Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

ΛΕΞΙΚΟ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ - Α - Ψ


Αγαθός συναγωνισμός: Να μας διέπει αγαθός πνευματικός συναγωνισμός προσφοράς, καθαρισμού και εξάπλωσης, ώστε να αυξάνουμε πνευματικά και να συνεργαζόμαστε πνευματικά σε όλους τους τομείς, για να δοξάζεται ο Θεός σε μεγάλη ακτίνα δράσης.

Αγία Γραφή: Όλη η Γραφή είναι θεόπνευστη, με πολλές αντιθέσεις και παγίδες με σκοπό να πιάνονται οι αλώπεκες, οι άνθρωποι οι οποίοι δεν τους ενδιαφέρει ο Χριστός αλλά το ατομικό τους συμφέρον. Έχει γραφτεί διά Πνεύματος Αγίου και έχει σκοπό να εξελίξει τον άνθρωπο, ώστε να τον οδηγήσει στην θέωση. Δεν μπορούμε να αποδεχόμεθα την σοφία των ανθρώπων και να αποφεύγουμε την πολυποίκιλη σοφία του Θεού. Θα πρέπει κάθε στιγμή να αντλούμε στοιχεία από αυτή την σοφία του Θεού και την εμπειρία των ανθρώπων, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον ίδιο τον Θεό, αλλά και την σοφία των ανθρώπων που απέδειξαν εαυτούς, σκεύη εκλογής.

Αγιότητα: Σημαίνει εγκέφαλος με όλες τις δυνατότητες ζωής, ο οποίος δεν παθαίνει πτώση, διακατεχόμενος ο άνθρωπος (άγιος) από ζώσα πίστη, από αγάπη ανυπόκριτη, από την άπειρη σοφία του Θεού.

Αγωνία της καθημερινότητας: Οι χριστιανοί δεν διαφέρουν από τους άλλους ανθρώπους στις δοκιμασίες που προκαλεί η καθημερινότητα, διότι και αυτοί (οι χριστιανοί) ζουν στον κόσμο. Την διαφορά την κάνει ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάποιος τους πειρασμούς, τις δοκιμασίες ή τις ευλογίες.

Οι κοσμικοί άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα τότε τους διέπει μωρία και παράλογες λύσεις και έτσι αποδίδουν ευθύνες στον Θεό και στους ανθρώπους. Τις ευλογίες στη ζωή τους τις αποδίδουν στο εγώ τους, ότι αυτοί δηλαδή με την δική τους σοφία και εξυπνάδα έφεραν οποιαδήποτε ευλογία στη ζωή τους.

Οι πνευματικοί άνθρωποι τους πειρασμούς τους αντιμετωπίζουν με σοφία, με ειρήνη, με προσευχή και αποδίδουν ευχαριστίες στον Θεό για την εκπαίδευση η οποία συντελεί στην αναγέννησή τους, στην εξέλιξή τους, στην θέωση. Τις ευλογίες τις αποδίδουν πάλι στον Θεό και στους συνανθρώπους τους, δοξάζοντας τον Θεό για τις ευλογίες αυτές με άπειρες ευχαριστίες.

Αδηλότητα του πλούτου: Οι πλούσιοι στηρίζουν την πίστη τους, την ζωή τους στα φάρμακα, στους γιατρούς και στα χρήματα τα οποία αποθηκεύουν διακατεχόμενοι εις όλην τους την ζωή από την λογική ότι χρειάζονται περισσότερα και ενώ έχουν την δυνατότητα με αυτά που έχουν να εξασφαλίσουν την δική τους ζωή αλλά και των γύρω τους, ζουν σε έναν ανήλεο πόλεμο θεωρώντας ότι πάντα κινδυνεύουν. Έτσι, μέχρι τα βαθιά γεράματα εργάζονται και μπλέκουν σε πολυμορφικές απάτες με φυσική συνέπεια να μην εμπιστεύονται τίποτα και κανέναν. Το δαιμόνιο ότι μπορεί να χάσουν την περιουσία τους, τους κάνει να απέχουν από έργα αγαθά. Ας γνωρίζουν ότι ο Θεός έδωσε εις χείρας τους την δυνατότητα, αφού ο κόσμος αυτός στηρίζεται στα χρήματα, να γίνουν καλοί διαχειριστές της αγάπης του Θεού, ώστε μέσω αυτού του πλούτου να συλλέξουν αμάραντο θησαυρό. Και να μην ξεχνούν ότι ο ίδιος ο Χριστός φανέρωσε πως η ζωή δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων, καθώς ευκολότερα περνά η κάμηλος από την βελόνα παρά ο πλούσιος με εωσφορικά στοιχεία στην βασιλεία του Θεού και επειδή μιλάμε για αιώνιες καταστάσεις οι οποίες μετά την κρίση δεν μεταβάλλονται, ας γίνουν πιο δοτικοί στις ανάγκες των συνανθρώπων τους.

Αδιάλλακτοι: Αυτοί που δεν αναπτύσσουν κανέναν διάλογο, είναι δογματικοί και φανατικοί.

Αιρετικός: Αιρετικός είναι αυτός που νομίζει ότι οι άλλοι είναι αιρετικοί. Ας γνωρίζει ο τοιούτος ότι διεφθάρη και ότι αμαρτάνει ο λόγος, διότι κρίνει μέρα και νύχτα. Μη γένοιτο! Άγιος είναι αυτός που νομίζει ότι είναι αιρετικός έναντι της αλήθειας του Χριστού, με φυσική συνέπεια να αγωνίζεται συνέχεια με διακαή πόθο να φέρει το θέλημα του Θεού στη ζωή του.

Αιώνιο ψέμα: Να κάνουμε ότι θέλουμε, αρκεί να είναι αυτό το θέλημα του Θεού. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Να είμαστε αληθινοί και να φανερώνουμε αυτό που την χρονική στιγμή δίνει ο Θεός σε εμάς, χωρίς να θέλουμε να σκανδαλίσουμε κάποιον ή να κάνουμε προβολή, απλώς αυτό πιστεύουμε και αυτό κάνουμε. Πώς θα φανεί άλλωστε ότι εξελισσόμεθα πνευματικά, ότι το πνεύμα του Θεού μας ελευθέρωσε, διότι όπου το πνεύμα του Θεού εκεί ελευθερία. Όταν, άλλα λέμε με τα λόγια μας και άλλα κάνουμε με τα έργα μας, τότε γινόμεθα αιτία να γίνεται αιώνιο το ψέμα. Πολλοί συμβιβάζονται, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια, διότι φοβούνται μην κατηγορηθούν και ονομαστούν αποσυνάγωγοι. Αυτοί και αν ζουν είναι νεκροί. Ο Θεός θέλει ιδεώδεις ανθρώπους και όχι ανθρώπους οι οποίοι απουσιάζουν από το θέλημά του. Ο εγωισμός αυτός θα τους απολέσει. Μη γένοιτο! Πολλοί άνθρωποι λένε, να ο Κύριος έκανε τα τυπικά, βαπτίστηκε, πήγαινε στον ναό κ.λπ.. Συμφωνώ, όμως, ο Κύριος έκανε και πολλά άλλα, καταδίκασε την υποκριτική διδαχή των γραμματέων και Φαρισαίων, κήρυξε το Ευαγγέλιο της βασιλείας, ήταν πάντα διωκόμενος από τις αρχές του κράτους. Μην παίρνουμε ότι θέλουμε και καλύπτουμε την δική μας πνευματική ανωριμότητα. Και εμείς βαπτιστήκαμε και εμείς πήγαμε στην εκκλησία και εμείς κάναμε αυτό που μάθαμε, όμως ότι εμείς κάνουμε το βλέπουν λάθος και το καταδικάζουν. Δεν μπορούμε με αυτές τις συνθήκες να συνεργαστούμε διότι εμείς ζητάμε την ουσία, ενώ οι άλλοι το τυπικό μέρος. Συμβουλεύω να συνέλθουμε, διότι αν η χώρα μας ήταν Ορθόδοξη στα έργα και στα λόγια, θα το βλέπαμε, θα επικρατούσε η αλήθεια μεταξύ μας, θα επικρατούσε η αγάπη, η συνοχή. Ας αναρωτηθούμε ποιος ευθύνεται, ας αναλογιστούμε οι πάντες και ας πάρουμε όλοι ουσιαστική θέση έναντι του Θεού, έναντι της πολιτείας, έναντι της ανυπόκριτης αγάπης, έναντι του εαυτού μας. Παντού γύρω μας έχει επικρατήσει όχι η αλήθεια αλλά το ψέμα, όχι η ταπείνωση αλλά ο εγωισμός, όχι η αγάπη αλλά το διαίρει και βασίλευε.

Ακρατείς: Πνευματικά ακρατείς είναι αυτοί που δεν ελέγχουν τον νου τους, έτσι προτρέχουν, μιλούν χωρίς να ακούν γι’ αυτό και κάνουν πολλά λάθη. Στον υλικό τομέα ακρατείς είναι οι λαίμαργοι οι οποίοι καταστρέφουν τον εαυτό τους, διότι τον αναγκάζουν να μην ξεκουράζεται ποτέ, συνέχεια γεμίζουν με βρώματα το σώμα τους. Το φαγητό είναι απαραίτητο, η υπερβολή είναι καταστροφική.

Αλαζόνες: Ανθρωποι που δεν συνδιαλέγονται, αποφασίζουν και διατάσσουν, δεν διέπονται από τον διάλογο.

Αλήθεια: Αλήθεια είναι να μην γινόμεθα δογματικοί και απόλυτοι με την δική μας πίστη και θρησκεία, διότι ο Θεός είναι αγάπη και μας δέχεται όλους. Εμείς καλούμαστε να πούμε την αλήθεια και ας κριθούμε γι’ αυτή. Εμείς δεν θέλουμε ούτε να κρίνουμε, ούτε να θέσουμε την δική μας γνώμη πάνω από του συνανθρώπου μας, εάν όμως η αλήθεια δεν αρέσει τότε εμείς δεν φταίμε. Εμείς δεχόμαστε τον καθένα όπως είναι, ας μας δεχτούνε όμως και οι άλλοι όπως είμαστε εμείς. Εμείς σαν Φωνή Θεού δεν στηρίζουμε την ζωή μας ή την σωτηρία μας στο κρέας ή στα λάχανα, στηρίζουμε την σωτηρία μας στην μετάνοια, στην αναγέννηση, στην αγάπη, στην ταπείνωση, στην ζώσα πίστη, στην εγκράτεια, στην χάρη του Θεού. Ξέρουμε όμως ότι ο Θεός είναι αγάπη και όλους μας δέχεται. Αυτό να γίνουμε και εμείς. Ο Θεός αδέλφια μου σώζει τον ληστή αλλά και τον άγιο, σώζει τον αναγεννημένο αλλά και τον μη αναγεννημένο, σώζει αυτόν που εργάζεται από το πρωί στον αμπελώνα του αλλά και αυτόν που προσήχθη εις τον αμπελώνα στο παρά πέντε. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι να μην κρίνουμε κανέναν, καθώς να δεχόμαστε τον κάθε άνθρωπο όπως είναι και να μην προσπαθούμε να τον αλλάξουμε ή να τον καταδικάσουμε εάν δεν δέχεται την δική μας λογική.

Αλογα ζώα γεγενημένα διά άλωσιν και φθορά: Η γλώσσα, τα χείλη, τα λόγια, οι φωνητικές χορδές είναι αυτές που φανερώνουν τις προθέσεις όσων λέμε. Η προφορά προέρχεται ανάλογα με την πνευματική διαύγεια του κάθε ανθρώπου. Ο εγκέφαλος είναι το εργαστήρι εκείνο που συνδιαλέγεται Θεός – διάβολος – άνθρωπος. Ανάλογα την πνευματική καλλιέργεια αυτού του εγκεφάλου διεργάζονται τα μέλη εκείνα τα ρήματα, τους φθόγγους, τις αντωνυμίες, τα επίθετα, τα ουσιαστικά, τα επιρρήματα κ.λπ., δηλαδή τις προθέσεις του λόγου θετικές ή αρνητικές.

Τα μέλη είναι δοσμένα υπό του Θεού και έχουν σκοπό να φέρουν και να δημιουργήσουν στον άνθρωπο τα συναισθήματα εκείνα που θα τον κάνουν εικόνα του Θεού του αοράτου. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε και να αναπτύξουμε κατά Θεό είναι η διαύγεια του νου. Ο οποίος νους θα πρέπει να βομβαρδιστεί σήμερα από τα ρήματα του Θεού, τα οποία πληρούν ενέργεια και έχουν την δύναμη να χαρίσουν σε εμάς ζωή, ζωή άφθαρτη, ευλογημένη ζωή, αιώνια ζωή, ζωή γεμάτη καρπούς αγάπης, γεμάτη σοφία Θεού, χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και σημεία αυτού, με κορωνίδα όλων αυτών των ρημάτων και των προθέσεων του Θεού την ταπείνωση εις ημάς. Ξεκινάμε λοιπόν πρώτον σιωπή, δεύτερον μελέτη και τρίτον ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του Αγίου Ευαγγελίου, ώστε η γλώσσα, οι προθέσεις, οι ενέργειες να είναι του Χριστού.

Αμαρτία: Η αμαρτία βλάπτει αυτόν που την πράττει, αλλά και αυτόν που δεν την συγχωρεί.

Αμαρτία: Αμαρτία είναι αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι και δεν το κάνει και ο λόγος για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με το σύστημα, με το κοινωνικό σύστημα, με τον εαυτό του, με τα συμφέροντά του, με την αποστροφή του κόσμου. Αυτός δηλαδή που κάνει ότι του λένε οι άλλοι ενώ δεν θέλει να το κάνει, βρίσκεται συνέχεια στην αμαρτία. Αμαρτία είναι ότι δεν γίνεται εκ πίστεως.

Αμαρτωλός: Οι αμαρτωλοί διέπονται από πνευματική τεμπελιά, έτσι αφήνουν εαυτό έρμαιο της λογικής και της σοφίας του κόσμου. Μιμούνται τους μη αναγεννημένους ανθρώπους. Δεν έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα, εντρυφούν πάνω στην αμαρτία, στην επιδίωξη του υλικού στοιχείου, (το οποίο γίνεται εύκολα αντιληπτό διότι έρχονται σε άμεση επαφή με αυτό) και η διαβολή, η αμαρτία, βρίσκει την ευκαιρία και κάνει κατοικητήριο αυτούς τους ανθρώπους που εν αγνοία τους οδηγούνται στην απώλεια. Αυτή η κατάσταση γεμίζει τους ανθρώπους αυτούς με πάθη, μικρότητες, εωσφορικούς εγωισμούς και πολλές αδυναμίες, οι οποίες καταστούν την ζωή που ζουν άλογη (χωρίς λογική) και χωρίς πνευματικές επιδιώξεις. Παρόλα αυτά, η μετάνοια, οδηγεί τους ανθρώπους στα Αγια σκηνώματα του Θεού, ώστε να αναγεννηθούν διά της εντρύφησης και σπουδής του Λόγου του Θεού και ύστερα με την χάρη του Θεού να γίνουν σκεύη εκλογής, γεμάτοι πλέον σοφία Θεού πάνω σε όλους τους τομείς.

Αναγεννημένος άνθρωπος: Είναι αυτός που κρίνει και διορθώνει τον εαυτό του και όχι τους άλλους. Αναγεννημένος είναι αυτός που δεν συγκρίνει τον εαυτό του με τους συνανθρώπους του αλλά με τον Χριστό. Η δουλειά μας είναι να ομοιάσουμε του Χριστού και όχι να καλύψουμε τον εαυτό μας συγκρίνοντάς τον με τους άλλους.

Αναγεννημένος άνθρωπος: Ολόκληρος ο κόσμος έχει εγκαταλείψει τις αρχές του Θεού και είναι φυσικό όπου αναπτύσσεται το αγαθό να διώκεται. Ο αναγεννημένος άνθρωπος όμως, ζει τον Θεό μέσα του και τίποτα και κανένας δεν μπορεί να του θέσει εμπόδια στην εν Θεώ αναγέννησή του. Ζει με το πνεύμα ότι τα πάντα συνεργούν στο αγαθό, έτσι θα πετύχει την πνευματική αναγέννηση, διότι θα σπουδάσει καλό και κακό, το οποίο κακό δεν θα τον επηρεάζει, απλώς θα τον σπουδάζει.

Αναζωπύρωση του πνεύματος: Η νουθεσία που έχει χορηγήσει ο Πατέρας Θεός μέσω του Λόγου του Θεού (Καινή Διαθήκη) και μέσω της Φωνής Θεού, να είναι σε καθημερινή βάση στην ζωή μας, διότι μέσω αυτής αποκτάμε το πνεύμα του Θεού, το οποίο ζωοποιεί την ψυχή και το σώμα μας. Να επιμένουμε στις αρχές του Ευαγγελίου και στις επιδιώξεις της Φωνής Θεού κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες βρισκόμεθα και αν δεν μας ακούνε οι συνάνθρωποί μας αυτό να μην μας προβληματίζει, να συνεχίζουμε να εργαζόμεθα το θέλημα του Θεού. Όποιο χάρισμα και αν μας έχει δώσει ο Θεός να μην το αμελούμε και να το χρησιμοποιούμε για την οικοδομή του συνόλου των πιστών προς δόξα Θεού και σωτηρία του κόσμου. Στην αναζωπύρωση της φωτιάς που άναψε ο Θεός μέσα μας θα προσέξουμε το υλικό στοιχείο, διότι αν η μέριμνα αυτού υπερισχύει στην ζωή μας τότε οι δωρεές και οι ιδιότητες του Θεού σβήνονται.

Ανακαλών εις την μνήμην μου: Από μικρά παιδιά μεγαλώσαμε έχοντας την πίστη στον Χριστό και σε ηλικία ωριμότητας είδαμε πόσο τυχεροί είμεθα. Το μόνο που χρειάζεται σήμερα είναι συνειδητά να εντάξουμε τον εαυτό μας στις αρχές του, ώστε να πάψει να υπάρχει η ασυνείδητη αγάπη και πίστη που μέχρι χτες είχαμε. Όλοι εμείς μάθαμε ότι Θεός σημαίνει άνθρωπος γεμάτος σοφία Θεού, γεμάτος καρπούς, χαρίσματα, σημεία, ζώσα πίστη, χαρά ανεκλάλητη, δραστηριότητα ακατάβλητη, επιδιώξεις στο να γίνει κατ’ εικόνα και ομοίωση με διακατεχόμενη πνευματική ωριμότητα στο να γίνει κληρονόμος Θεού, συγκληρονόμος Χριστού και συμμέτοχος της δόξης αυτού του Θεού. Όλα αυτά να αναπτυχθούν με βάση την αρετή των αρετών ταπεινοφροσύνη, διότι ότι και να δημιουργήσει ο άνθρωπος χωρίς αυτή καθίσταται το έργο του ανύπαρκτο, δαιμονισμένο. Ο απόστολος Παύλος είπε, αγωνίζομαι μήπως εις άλλους κηρύξας εγώ γείνω αδόκιμος.

Ανδρας αποδεδιγμένος: Δόκιμος είναι ο άνθρωπος ο οποίος μέσα από πολυχρόνιο πνευματικό αγώνα και πολλές δοκιμασίες, απέδειξε ενώπιον του Θεού ότι κατάφερε με την συμβουλή του Θεού να νικήσει τους εχθρούς του, όπως πάθη, αδυναμίες, φθορά, θάνατο και πλέον δεν παθαίνει πτώση. Η πάλη ημών δεν είναι εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου· εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις και λειτουργούν σε εμάς τους ανθρώπους οδηγώντας μας στον ανήλεο θάνατο. Όταν θα  καταφέρουμε να μην μπορούν να λειτουργούν μέσα μας, τότε είμεθα δόκιμοι.

Ανεγείρει τον πένητα από του χώματος: Ο ταπεινός άνθρωπος έχει επίγνωση των πραγμάτων, μάλιστα καταλαβαίνει ότι δεν είναι τίποτα, δεν έκανε τίποτα, δεν γνωρίζει τίποτα. Αυτόν λοιπόν τον ταπεινό τον γνωρίζει ο Θεός και τον ανυψώνει, διότι δεν κινδυνεύει από τον εωσφόρο και την στρατιά του, ώστε να εκδηλώνει αρχηγιλίκια, συμφέροντα, φιλοδοξίες, πονηρίες κ.λπ.. Άλλωστε ο Κύριος στον Λόγο του φανερώνει, σε ποιόν να επιβλέψω, παρά στον ταπεινό, ησύχιο και τρέμοντα τους λόγους μου. Όποιος τώρα θεωρεί τον εαυτό του ξεχωριστό και πλούσιο πνευματικά ή υλικά, ας ενθυμηθεί τον χόρτο στον αγρό, ο οποίος σήμερα υπάρχει και αύριο όχι. Ο πλούτος του εγώ χάνεται, ο πλούτος του να είσαι Υιός Θεού παραμένει εις τον αιώνα.

Ανεγεννήθητε εκ αφθάρτου σπέρματος, διά του λόγου του Θεού του ζώντος: Ο Θεός που εγέννησε όλους εμάς ονομάζεται, γεννήσαντας οργανισμός. Όσοι κόβουν τον ομφάλιο λώρο, ο οποίος είναι η μελέτη, η προσευχή, η αφιέρωση, τότε ας γνωρίζουν ότι άρχισαν να υιοθετούν τον υποσιτισμό του πνεύματος, ο οποίος υποσιτισμός συνεχίζεται και στο σώμα και εκδηλώνεται με ασθένειες, πρόωρη φθορά και τελευταία τον θάνατο. Ο Λόγος που εξήλθε υπό του Θεού, γέννησε όλη την δημιουργία με κορωνίδα όλων τον άνθρωπο. Αν αυτός ο Λόγος, το ρήμα του Θεού δεν εισέρχεται και δεν το αντιλαμβάνεται ο εγκέφαλός μας, τότε δεν υφίσταται αναγέννηση, εξέλιξη, μετάλλαξη πνεύματος κατά Θεό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πνεύμα του Θεού είναι η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού και θα πρέπει να υφίσταται στη ζωή μας. Αν θέλουμε να έχουμε ζωή δεν θα αποστραφούμε την σοφία του, έτσι θα είμεθα σήμερα και είμεθα σήμερα όλοι μας, η αρχή των ποιημάτων (δημιουργημάτων) και στο μέλλον θα είμεθα διά του Λόγου του εικόνα του Θεού του αοράτου.

Ανεξιχνίαστος πλούτος του Χριστού: Όσο απέχει ο θάνατος από την ζωή, τόσο απέχει η διδασκαλία του Χριστού από όλες τις πνευματικές διδασκαλίες οι οποίες υπάρχουν σήμερα. Ο λόγος, διότι καταργεί τον θάνατο και ενεργοποιεί την άφθαρτη ζωή. Η βασιλεία του Θεού δεν ιδρύθηκε ακόμα, χρειάζεται να προλάβουμε τα γεγονότα του κόσμου προβαίνοντας στις ενέργειες εκείνες που θα μας βοηθήσουν να στοιχειοθετήσουμε εαυτό κάτω από το πνεύμα του Θεού και ο λόγος για να λάβουν χώρα τα γεγραμμένα, όπως είναι η ίδρυση της βασιλείας του Θεού και η κατάργηση της φθοράς και του θανάτου, για να μπορέσουμε να φέρουμε την ημέρα του Κυρίου την μεγάλη και επιφανή όσο πιο γρήγορα γίνεται, μέσα μας πρώτα αλλά και γύρω μας στην συνέχεια.

Ανεπαύθη το πνεύμα: Η υπακοή στον απεσταλμένο του Θεού εκδηλώνει την κοινή πίστη με έναν ή πολλούς ανθρώπους, ώστε οι πάντες να είμεθα μία ψυχή, μία καρδιά, ένα φρόνημα. Διά της υπακοής και μόνο δια αυτής θα μπορέσουμε να χρησιμοποιηθούμε άνωθεν για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο γινόμαστε συνεργάτες του Θεού, όπου μετέπειτα μας συστήνει ο απεσταλμένος του Θεού, στον λαό του Θεού, για το έργο υπακοής, θυσίας και αγάπης που εκδηλώνουμε πάνω στην εξάπλωση του θελήματος του Θεού στους συνανθρώπους που ο Θεός Πατέρας στέλνει γύρω του. Και ο ίδιος ο Θεός συστήνει τους υπάκουους ανθρώπους του Θεού που δέχονται τον απεσταλμένο του Θεού, ενώπιον αγγέλων και ανθρώπων, διότι η υπακοή καταργεί τον εωσφορικό εγωισμό. Ένας υπάκουος μαθητής στον απεσταλμένο του Θεού, γίνεται διά της υπακοής αμέσως ένας νέος απεσταλμένος του Θεού.

Ανεπαύθησαν τα σπλάχνα των αγίων: Όταν υπάρχει ζώσα πίστη και αγάπη ανυπόκριτη, το κήρυγμά μας γίνεται διά αγάπης ενεργούμενης, η οποία διακατέχεται από άπειρη ταπεινοφροσύνη. Αυτό το κήρυγμα δεν αποβλέπει σε φανατισμούς, δεν διακατέχεται από εγωισμούς, δεν εγκλωβίζει ανθρώπους σε δόγματα, δεν κρίνει ή κατακρίνει κανέναν, είναι κήρυγμα ζωής και όλοι αναπαυόμαστε σε αυτό το κήρυγμα. Ο λόγος που αναπαυόμαστε είναι διότι μας ενεργοποιεί εις το εκατονταπλάσιο. Ακόμα, διότι το ρήμα του ανθρώπου του Θεού μας αναπτύσσει σε γονιδιακό επίπεδο σε σημείο να κάνει το DNA μας να πάλλεται φυσιολογικά, ώστε να ζωοποιεί το σώμα μας αλλά και το πνεύμα μας. Είμεθα αδέλφια μου ψυχοσωματικά όντα και το DNA μας ολόκληρο έχει ανάγκη το κήρυγμα του Θεού, διότι αυτό είναι το μόνο που διακατέχεται από το ρήμα του Θεού, από την σοφία του Θεού. Ο Χριστός τόνισε για το ρήμα του Θεού ότι είναι ζωοποιόν (το πνεύμα εστί το ζωοποιόν). Γι’ αυτό χρειάζεται, αν θέλουμε να ζήσουμε, να ακούμε το σωστό κήρυγμα και όχι το σύστημα του κόσμου και να αποσιωπήσουμε σιγά - σιγά την λογική από την οποίαν σήμερα διακατέχεται ο εγκέφαλός μας, το μυαλό μας. Πώς θα το γνωρίσουμε το κήρυγμα της ζωής, της αγάπης; Είναι απλό. Από την πρώτη στιγμή μας χαροποιεί, μας ζωοποιεί, μας κάνει να το αποζητάμε, μας ελευθερώνει. Ο Χριστός τόνισε, δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς, άρατε τον ζυγόν μου εφ υμάς και μάθετε απ’ εμού ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία και ευρήσετε ανάπαυσιν ταις ψυχαίς υμών. Ο γαρ ζυγός μου χρηστός και το φορτίον μου ελαφρόν έστιν.  

Ανήμεροι: Ανθρωποι οι οποίοι ότι μάθανε, μάθανε. Δεν ενημερώνονται ούτε στα του κόσμου, ούτε στα του Θεού, δεν ακούνε. Το δαιμόνιο αυτό πηγάζει από τον εγωισμό, ο οποίος έχει ως θεωρία ότι εγώ τα ξέρω όλα.

Ανίερες με προσωπείο γνώσεις: Κατέχουν τον άνθρωπο που διακατέχεται από τα εντάλματα των ανθρώπων, από τα στερεότυπα του κόσμου και από τις θρησκείες οι οποίες διακηρύττουν ότι η βασιλεία του Θεού είναι στον ουρανό, εν αντιθέσει με τον Κύριο ο οποίος φανέρωσε ότι η βασιλεία του Θεού εντός ημών εστί και οι βιαστές αρπάζουν αυτή. Να εισέλθουμε στα βαθιά νοήματα του Ευαγγελίου, ώστε να αντλήσουμε την σοφία του Θεού.

Ανόσιοι: Αυτοί που δεν τηρούν, δεν σέβονται, δεν υπακούουν στους νόμους του Θεού. Συμπεριφέρονται ως προς το θέλημα του Θεού με ανοσία, δεν θέλουν να ακούσουν.

Αντιστάθητε εις τον διάβολον: Αντιστάθητε εις τον διάβολον και θέλει φύγει από σας. Η αντίσταση γίνεται με το να τον περιφρονούμε τον διάβολο και γενικότερα τα πάθη, τις αδυναμίες, τις ηδονές, την αμαρτία που μας φέρνουν σε αδιέξοδο. Ο τρόπος είναι να πάρουμε τον Λόγο του Θεού ανά χείρας και να εντρυφούμε νυχθημερόν μέσα σε αυτόν. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι ο Λόγος του Θεού, το αγαθό θα επισκιάσει τη ζωή μας και θα μας γίνει συνήθεια ο νέος τρόπος ζωής τον οποίον ο Κύριος θέλει να έχουμε.


Σε άλλο σημείο ο Λόγος του Θεού αναφέρει, μη αντιστήναι τω πονηρώ.


Ο διάβολος έχει δύο τρόπους με τους οποίους ενεργεί. Ο ένας είναι με την σκέψη και ο άλλος με τους εξωτερικούς αρνητικούς παράγοντες που συντελούνται από τους γύρω μας και συγκεκριμένα από την λογική του κόσμου. Όταν ο διάβολος ενεργεί στην σκέψη μας τότε να αντιστεκόμαστε σηκώνοντας μέσα μας το ανάστημα του Χριστού, το οποίο εμπεριέχει την σοφία του Θεού. Όταν ενεργεί από εξωτερικούς παράγοντες με κατηγορώ, ανήθικες προτάσεις κ.λπ., τότε να αντιστεκόμαστε. Αυτές είναι οι δύο έννοιες, τρόποι που ενεργεί. Όταν οι πηγές του σταματήσουν να μας επηρεάζουν τότε ο Χριστός θα βασιλέψει μέσα μας, χαρίζοντας εις ημάς ευφορία πνεύματος, χαρά ανεκλάλητη, σοφία Θεού συναρπάζουσα, καρπούς, χαρίσματα, σημεία, πολυμορφικές εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος, οι οποίες θα μας εξασφαλίσουν Θεό, ζωή αιώνια, άφθαρτη στην καθημερινότητά μας.

Αντλώ δύναμη από την χάρη: Η δύναμη έρχεται από την αφιέρωση που διεξάγεται στο αγιαστήριο και στον στίβο που υπάρχουν οι κοινωνίες των ανθρώπων, όπου εκεί γίνεται η εξάπλωση του Λόγου του Θεού, κάνοντας την πλειονότητα των ανθρώπων να εισέρχεται στα Αγια των Αγίων και τις κοινωνίες να μεταβάλλονται από ανθρώπινες σε θεϊκές. Η χάρη είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο από γεννήσεώς του.          Όταν ο Θεός βλέπει καλή προαίρεση στον άνθρωπο που εργάζεται τα του Θεού, τότε την αυξάνει την χάρη, την μεγαλώνει με πολυποίκιλα σημεία, όπως λόγους διδαχής γεμάτους σοφία Θεού, με ενέργειες εξάπλωσης, η οποία εξάπλωση γίνεται με στοιχεία ευγενής άμιλλας, με θαύματα, με καρπούς, με χαρίσματα και με σημεία Θεού τα οποία κάνουν πολλούς αδελφούς να εισέρχονται στα άγια σκηνώματα του Αγίου Θεού. Αν ένας άνθρωπος έχει σύμπνοια με το θέλημα του Θεού, τότε η δική του χάρη γίνεται χάρη αντί χάρητος και σώζει πολλούς ανθρώπους, στεγάζει πολλούς ανθρώπους.

Ανυπότακτοι ματαιολόγοι: Είναι τραγικό να έχουν κάποιοι αρπάξει την εξουσία, να θεωρούν εαυτούς νομοδιδάσκαλους και να οδηγούν τους ανθρώπους στον θάνατο επιδιώκοντας υλική περιουσία, συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι τραγικό να κηρύττουν τον νόμο του Θεού και να απέχουν από αυτόν όσο ο ουρανός από τη γη, επιδιώκοντας και αναπτύσσοντας στην ζωή τους και στην ζωή των συνανθρώπων τους εντάλματα ανθρώπων και ξερούς τύπους, αφήνοντας το ποίμνιο ακαλλιέργητο στα ερεθίσματα ή στα σκάνδαλα του μεταπτωτικού κόσμου και οδηγώντας αυτό στην φθορά και στον θάνατο. Μακάρι ο Θεός να φωτίσει τους ανθρώπους ώστε να φτάσουν στο πνευματικό επίπεδο να αντιλαμβάνονται την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού μέσα από τον Λόγο του Θεού και να δρομολογούν εαυτό στο θέλημα του Θεού, το οποίο αναπτύσσει την ζωή τους πάνω στον καθαρισμό, στον αγιασμό και στη κατάργηση του φυσικού θανάτου.

Απαιδεύτους φιλονεικίας παραιτού: Η Φωνή Θεού έχει απορρίψει την λογομαχία και ο λόγος διότι γνωρίζει πως όλοι οι άνθρωποι δεν έχουμε την ίδια αποστολή. Μπορούμε, όμως, να έχουμε, όσοι έχουμε διαφορετική αποστολή και βρισκόμαστε κάτω από την ίδια στέγη κοσμική-οικογενειακή ή πνευματική-οικογενειακή την ίδια αγάπη, την οποίαν ο Θεός έχει για όλους τους ανθρώπους. Ο τρόπος, να σεβόμαστε οποιαδήποτε γνώμη, άποψη, θρησκευτική συνείδηση και επιλογή του συνανθρώπου μας ανεξαρτήτου δόγματος, φυλής, έθνους. Αμήν. Με αυτό το πνεύμα, εμείς που ζούμε μέσα στην οικογένεια που δημιουργεί η Φωνή Θεού δεχόμαστε τους πάντες. Αν και οι άλλοι συνάνθρωποί μας δέχονται εμάς, όπως ο Θεός έχει επιλέξει να ενεργούμε σήμερα, τότε δυνάμεθα να συνυπάρχουμε. Αν όχι, να χωρίζουμε ώστε να μην διαπληκτιζόμαστε. Είναι προτιμότερο να χωρίζουμε μέχρι ο Θεός να μας φωτίσει, παρά να διαπληκτιζόμαστε. Χρειάζεται πνευματική σοβαρότητα και όχι φιλονικίες για να δικαιολογήσουμε την θέση μας.

Απαιδεύτους φιλονεικίας παραιτού: Όποιος φιλονικεί διότι πιστεύει ότι με αυτό κάνει το θέλημα του Θεού, να γνωρίζει ότι απέχει από τον Θεό όσο ο ουρανός από την γη. Ο πνευματικός άνθρωπος για να μην διαπληκτιστεί με κανέναν είναι ικανός να σιωπά για όλη του τη ζωή. Ο πνευματικός άνθρωπος μιλά μόνο όπου τον δέχονται και μάλιστα συνδιαλέγεται με τους συνανθρώπους του κάτω πάντα από το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας. Ο πνευματικός άνθρωπος ποτέ δεν δογματίζει τα λόγια του. Ο εγωιστής άνθρωπος είναι αυτός που διαπληκτίζεται συνέχεια, αναπτύσσει συγκεκριμένο τρόπο τον οποίον θέλει όλοι να ακολουθήσουν, δογματίζει το κήρυγμά του κ.λπ.. Ο λόγος που το κάνει είναι διότι αποβλέπει σε προσωπικά συμφέροντα και δυστυχώς κινείται όπως οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι στην εποχή του Χριστού, οι οποίοι έλεγαν ότι έχουν τον νόμο και ότι τηρούν αυτόν ενώ ο Χριστός όταν ήρθε τους είπε υποκριτές και ότι είναι εκ του πατρός του διάβολου. Όσοι ανήκουν σήμερα και στο μέλλον θελήσουν να ενταχτούν στην Φωνή Θεού να γνωρίζουν ότι αυτή έχει έναν νόμο. Αυτός είναι: Σήμερα έχω εγώ ο Θωμάς ομιλία, θα μου επιτρέψουν οι πάντες να φανερώσω τον Θεό έτσι όπως αυτός ο Θεός θέλησε να  τον αναπτύξω μέσα μου. Όλοι οι άλλοι θα πάρουν από την ομιλία μου ότι τους αρέσει. Απαγορεύεται εγώ να θέλω να δογματίσω την ομιλία μου και όποιος δεν συμφωνεί να γίνει εχθρός μου ώστε να διαπληκτίζομαι μαζί του. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να διέπει τους πάντες μέσα στην Φωνή Θεού. Να λένε οι πάντες ότι θέλουν, οι άλλοι που ακούνε να παίρνουν ότι θέλουν. Η πορεία θα δείξει ποιος έχει το σωστό και ποιος όχι. Ας υπάρχουν γύρω μας και άλλες φωνές ώστε όταν αντιληφθούμε το λάθος μας να ακολουθήσουμε την πιο σωστή, η οποία θα εκδηλώνεται στη ζωή μας με την χαρά, με την πολυποίκιλη σοφία, με την άφθαρτη ζωή κ.λπ..

Όταν θέλεις άνθρωπε να κινηθούν όλοι όπως πιστεύεις εσύ ότι είναι σωστό πνευματικά, να γνωρίζεις ότι αν κάνεις λάθος θα καταστρέψεις πολύ κόσμο. Χρειάζεται προσοχή μέχρι ο Θεός να βραβεύσει τα έργα μας και τα λόγια μας. Μην προτρέχουμε να δοξάσουμε εαυτό πριν την ώρα μας. Αμήν.

Απειθείς εις τους γονείς: Παλιά οι άνθρωποι μιλούσαν στους μεγάλους ή στους γονείς τους και κοκκίνιζαν. Τώρα από μικρά παιδιά συνέχεια στον λόγο έχουν αντίλογο και απειθούν όχι μόνο στους γονείς τους αλλά παντού.

Αποβλέπει εις πρόσωπο χάριν ωφέλειας: Στον κόσμο ή στον άνθρωπο όπου έχει επικρατήσει η αμαρτία υπάρχει η προσωποληψία. Έτσι ο κάθε άνθρωπος του κόσμου επιλέγει ανθρώπους ώστε να δημιουργήσει τη ζωή του μηχανευόμενος πονηρίες, εκμεταλλευόμενος καταστάσεις και ευκαιρίες, έχοντας μορφή ευσεβείας και όχι ευσέβεια. Αυτός που μηχανεύεται πονηρίες πάντα προσωποληπτεί. Έτσι επιλέγει ή προσπαθεί να συνδεθεί με ανθρώπους ιδιαίτερους, οι οποίοι έχουν κοινωνική θέση ή χρήματα ή διάφορα χαρίσματα με σκοπό τα προσωπικά του συμφέροντα. Με αυτό τον τρόπο απορρίπτει τους ανθρώπους εκείνους που το πνευματικό ή το υλικό τους επίπεδο δεν είναι στα πλαίσια των συμφερόντων του και των επιδιώξεών του, οι οποίες επιδιώξεις είναι πάντα κοσμικές αφού προσωποληπτεί.

Ο πνευματικός κόσμος δεν έχει καμία σχέση με το μέγα δαιμόνιο της προσωποληψίας. Ο πνευματικός άνθρωπος δεν βλέπει τον τίτλο, την κοσμική μόρφωση, την κοινωνική θέση, τα χρήματα. Ο πνευματικός άνθρωπος ενώνεται με εκείνον που του συστήνει ο Θεός, με εκείνον που αγαπά τον Χριστό και αγωνίζεται με θυσία για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου.


Ο Χριστός, οι άγιοι, οι νέοι μαθητές, οι δικοί του άνθρωποι ενώνονται με εκείνον που οι στόχοι του και οι επιδιώξεις του είναι ο αγιασμός, ο καθαρισμός, ο φωτισμός του πνεύματος, η εξάπλωση του Ευαγγελίου της βασιλείας, στηρίζοντας όλα αυτά στην θυσία. Η θυσία είναι η υπερέχουσα οδός μαζί με την αγάπη και την ταπείνωση που ενώνει τον πνευματικό κόσμο και θεμελιώνει αιώνια την ένωση μεταξύ Θεού – ανθρώπου.


Ο δρόμος του Θεού είναι ένας στενός δρόμος και τεθλιμμένος και λίγοι οι ευρίσκοντες, οι εισερχόμενοι εις αυτόν. Ο δρόμος του κόσμου είναι πλατύς και πολλοί οι εισερχόμενοι. Καμία σχέση μεταξύ του κόσμου και του πνεύματος του Θεού.


Αυτός που προσωποληπτεί διέπεται από πονηρία, είναι δαιμονισμένος και αν ψαχτεί θα βρει όλα τα εωσφορικά στοιχεία του εγωισμού μέσα του τα οποία εκδηλώνει και γύρω του.


Ο άνθρωπος του Θεού προτιμά να πεθάνει, να στερηθεί, να μείνει μόνος παρά να εκμεταλλευτεί καταστάσεις. Αυτός ο άνθρωπος του Θεού περιμένει να ευλογηθεί υπό του Θεού και από εκείνους τους ανθρώπους που ο Θεός έφερε ή έθεσε δίπλα του για να τον ενισχύουν. Αν αυτό γίνει τότε δέχεται την ευλογία, την βοήθεια που του εξασφαλίζει ο Πατέρας Θεός και τα πνευματικά του αδέλφια ή παιδιά. Αν αυτό δεν γίνεται ακόμη, αυτός αγόγγυστα εργάζεται πνευματικά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, φανερώνοντας αγάπη σε φίλους, εχθρούς ή αδελφούς χωρίς παράπονα ή μικρότητες όπως κρίσεις, επικρίσεις, καταλαλιές κ.λπ..

Αποβλέπει εις πρόσωπο χάριν ωφέλειας: Οι άνθρωποι τιμούν και βάζουν στην πρώτη θέση αυτούς που νομίζουν ότι είναι αξιόλογοι, με κριτήρια την κοινωνική θέση ή τα χρήματα που έχουν. Όταν επιλέγεις φίλους, αδελφούς, γυναίκα, άνδρα κ.λπ. με αυτά τα κριτήρια τότε η αμαρτία, ο κόσμος, ο εγωισμός, η διαβολή έχει επικρατήσει σε όλο σου το είναι, με φυσική συνέπεια η ζωή σου να είναι γεμάτη αντιπαλότητες, εγωισμούς, κρίσεις, επικρίσεις, καταλαλιές, πονηρίες κ.λπ.. Όταν επιλέγεις όμως ανθρώπους του Θεού να στέκονται δίπλα σου πάει να πει ότι ο Χριστός βασιλεύει μέσα σου, με συνοδούς την σοφία του Θεού, την αγάπη, τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος κ.λπ..


Ο Θεός βάζει σε πρώτη θέση αυτούς που αναγεννήθηκαν και παρουσιάζουν αγάπη ανυπόκριτη και θυσία, προσφορά, ταπείνωση, ζώσα πίστη η οποία ενεργεί διά αγάπης ενεργουμένης.


Οι πρώτοι που διέπονται από την αμαρτία τιμούνται με τις κολακείες άλλων συνανθρώπων και επίσης τιμούνται ανάλογα τα υλικά αγαθά τα οποία χρησιμοποιούν μόνο για προσωπικό τους όφελος. Έτσι στη ζωή αυτών επικρατεί η αμαρτία, η φθορά και τελευταία ο θάνατος. Οι δεύτεροι που διέπονται από την αναμαρτησία, από τον αγιασμό, αυτοί τιμούνται υπό του Θεού με σοφία Θεού, με ανεκλάλητη χαρά, με πνευματική οικογένεια, με την ζώσα πίστη και τελευταία τιμούνται υπό του Θεού με την άφθαρτη, αιώνια ζωή, ευλογημένη ζωή, υπό του Θεού ζωή.


Συμπέρασμα: Να μην προσωποληπτούμε με την αμαρτία, την φθορά, τον θάνατο αλλά να ενωνόμαστε με τον αγιασμό, την ζώσα πίστη, την άφθαρτη ζωή, τον Θεό.

Αποπλανηθέντες τινές εξετράπησαν εις ματαιολογίαν: Εξετράπησαν, σημαίνει ότι χάθηκε η αγάπη του Θεού, η ουσία του Θεού από την ζωή των ανθρώπων. Έτσι, βυθίστηκαν στην αμαρτία και τα λόγια τους και τα έργα τους τρέχουν στην ματαιότητα. Σήμερα οι άγιοι εξαφανίστηκαν, κάθε εκατό χρόνια μπορεί να υπάρξει έστω και ένας και οι άνθρωποι το συζητούν μέρα-νύχτα σαν να είναι μεγάλο επίτευγμα, ενώ θα έπρεπε όλοι να έχουν τις επιδιώξεις αυτές της αγιότητας, αφού η εντολή του Θεού είναι, άγιοι γίνεσθε καθώς εγώ ειμί. Οι άνθρωποι του Θεού δυστυχώς σήμερα με το μικροσκόπιο εντοπίζονται και ο λόγος διότι έχουν πλανηθεί οι πάντες, πνευματικοί και μη. Αυτό το βλέπουμε διότι ο κόσμος, πνευματικός και μη, σήμερα δεν στηρίζεται στην αγάπη, στην ταπείνωση, στην πολυποίκιλη σοφία του Θεού αλλά στα χρήματα, στα φάρμακα, στα συμφέροντα και στις προσωπικές φιλοδοξίες. Σήμερα δυστυχώς δεν πλανήθηκαν τινές αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων. Μόνο με την απόφαση και την αφιέρωσή μας πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου θα φύγει η πλάνη από την ζωή μας αλλά και από την ζωή των γύρω μας.

Αρατε πύλας: Σήμερα οι πύλες είναι κλειστές για να μπορέσουν όλοι οι Χριστιανοί να γίνουμε μία ποίμνη και ο λόγος, διότι οι εξουσίες έδεσαν τους ανθρώπους απειλούμενους αυτούς, ότι αν κάνουν συνδιαλλαγή με κάποιον ο οποίος δεν είναι του αυτού δόγματος θα απολεστεί, θα διωχθεί, θα περιφρονηθεί, θα κατηγορηθεί ως αιρετικός. Ο λαός του Θεού δυστυχώς δεν έφτασε ακόμα στο πλήρωμα να δύναται να αδιαφορήσει στους εκβιασμούς αυτούς και αυτό, διότι ο φόβος της απόρριψης από το κοινωνικό σύστημα δεν επιτρέπει να αναπτυχθεί ανάμεσα στους ανθρώπους η αγάπη η ανυπόκριτη, να αναπτυχθεί η δικαιοσύνη, να αναπτυχθεί η ζωή η αιώνια. Όμως, έφτασε ο καιρός όπου οι πύλες αυτές θα αρθούν και θα εισέλθει διά της Φωνής Θεού ο βασιλεύς της δόξης στις καρδιές όλων των ανθρώπων και των λαών της γης, διότι υπάρχουν πολλά που τους ενώνουν και λίγα που τους χωρίζουν. Ο Θεός, διά της Φωνής Θεού, θα αποκαταστήσει τα πάντα και θα παράσχει στους ανθρώπους τον αγιασμό, την σοφία του, την ζωή την αιώνια η οποία θα συνεπάγεται με ιδιότητες Θεού, καρπούς και χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία στοιχεία του Θεού θα νικήσουν την αμαρτία και θα εμφανίσουν την ζωή την άφθαρτη.

Αρέσκεται εις το έλεος: Όλοι εμείς δυνάμεθα να πλησιάσουμε τον Θεό ώστε να μας πλησιάσει και αυτός. Κατόπιν να γίνουμε διά Πνεύματος Αγίου φορείς του πνεύματος του Θεού, το οποίο να διαχέουμε προς πάσαν κατεύθυνση για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου. Εξάλλου, η βασιλεία του Θεού δεν ιδρύθηκε ακόμα. Επομένως, όλοι δυνάμεθα να μετέχουμε στο οικοδόμημα του Χριστού. Όποια και αν είναι η αμαρτία, να θυμόμαστε ότι όπου περίσσευσε η αμαρτία υπερπερίσσευσε η χάρις του Θεού, αρκεί η μετάνοια να είναι ειλικρινής.

Αρεστός στο Θεό: Τον Θεό ευαρεστεί αυτός ο οποίος τον υπακούει κατά πάντα, τον εμπιστεύεται κατά πάντα, ειρηνεύει κατά πάντα με οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή του, πιστεύοντας ότι ο Θεός του παραχωρεί το οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό με σκοπό να τον ολοκληρώσει πνευματικά και να τον οδηγήσει στην θέωση. Μάλιστα αυτός ο οποίος ευαρεστεί τον Θεό, εργάζεται χωρίς προσωπικά συμφέροντα αλλά και χωρίς να αποφεύγει τις εντολές του, οι οποίες βαριές δεν είναι γι’ αυτόν που αγαπά τον Θεό αλλά οι εντολές του Θεού τον συνεπαίρνουν και του χαρίζουν εφαρμόζοντάς τες, εφορεία, χαρά, αγαλλίαση. Συνεχόμενη και αυξανόμενη έκπληξη νιώθει ο άνθρωπος του Θεού με το θέλημα του Θεού και την σοφία αυτού κάθε μέρα, αφού ξεδιπλώνεται ενώπιόν του και ο Θεός ευαρεστείται σε αυτόν. Εύχομαι να γνωρίσουμε και να ευαρεστήσουμε τον Θεό, ώστε να θελήσει να μας εμφανιστεί κάποια στιγμή, πρόσωπο με πρόσωπο. Όταν ο Θεός ευαρεστηθεί σε εμάς, τότε θα μας συστήσει και μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων, ώστε ως άνθρωποι του Θεού να ευδοκιμούμε μεταξύ των αγαθών ανθρώπων.

Αρχές και εξουσίες: Οι εξουσίες υπό του Θεού είναι τεταγμένες και ο λόγος διότι δεν έχει βασιλέψει ο Θεός ακόμη στη ζωή μας με τα στοιχεία τα δικά του όπως καρπούς, χαρίσματα, σημεία κ.λπ.. Δεν έχουν όλα αυτά βασιλέψει στην καρδιά μας και στις καρδιές των χριστιανικών λαών. Η αδιαφορία μας στο να δεχτούμε το κάλεσμα του Θεού ουσιαστικά, το οποίο θα πρέπει να αναπτύξουμε στην συνέχεια μέσα μας και γύρω μας, αυτό θα καθιστά απαραίτητο στις κοινωνίες που ζούμε τις εξουσίες πολιτικές, θρησκευτικές κ.λπ.. Όλες χρειάζονται και θα υπάρχουν μέχρι να μας εξουσιάσει το πνεύμα του Θεού το οποίο θα αναπτύξει τη ζωή μας καθιστώντας ημάς διδακτούς Θεού. Μέχρι τότε οι εξουσίες θα υπάρχουν, διότι οι κοινωνίες με τα στοιχεία μη αναγέννησης που διέπονται σήμερα θα μετατραπούν σε ζούγκλα.

Αρχιτέκτων σπούδασον ορθοτομούντα τον λόγο της αληθείας: Σοφία Θεού είναι ο Λόγος του Θεού όταν όμως αυτός λάβει χώρα στη ζωή μας, διαφορετικά το γράμμα του νόμου, το ρήμα του Θεού παραμένει νεκρό εις ημάς. Όταν παραμένουμε ακροατές του Λόγου και όχι εκτελεστές, ας γνωρίζουμε ότι ο διάβολος δεν θα εγκαταλείψει να ενεργεί στο πνεύμα και στο σώμα ημών. Έτσι οι αλώπεκες δεν θα εγκαταλείψουν τον αμπελώνα ημών, το σώμα και το πνεύμα μας. Αν συνειδητά εννοήσουμε το πως ενεργεί ο διάβολος, θα καταβάλλουμε ειλικρινή προσπάθεια, έτσι θα εννοήσουμε, θα δούμε ότι πρέπει να εντατικοποιήσουμε τον αγώνα μας ώστε ο Θεός να βασιλέψει μέσα μας. Το ότι βασιλεύει ο Θεός μέσα μας θα το γνωρίζουμε από την ακατάπαυστη πνευματική δραστηριότητα που θα μας διακατέχει με επιστέγασμα όλων την ταπεινοφροσύνη.


Υπάρχει λοιπόν χρονική περίοδος που μαθητεύουμε, υπάρχει χρονική περίοδος που προσπαθούμε να εντάξουμε στη ζωή μας τα δρώμενα του Ευαγγελίου, υπάρχει χρονική περίοδος που γινόμεθα εμείς αυτό που γράφεται στον Λόγο του Θεού. Άρα, σοφία είναι να προχωρούμε με πραότητα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες βρισκόμαστε μέχρι να γίνουμε μέτοχοι ή συμμέτοχοι και τελευταία κληρονόμοι του απείρου. Όσοι τώρα παραμένουμε στο να μαθητεύουμε σχολιάζοντας τα δρώμενα του Αγίου Ευαγγελίου, να γνωρίζουμε ότι δεν θα μας ωφελήσει πολύ. Αν όμως σκεπτόμενοι με ειλικρίνεια πρώτα και δεύτερον εφαρμόζοντας πορευόμενοι τον δρόμο του Κυρίου μιμούμενοι τον Χριστό, θα φτάσουμε στην ανάσταση και στην εξουσία να συμμετέχουμε στην δόξα του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος.

Ασθενούντα κατά την πίστιν: Ασθενείς στην πίστη, είναι αυτοί που διέπονται πρώτον, από άγνοια του Λόγου του Θεού, δεύτερον, από τα στερεότυπα του κόσμου, τρίτον, από τα εντάλματα των ανθρώπων και τελευταία από θεωρίες και λογικές, πως πηγαίνοντας στην εκκλησία κάθε Κυριακή ή επικαλούμενοι ότι είναι Ορθόδοξοι ή Καθολικοί ή Πεντηκοστιανοί ή Ευαγγελικοί εκπληρώνουν στην ζωή τους το θέλημα του Θεού, ενώ όλες τις άλλες ημέρες επιδίδονται σε πονηρίες, σε συμφέροντα, σε εγωισμούς, σε κρίσεις και επικρίσεις. Αυτούς τους ανθρώπους να τους καλύπτουμε με την αγάπη μας και να τους νουθετούμε με τα λόγια μας, τα οποία να διέπονται από σοφία Θεού. Τελευταία να εκδηλώνουμε έργα αγάπης σε αυτούς που είναι γύρω μας, τα οποία να στρέφονται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό. Οι άνθρωποι είναι έξυπνοι, ειδικότερα σήμερα, αν δουν πως πραγματικά έχουμε Θεό στην ζωή μας, να είμαστε σίγουροι ότι θα μας ακολουθήσουν, θα μας μιμηθούν, θα μας θαυμάσουν γινόμενοι αιτία να σώσουμε μία ή πολλές ψυχές εκ θανάτου. Ότι έκανε ο Χριστός σε εμάς να κάνουμε και εμείς ακούραστα κάθε μέρα στους συνανθρώπους μας, αντλώντας δύναμη για έργα αγάπης και πνευματική όρεξη μέσα από τον Λόγο του Θεού, μέσα από την προσευχή, μέσα από την αφιέρωση, η οποία αφιέρωση μας παρέχει την σοφία του Θεού που μας καθιστά θεούς. Τελευταία να αντλήσουμε δύναμη από την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού, την Φωνή Θεού. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκπληρώσουμε έναντι του Θεού και έναντι των συνανθρώπων μας την αποστολή μας, η οποία κατόπιν θα μας εξασφαλίσει την ευλογία του Θεού και την συμπάθειά του, κάνοντας μετέπειτα εμάς, αυτός ο Πατέρας, σκεύη εκλογής, οι οποίοι θα φυλασσόμαστε αιώνια στον οίκο του Θεού.

Ασπλαχνοι: Είναι οι άνθρωποι χωρίς συναισθήματα, κακοί, απάνθρωποι, σκληροί.

Αυτάρκεια: Χρειάζεται να διακατέχει τον άνθρωπο και η αυτάρκεια, που σημαίνει ότι μπορεί να ικανοποιεί μόνος του τις ανάγκες του, χωρίς απαιτήσεις, με τα ήδη υπάρχοντα που ο Θεός ήδη έχει χορηγήσει.

Αυτάρκεια: Όταν ήρθαμε στον κόσμο δεν φέραμε τίποτα. Όταν θα φύγουμε δεν θα πάρουμε τίποτα, όμως, κατά την διάρκεια της ζωής μας αποκτούμε πολλά αγαθά. Γι’ αυτό να χαιρόμαστε και να μην θέλουμε περισσότερα, διότι θα πέσουμε σε παγίδες, οι οποίες θα μας εγκλωβίσουν τόσο πολύ που δεν θα χαρούμε τίποτα. Αυτό σημαίνει αυτάρκεια, να δοξάζουμε τον Θεό που έχουμε υγεία, τροφή, σπίτι, φίλους και έναν πνευματικό και υλικό πλούτο. Αν όλα αυτά δεν μας έχουν κάνει χαρούμενους, τότε χρειαζόμαστε πνεύμα Θεού, διότι σίγουρα θα λείπει από την ζωή μας. Μου κάνει εντύπωση που πολλοί άνθρωποι έχουν τα πάντα και από το πρωί μέχρι το βράδυ παρουσιάζουν αντιπαλότητες, εγωισμούς, παράπονα, πονηρίες κ.λπ..

Αφ' ης ημέρας εξήγαγον τον λαόν μου τον Ισραήλ εξ Αιγύπτου, δεν εξέλεξα από πασών των φυλών του Ισραήλ ουδεμίαν πόλιν διά να οικοδομηθή οίκος, ώστε να ήναι το όνομά μου εκεί· αλλ' εξέλεξα τον Δαβίδ, διά να ήναι επί τον λαόν μου Ισραήλ: Τι σημαίνει να διορθώσει κάποιος τα ελλείποντα; Σήμερα υπάρχουν δισεκατομμύρια χριστιανοί οι οποίοι ανέπτυξαν θρησκείες, δόγματα, έγραψαν βιβλία κ.λπ., όμως κάτι λείπει διότι υπάρχει μέρος αγάπης, μέρος χαράς, μέρος ζωής, μέρος υγείας. Όλοι το βλέπουμε αυτό και ο λόγος διότι κάτι λείπει. Όταν κάποιος έρχεται από τον Θεό (απεσταλμένος) εκεί που υπάρχει καλή προαίρεση τον στέλνει ο Θεός με ένα σκοπό, να συμπληρώσει στους χριστιανούς αυτούς τα πνευματικά στοιχεία (ελλείποντα) εκείνα που ολοκληρώνουν την αγάπη μεταξύ των χριστιανών. Έτσι καθιστούν την ταπεινοφροσύνη ως την αρετή των αρετών να εξουσιάζει τη ζωή τους. Κατόπιν αυξάνουν την ζώσα πίστη, αλλάζουν τα πιστεύω τους και δημιουργούν επιδιώξεις αλήθειας. Η Φωνή Θεού δεν δημιουργήθηκε υπό του Θεού ώστε να καταργήσει από τους χριστιανούς τον τρόπο που ενώνονται μαζί του σήμερα, ούτε να αλλάξει τα ήδη υπάρχοντα ονόματα των θρησκειών ή των πνευματικών οργανώσεων με καινούργια ή να θέσει καινούργιες ταμπέλες, αλλά εμφανίστηκε στον κόσμο με ένα σκοπό. Αυτός είναι να συμπληρώσει τα ελλείποντα στους πνευματικούς ανθρώπους που επιζητούν τον Θεό στη ζωή τους, δημιουργώντας στόχους ουρανόδρομους γεμάτους σοφία Θεού. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τον πνευματικό μας προσανατολισμό. Η Φωνή Θεού έχει πνευματική περιουσία την οποίαν διανέμει δωρεάν και μάλιστα μέρος αυτής βρίσκεται στο internet (ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ) όχι για να δημιουργήσει αντιπαλότητες, αλλά μέσω αυτής να δημιουργήσει στους χριστιανούς που θέλουν σε παγκόσμια κλίμακα σήμερα, την νότα εκείνη που θα τους κάνει να επιδιώξουν και να κληρονομήσουν την σοφία που ο Θεός εκδηλώνει σε αυτή την Φωνή Θεού, ώστε να διορθωθούν τα ελλείποντα. Η Φωνή Θεού δεν θέλει δόξα, δεν θέλει τίποτα. Θέλει ο χριστιανικός κόσμος να γίνει ένα με ολοκληρωμένους πνευματικούς στόχους, οι οποίοι θα δημιουργήσουν στον κόσμο τον νοητό παράδεισο. Αυτό είναι το συμφέρον μας. Ας ενωθούμε κάτω από το ολοκληρωμένο Ευαγγέλιο το οποίο αναπτύσσει την αιώνια, άφθαρτη ζωή και μόνο τότε ο Χριστός θα έρθει να σκηνώσει ανάμεσά μας. Ανάμεσα στους αναγεννημένους ανθρώπους που θα διέπονται από τα στοιχεία της ευγενούς άμιλλας, από την ενότητα, από τη ζωή την άφθαρτη, την χαρά του πνεύματος, την αγάπη, την ζώσα πίστη. Αυτοί οι στόχοι θα εξασφαλίσουν τον Θεό στη ζωή μας. Ο Κύριος τόνισε, εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί έστε εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις. Αυτό λείπει και αυτό πρέπει να συμπληρωθεί.

Αφιλάγαθοι: Αδιανόητο γι’ αυτούς τους ανθρώπους λόγω των προσωπικών συμφερόντων τους να γίνουν φίλοι του αγαθού, του Θεού.

Αχάριστοι: Είναι οι άνθρωποι που δεν εκτιμούν τίποτα, δεν έχουν και δεν νιώθουν πουθενά υποχρέωση σε τίποτα και σε κανέναν.

Βασιλεία Θεού: Ο Θεός είναι Πνεύμα και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι. Εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να προσκυνούμε τον Θεό, όχι με το πόσο λάδι θα φάμε σήμερα, αλλά με το να τον αποκωδικοποιούμε. Στην ουσία να αποκωδικοποιούμε τον γενετικό μας κώδικα και να αντλούμε από τον Θεό την πολυποίκιλη σοφία του, η οποία δύναται να μας περάσει σε ένα άλλο υπερβατικό επίπεδο, χαρίζοντάς μας πάνω απ’ όλα αγάπη ανυπόκριτη, καρπούς του Αγίου Πνεύματος, ιδιότητες αυτού και τελευταία ενεργοποίηση με το γράμμα του Θεού όλου του γονιδιακού κυτταρικού ιστού μας, στο να παράγει τις λειτουργίες εκείνες που μας καθιστούν αιώνιο θεό. Όλα φανερώνουν ότι η βιολογική μας δημιουργία είναι με τόσο σοφία φτιαγμένη, ώστε να κάνει το σώμα μας αιώνιο, άφθαρτο.

Βασιλεία Θεού: Βασιλεία Θεού σημαίνει να βασιλεύουμε του έτερου κακού εαυτού μας, ώστε αυτός ο κακός εαυτός μας να μην έχει ουδεμία εξουσία. Σήμερα την εξουσία του, την βλέπουμε με τις ασθένειες, με τον πόνο, με την φθορά, με τον θάνατο, με τους πολέμους, με τους εγωισμούς, με τις πονηρίες κ.λπ.. Ο Θεός μας καλεί να βασιλέψουμε του έτερου κακού εαυτού μας διά του αγιασμού, διά του καθαρισμού, διά του γνώθι σαυτόν, διά της ζώσης πίστεως. Αν δεν νικήσουμε διά του πνεύματος του Θεού την αμαρτία, η οποία στεγάζεται μέσα μας αιώνες τώρα, την βασιλεία του Θεού δεν θα την βρούμε ποτέ, όσο και αν επικεντρωνόμαστε σε νηστείες, σε προσευχές, σε επικλήσεις ή παρακλήσεις. Ο Θεός έδωσε την ζωή του λύτρο αντί πολλών, όχι για να ασχολούμεθα με τα βρώματα, αλλά για να μιμηθούμε το παράδειγμά του. Μόνο έτσι θα επικρατήσουμε του θανάτου και θα χτίσουμε την οικογένεια της ζωής, του Θεού σε όλο τον κόσμο. Έχουμε όλα τα μέσα να το κάνουμε, αρκεί να το πιστέψουμε και να συνταχθούμε με το θέλημά του, αναπτύσσοντας αυτό. Η βασιλεία, ας γνωρίζουμε ότι είναι εντός ημών και οι βιαστές αρπάζουν αυτή. Χτίζεται η βασιλεία του Θεού μέσα μας, αναπτύσσοντας στην ζωή μας τα στοιχεία του Θεού, τις ιδιότητες του Θεού. Τα στοιχεία αυτά δημιουργούν εις ημάς νου Χριστού, αυτός ο νους είναι ισχυρός και ανίκητος σε όλα τα ερεθίσματα και τις επιθέσεις του πονηρού. Εύχομαι να δημιουργήσουμε με τον αγώνα μας, όλα τα παιδιά που συμμετέχουμε στους αγώνες της Φωνής Θεού, νου Χριστού. Όταν δημιουργήσουμε νου Χριστού, θα καταλάβουμε ότι η βασιλεία του Θεού δεν είναι έξω από εμάς, ούτε είναι σε άλλα σύμπαντα ή ουρανούς όπου πολλοί σήμερα επικαλούνται, αλλά είναι μέσα μας. Ας αλλάξουμε την πίστη που είχαμε μέχρι χτες, υιοθετώντας την μεταθανάτια ζωή. Ο Θεός δεν δημιούργησε αυτόν τον τρισμέγιστο κόσμο για να τον απορρίπτουμε, δεν δημιούργησε αυτό το σώμα με τις άπειρες δυνατότητες ώστε να το οδηγούμε με τον λάθος τρόπο ζωής που επιδιώκουμε στον θάνατο. Ο Θεός είναι ζωή και δίνει ζωή, ο Θεός είναι Θεός ζώντων και ουχί νεκρών. Ας αποβάλλουμε ότι νεκρό έχουμε μέσα μας και ας υιοθετήσουμε ότι παραγγέλνει ο Θεός Πατέρας, διά μέσω του Υιού του και του Παρακλήτου.

Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων: Ο Θεός είναι η μόνη αλήθεια, διότι σε αυτόν χρωστάμε την ύπαρξη μας, την ζωή μας, την αναγέννησή μας, την μεταστοιχείωσή μας, τα πάντα. Γι’ αυτό να λέμε με δυνατή φωνή, Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς· αγιασθήτω το όνομά σου· ελθέτω η βασιλεία σου· γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ και επί της γής· τον άρτον ημών τον επιούσιον δος εις ημάς σήμερον· και συγχώρησον εις ημάς τας αμαρτίας ημών, καθώς και ημείς συγχωρούμεν εις τους αμαρτάνοντας εις ημάς· και μη φέρης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ελευθέρωσον ημάς από του πονηρού. Διότι σου είναι η βασιλεία και η δύναμις και η δόξα εις τους αιώνας· αμήν.

Βίον ατάραχον και ησύχιον: Δεν είναι δυνατόν Χριστιανός να μην προσεύχεται με συντριβή και πόνο καρδιάς για τις αρχές και τις εξουσίες, ώστε να διάγουμε βίο ειρηνικό και ατάραχο, αφού εξαρτάται η ειρήνη από τους άρχοντες. Όταν αυτοί είναι του Θεού έχουμε ειρήνη και ο κόσμος αναπτύσσεται φυσιολογικά. Αν όχι, τότε τα πράγματα μέσα στις κοινωνίες δαιμονίζονται. Γι’ αυτό να προσευχόμαστε, ώστε να εκμεταλλευόμαστε τις θετικές ευεργεσίες της ειρηνικής εποχής που ζούμε εδώ και πολλά χρόνια και να αναπτύσσουμε το πνεύμα του Θεού στην ζωή μας. Χρειάζονται ειρηνικές συνθήκες για να μπορέσουμε να αναγεννήσουμε εαυτό. Ύστερα ο Θεός μέσω ημών να διατηρήσει την ειρήνη στον κόσμο αιώνια, εξασφαλίζοντας και έναν πολυποίκιλο πνευματικό πλούτο.

Βλασφημία του αγαθού: Αν κάποιος σκανδαλίζεται με το αγαθό που ο Θεός εναπόθεσε μέσα μας, ώστε να αναπτυχθούμε κατά Θεό σε ένα άλλο υπερβατικό ουσιαστικό επίπεδο το οποίο αυξάνει την ζωή μας, τότε ας μην επιμένουμε. Ο λόγος είναι, διότι τα στερεότυπα του κόσμου, οι συνήθειες του κόσμου τον έχουν καταβάλει τόσο πολύ τον άνθρωπο αυτόν που η συνείδησή του, του απαγορεύει σήμερα να υιοθετήσει μία διδασκαλία η οποία τον καθιστά ελεύθερο και αιώνιο. Ας απομακρυνθούμε από κοντά του, ώστε να μην γινόμεθα σκάνδαλο στην ζωή του και προβαίνει συνέχεια με τον θυμό που του επιφέρει ο δικός μας τρόπος προσέγγισης στον Θεό, στην κρίση και στην καταλαλιά και αυτό για μην βλαστημείται το αγαθό που παρέχει ο Θεός σε εμάς.

Βλάσφημοι: Είναι οι άνθρωποι που διέπονται από βωμολοχία, σε κάθε λέξη και στιγμή της ζωής τους εκφράζονται βλάσφημα και ο λόγος διότι διέπονται από άγνοια ή ημιμάθεια.

Βραδύς εις οργήν: Βραδύς εις οργήν, διότι η οργή του ανθρώπου δεν εργάζεται την δικαιοσύνη του Θεού.

Η οργή σε βγάζει έξω από την ειρήνη, έξω από την χαρά, έξω από τον ζώντα Θεό και σε ρίχνει στον Αδη. Το σύστημα του κόσμου είναι ανελέητο και αυτό παρέχει πηγές θυμού, οργής κ.λπ.. Για να αποφύγουμε την οργή, τον θυμό ο απ. Παύλος τονίζει, να έχετε τα αισθητήρια γεγυμνασμένα. Ενδύθητε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να σταθήτε εναντίον εις τας μεθοδείας του διαβόλου. Αυτή είναι: α) Σταθήτε λοιπόν περιεζωσμένοι την οσφύν σας με αλήθειαν και ενδεδυμένοι τον θώρακα της δικαιοσύνης, β) και έχοντες υποδεδημένους τους πόδας με την ετοιμασίαν του ευαγγελίου της ειρήνης· γ) επί πάσι δε αναλάβετε την ασπίδα της πίστεως, διά της οποίας θέλετε δυνηθή να σβέσητε πάντα τα βέλη του πονηρού τα πεπυρωμένα· δ) και λάβετε την περικεφαλαίαν της σωτηρίας και την μάχαιραν του Πνεύματος, ήτις είναι ο λόγος του Θεού.

Γαργαλιζόμενοι την ακοήν: Για να χαρούμε χρειαζόμαστε ερεθίσματα. Το γαργαλητό καλό είναι και λειτουργεί θετικά ακόμα και όταν είμαστε άρρωστοι. Το θέμα όμως είναι η θεραπεία του Χριστού, η οποία καταργεί τα γαργαλητά που είναι τα εντάλματα των ανθρώπων και μας εξασφαλίζει την χαρά του πνεύματος, η οποία είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και προέρχεται από την παρουσία του Θεού μέσα μας. Οι επιστήμονες λένε ότι η χαρά είναι ο κύριος παράγοντας της αφθαρσίας. Η χαρά του κόσμου προκαλεί στον οργανισμό μία πρωτεΐνη η οποία αναπαράγει τα κύτταρα. Δέκα μικρογραμμάρια αυτής της πρωτεΐνης κοστίζουν 20.000 δολάρια. Μπορούμε τώρα να καταλάβουμε τι κάνει η παρουσία του Θεού στον άνθρωπο, η οποία φέρνει την ανεκλάλητη χαρά. Ας ενθυμηθούμε τον Μωυσή ο οποίος ήταν σαράντα ημέρες με τον Θεό και ενώ ήταν νηστικός, όταν κατέβηκε το πρόσωπό του έλαμπε σε σημείο να θέτει κάλυμμα, διότι οι Εβραίοι δεν μπορούσαν να τον δουν. Η επιστήμη με έρευνες φανερώνει ότι ο υγιής, ψυχοπνευματικά και σωματικά έχει μεγάλη κινητικότητα ηλεκτρονίων, ο λόγος διότι έχει πλήρη ευεξία και χαρά. Αυτό δημιουργεί την φωτεινότητα σε όλο το σώμα, το οποίο φανερώνει την παρουσία του Θεού στην ζωή του ανθρώπου.

Γείνητε κοινωνοί θείας φύσεως: Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στην ζωή μας από το να γίνεται το θέλημα του Θεού και να δυνάμεθα να το καταλαβαίνουμε και να υπακούμε με χαρά, ώστε να οδηγούμε τον εαυτό μας διά της συμβουλής και νουθεσίας του Χριστού στην ζωή την άφθαρτη. Καμιά φορά καλούμαστε υπό του Θεού να κάνουμε υπερβάσεις στον υλικό ή στον πνευματικό τομέα. Να μην φοβόμαστε να προβούμε σε υπερβατικές πνευματικές ενέργειες, διότι αυτές θα γίνουν στην ζωή μας δόξα Θεού και δόξα δική μας.

Γνήσιος μαθητής του Χριστού: Είναι αυτός που αντιμετωπίζει πειρασμούς και σκάνδαλα και παραμένει αμετάβλητος στις αρχές του Χριστού, οι οποίες είναι γεμάτες αγάπη, η οποία αγάπη στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό.

Γυνή: Θα σωθεί ναι μεν και διά της τεκνογονίας, διότι δίνει την ζωή της για μία άλλη ζωή, δηλαδή η μητέρα δίνει αγάπη ανυπόκριτη, όμως, θα σωθεί και γιατί εργάζεται το θέλημα του Θεού. Όσες γυναίκες δεν γέννησαν παιδιά δεν θα σωθούν; Μη γένοιτο! Πάντας ανθρώπους σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν. Αυτά τα στερεότυπα δημιούργησαν πολλά κακά στον κόσμο. Ας γίνουμε τέκνα Θεού και μετά θα εννοήσουμε άπαξ διά παντός ότι το μόνο πρόβλημα στην ζωή μας, είναι ο έτερος κακός εαυτός μας, αυτόν να βάλουμε σε τάξη και όχι την γυναίκα η οποία μεριμνά και ενδιαφέρεται για πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι αλλά και έξω από αυτό.

Γυνή αυτού ητοίμασεν εαυτήν: Το να είναι σεμνή μία γυναίκα, αυτό δεν την υποτιμά αλλά την θεοποιεί στα μάτια του Θεού ή του κόσμου αλλά και του ανδρός της. Όσο για τα στολίδια, εγώ διαφωνώ πως δεν χρειάζονται. Ο Θεός γέμισε τον κόσμο από υλικά αγαθά και τα στολίδια και αυτά δημιουργήθηκαν διότι δίνουν χαρά, απλώς υπερβολή να μην διακατέχει τις γυναίκες. Τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεόν. Όταν χρησιμοποιούνται όλα τα υλικά στοιχεία (αγαθά) με σοφία Θεού δεν βλάπτουν. Διότι αν τα πάρουμε αυστηρά όλα και τα απαγορεύσουμε όλα, τότε δεν χρειάζονται ούτε τα αμάξια, ούτε τα ρούχα, ούτε τα υλικά αγαθά που έχουμε στο σπίτι, ούτε οι συσκευές, ούτε ο πολιτισμός, ούτε τίποτα. Αυτό όμως δεν είναι του Θεού, δεν θα δογματίσουμε τις εποχές και δεν θα γυρίσουμε χίλια χρόνια πίσω, πάμε μπροστά με το πνεύμα του Θεού. Τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεόν. Εκείνη την εποχή οι άνθρωποι ήτο επηρεασμένοι και η γυναίκα είχε υποδεέστερη θέση μέσα στις κοινωνίες λόγω της πτώσης που πίστευαν ότι προήλθε από την γυναίκα, την Εύα. Εγώ, όμως, πιστεύω ότι και οι δύο έφταιξαν. Η εύκολη λύση είναι οι δυνατοί να επιβάλλονται στους αδυνάτους. Έτσι, το βάρος έπεσε στην γυναίκα για πολλούς αιώνες. Σήμερα, ο κόσμος όμως έχει εκπολιτιστεί και όλοι καταλαβαίνουν ότι μέσα στην Δημιουργία υπάρχουν λογικά και άλογα όντα, δημιουργήματα του Θεού. Τα λογικά (άνδρες) δεν μπορούν να θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες. Αν είναι δυνατόν! Αν συμβαίνει αυτό, τότε όσοι υιοθετούν τέτοιες λογικές θα ανήκουν στα άλογα δημιουργήματα. Με διάλογο να αναπτύσσονται πνευματικά τα δύο φύλα χωρίς ο ένας να επιβάλλεται στον άλλον. Υποταγή να έχουν στο να κάνουν το θέλημα του Θεού και τα δύο φύλα και αυτό αν το θέλουν, πάντα μέσα από την ελεύθερη βούλησή τους, διότι ο Θεός δεν θέλει να τον αγαπάνε οι άνθρωποι σπέρνοντας τον φόβο σε αυτούς, αλλά να τον αγαπάνε διότι το αξίζει.

Δέσμιος του Ιησού Χριστού: Δέσμιος σημαίνει (υποταγμένος), δηλαδή αυτός που έχει δεσμευθεί με κάποιες υποχρεώσεις στη ζωή του όπως, η υποχρέωση ως προς την οικογένεια, ως προς την εργασία κ.λπ.. Μία άλλη δέσμευση είναι η αφιέρωση ως προς τον Θεό γενόμενος μοναχός. Υπάρχει όμως και η δέσμευση με τον Χριστό, στο να εξαπλώσεις το Ευαγγέλιο του Χριστού στα έθνη. Το συναρπαστικό της δέσμευσης αυτής είναι ότι γίνετε οικειοθελώς μέσα από πνευματική επίγνωση και όχι από άγνοια, από φόβο, από συμφέρον, τα οποία σήμερα δυστυχώς υπάρχουν στο σύστημα του κόσμου και δεσμεύουν τη ζωή μας εν αγνοία μας. Παύεις πλέον να θέλεις να δεσμευτείς με οτιδήποτε άλλο εκτός του Χριστού. Η δέσμευση αυτή χαρίζει ελευθερία πνεύματος, σοφία, χαρά, καρπούς, δυνάμεις κ.λπ.. Εύχομαι και εμείς να δεσμευτούμε με τον Χριστό και καμία άλλη δέσμευση να μην χωράει ανάμεσα στην σχέση αυτή.

Διάκριση δια του Ευαγγελίου: Για να μπορείς άνθρωπε να διακρίνεις σωστά και να επιλέγεις σωστά ποιον πρέπει να τιμάς, να συμβουλεύεσαι και τελευταία να επιδιώκεις την παρέα του, θα πρέπει να ενωθείς πρώτα με τον ζώντα Θεό και να μελετάς τον Λόγο του, ώστε αυτός ο Θεός να σε αναγεννήσει και να σε φωτίσει. Μόνο έτσι μπορείς να διακρίνεις σωστά και όχι επιπόλαια μέσα από την άγνοια που σε διέπει ή την γνώση του κόσμου που προσωποληπτεί και στηρίζει τη ζωή του στα χρήματα, στις εφήμερες δόξες και στις κολακείες.

Οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι κατηγορούσαν, εδίωκαν και συκοφαντούσαν τον Χριστό και ο λόγος, διότι είχαν γνώση των γραφών όχι όμως επίγνωση, είχαν μορφή ευσεβείας και όχι ευσέβεια, μιλούσαν για αγάπη αλλά δεν την εφάρμοζαν, έτσι έκριναν λάθος, με αποτέλεσμα να μην γνωρίσουν τον Υιό και Λόγο του Θεού του ζώντος. Ο Κύριος κάποια στιγμή σε μία διαλογική συζήτηση που είχε μαζί τους, τους είπε: Αν ο πατέρας σας ήταν ο Θεός, θα γνωρίζατε τον Θεό και εμένα θα γνωρίζατε, διότι ο Θεός διαμέσου του Μωυσέως για μένα μιλούσε, άρα εσείς είστε εκ πατρός του διαβόλου.

Μη γένοιτο σε κανέναν άνθρωπο να πέσει στην παγίδα να διακρίνει ή να κρίνει χωρίς να γνωρίσει πρώτα τον εαυτό του διά του Ευαγγελίου, ώστε να δει μέσα του τα κίνητρα της αμαρτίας και τα κίνητρα της αναμαρτησίας που παρέχει ο αγιασμός και να μπορέσει έτσι να κρίνει σωστά και να καταβάλλει προσπάθεια, αγώνα να εντάξει το σωστό, το αγαθό, τον Θεό στη ζωή του.

Διαφύλαξε την παρακαταθήκη: Η Φωνή Θεού σήμερα έχει έναν καινούργιο, νέο τρόπο προσέγγισης πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου και στις αρχές αυτού του Θεού, τον οποίον αναπτύσσει στις ομιλίες και στους διαλόγους της διά Πνεύματος Αγίου, κηρύττοντας σε όλους τους ανθρώπους το Ευαγγέλιο της βασιλείας. Στην αρχή κάνοντας το έργο αυτό θα κοπιάσουμε, θα λυπηθούμε, θα κατηγορηθούμε, θα εργαστούμε με προσωπική θυσία στον υλικό και πνευματικό τομέα. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι πάλι δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν αμέσως αυτόν τον νέο τρόπο ζωής, διότι θα έχουν στηρίξει την πίστη τους στα εντάλματα των ανθρώπων, στο κοινωνικό σύστημα και στους τύπους των δογμάτων. Η διδασκαλία της Φωνής Θεού υπερβαίνει την αντίληψη του σημερινού πνευματικού κόσμου και ο λόγος, διότι ο πνευματικός κόσμος σήμερα εργάζεται στο να επιδιώξουν οι άνθρωποι των δογμάτων την μεταθανάτια ζωή ως θέλημα Θεού, ενώ η Φωνή Θεού εργάζεται στο να καταργήσει την αμαρτία, η οποία επιφέρει την φθορά και τον θάνατο, περνώντας τους ανθρώπους του Θεού από την ζωή στην ζωή καταργώντας με την διδασκαλία της την φθορά και τον θάνατο από τα σώματα των ανθρώπων, ου θέλομεν εκδύσασθαι αλλά’ επενδύσασθαι ίνα καταποθή το θνητόν υπό της ζωής. Εμείς, όμως, με την κραταιά πίστη και αγάπη στον Χριστό, στον Υιό και Λόγο του Θεού του ζώντος θα εξασφαλίσουμε με τον αγώνα μας εκείνη την δύναμη που χρειάζεται από τον Αγιο Θεό ώστε να υπομένουμε τα κατηγορώ και συνάμα να εμμένουμε στις αρχές μας με υπομονή και επιμονή εργαζόμενοι τα του Λόγου του Θεού, εξελίσσοντας ο Αγιος Θεός σύμφωνα με το θέλημά του σε εμάς την ζώσα πίστη, η οποία με τον σχετικό αγώνα θα μας φέρει τον καθαρισμό, τον αγιασμό, την άφθαρτη ζωή. Αν έχουμε πιστέψει στην Φωνή Θεού τότε θα πιστέψουμε και στην διδασκαλία της και στις επιδιώξεις αυτής, οι οποίες διατυπώνονται μέσα στον Λόγο του Θεού και αναπτύσσουν γονιδιακά το σώμα μας ζωοποιώντας αυτό και καταργώντας απ’ αυτό τον φυσικό θάνατο.

Δίκαιος: Ο δίκαιος μόλις σώζεται. Δίκαιος ανήρ, ο ελεών όλη την ημέρα τον εαυτό του και τους γύρω του, καθώς η δικαιοσύνη των ανθρώπων απαιτεί, του Θεού πάντα προσφέρει. Μακάρι να φτάσουμε στην προσφορά και στο μέγα έλεος σύντομα, το οποίο εύχομαι εις όλα τα τέκνα της Φωνής Θεού. Τελευταία δίκαιος είναι αυτός τον οποίον έχει δικαιώσει ο Θεός, ως εκ τούτου ο δίκαιος έχει μεγάλη δύναμη στην προσευχή.

Διπλή τιμή: Καλό, ευάρεστο και τέλειο είναι να τιμούμε αυτούς οι οποίοι χορηγούν εις ημάς με κόπο και θυσία το θέλημα του Θεού, την σοφία του Θεού, αφού μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας πηγαίνουμε κοντά τους και επιζητούμε την σοφία τους. Αφού λοιπόν εξελίσσουν την ζωή μας θετικά αναπτύσσοντάς μας πάνω στο θέλημα του Θεού, θα πρέπει να υπακούμε, διότι έτσι βοηθάμε το έργο που επιτελούν. Τους αληθινούς πρεσβύτερους να τον αγαπούμε με όλες μας τις δυνάμεις υλικές και πνευματικές. Αν δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στους αγώνες τους, μην έχουμε κακή συμπεριφορά απέναντί τους. Καθώς, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε και να επιλέξουμε οτιδήποτε άλλο εμείς πιστεύουμε.

Δολώνοντας τον λόγο του Θεού: Επειδή πολλά πνεύματα εισήλθαν εις τον κόσμο ας μελετήσουμε το πνεύμα του Θεού, ώστε να γνωρίζουμε τα πνεύματα των ανθρώπων και όποιο συμβαδίζει με το πνεύμα του Κυρίου να το καλωσορίζουμε στην ζωή μας, όποιο έχει ή φέρει μία διδασκαλία η οποία μας στερεί την ελευθερία, μας οδηγεί σε εντάλματα ανθρώπων, μας αναπτύσσει την οποιαδήποτε θρησκεία, να το αποστρεφόμαστε. Η Φωνή Θεού συνιστά να προσέχει ο καθένας μας τον εαυτό του, διότι από αυτόν κινδυνεύουμε να απολεστούμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε άλλους ανθρώπους διότι όποιος δέχεται διχοστασίες, σκάνδαλα κ.λπ., πάει να πει ότι αυτά κυοφορεί το πνεύμα του. Να αναγεννηθούμε, ο μόνος εχθρός μας είναι ο έτερος κακός εαυτός μας, απ’ αυτόν να προσέχουμε, ώστε να μην γίνει αιτία και μας οδηγήσει σε αδιέξοδο, σε σημείο να απολέσει την ψυχή και το σώμα μας.

Δοτικότητα: Αυτό που κάνει τον οργανισμό μας να πετάει είναι η δοτικότητα. Εξάλλου η πραγματική χαρά έρχεται όταν δίνουμε και αγωνιζόμαστε να ευτυχήσουν οι άλλοι. Έχουμε ένα ρητό το οποίο λέει, αν αγωνιστώ να μην πεθάνει ο άλλος δεν θα πεθάνω ο ίδιος. Ο εγωκεντρισμός είναι θάνατος ψυχής και σώματος. Ο Χριστός δεν αγωνίστηκε για να αρέσει στον εαυτό του αλλά στον Πατέρα του και στον πλησίον του, με σκοπό να τον αναγεννήσει με το ανθρωποσωτήριο έργο του, το οποίο επιτέλεσε με πλήρη διαφάνεια και ωριμότητα, δίνοντας για να σπουδάσουμε εμείς, την ζωή του λύτρο αντί πολλών. Τι να σπουδάσουμε; Υπακοή στον Πατέρα και αγάπη η οποία δημιουργεί την δοτικότητα στις μεταξύ μας σχέσεις. Το περίσσευμα του ενός στο υστέρημα του άλλου, ας του ομοιάσουμε.

Δούλευε εν καρδία τέλεια και εν ψυχή θέλουση: Για να πλησιάσουμε τον Θεό και να κεντρίσουμε τον ενδιαφέρον του χρειάζεται ειλικρίνεια και απόφαση, ώστε να προβούμε πρώτον στην μετάνοια, δεύτερον στην αναγέννηση και τελευταία στον αγιασμό. Όσο πιο γρήγορα εισέλθουμε σε αυτά που καθορίζει ο Θεός, τότε αυτός, διά της ειλικρινούς προσπάθειάς μας, θα δει ότι η αγάπη μας είναι αληθινή. Αυτός λοιπόν θα έρθει και θα συνδιαλέγεται μαζί μας αιώνια, ώστε να συμπληρώσει εις ημάς τα ελλείποντα.


Ο Θεός δεν δοξάζεται, δεν αγαπιέται με σοφιστικές συζητήσεις ή λόγια παχιά αλλά με την ουσία, η οποία είναι αγάπη στον Θεό και στον συνάνθρωπο.


Όσοι κηρύττουν τον Θεό ή τους Αγίους του, απέχουν από την αγάπη του Θεού. Όσοι κηρύττουν και εφαρμόζουν (ο ποιήσας και διδάξας) τα του Λόγου του Θεού και μιμούνται τη ζωή του Χριστού, θα ζουν αιώνια στα Άγια σκηνώματά του.

Δούλος Θεού και του Κυρίου Ιησού Χριστού: Δούλος Χριστού σημαίνει άνθρωπος ο οποίος μέσα από την ελεύθερη βούλησή του υπηρετεί Θεό και άνθρωπο, με σκοπό την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου.


Δούλος Θεού σημαίνει άτομο που γνωρίζει την οικία του Θεού (τις αρχές του Θεού), τις οποίες υπηρετεί με προσοχή, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μετέχων της οικίας του Θεού, χειρίζων με αξιοπρέπεια, σεβασμό και αγάπη την πνευματική και υλική περιουσία την οποίαν του εμπιστεύθηκε ο Πατέρας του, ο Θεός.


Ο δούλος είναι μέτοχος, συμμέτοχος, κληρονόμος όλης της οικίας αιώνια.


Η λέξη δούλος μπορεί να παρεξηγηθεί από αμετανόητους, αποστάτες, μη αναγεννημένους ανθρώπους, εκδηλώνει όμως  προτροπή από αυτόν που ονομάζεται δούλος, διότι είναι ταπεινός και καταϋποχρεωμένος από τις δωρεές και ευλογίες που λαμβάνει υπό του Θεού, θεωρών ότι δεν του αξίζει μία τέτοια αγάπη, σκεπτόμενος την προτέρα συμπεριφορά του, εν καιρώ αγνοίας.

Δούλος Θεού και του Κυρίου Ιησού Χριστού: Η υποταγή εις τον Θεό πραγματοποιείται όταν εννοήσουμε το θέλημά του το οποίο είναι γραμμένο στην Καινή Διαθήκη και αποβλέπει στην αναγέννησή μας και στην επάνοδό μας στην χαμένη πατρίδα, η οποία είναι η ίδρυση της βασιλείας του Θεού μέσα μας και γύρω μας, η επάνοδό μας με λίγα λόγια στην ζωή την αιώνια, την άφθαρτη. Η ζωή και ο θάνατος συντελείται στον τρόπο που υιοθετούμε τα ερεθίσματα του Θεού ή των ανθρώπων που διέπονται από την άγνοια, από την αμαρτία. Εύκολο λοιπόν είναι να αποτινάξουμε από πάνω μας ότι δεν είναι του Θεού, αρκεί να το θέλουμε, ώστε να δεχόμεθα μόνο ερεθίσματα που διέπονται από την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού, από την Φωνή Θεού. Ξέρουμε ότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Αν θέλουμε να μην πεθάνουμε και να ζήσουμε με τον Θεό, να ψάξουμε να βρούμε σε λεπτομέρεια τι είναι αμαρτία και πως ενεργεί, ώστε με την απόφασή μας αυτή να την αποβάλλουμε από μέσα μας και με την δύναμη του Θεού και από γύρω μας. Αυτή είναι η αποστολή της Φωνής Θεού.

Δυνατοί εις την πίστη: Μία παροιμία αναφέρει, προστάτεψε Θεέ μου τον άνθρωπο που έχει κάποια χάρη και ο λόγος, διότι λίγοι μείνανε στο κελάρι, ειδικότερα σήμερα. Οι δυνατοί εις την πίστη είναι αυτοί οι οποίοι μέσα από έναν πόλεμο που έκαναν με τον έτερο κακό εαυτό τους και έναν ανήλεο πόλεμο που δέχτηκαν από τα ερεθίσματα, σκάνδαλα, που γεννά το σύστημα του κόσμου βγήκαν νικητές, διεπόμενοι σήμερα από πνευματική ωριμότητα και σταθερή πνευματική πορεία. Αυτοί λοιπόν που βγήκαν νικητές σίγουρα θα έχουν ελευθερώσει τον εαυτό τους από την αμαρτία και τώρα ελεύθεροι γεμάτοι πνεύμα Θεού ζουν την βασιλεία του Θεού μέσα τους. Βασιλεία Θεού σημαίνει, να μην υπάρχει τίποτα το οποίο να δύναται να με θέσει ή να με οδηγήσει σε υποτέλεια. Αυτοί που έχουν νικήσει ας βαστούν τους αδύνατους αδερφούς με προσωπική νουθεσία και με πνευματικές ομιλίες οι οποίες να γίνονται κατανοητές, πάντα φυσικά μέσα από την ελεύθερη βούληση του κάθε ανθρώπου. Ότι κάνουν οι δυνατοί, να το κάνουν με αγάπη, με υπομονή, με στοργή ανέχοντας τα λάθη των αδελφών τους. Έτσι θα βοηθούν οι δυνατοί τους αδύνατους και θα τους γεμίζουν ενθουσιασμό, εφορεία, χαρά, ζώσα πίστη εμπνέοντας σε αυτούς ουρανόδρομους στόχους, στόχους ζωής. Με αυτόν τον τρόπο οι αδύνατοι οι οποίοι θα προσκολληθούν στους δυνατούς, θα κάνουν τα γονίδιά τους να πάλλονται φυσιολογικά και να σπινθηρίζουν από πνευματικό φωτισμό, ώστε να παράγουν ζωή. Η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού δύναται να κάνει τα γονίδια μας, τα κύτταρα μας όχι να υπολειτουργούν αλλά να λειτουργούν εκατό τοις εκατό εξασφαλίζοντας σε εμάς και στους αδερφούς που είναι γύρω μας την αφθαρσία, την ζωή.

Δυσχέρεια της εμφάνισης του θελήματος του Θεού: Ο Κύριος φανέρωσε, οι υιοί του αιώνος τούτου είναι φρονιμώτεροι εις την εαυτών γενεάν παρά τους υιούς του φωτός. Και αυτό το βλέπουμε σήμερα στην καθημερινότητά μας, τι μηχανεύονται για να επικρατήσουν έναντι του άλλου και σε τι ενέργειες προβαίνουν για να εξασφαλίσουν τον άδικο μαμωνά. Καθώς πόσο χρόνο αφιερώνουν στο να συλλέξουν το υλικό στοιχείο. Ενώ οι άνθρωποι του Θεού όταν μαζεύονται να δοξάσουν τον Θεό και να κάνουν ενέργειες για την δόξα του Θεού και την αναγέννηση του ανθρώπου, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν αντιπαλότητες, να φανατίζονται, να δογματίζονται και να παρουσιάζουν μικρότητες όπως φιλαργυρία, πονηρία, εγωισμούς κ.λπ., στοιχεία που στο τέλος τους κάνουν να πέφτουν στην μεγαλύτερη παγίδα που είναι να κρίνουν μέρα-νύχτα. Αυτά τα στοιχεία δεν θα τους οδηγήσουν στο να γνωρίσουν τον Θεό αλλά ούτε και τον εαυτό τους. Για τον λόγο αυτό ο πνευματικός κόσμος αντιμετωπίζει δυσχέρειες στο να εμφανιστεί σήμερα και στο να λειτουργήσει μέσα στις κοινωνίες το θέλημα του Θεού. Αν θέλουμε να εισέλθουμε στα βάθη του Θεού και να επιτελέσουμε ένα θεάρεστο έργο, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τα στερεότυπα και να ανατρέξουμε μέσα στον Λόγο του Θεού τον οποίον να μελετάμε με προσοχή και επιμέλεια για να αναπτυχθεί στην ζωή μας η αγάπη του Χριστού, η οποία είναι ανυπόκριτη και το ίνα εν ώσιν. Τίποτα να μην δύναται να μας βγάλει από τις αρχές του Θεού, διότι ότι δεν λειτουργεί τότε πάντα υπολειτουργεί, καθώς να αυξανόμαστε πάνω στην ζώσα πίστη και στην άφθαρτη ζωή.  

Εγερθώμεν εκ του ύπνου:  Θα πρέπει να εγερθούμε από τον ύπνο της άγνοιας, της ημιμάθειας και της μικρότητας, αποδεχόμενοι συστήματα τα οποία γκρεμίζουν την αγάπη. Η σωτηρία είναι πλησιεστέρα ειδικότερα σήμερα, διότι έχουν δημιουργηθεί με το κάλεσμα που λάβαμε οι προϋποθέσεις εκείνες που αναπτύσσουν τον Θεό στην ζωή μας, πνευματικές δυνατότητες αλλά και επιστημονικές δυνατότητες. Εξάλλου είναι επαγγελία ότι, σοφία δε και επιστήμη θέλουσιν είσθαι η στερέωσις των καιρών και η σωτήριος δύναμις, αφού η επιστήμη επιβεβαιώνει σήμερα την ανάγκη του σώματος να διέπεται από χαρά, από αγάπη, από συγχώρεση, από μη μικρότητες οι οποίες φέρνουν την ταραχή στην ψυχή και στο σώμα. Νομίζω ότι θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο που έχουμε ώστε να τον καλλιεργήσουμε κατά Θεό αναπτύσσοντας τα στοιχεία αυτού και τις ιδιότητές του. Ο Κύριος δεν επικέντρωσε τον αγώνα του σε τύπους θρησκευτικούς, σε φιλοσοφικές συζητήσεις, αλλά σε έργο θυσίας και αγάπης. Αυτόν τον σκοπό άλλωστε έχει η παρουσία του Θεού στην ζωή μας. Σήμερα είναι ο καιρός να ξυπνήσουμε, διότι η επιστήμη φανερώνει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτόν του με τα εντάλματα των ανθρώπων, ούτε αναπτύσσοντας ασυνείδητα ξερούς τύπους ή θρησκείες αλλά συνειδητοποιώντας την διδασκαλία του Θεού, η οποία εκδηλώνεται μέσα στον Λόγο του Θεού (Καινή Διαθήκη). Ο Λόγος του Θεού μας οδηγεί στην μετάνοια, στην αναγέννηση, στην αφθαρτοποίηση του σώματος, διότι το DNA μας για να ζήσει σωστά, ώστε να μην υπολειτουργεί, δεν χρειάζεται ασυνείδητες επιδιώξεις, αλλά χρειάζεται να έχουμε αναπτυγμένους τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος οι οποίοι διαφυλάττουν την ζωή μας σε γονιδιακό επίπεδο. Άλλωστε δεν μπορούμε να στρουθοκαμηλίζουμε ενώπιον του Θεού αναπτύσσοντας μόνο θρησκευτικούς τύπους, αδιαφορώντας για τα στοιχεία του Θεού, για τις ιδιότητες του Θεού οι οποίες μας καθιστούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε πνευματική εγρήγορση χαρίζοντάς μας ευεξία, ανεκλάλητη χαρά και αγάπη ανυπόκριτη. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε εγκέφαλο και τον έχουμε για να τον εξελίξουμε κατά Θεό ώστε να λειτουργήσει με σοφία Θεού, παρέχοντας, αφού ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματικός, ευεξία και υγεία στο σώμα ημών. Αν θέλουμε να γνωρίσουμε τον Θεό και να εισέλθουμε στην ζωή την άφθαρτη, την αιώνια θα πρέπει να φανερώσουμε αγάπη. Ο Θεός δεν βρίσκεται σε προσπάθειες οι οποίες κινούνται έξω από την θυσία, η οποία θυσία στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο φίλο και εχθρό. Αν θέλουμε την ζωή, να δώσουμε αγάπη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρισκόμεθα, μόνο έτσι θα βρούμε την αγάπη του Θεού ο οποίος αναφέρει, καθ' όσον εκάμετε εις ένα τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εις εμέ εκάμετε.

Εικών του Θεού: Θεός, Χριστός, Πνεύμα Αγιο είναι ένα. Εάν δεν δεχτούμε ένα από τα τρία, δεν μπορούμε να εξελιχτούμε. Χρειάζεται να έχουμε καλή προαίρεση και τα αισθητήρια γεγυμνασμένα. Να εμπιστευτούμε το Ευαγγέλιο του Χριστού το οποίο εγράφη με το αίμα του ιδίου του Θεού, προς λύτρωση της ψυχής και του σώματός μας. << Φανερωθείσαν δε τώρα διά της επιφανείας του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, όστις κατήργησε μεν τον θάνατον, έφερε δε εις φως την ζωήν και την αφθαρσίαν διά του ευαγγελίου >>.

Ειρήνη: Η ειρήνη φανερώνει άνθρωπο με πλήρη πνευματική ωριμότητα διότι ειρηνεύει με τα πάντα, τα οποία μεταφράζει ως σοφία Θεού, ως θέλημα Θεού. Η ειρήνη έρχεται πρώτη, είναι ο Χριστός ο οποίος τόνισε στους μαθητές το ειρήνη υμίν. Πάνω στην ειρήνη του Χριστού θα χτιστεί η βασιλεία του Θεού, πρώτα μέσα μας και μετέπειτα διά της Φωνής Θεού και γύρω μας. Κατά την γέννηση του Κυρίου οι άγγελοι έψαλαν το δόξα εν υψίστοις θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία. Όλοι οι καρποί για να αναπτυχθούν χρειάζονται εποχές οι οποίες έχουν ειρήνη. Τίποτα δεν χτίζεται χωρίς τον Χριστό, ο οποίος είναι ο αρχηγός της ειρήνης.

Έκαστος ημών περί εαυτού θέλει δώσει λόγον εις τον Θεόν: Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ανέπτυξαν θρησκείες θεωρούν ότι όλοι μαζί θα δώσουμε Λόγο στον Θεό, ενώ η αλήθεια είναι ότι θέλουν να εξουσιάσουν την ζωή μας, διότι αρέσκονται στο να έχουν οπαδούς. Έτσι προσηλυτίζουν τους ανθρώπους βάζοντας μέσα τους φόβο, ότι ο Θεός θα σας κάνει αυτό ή το άλλο, αν δεν κάνετε ότι εμείς θεωρούμε σωστό. Αφού λοιπόν έκαστος θα δώσει προσωπικά λόγο στον Θεό, ας μελετήσουμε τον Λόγο του Θεού γιατί, βάσει αυτού θα κριθούμε και κατόπιν να κάνουμε αυτό που μας παραγγέλνει ο Χριστός. Διότι μέσα στον Λόγο του Θεού υπάρχουν εντολές για τον εαυτό μας, για τον πλησίον μας, για τον Θεό. Ο κάθε άνθρωπος που παρουσιάζει ένα έργο αγάπης, δεν θα πρέπει να το δογματίζει. Η ενότητα δεν θα συντελεστεί με το να γίνουμε όλοι στρατιωτάκια, η ενότητα που ζητά ο Θεός είναι, ο καθένας μας να ακολουθήσει τον δρόμο που του δείχνει Αυτός και όλοι μαζί να αποτελέσουμε το σώμα του Χριστού. Εξάλλου ο Θεός μέσα από την πανσοφία του έδωσε ιδιάζουσα μορφή σοφίας εις έκαστον άνθρωπο, ώστε πάντες χρείαν αλλήλους να έχουν. Μέχρι σήμερα, αυτοί που λένε ότι είναι του Θεού, το μόνο που προσφέρουν είναι μία μεταθανάτια ζωή, που έτσι και αλλιώς με το μυαλό που έχουμε την έχουμε εξασφαλίσει, δεν χρειάζεται κάποιος να μας φοβίσει για το χειρότερο, αυτό είναι το χειρότερο. Άλλωστε απεδείχθη ότι όλοι στα φάρμακα τρέχουν, αν ήταν του Θεού θα είχαν σημεία. Ο Χριστός τόνισε, Σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας· όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας και θέλουσιν ιατρεύεσθαι. Όσοι λένε ότι πιστεύουν στον Θεό πρέπει να έχουν αυτά τα σημεία, διαφορετικά πρέπει να ψαχτούν, ώστε να βρουν τον δρόμο του Θεού. Μέχρι τότε να σταματήσουν τις συμβουλές, διότι παίρνουν ανθρώπους στο λαιμό τους. Ο Θεός δεν μπαίνει σε καλούπια για να τον βάλουμε εμείς. Ο Θεός είναι σοφία, είναι αγάπη, είναι ζωή άφθαρτη και ότι κηρύττεται έξω από αυτά δεν είναι Θεός.

Ελευθερία από κάθε έργο πονηρό: Όταν εργαζόμαστε με απόφαση, με πίστη, με ειλικρίνεια, με αγάπη διακατεχόμενοι από την συνεχόμενη αφιέρωση, τότε μέσα στον εγκέφαλό μας υποσιτίζονται οι νευρώνες εκείνοι που έχουμε αναπτύξει μέχρι σήμερα από το σύστημα του κόσμου εν αγνοία μας και δημιουργούνται καινούργιοι οι οποίοι έχουν μέσα τους την σοφία του Θεού. Όταν αυτοί ωριμάσουν, χαρίζουν εις ημάς την νέα δομή της ζωής η οποία παρέχει την αφθαρσία στο σώμα μας. Γι’ αυτό ο Κύριος τόνισε ότι η βασιλεία του Θεού εντός ημών εστί και οι βιαστές την αρπάζουν. Χρειάζεται, πρώτον ελευθερία στο να αφιερωθούμε, δεύτερον υγιαίνουσα διδασκαλία, τρίτον υπομονή και επιμονή, κατόπιν οι χυμοί της ζωής θα ξεχυθούν στο σώμα μας. Βαδίζουμε λοιπόν, με υπευθυνότητα και πνευματική σοβαρότητα απέναντι στον Θεό, απέναντι στους συνανθρώπους μας, απέναντι στον εαυτό μας, ώσπου να ιδρύσουμε την βασιλεία του Θεού μέσα μας και γύρω μας.

Ελπίδα αγαθή: Ο Θεός παρέχει σε όλο το ανθρώπινο γένος σήμερα διά του Λόγου του νέα ελπίδα για καινούργια αρχή και νέα ζωή με ουρανόδρομους στόχους και αιώνιες επιδιώξεις. Ας έχουμε λοιπόν χαρά διότι η πόρτα του Θεού άνοιξε μπροστά μας και σήμερα μας καλεί να γίνουμε τα νέα μέλη της οικογένειας του, η οποία οικογένεια καθίσταται αιώνια γεμάτη από την σοφία του. Από αυτή την σοφία του Θεού αντλούν τα μέλη της οικογένειας του Θεού, έτσι αναπτύσσονται πάνω σε όλους τους τομείς. Η ελπίδα του Χριστού δεν καταισχύνει και ο λόγος διότι καταλήγει στο να γίνει ζώσα πίστη, γίνεται δηλαδή ζώσα πίστη με την πάροδο του χρόνου. Η οποία πίστη διακατέχεται από την εξουσία του λόγου, που όταν καθαρίσουμε εαυτό από την αμαρτία δυνάμεθα να επιτελούμε δια αυτού θαύματα μεγάλα, ο οποίος λόγος σήμερα χρησιμοποιείται και ως πολιτιστικό στοιχείο μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Θαύματα μεγάλα κάνει ο λόγος μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων. Διά του Λόγου του Θεού θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην αναγέννηση των συνανθρώπων μας και θα καταστήσουν αυτή την βασιλεία του Θεού υπαρκτή, αληθινή, αιώνια. Ο Κύριος τόνισε, Εν αρχή ήτο ο Λόγος και ο Λόγος ήτο παρά τω Θεώ και Θεός ήτο ο Λόγος. Ούτος ήτο εν αρχή παρά τω Θεώ. Πάντα δι' αυτού έγειναν και χωρίς αυτού δεν έγεινεν ουδέ εν, το οποίον έγεινεν. Είναι μεγάλο πράγμα που είμαστε λογικά όντα, δείτε λίγο τα ζώα και θα καταλάβετε.

Ελπίδα της δόξης του Θεού: Η ελπίδα μας να είναι πάνω στην αιώνια ζωή, η ελπίδα μας να είναι στο να βρούμε τους μηχανισμούς που αυξάνουν τη ζωή, τη ζωή την αιώνια, την άφθαρτη την οποίαν ο Θεός είχε δώσει στους πρώτους ανθρώπους πριν την παράβαση. Αυτήν την αιώνια, άφθαρτη ζωή υποσχέθηκε ο Θεός προ χρόνων αιωνίων εξ αρχής στους αναγεννημένους ανθρώπους, εκείνους που θα συλλάβουν το σχέδιο του Θεού και που εκδήλωσαν πολλοί πνευματικοί άνθρωποι ανά τους αιώνες. Μόνο όταν πιστέψουμε στο ολοκληρωμένο Ευαγγέλιο του Χριστού θα μπορέσουμε να την αναπτύξουμε τη ζωή την αιώνια. Ο λόγος εξάλλου της παρουσίας του Χριστού στον κόσμο ήταν να μας βοηθήσει να συλλάβουμε τον τρόπο εκείνο που θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τη ζωή, το δέντρο της ζωής. Ο κύριος αδέλφια μου τόνισε, και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη στον αιώνα τον άπαντα, πιστεύεις τούτο; Για να αναπτύξουμε τη ζωή, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι ο Θεός δύναται να μας την χτίσει μέσα μας αλλά και διά της εξάπλωσης και γύρω μας, ώστε τα σώματα ημών διά των αφθάρτων στοιχείων των ρημάτων του Θεού τα οποία παρέχουν ενέργεια, να μεταστοιχειωθούν διά Πνεύματος Αγίου και διά Ιησού Χριστού από φθαρτά σε άφθαρτα. Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι η αμαρτία, η λάθος πίστη πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου ενεργούν και επιφέρουν στο σώμα ημών την φθορά και τον θάνατο και ας είμεθα και καθαροί. Έπρεπε αδέλφια μου να έρθει ο χρόνος ο προδιαγεγραμμένος και αυτός δεν είναι άλλος από αυτόν που ζούμε σήμερα. Ο λόγος διότι η σοφία του Θεού σήμερα είναι υπαρκτή και εκδηλώνεται μέσα από την Καινή Διαθήκη και μέσα από την Φωνή Θεού, αλλά και η επιστήμη σήμερα είναι για μας η στερέωση των καιρών. Διότι και αυτή η επιστήμη με τις ανακαλύψεις στον φυσικό τομέα αλλά και στο ψυχοσωματικό κομμάτι του ανθρώπου φανερώνει ότι τα πάντα είναι δυνατά εις τον πιστεύσαντα.

Εμαυτόν σπονδήν επί της θυσίας: Αυτή είναι αγάπη στον Θεό. Έτοιμοι είναι οι άνθρωποι του Θεού, να θυσιαστούν για τις αρχές και τις επιδιώξεις του Κυρίου τους και την ίδια τους την ζωή θέτουν αν χρειαστεί. Εν αντιθέσει με σήμερα που κάποιος αποκαλείται Χριστιανός και μάλιστα πιστός Ορθόδοξος, Καθολικός κ.λπ., τον βλέπουμε να διαβάζει το Ευαγγέλιο του Χριστού κρυφά, μην τον δουν οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάνθρωποι και τον αποκαλέσουν αιρετικό, οπισθοδρομικό κ.λπ.. Είναι πολλοί που άλλα πιστεύουν και άλλα κάνουν, αυτοί δεν είναι ιδεώδεις άνθρωποι, δεν έγιναν ακόμη προσωπικότητες του πνεύματος και ενώ βιολογικά είναι γερασμένοι, πνευματικά όμως είναι ακόμη παιδιά. Εγώ τους συνιστώ, ας συντομεύσουν τον χρόνο και αν δεν μπορούν ας πέσουν με τα μούτρα στην προσευχή, στην μελέτη, ώστε να αντλήσουν δύναμη από τον Θεό για να υπερβούν εαυτό και να σταθούν μπροστά στο βήμα του Χριστού άξιοι υπηρέτες, εργάτες, ιδρυτές της βασιλείας του Θεού. Ας φύγουμε από την μέση, ο Θεός θέλει ιδεώδεις ανθρώπους με προσωπικότητα και νου Χριστού. Στην Αποκάλυψη αναφέρει ή ζεστός ή ψυχρός, στην μέση θα σε εξεμέσω.

Εν εαυτώ έχει άλλο πνεύμα και με ηκολούθησεν εντελώς: Αυτά που έχουμε και θεωρούμε ευλογία είναι δόση αγαθή, η οποία προήλθε από την οικία ή την τράπεζα του Κυρίου που την χάρισε σε εμάς και εμείς καυχόμαστε, χαιρόμαστε. Καλό είναι να θελήσει ο Θεός να μας βάλει μέσα στην οικία του, ώστε να μην έχουμε μόνο μικρές δόσεις ύλης ή πνεύματος αλλά όλα τα του Θεού. Να γνωρίζουμε ότι ούτε μία τρίχα δεν πέφτει χωρίς το θέλημα του Θεού, ότι αγαθό λοιπόν έρχεται το στέλνει ο Θεός για να μας ενισχύσει, να μας ευλογήσει. Ανάλογα την αφιέρωση που έχουμε έρχονται οι δόσεις. Ο Κύριος δεν λάμβανε δόσεις αλλά στέλνονταν εις αυτόν υπό του Θεού τα πάντα χωρίς μέτρο, διότι η αφιέρωσή του, η υπακοή του, η αγάπη του για τον Πατέρα Θεό ήτο χωρίς κόμματα, ήτο ολοκληρωμένα, το οποίο εύχομαι εις όλους ημάς.

Εν τω όρει τούτω θέλει αφανίσει το πρόσωπον του περικαλύμματος του περικαλύπτοντος πάντας τους λαούς και το κάλυμμα το καλύπτον επί πάντα τα έθνη: Το απ’ αιώνων μυστήριο είναι η ζωή η άφθαρτη, η αθάνατη η οποία διά του Χριστού γίνεται ποιοτική και ποσοτική. Ας εντάξουμε τον εαυτό μας στην Φωνή του Θεού ώστε να την ανακαλύψουμε και να την αναπτύξουμε. Μπορούμε διά της Φωνής Θεού να καταργήσουμε τον φυσικό θάνατο και να ιδρύσουμε την βασιλεία του Θεού μέσα μας αλλά και διά της ομολογίας και της ζώσης πίστεως και γύρω μας. Γι’ αυτή την αιώνια ζωή μίλησαν οι προφήτες, η οποία εφανερώθη εις τον Χριστό. Ο τρόπος που του εφανερώθη είναι η υπακοή του εις τον ουράνιο Πατέρα του. Ας μάθουμε από σήμερα να υπακούμε στον Θεό και όχι στους ανθρώπους ή στα εντάλματα τα οποία παραθέτουν ενώπιον μας ως σοφία Θεού. Σήμερα η επιστήμη έχει ανακαλύψει μέρος στοιχείων που αναπτύσσουν την ζωή. Ο Χριστός εν συντομία φανερώνει τους διακόπτες εκείνους που κάνουν τον κυτταρικό ιστό να πάλλεται και να αποδίδει στο εκατονταπλάσιο την ζωή. Πρώτος διακόπτης είναι η μετάνοια, δεύτερος είναι αναγέννηση, τρίτος το πορευθέντες, τέταρτος ο νόμος του Θεού, πέμπτος το έλεος του Θεού, έκτος η αγάπη η ανυπόκριτη, έβδομος η ζώσα πίστη, όγδοος η παρουσία του Θεού η οποία εξασφαλίζει χαρά ανεκλάλητη. Ας ξεκινήσουμε να πατάμε τους διακόπτες που συστήνει ο Θεός με την αφιέρωση, η οποία φέρνει την πνευματική και την υλική δοτικότητα. Εξάλλου η πραγματική χαρά είναι να δίνουμε χωρίς μέτρο.

Πολλοί λένε ή συστήνουν να τρώμε αυτό ή το άλλο, ο Χριστός είπε τα εισερχόμενα δεν βλάπτουν αλλά τα εξερχόμενα. Άλλοι λένε να γυμναζόμαστε για να ζήσουμε, ο Χριστός φανέρωσε πως το πνεύμα εστί το ζωοποιόν. Ο Χριστός είπε, μαθητές πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και διδάσκοντες το Ευαγγέλιο της βασιλείας εν όλη την οικουμένη. Άλλοι άνθρωποι λένε να έχουμε χρήματα, να δουλεύουμε μέρα νύχτα. Ο Κύριος είπε, πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού, καθώς η ζωή δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων. Άλλοι άνθρωποι τονίζουν, παροτρύνουν να μην δίνουμε σε κανέναν άνθρωπο καμία βοήθεια, ο Χριστός είπε, αληθώς σας λέγω ότι η χήρα αύτη η πτωχή έβαλε περισσότερον πάντων, όσοι έβαλον εις το γαζοφυλάκιον και την επαίνεσε. Άλλες λοιπόν οι βούλες των ανθρώπων και άλλες του Θεού. Όσοι καταφεύγουν στους τρόπους των ανθρώπων τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά, ενώ όσοι στρέφονται στις εντολές του Χριστού γίνονται διαχρονικοί και ζούνε αιώνια.

Σήμερα, όμως, έφτασε ο χρόνος ώστε να συμπληρωθούν τα ελλείποντα υπό της Φωνής Θεού και να γίνουμε κατ’ εικόνα και ομοίωση, κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Θεού. Ότι έλαβε ο Χριστός, όποια μετοχή έχει ο Χριστός, με την υπακοή θα μετέχουμε και εμείς αν το πιστέψουμε. Ας κάνουμε λοιπόν μία καινούργια αρχή, ας προσδιορίσουμε αδέλφια μου διά Ιησού Χριστού απ’ την αρχή τα γονίδιά μας, το DNA μας ώστε αυτά να αναπτύσσουν αιώνια την ζωή. Ο άνθρωπος ότι σκέφτεται δύναται να το φέρει στην ζωή του, διαφορετικά δεν θα το σκέφτονταν, αρκεί όμως να το πιστέψει. Ο Χριστός μας ενέπνευσε όλα αυτά μέσα μας με στόχο να επιδιώξουμε διά του αγιασμού την αιώνια ζωή, την άφθαρτη ζωή η οποία καταργεί τον φυσικό θάνατο, ο οποίος υφίσταται μετά την ανυπακοή των πρωτοπλάστων μέχρι σήμερα και σε εμάς. Ας μην συνεχίσουμε άλλο αυτή την ανυπακοή αλλά ας αναπτύξουμε την υπακοή μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας. Ίσως στην αρχή της πνευματικής μας ζωής να στερούμεθα στον υλικό τομέα, υπάρχει όμως λόγος, γι’ αυτό. Εγώ συνιστώ το να μην φοβούμεθα το να στερούμεθα αλλά το να περισσεύουμε, διότι σε αυτή την περίπτωση όταν περισσεύουμε εισέρχονται πολλά δαιμόνια, όπως φόβος, ανεμπιστοσύνη, σκληρότητα λογικής, αποστροφή ως προς τον συνάνθρωπο, αδιαφορία, φιλαργυρία, πάθη κ.λπ. Αμήν.

Ενδυνάμωση - εκτέλεση: Η εντολή του Θεού είναι να αναγεννηθούμε και να μας διακατέχει πάντα η ζώσα πίστη του Χριστού μας, για να προβούμε στις ενέργειες εκείνες που καταργούν την αμαρτία, η οποία αμαρτία επιφέρει έξαφνα τον ανήλεο θάνατο.

Ενδυνάμωση - εκτέλεση: Η μεγάλη αγάπη στον Θεό, η θυσία, η υπομονή, η επιμονή κάνει τον Θεό να χαρίσει εις ημάς την ζώσα πίστη, η οποία είναι βεβαίωση πραγμάτων μη βλεπομένων. Διά της ζώσης πίστεως έλαβαν χώρα οι επαγγελίες και θα λάβουν χώρα και οι υπόλοιπες από τους νέους μαθητές, οι οποίες είναι, να καταργηθεί η αμαρτία, να ιδρυθεί η βασιλεία, να καταργηθεί η φθορά και ο θάνατος από το σώμα ημών, να πραγματοποιηθεί η ανάσταση των νεκρών.

Όταν μελετούμε τον Λόγο του Θεού θαυμάζουμε τους ανθρώπους του Θεού. Αν θέλουμε, να παραδειγματιστούμε από τη ζωή τους και να τους ομοιάσουμε.

Ενεπιστεύθη εις ημάς τον λόγον της διαλλαγής: Η Παρακαταθήκη είναι η σύμβαση με την οποία ο ένας εκ των συμβαλλομένων (θεματοφύλακας) αναλαμβάνει την υποχρέωση να φυλάξει το υπό του ετέρου των συμβαλλομένων (παρακαταθέτη) παραδιδόμενο σ’ αυτόν κινητό πράγμα και να παραδώσει τούτο όταν του ζητηθεί. Επομένως, θα πρέπει να γίνουμε καλοί διαχειριστές, διότι θα έρθει η ημέρα που η σύμβαση θα λήξει και θα πρέπει να αποδώσουμε το αντίτιμο, το οποίο έθεσε ο Θεός εις χείρας ημών. Έχουμε μία παραβολή που λέει ότι ο Θεός έδωσε σε έναν 5 δηνάρια και αυτός τα έκανε 10, σε άλλον 2 και τα έκανε 4, ένας το έκρυψε και ούτε για τον εαυτό του δεν εκμεταλλεύτηκε την πνευματική περιουσία του Θεού και για τον λόγο αυτό κρίθηκε υπό του Θεού ως μη δίκαιος. Χρειάζεται προσοχή! Να μας διακατέχει το πνεύμα της προσφοράς και της σωστής διαχείρισης, αφού η παρακαταθήκη (σύμβαση) του Θεού δεν είναι υλική, ώστε να μοιραστεί και να χάσει την αξία της αλλά πνευματική, την οποίαν μπορούν πολλοί άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν και να ευλογηθούν, ώστε να συντελέσουν θεάρεστο έργο ενώπιον Θεού και ανθρώπων, παραδίδοντας αυτό όταν έρθει η ώρα πολλαπλασιασμένο στον Θεό.

Ενεργός κοινωνία πίστεως: Η πίστις γίνεται κοινή, γίνεται ζωντανή, γίνεται ζώσα όταν αντιμετωπίσουμε πειρασμούς ή δοκιμασίες και τίποτα δεν θα μπορέσει να μας βγάλει από την αποστολή μας. Η ζώσα πίστη δεν βλέπει εμπόδια, δεν βλέπει πρόβλημα, δεν θέτει πρόσκομμα στον Θεό ούτε στους ανθρώπους που είναι γύρω μας, ώστε να παρεκκλίνουμε από την αποστολή μας στο να αυξάνουμε πάνω στο θέλημα του Θεού και στην σοφία του Θεού καθ’ εκάστην ημέρα. Η πίστη μας να γίνετε κοινή με την πίστη του Κυρίου μας, ώστε όλοι μαζί να εργαζόμαστε με μία ψυχή, με μία καρδιά, με ένα φρόνημα για ένα σκοπό. Αυτός είναι η επίτευξη των επαγγελιών του Πατέρα, ώστε διά της ζώσης πίστης η οποία γίνεται κοινή, να γίνουμε μέτοχοι, συμμέτοχοι και κληρονόμοι του απείρου Θεού.

Ένθερμη απόφαση: Οι άνδρες υψώνουν καθαρή χείρα εις τον Θεό όταν έχουν αποφασίσει να θέσουν εαυτό στην υπηρεσία του Χριστού, εργαζόμενοι τα του Λόγου του Θεού με συνέπεια, με αλήθεια, με απόφαση, με αγάπη ανυπόκριτη η οποία βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα σωτηρίας. Να γεμίσει ο πνευματικός κόσμος με άνδρες αποφασισμένους να εργαστούν με θυσία πάνω στο θέλημα του Θεού, το οποίο να αναπτύσσουν σε καθημερινή βάση μέσα τους αλλά και με το παράδειγμά τους και γύρω τους.

Ενθυμείσθε την γυναίκα του Λωτ: Είναι πολλοί αδελφοί που όταν αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να εισέλθουν σε θυσίες, διεξάγοντας πνευματικούς αγώνες για την αναγέννηση των συνανθρώπων και την επιστροφή αυτών στις αρχές του Θεού, στα δρώμενα του Ευαγγελίου του Χριστού, αποφεύγουν και αναπτύσσουν μία θρησκεία στα μέτρα που τους βολεύει, έχοντας συμμετοχή εν μέρει στα πνευματικά και περισσότερο στα υλικά στοιχεία του κόσμου. Πολλοί αντιλαμβάνονται το λάθος και επιστρέφουν στις ουσιαστικές αρχές του Αγίου Θεού.

Εξομολόγηση: Η εξομολόγηση έχει τρεις διαστάσεις. Η μία είναι σε πνευματικό που εμπιστεύεσαι, ο οποίος αφού του εξομολογηθείς το τι συμβαίνει μέσα σου, θα σου δώσει την κατάλληλη θεραπεία που θα σε βοηθήσει να θεραπεύσεις ψυχή και σώμα. Η εξομολόγηση που γίνεται μεταξύ μας, μας απαλλάσσει από το βαρύ φορτίο που έχει συσσωρεύσει η αμαρτία μέσα μας, έτσι μοιραζόμαστε το πρόβλημα που μας απασχολεί. Πολλοί που δεν θέλουν να πουν το πρόβλημά τους σε πνευματικό, το εξομολογούνται σε φίλους και έτσι βοηθιούνται διότι μοιράζονται το πρόβλημά τους.

Όταν ο εγκέφαλος δεν διέπεται από σοφία Θεού εγκλωβίζεται, διότι δημιουργεί αυστηρή συνείδηση και αυτή η συνείδηση τον οδηγεί στον θάνατο. Αρα εξομολογούμεθα σε πνευματικό, σε φίλο, σε Θεό. Ότι θέλουμε επιλέγουμε, ανάλογα το πνευματικό επίπεδο του καθενός μας.

Εξωγραφικές συνήθειες: Μετά την πτώση του ανθρώπου, αποκτήσαμε εξωγραφικές συνήθειες. Δηλαδή αρεσκόμαστε στο να δοξάζουμε τον Θεό με τα λόγια μας ή με τα φαγητά παρά με το να αναπτύσσουμε το θέλημά του στην ζωή μας, το οποίο φανερώνει αγάπη προς τον αυτόν και προς τον συνάνθρωπο. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η καρδιά μας παραμένει στο να είναι συνυφασμένη και δεμένη με το υλικό στοιχείο, το οποίο αναπτύσσουμε συνέχεια και αγαπούμε περισσότερο απ’ οτιδήποτε, επιδιώκοντάς το στην ζωή μας χρησιμοποιώντας θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους. Εμείς σαν Φωνή Θεού καταλάβαμε ότι ο υλικός κόσμος είναι ένα μέσο κοινωνίας και επικοινωνίας με τον Θεό. Είναι ο τρόπος να γνωρίσουμε τον Θεό, να δοξάσουμε τον Θεό από τα ποιήματα αυτού και όχι να ζήσουμε μέσα μας, στο είναι μας, αυτόν τον υλικό κόσμο. Εν αντιθέση, ο πνευματικός κόσμος είναι το απαύγασμα της δόξης του Θεού, διότι το πνεύμα του Θεού όταν εισέλθει μέσα μας, μας κάνει θεούς, μας κάνει κατ’ εικόνα και ομοίωση αυτού.

Επαγγελία: Πιστός είναι ο Λόγος του Θεού και η επαγγελία πλησιεστάτη, ώστε διά του Χριστού και διά του λόγου του ο οποίος είναι διατυπωμένος στο Ευαγγέλιο του Χριστού, να μπορούν όλοι με μία ειλικρινή μετάνοια να εισέλθουν στα Αγια των Αγίων.

Επαγγελία: Οι επαγγελίες του Θεού είναι, πρώτον ο Κύριος τόνισε, συμφέρει εις εσάς να απέλθω εγώ. Διότι εάν δεν απέλθω, ο Παράκλητος δεν θέλει ελθεί προς εσάς· αλλ' αφού απέλθω, θέλω πέμψει αυτόν προς εσάς· και ελθών εκείνος θέλει ελέγξει τον κόσμον περί αμαρτίας και περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως· δεν θέλει λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση θέλει λαλήσει και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα. Αυτή είναι η πρώτη επαγγελία. Ο Πατέρας διά του Παρακλήτου θα δημιουργήσει λαό γεμάτο σοφία Θεού. Δεύτερον, διά του Παρακλήτου θα καταργήσει την αμαρτία, θα ιδρύσει την βασιλεία μέσα στους ανθρώπους, θα καταργήσει την φθορά και τον θάνατο από τα σώματα των ανθρώπων, θα πραγματοποιήσει την δευτέρα έλευση του Χριστού, θα φροντίσει να λάβει χώρα η ανάσταση των εν κυρίω κοιμηθέντων, θα ολοκληρώσει έπειτα την αναγέννηση των ανθρώπων διά του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος, με τελευταίο πάντων την παράδοση της βασιλείας στον Θεό και Πατέρα όπου θα σκηνώσει με τον λαό του και θα γίνουν οι πάντες διδακτοί Θεού.

Επαναφορά πεπλανημένου: Όταν εργάζεσαι να αναγεννήσεις κάποιον, γίνεσαι αιτία να σταματήσει να λειτουργεί μέσα του η αμαρτία, η οποία φέρνει την φθορά και τον θάνατο στον ίδιο και σε όσους υπάρχουν γύρω του. Διότι δεν θα εξαπολύει πλέον ο άνθρωπος αυτός βέλη θανάτου στους ανθρώπους που είναι γύρω του, όπως κρίσεις, επικρίσεις, πονηρίες κ.λπ., αλλά αγάπη ανυπόκριτη η οποία θα στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό. Να γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος δεν πεθαίνει μόνο από σφαίρα αλλά και από έναν κακό λόγο, αρνητικό που κρύβει εμπάθεια.              

Επιποθεί το Πνεύμα σωτηρία: Από την ώρα που μετανοήσαμε και προσεγγίσαμε τον Λόγο του Θεού, το πνεύμα του Θεού μας καταδιώκει ώστε να μας αναγεννήσει, να μας κάνει δικούς του με φυσική συνέπεια να θέλει να μας εξασφαλίσει την σωτηρία ψυχής, πνεύματος και σώματος. Πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην απελπιζόμαστε και παθαίνουμε πτώσεις, διότι μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας κάνουμε το πνεύμα του Θεού να μας εγκαταλείπει.


Το Πνεύμα το Άγιο είναι ο εργολάβος, ο υπηρέτης της θεότητας και του ανθρώπου. Αν ο άνθρωπος δεν έχει διάθεση να συνδιαλέγεται θετικά, καλοπροαίρετα και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις θετικές τότε το Πνεύμα το Άγιο δεν ευαρεστείται, φυσική συνέπεια να εγκαταλείπει τον άνθρωπο και την οικία αυτού. Πάντως όταν έρθουμε εις εαυτόν και θελήσουμε να επιστρέψουμε κοντά στον Θεό, το Πνεύμα το Άγιο δεν κρατάει εις ημάς κακία και δεν βάζει κόμμα επειδή εμείς βάλαμε τελεία με την πτώση μας. Το έλεός του μας καταδιώκει και θα μας καταδιώκει αιώνια. Όποια και αν είναι η πτώση μας να επιστρέφουμε στον δρόμο του Θεού χωρίς σκέψεις, ότι ο Θεός έχει πικραθεί με την συμπεριφορά μας. Να ενθυμούμεθα όλοι ότι η συμπεριφορά του Θεού εις ημάς θα είναι όπως του ασώτου. Πάντα, σε κάθε μας επιστροφή, ο Θεός θα σφάζει για εμάς μόσχο σιτευτό και θα παρέχει εις ημάς ουράνια και επίγεια αγαθά.

Επιταγή Χριστού: Η επιταγή του κόσμου έχει όριο ισχύος, για ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένη υλική δυνατότητα. Η επιταγή του Χριστού έχει αιώνιο αντίκρισμα και γίνεται παντού αποδεκτή, διότι διακατέχεται από την σοφία του Θεού. Μάλιστα είναι και διαχρονική, διότι όποιος την έχει τον σέβονται οι αιώνες, οι οποίοι μαρτυρούν την προσωπικότητά του. Η επιταγή του Χριστού δεν χάνει την αξία της και δεν χάνει την αξία του ο άνθρωπος που την κατέχει. Η επιταγή του Χριστού κατέχει ιδιάζουσα μορφή πνευματικής αξίας. Ο λόγος, διότι είναι γεμάτη από καρπούς, από χαρίσματα, από σημεία, από ζώσα πίστη. Η επιταγή αυτή με την εν Θεώ αναγέννηση γίνεται αιώνια, αφού τα στοιχεία της είναι πνευματικά, τα οποία ένας άνθρωπος όταν αποκτήσει κατέχει αιώνιο πνευματικό κύρος στον ουρανό και στην γη. Αυτή την αιώνια επιταγή να λάβουμε και εμείς με τον αγώνα μας, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την εύνοια του Θεού και των ανθρώπων, κατόπιν κάθε στιγμή να δυνάμεθα να την χρησιμοποιήσουμε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες βρισκόμεθα σε προσωπικό αλλά και σε γενικό επίπεδο, για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου.

Επρόσεξεν εις την φωνή της προσευχής μου: Αυτό που θα πρέπει να ζητάμε είναι: 1) Αιτείτε πρώτον τα της βασιλείας του Θεού και την δικαιοσύνη αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσονται και 2) ο ποιήσας και διδάξας ούτος ζήσεται.

Ο πολυχρόνιος αγώνας που διεξάγουμε όλα αυτά τα χρόνια μας γέμισε εμπειρίες, (τις οποίες βλέπουμε στους ανθρώπους και στους αδελφούς), οι οποίες μας βοηθούν να διακρίνουμε τους ανθρώπους και τους αδελφούς.

Αυτή η εμπειρία μαρτυρά ότι οι πάντες δεν ζητούν να έλθει το θέλημα του Θεού στη ζωή τους και να εργαστούν αυτό, αλλά προσεγγίζουν τον Λόγο του Θεού με συμφέροντα ώστε να ζητούν ευλογία πνευματική ή υλική, την οποίαν όμως δεν την χρησιμοποιούν για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου. Βλέποντας λοιπόν ο Θεός τις προθέσεις μας στερεί την ευλογία του από εμάς, διότι δεν μας εμπιστεύεται. Έτσι έχουμε μία απλή ζωή όπως όλοι οι άνθρωποι, ζούμε αλλά όχι με την χαρά του Θεού, του πνεύματος αλλά με ξυλοκέρατα όπως ο άσωτος υιός, τα οποία ξυλοκέρατα τον οδηγούσαν καθημερινά σε αποσύνθεση ψυχής και σώματος. Τα ξυλοκέρατα (ύλη) λοιπόν δεν μας εξασφαλίζουν την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού και την ακατάπαυστη πνευματική δραστηριότητα που δύναται να μας κάνει κληρονόμους Θεού, συγκληρονόμους Χριστού και συμμέτοχους της δόξης του, της βασιλείας του, το οποίο εύχομαι να εννοήσουμε οι πάντες.

Αν θέλουμε να ζητάμε και να λαμβάνουμε, να ξέρουμε ότι πρέπει να ζητάμε να γίνει το θέλημα του Πατέρα μέσα μας και γύρω μας και με θυσία να επιδιώκουμε να έρθει στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας. Η θυσία είναι αυτή που κάνει τον Θεό να συμμετέχει στους αγώνες μας και να προσθέτει τα ελλείποντα εις ημάς.

Έργα καρποφορίας: Τα καλά έργα είναι να εργαζόμαστε πνευματικά, ώστε μέσα από τον αγώνα μας να αντλήσουμε την σοφία του Θεού, η οποία κατόπιν θα δοθεί σε όσους έχουν καλή προαίρεση στο να εντάξουν τον εαυτό τους πάνω στο θέλημα του Θεού. Ακόμη καλό έργο είναι να στηρίζουμε υλικά τα αδέλφια εκείνα που έχουν αφιερωθεί και εκδηλώνουν πνευματική πρόοδο, ώστε το υλικό στοιχείο να μην γίνεται πρόσκομμα στην καθημερινότητά τους. Όλοι μπορούμε να συμμετέχουμε στους αγώνες εκείνων που οικοδομούν την ψυχή μας και το σώμα μας.

Έργα σκότους – έργα φωτός: Τα έργα του σκότους, είναι η αμαρτία, είναι τα εντάλματα των ανθρώπων, είναι η άγνοια του Λόγου του Θεού, είναι η πίστη στην μεταθανάτια ζωή απορρίπτοντας αυτή την ζωή. Τα έργα του φωτός, είναι να αναπτύξουμε συνειδητά τα στοιχεία του Θεού στην ζωή μας, να αναπτύξουμε συνειδητά τους καρπούς, τα χαρίσματα, τις ιδιότητες του Θεού στην ζωή μας. Εξάλλου η βασιλεία του Θεού δεν δημιουργείται με λόγια αλλά με έργα αγάπης, όπως να αγαπήσουμε Κύριον τον Θεόν μας εξ όλης της καρδίας μας και εξ όλης της ψυχής μας και εξ όλης της διανοίας μας και εξ όλης της δυνάμεώς μας και τον πλησίον μας ως σεαυτόν. Για να αγαπήσουμε τον άνθρωπο και τον Θεό θα πρέπει να ενωθούμε με τον Λόγο του Θεού, ο οποίος μας οδηγεί στα Άγια των Αγίων, όπου ο Θεός παρέχει σε εμάς την δύναμη να υπερβούμε την αγάπη που είχαμε μέχρι χτες, επενδύοντας αυτή στον εαυτό μας και στους οικείους μας και να την επεκτείνουμε στο σύνολο της Δημιουργίας. Φαίνεται δύσκολο, όμως είναι εύκολο αν συνειδητοποιήσουμε με πόσο αγάπη μας έχει δημιουργήσει ο Θεός, κάνοντας εμάς όλους λογικά όντα τα οποία μέσα από την εξέλιξη δυνάμεθα να φτάσουμε στο κατ’ εικόνα και ομοίωση. Εξάλλου ο Κύριος φανέρωσε, θεοί είσθε και υιοί υψίστου πάντες. Αν το πιστεύουμε, ας το φέρουμε στην ζωή μας αναπτύσσοντας τα στοιχεία αυτά μέσα στην οικογένεια του Θεού, η οποία δημιουργείται διά της Φωνής Θεού, αφού πρώτα συνειδητοποιήσουμε την διδασκαλία της.

Έργο δικαιοσύνης: Δίκαιος ανήρ ο ελεών όλη την ημέρα καθώς, η δικαιοσύνη των ανθρώπων απαιτεί, του Θεού προσφέρει.

Η ειρήνη αντιπροσωπεύει τον Υιό και Λόγο του Θεού του ζώντος. Οι άγγελοι με την γέννηση του Χριστού έψαλαν το δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία. Η ειρήνη του Χριστού και η ευδοκία θα βασιλέψουν όταν ο Παράκλητος ολοκληρώσει το έργο του, που είναι να φανερώσει το Ευαγγέλιο της βασιλείας. Και πριν ακόμη κηρυχθεί σε όλο τον κόσμο το Ευαγγέλιο της βασιλείας θα έρθει το τέλος της αμαρτίας και θα εμφανιστεί η ειρήνη και η δικαιοσύνη του Χριστού.

Σήμερα η ειρήνη και η δικαιοσύνη σπείρεται στις καρδιές των αδελφών από δίκαιους, από ειρηνοποιούς, οι οποίοι κατάφεραν να ειρηνεύσουν με τον εαυτό τους, με τον Θεό, με τον διάβολο, ο οποίος διάβολος ολοκλήρωσε την διαπαιδαγώγησή του στους μετανοούντες ανθρώπους και πλέον δεν μπορεί να μπει στη ζωή τους. Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, διότι αυτοί θέλουσιν ονομασθή υιοί Θεού. 

Έρχομαι ταχέως: Ο Θεός βρίσκει έναν τρόπο να μας ελκύσει κοντά του ώστε να μας επενδύσει με το ουράνιο ένδυμα και τον άραφο χιτώνα του, ο οποίος συμβολίζει την αγάπη. Αφού συνδιαλλαγεί μαζί μας και φανερώσει εις ημάς την οδό την αιώνια, την οδό την άγουσα προς τη ζωή περιμένει ανταπόκριση και καλή προαίρεση, περιμένει να εκτελέσουμε τις εντολές του. Αν δει άνθρωπο συνετό, ειλικρινή θέτων σε πρώτη μοίρα το θέλημα του Θεού τότε στέλνει αγγέλους να τον ενισχύουν. Όταν δει υπακοή σε αυτούς τότε έρχεται ο ίδιος και υπέρ κόρον ευλογεί τη ζωή του με την άπειρη σοφία του.

Όταν όμως δει αδιαφορία, οκνηρία, τεμπελιά τότε εγκαταλείπει τον άνθρωπο αυτόν, ώστε ο διάβολος να ενεργεί στη ζωή του μήπως και τον ταπεινώσει, τον συνετίσει ώστε να συνδιαλλαγεί πλέον σοβαρά, υπεύθυνα ο άνθρωπος που έλαβε το κάλεσμα με τον ζώντα Θεό.

Μάλιστα όσοι έχουν καλή προαίρεση δεν χάνουν χρόνο, έτσι προλαβαίνουν καταστάσεις. Όποιος αδιαφορεί ή τεμπελιάζει τότε χάνει πολύτιμο χρόνο και αυτό ίσως να τον δυσκολέψει μετέπειτα. Ο λόγος διότι η φθορά ρίχνει την όρεξη, φέρνει κορεσμό, εκδηλώνει οκνηρία και πνευματική τεμπελιά.

Ερωτήματα: Τι είναι πολυτιμότερο, να πηγαίνουμε στην εκκλησία 1000 άνθρωποι και μεταξύ μας να μην υπάρχει αγάπη ή να πηγαίνουμε 1000 άνθρωποι και να είμαστε μία ψυχή, μία καρδιά, ένα φρόνημα ώστε το περίσσευμα του ενός να στρέφεται στο υστέρημα του αδελφού;

Τι είναι πολυτιμότερο, με το να λέμε σήμερα είναι Τετάρτη θα φάμε λάχανα και όλη την ημέρα να κρίνουμε, να διεπόμαστε από εγωισμό, από συμφέροντα, από φιλοδοξίες ή να τηρούμε τις εντολές του Θεού οι οποίες είναι, η αγάπη προς τον Θεό με όλα τα εξ όλης και η ως ευατόν αγάπη προς τον πλησίον;

Τι είναι πολυτιμότερο, να αρρωσταίνουμε και να καταφεύγουμε στους γιατρούς και στα φάρμακα ή να κάνουμε τον αγώνα του αγιασμού, ώστε να αποκτήσουμε το ιαματικό χάρισμα, αφού είναι γεγραμμένο ότι, Σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας·

όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας και θέλουσιν ιατρεύεσθαι.;

Τι είναι πολυτιμότερο, να περιμένουμε να πεθάνουμε ώστε να πάμε στην άλλη ζωή, ενώ όσο ζούμε κάνουμε τα πάντα να μην πεθάνουμε, αποδεικνύοντας γραφικά και επιστημονικά ότι η ψυχή βιαίως φεύγει από το σώμα, δεν θέλει να φύγει, όμως, η φθορά του σώματος δεν συμβαδίζει με την δύναμη που έχει το πνεύμα ή να κάνουμε τον αγώνα ώστε να αποτινάξουμε την αμαρτία η οποία επιφέρει, γεννά τον θάνατο και να εισέλθουμε στην αφθαρσία χτίζοντας μέσα μας και γύρω μας τον νοητό παράδεισο;

Ετεροδιδασκαλία: Ετεροδιδασκαλία διέπει τον κόσμο σήμερα, πνευματικό και μη, αφού όλοι οι άνθρωποι ανέπτυξαν στην ζωή τους τα εντάλματα των ανθρώπων όλων των αιώνων και όχι την άδολη διδασκαλία του Χριστού. Μία ματιά γύρω μας και θα δούμε ποια είναι η ετεροδιδασκαλία.

Ευσεβής: Είναι ο άνθρωπος που σέβεται τους πάντες, δεν εκφέρει κακίες, δεν μπαίνει στην ζωή των άλλων με κτητικά στοιχεία και δεν εργάζεται το οτιδήποτε για το θεαθήναι των ανθρώπων.

Ευσεβής με αυτάρκεια: Η λέξη ευσέβεια εμπεριέχει το ευ και το σέβας. Η ευσέβεια διακατέχεται από σοφία Θεού. Ο ευσεβής κάνει την δουλειά που ο Θεός ενέπνευσε μέσα του διά Πνεύματος Αγίου χωρίς να κρίνει, να καταλαλεί, να καταδικάζει κανέναν συνάνθρωπό του. Ο ευσεβής διέπεται από κάλος Θεού, είναι ιδεώδης άνθρωπος, δεν δημιουργεί σκάνδαλα, έχει αισθητήρια γεγυμνασμένα, δεν διαπληκτίζεται, προγνωρίζει με την γεμάτη σοφία Θεού διάκριση που τον διακατέχει τους συνανθρώπους του και συνδιαλέγεται μαζί τους με τα στοιχεία της ευγενής άμιλλας ή τους αποφεύγει με διακριτικό πνεύμα. Η ευσέβεια διέπεται από ωριμότητα. Αν κοιτάξουμε έναν ηλικιωμένο σοβαρό - υπεύθυνο άνθρωπο θα δούμε ότι κινείται με ευσέβεια πάνω σε πολλούς τομείς, την οποία ευσέβεια απέκτησε με την πάροδο πολλών χρόνων και την συνοδεύει βέβαια η αυτάρκεια. Όταν κάποιος διέπεται από την ιδιότητα της ευσέβειας, η οποία είναι η μεγαλύτερη αρετή - ιδιότητα του Θεού, πάει να πει ότι διακατέχεται και από έναν τεράστιο πνευματικό πλούτο. Για να μην πέσει στην παγίδα του εωσφορικού εγωισμού ο άνθρωπος του Θεού, χρειάζεται να διακατέχεται και από την αυτάρκεια (στοιχείο του Θεού), ώστε να μην ξεχειλίσει η ευλογία του Θεού και μετατραπεί σε εγωισμό.

Ευώδες θυμίαμα: Η διαφήμιση να γίνεται υπό του Θεού. Ο τρόπος, όταν εμείς εφαρμόζουμε και όταν δεν φυτρώνουμε εκεί που δεν μας έσπειραν, τότε ο Θεός μας συστήνει, διότι μας διέπει ταπείνωση και διαύγεια πνεύματος. Όποιος τώρα διαφημίζει τον εαυτό του, όσο θα τον διαφημίζει μπορεί να ελκύσει ανθρώπους, όμως, ποτέ δεν θα τους ελευθερώσει, δεν θα τους αναγεννήσει και δεν θα τους διδάξει την υγιαίνουσα διδασκαλία του Χριστού αλλά θα τους παροτρύνει σε εντάλματα ανθρώπων, κρίσεις και επικρίσεις αναπτύσσοντας στην ζωή τους επιθετικότητα και έχθρα για τους αδελφούς που δεν συντάσσονται με την δική του λογική. Είναι πολλοί οι οποίοι χρησιμοποιούν τα χρήματα για να προσελκύσουν ανθρώπους στην οργάνωσή τους ή στο δόγμα τους, ώστε να έχουν τον έπαινο των ανθρώπων, όμως, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν τον έπαινο του Θεού διότι η αμαρτία, η φθορά, οι ασθένειες, ο διχασμός, ο θάνατος επισκιάζουν σε καθημερινή βάση την ζωή τους.

Μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα ότι εμείς είμεθα του Θεού, ενώ οι άλλοι του πονηρού. Ας αφήσουμε τα χρόνια να περάσουν και όταν πάμε 70, 80, 90, 100, 120, 140, 150 χρονών θα δούμε με ποσά φάρμακα θα ζούμε ή με πόσο Θεό θα ζούμε, έτσι με τον χρόνο θα αποδειχτεί αν είμαστε του Θεού. Βλέπω κάποιους οι οποίοι τελείωσαν μία σχολή ή επειδή αυτοχρίστηκαν ποιμένες και είναι 30, 40 χρονών και στόμα δεν βάζουν μέσα τους νομίζοντας ότι τα ξέρουν όλα. Έξαφνα όμως έρχεται ο όλεθρος στην ζωή τους, διότι αρχίζουν να νιώθουν διάφορα ψυχικά και σωματικά προβλήματα. Πολλοί αυτοαποκαλούνται άνθρωποι του Θεού και από τα 40 τους θέλουν κάθε μέρα Depon και ένα σωρό άλλα φάρμακα. Μάλιστα κάνουν προσευχές για θεραπεία και καμία δεν πιάνει ούτε στον εαυτό τους, ούτε στους άλλους. Έτσι όλοι, πιστοί τάχα και άπιστοι, τρέχουν στην επιστήμη για να ζήσουν, ενώ αν ήταν πιστοί θα έτρεχε η επιστήμη σ’ αυτούς, διότι ως πιστοί θα είχαν σημεία. Αυτά είναι, σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας· όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας και θέλουσιν ιατρεύεσθαι, καθώς θα έχουν καρπούς, χαρίσματα και πολλές θεϊκές ιδιότητες.

Χρειάζεται να προσέξουμε. Ας αφήσουμε τον Κύριο να κρίνει ποιος είναι του Θεού και ποιος όχι, μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα επειδή διαβάσαμε το Ευαγγέλιο και αμέσως το καταλάβαμε. Συμφωνώ ότι κάποιος αμέσως μπορεί να το καταλάβει, όμως, θέλει χρόνια να το εφαρμόσει. Μία προσοχή πριν ανοίξουμε το στόμα μας, είναι σοφία Θεού.

Ευωδία ζωής διά ζωήν: Σοφία είναι ο ίδιος ο Θεός και το Άγιο Ευαγγέλιό του, το οποίο φανέρωσε διά της ζωής του Υιού του και τους ακολουθούντες αυτόν όπως αποστόλους του, μαθητές του, αγίους κ.λπ.. Ο σοφός Σολομών έλεγε ότι η σοφία του Θεού είναι ο πάρεδρος του Θεού και δεν συγκρίνεται η σοφία του Θεού με όλους τους θησαυρούς της γης. Όλοι οι θησαυροί της γης είναι ένας κόκκος άμμου μπροστά στην πολυποίκιλη σοφία του Θεού. Στην σοφία του Θεού ανήκει το Ευαγγέλιο της βασιλείας, το οποίο φέρνει τον Αγιασμό και καταργεί τον φυσικό θάνατο, εν αντιθέσει σήμερα με την σοφία του κόσμου η οποία φέρνει μωρία και εξαπλώνει τον θάνατο. Στην σοφία του Θεού ακόμη ανήκει το ίνα εν ώσιν, το οποίο είναι ευαγγελική απαίτηση του Θεού, εν αντιθέσει με την σοφία του κόσμου όπου βασιλεύει εις αυτόν το διαίρει και βασίλευε. Στην σοφία του Θεού ανήκει η ζωή, ο Θεός, οι καρποί, τα χαρίσματα, τα σημεία, οι δυνάμεις, ο φυσικός και μεταφυσικός κόσμος. Στην σοφία του Θεού ανήκουν τα πάντα.

Αν θέλουμε την σοφία του Θεού να πέσουμε με τα μούτρα στον αγώνα, στην μελέτη του Λόγου του Θεού, στην προσευχή, στην εξάπλωση του Ευαγγελίου της βασιλείας, ώστε μέσω αυτού να δημιουργηθεί το στράτευμα του Θεού με μέλη θεόπνευστα, θεοφόρα.

Έχθρα θέλω στήσει: Ο κόσμος έχει τον δικό του τρόπο επιβίωσης και είναι αποδεδειγμένο εκατό τοις εκατό ότι στηρίζεται στην αμαρτία, στα συμφέροντα, στα χρήματα. Ο κόσμος του Θεού έχει και αυτός τον δικό του τρόπο και στηρίζεται στην προσφορά, στο έλεος, στην αγάπη, στην ταπείνωση, στην αναμαρτησία και στον αγιασμό. Άρα όποιος φίλος του κόσμου αυτόματα γίνεται εχθρός του Θεού, διότι η πορεία, τα συμφέροντα, οι επιδιώξεις του κόσμου έχουν διαφορετικούς στόχους από τους στόχους του Θεού. Ο κόσμος αποβλέπει στην εαυτού δόξα, ο κόσμος του Θεού στην ευλογία του άλλου, πράγμα αδιανόητο για τον κόσμο. Εμείς ήμασταν παλαιότερα στο σύστημα αυτό του κόσμου και γνωρίζουμε τον τρόπο που συνδιαλέγεται ο κόσμος. Σήμερα όμως μάθαμε τον τρόπο του Θεού και είδαμε αυτόν ορθό, αληθινό, ευλογημένο και τώρα, μένει σε εμάς να τον κάνουμε δικό μας, ώστε πλέον να συμμετέχουμε στην δόξα του Θεού.

Εωσφορικός πλουτισμός: Ο Θεός φαίνεται να εκδηλώνει αντιπαλότητα, με όσους υλικά ή κοσμικά πνευματικά θεωρούνται πλούσιοι. Ο Θεός δεν έχει τίποτα με τους πλούσιους, έχει με τον άφρονα πλούσιο και τον πνευματικά εγωιστή ανεπτυγμένο άνθρωπο, όπως οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι (ο υποκριτής), ο οποίος μέσα από τον υλικό πλουτισμό ή τον πνευματικό εκδηλώνει εωσφορικό εγωισμό, εξελίσσοντας καθημερινά μόνο το εγώ του.

Ο Θεός να μας φυλάει από τον εωσφορικό πλουτισμό. Αν ο πλούσιος κατά κόσμο νοιώσει πτωχός, τότε γίνεται δοτικός, ταπεινός, ευπρόσδεκτος στον Θεό και στους ανθρώπους.

Εωσφορικός πλουτισμός: Ο Θεός, ο κτίστης ημών δεν αντιτάσσεται στο κτίσμα. Πότε όμως μπορεί να συμβεί αυτό. Όταν ο άνθρωπος καταβληθεί από το δαιμόνιο του εγωισμού λόγω του ότι είναι εωσφορικό στοιχείο και εισέρχεται εις αυτόν μέσα από την ελεύθερη βούλησή του, τότε ο Θεός αντιτάσσεται στον εγωιστή. Φυσική συνέπεια να μην ακούει ούτε τις προσευχές του, διότι υποκινούνται από το εγώ του αλλά ούτε και οι επιδιώξεις του να καταλήγουν θετικά γιατί κρύβουν συμφέροντα, φιλοδοξίες, πονηρίες, όπου όλα αυτά αποσκοπούν στο ατομικό του συμφέρον. Ο Θεός δεν ευλογεί το ατομικό συμφέρον, ευλογεί το γενικό συμφέρον το οποίο προέρχεται από θυσία και προσφορά του μετανοούντα.

Ο εγωισμός έχει μορφές τις οποίες εκδηλώνει ο άνθρωπος ο οποίος υιοθέτησε αυτόν. Αυτές είναι: α) Περιαυτολογία, β) έπαινος του περιβάλλοντος, γ) ευθιξία, δ) παράπονο, ε) δικαιολογία, στ) προπέτεια. Σε αντίθεση με την ταπείνωση η οποία εμπεριέχει θυσία, προσφορά, ανυπόκριτη αγάπη, πνεύμα ευγενούς άμιλλας.

Εωσφορικός πλουτισμός: Ο Λόγος του Θεού αναφέρει: Καυχάσθε εις τας αλαζονείας σας. Αυτή η καύχηση είναι αμαρτία, όταν δεν προβαίνουμε στις ενέργειες εκείνες που μας καθιστούν υιούς και θυγατέρες. Σε όλους μας αρέσει η γνώση. Ας γνωρίζουμε ότι η γνώση είναι απαγορευμένος καρπός, διότι θέλουμε να μάθουμε όμως δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε. Έτσι πέφτουμε στην παγίδα να μην θέλουμε να κάνουμε το θέλημα του Θεού, το οποίο μας οδηγεί στην σωτηρία ψυχής, πνεύματος και σώματος.

Ζωή άνευ ελπίδος: Άλλες οι βουλές των ανθρώπων και άλλες του Θεού. Όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει, ο Θεός γελάει. Άνθρωπε, παρατήρησε ότι όλα σου δόθηκαν, πάψε να σχεδιάζεις και άφησε τον Θεό να σχεδιάζει για σένα.

Η ανεμπιστοσύνη και το εωσφορικό στοιχείο του εγώ, θα μας οδηγήσουν αργά ή γρήγορα σε αδιέξοδο.

Όταν διάβασα τον Λόγο του Θεού με αγκίστρωσε και χάραξε τη ζωή μου ολόκληρη μέχρι σήμερα το ρήμα του Θεού, το οποίο έχει ως εξής: Ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν. Καθώς και πας ος αφήκεν οικίας ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν εμού και του Ευαγγελίου εκατονταπλασίονα λήψεται και ζωήν αιώνιον κληρονομήσει. Αυτά να σχεδιάζουμε να φέρουμε στη ζωή μας και τίποτα άλλο.

Ζωντανές πέτρες: Η καλή ομολογία, η θεάρεστη ομολογία είναι να διακατεχόμαστε από σοφία Θεού, η οποία σοφία να διέπεται από τα έργα εκείνα που βραβεύουν Θεός και άνθρωπος. Όταν έχουμε καλή προαίρεση, είναι σίγουρο ότι θα βρούμε τον τρόπο να φέρουμε τις επαγγελίες του Θεού στην ζωή μας, οι οποίες τείνουν στο να γίνουμε κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Θεού. Για να μας αποδεχτούν οι άνθρωποι, θα πρέπει να εισέλθουμε στο αγιαστήριο, ώστε να αντλήσουμε την σοφία του Θεού την οποίαν μετέπειτα να κάνουμε δευτέρα φύση στην ζωή μας και να μας ζωοποιεί εις το εκατονταπλάσιο.

Ζώσα φωνή: Η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού, δύναται να κάνει τα γονίδια μας, τα κύτταρα μας, όχι να υπολειτουργούν αλλά να λειτουργούν εκατό τοις εκατό εξασφαλίζοντας σε εμάς και στους αδερφούς που είναι γύρω μας την αφθαρσία, την ζωή.

Ηνοίχθη ο ναός της σκηνής του μαρτυρίου: Η Φωνή Θεού έχει συγκεκριμένη πνευματική περιουσία. Πάνω σε αυτήν να τείνουμε όλοι και αυτήν να μεταλαμπαδεύσουμε, διότι αυτή ζωοποιεί και αυτή ιδρύει την βασιλεία του Θεού μέσα μας και γύρω μας. Ο λόγος, διότι διέπεται από το Ευαγγέλιο της βασιλείας. Ο Κύριος τόνισε, και κηρυχθήσεται τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσιν τοις έθνεσιν και τότε ήξει το τέλος. Το μαρτύριο που μαρτυρά την σοφία του Θεού είναι η πνευματική διδασκαλία της Φωνής Θεού. Το Ευαγγέλιο της βασιλείας έχει συγκεκριμένες επιδιώξεις, πρώτον να μετανοήσουμε, δεύτερον να αναγεννηθούμε, τρίτον να εισέλθουμε στο αγιαστήριο ώστε να σπουδάσουμε την σοφία του Θεού, η οποία αναπτύσσεται στον Λόγο του Θεού και στην Φωνή Θεού, τέταρτον να καταργηθεί η αμαρτία από τα σώματα ημών, πέμπτον να ιδρυθεί η βασιλεία του Θεού μέσα μας και γύρω μας, έκτον να καταργηθεί η φθορά και ο θάνατος από τα σώματα ημών, έβδομον να εξαπλωθεί εν δυνάμει η βασιλεία του Θεού σε όλον τον κόσμο από υιούς και θυγατέρες οι οποίοι θα έχουν τα στοιχεία που αναφέρουμε, όγδοον να διέπει τον λαό του Θεού, το στράτευμα του Θεού η συνοχή. Ο Κύριος τόνισε, Πάτερ ʼγιε, τήρησον αυτούς εν τω ονόματί σου ους δέδωκάς μοι ίνα ώσιν εν καθώς ημείς. Όπως ο Θεός είναι τριαδικός και διέπεται από την ενότητα, έτσι και εμείς να είμεθα και ενώ έχουμε διαφορετική προσωπικότητα ή αποστολή να είμεθα ένα, διατηρώντας την συνοχή της ανυπόκριτης αγάπης, η οποία είναι η βάση της ζωής. Ένατον, αφού ο λαός δημιουργηθεί και επικρατήσει η ζωή έναντι του θανάτου, ο Χριστός θα κάνει την δευτέρα του παρουσία. Ο Πατέρας είπε στον υιόν του, Κάθου εκ δεξιών μου, εωσού θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου, έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος. Βασιλεία Θεού σημαίνει ότι τίποτα ουράνιο ή επίγειο δεν δύναται να μας οδηγήσει στην φθορά, στον θάνατο. Να φτάσουμε γρήγορα στους στόχους αυτούς, ώστε να εισέλθουμε ζώντες στην βασιλεία του Θεού ιδρύοντάς την μέσα μας και γύρω μας.

Ηρημωμένη γυνή: Να τιμούμε πάντας ανθρώπους με τα έργα μας και με τα λόγια μας, ιδιαίτερα τους αδυνάτους όπως είναι οι χήρες ή τα ορφανά παιδιά που μένουν στην ζωή και συνεχίζουν μόνοι. Να τιμούμε επίσης ιδιαίτερα τις χήρες που μένουν πιστές στον Θεό και στην μνήμη του άνδρα τους. Τελευταία να συμμετέχουμε με θετική διάκριση στην ζωή τους βοηθώντας αυτές στον πνευματικό και υλικό τομέα, διότι είναι μόνες τους στην ζωή. Αφού λοιπόν έχασαν τον σύζυγό τους, ας βρουν την απαραίτητη αγάπη στην οικογένεια του Θεού.

Ηρνήθη των οικείων του: Όταν κάποιος δεν ενδιαφέρεται για την σαρκική οικογένειά του ή για την πνευματική οικογένειά του, ας τον νουθετήσουμε. Αν δεν μας ακούσει, ας προσευχηθούμε γι’ αυτόν. Αν και πάλι δεν αλλάξει κάτι και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται και να ζει εις βάρος της οικογενείας του ή εις βάρος της εκκλησίας του Θεού, ας απομακρυνθούμε απ’ αυτόν μήπως και αφυπνιστεί και μετανοήσει.

Θάνατος και ζωή εις την χείρα της γλώσσης: Δυστυχώς ο διάβολος εκυριάρχησε εις τον σημερινό άνθρωπο από παιδικής ηλικίας. Δυστυχώς έγκειται η διάνοια του ανθρώπου επιμελούς επί τα πονηρά εκ νεότητος αυτού και έτσι λοιπόν είναι σταθερή η συνήθεια εις το κατηγορώ. Είναι η εύκολη λύση, φυσική συνέπεια να έχει στηθεί ισόβια μεταξύ των ανθρώπων το μεσότοιχο της έχθρας σε διάφορους βαθμούς.

Ο νόμος είναι μην κρίνετε ίνα μην κριθήτε, αναπολόγητος είσαι ω άνθρωπε, ενώ κρίνεις τον άλλον σεαυτόν κατακρίνεις, καταδικάζεις (εις την απώλεια).


Να γνωρίζουμε ότι το κατηγορώ έχει ευθύνες θανάτου. Οι χριστιανοί να μην κατηγορούν τους άλλους που ανήκουν εις άλλες θρησκείες ή δόγματα ή αιρέσεις, ούτε και τους κοσμικούς να κρίνουν.


Αν δεν το καταλαβαίνουμε σήμερα γιατί δεν πρέπει να κρίνουμε, θα το καταλάβουμε στην πορεία της πνευματικής εξέλιξής μας. Η κατηγορία είναι θάνατος ψυχής και σώματος εκατό τοις εκατό. Εάν δεν συντελεστεί και δεν λάβει χώρα στη ζωή μας η ειλικρινής μετάνοια ώστε να συλλάβουμε την αξία της αναγέννησης, θα έρθει η ημέρα που θα κλάψουμε πικρά για το κατηγορώ που εξαπολύσαμε στον επί της γης βίο μας. Αν θέλουμε να κρίνουμε ή να κατηγορούμε, να κατηγορούμε μόνο τον εαυτό μας διότι πταίομεν λίγο ή πολύ, έτσι θα αποκτήσουμε την συνήθεια να μην κατηγορούμε τους άλλους. Αυτό είναι το συμφέρον μας και η εντολή του Θεού είναι ξεκάθαρη, μην καταλαλείτε αλλήλους. Ακόμη άλλη εντολή φανερώνει, υπομονή έχετε χρεία ίνα κτήσασθε τας ψυχάς υμών.

Θαύμα θεραπείας: Σήμερα, πρεσβύτεροι, πνευματικοί και ο λαός πάσχουν και όλοι δυστυχώς στηρίζουν τη ζωή τους στα φάρμακα. Αρα πρεσβύτεροι υγιείς και ευλογία που να θεραπεύει τον ασθενή δεν υπάρχει ή μάλλον δεν εισακούγεται η προσευχή, η ευλογία που στρέφεται στον Θεό. Μακάρι να έρθουν εκείνοι οι πρεσβύτεροι που θα ευλογούν, που θα λένε και θα γίνεται. Σήμερα όλοι καυχώνται ότι έχουν τον Θεό όμως οι προσευχές δεν εισακούγονται. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι συμβαίνει. Πάντως ζώσα πίστη δεν υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει είναι σκιώδης πίστη.


Χρειάζεται όσοι ανήκουν στην Φωνή Θεού, να διεξάγουν αγώνες για να φτάσουν στο σημείο να κερδίσουν την συμπάθεια και την εύνοια του Θεού, ώστε να λένε και να γίνεται. Με αγώνα να θεραπεύεις αδελφέ τον εαυτό σου, χωρίς φάρμακα και γιατρούς, προσευχόμενος με ζώσα πίστη. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Τα οψώνια της αμαρτίας, θάνατος ψυχής και σώματος. Αν θέλουμε να μην βρεθούμε στην αγκαλιά του θανάτου, ας γνωρίσουμε διά του Λόγου του Θεού τον εαυτό μας, ώστε να πετάξουμε τις μικρές αλώπεκες οι οποίες κατατρώγουν τον αμπελώνα εν αγνοία του αμπελουργού. Καλύτερα είναι το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Οι στόχοι μας είναι να γνωρίσουμε το θέλημα του Θεού και να αποτινάξουμε την αμαρτία από μέσα μας και γύρω μας. Τα στάδια είναι η μελέτη, η προσευχή, η εξάπλωση, η πνευματική οικογένεια.

Θεϊκό εμφύτευμα: Ο Λόγος του Θεού είναι ένα εμφύτευμα το οποίο θέτει μέσα μας ο Θεός, αφού πρώτα μας εξηγήσει την αξία του Λόγου του. Όταν εμείς συνδιαλλεγούμε μαζί του μέσα από την μελέτη του Λόγου του Θεού και αποφασίσουμε να εντάξουμε τον Θεό στη ζωή μας, τότε το εμφύτευμα του Θεού μας μεταλλάσσει και μας κάνει εικόνα του Θεού του αοράτου. Έτσι το γραφικό που αναφέρεται διά τον Κύριο παίρνει σάρκα και οστά στη ζωή μας. Αυτό είναι: Ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας, το οποίο εύχομαι εκ βάθους καρδίας εις όλους ημάς.

Θωμάς: Όπως ο Θεός δέχεται εμάς με τα καλά μας και με τα κακά μας, έτσι και εμείς να δεχόμεθα ο ένας τον άλλον ανεξαρτήτου δόγματος, λαού και έθνους και να καλύπτουμε τα λάθη των αδερφών μας. Έχουμε ένα τρίπτυχο το οποίο αναπτύσσει την αγάπη. Αυτό είναι, βλέπε, άκου, σώπα. Εμένα μου έβαλε ο Θεός μέσα μου να μην κρίνω από τα λόγια που ο κάθε άνθρωπος επικαλείται την ώρα της αδυναμίας του ή από την επιφάνεια των έργων του, ο οποίος δέχεται ερεθίσματα από τον κόσμο και λόγω της μη αναγέννησης ή ημιμάθειας που τον διακατέχει δεν ανταποκρίνεται με το πνεύμα του Θεού σε όλα αυτά τα ερεθίσματα, αλλά να βλέπω βαθύτερα τις προθέσεις του αν είναι αγαθές και αν η καρδιά του είναι αγαθή και θέλει το θέλημα του Θεού να αναπτυχθεί στην ζωή του. Τότε να τον περιμένω με υπομονή όπως και ο Θεός κάνει με εμένα. Πολλοί μου λένε, κοίτα αυτός τι κάνει, βλέπουν το φαινόμενο, εγώ όμως που γνωρίζω την αγάπη του Θεού την οποία έδειξε σε εμένα, βλέπω πάντα την καρδιά του αδερφού και απαντώ σε όποιον βλέπει λάθη, έλα σε δέκα χρόνια να τον ξαναδείς και τότε θα δεις έναν άλλο άνθρωπο, έναν αναγεννημένο άνθρωπο με στοιχεία Θεού και θα αλλάξεις γνώμη διότι θα θαυμάσεις με την πρόοδο του αδερφού σου, ο οποίος επέμεινε στο να σπουδάσει την σοφία του Θεού και στην συνέχεια να εντάξει αυτή στην ζωή του. Μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, χρειάζεται προσοχή γιατί θα κάνουμε μεγάλα λάθη απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στον Θεό μας, απέναντι στον συνάνθρωπό μας, απέναντι στην κτίση ολόκληρη και ο λόγος, διότι θα κρίνουμε όχι με σοφία Θεού η οποία πηγάζει μέσα από την υπομονή αλλά με επιπολαιότητα που διέπει σήμερα τον κόσμο μας. Μη γένοιτο! Αμήν.

Θωμάς: Εγώ, εδώ και πολλά χρόνια εργάζομαι τα του Θεού και είναι πολλοί οι οποίοι χαίρονται με αυτά που σπουδάζουν από την Φωνή Θεού και συμμετέχουν στους αγώνες της. Είναι μερικοί οι οποίοι έρχονται και όχι καλό δεν κάνουν, αλλά έρχονται κατσουφιασμένοι και δημιουργούν προβλήματα κ.λπ., ενώ είναι απλό. Αν δεν θέλουν, δεν στηρίζουν αυτό που κάνει ο πρεσβύτερος αδελφός και βαδίσουμε τον δικό τους δρόμο. Αμήν.

Θωμάς: Όσο πιο μεγάλη είναι μία αποστολή, τόσο πιο πολλοί άνθρωποι θα υπάρχουν στην ζωή όσων έχουν άνωθεν εντολή να αλλάξουν τα δρώμενα του κόσμου, με φυσική συνέπεια να διαδραματίζονται διάφορα γεγονότα. Όμως, εμάς δεν θα μας επηρεάζουν οι μικρότητες των συνανθρώπων μας. Εμείς θα συνεχίζουμε να διεξάγουμε πνευματικούς αγώνες μέχρι ο Θεός να μας στείλει τους κατάλληλους φορείς-εργάτες, ώστε με το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας να τείνουμε στους υπερβατικούς στόχους μας. Όσο για τους εμπαίζοντες τον Λόγο του Θεού δημιουργώντας σκάνδαλα, ας τους αφήσουμε στην σοφία του Θεού. Κάποιος μία φορά μου είπε, πώς θα ελέγξεις χιλιάδες ανθρώπους όταν έρθουν κοντά σου αν είναι του Θεού ή όχι; Του απάντησα πως εγώ θα έχω την ίδια αγάπη για όλους, όταν κάποιος όμως δεν διέπεται από ειλικρίνεια και διέπεται από συμφέροντα ή πονηρίες, τότε ο Θεός έχει το αριστούργημά του (διάβολος), ας τα βρούνε μαζί. Εγώ πάντως λυπάμαι την πτώση των συνανθρώπων μου και δοξάζω τον Θεό για τους φορείς του Αγίου Πνεύματος που έφερε και θα φέρει στην Φωνή Θεού, ώστε όλοι μαζί να κτίσουμε τον νέο κόσμο με νέους ουρανούς και νέα γη εν οις δικαιοσύνη κατοικεί.

Ιησούς Χριστός: Αυτός είναι μεσίτης και Θεός. Αυτόν τον Ιησού να συστήνουμε και αυτόν να μιμούμαστε και αυτόν να κηρύττουμε, διότι αυτός έδωσε την ζωή του λύτρο αντί πολλών, χαρίζοντας σε όλους μας, δίκαιους και άδικους, άγιους και αμαρτωλούς το μέγα έλεος, ώστε με την σχετική μετάνοια η οποία αναπτύσσει την αναγέννηση να εισέλθουμε στα Αγια των Αγίων.

Ιησούς Χριστός: Είναι το μυστήριο της ευσεβείας, της αναγέννησης, της πληρότητας, της πνευματικής ωριμότητας. Αυτός είναι ο άνθρωπος του Θεού, τον οποίον είδαν οι άγγελοι και φώναξαν το στώμεν καλώς και έψαλαν το δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία. Εδικαιώθη ενώπιον των ανθρώπων διά του λόγου του και διά των έργων του, υιοθετήθηκε από τους εθνικούς, τους μακράν και τους εγγύς. Πιστεύτηκε ως Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος παίρνοντας την θέση του δίπλα στον Πατέρα ως Υιός, γενόμενος το δεύτερο πρόσωπο του Αγίου Θεού. Τελευταία ανελήφθη εν δόξη ενώπιον πεντακοσίων και πλέον μαθητών του. Απ’ αυτόν τον Υιόν δυνάμεθα σήμερα, αν θέλουμε να υπακούσουμε στις εντολές του, να πληρωθούμε με την χάρη του Θεού και να φτάσουμε με τον σχετικό αγώνα στο πλήρωμα της δικής του δόξης, γενόμενοι κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της απείρου κάλους δόξης του.

Ίππος λευκός και ο καβαλάρης του λέγεται «Πιστός» και «Αληθινός»: Ο Θεός μένει πιστός στις αρχές του, όπως θυσία, αγάπη, ζωή, ταπείνωση, δημιουργικότητα και πληθώρα άλλων διαφορετικών στοιχείων-αγαθών. Εάν εμείς δεν μένουμε πιστοί στο κάλεσμα που ήδη έχουμε λάβει, αφήνει να εννοηθεί ότι τα στοιχεία του κόσμου έχουν καταβάλλει ολόκληρο το είναι μας. Ο τρόπος αυτός αργά ή γρήγορα θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο. Αν όμως μείνουμε πιστοί στο κάλεσμα που λάβαμε, τότε θα ενδυθούμε την δόξα του Θεού η οποία είναι απρόσιτη, διότι διέπεται από σοφία Θεού και άφθαρτη, αθάνατη ζωή.

Καθαρός ποταμός ύδατος της ζωής: Ο κάθε άνθρωπος περνάει ανάλογα το πνευματικό του επίπεδο ή στάδιο από διάφορα πνευματικά μονοπάτια. Το άπαν της πνευματικής αναγέννησης είναι να εξελίσσεται ο άνθρωπος και να υπερβαίνει τα υφιστάμενα στερεότυπα, τα οποία ο ίδιος δογμάτισε στην ζωή του, ώστε να μπορέσει να συλλάβει την υγιαίνουσα διδασκαλία. Όταν κάποιος την αντιληφθεί την υγιαίνουσα διδασκαλία, το μόνο που έχει να κάνει είναι να την διαφυλάξει ως σαν κόρη οφθαλμού την οποία και να αναπτύξει αδιαφορώντας για τις εξωτερικές παρεμβάσεις που θα δεχτεί, οι οποίες δοκιμάστηκαν και δεν τον οδήγησαν στην αναγέννηση που φέρνει την ελευθερία του Θεού, διότι όπου το πνεύμα του Θεού εκεί και ελευθερία. Αν δεν νιώθει ελευθερία, αν δεν νιώθει χαρά, αν δεν νιώθει Θεό στην ζωή του να συνεχίσει να ψάχνει και να ερευνά τον Λόγο του Θεού αλλά και τον πνευματικό κόσμο μέχρι να βρει εκείνο το πνεύμα το οποίο αναπτύσσει τον Θεό στην ζωή του και τον ελευθερώνει. Ο Χριστός τόνισε, φανέρωσε, Ερευνάτε τας γραφάς, διότι εν αυταίς έχετε ζωήν αιώνιον. Αν η πνευματικότητα που έχει αναπτύξει ένας άνθρωπος δεν τον ζωοποιεί γονιδιακά και δεν κάνει τα κύτταρά του να χαίρονται ώστε να παράγουν αιώνια ζωή, τότε να συνεχίσει να ψάχνει μέχρι να βρει την υγιαίνουσα διδασκαλία η οποία ζωοποιεί. Το ότι θα τον ζωοποιεί θα το καταλάβει, διότι ο Θεός θα ζει μέσα του και θα ενεργεί κάτω από όλες τις συνθήκες, διαφυλάττοντας την ακεραιότητα και την πληρότητα της ζωής.

Καθορισμένοι καιροί: Οι ορισμένοι καιροί έχουν έρθει και ο λόγος, διότι σήμερα διά της Φωνής Θεού κηρύττεται το Ευαγγέλιο της βασιλείας, το οποίο είναι το ολοκληρωμένο Ευαγγέλιο. Ολοκληρωμένο είναι αυτό το οποίο δεν απορρίπτει την άφθαρτη ζωή, την οποίαν χτίζει στο ανθρώπινο σώμα διά του Χριστού. Αυτό το Ευαγγέλιο της βασιλείας διά του αγιασμού δημιουργεί την μεταστοιχείωση στο σώμα, η οποία το μεταβάλλει από φθαρτό σε άφθαρτο. Ο λόγος που κηρύττεται το Ευαγγέλιο της βασιλείας του Θεού σήμερα, είναι διότι η Φωνή Θεού προέβη στις ενέργειες εκείνες που το δημοσιοποιούν, παρέχοντας σε όλους τους Χριστιανούς ανά την υφήλιο την δυνατότητα να το αναπτύξουν στην ζωή τους δωρεάν και μέσω της πνευματικής περιουσίας - σοφίας που διακατέχει σήμερα την Φωνή Θεού, να προβούν οι Χριστιανοί εκείνοι που συλλαμβάνουν την ουσιαστική παρουσία της στον κόσμο, στις ενέργειες εκείνες που μεταβάλλουν την φθορά του σώματος σε αφθαρσία. Την ζωή την άφθαρτη την έχει ο Χριστός και είναι διατυπωμένη μέσα στον Λόγο του Θεού (Καινή Διαθήκη). Το μόνο που χρειάζεται από εμάς είναι να εντρυφούμε πάνω σε αυτήν (Καινή Διαθήκη) έχοντας καθαράν συνείδηση, ώστε να συλλάβουμε το αποκεκρυμμένο μυστήριο, το οποίο κατέχει σήμερα ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος και να μιμηθούμε αυτόν αφιερώνοντας εαυτό στο να ποιούμε το θέλημά του.

Κακοί καιροί: Η αμαρτία αντιβαίνει στο θέλημα του Θεού, διότι μέσω αυτής χάνει ο άνθρωπος την προσωπικότητά του, αφού τα δαιμόνια λαμβάνουν χώρα στην ζωή του και γίνονται με την ανάπτυξή τους πάθη εις αυτόν. Όταν ο άνθρωπος χάνει την προσωπικότητά του γίνεται δούλος της αμαρτίας, της φθοράς και του θανάτου. Ξέρουμε ότι από όντινα νικάταί τις, τούτου και δούλος γίνεται. Να φρουρούμε τον εαυτό μας με την απείρου κάλους σοφία του Θεού, την υγιαίνουσα διδασκαλία.

Καλάς αγγελίας περί της πίστεως και της αγάπης σας: Όλα γυμνά και τετραχηλισμένα ενώπιον του Θεού και πολλές φορές και ενώπιον των ανθρώπων. Ο πνευματικός πατέρας μαθαίνει διά Πνεύματος Αγίου την πνευματική πρόοδο των αγωνιζόμενων παιδιών του, αλλά μαθαίνει και από τους ανθρώπους οι οποίοι είναι γύρω από τον αγωνιζόμενο πιστό χριστιανό. Το έργο αγάπης όταν το εργαζόμαστε το βλέπουν όλοι, το διαφημίζουν όλοι. Γι’ αυτόν τον λόγο και η χαρά του πνευματικού πατέρα είναι άπειρη, διότι το κήρυγμά του πρώτον το ευλογεί ο Θεός Πατέρας, στον ίδιο διά των αφιερωμένων παιδιών του, αλλά και στον συνεργάτη του τον πνευματικό το φανερώνει ο πατέρας Θεός όπου και αν βρίσκεται αυτός, όσο μεγάλη και αν είναι η χιλιομετρική απόσταση που τους χωρίζει. Η πίστη αδέλφια μου έχει έργο. Το έργο αυτό της αγάπης, της ζωής, της ζώσης πίστης δεν γίνεται να κρυφτεί. Ο Θεός το κάνει έτσι ώστε να το βραβεύουν όλοι όσοι είναι γύρω απ’ αυτόν που διακατέχεται από την ζώσα πίστη και την ανυπόκριτη αγάπη.

Καρδία νοήμονα: Το καλό και το κακό έχουν σοφία, ας δοξάσουμε τον Θεό και για τα δύο, διότι μέσα από όλα σπουδάζουμε και φτάνουμε στην θέωση. Τα παιδιά που ανήκουν στην Φωνή Θεού να είναι αγαθά και απλά και στα δύο, καλό και κακό, διότι τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεό.

Καταβροχθίστηκε ο θάνατος με νίκη: Όταν αναγεννηθούμε ο διάβολος δεν θα μπορεί να εισέλθει στο πνεύμα μας, ώστε να χρησιμοποιήσει το σώμα μας στο να αναπτύσσει το κακό, το οποίο απεδείχθη αιώνες τώρα ότι στρέφεται ως προς τον Θεό, ως προς τον αδελφό και ως προς τον εαυτό μας με τα πάθη που θέτει μέσα μας. Μόνο η μετάνοια και η συνειδητοποιημένη αναγέννηση θα συντρίψουν τον Σατανά. Δεν συντρίβεται με το να λέμε, αποτάσσεσαι τον Σατανά και εμείς να φωνάζουμε δυνατά και καμαρωτά αποτάσσομαι, ενώ αυτός ο Σατανάς μας έχει δέσει και μάλιστα τόσο πολύ που κάνουμε σε καθημερινή βάση το θέλημά του, αφού διεπόμαστε από συμφέροντα, από προσωπικές φιλοδοξίες, από ψέματα, από εγωισμό, από πονηρία και αμαρτία κ.λπ.. Ο Θεός θα συντρίψει τον Σατανά σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε γενικό όταν εμείς μιμηθούμε την ζωή του Χριστού, το οποίο εύχομαι όλοι μας να κάνουμε.

Κατάλυμα του Θεού: Όταν έχουμε αγάπη, ο Θεός και ο απεσταλμένος του χαρίζονται εις ημάς και ο λόγος διότι η αγάπη μας ως προς τον Θεό και τον απεσταλμένο του είναι Θεού αγάπη, ανυπόκριτη αγάπη και τούτο αποδεικνύεται διότι η υπακοή μας στο θέλημα του Θεού και στον απεσταλμένο αυτού υπερέχει κάθε άλλης επιδίωξης στη ζωή μας. Τα πάντα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα όταν γνωρίσουμε τον Θεό, αυτό είναι το κατάλυμα του Θεού και του απεσταλμένου του που θα πρέπει να χτίσουμε μέσα μας και γύρω μας. Η ακατάπαυστη δραστηριότητα, μας ενώνει για πάντα με τον Πατέρα Θεό και μας δημιουργεί κατάλυμα όπου Θεός και άνθρωπος συνδιαλέγεται αιώνια.

Καταλύω το έργο του Θεού: Πιστεύω ότι δεν καταστρέφεται το έργο του Θεού ούτε από τα φαγητά, ούτε από τον διάβολο, ούτε από τον άνθρωπο. Τόσα χρόνια ζούσαμε με αυτό το πνεύμα, μην λες αυτό, γιατί θα σε κατηγορήσουν ή γιατί θα σκανδαλίσεις τον άλλον, μην τρως αυτό, διότι είναι νηστεία. Ας γνωρίζουμε, ότι οτιδήποτε δεν γίνεται εκ πίστεως είναι αμαρτία. Ο Χριστός όταν ο Πέτρος του είπε, Γενού ίλεως εις σεαυτόν, Κύριε, αυτός του απάντησε, ύπαγε οπίσω μου, Σατανά, παρόλα αυτά ο Πέτρος τον ακολούθησε μέχρι τέλους, δεν σκανδαλίσθηκε αλλά νουθετήθηκε. Όταν η μητέρα του Κυρίου, έστειλε τα αδέρφια του να του πουν να σταματήσει το δημόσιο κήρυγμα και να γυρίσει σπίτι διότι προκαλούσε σκάνδαλο, ο Κύριος απάντησε, Μήτηρ μου και αδελφοί μου είναι οι ακούοντες τον λόγον του Θεού και πράττοντες αυτόν. Κακό κάνουμε στους συνανθρώπους μας, όταν λέμε και δεν κάνουμε, τότε καταστρέφουμε το έργο του Θεού, με φυσική συνέπεια να δημιουργούμε σκάνδαλα.

Κιβωτός: Όσοι ποιούν το λάθος δημιουργώντας σκάνδαλα, θα πρέπει να συμβουλευτούν τον νόμο του Θεού, ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες ζωής στον εαυτό τους αλλά και σε όσους είναι γύρω τους. Όσοι μένουν στο αγιαστήριο τηρούν τον νόμο του Θεού και δεν χρειάζονται τον νόμο να τους διορθώσει, διότι η συνδιαλλαγή σε καθημερινή βάση με τον Θεό εξασφαλίζει στην ζωή τους μόνο στοιχεία Θεού, όπως καρπούς, χαρίσματα και σημεία του Αγίου Πνεύματος.

Κοινή ζώσα πίστη: Η πίστη θα πρέπει να είναι ζώσα ώστε να γίνει κοινή με συγκεκριμένες επιδιώξεις. Οι οποίες επιδιώξεις είναι: Πρώτον, να μας διέπει ο αγιασμός, δεύτερον να βρούμε τον τρόπο ώστε να ολοκληρώσουμε την μετάνοια μας, τρίτον να επιδιώξουμε την αναγέννηση μας και τέταρτον να τείνουμε στην εξάπλωση. Όλα αυτά τα στοιχεία αναπτύσσουν την κοινή ζώσα πίστη, τα οποία εκδηλώνονται μέσα στον Λόγο του Θεού από σκεύη εκλογής. Δεν παίζει ρόλο ο τόπος που ζούμε ώστε να αναπτυχθούμε πνευματικά, αν και το περιβάλλον μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην αναγέννηση μας. Όταν η απόφαση μας στο να κάνουμε το θέλημα του Θεού είναι μεγάλη και μας διέπει θείος έρωτας, όλα γίνονται χριστοκετρικά μέσα μας και γύρω μας. Αυτό που παίζει ρόλο στην αναγέννηση μας είναι ο τρόπος που θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τον Θεό. Αυτός ο τρόπος μας εξελίσσει πνευματικά σε σημείο το σώμα ημών να γίνει ναός του εν ημίν Αγίου Πνεύματος.

Κοπιάζων γεωργός: Είναι αυτός που με θυσία στρατολογεί ψυχές, τις οποίες φέρνει στον θρόνο του Θεού, ενώπιον του Θεού. Η ευλογία που διακατέχει μετά τους ανθρώπους που βρίσκονται στον θρόνο του Θεού, όπου δέχονται την σοφία του Θεού από το πνεύμα του Θεού, υλική και πνευματική, πρέπει πρώτα να ξεχύνεται στον κοπιάζων γεωργό και μετά να μοιράζεται και γύρω, ώστε να γίνει η διαχείριση εκείνη, που αποδίδει πολλούς υλικούς καρπούς και άπειρους πνευματικούς. Με αυτό το πνεύμα δυνάμεθα να πετύχουμε τους υπερβατικούς μας στόχους. Το περίσσευμα του ενός να στρέφεται στο υστέρημα του άλλου.

Λάμπετε ως φωστήρες εν τω κόσμο: Η σωστή νουθεσία που θα πρέπει να εκδηλώσουμε ως προς τα παιδιά μας και ως προς τους γύρω μας είναι να επιδιώξουμε την εν Χριστώ ζωή, η οποία είναι γεμάτη σοφία Θεού συναρπάζουσα. Τα παιδιά μας μέσα από την προσπάθειά μας αυτή κάποια στιγμή θα καταλάβουν, διότι θα συγκρίνουν τη ζωή μας με την σοφία του κόσμου όταν μπούνε μέσα στο σύστημα του κόσμου και θα δουν την διάφορα. Αυτή είναι η πιο σωστή προτροπή. Είναι πολλοί που γίνονται θρησκόληπτοι, ντύνονται τάχα σεμνά, εκκλησιάζονται τακτικά, θέτουν νόμους στη ζωή τους, τηρούν τύπους και θυμώνουν με όσους δεν τους ακολουθούν, γίνονται απρόσιτοι, δεν γελάνε, απέχουν από τον κόσμο προκλητικά. Αυτοί όλοι να γνωρίζουν ότι δεν κάνουν καλό με τον τρόπο αυτό και ενώ όλοι τους λένε ότι είναι υποκριτές, διότι τα πάθη τους παραμένουν, αυτοί επιμένουν στην πνευματική αυτή πορεία, θεωρώντας ότι κάνουν το σωστό. Δυστυχώς στο τέλος αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν μόνοι τους σε όλη τους τη ζωή, ουδείς θα τους ακολουθεί. Ο Κύριος αδέλφια μου ήταν κοινωνικός, ο Κύριος ήταν σοβαρός, ο Κύριος έκανε αστεία, ο Κύριος ήταν πρωτοποριακός, ο Κύριος ήταν ανατρεπτικός, ο Κύριος ήταν σοφός πάνω σε όλους τους τομείς, ο Κύριος έφερνε κοντά του τους πάντες, όλοι τον θαύμαζαν πλούσιοι, φτωχοί, αμαρτωλοί, βασιλιάδες κλπ.. Όταν βλέπουμε ότι οι άνθρωποι δεν μας συμπαθούν να γνωρίζουμε ότι κάπου κάνουμε λάθος. Όταν γίνουμε απλοί, γίνουμε σοφοί, γίνουμε υιοί και θυγατέρες Θεού δεν θα μπορούμε να βρούμε χρόνο να ξεκουραστούμε, διότι όλοι θα καταλάβουν την αξία μας και θα θέλουν να είναι συνέχεια κοντά μας.

Λάμψη της ανατολής του Κυρίου: Ο Χριστός ερχόμενος στον κόσμο κατήργησε κάθε αρχή και κάθε εξουσία με τον λόγο του και με τα έργα του, έτσι εκδήλωσε διά της ζωής του την προτροπή να τείνουν όλοι οι άνθρωποι στην αγάπη και στην ζωή την άφθαρτη. Η οποία ζωή εκδηλώθηκε από τον ίδιο τον Θεό και υιοθετείται από τον άνθρωπο ώστε να εκπληρωθεί ως προς τον συνάνθρωπο, ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ο τρόπος για να γίνει είναι σήμερα διατυπωμένος μέσα στον Λόγο του Θεού. Όταν αυτές οι αρχές υιοθετηθούν από τους ανθρώπους όλα τα άλλα δεν χρειάζονται. Για να υπάρχουν σήμερα όλα τα άλλα αφήνει να εννοηθεί ότι το έργο του Χριστού και τα λόγια του υιοθετήθηκαν προς παράδειγμα από το σύνολο των ανθρώπων, όμως, δεν έγιναν αντιληπτά ώστε να γίνουν και τα έργα τους αγάπη. Αν και σήμερα όλοι τον κηρύττουν τον Χριστό, όμως, δεν ποιούν το θέλημά του. Αυτό αφήνει να εννοηθεί ότι θα υιοθετηθεί από την γενιά εκείνη που θα αντιληφθεί την μεγάλη αξία του Χριστού, από την γενιά εκείνη που μέσα από εμπειρίες θα πάρει τον Λόγο του Θεού στα χέρια της και με απόφαση και ειλικρίνεια θα υιοθετήσει τις αρχές του Θεού στην καθημερινότητά της. Η γενιά αυτή υπάρχει σήμερα και ο χρόνος ήρθε, διότι ο κόσμος εξελίχθηκε και αντιλαμβάνεται το σωστό και το λάθος. Εκείνο που χρειάζεται είναι η σοφία του Θεού. Πάντως, όποιος θέλει να δει την δύναμη και την εξουσία του Λόγου του Θεού δεν έχει παρά να πάρει στα χέρια του την Καινή Διαθήκη και είναι θέμα χρόνου να συλλάβει την μέγιστη αξία του. Η ζωή λοιπόν είναι μέσα στον Λόγο του Θεού και η αφθαρσία είναι μέσα στο σώμα μας, η οποία ενεργοποιείται με το ρήμα του Θεού που βρίσκεται στον Λόγο του Θεού. Αφού το ρήμα του λοιπόν είναι ζωοποιόν, αρκεί να το υιοθετήσουμε με ειλικρίνεια σε σημείο που να αυξηθεί η πίστη που θα χρειαστεί για να καταργηθεί η φθορά και ο θάνατος από τα σώματα ημών. Επαγγελία η οποία εδόθη εξ αρχής υπό του Θεού και παραμένει μέχρι να λάβει χώρα στην ζωή μας διά της μετανοίας, της αναγέννησης, της σοφίας του Θεού.

Λάμψη της ανατολής του Κυρίου: Η αγάπη του αποστόλου Παύλου ως προς τον Θεό, έκανε τον Θεό να τον υπέρ ευλογήσει, ώστε η αγάπη του αυτή να διαπεράσει τους αιώνες και το έργο του να διαμένει στους αιώνες για να μπορούν οι γενιές να σπουδάζουν την σοφία του Θεού μέχρι και σήμερα. Σήμερα, όμως, στην ζωή βρισκόμεθα όλοι εμείς και η βασιλεία του Θεού, το θέλημα του Θεού δεν εκπληρώθηκε ακόμη παρά μέρος αυτού στην ζωή των ανθρώπων. Εδώ αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει συνέχεια και εμείς μπορούμε αν το θέλουμε να γίνουμε σκεύη εκλογής και να χτίσουμε αυτόν τον ουράνιο άκτιστο κόσμο μέσα μας, ώστε η παρουσία μας να συνεπάρει τα έθνη σε μία ουσιαστική προσκόλληση και παρότρυνση πάνω στο θέλημα του Θεού. Να γίνουμε σήμερα όλοι εμείς μιμητές του Χριστού, μιμητές του αποστόλου Παύλου, μιμητές των αγίων και όλων των αφιερωμένων ανθρώπων, ώστε να πληρωθούν τα έθνη με την σοφία του Θεού, με την αγάπη, με την ταπείνωση, με την ζωή την άφθαρτη, την αθάνατη.

Μαγείρευμα της φακής: Αφού στον Θεό θα δώσουμε λόγο, δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να πείσουμε κανέναν για το τι κάνουμε, τι πιστεύουμε, τι επιδιώκουμε. Αυτοί που θέλουν να ελέγξουν την ζωή μας είναι, όχι εργάτες του Θεού, όχι δούλοι του Θεού αλλά έμποροι ψυχών, οι οποίοι όταν χάνουν μέρος της πραμάτειας τους απειλούν Θεούς και δαίμονες. Εμείς θα βαδίσουμε τον δρόμο που ο Θεός ενέπνευσε μέσα μας και θα αδιαφορήσουμε για την κριτική που θα δεχτεί το πρόσωπό μας. Καλύτερα να μας καταδικάσουν οι άνθρωποι παρά ο Θεός, ο οποίος ενέπνευσε μέσα μας το δικό του θέλημα. Δεν θα πουλήσουμε την δόξα την οποία μας επωμίζει ο Θεός για ένα πιάτο φακή.

Μακροθυμία: Μακροθυμία σημαίνει ότι μακριά θυμώνω, δεν είμαι με λίγα λόγια οξύθυμος. Η μακροθυμία είναι υπέρ όπλο στα χέρια και στο πνεύμα του ανθρώπου που διέπεται από αυτή. Διότι η μακροθυμία δίνει την δυνατότητα στον άνθρωπο του Θεού ώστε να σκεφτεί εν Πνεύματι Αγίω, το οποίο Πνεύμα Άγιο το διέπει σοφία Θεού συναρπάζουσα. Η παρουσία του Κυρίου θα γίνει μία ημέρα όπου τον κόσμο θα τον διέπουν ισχυρές αντιξοότητες και οι άνθρωποι θα έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Ο λαός του Θεού όμως με το στοιχείο της μακροθυμίας, της υπομονής, της ενότητας και της υγιαίνουσας διδασκαλία του Χριστού την οποία παρέχει το Ευαγγέλιο της βασιλείας, θα μπορέσει να διέλθει ζων τις ημέρες όπου η ανθρωπότητα θα υποστεί την κρίση του Θεού.

Μετάνοια: Η μετάνοια οδηγεί τους ανθρώπους στα Αγια σκηνώματα του Θεού, ώστε να αναγεννηθούν διά της εντρύφησης και σπουδής του Λόγου του Θεού και ύστερα με την χάρη του Θεού να γίνουν σκεύη εκλογής, γεμάτοι πλέον σοφία Θεού πάνω σε όλους τους τομείς.

Μισθός της αδικίας επίγεια σοφία: Οι δε βουλόμενοι πλουτείν εμπίπτουσιν εις πειρασμόν. Ο υλικός πλουτισμός δημιουργεί όλους τους κινδύνους και όλα τα κακά. Ο ίδιος ο Χριστός μίλησε σχετικά με τον πλουτισμό και για τις παγίδες που κρύβει λέγοντας, πως δυσκόλως οι τα χρήματα έχοντες εις την βασιλείαν του Θεού εισελεύσονται. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να προβληματίσει όλους όσους λένε ότι είναι του Θεού και συλλέγουν υλικά αγαθά. Χρειάζεται σοφία Θεού όταν υπάρχει πλουτισμός, ώστε η διαχείριση των υλικών αγαθών να δημιουργεί οικογένεια του Θεού. Ο τρόπος, κάμετε εις εαυτούς φίλους εκ του μαμωνά της αδικίας, δηλαδή αφού βρεθήκατε με χρήματα χρησιμοποιήστε τα για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου, ώστε να μοιράζετε αγάπη, η οποία να στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό. Ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία, που σημαίνει ότι ο νους του άνθρωπου έχει κυριευθεί από το χρήμα. Θέλει να το βλέπει, να το σφίγγει, η οικονομία του είναι γενική σε όλους τους τομείς. Έχουμε ακούσει πως πολλοί έχουν πεθάνει χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό και βρέθηκαν εκατομμύρια σε λογαριασμό της τράπεζα. Η μεγαλύτερη οδύνη είναι ότι όλη την ώρα κοιτάζει ο φιλάργυρος τι συμβαίνει στον κόσμο, είναι συνεχώς σε ένταση. Δεν είναι ζωή αυτή. Να φύγουμε τρέχοντας από την λογική αυτή της φιλαργυρίας και να ζητήσουμε την δικαιοσύνη του Θεού η οποία πάντα προσφέρει και ποτέ δεν απαιτεί, να ζητήσουμε την ευσέβεια του Θεού, να ζητήσουμε την πίστη, όχι την σκιώδη αλλά την ζώσα, να ζητήσουμε την αγάπη η οποία είναι δοτική και η οποία στρέφεται προς πάντας ανθρώπους ανεξαρτήτου φύλου, έθνους, δόγματος κ.λπ.. Να επιδιώξουμε την υπομονή η οποία είναι η αρετή των αρετών, εν τη υπομονή κτίσασθε τας ψυχάς σας, να ζητήσουμε την πραότητα η οποία διαφυλάττει την ίδια την ζωή, καθώς να ζητήσουμε και όλες τις ιδιότητες του Θεού. Αυτά να ζητάμε καθημερινά. Ο Κύριος τόνισε, Μη θησαυρίζετε εις εαυτούς θησαυρούς επί της γης, όπου σκώληξ και σκωρία αφανίζει και όπου κλέπται διατρυπούσι και κλέπτουσιν. Αλλά θησαυρίζετε εις εαυτούς θησαυρούς εν ουρανώ, όπου ούτε σκώληξ ούτε σκωρία αφανίζει και όπου κλέπται δεν διατρυπούσιν ουδέ κλέπτουσιν. Να εργαζόμεθα με το πνεύμα του Θεού το οποίο διακατέχεται από την αρετή των αρετών ταπεινοφροσύνη και να μην εργαζόμεθα με αθέμιτους τρόπους προς επίτευξη προσωπικών φιλοδοξιών. Τελευταία να εργαζόμεθα στο να εντάξουμε στην ζωή μας τα στοιχεία του Θεού τα οποία ζωοποιούν την ζωή, την οποίαν μεταστοιχειώνουν από φθαρτή σε άφθαρτη. Οποιαδήποτε άλλη διδασκαλία η οποία δεν μας ζωοποιεί και δεν μας εξελίσσει, δεν μας αναπτύσσει γονιδιακά, δεν αποκωδικοποιεί όλα τα μυστήρια της ζωής να την απορρίπτουμε.

Μολυσμένος νους και συνείδηση: Τίποτα δεν είναι ακάθαρτο, αλλά η ημιμάθεια, η άγνοια, ο εγωισμός, τα προσωπικά συμφέροντα τα κάνουν ακάθαρτα. Σήμερα αν παρατηρήσουμε τον κόσμο, τους ανθρώπους, τους λαούς θα δούμε ότι οι άνθρωποι σε διαφορετικά μέρη θεωρούν αμαρτίες ή μη αμαρτίες πράγματα τα οποία τους επιβάλλουν οι άλλοι ως σωστά ή λάθος, διεπόμενα όλα αυτά εκατό τοις εκατό από εντάλματα ανθρώπων. Οι οποίοι άνθρωποι το μόνο που θέλουν είναι να ελέγχουν τους συνανθρώπους τους και να χτίσουν μία θρησκεία σε αυτούς, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το θέλημα του Θεού, το οποίο υφίσταται σε πολλούς λαούς. Ένα ψέμα αν το επαναλάβουμε πολλές φορές το πιστεύουμε ως αλήθεια και το ακολουθούμε, κάνοντάς το δευτέρα φύση μας. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Θεός μιλάει στον καθένα άνθρωπο μέχρι να τον ωριμάσει, στο τι να κάνει σήμερα ή αύριο, μέσα από την ελεύθερη βούλησή του. Αμαρτία είναι αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι και δεν το κάνει και ο λόγος για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με το σύστημα, με το κοινωνικό σύστημα, με τον εαυτό του, με τα συμφέροντά του, με την αποστροφή του κόσμου. Αυτός δηλαδή που κάνει ότι του λένε οι άλλοι ενώ δεν θέλει να το κάνει, βρίσκεται συνέχεια στην αμαρτία. Δηλαδή αμαρτία είναι ότι δεν γίνεται εκ πίστεως.

Εμείς να γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι ακάθαρτο και ο Θεός έδωσε τα πάντα να μεταλαμβάνονται μετ’ ευχαριστίας. Χρειάζεται όμως να μην γίνονται πάθη, από τα οποία κατόπιν εξαρτάται η ζωή μας. Καθώς ότι κάνουμε να μην είναι πάθος, κατά του εαυτού μας, κατά του συνανθρώπου μας και κατά του Θεού μας. Αυτό να προσέξουμε. Πάντως ας γνωρίζουμε ότι ο Θεός βρέχει για δικαίους και αδίκους. Η χάρη του και το μέγα έλεός του αγκαλιάζει τους πάντες. Όσοι έχουν προορισμό σωτηρίας θα βρουν την αλήθεια, όσοι δεν έχουν θα συμβιβαστούν.

Μορφές πίστης: Υπάρχουν δύο μορφές πίστης. Η μία ονομάζεται σκιώδης και η άλλη ζώσα. Στην πρώτη ανήκουν όσοι τηρούν τους τύπους και δεν εμβαθύνουν στο να κάνουν το θέλημα του Θεού. Στην πρώτη ήμασταν όλοι πριν λάβουμε το κάλεσμα να υπηρετήσουμε ψυχή τε και σώματι την Φωνή Θεού. Στην δεύτερη ανήκουν εκείνοι που τηρούν τους τύπους, ερευνούν τον Λόγο του Θεού, έχουν το γνώθι σαυτόν, εφαρμόζουν το θέλημα του Θεού, στοχεύουν στον αγιασμό, κηρύττουν το Ευαγγέλιο της βασιλείας, δημιουργούν κύκλους, θυσιάζουν χρόνο και χρήμα για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου. Ζώσα πίστη έχουν αυτοί που αγωνίζονται να ζωοποιήσουν τον εαυτό τους και τον πλησίον τους δείχνοντας αγάπη ανυπόκριτη. Ζώσα πίστη έχουν όσοι φρουρούν το σώμα τους και την ψυχή τους, ώστε να μένει αμόλυντο από την αμαρτία, το οποίο σώμα θεραπεύουν χωρίς φάρμακα, με την προσευχή, η οποία φέρνει σε όλο τους το είναι την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού. Τέλος, όσοι έχουν ζώσα πίστη επιδιώκουν την μεταστοιχείωση του σώματος χτίζοντας ένα αιώνιο, άφθαρτο σώμα το οποίο ζωοποιεί το άφθαρτο, αιώνιο πνεύμα του απείρου, του Θεού.

Μορφές πίστης: Είναι πολλοί που μέρα νύχτα κάνουν κηρύγματα στο τι έκανε ο Χριστός και νομίζουν ότι με αυτό κάνουν το θέλημα του Θεού. Είναι όμως κάποιοι άλλοι που μιμούνται τον Χριστό, έτσι γίνονται κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Θεού.

Τον Λόγο του Θεού δεν τον διαβάζουμε για να κηρύττουμε το τι έκαναν ο Κύριος, οι Απόστολοι, ο απ. Παύλος, οι Άγιοι αναπτύσσοντας φιλοσοφικές συζητήσεις, αλλά τον μελετάμε για να τους μιμηθούμε και εμείς.

Η πίστη το να κηρύττουμε τη ζωή του Κυρίου και των Αγίων, είναι νεκρή, το να κηρύττουμε όμως με τη ζωή μας, είναι πίστη ζώσα, αιώνια, αληθινή. Αυτής της πίστης να μετέχουμε οι πάντες.

Μορφές πίστης: Το σώμα μας διέπεται από ενέργεια και δύναμη όταν το πνεύμα του Θεού είναι εντός ημών. Όταν δεν υπάρχει πνεύμα Θεού τότε το σώμα ημών φθείρεται, με φυσική συνέπεια να το εγκλωβίζει ο θάνατος. Έτσι και η πίστη, πρέπει να είναι ζώσα πίστη και να διέπεται από έργα θυσίας, αγάπης, θαυμάτων. Όταν η πίστη είναι σκιώδης, στα λόγια, είναι νεκρά, με φυσική συνέπεια ο άνθρωπος να στηρίζει τη ζωή του στα χρήματα, στα φάρμακα, στις πονηρίες, στους εγωισμούς, στις κρίσεις, επικρίσεις, καταλαλιές, μη γένοιτο!

Εύχομαι όλοι να εννοήσουμε τις ενέργειες της πίστης και τους μηχανισμούς που την αυξάνουν, ώστε να αναπτυχθεί στη ζωή μας ακατάπαυστη πνευματική δραστηριότητα.    

Μορφή ευσεβείας:  Έχουν οι υποκριτές, οι οποίοι στους ξένους εκδηλώνουν ευγένεια, καλοσύνη, ευσέβεια κ.λπ., ενώ αν γίνουν οικείοι τους, φίλοι τους θα νομίσουν ότι γνώρισαν άλλους ανθρώπους. Τα συμπεράσματα που βγάζουμε επιπόλαια θα μας προδώσουν. Ας αφήσουμε τον χρόνο να κυλήσει για να μην πέσουμε σε τραγικά λάθη που θα τα κουβαλάμε σε όλη μας την ζωή. Προσοχή!

Νεανικές επιθυμίες: Από ανθρώπινης κοσμικής πλευράς οι νεανικές επιθυμίες είναι η άγνοια, τα πάθη, η αδυναμία, οι εγωισμοί, οι πονηρίες, τα συμφέροντα, οι φιλοδοξίες, η εγωκεντρική συμπεριφορά, η άγνοια του Λόγου του Θεού, γενικότερα η αμαρτία. Από πνευματικής πλευράς οι νεανικές επιθυμίες είναι οι διδαχές των βαπτισμών, οι επιθέσεις των χειρών, οι τύποι των δογμάτων κ.λπ.. Ας φύγουμε από τα παιδικά πνευματικά φρονήματα. Η αφιέρωση πάνω στα δρώμενα του Λόγου του Θεού παρέχει την ωριμότητα του Θεού, παρέχει τη δικαιοσύνη, τη πίστη, την αγάπη, την ειρήνη.

Νηστεία (λάχανα ή κρέας;): Σήμερα οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι η αγάπη του Θεού έρχεται σε αυτούς με το τι θα φάνε σήμερα ή αύριο. Δηλαδή, σήμερα είναι Τετάρτη θα φάνε λάχανα ή δεν είναι Τετάρτη θα φάνε κρέας. Αν είναι δυνατόν ο Κύριος να έδωσε την ζωή του για το τι θα φάμε εμείς σήμερα. Δηλαδή αν φάμε λάχανα θα είμεθα του Θεού ενώ τα έργα μας είναι γεμάτα από εωσφορική αμαρτία και αν φάμε κρέας θα είμεθα του πονηρού ενώ τα έργα μας είναι γεμάτα προσφορά. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το μόνο που κάνουμε είναι να πέφτουμε σε πολλές εωσφορικές παγίδες. Ο Κύριος φανέρωσε ότι τα εισερχόμενα δεν βλάπτουν, τα εξερχόμενα βλάπτουν και αυτά είναι κακοί διαλογισμοί, κρίσεις, πονηρίες κ.λπ.. Μόνο η εγκράτεια είναι απαραίτητη, το λέει και η επιστήμη, δηλαδή να μην τρώμε δέκα φορές την ημέρα. Αυτό είναι αμαρτία. Μπορούμε όμως να τρώμε ότι θέλουμε από λίγο, για να τρώμε πάντα. Ο Θεός ζητά να νηστέψουμε από την αμαρτία, από αυτή να απέχουμε, αυτή να αφαιρέσουμε από το πιάτο των εδεσμάτων τα οποία χορηγεί ο διάβολος εις ημάς διά του πνεύματός του, το οποίο θέτει μέσα μας, αφού του δίνουμε το δικαίωμα και μας παροτρύνει σε πνευματικά εξωγραφικά λάθη. Αδέλφια μου να βάλουμε στο πιάτο της ζωής τα στοιχεία του Θεού, τα εδέσματα του Θεού, τα οποία εδέσματα είναι πνευματικά και δύνανται να συντηρούν την ζωή μας αιώνια. Ο Θεός ζητά την αναγέννηση, δεν ζητά να νηστεύουμε από το φαγητό τρώγοντας ολόκληρα πιάτα με νηστίσιμα τάχα φαγητά. Όταν ο ίδιος ο Κύριος νήστεψε στην έρημο, δεν έτρωγε ούτε λάχανα, ούτε κρέας, ούτε ψωμί και νήστεψε μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι ο άνθρωπος απ’ όντινα νικάται, γίνεται δούλος σε αυτό, ας είναι και φαγητό, αφού ο ίδιος όταν ο διάβολος του είπε να κάνει τις πέτρες ψωμί απάντησε, γέγραπται ουκ επ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος αλλ’ επί παντί ρήματι εκπορευομένω διά στόματος Θεού. Αυτός ήταν ο λόγος που νήστεψε ο Κύριος, ώστε να μάθουμε ότι μπορούμε να εξουσιάζουμε όταν έρθει ο Θεός στην ζωή μας και το φαγητό, αντλώντας όλα τα στοιχεία που χρειάζεται το υλικό μας σώμα από την άμορφη ύλη, η οποία είναι δίπλα μας. Ο Κύριος τόνισε ότι θα έρθει μέρα όπου θα καταργήσει την κοιλία και τα βρώματα, στα οποία αν δεν έχουμε εγκράτεια αυτά σαπίζουν μέσα μας και μας δημιουργούν με την πάροδο του χρόνου αθεράπευτες ασθένειες. Εμείς με αυτή την νηστεία που κάνουμε το μόνο που καταφέρνουμε είναι να εμπαίζουμε τον Θεό, στρουθοκαμηλίζοντας έναντι του Θεού, έναντι του εαυτού μας και έναντι των συνανθρώπων μας. Νηστεία αναφέρει ο προφήτης Ησαΐας είναι να λύνουμε τους δεσμούς της κακίας που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας και όχι να τρώμε λάχανα. Ο κάθε άνθρωπος ότι θέλει ας κάνει, εμάς δεν μας πειράζει, το σωστό όμως είναι να αναγεννηθούμε, αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Τι ωφελεί να κάνουμε όλες τις νηστείες και να διεπόμαστε από τον εωσφορικό εγωισμό, από την αμαρτία, από την πονηρία, από τα συμφέροντα, από την άγνοια του Λόγου του Θεού. Καλύτερα να μην νηστεύουμε ποτέ και να διεπόμαστε από τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, από τα χαρίσματα, από τα σημεία και από τις ιδιότητες του Θεού.

Νόμος της ελευθερίας: Ο νόμος της ελευθερίας είναι το πνεύμα του Θεού, όπου το πνεύμα του Θεού εκεί ελευθερία. Πολλοί νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι όμως με την πάροδο του χρόνου εγκλωβίζονται σε υλικές δραστηριότητες, με φυσική συνέπεια να νοιώθουν εγκλωβισμένοι, αντιλαμβανόμενοι μετέπειτα την ιδιόχειρη φυλακή στην οποίαν έθεσαν τον εαυτό τους επιζητώντας ως λύση τον θάνατο. Όσοι όμως επιζητούν την σοφία του Θεού αποκτούν ελευθερία η οποία τους παρέχει χαρά, ζωή, ευφορία πνεύματος, υγεία σώματος με φυσική συνέπεια να μπορούν να ζουν ελεύθερα, χαρούμενα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ζωής και αν βρεθούν. Όσοι ζήσουν την ελευθερία του πνεύματος θα καταλάβουν τι λέω.

Αυτή η ελευθερία δεν έχει πάθη, αδυναμίες, πονηρίες, συμφέροντα, εγωισμούς, με λίγα λόγια δεν έχει διάβολο αλλά έχει χαρά, ειρήνη, δικαιοσύνη, αγάπη, υγεία κ.λπ.. Άλλωστε η βασιλεία του Θεού δεν είναι βρώσις και πόσις αλλά χαρά, δικαιοσύνη η οποία προέρχεται διά του Αγίου Πνεύματος.

Οικοδομήν αλλήλων: Ο Θεός ζητά από τα τέκνα του την εις οικοδομήν αλλήλων. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού και ο τρόπος να επιτευχθεί είναι, το περίσσευμα του ενός πνευματικό ή υλικό, στο υστέρημα του άλλου. Φυσικά δεν νιώθουν όλοι οι άνθρωποι αυτή την αγάπη αλλά αυτό δεν θα μας προβληματίζει, εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε στα μέτρα που μπορούμε, σε όποιον ο Θεός στέλνει στην ζωή μας. Αν ένας άνθρωπος απαιτεί από εμάς περισσότερη αγάπη, εμείς δεν θα προβληματιζόμαστε με τα θέλω του, εμείς θα παρέχουμε βοήθεια στα μέτρα που μπορούμε, αν θέλει περισσότερη αγάπη παρ’ όλες τις νουθεσίες μας ας απομακρυνθούμε απ’ αυτόν διότι, ο εωσφορικός εγωισμός του θα μας κάνει κακό και θα μας δημιουργήσει πνευματική ασφυξία, η οποία θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο. Θυσία καλούμαστε να κάνουμε, απαιτείται να κάνουμε, μόνο αν είναι άνθρωπος του Θεού και κινδυνεύει, ο οποίος άνθρωπος του Θεού με τα έργα του και τα λόγια του αναπτύσσει έμπρακτα τον Θεό στην ζωή του αλλά και γίνεται αιτία να αναπτύσσεται και στην ζωή των συνανθρώπων του, μέσα από πολλές θυσίες. Ο Θεός τον οδηγεί να εργαστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, με θυσία, ώστε να ελευθερώσει τους συνανθρώπους του, οι οποίοι μετέπειτα θα γίνουν αδελφοί του πνευματικοί, παρέχοντας σε αυτούς υλική αλλά και ουρανόδρομη σοφία, κάνοντάς τους να αποφύγουν την αμαρτία, την φθορά και τον θάνατο, που εν αγνοία τους χρόνια ολόκληρα με τα στοιχεία τα οποία αναπτύσσει το σύστημα, κατέστρεφαν την ζωή τους. Σε αυτόν που εργάζεται με τέτοιο τρόπο και το αναγνωρίζουμε, να συμμετέχουμε στους αγώνες του υλικά και πνευματικά υπακούοντάς τον, πάντα όμως μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας, διότι ο Θεός έτσι μας φώτισε να κάνουμε.

Οικοδομή και όχι καθαίρεση: Ο άνθρωπος παραδίδεται μόνος του στον σατανά όταν χάνει την πίστη του στον Θεό και αποφεύγει την οδό του Χριστού, την οποία ανοίγει μπροστά του, άνθρωπος του Θεού. Εμείς δεν χρειάζεται να παραδώσουμε κανέναν στον σατανά. Το θεωρώ πολύ εγωιστικό να πιστεύει κάποιος, επειδή θεωρεί ότι είναι εκλεκτός του Θεού, ότι θα πρέπει όταν ένας συνάνθρωπός του δεν τον δέχεται, να τον παραδίδει στον σατανά. Στον Θεό να παραδίδουμε όσους πιστεύουμε ότι κάτι δεν κάνουν καλά, διότι το έλεος του Θεού και η αγάπη του, όλους τους αγκαλιάζει. Δεν ξέρουμε πώς θα ενεργήσει ο Θεός στην ζωή μας και στην ζωή των συνανθρώπων μας. Η αρχή μας θα είναι, προ του τέλους μην μακάριζε.

Ομοθυμαδόν δόξα: Η ομοθυμαδόν δόξα γίνεται όταν έχουμε εντρυφή με τον Λόγο του Θεού. Το Ευαγγέλιο μας ενώνει. Ενώνει εμάς τους ανθρώπους και μας κάνει μία ψυχή, μία καρδιά, ένα φρόνημα. Κατόπιν όλοι μαζί δοξάζουμε τον Πατέρα Θεό, διότι ανέπτυξε μία πνευματική οικογένεια η οποία έχει πραγματική αγάπη, αληθινή ζωή, γεμάτη σοφία Θεού. Ο τρόπος, με το να μας διακατέχει η αγάπη του Χριστού την οποία για να σπουδάσουμε θα πρέπει να γνωρίσουμε. Η οποία αγάπη γίνεται βεβαιοτέρα στην ζωή μας με καρπούς, με χαρίσματα, με σημεία, με ιδιότητες οι οποίες μας ανεβάζουν σε ένα άλλο επίπεδο. Έπειτα όταν οι άνθρωποι δουν μία αληθινή οικογένεια, τότε όλοι θα επιθυμήσουν να εντάξουν τον εαυτό τους στην Φωνή Θεού, στην οικογένεια του Θεού.

Όρκος: Η πολιτεία σήμερα θεωρεί, ότι όταν ένας άνθρωπος καλείται να ορκιστεί πρέπει να θέτει το χέρι του στο Ευαγγέλιο του Χριστού (Καινή Διαθήκη). Νομίζω ότι τα παιδιά που ανήκουν στην Φωνή Θεού δεν πρέπει να έχουν κανέναν ενδοιασμό, διότι αυτό το Ευαγγέλιο του Χριστού ζει μέσα τους. Για οποιαδήποτε υπόθεση χρειάζεται να ορκιστούν, θα φανερώνουν την αλήθεια. Τα παιδιά της Φωνής Θεού δεν θέλουν να κατηγορήσουν κανέναν συνάνθρωπο. Αν όμως η αλήθεια βλάπτει κάποιον, τα παιδιά αυτά της Φωνής Θεού απλώς λένε αλήθεια.

Νομίζω ότι ο Θεός διά Πνεύματος Αγίου, καταδικάζει τον όρκο που προέρχεται από τον εγωισμό, από την αλαζονεία, από τα συμφέροντα, από την πονηρία, από το υπέρμετρο εγώ, από την επιπολαιότητα. Μη γένοιτο!

Παγκόσμιο αγιαστήριο: Όσοι ανήκουμε στην Φωνή Θεού, θα πρέπει να εργαζόμαστε σήμερα με συναίσθηση των πραγμάτων ώστε το αγαθό, ο Θεός να πάρει την πρώτη θέση στην ζωή μας αλλά και στην ζωή όλων των Ελλήνων και σαν διαχειριστές του πνευματικού πλούτου, ο οποίος έχει εναποταμιευθεί και γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα, να τον αξιοποιήσουμε και να τον μεταβιβάσουμε και στα έθνη διά του πνευματικού παραδείγματος και αναστήματος όλων ημών. Για να πετύχουμε την ανατροπή του δαιμονισμένου κόσμου και να τον μετατρέψουμε σε παγκόσμιο αγιαστήριο, ας εισέλθουμε πρώτα στο δικό μας αγιαστήριο, στην προσευχή, ώστε να αντλήσουμε την σοφία του Θεού, την οποίαν όταν εξασφαλίσουμε να την φέρουμε στην ζωή μας ως τον νέο τρόπο ζωής και στην συνέχεια να τον μεταλαμπαδεύσουμε σε όλα τα έθνη. Ο Λόγος του Θεού είναι σήμερα στα έθνη. Όμως, ο άνθρωπος σήμερα στα λόγια είναι του Θεού, ενώ τα έργα του απέχουν απ’ αυτόν. Εμείς με το παράδειγμά μας, αν το πιστεύουμε, να το εκδηλώνουμε, ώστε οι πάντες να βλέπουν την σοφία του Θεού πάνω μας. Ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Αυτός ο Λόγος να μπει και στην δική μας σάρκα, άλλωστε ο Κύριος τόνισε, παράδειγμα έδωκα εις εσάς, καθώς ό,τι εγώ ποιώ και σεις δύνασθε να ποιήσετε και πλειότερα τούτων θέλετε ποιήσει.

Παθήματα εμπλουτισμός σοφίας Θεού: Ο κοσμικός άνθρωπος αποφεύγει την πνευματική δραστηριότητα και επιλέγει την οκνηρία, την πνευματική οκνηρία, την τεμπελιά αποφεύγοντας πειρασμούς και δοκιμασίες, έτσι δεν μετέχει των δραστηριοτήτων του Θεού. Ομοιάζει με τα λιμνάζοντα ύδατα τα οποία γεμίζουν με ακαθαρσίες, με συνέπεια το ζων ύδωρ να γίνεται βάλτος. Ο πνευματικός άνθρωπος ομοιάζει με το τρεχούμενο νερό, το οποίο όταν κυλάει αντιμετωπίζει εμπόδια με τα οποία συγκρούεται και ανάλογα την πνευματική δύναμη και ορμή που έχει τα προσπερνά και δημιουργεί με την συνεχόμενη δραστηριότητά του ποταμούς, λίμνες κ.λπ.. Όταν θέλουμε να γίνουμε Υιοί Θεού τότε θα πέσουμε σε πειρασμούς. Οι πειρασμοί έχουν σκοπό να μας αφυπνίσουν, να μας δυναμώσουν, ώστε να πέσουμε στην προσευχή όπου εκεί θα συναντήσουμε την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού, η οποία θα μας εμπλουτίσει σοφία Θεού, η οποία σοφία θα μας δώσει δύναμη να ξεπεράσουμε τους πειρασμούς. Οι πειρασμοί κρατούν ένα μικρό χρονικό διάστημα, η δοκιμασία χρόνια. Οι πειρασμοί και οι δοκιμασίες είναι το γυμναστήριο του πνεύματος, όπου από αυτό ο άνθρωπος αποφοιτεί ισχυρός κατά Θεό. Παράδειγμα εις ημάς ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος, όπου οι πειρασμοί και οι δοκιμασίες τον επένδυσαν με αιώνια δόξα. Η χαρά που νοιώθουμε από τους πειρασμούς προέρχεται διότι ο Θεός συμμαχεί μαζί μας και κάτι που σε εμάς φαίνεται βουνό με την παρουσία του στη ζωή μας γίνεται κόκκος άμμου. Ο Κύριος μέσα από τους πειρασμούς τους δικούς του γνώρισε τους μαθητές του και τις προθέσεις τους, αυτούς τους δώδεκα ευλόγησε και τους δόξασε. Ενθυμούμεθα τι είπε στην προσευχή του στον Πατέρα του, Πατέρα είπε, αυτοί είναι οι εναπομείναντες μετ’ εμού, οι συμμετέχοντες στους πειρασμούς μου και θέλω όπου είμαι εγώ να είναι και αυτοί. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος του Θεού τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς αδελφούς, θαυμάζοντας την σοφία του Θεού, η οποία υπάρχει μέσα του.

Παθήματα εμπλουτισμός σοφίας Θεού: Ο πειρασμός είναι στιγμιαίος και δημιουργείται υπό του Θεού. Είναι παραχώρηση Θεού με σκοπό να αφυπνίσει τον άνθρωπο και να τον παροτρύνει στο να μετέχει της δόξης του Θεού διά της αναγέννησης. Οι πειρασμοί σε πολλούς ανθρώπους κρατούν εις όλη τους τη ζωή. Οι πειρασμοί στους υιούς και θυγατέρες έρχονται και παρέρχονται, διότι η σοφία του Θεού τους δίνει την δύναμη να τους ξεπερνούν. Στον Κύριο οι πειρασμοί κράτησαν 40 ημέρες. Σε εμάς γίνονται πολυχρόνιες μάστιγες και ο λόγος διότι η απόφασή μας στο να κάνουμε το θέλημα του Θεού είναι σκιώδης. Όταν αποφασίσουμε να εντάξουμε τον εαυτό μας στο να ποιούμε το θέλημα του Θεού, τότε ανακύπτουμε πνευματικά με αποτέλεσμα να γινόμεθα άνθρωποι με εμπειρίες, οι οποίες μας απεγκλωβίζουν από τους πειρασμούς.

Παθήματα εμπλουτισμός σοφίας Θεού: Οι πειρασμοί είναι παραχώρηση Θεού και όχι θέλημα αυτού. Όταν κάποιος δεν εννοεί τον τρόπο με τον οποίον ο Θεός ενεργεί προς σωτηρία ψυχής και σώματος, αποκτά εύκολες λύσεις και αποδίδει ευθύνες στον Θεό και στους συνανθρώπους του λέγοντας, γιατί Θεέ μου, τι σου έχω κάνει κ.λπ.. Οι πειρασμοί είναι τα αλτηράκια του πνεύματος, τα οποία μας γυμνάζουν πνευματικά και μας δημιουργούν ισχυρή προσωπικότητα πάνω στα δρώμενα του Ευαγγελίου. Η πτώση του ανθρώπου, η ημιμάθεια, η αποστροφή του από τον ζώντα Θεό γέμισε τον άνθρωπο με πειρασμούς και δοκιμασίες. Έχουμε μία παραβολή του ασώτου ο οποίος εγκατέλειψε τον πατέρα του, φυσική συνέπεια λοιπόν να ξεκινήσουν στη ζωή του οι πειρασμοί και οι δοκιμασίες. Όταν όμως επέστρεψε, άρχισαν οι ευλογίες να έρχονται η μία πίσω από την άλλη, έτσι οι πειρασμοί χάθηκαν. Ας μάθουμε λοιπόν να ζούμε με τον ζώντα Θεό αν θέλουμε οι πειρασμοί, οι δοκιμασίες, ο διάβολος να μην υφίστανται στη ζωή μας.

Πάντες πταίομεν: Κάποτε η επιπολαιότητα των ανθρώπων καταδίκασε μία γυναίκα. Ο Κύριος τους είπε, ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Τότε όλοι πέταξαν τις πέτρες και έφυγαν. Το ίδιο ισχύει και σήμερα για όποιον κρίνει, καταδικάζει ή θέλει να πετάξει πέτρες στον αδελφό, στον φίλο, στον εχθρό. Άρα οι πάντες πταίομεν, ώστε να μην υπάρχει ουδείς ο οποίος να θέλει να δικαιώσει τον εαυτό του διά του νόμου αλλά διά της χάριτος του Θεού, διά της σταυρικής θυσίας και διά του μέγα ελέους, το οποίο χάρισε ο Πατέρας μέσω του Υιού του, γινόμενος ο Υιός λύτρο αντί πολλών. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτός ο Χριστός τας αμαρτίας ημών εβάστασε και περί ημών οδυνάται, εν τω μώλωπι αυτού εμείς ιάθημεν.

Αν θέλουμε το έλεος του Θεού να μας καταδιώκει στην κρίση, η οποία γίνεται υπό του Θεού ζώντες ή κοιμηθέντες, δεν έχουμε παρά να κρίνουμε και εμείς με βάση τον νόμο της ελευθερίας που είναι το έλεος και παρουσιάζεται υπό του Κυρίου ως εξής: Θα αναφέρω δύο παραδείγματα: 1) Πάτερ, άφες αυτοίς ου γαρ οίδασιν τι ποιούσιν και 2) ο Πέτρος ρώτησε, Κύριε πόσες φορές αν αμαρτήσει ο αδελφός μου να συγχωρήσω αυτόν; Επτά; Και ο Κύριος του απάντησε εβδομηκοντάκις επτά. Ο Θεός μας θέλει γεμάτους έλεος και ουσιαστική ταπείνωση, το οποίο εύχομαι εις όλα τα παιδιά που υπηρετούν την Φωνή του Θεού. Όταν κρίνουμε, κατακρίνουμε, καταδικάζουμε τότε δεν έχουμε μέρος στα σκηνώματα του Θεού και όταν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα η κρίση του Θεού σε εμάς θα είναι ανήλεη. Αναπολόγητος λοιπόν είναι ο κρίνων, διότι εις ότι κρίνει τον άλλον σεαυτόν καταδικάζει. Μη γένοιτο να υπάρχει τέτοιος άνθρωπος που ενώ γνώρισε τις αρχές του Θεού παραμένει αδιόρθωτος, αμετανόητος.

Πάντες πταίομεν: Ας αφήσουμε τις μικρότητες μεταξύ μας, οι οποίες γίνονται εμπόδιο στο να εξασφαλίσουμε την ενότητα, η οποία ενότητα χρειάζεται να υφίσταται στον λαό του Θεού και σήμερα και πάντα. Άλλωστε ο λαός του Θεού θα διακρίνεται όταν εφαρμόζει το εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστέ εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις. Να μην στενάζουμε και κρίνουμε τους αδελφούς αλλά με το πνεύμα της αγάπης και της ευγενούς άμιλλας οι παλαίστεροι να καθησυχάζουν τους νέους μαθητές, οι οποίοι βλέπουν λάθη, ώστε να εισερχόμαστε στην αγάπη οι πάντες. Όχι εύκολα συμπεράσματα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι διά πολλών κρίσεων και σκανδάλων θα εισέλθουμε στην βασιλεία των ουρανών, ώστε να φανούν οι δόκιμοι. Χρειάζεται μακροθυμία και υπομονή μέχρι να καταλάβουμε πως ενεργεί και συντελεί ο Θεός σε εμάς την αναγέννησή μας.

Ο Ιώβ και οι φίλοι του έπεσαν σε κρίσεις, κατακρίσεις, παράπονα, θλίψεις, υπέρμετρους εγωισμούς. Όταν όμως ήρθε η αποκατάσταση, ο Ιώβ απέδειξε διά της σοφίας που έλαβε μέσω της εκπαίδευσης που υπέστη, ότι ο Θεός είναι απείραστος κακού και ουδένα πειράζει, έκαστος πειράζεται εκ του ιδίου αυτού ελαττώματα.

Παράδειγμα (αγάπης προς τον πνευματικό οδηγό): Έναν αληθινό πρεσβύτερο να τον αγαπούμε με όλες μας τις δυνάμεις υλικές και πνευματικές. Κάποτε έγινε ένας πόλεμος και όλοι έφευγαν στα βουνά κουβαλώντας, είτε τρόφιμα, είτε ρούχα, είτε οτιδήποτε άλλο. Ένας είχε έναν άνθρωπο στην πλάτη του και τον ρωτά κάποιος, που τον πας αυτόν στην πλάτη σου; Και αυτός απαντά, είναι ο Πνευματικός μου, είναι ότι πιο πολύτιμο έχω στην ζωή μου. Αν δεν νιώθουμε έτσι, τότε ας βαδίσουμε τον δικό μας δρόμο.

Παράδειγμα (άγνοιας-ημιμάθειας): Μία μέρα είχα πάει σε μία γιορτή. Εκεί ήταν μία κυρία η οποία κατηγορούσε τον άνδρα της με βαριές φράσεις, ότι δηλαδή ο άνδρας ήταν λάθος, ήταν,                                                                                 ήταν, ήταν κ.λπ.. Τελικά τον χώρισε, αλλά έχει τώρα πολλά προβλήματα. Εγώ της είπα: Σε ακούω συνέχεια να κατηγορείς τον σύζυγό σου ότι αυτός έφταιγε και ότι εσύ ήσουν καλή, σύμφωνα με τα κριτήρια τα δικά σου. Πιστεύω της είπα, ότι δεν είναι έτσι και ότι αυτόν που θα έπρεπε να κατηγορείς είναι τον εαυτό σου, ο οποίος δεν ήξερε να προβλέψει για τον αν θα έπρεπε να παντρευτεί αυτόν τον άνδρα, τον οποίον αποκαλείς άχρηστο. Άρα για να έχεις αυτά τα προβλήματα πάει να πει ότι φταις εσύ, διότι πήρες έναν άχρηστο όπως λες. Το εύκολο είναι να τα ρίξουμε στους άλλους ενώ ο Λόγος του Θεού λέει, τυφλός τυφλόν αν οδηγεί αμφότεροι εις βόθρον πεσούνται. Είχατε άγνοια του Λόγου του Θεού, σας ένωσαν τα πάθη, τα συμφέροντα κ.λπ. και γι’ αυτό σήμερα υποφέρεις. Άρα, θα πρέπει ότι κάνουμε να το κάνουμε με Χριστό, διαφορετικά θα καταλήξει σε λάθος.

Παράδειγμα (εσχάτων χρόνων): Από την στιγμή που ο άνθρωπος εγκατέλειψε την σοφία του Θεού και έκοψε τον ομφάλιο λώρο με αυτόν, απέκτησε όλα τα εωσφορικά στοιχεία. Η διαφορά των τότε χρόνων με των σημερινών, είναι πως αν σε μία πόλη 20.000 κατοίκων πριν 500 χρόνια είχαν τα δαιμόνια αυτά οι 1000 άνθρωποι, τα έσχατα χρόνια θα τα έχουν και οι 20.000 κάτοικοι της πόλης αυτής. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα των εσχάτων χρόνων. Ένας άγιος τόνισε ότι τα έσχατα χρόνια θα ψάχνουμε με το κερί να βρούμε άνθρωπο του Θεού.

Παράδειγμα (διάκριση στο έργο έκαστου αδελφού): Θα πρέπει να διακρίνουμε με το πνεύμα του Θεού το έργο έκαστου αδελφού. Διότι ένας αδερφός μπορεί να έχει καλή προαίρεση και να εκδηλώνει με τα λόγια του και τα έργα του σοφία Θεού, το αν δεν τον ακολουθούν τα παιδιά του αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να τον απορρίπτουμε. Ο Κύριος φανέρωσε ότι είναι εξυπνότεροι οι υιοί του αιώνος τούτου από τους υιούς του φωτός και εννοεί με αυτό πως ένας επιστήμονας του κόσμου ανακαλύπτει ένα φάρμακο το οποίο καταργεί μία σοβαρή ασθένεια, εμείς δεν ρωτάμε αν αυτός είναι πόρνος, αν τα παιδιά του είναι επιστήμονες, αν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, αν είναι Καθολικός κ.λπ.. Εμείς παίρνουμε το χάπι και σώζεται η ζωή μας. Έτσι να είμεθα και μεταξύ μας. Το πως είναι η ζωή του καθενός ο Θεός το ξέρει. Ο Κύριος σε ένα από τα κηρύγματά του φανέρωσε τα εξής, και πας όστις αφήκεν οικίας ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν του ονόματός μου εκατονταπλασίονα λήψεται και ζωήν αιώνιον κληρονομήσει. Δηλαδή αν ένας έχει μέσα του πολύ αγάπη, πολύ Θεό και εγκατέλειψε τα πάντα για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου, εμείς θα τον απορρίψουμε! Μη γένοιτο.

Παρακαταθήκη: Η παρακαταθήκη είναι ο Λόγος του Θεού, ο οποίος δύναται να εξασφαλίσει σε έναν ή πολλούς ανθρώπους την σωτηρία της ψυχής αλλά και την μεταστοιχείωση του σώματος από φθαρτό σε άφθαρτο.

Πεπαγιδευμένοι εις το θέλημα του διαβόλου: Ο διάβολος είναι ο μεγαλύτερος έμπορος και όταν βρισκόμεθα μακριά από τον Θεό, αυτός βρίσκει έδαφος σε σημείο να κάνει όλο το σώμα μας σώμα δικό του, ώστε να χρησιμοποιεί αυτό κατά την δική του βούληση. Αν καταλάβουμε ότι έχουμε δώσει σε αυτόν όλο μας το είναι, να τρέξουμε στον Χριστό ώστε με την δική του συμμαχία να κερδίσουμε το σώμα μας το οποίο ο διάβολος έκλεψε και χρησιμοποιεί κατά την βούληση την δική του θέτοντας μέσα μας τα πάθη και τους εγωισμούς. Το δικαίωμα φυσικά το έδωσε ο καθένας από εμάς μόνος του, διότι δεν παίρνουμε στα σοβαρά την παρουσία του Χριστού, του Θεού. Η μάχη με τον έτερο κακό εαυτό μας να γίνει με σύμμαχο τον Χριστό διά Πνεύματος Αγίου και διά της πνευματικής περιουσίας την οποία έδωσε ο Θεός σήμερα σε εμάς (στην Φωνή Θεού). Με αυτόν τον τρόπο θα τον εξοστρακίσουμε από το πνεύμα μας και το σώμα μας.

Πεφυτευμένοι εν τω οίκω του Κυρίου: Όστις απολέση την ζωήν αυτού ένεκεν εμού και του ευαγγελίου, ούτος θέλει σώσει αυτήν. Είναι πολλοί οι οποίοι επιδιώκουν το θέλημα του Θεού στην ζωή τους, όμως, δεν βρίσκουν χρόνο να το αναπτύξουν. Αυτό δεν δείχνει αγάπη στον Θεό αλλά στον εαυτό τους. Όποιοι, όμως, αφιερώσουν τον εαυτό τους στο να αναπτύξουν το θέλημα του Θεού και κατόπιν να προβούν στις ενέργειες εκείνες με θυσία, όπου θα εκδηλώσουν αγάπη στον Θεό και στον συνάνθρωπο, θα δεχτούν την πρόνοια, την αγάπη, την δόξα του Θεού. Αξίζει να αφιερώσουμε αυτή την μικρή ζωούλα που έχουμε ώστε να την πάρουμε αιώνια και παντοτινή. Να συναπεθάνομεν για τον κόσμο, ώστε να πάψουμε να ζούμε για το εαυτόν μας επιδιώκοντας το ατομικό μας συμφέρον αλλά το συμφέρον των πολλών. Εξάλλου, αυτό έκανε ο Κύριός μας.

Πίστη στα θαυμάσια Αυτού: Η πίστη είναι βεβαίωση πραγμάτων μη βλεπομένων. Η πίστη αυξάνει με την πάροδο του χρόνου. Ο απόστ. Παύλος έλεγε, πάμε από πίστη σε πίστη. Ο Κύριος τόνισε, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως θέλετε ζητεί ότι αν θέλετε και θέλει γίνει εις εσάς. Ο Κύριος ακόμη φανέρωσε ότι η ισχυρή πίστη εξασφαλίζει τη ζωή την αιώνιο. Ο πιστεύων εις εμέ καν αποθάνη ζήσεται και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα τον άπαντα. Πιστεύεις τούτο; Η πίστη είναι πρωταρχικό στοιχείο στη ζωή του πνεύματος. Η πίστη καθορίζει και εκπληρώνει τις επαγγελίες που εξαγγέλλονται υπό του Θεού. Διά πίστεως έλαβαν οι άνθρωποι επαγγελίες και πραγματοποίησαν υπερβατικά θαύματα. Αν ερευνήσουμε την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη θα καταλάβουμε την αξία της. Χωρίς αυτή Θεός δεν υφίσταται. Η πίστη ζωοποιεί τον Θεό στη ζωή μας. Θα πρέπει όμως να χρησιμοποιείται διά αγάπης ενεργουμένης διότι διαφορετικά παραποιεί και γίνεται δαιμονισμένη, η οποία στρέφεται αρνητικά σε Θεό και ανθρώπους. Μη γένοιτο!

Πίστις (ανυπόκριτη-υποκριτική): Η ανυπόκριτη πίστη, η καθαρή πίστη, η ζώσα πίστη πετά όλα τα της μέριμνας του βίου εις τον κάλαθον των αχρήστων. Έτσι ο νους του ανθρώπου είναι μέρα και νύχτα εις τον αγώνα του καθαρισμού, του αγιασμού, της εξάπλωσης του Ευαγγελίου της βασιλείας το οποίο καθιστά την δόξα του Θεού αιώνια. Η υποκριτική πίστη στηρίζεται σε εντάλματα, σε τύπους και σε υλικές δυνάμεις. Ο πνευματικός άνθρωπος δύναται ευκόλως να καταλάβει ποιος έχει ζώσα, αληθινή πίστη και ποιος έχει υποκριτική πίστη. Αν θέλουμε την αλήθεια θα την μάθουμε, θα την βρούμε μέσα στον Λόγο του Θεού. Αν όχι, θα ζήσουμε στην παραμυθία που προκαλούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας.

Πίστις δι' αγάπης ενεργουμένη: Ο Θεός είναι αγάπη. Όσοι φτάσουν στην αγάπη θα αποτελέσουν τον λαό του Θεού, το στράτευμα του Θεού. Αυτή να επιδιώκουμε και τις αρχές της να εξασφαλίσουμε, ώστε να έρθει η ημέρα να δούμε Θεού πρόσωπο, διότι ο Θεός δεν θα μας πάρει στα σοβαρά, αν δεν τον πάρουμε εμείς πρώτα στα σοβαρά. Ο Θεός όπου δει αγάπη κατεβαίνει και συναντά τον άνθρωπο τον οποίον την έχει και τον ευλογεί.

Πιστός οικονόμος των μυστηρίων του Θεού:  Ο Κύριος, ήταν  ανέγκλητος από τις παγίδες της αμαρτίας. Ήταν αναμάρτητος, ήταν και είναι Άγιος των Αγίων. Εμείς όλοι είμεθα κάτω από την σκιά της αμαρτίας και στη ζωή μας δεν είναι όλα τέλεια. Αν ψάχνουμε την τελειότητα δεν θα την βρούμε ποτέ. Τον καιρό της άγνοιας να γνωρίζουμε ότι τον παραβλέπει ο Θεός. Από σήμερα παραγγέλλει να είμεθα ανέγκλητοι. Εξάλλου εάν δεν έχουμε απεγκλωβιστεί από την αμαρτία, δεν θα μας συστήσει ο Θεός ώστε να εργαστούμε το θέλημά του μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων, οι οποίες επιζητούν το παράδειγμα. Για να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο της βασιλείας θα πρέπει να είμεθα ολοκληρωμένοι πνευματικά με στοιχεία Θεού, εκδηλώνοντας πνευματικούς καρπούς και σοφία Θεού συναρπάζουσα. Μην χάνουμε την ευκαιρία που μας δίνει σήμερα ο Θεός.  Όταν θέλουμε να δούμε λάθη, θα δούμε πολλά. Ας συμπληρώσουμε τα ελλείποντα στη ζωή μας σπουδάζοντας από τους πάντες, αγνοώντας τα λάθη των συνανθρώπων μας. Ο Θεός γνωρίζει για τον καθένα άνθρωπο το γιατί. Εμείς να παίρνουμε το πνευματικό φάρμακο και να τους αγαπάμε για τα θετικά που εκδηλώνουν και μέσα από τα λάθη τους να οικοδομούμε εαυτό, χαρίζοντας σε αυτά το μέγα έλεος. Όσοι διακατεχόμαστε από το έλεος του Θεού θα αντλήσουμε σοφία Θεού και θα γίνουμε τέκνα αυτού.

Πλήρωμα Χριστού: Να φύγουμε από τα εντάλματα των ανθρώπων τα οποία οδηγούν την πίστη μας σε βέβηλες συνήθειες, σε γραώδεις μύθους και σε εξωγραφικές επιδιώξεις που φέρνουν εκατό τοις εκατό την ανυπαρξία του Θεού στην ζωή μας. Να στρέψουμε τα πνευματικά μας μάτια προς την ένταξη της ευσέβειας στην ζωή μας, η οποία μας οδηγεί στην αναγέννηση, ώστε να κτίσουμε μέσα μας τον νοητό παράδεισο, τον κήπο της Εδέμ και μετέπειτα σιγά-σιγά διά του Ευαγγελίου να έρθουμε στο πλήρωμα του Χριστού που είναι, να λέμε και να γίνεται.

Πνεύμα δειλίας: Πνεύμα δειλίας έχουμε όταν άλλα σκεφτόμαστε, άλλα πιστεύουμε και άλλα εκδηλώνουμε φοβούμενοι μήπως κατηγορηθούμε και γίνουμε αποσυνάγωγοι. Χρειάζεται προσοχή, διότι έτσι ντροπιάζουμε τον Θεό ο οποίος μας εμπιστεύθηκε την πνευματική του περιουσία και εμείς γινόμαστε όπως εκείνος στην παραβολή που έκρυψε το δηνάριο που του έδωσε ο Χριστός και δεν έθεσε αυτό ώστε να πάρει έναν μικρό τόκο (ευλογία). Δεν υπάρχει χειρότερη υποκρισία από το να μας διακατέχει δειλία και να μην προβαίνουμε σε πνευματικές ενέργειες μήπως και το κοινωνικό σύστημα μας αποστραφεί. Να θυμόμαστε ότι όποιος φίλος του κόσμου εχθρός του Θεού καθίσταται, όποιος φίλος του Θεού εχθρός του κόσμου. Η έχθρα δημιουργείται διότι οι δύο κόσμοι διέπονται από διαφορετικές αρχές, π.χ. ο Θεός από την αλήθεια ενώ ο κόσμος από το ψέμα, ο Θεός από τον αγιασμό ενώ ο κόσμος από την αμαρτία, ο Θεός από την άφθαρτη, αθάνατη ζωή ενώ ο κόσμος από την φθαρτή και μεταθανάτια ζωή. Επομένως, να μην δειλιάζουμε διότι σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να βγούμε στον ουρανό. Καλύτερα να ντρέπεται ο κόσμος για μας παρά ο Θεός για μας. Καλύτερα να πεθάνουμε παρά να ντραπούμε. Κύριε φύλαξέ μας από τον πειρασμό της δειλίας. Όποιος δειλιάζει είναι ευάλωτος, διότι μπορεί να πέσει ακόμα και στο μεγαλύτερο υπόβαθρο του διαβόλου συλλέγοντας λεγεώνες δαιμονίων μέσα του, μη γένοιτο! Ο άνθρωπος που θα κιοτέψει και θα απομακρυνθεί από την ζωή την αιώνια και τις ενέργειες που την αναπτύσσουν, θα γυρίσει πάλι στα ίδια, στους τύπους, στις θρησκείες και στα εντάλματα των ανθρώπων. Ο κύων επέστρεψεν εις το ίδιον αυτού εξέρασμα και ο χοίρος λουσθείς επέστρεψεν εις το κύλισμα του βορβόρου. Μη γένοιτο! Σε αυτόν τον Θεό Πατέρα χρωστάμε τα πάντα με το μεγαλύτερο δώρο του Θεού ως προσφορά στον άνθρωπο την θυσία του Υιού του, η οποία εξασφάλισε σε εμάς την σοφία του Θεού. Και ότι επίσης μας δημιούργησε λογικά όντα με λόγο, ο οποίος λόγος δημιουργεί πολιτισμούς και χρησιμοποιείται και ως πολιτιστικό στοιχείο διαμορφώνοντας τον πνευματικό μας χαρακτήρα εν Θεώ. Αν λοιπόν αρνηθούμε αυτόν που δημιούργησε ορατά και αόρατα, δυνάμεις, εξουσίες και αρχές θα αρνηθούμε και τον εαυτό μας στον οποίον ο Θεός εναποθέτει την σοφία του, με φυσική συνέπεια να ομοιωθούμε με τοις κτήνεσι τοις ανοήτοις. Μη γένοιτο! Λίγη πνευματική σοβαρότητα και λίγη πνευματική υπευθυνότητα να μας διακατέχει ώστε να γίνουμε λίθοι ζώντες στο οικοδόμημα του Θεού. Εύχομαι την ημέρα του Κυρίου ο Χριστός να τρέξει να μας αγκαλιάσει και με χαρά να μας συστήσει παντού και εύχομαι να μην βρεθεί ουδέ εις για τον οποίον ο Χριστός θα ντραπεί για την απιστία του και για την δειλία του. Αμήν

Πνεύμα πλάνης: Ο Πνευματικός τους πάντες ανακρίνει επ’ ουδενός ανακρίνεται. Έτσι, ένας άνθρωπος ο οποίος αναπτύσσεται πάνω στον Λόγο του Θεού, γνωρίζει ότι πνεύμα πλάνης διακατέχει εκείνον που διέπεται από προσωπικά συμφέροντα, από εγωκεντρικές εκδηλώσεις, από φιλοδοξίες, από εγωισμούς, από πονηρίες, από φθόνο, από ζήλια, από το αδιάλειπτο ψέμα, από το κοινωνικό σύστημα με την νοοτροπία του, η οποία στηρίζει την λογική του στα εντάλματα των ανθρώπων, στα χρήματα, στα φάρμακα και τις διακρίσεις των ανθρώπων. Η άγνοια και η ημιμάθεια που διακατέχει σήμερα τον άνθρωπο πάνω στα δρώμενα του θελήματος του Θεού, το οποίο θέλημα εκδηλώνεται μέσα στον Λόγο του Θεού, τον έχουν οδηγήσει στο να διέπεται από το πνεύμα της πλάνης.

Πνευματική ενθάρρυνση - πολυμορφική αποκάλυψη: Ο Λόγος του Θεού είναι θεόπνευστος, όμως, χρειάζεται χρόνος και αφιέρωση για να τον εμπεδώσει ένας άνθρωπος, όσο καλή προαίρεση και αν έχει. Γι’ αυτό θα πρέπει να μην βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα αμέσως, διότι θα πέσουμε σε παγίδες και ο λόγος διότι είμεθα επηρεασμένοι από τις θρησκείες, τα εντάλματα κ.λπ.. Ανάλογα με το που ζει ο καθένας άνθρωπος δημιουργεί Θεό στα μέτρα του, αφού το δόγμα του έχει συγκεκριμένες αρχές και επιδιώξεις, οι οποίες χώρισαν τους ανθρώπους σήμερα. Αν όμως θέλει να γνωρίσει τον Θεό, θα διαβάσει πολύ, θα εφαρμόσει συνειδητά ότι καταλαβαίνει, αν πέφτει σε παγίδες θα παίρνει το έλεος του Θεού και θα συνεχίσει τον αγώνα του. Μετά από αρκετό διάστημα έρευνας θα δει τι και πώς θα το αναπτύξει στην ζωή του, διότι ο Λόγος του Θεού παροτρύνει πνευματικά και αποκαλύπτεται διαφορετικά στον κάθε άνθρωπο ανάλογα την αποστολή που ο Θεός θέλει να του δώσει. Όλες οι αποστολές είναι υπό του Θεού τεταγμένες. Η αποστολή μπορεί να είναι διαφορετική όπως και η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική, όμως, οι καρποί, τα χαρίσματα, τα σημεία, η ταπεινοφροσύνη, η δικαιοσύνη κ.λπ., είναι κοινά για όλους. Σήμερα, λόγω του ότι οι άνθρωποι δεν έχουν την πνευματική δραστηριότητα και επίγνωση του θελήματος του Θεού, βγάζουν εύκολα συμπεράσματα επηρεασμένοι από το δόγμα τους. Έτσι απορρίπτουν τους συνδογματικούς αδελφούς και πέφτουν όλοι στην κρίση, μη θέλοντας να εννοήσουν ότι η αγάπη δεν θέτει νόμους, δέχεται τον κάθε άνθρωπο όπως είναι και την κάθε αποστολή που υπάρχει.

Πνευματική ποικιλία: Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται ανάλογα την χρονική στιγμή που ζει ή την διαύγεια του πνεύματος που τον διακατέχει, έναν συγκεκριμένο τρόπο πνευματικής ζωής και κινείται πάνω στην δική του αντίληψη. Είναι λάθος όμως όταν θέλουμε αυτό το οποίο εμείς καταλαβαίνουμε, να το επιβάλλουμε και ως λογική του Θεού στους άλλους. Θα πρέπει να εννοήσουμε άπαξ διαπαντός ότι ο Θεός είναι πολυμορφικός και δίνει ιδιάζουσα μορφή σοφίας σε κάθε άνθρωπο, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουν το πνευματικό παζλ του Θεού στον κόσμο και να δημιουργηθεί έτσι το σώμα του Χριστού το οποίο αποτελείται από πολλά μέλη αν και διαφορετικά μεταξύ τους. Ούτε τα ρομπότ δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Μην θέλουμε να επιβάλλουμε ότι εμείς καταλαβαίνουμε για σωστό ή λάθος στους συνανθρώπους μας. Το σωστό ή το λάθος είναι σχετικό και διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο. Η συμβουλή μου είναι, να μας διέπει αγάπη και να αφήνουμε τους ανθρώπους γύρω μας να μας εκθέτουν τον Θεό τους και εμείς τον δικό μας, ώστε ο καθένας να απολαμβάνει μία πνευματική ποικιλία. Κάποτε ένας κοσμικός πήγε σε έναν καλόγερο και τον ρώτησε τι να κάνει στην ζωή του. Ο καλόγερος του απάντησε, ή θα γίνεις καλόγερος ή θα κάνεις οικογένεια, ένα από τα δύο, πέρα από αυτά τα δύο δεν υπάρχει σωτηρία. Αυτός σκέφτηκε και μετά του απάντησε. Εγώ του είπε, δεν έχω τέτοια αποκάλυψη, ο Θεός εμένα με αγαπά έτσι όπως είμαι. Επομένως, δεν θα δογματίζουμε αυτό που ο Θεός παρήγγειλε σε εμάς, ώστε να το αποδεχτούν όλοι. Να γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται να παρεμβαίνουμε στην ζωή του άλλου και να την τυποποιούμε επειδή εμείς την έχουμε κάνει κονσέρβα. Αν κάποιος θέλει να μας ακολουθήσει επειδή έχουμε την ίδια αποστολή, έχει καλώς, διαφορετικά είναι ελεύθερος να αναπτύξει αυτό που νομίζει.

Πνευματικός ασπασμός: Ο πνευματικός ασπασμός διέπεται από απεριόριστο σεβασμό και θα πρέπει να μας διακατέχει κάθε στιγμή, ώστε να αποδίδουμε αυτόν και να στρέφεται προς πάσαν κατεύθυνση. Ιδιαίτερα να στρέφεται προς τους συνοικούντες της ζώσης πίστεως, οι οποίοι εργάζονται το θέλημα του Θεού κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αλλάζοντας τον καλοπροαίρετο άνθρωπο αλλά και γενικότερα τον κόσμο.

Πνευματικός ασπασμός: Ο ασπασμός γίνεται με το να σεβόμεθα τους αδελφούς στους οποίους και να αποδίδουμε τιμή με τα λόγια και τα έργα μας. Πολλοί λόγω της πολυχρόνιας πνευματικής επαφής (συνεργασίας) με τους αδελφούς αποκτούν οικειότητα. Να γνωρίζουμε ότι η οικειότητα καταργεί τον σεβασμό και τον ασπασμό. Μη γένοιτο! Μάλιστα η οικειότητα καταργεί και το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας. Έτσι έχει σαν φυσική συνέπεια να έρχεται στον χώρο που αναπτυσσόμαστε πνευματικά ο δαιμονισμός, η κρίση κ.λπ.. Αδέλφια μου το πνεύμα του Θεού να μας διακατέχει, το οποίο στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό και αυτό να διατηρηθεί μέχρι της ημέρας του Κυρίου της μεγάλης και επιφανής. Εξάλλου με τα καλά έργα φανερώνουμε ότι είμεθα τέκνα Θεού και ότι η καταγωγή μας προέρχεται από τον Πατέρα Θεό. Να είμεθα μία ψυχή, μία καρδιά, ένα φρόνημα και όλοι μαζί να εργαζόμαστε ως σαν μία συμφωνική ορχήστρα η οποία δεν επιτρέπει πνευματικές παραφωνίες.

Πνευματικός καρπός χειλέων: Ο πνευματικός πατέρας ευχαριστεί, πρώτον τον Θεό που έστειλε στη ζωή του τον άνθρωπο ο οποίος εργάζεται το αγαθό κάτω από την πνευματική νουθεσία του, αλλά υποχρεούται  και να προσεύχεται γι’ αυτόν και για τους γύρω απ’ αυτόν, διότι εργάζονται με την προτροπή του το αγαθό. Πάντοτε να μνημονεύουμε τους εργαζόμενους την δικαιοσύνη του Θεού, διότι η προσευχή έχει ενέργεια, έχει δύναμη η οποία κινούμενη διά των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων βομβαρδίζει τον εγκέφαλο του ανθρώπου του Θεού με πνεύμα Θεού, εξασφαλίζοντας σε αυτόν πνευματική σοφία, δύναμη, θετική διάθεση στο να συμμετέχει στην επικράτηση του θελήματος του Θεού στον κόσμο. Καθώς επίσης η προσευχή εξασφαλίζει και μία πληθώρα πνευματικών χαρισμάτων. Όλα αυτά διοχετεύονται διά της προσευχής στο σκεύος εκλογής, ώστε να εργάζεται το έργο του Θεού κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες χωρίς να κουράζεται.

Προδόται: Αυτοί που αναγκάζουν τους ανθρώπους να τους πουν τα μυστικά τους με σκοπό κάποια ημέρα να τους προδώσουν, να τους έχουν στο χέρι. Κάνουν τον φίλο για να έχουν τους συνανθρώπους τους στο χέρι.

Πάντως, θέλω να πω ότι ένα μυστικό το οποίο εμείς δεν το διαφυλάττουμε αφού είναι μυστικό, τότε μην έχουμε την απαίτηση όταν το προδώσουμε στους άλλους αυτοί να το διαφυλάξουν. Να μην παρεξηγηθούμε, διότι δεν μας πρόδωσε κανένας, εμείς με το που το είπαμε προδώσαμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Στην περίπτωση αυτή εμείς είμεθα οι προδότες του εαυτού μας.

Προπετείς: Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι αναιδείς, θρασείς, βιαστικοί, απερίσκεπτοι και φυτρώνουν εκεί που δεν τους έχουν σπείρει. Οι προπετείς κάνουν συνέχεια μεγάλα λάθη λόγω του δαιμονίου αυτού (προπέτεια).

Προσευχή: Εύχομαι, να συλλάβουμε την ένθεη αναγέννησή μας και με απόφαση να στοιχειοθετήσουμε αυτή στην ζωή μας, διεξάγοντας έναν αγώνα επιδιώκοντας το αγαθό με απόφαση, μέχρι να υποσιτιστεί από μέσα μας η αμαρτία και να εμπλουτίσει την ζωή μας η σοφία του Θεού, η οποία θα φέρει την πνευματική μας ανατροπή και την μεταστοιχείωση του σώματός μας από φθαρτό σε άφθαρτο. Με υπομονή και επιμονή θα δημιουργήσουμε τον καινούργιο κόσμο μέσα μας. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Προσευχή: Κάνε Θεέ μου να γεμίσει ο κόσμος με ανθρώπους οι οποίοι να κηρύττουν το Ευαγγέλιο της βασιλείας και να διακατέχονται από τις ιδιότητες αυτού, ώστε να καταφέρουν να συλλάβουν την μεγάλη αξία του η οποία καθιστά τον άνθρωπο θεό, άφθαρτο, αθάνατο, αιώνιο. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Προσευχή: Ας δοξάζουμε τον Θεό που θέλησε να επισκιάσει τη ζωή μας με την δική του ζωή, χαρίζοντας σε όλους εμάς το μέγα έλεος, με το οποίο μέσα από την θετική μας επαφή πάνω στο θέλημά του και την ολοκληρωτική μας αφιέρωση θα φτάσουμε στους υπερβατικούς στόχους μας, που είναι το κατ’ εικόνα και ομοίωση, η θέωση. Γένοιτο αμήν. Ο Χριστός έγινε φως για όλους εμάς και του χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη. Σε ευχαριστούμε Κύριε για την σταυρική σου θυσία, για την διδασκαλία της ζωής που ανέπτυξες και έδωσες σε εμάς αποκαλύπτοντας όλα εκείνα που αναφέρονται ως αποκεκρυμμένα μυστήρια. Βοήθησέ μας Κύριε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά σου με όλες τις δυνάμεις μας και να φέρουμε αυτούς τους στόχους που εσύ ενέπνευσες μέσα μας στη δική μας ζωή, αλλά και στη ζωή των γύρων μας με την ανυπόκριτη αγάπη, η οποία αγάπη βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα σωτηρίας. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Προσευχή: Πιστός και αληθινός είναι ο Λόγος του Θεού, είναι σοφία, είναι δύναμη, είναι ζωή, είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος για να επιβιώσει, για να στερεωθεί, για να ευλογηθεί. Βοήθησέ μας Κύριε να Τον εντάξουμε με ειλικρίνεια στη ζωή μας, αφιερώνοντας αυτή την μικρή ζωή που έχουμε πάνω στο θέλημά Του, ώστε να την λάβουμε μεγάλη και παντοτινή, αιώνια ζωή. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

Πρόσκομμα - σκάνδαλο: Δεν θα κρίνουμε κανέναν άνθρωπο αλλά και δεν θα επιτρέπουμε και σε κανέναν άνθρωπο να μπαίνει στην ελεύθερη βούλησή μας. Πρόσκομμα δεν θα βάζουμε στον αδελφό μας, θα τον αφήνουμε ελεύθερο στο να κάνει αυτό που ο Θεός θέτει μέσα του. Είμεθα όλοι διαφορετικοί και έχουμε ξεχωριστό έργο να επιτελέσουμε. Ο Θεός μας δημιούργησε ξεχωριστούς και ο λόγος για να ιδρυθεί η βασιλεία του με την σοφία όλων ημών, γι’ αυτό μην κάνουμε θεούς γιατί, είμεθα θεοί, γίναμε κατ’ εικόνα και ομοίωση. Μην αφήνουμε ανθρώπους να μας κάνουν τους Θεούς ή τους ιδιαίτερους ή τους απεσταλμένους, είμεθα όλοι αδελφοί και συνεργάτες. Ο ένας έχει χρείαν τον άλλον. Τελευταία να μην γίνουμε εμείς θεοί στους συνανθρώπους μας αλλά να γίνουμε όλοι κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της δόξης αυτού του Θεού.

Προσοχή: Να επενδύσουμε στο έλεος, στην αγάπη, στην αναγέννηση συνειδητά, διότι η αμαρτία βλάπτει αυτόν που την πράττει, αλλά και αυτόν που δεν την συγχωρεί. Προσοχή!

Πτωχοί ευαγγελίζονται: Πτωχός είναι εκείνος που το πνευματικό και υλικό του επίπεδο είναι μηδαμινό λόγω αρνητικών συνθηκών, οι οποίες προέκυψαν από παιδικής ηλικίας στη ζωή του. Όμως αυτόν τον πτωχό όταν έχει καλή προαίρεση και δεχτεί το κάλεσμα του Θεού, ο Θεός τον εξελίσσει πνευματικά και υλικά. Πνευματικά τον εξελίσσει διά Πνεύματος Αγίου παρουσιάζοντας εις αυτόν μία σοφία υπερέχουσα, την οποίαν δεν μπορούν να αντιληφθούν και οι σοφότεροι του κόσμου, όπως ο Κύριος ο οποίος με τα κηρύγματά του έκανε τους γραμματείς και τους Φαρισαίους να απορούν. Αυτόν τον εμπιστεύεται ο Θεός, διότι αυτός ο πτωχός έχει πλήρη επίγνωση από πού του δόθηκε η πνευματική σοφία και δύναμη. Αυτός λοιπόν ο πτωχός στο πνεύμα αποδίδει αιώνια τιμή, δόξα, προσκύνηση στον Θεό από τον οποίον την έλαβε. Μάλιστα και υλικά αφού είναι πτωχός έχει επίγνωση της πτώχειας του και αν ο Θεός παραχωρήσει πλουτισμό στη ζωή του, κάνοντας αυτόν τον πτωχό διαχειριστή, θα την χρησιμοποιήσει για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου. Την υλική πτώχεια την εξαφανίζει ο Θεός από τη ζωή του με τους αδελφούς εκείνους οι οποίοι εννοούν την πνευματική του αξία και στηρίζουν το έργο του και τη ζωή του. Οι εκλεγμένοι πτωχοί υπό του Θεού παραμένουν πτωχοί και απλοί, διότι γνωρίζουν ότι όλα υλικά ή πνευματικά υπό του Θεού προήλθαν, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να συνταχθεί κατά Χριστό ο λαός του Θεού, ο οποίος θα ενεργήσει για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου.

Ρίζα του Ιεσσαί: Από την ρίζα του Ιεσσαί ο οποίος είναι Εβραίος θα έρθει ο Σωτήρας, ο οποίος ήλθε και είναι ο Χριστός και σε αυτόν ελπίζουν σήμερα όλα τα έθνη. Ο λόγος, διότι έλυσε το μυστήριο του θανάτου διά της υπακοής στον Πατέρα Θεό και σήμερα γίνεται ο ίδιος φορέας της αιωνίου ζωής, αρκεί να τον ακολουθήσουμε και να μιμηθούμε τον τρόπο τον οποίο ζωοποίησε τον εαυτό του, ο οποίος είναι να εφαρμόσουμε τον νόμο του Θεού κάνοντας καλή χρήση του ελέους που χάρισε εις ημάς και δεύτερον να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο της βασιλείας το οποίο μας διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας και τον αναπτύσσει πάνω στην ζωή την άφθαρτη. Ο Χριστός έχει αδέλφια μου τα κλειδιά της ζωής και του θανάτου. Ας προσκολληθούμε κοντά του ώστε να ζήσουμε αιώνια μαζί του, μεταστοιχειώνοντας το σώμα μας διά της νουθεσίας του. Ας κάνουμε διά της ειλικρινούς μετάνοιας καινούργια αρχή και να είμεθα σίγουροι ότι η χαρά μας θα είναι ανεκλάλητη και αιώνια που ο Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος ήρθε στην ζωή μας.

Σιωπή: Αν δέχονται οι συνάνθρωποί μας την νουθεσία μας, έχει καλώς. Αν στον λόγο του Θεού υπάρχει αντίλογος, ας μιλήσουμε στον αντιφρονούντα με την σιωπή μας. Αγιος είναι αυτός που έχει μάθει να μην θυμώνει, να μην μάχεται.

Σκανδαλίζω - σκανδαλίζομαι: Ο κόσμος μας βρίσκεται σήμερα σε μία δυναμική λάθους τρόπου ζωής και λογικής, με φυσική συνέπεια οι περισσότεροι να ζουν κάτω από όλες τις αμαρτίες, «Μη μοιχεύσεις, Μη φονεύσεις, Μη κλέψεις, Μη ψευδομαρτυρήσεις, Μη επιθυμήσεις κ.λπ.», είτε με τα έργα, είτε με την σκέψη, τις οποίες ο νόμος του Θεού απαγορεύει και ο λόγος είναι, διότι γκρεμίζουν την βάση της ζωής, που είναι η αγάπη. Παρόλα αυτά όμως ο νόμος του Θεού, τις αμαρτίες αυτές τις συγχωρεί και ο λόγος, διότι ο Χριστός με το ανθρωποσωτήριο έργο του έθεσε άλλη μία εντολή, η οποία είναι το μέγα έλεος του Θεού. Το πνευματικό επίπεδο των ανθρώπων όμως σήμερα, όταν συμμετέχουν οι συνάνθρωποι σε αυτές τις αμαρτίες, δεν μπορεί να τις συγχωρέσει. Έτσι κάποιοι άνθρωποι σκανδαλίζονται, συνειδητά ή ασυνείδητα και γκρεμίζουν την αγάπη. Ενθυμούμεθα το, ουαί στον σκανδαλιζόμενο, ουαί και στον σκανδαλίζοντα και οι δύο την πληρώνουν, διότι ο ένας προκαλεί και ο άλλος δεν συγχωρεί, έτσι η αγάπη χάνεται, ο Θεός χάνεται, η ζωή χάνεται. Ο νόμος ετέθη διά να διαφυλάξει την αγάπη, αφού όμως παραβιάζεται τότε γκρεμίζεται αυτή η αγάπη. Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν μόνο με μία σφαίρα αλλά και με έναν κακό λόγο όταν ειπωθεί. Ακόμα πεθαίνουν και με την αμαρτία που διαπράττουν οι γύρω τους και ο λόγος, διότι δεν ξέρουν να συγχωρούν και όπως είπαμε γκρεμίζεται η αγάπη και ο νόμος παραμένει ανεφάρμοστος.

Σήμερα υπάρχουν πολλές προκλήσεις μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων, όμως οι άνθρωποι του Θεού καλούνται να σηκώσουν την σημαία της αγάπης με στόχο να μην πληγώσουν τους συνανθρώπους τους, οι οποίοι δεν μπορούν να ορθοτομήσουν συνειδητά κατά Θεό κάτω από τέτοια σκάνδαλα. Τα οποία σκάνδαλα όταν τα ανακαλύπτουν κάποιοι, δεν μπορούν να τα ξεχάσουν εύκολα και αυτό, διότι τους χαλούν αυτό που έχτισαν χρόνια ολόκληρα για τον συνάνθρωπό τους, πιστεύοντας ότι δεν διέπεται από όλα αυτά τα λάθη και τις αμαρτίες. Ανακαλύπτοντας όμως, ότι δεν είναι ο συνάνθρωπος αυτό που πίστευαν, εισέρχονται σε αδιέξοδο και ο λόγος διότι τους αλλάζουν την ζωή, τις συνήθειες. Έτσι όλες αυτές οι αμαρτίες τους στενοχωρούν και τους οδηγούν σιγά-σιγά σε θάνατο ψυχής πρώτα και έπειτα σώματος. Δυστυχώς το ανθρώπινο γένος βρίσκεται συνέχεια κάτω από έναν ακήρυχτο πόλεμο, ο οποίος δημιουργεί εκατομμύρια θύματα. Εμείς αν θέλουμε να κάνουμε το θέλημα του Θεού ώστε να χτίσουμε στην αγάπη, στην ζωή είναι καλύτερα να τείνουμε στην αφιέρωση, η οποία μας δημιουργεί θείο έρωτα, ο οποίος έρωτας καλύπτει τις αντιθέσεις και τις απρέπειες που το σύστημα αναπτύσσει με μεγάλη οικειότητα σε εμάς αν δεν προσέξουμε. Να επενδύσουμε στο έλεος, στην αγάπη, στην αναγέννηση συνειδητά, διότι η αμαρτία βλάπτει αυτόν που την πράττει αλλά και αυτόν που δεν την συγχωρεί.

Σκεύος εκλογής: Μέχρι την ημέρα του Κυρίου την μεγάλη και επιφανή θα υπάρξουν πολλές αποστολές με ανθρώπους, οι οποίοι θα επιλεχθούν άνωθεν ώστε να εργαστούν ένα έργο θεόπνευστο. Όλους αυτούς τους ανθρώπους θα τους ονομάσουμε σκεύη εκλογής, υιούς και θυγατέρες. Όλους αυτούς ο Θεός θα τους συγκεντρώσει στο όρος το Άγιο ώστε να γίνει μία ποίμνη με έναν ποιμένα, τον Χριστό. Όλα αυτά συντελούνται σήμερα και είναι θέμα χρόνου να γίνει η παρουσία του λαού του Θεού ο οποίος θα πάρει το βασίλειο και θα έχει αυτό στον αιώνα τον άπαντα.

Σκιά του βουνού: Αφού για το βόδι που έχεις στον αγρό άνθρωπε φροντίζεις να μην μείνει νηστικό και ο λόγος διότι σου προσφέρει το γάλα, για αυτόν που με θυσία σε όλους τους τομείς αφιερώνοντας εαυτό στο θέλημα του Θεού, χορηγώντας ο Θεός σε αυτόν τα μέσα να αναγεννηθεί και να αναγεννηθείς, τα οποία στην συνέχεια με μεγάλη ευκολία και χαρά μεταφέρει και σε σένα, ώστε να κατέχεις την σοφία αυτή στην ζωή σου και εσύ αποδέχεσαι αυτή δοξάζοντας τον Θεό, δεν θα πρέπει και εσύ όταν περισσεύεις σε οτιδήποτε να χορηγείς και να μεριμνάς για τις ανάγκες του; Κάποτε ένας Πνευματικός είπε στον μαθητή του. Ο δάσκαλος του είπε είναι το βουνό και ο μαθητής η σκιά του. Να μην συμμετέχουμε λοιπόν στην ζωή του άλλου αντλώντας απ’ αυτόν την σοφία του Θεού ή ότι έχει όταν όλα είναι ωραία και θετικά, αλλά να συμμετέχουμε και στα δύσκολα της ζωής του, να συμμετέχουμε στους υλικούς και πνευματικούς του αγώνες. Με χαρά να πηγαίνουμε στο όρος Θαβώρ αλλά με χαρά να πηγαίνουμε και στον Γολγοθά.

Σκώληξ θέλει καταφάγει αυτούς: Ο κόσμος δημιουργήθηκε υπό του Θεού ώστε να τον διέπει αγάπη και δικαιοσύνη, όμως κάποιοι άνθρωποι με προσωπικά συμφέροντα και πονηρίες άρπαξαν τον υλικό πλούτο και τον έκαναν ιδιοκτησία. Και βλέπουμε στον κόσμο που ζούμε ότι είναι άνθρωποι που χαλάνε 3.000€, 5.000€, 10.000€ την εβδομάδα με άνεση και είναι άνθρωποι που συλλέγουν χρήματα για να πάρουν ένα κιλό ψωμί.


Οι πλούσιοι θα κλαύσουν με λυγμούς εις το ότι ο πλούτος τους είναι πρόσκαιρος και τον περιμένει η σαπίλα και η καταστροφή, ενώ έπρεπε να ζητάνε τα αγαθά του Θεού τα οποία μένουν εις τον αιώνα.


Η ταλαιπωρία η επερχόμενη έρχεται, διότι το σύστημα του κόσμου θα έλθει σε αδιέξοδο, λόγω της κακής χρήσης των ανθρώπων εκείνων όπου εκμεταλλεύτηκαν ανθρώπους και καταστάσεις αδυναμίας που διέπει την πλειονότητα του κόσμου σήμερα, με φυσική συνέπεια ο ένας άνθρωπος να επιτίθεται στον άλλον. Και ο λόγος διότι το δαιμόνιο του θυμού, της απελπισίας, του εγωισμού, θα οδηγήσει το ανθρώπινο γένος να ζει σε παγκόσμια σχιζοφρένεια και όλοι εκείνοι που στήριξαν τη ζωή τους στην ύλη (στα χρήματα) να αλαλάζουν σχιζοφρενικά.

Σπορέας: Όσοι έχουν καλεστεί άνωθεν και έχουν την ικανότητα να κηρύττουν το Ευαγγέλιο του Χριστού έχοντας θετικά αποτελέσματα, ας συνεχίσουν να το κηρύττουν με πίστη προς οικοδομή και νουθεσία της εκκλησίας του Χριστού. Να το κηρύττουν με πολλή αγάπη και μακροθυμία, κατανοώντας το πνευματικό επίπεδο των συνανθρώπων τους, συνειδητοποιώντας ότι τα λόγια έχουν θετικά αποτελέσματα όμως, τα έργα θα αναγεννήσουν τους συνανθρώπους τους και ο εν Χριστώ γεμάτος σοφία βίος τους. Όταν δεν υπάρχουν έργα είναι σαν να έχεις κοντά σου ένα μωρό παιδί που το ταΐζεις μία φορά την εβδομάδα, φυσικό είναι να υποσιτιστεί και να πεθάνει. Όσοι τώρα κηρύττουν και αισθάνονται θυμό μέσα τους που οι συνάνθρωποί τους δεν τους ακούν ή κανείς δεν θέλει μετά το κήρυγμα να τους συναντήσει, να ξέρουν ότι μόνοι τους το κηρύττουν και μόνοι τους το ακούν. Αυτοί λοιπόν να σταματήσουν να το κηρύττουν και να πάψουν να πιστεύουν ότι αυτοί κάνουν το σωστό ενώ οι άλλοι φταίνε. Αυτοί που δεν έχουν αποτελέσματα, να ψάξουν να βρουν άνθρωπο του Θεού, ώστε να συνεχίσουν να μαθητεύουν και να βγάλουν από μέσα τους την ιδέα του κήρυκα. Όσοι δεν βλέπουν πνευματικά πάντα χρειάζονται έναν πνευματικό οδηγό.

Στενή πύλη: Ο νόμος του Θεού εδόθη διά να αυξηθεί το αγαθό μέσα στον άνθρωπο και το θέλημα του Θεού στην ζωή του, όμως, ήτο ανεφάρμοστος μέχρι την ημέρα του Κυρίου. Γι’ αυτό ο Χριστός φρόντισε διά της θυσίας του να δώσει το έναυσμα, την δυνατότητα στον άνθρωπο να μπορεί με την χάρη του Θεού και το μέγα έλεός του να ολοκληρώσει την εφαρμογή του νόμου και γι’ αυτό είναι καλός ο νόμος όταν διέπει τον άνθρωπο το έλεος του Θεού. Μέσω αυτού του ελέους στην συνέχεια δύναται ο άνθρωπος να στοιχειοθετήσει την ζωή του πάνω στο θέλημα του Θεού, πάνω στον νόμο του Θεού και να επέλθει η σύμπνοια μεταξύ των ανθρώπων, να δημιουργηθεί το ίνα εν ώσιν. Εξάλλου, ο νόμος του Θεού εδόθη για να φανεί η αμαρτία. Εάν δεν υπήρχε ο νόμος δεν θα καταλάβαινε ο άνθρωπος τον τρόπο που ενεργεί η αμαρτία στην ζωή του. Η οποία αμαρτία σήμερα κατάφερε και ενεργεί δυστυχώς με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εννοείται το θέλημα του Θεού, κάνοντας τους πάντες να ποιούν το λάθος, για σωστό. Το λάθος εμφανίζεται στην ζωή του ανθρώπου με την αμαρτία και δια αυτής κατόπιν τον επισκιάζει το κράτος του θανάτου επιφέροντας την φθορά και τον θάνατο στο σώμα του. Ο νόμος είναι καλός. Με αυτόν τον νόμο ανά χείρας και την σοφία του Θεού δύναται ο άνθρωπος να αναγεννήσει εαυτό και μετέπειτα να εξαλείψει την αμαρτία και από πολλούς άλλους ανθρώπους, ώστε να δοξάζεται ο Θεός σε μεγάλη ακτίνα δράσης.

Στενή πύλη: Είναι η νόμιμη οδός. Είναι ο αγώνας του καθαρισμού και του αγιασμού μέσω της μέγιστης αρετής, της θυσίας, η οποία αποβλέπει στην δόξα του Θεού και στην σωτηρία των συνανθρώπων, καθιστώντας ο κάθε αδελφός το σώμα του θυσία ευάρεστη στον Θεό, ώστε ο Θεός μέσω αυτού να ολοκληρώσει το έργο του. Έτσι, δημιουργούνται τα σκεύη εκλογής όπου Θεός και άνθρωπος συνδιαλέγονται στον αιώνα τον άπαντα.

Στέφανο της ζωής: Να φτάσουμε στο σημείο ώστε ο μικρός-θεός (συνείδηση) να μαρτυρά για εμάς ότι κάναμε πνευματική υπέρβαση και τα διαταχθέντα τα φέραμε στην ζωή μας, καθώς ότι αγωνιστήκαμε με όλες τις δυνάμεις μας στα δρώμενα του Ευαγγελίου ώστε να λάβουμε τον στέφανο της ζωής, είτε διά θανάτου, είτε διά ζωής. Ας κάνουμε αυτό που μπορούμε με ειλικρίνεια και ο Θεός γνωρίζει πώς θα εισέλθουμε σε αυτή την ζωή, αλλά και εμείς θα ξέρουμε, διότι ο Θεός δεν θα κρύβεται από εμάς, όμως, να είμεθα σίγουροι ότι όταν πράξουμε τα διαταχθέντα τίποτα δεν θα μας χωρίζει από της αγάπης του Χριστού, είτε θάνατος, είτε ζωή. Η αφιέρωση, η ειλικρίνεια, η μετάνοια, η απόφαση φέρνει τον στέφανο της δικαιοσύνης, τον στέφανο της ζωής.

Στολισμός της διδασκαλίας: Το να αρέσουμε στον πλησίον, στον αδελφό μας, στον συνάνθρωπο δεν είναι δύσκολο, αρκεί ένας καλός λόγος και δεύτερον τα λάθη που βλέπουμε να μην τα διατυμπανίζουμε αλλά με πνεύμα Θεού και σοφία Θεού να παρεμβαίνουμε την κατάλληλη στιγμή ώστε να βοηθούμε τον συνάνθρωπο να εξελιχτεί πνευματικά και να ελευθερωθεί από τις μικρότητες που τον διέπουν. Με αυτόν τον τρόπο θα αρέσουμε στον πλησίον μας και η οικοδομή του Θεού, η οικογένεια του Θεού θα αποκτήσει ευλογία σε όλους τους τομείς πνευματικούς και υλικούς, ώστε η χαρά του Πνεύματος του Αγίου να παράγει στο σώμα ημών πρωτεΐνες ενδορφίνης η οποία σταματάει το γήρας και μας περνά στην αιώνια ζωή με τα στοιχεία του πνεύματος, τα οποία όταν λειτουργούν εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο μέσα μας κάνουν το σώμα μας να παράγει και την μελατονίνη, η οποία ανανεώνει τα κύτταρα μας μέσω των βλαστοκυττάρων. Αυτά όλα μαζί μας κρατούν νέους και υγιείς. Το πνεύμα του Θεού μας κρατά υγιείς.

Στόχος: Να αφήσουμε αυτή την μικρή ζωή που έχουμε στα χέρια του Θεού με πλήρη εμπιστοσύνη, ώστε να την πάρουμε μία ημέρα μεγάλη και παντοτινή, αιώνια ζωή, άφθαρτη ζωή. Ο Κύριος είπε, την ζωήν μου βάλλω ίνα πάλιν λάβω αυτήν. Να δώσουμε την ζωή μας στο να αφιερωθούμε, όχι να θυσιαστούμε, αυτό το έκανε ο Χριστός. Εμείς να την δώσουμε με στόχο να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης που είχαμε μέχρι χτες, ώστε να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα μας, την σκέψη μας, τον νου μας πάνω στο θέλημα του Θεού. Ο τρόπος, μέσω της υγιαίνουσας διδασκαλίας που έθεσε σήμερα ο Θεός εις χείρας ημών.

Στρατεύεσαι στην καλή εκστρατεία: Η καλή στρατιά αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν διαπαιδαγωγηθεί και έχουν δικαιωθεί πνευματικά υπό του Θεού. Αποτελείται από ακραιφνείς, δίκαιους, ειλικρινείς, αγαθούς ανθρώπους οι οποίοι είναι γεμάτοι στοιχεία Θεού, τα οποία και εκδηλώνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτούς τους ανθρώπους τους διακατέχει ζώσα πίστη και καλή, αγαθή προαίρεση. Μόνο με τα στοιχεία του Θεού, όταν εννοηθούν, μπορούν οι άνθρωποι να πετύχουν το ίνα εν ώσιν, ώστε να προβούν σε ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την αναγέννηση και την επανένταξή τους στις αρχές του Θεού. Για να ιδρυθεί η βασιλεία του Θεού, χρειάζονται άνθρωποι του Θεού που να εργάζονται με θυσία στον υλικό και στον πνευματικό τομέα. Εύχομαι, η Φωνή Θεού να αποτελείται από αυτή την καλή στρατιά, ειδικότερα σήμερα που οι άνθρωποι του Θεού έχουν χαθεί από τις κοινωνίες, ώστε να λάβουν χώρα οι επαγγελίες.

Στύλος και εδραίωμα της αλήθειας: Πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν, όμως, αφήνει να εννοηθεί ότι μέσα από την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων άλλοι επιλέγουν να είναι σκεύη εκλογής και άλλοι σκεύη άτιμα, χωρίς αξία. Εμείς τι κάνουμε ώστε να γίνουμε σκεύη εκλογής; Αν προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες που φέρνουν μετάνοια και αναγέννηση διά της πίστεως και αγάπης στον Χριστό, θα μεταστοιχειώσουμε εαυτό από σκεύη ατιμίας, σε σκεύη εκλογής κομίζοντας μέσα μας τον οίκο του Θεού στον αιώνα τον άπαντα. Αμήν.

Συκοφάνται: Ξέρουμε ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι οι παρατηρητικοί. Οι συκοφάντες είναι παρατηρητικοί, όμως, η παγίδα είναι ότι πάντα ψάχνουν να βρουν ότι αρνητικό στον συνάνθρωπο για να τον συκοφαντήσουν, να τον μειώσουν, να τον κρίνουν. Μεγάλο δαιμόνιο! Χρειάζεται προσοχή! Αντιθέτως με τους έξυπνους, οι οποίοι είναι παρατηρητικοί, σπουδάζουν χωρίς να κρίνουν συλλέγοντας θησαυρό ο οποίος εμπλουτίζει την ζωή τους.

Συμμετοχή της γυναικός: Στο Ορθόδοξο δόγμα αλλά και σε άλλα δόγματα έχουμε παραδείγματα από γυναίκες που υπερέβησαν την αγιότητα. Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς σε μία γυναίκα, η οποία έχει τις πνευματικές προϋποθέσεις να τις απαγορέψουμε να κηρύττει τον Χριστό. Αν είναι δυνατόν! Ο Θεός δεν βλέπει γυναίκα ή άνδρα, βλέπει τα τέκνα του τα οποία όταν εφαρμόζουν τα συστήνει, είτε είναι γυναίκα, είτε είναι άνδρας. Χρειάζεται να προσέχουμε ώστε να μην πέφτουμε σε παγίδες. Η γυναίκα αλλά και ο άνδρας μπορούν να διδάσκουν αν έχουν το πνεύμα του Θεού, να αυθεντεύη όμως η γυναίκα επί του ανδρός απαγορεύεται, αλλά και τα δύο φύλα απαγορεύεται να αυθεντεύουν. Η συνεργασία και η αγάπη να στοιχειοθετεί την ζωή και των δύο φύλων. Τι σημασία έχει ποιος δημιουργήθηκε πρώτος ή ποιος έκανε πρώτος το λάθος. Και οι δύο το ίδιο λάθος έκαναν. Η Εύα δεν συμβουλεύτηκε τον άνδρα της (Αδάμ) και ο Αδάμ δεν συμβουλεύτηκε τον Θεό. Σημασία έχει ποιος κάνει το θέλημα του Θεού σήμερα. Άλλωστε, με το έλεος του Χριστού όλοι μπορούν να εισέλθουν στα Αγια των Αγίων Ο Θεός θέλει να μας διέπει ταπείνωση και όχι επιπόλαιες λύσεις προς αποφυγή ευθυνών, γι’ αυτό όλοι μας έχουμε πέσει στην αμαρτία ώστε όλοι μας διά του ελέους του Θεού να εισέλθουμε στα άγια σκηνώματα αυτού και κατόπιν να σταθούμε στο βήμα του Θεού καθαροί γεμάτοι ουρανόδρομη σοφία.

Συναγωνιζόμενοι εν μια ψυχή: Να στηρίζουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την δόξα του Κυρίου, οι οποίοι γίνονται αιτία να αναγεννηθούμε και να επιδιώκουμε στόχους που αναπτύσσουν την ζωή, αφού αυτοί μας δίνουν τα πνευματικά χωρίς μέτρο και εμείς να τους δίνουμε ότι χρεία έχουν, ώστε να έχουν απεριόριστη δυνατότητα να μεταδίδουν το Ευαγγέλιο της βασιλείας. Αυτός ο κόσμος δεν έχει αγάπη, ζει, κινείται, αναπτύσσεται με τα χρήματα. Επομένως, ας τους βοηθούμε, ο τρόπος, η αγάπη βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα.

Συνθήκες αφθαρσίας: Το έλεος του Θεού μας καταδιώκει κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε χρονική στιγμή που ζούμε. Ας του κάνουμε λοιπόν καλή χρήση και ας δοξάσουμε τον Θεό για την σταυρική του θυσία διά της οποίας εξασφάλισε σε εμάς την ζωή την αιώνια. Το μέγα έλεος το παίρνουμε από τον Θεό με την ειλικρινή μετάνοια και το δίνουμε χωρίς μέτρο σε όλους τους συνανθρώπους μας. Όταν ο άνθρωπος δεν έχει γνωρίσει το μέγα έλεος και την αξία του, τότε αποκτά αυστηρή συνείδηση και πέφτει στην παγίδα, ώστε ούτε τον εαυτό του να μην μπορεί να συγχωρέσει αλλά ούτε και τους συνανθρώπους του. Η κατάσταση αυτή τον φέρνει σε αδιέξοδο, έχοντας συνέχεια με τον εαυτόν του αλλά και με τους γύρω του έναν ανήλεο πόλεμο, τον οποίον προκαλεί εις αυτόν η άγνοια. Η κρίση που μετέπειτα προκαλείται από τον ίδιο, του ανάβει μέσα του μία φωτιά η οποία κατακαίγει ότι αγαθό και καλό υπάρχει. Το πνεύμα μας λοιπόν όταν διέπεται από το έλεος του Θεού δημιουργεί μέσα μας συνθήκες αφθαρσίας, γι’ αυτό να ευχαριστούμε τον Θεό μέρα-νύχτα ο οποίος μας δίνει την δυνατότητα να γίνουμε αιώνιοι, άφθαρτοι και αθάνατοι.

Σωτήριος χάρις του Θεού: Ο Θεός πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν. Αυτό να επιζητούμε και εμείς ώστε να μας διακατέχει επιμονή, υπομονή, αγάπη και στοιχεία ευγενούς άμιλλας. Απαγορεύονται οι απειλές και οι αντιπαλότητες.

Ταπείνωση ύψωση εν καιρώ: Σε ποιον να επιβλέψω παρά εις τον ταπεινό, ησύχιο και τρέμοντα του λόγους μου.


Η ταπείνωση έρχεται, πρώτον εγκαταλείποντας το εγώ μας, δεύτερον αναπτυσσόμαστε κατά Θεό, τρίτον εργαζόμαστε για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του ανθρώπου, ιδρύοντας μέσα μας και γύρω μας την βασιλεία του Πατρός ημών, του Θεού. Τέταρτον στα θετικά δοξάζουμε τον Θεό, ενώ στα αρνητικά που επισκιάζουν τη ζωή μας σιωπούμε και εντείνουμε την θετική προσπάθεια μελετώντας τον Λόγο του Θεού αργά, ώστε να συλλάβουμε μέσα εκεί την αρνητική κατάσταση που δημιουργήθηκε εις ημάς και με την χάρη του Θεού να την αποτινάξουμε από μέσα μας.


Η ταπείνωση και ο εγωισμός είναι δύσκολα πράγματα αλλά με έναν συνεχή αγώνα θα συλλάβουμε πότε έχουμε εγωισμό και πότε έχουμε ταπείνωση. Εγώ με δύο λόγια θα αναφέρω ότι εγωισμό έχουμε, όταν έχουμε θυμό, ταραχή, πονηρίες, ανεμπιστοσύνη στον Λόγο του Θεού. Ταπείνωση έχουμε όταν μελετάμε τον Λόγο του Θεού και το βασικότερο, όταν αντεπεξερχόμαστε με ειρήνη στα αρνητικά ερεθίσματα τα οποία κατακλύζουν τη ζωή ανά χρονικές περιόδους, τις οποίες αρνητικές καταστάσεις αντιμετωπίζουμε με προσευχή και σιωπή.   

Ταχύς εις το να ακούη:  Προ της εν Χριστώ κλίσεως τα ερεθίσματα τα οποία υιοθετούσε ο εγκέφαλός μας, ήτο του κόσμου. Σήμερα όλοι εμείς δεχτήκαμε το κάλεσμα του Θεού, αφού λοιπόν πάσα δόση αγαθή άνωθεν εστί θα πρέπει τα ερεθίσματα να είναι πνευματικά. Καλό είναι όταν διαβάζουμε να ακούμε το θέλημα του Θεού, μάλιστα να είμεθα ταχείς. Πολλοί έχουν πνευματική οκνηρία, αυτό είναι θάνατος ψυχής και σώματος. Εμείς όλοι να μελετάμε νυχθημερόν το Ευαγγέλιο του Χριστού και όλη την πνευματική περιουσία που μας χάρισε ο Θεός.

Τέλεια εγχείρηση:  Ο Λόγος του Θεού όταν διακατέχεται από το πνεύμα του Θεού και εκδηλώνεται με αγάπη κάνει τέλειες εγχειρήσεις στον πνευματικό τομέα, οι οποίες χωρίς πόνο επιφέρουν την θεραπεία. Όταν γίνεται έλεγχος και οι άλλοι πονάνε, τότε αυτό κρύβει εμπάθεια και καλό είναι να δοθεί προσοχή, διότι η κακία γυρίζει σε όποιον την εργάζεται.

Τετυφωμένος:  Είναι ο δαιμονισμένος, ο οποίος δεν βρήκε τίποτα και το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί σκάνδαλα. Απ’ αυτόν να απέχουμε, ούτε σχόλια ούτε συζήτηση μαζί του, όμως, να τον αγαπούμε και να προσευχόμεθα γι’ αυτόν.

Τετυφωμένος:  Θυμωμένος συνέχεια. Ανθρωπος ο οποίος δεν διακατέχεται από στοιχεία ευγενής άμιλλας, από σοφία Θεού γι’ αυτό βρίσκεται πάντα σε αδιέξοδο με τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του, τον οποίον θυμό εκδηλώνει σε όλες τις ενέργειες της ζωής του.

Τηρώ τα απλά – ζω τα επουράνια: Πάντες οι ιθύνοντες των ποιμνίων του Χριστού θα πρέπει να αγωνίζονται ώστε να κοσμούνται από όλες τις δωρεές και ιδιότητες του Θεού. Όμως, θα προσέξουμε κάτι. Είναι πολλοί που παίρνουν το Ευαγγέλιο από κάποιους ανθρώπους και μετά παρατηρούν την ζωή τους σε σημείο να τους κρίνουν. Είναι ελεύθεροι εάν δεν τους αρέσει κάτι στην πορεία της πνευματικής ζωής αυτού που τους μίλησε, να διαφωνήσουν μαζί του, με το πνεύμα της ευγενής άμιλλας και να επιλέξουν έναν άλλο δρόμο. Απαγορεύεται όμως αυτό που θεωρούν λάθος στον αδελφό, επειδή ο Θεός τους φώτισε πνευματικά διαφορετικά, να το βλέπουν ως λάθος και να τον κρίνουν και να τον καταδικάζουν. Αν θέλουμε να διακονούμε τον λαό του Θεού, θα πρέπει να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο του Θεού με υπευθυνότητα και πνευματική σοβαρότητα. Δεν μπορούμε να θέλουμε να εργαστούμε το αγαθό και να προβαίνουμε σε ενέργειες που δημιουργούν σκάνδαλα και καταστρέφουν την αγάπη, η οποία είναι η βάση της ζωής. Ας τηρήσουμε τα απλά για να ζήσουμε τα επουράνια. Να μας διακατέχει ζώσα πίστη ώστε να εργαζόμεθα την ωριμότητα της πίστεως μέχρι να φέρουμε την αποστολή μας εις πέρας. Η πίστη είναι μέγα μυστήριο και ενεργεί διά του λόγου ή διά της προσευχής. Να μείνουμε στο αγιαστήριο μέχρι ο λόγος μας να λαμβάνει όταν εξέρχεται από το στόμα μας υλική υπόσταση, ώστε να μπορούμε να ελεούμε διά του Χριστού τους ανθρώπους εκείνους που ο διάβολος οδήγησε σε αδιέξοδο και ο Θεός έφερε δίπλα μας.

Υγεία: Το πνεύμα του Θεού μας κρατά υγιείς. Υγεία έχει αυτός ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη ευεξία, που σημαίνει ψυχική υγεία, νοητική υγεία, κοινωνική υγεία, βιολογική υγεία σε όλα τα επίπεδα. Υγεία δεν σημαίνει η απουσία μόνο της ασθένειας και ο λόγος, διότι ένας άνθρωπος όταν κάνει εξετάσεις αίματος ο γιατρός του λέει ότι όλα είναι καλά, ενώ ο ίδιος δεν νιώθει καλά. Ο άνθρωπος, θα πρέπει να το καταλάβουμε άπαξ διαπαντός ότι δεν είναι μόνο βιολογικός, δεν είναι ένα κομμάτι κρέας, είναι ψυχοσωματικός και οι λειτουργίες του σώματος αναπαραγωγής άφθαρτων στοιχείων, χρειάζονται την αναγέννηση του πνεύματος του Θεού, το οποίο ζωοποιεί. Εάν θέλουμε να ζήσουμε, χρειαζόμεθα στις μεταξύ μας σχέσεις καινούργια αρχή και επαναπρογραμματισμό, ο οποίος να γίνει δια της Φωνής Θεού. Μέσα μας υπάρχει η αφθαρσία, το δέντρο της ζωής σε όλο μας το σώμα, αλλά δυστυχώς κοιμάται σήμερα και ο λόγος, διότι εμείς κοιμόμαστε πνευματικά αφού υιοθετούμε τον θυμό, τα συμφέροντα, τις πονηρίες, τον εγωισμό, το ψέμα κ.λπ.. Όλα αυτά δεν παράγουν ενδορφίνη αλλά τοξίνη και δημιουργούν ελεύθερες ρίζες οξυγόνου οι οποίες δεν φέρνουν ζωή αλλά θάνατο. Οι επιστήμονες λένε ότι 10 μικρογραμμάρια ενδορφίνης κοστίζουν από 25 έως 30 χιλιάδες δολάρια. Φανταστείτε πόσο πλούσιοι είμαστε αφού αυτή η ενδορφίνη δημιουργείται όταν χαιρόμαστε. Φανταστείτε τι πλούτο έχουμε μέσα μας και εμείς αναλωνόμαστε σε μικρότητες. Ας κάνουμε καινούρια ζωή με οδηγό την αγάπη χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, σοφία Θεού και επιστήμη, αυτά είναι η στερέωση των καιρών για όσους έχουν προορισμό σωτηρίας. Όσοι δεν έχουν θα ασχοληθούν με τον κόσμο, με τις θρησκείες, με τα συμφέροντα, με τα εντάλματα των ανθρώπων. Ο Θεός δεν έδωσε την ζωή του για να δημιουργήσει ανθρώπινα εντάλματα αλλά για να φτιάξει όντα τα οποία να είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση, άφθαρτα, αθάνατα, αιώνια. Ο Θεός δεν είναι Θεός νεκρών αλλά ζώντων.

Υγιαίνουσα διδασκαλία: Η υγιαίνουσα διδασκαλία είναι ο Λόγος του Θεού, ο οποίος οδηγεί τον άνθρωπο στην μετάνοια. Στην συνέχεια ο πνευματικός καθαρισμός επιφέρει στην ζωή του ανθρώπου την αναγέννηση, η οποία φέρνει την αγιότητα. Αγιότητα σημαίνει εγκέφαλος με όλες τις δυνατότητες ζωής, ο οποίος δεν παθαίνει πτώση, διακατεχόμενος ο άνθρωπος (άγιος) από ζώσα πίστη, από αγάπη ανυπόκριτη, από την άπειρη σοφία του Θεού. Ακόμα, ο άνθρωπος του Θεού που διέπεται από την υγιαίνουσα διδασκαλία διακατέχεται και από ταπείνωση, η οποία εμπεριέχει την πλήρη εμπιστοσύνη στον Πατέρα Θεό, την κένωση δηλαδή του εαυτού του και την παράδοση αυτού στον Αγιο Θεό. Υγιαίνουσα διδασκαλία είναι να βρει ο άνθρωπος όλες τις πηγές της άφθαρτης ζωής μιμούμενος τον Χριστό, ώστε να καταργήσει από την ζωή του όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να του επιφέρουν την φθορά και τον θάνατο. Υγιαίνουσα διδασκαλία διέπει εκείνον τον άνθρωπο που ζει με τον Θεό, βλέπει τον Θεό, συναντά αυτόν, συνδιαλέγεται και ακούει αυτόν. Υγιαίνουσα διδασκαλία είναι αυτή η οποία δημιουργεί λαό Θεού που πληροί όλες τις πνευματικές ιδιότητες του Θεού, με βάση το ίνα εν ώσιν και την κατάλληλη σοβαρότητα απέναντι στις επιδιώξεις του Θεού.

Υγιαίνουσα διδασκαλία: Η υγιαίνουσα διδασκαλία πιστεύω μετά από πολλά χρόνια αγώνα ότι είναι ο αγιασμός, ο οποίος μας αναπτύσσει γονιδιακά και μας εξασφαλίζει την άφθαρτη ζωή. Ξέρουμε ότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι ο θάνατος, αφού λοιπόν πεθαίνουμε πάει να πει ότι έχουμε μέρος της υγιαίνουσας διδασκαλίας. Καταργώντας τον θάνατο, τότε θα καταλάβουμε την υγιαίνουσα διδασκαλία η οποία θα είναι μέσα μας και θα λειτουργεί αυτάγαθα στην ζωή μας, παρέχοντας εις ημάς ουράνια και επίγεια αγαθά και κάνοντας όλους μας μέτοχους της δόξης του Θεού.

Υγιαίνουσα διδασκαλία: Είναι ο Λόγος του Θεού και ιδιαίτερα τα λόγια του Κυρίου. Αυτά να διαβάσουμε και να τα μάθουμε απ’ έξω, ώστε σε κάθε ερέθισμα του κόσμου που δεχόμαστε να ανταποκρινόμαστε με το πνεύμα του Κυρίου.

Υλική βοήθεια: Να δίνουμε υλική βοήθεια σε αυτούς που ο Θεός έφερε στη ζωή μας στα μέτρα που μπορούμε, όχι να μας εκμεταλλευθούν για να έρθουν στον Χριστό. Προσοχή!

Αν δούμε ότι ο άνθρωπος που ο Θεός έφερε στη ζωή μας λατρεύει, μελετά, αγαπά, κηρύττει τον ζώντα Θεό και ενεργεί υλικά και από το υστέρημά του, τότε να δίνουμε τα πάντα σε αυτόν που έχει τέτοια δύναμη, ώστε να ιδρυθεί η βασιλεία του Θεού γρήγορα, με φυσική συνέπεια λόγω της συμμετοχής μας να μην μας καταβάλλει η φθορά και ο θάνατος.

Είναι πολλοί που μπορούν να κάνουν θεάρεστα έργα αλλά αργούν, διότι οι πνευματικοί αδελφοί δεν ενισχύουν τη ζωή τους, έτσι την πληρώνουν πολλοί με την φθορά και τον θάνατο. Ο Κύριος τόνισε, εξυπνότεροι οι υιοί των ανθρώπων από τους υιούς του Θεού και ο λόγος διότι όταν πρόκειται για το συμφέρον τους μηχανεύονται και θυσιάζουν τα πάντα. Μία προσοχή χρειάζεται.

Υπάρχει οδός ήτις φαίνεται ορθή εις τον άνθρωπον, αλλά τα τέλη αυτής είναι οδοί θανάτου: Έχουμε δημιουργήσει θρησκείες οι οποίες είναι υποκατάστατα της αγάπης, της ζωής, της αλήθειας και ο λόγος διότι δεν θέλουμε τον Θεό. Θρησκεία σημαίνει αγάπη, ταπείνωση, αναγέννηση, σοφία Θεού η οποία στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό, αρχίζοντας βέβαια από τις χαμηλότερες τάξεις ανθρώπων οι οποίες βρίσκονται σε αδιέξοδο όπως οι χήρες, τα ορφανά, οι φτωχοί κ.λπ.. Αυτή είναι η πιο αγνή, καθαρή, ουσιαστική θρησκεία. Η θρησκεία που δεν πληρεί τα ανωτέρω είναι δαιμονισμένη, διότι αποσκοπεί σε συμφέροντα και φιλοδοξίες προσωπικές. Τελευταία θρήσκος είναι αυτός που κρατά εαυτό αμόλυντο από τον κόσμο, ο οποίος κόσμος έχει αποστατήσει από τον ζώντα Θεό και αγωνίζεται να επιβιώσει με τα ξυλοκέρατα τα οποία είναι η ύλη, νομίζοντας ότι έτσι θα εξασφαλίσει ευημερία. Απεδείχθη ότι η ύλη είναι σαν ένας ιμάντας ο οποίος όσο τον αυξάνεις τόσο αυτός περιφέρεται γύρω σου όπως ο βόας (το φίδι), το οποίο έχει σκοπό να σε συντρίψει και στο τέλος να σε καταβροχθίσει.

Η ύλη είναι εργαλείο υπό του Θεού όταν θέτεις σαν πρώτο στόχο το πνεύμα από την ύλη, ώστε τα υλικά αγαθά να γίνονται σωτήρια μέσα τα οποία θα χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν τους αδελφούς εκείνους που αγωνίζονται πρώτα για το γενικό συμφέρον και τελευταία για το προσωπικό.

Ο κόσμος λόγω της άγνοιας που τον διέπει χτίζεται στο ψέμα, έτσι πρέπει να απέχουμε από το ψέμα. Όταν ο κόσμος γίνει αλήθεια και ο Θεός βασιλεύει μέσα του, τότε αυτός ο κόσμος είναι και σημαίνει κόσμημα, στολίδι του απείρου και τότε έχει την εύνοια, την συμπάθεια, την αγάπη, την πρόνοια του Θεού.

Υπερβατικοί στόχοι: Αφού κάθε αγαθή προσπάθεια είναι καλή και αγιάζεται, ας κοιτάξουμε την αποστολή μας και αυτή ας φέρουμε εις πέρας. Η αποστολή μας είναι η μετάνοια, η αναγέννηση, η κατάργηση της αμαρτίας, η κατάργηση της φθοράς και του θανάτου από τα σώματα ημών αναπτύσσοντας στην ζωή μας το Ευαγγέλιο της βασιλείας, πρώτα διά της ατομικής κρίσης μέσα μας και κατόπιν διά της εξάπλωσης του θελήματος του Θεού και γύρω μας. Αυτή την αποστολή έχουμε. Ας τείνουμε διά του αγιασμού στους υπερβατικούς στόχους που ο Θεός έθεσε μέσα μας.

Υπερέχουσα οδός: Αν η γυμναστική, ο αθλητισμός χορηγεί σε εμάς σώμα γεμάτο ζωή, ο Λόγος του Θεού αναφέρει μια υπερέχουσα οδός, την ευσέβεια. Η ευσέβεια χορηγεί στα μέλη του βιολογικού σώματός μας άφθαρτη ζωή και αυτό γιατί ζωοποιεί περισσότερο τα μέλη του σώματος, από την σωματική άσκηση. Ο ίδιος ο Χριστός φανέρωσε ότι το πνεύμα εστί το ζωοποιόν. Αν λοιπόν το σώμα έχει ανάγκη την γυμναστική, φανταστείτε πόσο ανάγκη έχει την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού. Εμείς σήμερα μετά από πολλά χρόνια είδαμε και καταλήξαμε ότι η ευσέβεια, η αγάπη, η υπακοή, η υπέρβαση στο να προβούμε σε ενέργειες που μας αναπτύσσουν το θέλημα του Θεού, θα μας εξασφαλίσουν και θα μας χαρίσουν την παρούσα και την μέλλουσα ζωή, εκπληρώνοντας τις επαγγελίες, οι οποίες χρειάζονται πρώτα να πιστευτούν, να καλλιεργηθούν και τελευταία διά της παρουσίας ημών να εκπληρωθούν.

Υπερέχουσα οδός: Η αγάπη, η ταπείνωση, η πίστη είναι η υπερέχουσα οδός, είναι η κορυφή στο πνευματικό οικοδόμημα. Πολλοί χριστιανοί λένε ότι θα σωθούμε με την χάρη και όχι με τα έργα, έτσι βρίσκουν προφάσεις εν αμαρτία, ώστε να αναλώνονται στο θέλημα του κόσμου με συγχυσμένη υλική πολυμορφική δραστηριότητα που θανατώνει την ψυχή και το σώμα. Χρειάζεται προσοχή! Πρέπει να ξέρουμε ότι τα έργα, μας διαμορφώνουν το χαρακτήρα μας και τον εξελίσσουν κατά Θεό. Ο απ. Παύλος τόνισε, πάμε από πίστη σε πίστη.

Υπερήφανα λόγια ματαιότητας: Τα εντάλματα των ανθρώπων, η άγνοια του Λόγου του Θεού, ο εωσφορικός εγωισμός και πληθώρα αρνητικών εξωγραφικών στοιχείων δημιουργούν την ματαιοφωνία και την ασέβεια. Αν θέλουμε να φύγουμε από τα στοιχεία αυτά, ας ξεκινήσουμε αγώνα μελέτης του Λόγου του Θεού, η οποία μελέτη θα εξασφαλίσει σε εμάς την αναγέννηση και την πληρότητα της σοφίας του Θεού, ώστε να μην πέφτουμε σε παγίδες χάνοντας τον πολύτιμο χρόνο μας, ο οποίος φεύγει ανεπιστρεπτί. Μία προσοχή χρειάζεται. Πάντως, με την μελέτη, με την προσευχή, με την εξάπλωση θα δημιουργήσουμε αληθινές βάσεις ζωής.

Υπερήφανοι: Είναι οι άνθρωποι που διακατέχονται από υπερβολική αυτοεκτίμηση. Δεν δέχονται το ελάχιστο κατηγορώ. Ανθρωποι οι οποίοι πάντα αφαιρούν τον λόγο από τους άλλους και τελευταία είναι πολύ, μα πάρα πολύ επιθετικοί. Αν κάποιος τους φανερώσει ένα λάθος τους, τότε τον αποστρέφονται και τον θεωρούν εχθρό.

Υπομονή συνοδός της σοφίας του Θεού: Είναι γραφικό, εν τη υπομονή υμών κτήσασθε τας ψυχάς υμών, ο υπομείνας εις τέλος ούτος σωθήσεται, υπομονή έχετε χρείαν. Η υπομονή είναι αγωνιστικό όπλο ώστε να μην βγάζουμε εύκολα και επιπόλαια συμπεράσματα. Ο Θεός έχει υπομονή, αιώνες τώρα περιμένει τον άνθρωπο, τον συγχωρεί αιώνες, τον ευλογεί αιώνες περιμένοντας με υπομονή την επιστροφή του στην αρχική του κοιτίδα, στην γη της επαγγελίας, στην χώρα των ζώντων, στην ζωή την αιώνια, στον αγιασμό, στον καθαρισμό, στην αναγέννησή του. Η υπομονή θα πρέπει να διακατέχει και όλους εμάς ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας, οι οποίοι είναι ο καθαρισμός, ο αγιασμός, η αναγέννηση, η θέωση, η εξάπλωση και επικράτηση της βασιλείας του Θεού μέσα μας και γύρω μας με τα στοιχεία της ζωής, τα οποία θα πρέπει να μας διέπουν.

Υπομονή συνοδός της σοφίας του Θεού: Πολλοί έρχονται στην Φωνή Θεού και εύκολα βγάζουν συμπεράσματα τα οποία τους οδηγούν στην απώλεια. Αν είχαν υπομονή και μετείχαν των δραστηριοτήτων αυτής, θα γνώριζαν τον Θεό και τις προθέσεις του οι οποίες είναι, η κατάργηση της αμαρτίας, η ίδρυση της βασιλείας, η κατάργηση του φυσικού θανάτου, η δευτέρα έλευσή του, η ανάσταση των εν Κυρίω κοιμηθέντων και ο τρόπος επίτευξης αυτών των επαγγελιών. Με την υπομονή εργάζεται ο άνθρωπος έργο τέλειο, το οποίο εύχομαι εις όλους ημάς. Όταν ξεκινούμε πνευματικό αγώνα αποκτούμε σχέση με τον Θεό, αυτό μας χαρίζει ενθουσιασμό. Ο ενθουσιασμός μας δίνει κίνητρα να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στο να πετύχουμε τον Αγιασμό. Μετά λίγο καιρό (χρόνο) ο ενθουσιασμός χάνεται, με αποτέλεσμα να προχωράμε πνευματικά με δυσκολία. Τότε είναι που χρειάζεται η υπομονή. Αν δεν έχουμε υπομονή τότε θα είμεθα αδύναμοι άνθρωποι που με την πρώτη δυσκολία το βάζουμε στα πόδια. Αν όμως έχουμε υπομονή τότε θα έλθει η ώρα που η πρώτη χαρά, ο πρώτος ενθουσιασμός θα έλθει και θα μας συναντήσει ξανά. Αυτή τη φορά όμως σε διαφορετικά πλαίσια, διότι θα έχουμε με την υπομονή συνοδό την δύναμη και την σοφία του Θεού που τώρα πια δίκαια κατακτήσαμε.

Φερώμεθα προς την τελειότητα εξαιτίας του χρόνου: Είναι πολλοί που βιολογικά έχουν γίνει 60, 70, 80 χρονών ενώ πνευματικά παρέμειναν 10 χρονών. Βλέπω ένα παιδί 20 χρονών να συζητάει για το ποδόσφαιρο συνέχεια. Αυτό το θεωρώ φυσιολογικό. Αλλά βλέπω και έναν 70 χρονών να μιλάει για το ποδόσφαιρο και να φανατίζεται με αυτό ώστε να το κάνει κύριο θέμα στη ζωή του, αυτό το θεωρώ παράλογο. Βλέπω έναν νέο 20 χρονών να λέει ότι είναι ερωτευμένος. Αυτό είναι φυσιολογικό. Το να βλέπω έναν 60, 70 χρονών να λέει ότι είναι ερωτευμένος, αυτό το θεωρώ παράλογο διότι το πνευματικό του επίπεδο έμεινε 20 χρονών ενώ το βιολογικό του σώμα είναι γεμάτο φθορά. Βλέπω έναν νέο να θέλει συνέχεια να διασκεδάζει, αυτό το θεωρώ θετικό. Το να βλέπω έναν ηλικιωμένο να θέλει όλη την ώρα να διασκεδάζει, το θεωρώ παράλογο. Βλέπω ένα μικρό παιδί να έχει το παράπονο, το να βλέπω έναν ηλικιωμένο να έχει παράπονο το θεωρώ πνευματική ανωμαλία. Βλέπω έναν νέο να έχει επιδιώξεις, να έχει εγωισμό, λόγω της πνευματικής του απειρίας το θεωρώ σωστό. Το να βλέπω όμως έναν ηλικιωμένο να έχει εγωισμό το θεωρώ παράλογο, διότι εκδηλώνει πνευματική ανωριμότητα, πνευματική ανορεξία. Το να δω έναν νέο να έχει θυμό, το θεωρώ φυσιολογικό διότι το πνευματικό του επίπεδο, η γνώση της ζωής, η πνευματική του εμπειρία είναι μικρή και αυτή το επιτρέπει. Το να βλέπω έναν ηλικιωμένο να έχει θυμό τον θεωρώ μωρό, διότι με τον θυμό φανερώνει την ανεπάρκεια του εγκεφάλου του να φέρει ειρήνη στο σώμα του, ώστε να αναπτύξει διά της ειρήνης του Χριστού την άφθαρτη ζωή. Τι θέλω να πω; Θέλω να πω ότι όλα είναι φυσιολογικά όταν γίνονται στην ώρα τους και είναι πνευματικά στάδια όπου μέσω αυτών γνωρίζουμε καλό και κακό. Το να βλέπω όμως έναν να παραμένει στην ίδια πνευματική κατάσταση μέχρι να πεθάνει, το θεωρώ λάθος και θα πρέπει να το προσέξει. Κάποτε πρέπει να διασκεδάσουμε, κάποτε πρέπει να ερωτευτούμε, κάποτε πρέπει να ασχοληθούμε με το σύστημα του κόσμου. Θεωρώ όμως παράλογο να μην θέλουμε να επιδιώξουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, να φέρουμε το πνευματικό μας επίπεδο στο επίπεδο του Χριστού. Εύχομαι να συλλάβουμε τα νοήματα αυτά και να ανταποκριθούμε αναλόγως, διότι σοβαρός δεν είναι αυτός που φοράει κοστούμι ενώ μέσα του κρύβει λεγεώνες. Σοβαρός είναι αυτός που γνώρισε τον Θεό και αγωνίζεται να εντάξει το θέλημά του στη ζωή του. Εύχομαι να βάλουμε μικροί και μεγάλοι τον Θεό στη ζωή μας.

Φιλάργυροι: Φίλοι του υλικού στοιχείου, το οποίο λατρεύουν σε σημείο που αν το χάσουν να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους.

Φίλαυτοι: Φίλοι μόνο του εαυτού τους.

Φιλήδονοι: Φίλοι μόνο της σαρκικής ηδονής, άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το φιλόθεος που σημαίνει φίλος του Θεού. Ο Χριστός φανέρωσε, φίλοι μου εστε εάν ποιήτε όσα εγώ εντέλλομαι υμίν.

Φύλακας επί τον οίκον Ισραήλ: Ξέρουμε ότι πάμε από πίστη σε πίστη. Ακόμη γνωρίζουμε ότι η αγάπη είναι μία υπερέχουσα οδός. Έχουμε ακούσει και για την πνευματική σκάλα. Γνωρίζουμε ακόμη ότι ο ίδιος ο Θεός πειράχτηκε στην έρημο υπό του διαβόλου, διώχτηκε από τους γραμματείς και Φαρισαίους, εκήρυξε το Ευαγγέλιο της βασιλείας με μεγάλα θαύματα, προδόθηκε, εμπαίχτηκε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε. Έπειτα εμφανίσθη ανεστημένος στο ανώγειο παρουσία πολλών μαθητών, ευλόγησε αυτούς και τελευταία τους είπε: Τώρα εδόθη εις εμέ πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης. Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Πολλοί αρχίζουν να κάνουν τον δάσκαλο από το τέλος, βαπτίζοντας και ευλογούντας τους ανθρώπους θεωρώντας τους εαυτούς τους θεοφόρους, μη γένοιτο!

Εμείς θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην πέσουμε στην παγίδα του υπέρμετρου εγωισμού, διότι χρειάζεται να διανύσουμε έναν δρόμο στον οποίον μάλιστα να πορεύεται ο Χριστός και το ανθρωποσωτήριο έργο του ώστε να φτάσουμε στο τέλος. Όχι υπερβολές, όχι πονηρίες, όχι υπέρμετρο εγωισμό.

Για να γίνουμε δάσκαλοι χρειάζεται πρώτον να γίνουμε μαθητές, δεύτερον να εισέλθουμε στην υπακοή του Λόγου του Θεού, τρίτον να ξεπεράσουμε τους φανατισμούς, τέταρτον να υπερβούμε πνευματικά τα κατηγορώ φανερώνοντας υπερβατικό πνεύμα, δίνοντας άπλετο έλεος σε όσους μας κατηγορούν ή μας διώκουν. Πέμπτον, να διακατεχόμαστε από σοφία Θεού ώστε να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο της βασιλείας, έκτον να θυσιάζουμε τον χρόνο μας στην μελέτη και στην προσευχή ώστε μέσω αυτών να ευαρεστήσουμε τον Θεό, ο οποίος θα εναποθέσει μέσα μας την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού. Έβδομον, να διαθέτουμε τα χρήματά μας ή μέρος αυτών για την δόξα του Θεού και την αναγέννηση των συνανθρώπων μας. Όγδοον, να μην βλέπουμε λάθη.

Κάνοντας αυτά παίρνουμε την άδεια, ώστε να ξεκινήσουμε να επιστατούμε με αγάπη, με σοφία Θεού, με ταπείνωση στους ανθρώπους που ο Θεός στέλνει γύρω μας. Κατόπιν σφραγίζεται η αποστολή διά των μαθητών μας. Ο Κύριος τόνισε, αγιάζω υπέρ των μαθητών μου και ο λόγος, διότι παρακολουθούν τη ζωή μας, έτσι διορθώνουμε σε λεπτομέρεια τον εαυτόν μας. Τέλος γινόμεθα δάσκαλοι, υιοί ή θυγατέρες και ο Θεός μας συστήνει παντού.

Θέλω ακόμη όλοι να γνωρίζουμε μία παγίδα. Όποιος έχει τελειώσει μία σχολή και θεωρεί τον εαυτό του δάσκαλο και δεν έχει τα ανωτέρω (θυσία), τότε ας γνωρίζει ότι ένα ζώο μπορείς να το εκπαιδεύσεις, έναν αμαθή να τον σπουδάσεις πνευματικά, έναν όμως που κάνει τον δάσκαλο και δεν έχει τα ανωτέρω παρά μόνο ξερή γνώση δεν μπορείς να τον βοηθήσεις. Μη γένοιτο!

Απαντες πταίομεν, επομένως, ας κάνουμε το θέλημα του Θεού και δεν χρειάζεται να αφήνουμε να νομίζουν οι αδελφοί ότι είμαστε υπερβατικά ανώτερα όντα. Ας είμεθα λοιπόν φίλοι και αδελφοί και όλα τα άλλα, αρχηγιλίκια, μπουφονικά ρούχα (ξεχωριστά), τίτλοι κ.λπ., είναι περιττά. Και αν το σύστημα του κόσμου τα ζητά τότε εμείς δεν θα κινδυνεύουμε, διότι θα έχουμε το πνεύμα του Θεού. Όποιος τώρα καταφέρει να χαλιναγωγήσει την γλώσσα, τα πάθη, τις πονηρίες, τα συμφέροντα τότε θα χαιρόμαστε γι’ αυτόν, διότι νίκησε και δύναται να κηρύττει με τα στοιχεία του Θεού το Ευαγγέλιο της βασιλείας.

Φύλαττε σεαυτόν καθαρόν: Να μην βγάζουμε επιπόλαια συμπεράσματα επειδή κάποιοι δείχνουν ότι έχουν χαρεί που μας γνώρισαν ή δείχνουν ενθουσιασμό με την διδασκαλία που μας διακατέχει. Χρειάζεται χρόνος για να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που έρχονται δίπλα μας και χρειάζεται να έχουν τις σχετικές δοκιμασίες οι οποίες αντιμετωπίζονται με την εξάπλωση του θελήματος του Θεού. Αφού κατόπιν με το παράδειγμά τους αποδείξουν σε Θεό και ανθρώπους ότι υπερνικούν τα πάντα, σκάνδαλα ή πειρασμούς και αγέρωχοι συνεχίζουν τον αγώνα του καθαρισμού και του αγιασμού κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, τότε να ενισχύουμε τον αγώνα τους με σοφία Θεού και χαρίσματα τα οποία θα τους εξασφαλίσουν θεόπνευστη χαρά. Ακόμη, χρειάζεται προσοχή στα οικεία ή συγγενικά μας πρόσωπα, διότι έχουμε αδυναμία και άθελά μας μπορεί να κάνουμε σοβαρό λάθος σε σημείο να επικρατήσει μέχρι και διχασμός.

Φωνή Θεού: Εμείς σαν Φωνή Θεού έχουμε εντολή να ερευνάμε τον Λόγο του Θεού και την επιστήμη και την σοφία του κόσμου. Στην συνέχεια μέσα από το πνεύμα της ευγενής άμιλλας να αναπτυσσόμεθα σε προσωπικό και γενικό επίπεδο. Μέσα στην Φωνή Θεού μπορούμε, ακόμη και διαφωνούντες, να συμφωνούμε, αυτό είναι το πνεύμα του Θεού.

Φωνή Θεού: Η Φωνή Θεού δεν θα εξαπλωθεί με το να προσπαθεί να πείσει τους άλλους ή να τους προσηλυτίσει με δόλο. Η Φωνή Θεού θα εξαπλωθεί, διότι ο Θεός το θέλει να εξαπλωθεί μέσα από την σιωπή. Η Φωνή Θεού δεν θέλει κανείς να επιδιώξει την εξάπλωση. Θέλει όλοι να εφαρμόσουμε και να φανερώνεται ο Θεός στην ζωή μας. Αυτή είναι η καλύτερη εξάπλωση.

Φωνή Θεού: Η Φωνή Θεού δεν οικοδομεί σε ξένο θεμέλιο, η Φωνή Θεού κηρύττει το Ευαγγέλιο της βασιλείας και καλεί στους κόλπους της όσους δεν έχουν πνευματική οικογένεια, ώστε να αποκτήσουν οικογένεια όπου μέσα σε αυτήν θα σπουδάζουν την ζώσα φωνή του ζώντος Θεού. Μάλιστα θα βρουν την ζεστασιά των πνευματικών ανθρώπων, θα βοηθηθούν στα προβλήματα τους, θα επιδιώξουν την αναγέννηση, τον καθαρισμό, την ζώσα πίστη, την αγάπη, την ενότητα, την άφθαρτη ζωή. Τα μέσα υπάρχουν ώστε να πετύχουν τους στόχους αυτούς όλοι όσοι επιθυμούν να προσκολληθούν στην Φωνή Θεού. Μετέπειτα όλοι μαζί θα αποτελέσουμε την οικογένεια του Θεού, η οποία θα σταθεί στο όρος του Θεού να αγκαλιάσει διά Ιησού Χριστού όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου δόγματος. Η Φωνή Θεού δεν δημιουργήθηκε από τον Θεό ώστε να δημιουργήσει ένα νέο δόγμα, ένα νέο χριστιανικό σωματείο αλλά για να χτίσει στον κόσμο την εκκλησία της Φιλαδέλφειας, η οποία είναι προφητική εκκλησία και θα αποτελείται από αναγεννημένους ανθρώπους πολλών δογμάτων και μη οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να δέχονται την άποψη, την θρησκευτική συνείδηση και την ελευθερία του άλλου. Η Φωνή Θεού δημιουργήθηκε ώστε να συμπληρώσουν οι Χριστιανοί τα ελλείποντα και να επαναπροσδιορίσουν τους αληθινούς στόχους οι οποίοι καθιστούν τον άνθρωπο θεό. Είναι γραφικό, θεοί είστε και υιοί υψίστου πάντες. Αυτή είναι η αποστολή μας και με όλες μας τις δυνάμεις θα την φέρουμε στην ζωή μας.

Φωνή Θεού: Σαν Φωνή Θεού, θα έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό και δεν θα μπαίνουμε σε διαλόγους, σε διαμάχες και πνευματικές αντιπαλότητες με κανέναν αδελφό που εργάζεται το θέλημα του Θεού, διότι γνωρίζουμε ότι έχουμε διαφορετική αποστολή.

Φωνή Θεού: Ο κόσμος μας διέπεται από εντάλματα ανθρώπων, από στερεότυπα και από θρησκείες. Εμείς σαν Φωνή Θεού θα εργαζόμαστε πάνω στο θέλημα του Θεού, το οποίο είναι διατυπωμένο μέσα στον Λόγο του Θεού, ελευθερώνοντας εαυτούς από τα στερεότυπα του κόσμου. Είναι αλήθεια, ότι η διδασκαλία του Χριστού απέχει από τις θρησκείες του κόσμου, οι οποίες πιστεύουν ότι η βασιλεία του Θεού έρχεται μετά τον φυσικό θάνατο. Εμείς πιστεύουμε, ότι η βασιλεία του Θεού εντός ημών εστί και εκδηλώνεται με εξουσίες, με καρπούς, με χαρίσματα, με σημεία και με αποκορύφωμα όλων την μεταστοιχείωση του σώματος, από φθαρτό σε άφθαρτο.

Φωνή Θεού: Η Φωνή Θεού έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια να εργάζεται για την δόξα του Θεού με την άδεια του Θεού. Ο τρόπος που εργάζεται είναι με τα κηρύγματα, με τους κύκλους, με την σοφία του Θεού και τελευταία με την προσευχή. Δουλειά της είναι να δώσει να καταλάβουν οι άνθρωποι την αξία του Ευαγγελίου, ώστε να το πάρουν οι άνθρωποι εις όλο τον κόσμο στα χέρια τους. Από εκεί και πέρα όλα θα αλλάξουν, διότι θα αλλάξουμε εμείς. Η απόφασή μας και η αγάπη μας θα αλλάξει και τον κόσμο, αρκεί να το πιστέψουμε. Ανθρωπος ζήλο Θεού πεπυρωμένος δήμο, χώρα, έθνη δύναται να οδηγήσει στην σωτηρία της ψυχής και του σώματος. Τα μέσα υπάρχουν, η σοφία του Θεού υπάρχει, η αφιέρωση και η απόφαση χρειάζονται από εμάς.

Φωνή Θεού: Η Φωνή Θεού δεν επιδιώκει να αλλάξει τα πιστεύω κανενός ανθρώπου. Η Φωνή Θεού ψάχνει να βρει αυτούς που πιστεύουν στην άφθαρτη ζωή και στην ίδρυση της βασιλείας του Θεού όπως στον ουρανό και στην γη, ώστε να εργαστούν όλοι μαζί πάνω σε αυτή την αποστολή. Η Φωνή Θεού δεν μπαίνει σε ξένα χωράφια, έτσι δεν αγωνίζεται να πείσει ή να αλλάξει τον αδελφό. Η αλήθεια είναι διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο. Η Φωνή Θεού κηρύττει το Ευαγγέλιο της βασιλείας και επιδιώκει την εκπλήρωση των επαγγελιών, οι οποίες είναι να καταργηθεί η αμαρτία από μέσα μας και γύρω μας, δεύτερον αν φύγει η αμαρτία ιδρύεται αυτομάτως η βασιλεία, τρίτον αφού η αμαρτία έφερε τον θάνατο όταν φύγει ο θάνατος θα έρθει πάλι η άφθαρτη ζωή, όταν νικηθεί ο θάνατος ο Χριστός θα κάνει την δευτέρα παρουσία του, είναι γεγραμμένο υιέ μου κάθου εκ δεξιών μου έως ου αν θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιο των ποδών σου έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος. Η Φωνή Θεού έχει αυτές τις επιδιώξεις και ο λόγος διότι ο Θεός αυτό θέλησε να επιδιώκει.

Φωνή Θεού: Η Φωνή Θεού δεν ελέγχει κανέναν, ωριμότητα έχουν όλοι οι άνθρωποι, αν θέλουν να ακούσουν και αν θέλουν ας διορθώσουν τον εαυτό τους. Αν δεν θέλουν δεν πειράζει, ίσως σήμερα καλέστηκαν μόνο για να ακούνε και ίσως αύριο να θελήσουν να εφαρμόσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους αγαπάμε. Η Φωνή Θεού δεν διαπληκτίζεται με κανέναν συνάνθρωπο. Όσοι δεν βλέπουν θετικά αυτό που κάνει σήμερα, ας μετέχουν σε κοινωνία Χριστιανών όπου οι ίδιοι θα επιλέξουν. Η συμβουλή μου είναι να μην κρίνουν και να μην φανατίζονται, διότι αύριο μπορεί να δουν τα πνευματικά δρώμενα με άλλο μάτι και να μετανιώσουν για τον φανατισμό που εκδήλωσαν. Η Φωνή Θεού δεν έχει νόμους, όρους. Η Φωνή Θεού κενώνει εαυτό και ακολουθεί το πνεύμα του Θεού το οποίο είναι τα πάντα ανέχεται, τα πάντα πιστεύει, τα πάντα ελπίζει, η αγάπη δεν θέτει νόμους, η αγάπη σε δέχεται όπως είσαι.

Φως στους εισερχόμενους ή σκότος;: Τα πάντα είναι γυμνά και τετραχηλισμένα ενώπιον Θεού αλλά και ανθρώπων. Ας κάνουμε εμείς το έργο που ο Θεός μας εμπιστεύθηκε και να είμαστε σίγουροι ότι αν είμεθα του Θεού θα μας συστήσει ο Θεός και τα καλά μας έργα θα βρουν ανταπόκριση από πολλούς ανθρώπους. Αν δεν είμεθα του Θεού τότε θα μας φάει η μοναξιά και το αδιάλειπτο κατηγορώ, καταδικάζοντας τους πάντες και δικαιώνοντας μόνο τον εαυτό μας στην δική μας λογική, λέγοντας ότι μόνο ο Θεός μας αγαπά, μόνο ο Θεός μας καταλαβαίνει και κανείς άνθρωπος. Ας μάθουμε άπαξ διαπαντός πως τις πτώσεις και τους εχθρούς τους δημιουργούμε μόνοι μας (εκτός  από τους εχθρούς που δημιουργεί η αγαθή προσπάθειά μας, διότι αυτοί δεν συμμετέχουν στην αναγέννηση προς την οποία ο Θεός παροτρύνει τον άνθρωπο). Αν θέλουμε να μάθουμε τι είμαστε, να ρωτήσουμε τους γύρω μας και να μαζέψουμε τα λόγια τους, ώστε να μας νουθετήσουν όταν μάθουμε την αλήθεια και όχι να μας δαιμονίσουν. Να μάθουμε να ακούμε τους άλλους και τον Θεό και όχι την καλοκαγαθία την δική μας, η οποία μικραίνει τα δικά μας λάθη και μεγαλοποιεί των συνανθρώπων μας.

Φωτισμός της δόξας του Θεού: Ο σοφός Σολομών όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση του Ισραήλ ήταν πολύ μικρός. Γενόμενος βασιλιάς παρόλο το μικρό της ηλικίας του, σκέφτηκε να ζητήσει από τον Θεό να του δώσει σοφία. Ο Θεός εισάκουσε την προσευχή του λόγω της καθαρότητας και της αγνότητας που τον διακατείχε καθώς και της απλότητάς του και επειδή δεν ζήτησε από τον Θεό εξουσία, ούτε δόξα αλλά σοφία Θεού. Ο Θεός βλέποντας την καρδιά του, του χορήγησε τέτοια σοφία που διαπέρασε τους αιώνες. Έτσι, μέσω αυτής κατάφερε να κυβερνήσει τον λαό του. Επομένως, δεν παίζει ρόλο το μέτρο της ηλικίας ενός ανθρώπου αλλά το μέτρο της σοφίας που τον διακατέχει. Να κηρύττουμε με σοφία Θεού, ώστε να αποκωδικοποιήσουμε όλα τα μυστήρια της ζωής που υπάρχουν για να μπορέσουμε μέσω αυτής της σοφίας να εισέλθουμε στα βάθη του Θεού όπου εκεί θα ζήσουμε ως θεοί συνδιαλεγόμενοι με θεούς. Για να αποκτήσουμε σοφία Θεού ξεκινάμε την μελέτη πάνω στον Λόγο του Θεού, κατόπιν αφιερώνουμε χρόνο πάνω στην προσευχή, στο αγιαστήριο. Αυτά τα δύο θα μας οδηγήσουν στον θρόνο του Θεού και θα βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη το Ευαγγέλιο του Θεού, το οποίο σήμερα λόγω των συνθηκών της ζωής αγνοούν οι περισσότεροι.  

Χάρις: Όσοι ακολουθούν τον Χριστό ανεξαρτήτου δόγματος έχουν μέσα τους το αγαθό και αυξάνουν στην γνώση, στην σοφία του Θεού, η οποία τους δυναμώνει πνευματικά μέσα από τον πνευματικό διάλογο. Αυτή είναι η χάρη του Θεού, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας προς οικοδομή της εκκλησίας της Φιλαδέλφειας.

Χάρις: Η  χάρη του Θεού είναι αυτή που μας κρατά στην ζωή, που μας αναπτύσσει την πνευματική και την υλική ζωή μας με σκοπό την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου. Η χάρη του Θεού εμφανίζεται στον άνθρωπο που τον διέπει σοφία Θεού και δύναμη στο να κάνει το θέλημα του Θεού. Όταν φύγει η χάρη θα εξαφανιστούν οι επιδιώξεις του Θεού από την ζωή μας, θα μας διέπει μωρία, θα μας διέπει ανταγωνισμός μέσα στις κοινωνίες οι οποίες θα συντελούνται με αθέμιτους τρόπους, θα μας διέπει φιλαργυρία, θα μας διέπει ασοφία, θα μας διέπει θυμός, θα μας διέπει στενοχώρια, θα μας διέπει ο διάβολος. Θα το καταλάβουμε όταν δεν θα έχουμε χάρη, διότι θα ζούμε χωρίς να έχουμε ζωή, θα είμαστε ζωντανοί-νεκροί και ο λόγος διότι ούτε ειρήνη θα έχουμε, ούτε ουρανόδρομοι στόχοι θα μας διέπουν. Με λίγα λόγια όταν δεν θα έχουμε χάρη, θα αφεθούμε σε ότι είναι αξιόλογο και θα αναπτύξουμε ότι είναι ευτελές. Μη γένοιτο!

Χάρις: Η χάρη του Θεού θα περισσέψει στην ζωή μας, όταν θα μας διέπει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο κάλεσμα του Χριστού, θέτοντας εαυτό ως λίθο ζώντα, σε σημείο το Ευαγγέλιο της βασιλείας να κηρύττεται διά της ζωής μας, ώστε να γινόμεθα αιτία να δοξάζεται ο Θεός σε μεγάλη ακτίνα δράσης.

Χαρμόσυνο μήνυμα: Τα αγαθά της γης και του ουρανού ευφραίνεται ο άνθρωπος διά του ελέους του Χριστού, το οποίο δίδεται σε όλους χωρίς μέτρο. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει, καν καθ’ ημέραν αμαρτάνης, καθ’ ημέραν μετανόει. Αυτό να κάνουμε και να μην το βάζουμε κάτω. Με έναν συνεχόμενο αγώνα ο τρόπος ζωής του Χριστού θα γίνει και δικός μας τρόπος ζωής, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να γίνουμε κληρονόμοι, συγκληρονόμοι και συμμέτοχοι της δόξης του Θεού.

Χαρμόσυνο μήνυμα: Να παραγγείλουμε σε όλους ότι πρέπει να μετανοήσουμε. Κατόπιν να αναγεννηθούμε παίρνοντας όλοι εις χείρας ημών το Ευαγγέλιο του Χριστού, την Καινή Διαθήκη, εμπλουτίζοντας τον νου μας με την σοφία του Θεού και κάνοντας αυτόν νου Χριστού, εκδηλώνοντας αυτή την αποκεκρυμμένη σοφία του Θεού στην ζωή μας.

Χρόνος: Ο Χριστός έκανε τα του νόμου και δικαιώθηκε υπέρ της αληθείας του νόμου ο οποίος έλεγε, ο ποιήσας ταύτα ζήσεται. Παρόλα αυτά έδωσε την ζωή του λύτρο αντί πολλών ώστε και εμείς μέσω του μέγα ελέους που μας χάρισε, να κερδίσουμε χρόνο ώστε να τον εφαρμόσουμε, όμως, επειδή ο χρόνος φεύγει ανεπιστρεπτί θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε αυτόν τον χρόνο που έχουμε διότι καλύτερο είναι το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Ο τρόπος που εκμεταλλευόμαστε τον χρόνο είναι η αφιέρωση. Αυτή δημιουργεί προϋποθέσεις ζωής ώστε να ολοκληρώσουμε την αναγέννησή μας, η οποία επείγει.

Χωλαίνω ανάμεσα σε δύο φρονήματα: Ο Πατέρας όλων ημών, ο Κύριος, ήτο ιδεώδης άνθρωπος, είχε αρχές και επιδιώξεις τις οποίες φανέρωνε με τα λόγια του και τα έργα του και οι οποίες δεν μεταβάλλονταν. Όταν αγαπήσουμε τον Θεό και εννοήσουμε το θέλημά του, θα αποκτήσουμε προσωπικότητα Χριστού, η οποία είχε πιστεύω που δεν μεταβάλλονταν ανάλογα με τις συνθήκες της ζωής του.


Ο δίγνωμος εμπεριέχει φόβο, προσωπικά συμφέροντα, πονηρίες και προσωπικότητα η οποία μεταβάλλεται ανάλογα με τα προσωπικά του συμφέροντα. Όποιος έχει Χριστό, έχει και νου Χριστού, μάλιστα εργάζεται με θυσία και παρουσιάζει τα πιστεύω του όποια και αν είναι αυτά με οποιοδήποτε αποτέλεσμα θετικό ή αρνητικό χωρίς να σκέφτεται το κόστος.


Αν μείνουμε δίγνωμοι, ας αναλογιστούμε ότι ο Θεός μας προτιμά ή ψυχρούς ή ζεστούς. Τον χλιαρό θα τον απολέσει αργά ή γρήγορα, μη γένοιτο!

Χωλαίνω ανάμεσα σε δύο φρονήματα: Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες βρίσκεται ο καθένας, να ξεκινήσει να εργάζεται πνευματικά και να έχει το πνεύμα του μαθητή και όχι του δασκάλου.


Έτσι σιγά – σιγά δεν θα έχει δύο κυρίους στη ζωή του, Θεό ή διάβολο, αλλά θα επικρατήσει με την πάροδο του χρόνου το αγαθό, ο Θεός στη ζωή του ο οποίος θα μεριμνά για την ισχυρή εκείνη προσωπικότητα κατά Θεό, κάνοντας τον άνθρωπο ιδεώδη με αρχές και επιδιώξεις Θεού όπου το παράδειγμά του θα διαμένει εις τους αιώνες των αιώνων.


Μέχρι να καταφέρουμε το ποθούμενο, το οποίο είναι να βασιλεύσει ο Θεός, δεν θα απελπιζόμεθα στις πτώσεις μας. Η απελπισία είναι το μεγαλύτερο σύστημα, δαιμόνιο του εγωισμού. Έτσι, μόνο με συνεχή διακαή αγώνα θα νικήσουμε τον έτερο κακό εαυτόν μας και θα ζούμε μετέπειτα με τον Θεό, ιδρύοντας αυτός ο Θεός διά του Λόγου του την βασιλεία αυτού μέσα μας και διά της κρίσεως και γύρω μας.

Ψάλλουσι νέαν ωδήν: Ο Θεός δοξάζεται με το να συλλάβουμε το θέλημά του ώστε με τον σχετικό αγώνα να το αναπτύξουμε στην ζωή μας. Όταν έχουμε αγιότητα δοξάζεται ο Θεός, όταν έχουμε ζωή δοξάζεται ο Θεός, όταν έχουμε σοφία Θεού η οποία διέπεται από την αναμαρτησία δοξάζεται ο Θεός, όταν τον μιμούμεθα κάθε στιγμή της ζωής μας δοξάζεται ο Θεός, όταν νικήσουμε την αμαρτία η οποία επιφέρει τον θάνατο ψυχής και σώματος δοξάζεται ο Θεός, όταν κηρύττουμε το Ευαγγέλιο του Χριστού χωρίς συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες δοξάζεται ο Θεός, όταν η αφθαρσία επικρατήσει της φθοράς δοξάζεται ο Θεός. Ο Θεός δεν δοξάζεται με το να λέμε ότι είμεθα Χριστιανοί και να απέχουμε από το θέλημά του. Ο Θεός δεν δοξάζεται με το να επιζητούμε να πεθάνουμε ώστε να πάμε στην άλλη ζωή όπου εκεί θα συναντήσουμε τον Χριστό και θα ζούμε καλά. Ο Χριστός αναστήθηκε, δεν ξαναπέθανε και αν θέλουμε να τον βρούμε μην τον αποζητάμε στους ουρανούς αλλά πρώτα μέσα μας και κατόπιν θα μας επισκεφτεί αυτός ώστε να διαφωτίσει τον εσωτερικό μας κόσμο και να διαυγάσει και συμπληρώσει εις ημάς τα ελλείποντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου