Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Εγερθώμεν εκ του ύπνου:Εγερθώμεν εκ του ύπνου: Θα πρέπει να εγερθούμε από τον ύπνο της άγνοιας, της ημιμάθειας και της μικρότητας, αποδεχόμενοι συστήματα τα οποία γκρεμίζουν την αγάπη. Η σωτηρία είναι πλησιεστέρα ειδικότερα σήμερα, διότι έχουν δημιουργηθεί με το κάλεσμα που λάβαμε οι προϋποθέσεις εκείνες που αναπτύσσουν τον Θεό στην ζωή μας, πνευματικές δυνατότητες αλλά και επιστημονικές δυνατότητες. Εξάλλου είναι επαγγελία ότι, σοφία δε και επιστήμη θέλουσιν είσθαι η στερέωσις των καιρών και η σωτήριος δύναμις, αφού η επιστήμη επιβεβαιώνει σήμερα την ανάγκη του σώματος να διέπεται από χαρά, από αγάπη, από συγχώρεση, από μη μικρότητες οι οποίες φέρνουν την ταραχή στην ψυχή και στο σώμα. Νομίζω ότι θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο που έχουμε ώστε να τον καλλιεργήσουμε κατά Θεό αναπτύσσοντας τα στοιχεία αυτού και τις ιδιότητές του. Ο Κύριος δεν επικέντρωσε τον αγώνα του σε τύπους θρησκευτικούς, σε φιλοσοφικές συζητήσεις, αλλά σε έργο θυσίας και αγάπης. Αυτόν τον σκοπό άλλωστε έχει η παρουσία του Θεού στην ζωή μας. Σήμερα είναι ο καιρός να ξυπνήσουμε, διότι η επιστήμη φανερώνει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτόν του με τα εντάλματα των ανθρώπων, ούτε αναπτύσσοντας ασυνείδητα ξερούς τύπους ή θρησκείες αλλά συνειδητοποιώντας την διδασκαλία του Θεού, η οποία εκδηλώνεται μέσα στον Λόγο του Θεού (Καινή Διαθήκη). Ο Λόγος του Θεού μας οδηγεί στην μετάνοια, στην αναγέννηση, στην αφθαρτοποίηση του σώματος, διότι το DNA μας για να ζήσει σωστά, ώστε να μην υπολειτουργεί, δεν χρειάζεται ασυνείδητες επιδιώξεις, αλλά χρειάζεται να έχουμε αναπτυγμένους τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος οι οποίοι διαφυλάττουν την ζωή μας σε γονιδιακό επίπεδο. ʼλλωστε δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε ενώπιον του Θεού αναπτύσσοντας μόνο θρησκευτικούς τύπους, αδιαφορώντας για τα στοιχεία του Θεού, για τις ιδιότητες του Θεού οι οποίες μας καθιστούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε πνευματική εγρήγορση χαρίζοντάς μας ευεξία, ανεκλάλητη χαρά και αγάπη ανυπόκριτη. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε εγκέφαλο και τον έχουμε για να τον εξελίξουμε κατά Θεό ώστε να λειτουργήσει με σοφία Θεού, παρέχοντας, αφού ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματικός, ευεξία και υγεία στο σώμα ημών. Αν θέλουμε να γνωρίσουμε τον Θεό και να εισέλθουμε στην ζωή την άφθαρτη, την αιώνια θα πρέπει να φανερώσουμε αγάπη. Ο Θεός δεν βρίσκεται σε προσπάθειες οι οποίες κινούνται έξω από την θυσία, η οποία θυσία στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό. Αν θέλουμε την ζωή, να δώσουμε αγάπη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρισκόμεθα, μόνο έτσι θα βρούμε την αγάπη του Θεού ο οποίος αναφέρει, καθ' όσον εκάμετε εις ένα τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εις εμέ εκάμετε.

Εικών του Θεού: Θεός, Χριστός, Πνεύμα Αγιο είναι ένα. Εάν δεν δεχτούμε ένα από τα τρία, δεν μπορούμε να εξελιχτούμε. Χρειάζεται να έχουμε καλή προαίρεση και τα αισθητήρια γεγυμνασμένα. Να εμπιστευτούμε το Ευαγγέλιο του Χριστού το οποίο εγράφη με το αίμα του ιδίου του Θεού, προς λύτρωση της ψυχής και του σώματός μας. << Φανερωθείσαν δε τώρα διά της επιφανείας του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, όστις κατήργησε μεν τον θάνατον, έφερε δε εις φως την ζωήν και την αφθαρσίαν διά του ευαγγελίου >>.

Ειρήνη: Η ειρήνη φανερώνει άνθρωπο με πλήρη πνευματική ωριμότητα διότι ειρηνεύει με τα πάντα, τα οποία μεταφράζει ως σοφία Θεού, ως θέλημα Θεού. Η ειρήνη έρχεται πρώτη, είναι ο Χριστός ο οποίος τόνισε στους μαθητές το ειρήνη υμίν. Πάνω στην ειρήνη του Χριστού θα χτιστεί η βασιλεία του Θεού, πρώτα μέσα μας και μετέπειτα διά της Φωνής Θεού και γύρω μας. Κατά την γέννηση του Κυρίου οι άγγελοι έψαλαν το δόξα εν υψίστοις θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία. Όλοι οι καρποί για να αναπτυχθούν χρειάζονται εποχές οι οποίες έχουν ειρήνη. Τίποτα δεν χτίζεται χωρίς τον Χριστό, ο οποίος είναι ο αρχηγός της ειρήνης.

Έκαστος ημών περί εαυτού θέλει δώσει λόγον εις τον Θεόν: Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ανέπτυξαν θρησκείες θεωρούν ότι όλοι μαζί θα δώσουμε Λόγο στον Θεό, ενώ η αλήθεια είναι ότι θέλουν να εξουσιάσουν την ζωή μας, διότι αρέσκονται στο να έχουν οπαδούς. Έτσι προσηλυτίζουν τους ανθρώπους βάζοντας μέσα τους φόβο, ότι ο Θεός θα σας κάνει αυτό ή το άλλο, αν δεν κάνετε ότι εμείς θεωρούμε σωστό. Αφού λοιπόν έκαστος θα δώσει προσωπικά λόγο στον Θεό, ας μελετήσουμε τον Λόγο του Θεού γιατί, βάσει αυτού θα κριθούμε και κατόπιν να κάνουμε αυτό που μας παραγγέλνει ο Χριστός. Διότι μέσα στον Λόγο του Θεού υπάρχουν εντολές για τον εαυτό μας, για τον πλησίον μας, για τον Θεό. Ο κάθε άνθρωπος που παρουσιάζει ένα έργο αγάπης, δεν θα πρέπει να το δογματίζει. Η ενότητα δεν θα συντελεστεί με το να γίνουμε όλοι στρατιωτάκια, η ενότητα που ζητά ο Θεός είναι, ο καθένας μας να ακολουθήσει τον δρόμο που του δείχνει Αυτός και όλοι μαζί να αποτελέσουμε το σώμα του Χριστού. Εξάλλου ο Θεός μέσα από την πανσοφία του έδωσε ιδιάζουσα μορφή σοφίας εις έκαστον άνθρωπο, ώστε πάντες χρείαν αλλήλους να έχουν. Μέχρι σήμερα, αυτοί που λένε ότι είναι του Θεού, το μόνο που προσφέρουν είναι μία μεταθανάτια ζωή, που έτσι και αλλιώς με το μυαλό που έχουμε την έχουμε εξασφαλίσει, δεν χρειάζεται κάποιος να μας φοβίσει για το χειρότερο, αυτό είναι το χειρότερο. ʼλλωστε απεδείχθη ότι όλοι στα φάρμακα τρέχουν, αν ήταν του Θεού θα είχαν σημεία. Ο Χριστός τόνισε, Σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας· όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας και θέλουσιν ιατρεύεσθαι. Όσοι λένε ότι πιστεύουν στον Θεό πρέπει να έχουν αυτά τα σημεία, διαφορετικά πρέπει να ψαχτούν, ώστε να βρουν τον δρόμο του Θεού. Μέχρι τότε να σταματήσουν τις συμβουλές, διότι παίρνουν ανθρώπους στο λαιμό τους. Ο Θεός δεν μπαίνει σε καλούπια για να τον βάλουμε εμείς. Ο Θεός είναι σοφία, είναι αγάπη, είναι ζωή άφθαρτη και ότι κηρύττεται έξω από αυτά δεν είναι Θεός.

Ελπίδα αγαθή: Ο Θεός παρέχει σε όλο το ανθρώπινο γένος σήμερα διά του Λόγου του νέα ελπίδα για καινούργια αρχή και νέα ζωή με ουρανόδρομους στόχους και αιώνιες επιδιώξεις. Ας έχουμε λοιπόν χαρά διότι η πόρτα του Θεού άνοιξε μπροστά μας και σήμερα μας καλεί να γίνουμε τα νέα μέλη της οικογένειας του, η οποία οικογένεια καθίσταται αιώνια γεμάτη από την σοφία του. Από αυτή την σοφία του Θεού αντλούν τα μέλη της οικογένειας του Θεού, έτσι αναπτύσσονται πάνω σε όλους τους τομείς. Η ελπίδα του Χριστού δεν καταισχύνει και ο λόγος διότι καταλήγει στο να γίνει ζώσα πίστη, γίνεται δηλαδή ζώσα πίστη με την πάροδο του χρόνου. Η οποία πίστη διακατέχεται από την εξουσία του λόγου, που όταν καθαρίσουμε εαυτό από την αμαρτία δυνάμεθα να επιτελούμε δια αυτού θαύματα μεγάλα, ο οποίος λόγος σήμερα χρησιμοποιείται και ως πολιτιστικό στοιχείο μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Θαύματα μεγάλα κάνει ο λόγος μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Διά του Λόγου του Θεού θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναγέννηση των συνανθρώπων μας και θα καταστήσουν αυτή την βασιλεία του Θεού υπαρκτή, αληθινή, αιώνια. Ο Κύριος τόνισε, Εν αρχή ήτο ο Λόγος και ο Λόγος ήτο παρά τω Θεώ και Θεός ήτο ο Λόγος. Ούτος ήτο εν αρχή παρά τω Θεώ. Πάντα δι' αυτού έγειναν και χωρίς αυτού δεν έγεινεν ουδέ εν, το οποίον έγεινεν. Είναι μεγάλο πράγμα που είμαστε λογικά όντα, δείτε λίγο τα ζώα και θα καταλάβετε.

Εμαυτόν σπονδήν επί της θυσίας: Αυτή είναι αγάπη στον Θεό. Έτοιμοι είναι οι άνθρωποι του Θεού, να θυσιαστούν για τις αρχές και τις επιδιώξεις του Κυρίου τους και την ίδια τους την ζωή θέτουν αν χρειαστεί. Εν αντιθέσει με σήμερα που κάποιος αποκαλείται Χριστιανός και μάλιστα πιστός Ορθόδοξος, Καθολικός κ.λπ., τον βλέπουμε να διαβάζει το Ευαγγέλιο του Χριστού κρυφά, μην τον δουν οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάνθρωποι και τον αποκαλέσουν αιρετικό, οπισθοδρομικό κ.λπ.. Είναι πολλοί που άλλα πιστεύουν και άλλα κάνουν, αυτοί δεν είναι ιδεώδεις άνθρωποι, δεν έγιναν ακόμη προσωπικότητες του πνεύματος και ενώ βιολογικά είναι γερασμένοι, πνευματικά όμως είναι ακόμη παιδιά. Εγώ τους συνιστώ, ας συντομεύσουν τον χρόνο και αν δεν μπορούν ας πέσουν με τα μούτρα στην προσευχή, στην μελέτη, ώστε να αντλήσουν δύναμη από τον Θεό για να υπερβούν εαυτό και να σταθούν μπροστά στο βήμα του Χριστού άξιοι υπηρέτες, εργάτες, ιδρυτές της βασιλείας του Θεού. Ας φύγουμε από την μέση, ο Θεός θέλει ιδεώδεις ανθρώπους με προσωπικότητα και νου Χριστού. Στην Αποκάλυψη αναφέρει ή ζεστός ή ψυχρός, στην μέση θα σε εξεμέσω.

Εν τω όρει τούτω θέλει αφανίσει το πρόσωπον του περικαλύμματος του περικαλύπτοντος πάντας τους λαούς και το κάλυμμα το καλύπτον επί πάντα τα έθνη: Το απ’ αιώνων μυστήριο είναι η ζωή η άφθαρτη, η αθάνατη η οποία διά του Χριστού γίνεται ποιοτική και ποσοτική. Ας εντάξουμε τον εαυτό μας στην Φωνή του Θεού ώστε να την ανακαλύψουμε και να την αναπτύξουμε. Μπορούμε διά της Φωνής Θεού να καταργήσουμε τον φυσικό θάνατο και να ιδρύσουμε την βασιλεία του Θεού μέσα μας αλλά και διά της ομολογίας και της ζώσης πίστεως και γύρω μας. Γι’ αυτή την αιώνια ζωή μίλησαν οι προφήτες, η οποία εφανερώθη εις τον Χριστό. Ο τρόπος που του εφανερώθη είναι η υπακοή του εις τον ουράνιο Πατέρα του. Ας μάθουμε από σήμερα να υπακούμε στον Θεό και όχι στους ανθρώπους ή στα εντάλματα τα οποία παραθέτουν ενώπιον μας ως σοφία Θεού. Σήμερα η επιστήμη έχει ανακαλύψει μέρος στοιχείων που αναπτύσσουν την ζωή. Ο Χριστός εν συντομία φανερώνει τους διακόπτες εκείνους που κάνουν τον κυτταρικό ιστό να πάλλεται και να αποδίδει στο εκατονταπλάσιο την ζωή. Πρώτος διακόπτης είναι η μετάνοια, δεύτερος είναι αναγέννηση, τρίτος το πορευθέντες, τέταρτος ο νόμος του Θεού, πέμπτος το έλεος του Θεού, έκτος η αγάπη η ανυπόκριτη, έβδομος η ζώσα πίστη, όγδοος η παρουσία του Θεού η οποία εξασφαλίζει χαρά ανεκλάλητη. Ας ξεκινήσουμε να πατάμε τους διακόπτες που συστήνει ο Θεός με την αφιέρωση, η οποία φέρνει την πνευματική και την υλική δοτικότητα. Εξάλλου η πραγματική χαρά είναι να δίνουμε χωρίς μέτρο.


Πολλοί λένε ή συστήνουν να τρώμε αυτό ή το άλλο, ο Χριστός είπε τα εισερχόμενα δεν βλάπτουν αλλά τα εξερχόμενα. ʼλλοι λένε να γυμναζόμαστε για να ζήσουμε, ο Χριστός φανέρωσε πως το πνεύμα εστί το ζωοποιόν. Ο Χριστός είπε, μαθητές πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και διδάσκοντες το Ευαγγέλιο της βασιλείας εν όλη την οικουμένη. ʼλλοι άνθρωποι λένε να έχουμε χρήματα, να δουλεύουμε μέρα νύχτα. Ο Κύριος είπε, πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού, καθώς η ζωή δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων. ʼλλοι άνθρωποι τονίζουν, παροτρύνουν να μην δίνουμε σε κανέναν άνθρωπο καμία βοήθεια, ο Χριστός είπε, αληθώς σας λέγω ότι η χήρα αύτη η πτωχή έβαλε περισσότερον πάντων, όσοι έβαλον εις το γαζοφυλάκιον και την επαίνεσε. ʼλλες λοιπόν οι βούλες των ανθρώπων και άλλες του Θεού. Όσοι καταφεύγουν στους τρόπους των ανθρώπων τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά, ενώ όσοι στρέφονται στις εντολές του Χριστού γίνονται διαχρονικοί και ζούνε αιώνια.


Σήμερα, όμως, έφτασε ο χρόνος ώστε να συμπληρωθούν τα ελλείποντα υπό της Φωνής Θεού και να γίνουμε κατ’ εικόνα και ομοίωση, κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Θεού. Ότι έλαβε ο Χριστός, όποια μετοχή έχει ο Χριστός, με την υπακοή θα μετέχουμε και εμείς αν το πιστέψουμε. Ας κάνουμε λοιπόν μία καινούργια αρχή, ας προσδιορίσουμε αδέλφια μου διά Ιησού Χριστού απ’ την αρχή τα γονίδιά μας, το DNA μας ώστε αυτά να αναπτύσσουν αιώνια την ζωή. Ο άνθρωπος ότι σκέφτεται δύναται να το φέρει στην ζωή του, διαφορετικά δεν θα το σκέφτονταν, αρκεί όμως να το πιστέψει. Ο Χριστός μας ενέπνευσε όλα αυτά μέσα μας με στόχο να επιδιώξουμε διά του αγιασμού την αιώνια ζωή, την άφθαρτη ζωή η οποία καταργεί τον φυσικό θάνατο, ο οποίος υφίσταται μετά την ανυπακοή των πρωτοπλάστων μέχρι σήμερα και σε εμάς. Ας μην συνεχίσουμε άλλο αυτή την ανυπακοή αλλά ας αναπτύξουμε την υπακοή μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας. Ίσως στην αρχή της πνευματικής μας ζωής να στερούμεθα στον υλικό τομέα, υπάρχει όμως λόγος, γι’ αυτό. Εγώ συνιστώ το να μην φοβούμεθα το να στερούμεθα αλλά το να περισσεύουμε, διότι σε αυτή την περίπτωση όταν περισσεύουμε εισέρχονται πολλά δαιμόνια, όπως φόβος, ανεμπιστοσύνη, σκληρότητα λογικής, αποστροφή ως προς τον συνάνθρωπο, αδιαφορία, φιλαργυρία, πάθη κ.λπ. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου