού, θέτοντας εαυτό ως λίθο ζώντα, σε σημείο το Ευαγγέλιο της βασιλείας να κηρύττεται διά της ζωής μας, ώστε να γινόμεθα αιτία να δοξάζεται ο Θεός σε μεγάλη ακτίνα δράσης.

Χαρμόσυνο μήνυμα: Τα αγαθά της γης και του ουρανού ευφραίνεται ο άνθρωπος διά του ελέους του Χριστού, το οποίο δίδεται σε όλους χωρίς μέτρο. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει, καν καθ’ ημέραν αμαρτάνης, καθ’ ημέραν μετανόει. Αυτό να κάνουμε και να μην το βάζουμε κάτω. Με έναν συνεχόμενο αγώνα ο τρόπος ζωής του Χριστού θα γίνει και δικός μας τρόπος ζωής, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να γίνουμε κληρονόμοι, συγκληρονόμοι και συμμέτοχοι της δόξης του Θεού.

Χαρμόσυνο μήνυμα: Να παραγγείλουμε σε όλους ότι πρέπει να μετανοήσουμε. Κατόπιν να αναγεννηθούμε παίρνοντας όλοι εις χείρας ημών το Ευαγγέλιο του Χριστού, την Καινή Διαθήκη, εμπλουτίζοντας τον νου μας με την σοφία του Θεού και κάνοντας αυτόν νου Χριστού, εκδηλώνοντας αυτή την αποκεκρυμμένη σοφία του Θεού στην ζωή μας.

Χρόνος: Ο Χριστός έκανε τα του νόμου και δικαιώθηκε υπέρ της αληθείας του νόμου ο οποίος έλεγε, ο ποιήσας ταύτα ζήσεται. Παρόλα αυτά έδωσε την ζωή του λύτρο αντί πολλών ώστε και εμείς μέσω του μέγα ελέους που μας χάρισε, να κερδίσουμε χρόνο ώστε να τον εφαρμόσουμε, όμως, επειδή ο χρόνος φεύγει ανεπιστρεπτί θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε αυτόν τον χρόνο που έχουμε διότι καλύτερο είναι το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Ο τρόπος που εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο είναι η αφιέρωση. Αυτή δημιουργεί προϋποθέσεις ζωής ώστε να ολοκληρώσουμε την αναγέννησή μας, η οποία επείγει.

Ψάλλουσι νέαν ωδήν: Ο Θεός δοξάζεται με το να συλλάβουμε το θέλημά του ώστε με τον σχετικό αγώνα να το αναπτύξουμε στην ζωή μας. Όταν έχουμε αγιότητα δοξάζεται ο Θεός, όταν έχουμε ζωή δοξάζεται ο Θεός, όταν έχουμε σοφία Θεού η οποία διέπεται από την αναμαρτησία δοξάζεται ο Θεός, όταν τον μιμούμεθα κάθε στιγμή της ζωής μας δοξάζεται ο Θεός, όταν νικήσουμε την αμαρτία η οποία επιφέρει τον θάνατο ψυχής και σώματος δοξάζεται ο Θεός, όταν κηρύττουμε το Ευαγγέλιο του Χριστού χωρίς συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες δοξάζεται ο Θεός, όταν η αφθαρσία επικρατήσει της φθοράς δοξάζεται ο Θεός. Ο Θεός δεν δοξάζεται με το να λέμε ότι είμεθα Χριστιανοί και να απέχουμε από το θέλημά του. Ο Θεός δεν δοξάζεται με το να επιζητούμε να πεθάνουμε ώστε να πάμε στην άλλη ζωή όπου εκεί θα συναντήσουμε τον Χριστό και θα ζούμε καλά. Ο Χριστός αναστήθηκε, δεν ξαναπέθανε και αν θέλουμε να τον βρούμε μην τον αποζητάμε στους ουρανούς αλλά πρώτα μέσα μας και κατόπιν θα μας επισκεφτεί αυτός ώστε να διαφωτίσει τον εσωτερικό μας κόσμο και να διαυγάσει και συμπληρώσει εις ημάς τα ελλείποντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου