Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

1. Αδέλφια μου η Φωνή Θεού δημιουργήθηκε άνωθεν και είναι εδώ σήμερα όχι για να φιλοσοφήσει αλλά για να δημιουργήσει κατ’ εντολήν Θεού τον νέο κατά Θεόν πνευματικό άνθρωπο —αφού το πλήρωμα του χρόνου ήρθε— σπουδάζοντας αυτόν τον άνθρωπο σήμερα με την σοφία του Θεού, δείχνοντας στον κάθε αδελφό τον τρόπο επιστροφής του στην αγάπη, στην άφθαρτη ζωή, στην αλήθεια, στην χαμένη πατρίδα μας. Η επιστροφή μας συντελείται, σφραγίζεται και ολοκληρώνεται μέσω της αγάπης η οποία ζητά την ταπείνωση. Η αγάπη και η ταπείνωση υπάρχουν σε όποιον απαιτεί μηδενική εξουσία και ολοκληρώνονται με το να γίνεται ο άνθρωπος του Θεού υπηρέτης πάντων. Αυτό είναι αγάπη, να χαρίσεις τον εαυτό σου σε αυτόν που αγαπάς, στον Θεό, αν αλήθεια τον αγαπάς και στον αδελφό, αν αλήθεια και αυτόν τον αγαπάς κατόπιν όλα γίνονται εύκολα, αφού μετέχεις του Θεού, γίνεσαι Θεός. Ο Θεός δεν πεθαίνει διότι αγαπά.

Συμπέρασμα: Ζω για να αγαπώ, αγαπώ γι’ αυτό και ζω. Αμήν.

 

2. Αδέλφια μου ας καταλάβουμε άπαξ διά παντός ότι η αγάπη, η ταπεινοφροσύνη, ο σεβασμός, το μέγα έλεος, η χαρά, η ζωή η άφθαρτη, η αλήθεια, οι καρποί του Αγίου Πνεύματος, τα χαρίσματα, τα σημεία, η αφιέρωση, η δοτικότητα, ο σεβασμός στον διαφορετικό τρόπο σκέψης, η ζώσα πίστη, το ίνα ώσιν εν, ο θείος έρωτας, είναι ακριβά, πολύ ακριβά, μονάκριβα δώρα, ανεκτίμητης αξίας τα οποία έχει μόνο ο Θεός στην εξουσία του ο οποίος Θεός, ο Πατέρας είναι έτοιμος να τα δώσει μόνο σε ακριβούς, άξιους, ειλικρινείς ανθρώπους που δεν παύουν να υπηρετούν τον Θεό κάτω από όλες τις συνθήκες της ζωής χωρίς να κουράζονται, χωρίς να αποβλέπουν σε προσωπικά συμφέροντα ή προσωπικές φιλοδοξίες διότι αυτά τα παιδιά είναι τα αρχοντόπουλα του Θεού τα οποία δεν παύουν να σπουδάζουν συνειδητά τα δρώμενα του Ευαγγελίου σε καθημερινή βάση και να εξελίσσονται πνευματικά καθ’ εκάστην ημέρα με ένα σκοπό, να μετέχουν της ανυπόκριτης αγάπης, να μετέχουν της άφθαρτης ζωής, να μετέχουν του Πατέρα Θεού. Γι’ αυτό, σήμερα που έχουμε καιρό και μας ανοίχτηκε θύρα Θεού μπροστά μας ας γίνουμε άξιοι όλων αυτών των ιδιοτήτων ή μεγαλείων του Θεού.  Ο τρόπος είναι η ειλικρινής απόφασή μας στο να μπούμε στο αγιαστήριο ώστε να αποκτήσουμε νου Χριστού, κατόπιν όλα τ’ άλλα είναι εύκολα, αφού γινόμαστε προσφορά και μετέχουμε της ανυπόκριτης αγάπης.

 

3. Αδέλφια μου μην περιμένουμε ή επιμένουμε όλα αυτά τα μεγαλεία όπως ιδιότητες του Θεού, αγάπη, καρποί του Αγίου Πνεύματος, χαρίσματα, δοτικότητα, ταπεινοφροσύνη, ζώσα πίστη, θείος έρωτας, σεβασμός, μέγα έλεος να τα δούμε να εμφανίζονται ή να λειτουργούν σε ανάξιους ανθρώπους οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να δογματίζουν, να φανατίζουν, να θησαυρίζουν, να απειλούν, να καταδικάζουν, να κρίνουν και να ζουν καθημερινά μηχανευόμενοι αθέμιτους τρόπους για ένα και μόνο σκοπό, το εγώ τους, όπως ο άφρονας. Όλοι αυτοί που υπηρετούν τον Θεό με αυτόν τον τρόπο απεδείχθη ότι είναι μόνο έμποροι και ανάξιοι. Γι’ αυτό αν δεν βλέπουμε κανένα στοιχείο θεϊκό πάνω σε ανθρώπους που πολλές φορές συστήνονται ως άνθρωποι του Θεού αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν κρίθηκαν άξιοι αλλά ανάξιοι όμως η χάρη του Θεού και η αγάπη του δεν ξέρουμε ακόμα και για αυτούς που εμπορεύονται τον Θεό πώς μπορεί να ενεργήσει στο μέλλον. Όσο ζούμε θα ελπίζουμε στην επικράτηση του Θεού σε όλα τα λογικά όντα του πλανήτη.

 

4. Αν και εμείς δεν βλέπουμε όλα αυτά να κοσμούν το είναι μας ας ξεκινήσουμε συνειδητό αγώνα ώστε να γίνουμε άξιοι, να γίνουμε αγάπη. Όταν λέμε ότι αγαπάμε αλλά κουραζόμαστε να υπηρετήσουμε Θεό και άνθρωπο υπάρχει αντίδοτο, η Φωνή Θεού το βρήκε. Αυτό είναι να ζητήσουμε στην προσευχή μας από τον Θεό δύναμη να μάς μάθει να αγαπάμε περισσότερο, να συγχωρούμε περισσότερο, να σπουδάζουμε περισσότερο τον Θεό Πατέρα μας που μάς χάρισε λογική, ζωή αλλά και τον αδελφό μας που έχασε τον δρόμο του. Όταν νιώσουμε τον Θεό μέσα μας θα νιώσουμε ελεύθεροι, θα νιώσουμε αγάπη και αυτό δεν θα είναι αποτέλεσμα διεργασιών του εγκεφάλου ή αποτέλεσμα πολλών σεμιναρίων ή φιλοσοφικών συζητήσεων κ.λπ. αλλά θα είναι αποτέλεσμα της παρουσίας του Θεού στη ζωή μας η οποία παρουσία του Θεού θα μεγαλώνει διότι σε καθημερινή βάση σπουδάζουμε σιωπηλοί, συνέχεια, την σοφία του. Η παρουσία του Θεού στη ζωή μας ομοιάζει με την φωτιά η οποία για να ζεστάνει θέλει συνέχεια ενέργεια, ξύλα. Έτσι και η δική μας αγάπη για να είναι αιώνια θέλει ενέργεια και αυτή η ενέργεια που χρειάζεται η αγάπη για να φουντώσει μέσα μας είναι η ζώσα φωνή του ζώντος Θεού, η συνειδητή κατανόηση της παρουσίας του Χριστού στον κόσμο, η συνειδητή κατανόηση της Φωνής Θεού, χωρίς αυτή την Φωνή Θεού στη ζωή μας η φωτιά της αγάπης σβήνει, μη γένοιτο. Όταν ο Θεός γίνει κατανοητός, συνειδητός μέσα μας δεν θα χρειάζεται να μιλάμε για αγάπη διότι αυτή θα μιλάει για μας όταν θα την έχουμε. Αν τώρα δίνουμε αγάπη και η αγάπη μας δεν βρίσκει ανταπόκριση δεν πειράζει εμείς δηλώσαμε ότι είμαστε τα παιδιά του Θεού, αυτό αρκεί, αυτό μάς ξεκουράζει. Ο Θεός αδέλφια μου δεν είναι μακριά μας απλώς το ψέμα που ζει μέσα μας είναι μεγάλο και τον εμποδίζει να έλθει, αφού τόπος για αγάπη μέσα μας δεν υπάρχει. Ας γίνουμε από σήμερα αλήθεια ώστε να μετέχουμε αξίως της κλήσεως που λάβαμε η οποία κλήση με βάση την ειλικρινή μετάνοια και αναγέννηση θα μάς χαρίσει την άφθαρτη ζωή διά του Χριστού κάνοντάς μάς όλους κληρονόμους, συγκληρονόμους και συμμέτοχους της απείρου κάλλους δόξης του.

Συμπέρασμα: Αγαπά άνθρωπε τον Θεό για να ζήσεις και ζήτα από τον Θεό να ζήσεις μόνο και μόνο για να μάθεις να τον αγαπάς, διαφορετικά νόημα δεν υπάρχει. Όταν αδέλφια μου αγαπήσουμε τον Θεό θα αγαπήσουμε ολόκληρη την Δημιουργία και ολόκληρη η Δημιουργία θα μάς αγαπήσει αφού θα ζει και αυτή για να μάς αγαπά. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου