Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

ΕΠΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΕΟΥ - ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΠΕΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥ


 
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΩΝΗΣ ΘΕΟΥ

 

1) Σοφία είναι να νικήσουμε τον έτερο κακό εαυτό μας. Ασοφία είναι να μας νικήσει εκείνος. Η αιτία αυτών των δύο είναι: Πρώτον, η άγνοια του θελήματος του Θεού (αυτή θα καθορίσει την ήττα) και δεύτερον η σοφία του Θεού και η γνώση του θελήματος του Θεού θα μας εξασφαλίσουν την νίκη.

 

2) Ο νους, η καρδιά, ο εγκέφαλος, οι επιστήμες, οι τέχνες, τα ονόματα στο σύμπαν όπως Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, αστέρι, ήλιος, γαλαξίας, θάλασσα είναι όλα ελληνικές λέξεις, γενικότερα ο πολιτισμός του κόσμου με αποκορύφωμα την Δημοκρατία εξήλθε από την Ελλάδα. Η ολυμπιακή φλόγα μεταλαμπαδεύεται σε όλα τα έθνη από την Ελλάδα και ενώνει τον κόσμο. Θεός για έναν άνθρωπο, αλλά και για όλον τον κόσμο είναι η Ελλάδα και ό,τι κρύβεται πίσω απ’ αυτή, με έναν όρο, να εφαρμόσουν οι άνθρωποι που ζουν σήμερα σε αυτή την Ελλάδα το Ευαγγέλιο του Χριστού, το οποίο εγράφη στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Αν όχι, οι αξίες αυτής και του κόσμου θα σβήσουν αργά ή γρήγορα. Όταν όμως οι Έλληνες συνέλθουν, να γνωρίζουν ότι έγιναν ο Θεός του κόσμου. Όποιος θελήσει να πολεμήσει τους Έλληνες ο ίδιος θα χάσει, διότι θα πολεμήσει τον εαυτό του αλλά και ό,τι είναι σήμερα ο ίδιος, αφού ο πολιτισμός της Ελλάδος έγινε σήμερα το πολίτευμα σχεδόν όλου του κόσμου. Ακόμα και η γλώσσα του Θεού είναι η ελληνική και ο λόγος διότι ζωοποιεί τον άνθρωπο και βρίσκεται μέσα στον Λόγο του Θεού (Καινή Διαθήκη). Όλοι σήμερα είναι Έλληνες, γι’ αυτό δεν ξεχωρίζουμε την θέση μας από τους άλλους λαούς αφού όλοι είναι αδέλφια μας.

 

3) Αν πιστεύουμε ότι ο Θεός είναι Άγιος, ας γίνουμε άγιοι. Αν πιστεύουμε ότι ο Θεός είναι δίκαιος, ας γίνουμε δίκαιοι. Αν πιστεύουμε ότι ο Θεός είναι ζωή άφθαρτη, ας γίνουμε ζωή άφθαρτη. Αν πιστεύουμε ότι ο Θεός είναι αγάπη, ας γίνουμε αγάπη. Αν πιστεύουμε στον Θεό, ας φύγουμε από τα λόγια περί Θεού και ας ξεκινήσουμε να ζούμε τα έργα του Θεού ώστε αυτά να κοσμούν από σήμερα εμάς τους ίδιους για να κοσμούν και όλον τον πλανήτη στη συνέχεια. Γένοιτο αμήν.

 

4) Παράδεισος είναι να έχω στη σκέψη μου, στη ζωή μου αυτό που αγαπώ (τον Πατέρα Θεό) και η κόλαση είναι η απόσταση που υπάρχει απ’ αυτό που θέλω, απ’ αυτό που αγαπώ (τον Πατέρα Θεό).

 

5) Η δύναμη ενός πνευματικού ηγέτη κρύβεται στα χαμόγελα και στην συγκίνηση όσων τον γνώρισαν, αφού έστω και με την παρουσία του τους κάνει ευτυχισμένους.

 

6) Αγάπη στον Θεό και στον αδελφό είναι να είσαι εκεί που σε χρειάζεται χωρίς να σε παρακαλά, αλλά και χωρίς να αναγκάζεις Θεό και αδελφό να σου λένε σε χρειάζομαι. Στην Παλαιά Διαθήκη πλησίον ήταν αυτός που πήγαινες να ζητήσεις βοήθεια. Στην Καινή Διαθήκη πλησίον είναι αυτός που εσύ τρέχεις να καλύψεις τις ανάγκες του. Όπως ο καλός Σαμαρείτης, ας γίνουμε καλοί Σαμαρείτες.

 

7) Σε όσους ο Θεός έδωσε αξία, αν και δεν τους αξίζει, διότι μέσα απ’ αυτή έγιναν άπληστοι και πολλοί έμποροι ψυχών, να γνωρίζουν ότι δεν τους την παίρνει πίσω και ο λόγος για να αξίζουν και αυτοί κάτι, μήπως μέσα απ’ αυτή την αγάπη του Θεού αξιωθούν τον Θεό στη ζωή τους.

 

8) Τον Θεό είναι πολλοί που δεν τον βλέπουν όταν έρχεται στη ζωή τους, όμως, καταλαβαίνουν την διαφορά όταν φεύγει από τη ζωή τους. Γι’ αυτό ας προσέχουμε, διότι σήμερα δίπλα μας υπάρχει πολύς Θεός. Εξάλλου, αν έρθει η ώρα να μετανιώσουμε, τότε θα μετανιώσουμε για έναν λόγο. Αυτός είναι που δεν τον ακολουθήσαμε και που δεν πήραμε τα ρίσκα εκείνα που θα τον έκαναν να ζήσει για πάντα μαζί μας, αιώνια μαζί μας. Αν χάσουμε τον Θεό τότε θα χάσουμε τα πάντα.

 

9) Με κουράζουν καμιά φορά οι άνθρωποι, διότι όταν με στείλει δίπλα τους ο Θεός αυτοί με τον τρόπο που σκέφτονται δεν μπορούν να πιστέψουν, να δουν, να καταλάβουν ότι αυτός που τους μιλά είναι αυτός που τους αγαπά και ήλθε δίπλα τους για να τους δώσει ζωή, χαρά, υγεία, σοφία. Μέγα εμπόδιο στις μεταξύ σχέσεις Θεού και ανθρώπων είναι η πονηρία των ανθρώπων. Καμία σχέση με την απλότητα και αγαθότητα του Θεού. Ας τείνουμε να γίνουμε θεοί. Είναι σίγουρο ότι στον δρόμο, στο ταξίδι μας θα μαλακώσουμε. Αυτό θα μας ωφελήσει διότι θα γνωρίσουμε τον Θεό, αφού αυτός είναι σήμερα μαζί μας, δίπλα μας και συνταξιδεύει στη ζωή μας.

 

10) Άφησε πίσω σου ότι σου έχτισαν οι άλλοι μέσα σου μέχρι σήμερα και ξεκίνα καινούρια ζωή με τον Χριστό και τον θείο σπερματικό λόγου του, ώστε να φτιάξεις τον αμπελώνα του Θεού μέσα σου αλλά και γύρω σου με πολλούς καρπούς, χαρίσματα και σημεία του Αγίου Πνεύματος.

 

11) Ο υποκριτής ομοιάζει με το φίδι το οποίο αλλάζει δέρμα κάθε χρόνο συνέχεια, όμως πάντα φίδι μένει. Αν ένας δεν κατανοήσει την αλήθεια του Χριστού, φίδι θα είναι και όσο δέρμα και αν αλλάξει δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Όποιος δεν κατανοήσει τον Λόγο του Θεού και τον τρόπο που ο Θεός του καθόρισε να ζει, δεν θα μπορέσει να αλλάξει. Ας μην ζούμε όπως τα φίδια, αλλά να ζούμε όπως ο Χριστός ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι ο μόνος λογικός άνθρωπος και Θεός. Ας ελπίζουμε όμως και γι’ αυτούς που είναι φίδια, διότι και εμείς φίδια ήμασταν. Τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά τον Θεό. Αφού αλλάξαμε εμείς θα αλλάξουν όλοι.

 

12) Ο άνθρωπος γεννήθηκε από τον Θεό και συγκεκριμένα από την λογική του Θεού, κατά συνέπεια από τον Λόγο του Θεού. Αυτός ο Θεός είπε, γενηθήτω άνθρωπος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση. Κατόπιν ο ίδιος ο Θεός ενεφύσησε στους μυκτήρες αυτού πνοή ζωής. Ακόμα, ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από αγάπη, με αγάπη. Δημιουργήθηκε από τον Πατέρα μας τον Θεό ο οποίος είναι αγάπη. Συμπέρασμα: Αν ο άνθρωπος δεν συνδιαλέγεται συνέχεια με τον Λόγο του Θεού και δεν ζει την αγάπη ώστε να δίνει αγάπη, δεν θα μπορέσει να ζήσει.

 

13) Σήμερα στον κόσμο ισχυροί δεν είναι όσοι παίζουν με τους πληθυσμούς των κρατών και τον αριθμό αυτών, το πόσοι είναι 10 εκατομμύρια, 100 εκατομμύρια κ.λ.π.. Ισχυροί ακόμη δεν είναι όσοι φτιάχνουν όπλα, ισχυροί στον κόσμο δεν είναι όσοι ηγούνται θρησκειών ή διοικούν μεγάλες θρησκευτικές οργανώσεις. Αδέλφια μου οι ισχυροί του κόσμου είναι όσοι είναι άνθρωποι του Θεού, οι ταπεινοί. Ας γίνουμε οι άνθρωποι του Θεού, αφού για το δικό τους χατίρι θα εκπληρωθούν τα γεγραμμένα και θα αναγεννηθεί ο κόσμος. Τα γεγραμμένα είναι: Πρώτον, να κηρυχθεί το Ευαγγέλιο της βασιλείας, το οποίο για πρώτη φορά στον κόσμο κηρύττει δημόσια η Φωνή Θεού. Δεύτερον, να μπούμε στο αγιαστήριο. Τρίτον, να γνωρίσουμε τον Θεό μέσα από την υγιαίνουσα διδασκαλία και νουθεσία της Φωνής Θεού. Τέταρτον, να καταργηθεί η αμαρτία. Πέμπτον, να καταργηθεί η φθορά και ο θάνατος. Είναι γραφικό, Υιέ μου, κάθου εκ δεξιών μου, εωσού θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου, έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος. Έκτον, να ιδρυθεί και να παρουσιαστεί η παγκόσμια οικογένεια του Θεού. Έβδομον, να λάβει χώρα η δευτέρα έλευση του Χριστού. Όγδοον, να λάβει χώρα διά του Χριστού η ανάσταση των εν κυρίω κοιμηθέντων. Ένατον, οι άγιοι θέλουσι παραλάβει το βασίλειο και θέλουσι έχουσιν αυτό στον αιώνα τον άπαντα. Δέκατον, ο Θεός στη γη και θέλω σκηνώσει μετ’ αυτών και αυτοί θέλουσιν είναι λαός μου και εγώ Θεός τους. Γένοιτο αμήν.

 

14) Όταν ένας εφαρμόζει το Ευαγγέλιο του Χριστού, αυτά που λέει καρφώνονται στον εγκέφαλο του συνανθρώπου του όπως οι πρόγκες στο ξύλο, οι οποίες δέχονται χτυπήματα από ένα ισχυρό σφυρί. Όποιος δεν εφαρμόζει το Ευαγγέλιο του Χριστού, ομοιάζει με αυτόν που έχει την πρόγκα στα χέρια του αλλά δεν έχει σφυρί και χτυπά το καρφί με τα χέρια.

 

15) Αδέλφια μου, άνθρωπος του Θεού είναι εκείνος ο οποίος φεύγει το πρωί από το σπίτι του μαζί με τον Θεό και διατηρεί την ειρήνη στον νου του και τον Θεό γενικότερα μέχρι το βράδυ χωρίς να καταφέρνει τίποτα από το σύστημα του κόσμου να τον θέτει σε υποτέλεια.

 

16) Άνθρωπος του Θεού είναι αυτός που κατήργησε την αμαρτία, τον εωσφόρο και την στρατιά του, γενικότερα την φθορά και τον θάνατο. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

 

17) Ένας έγραψε, το διάβασα αυτό σε μία κορνίζα ενός γραφείου που είχα πάει για μια δουλειά. Έγραψε λοιπόν, ρώτησα ένα πουλί, ένα λουλούδι και έναν άνθρωπο τι σημαίνει αγάπη. Το πουλί κελάηδησε, το λουλούδι άνθησε και ο άνθρωπος δάκρυσε.

 

Επαναφορά πεπλανημένου:

Όταν εργάζεσαι να αναγεννήσεις κάποιον, γίνεσαι αιτία να σταματήσει να λειτουργεί μέσα του η αμαρτία, η οποία φέρνει την φθορά και τον θάνατο στον ίδιο και σε όσους υπάρχουν γύρω του. Διότι δεν θα εξαπολύει πλέον ο ανθρωπος αυτός βέλη θανάτου στους ανθρώπους που είναι γύρω του, όπως κρίσεις, επικρίσεις, πονηρίες κ.λπ., αλλά αγάπη ανυπόκριτη η οποία θα στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό.

Να γνωρίζουμε ότι ο ανθρωπος δεν πεθαίνει μόνο από σφαίρα αλλά και από έναν κακό λόγο, αρνητικό που κρύβει εμπάθεια.

Έπαρση: Ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται ταπεινοίς δε δίδωσιν χάριν. Δεν χρειάζεται ουδείς μέσα στην Φωνή του Θεού να επαίρεται. Εμείς μέσα στην Φωνή Θεού απλώς κάνουμε τη δουλειά μας. Η δουλειά μας είναι να γίνουμε ανθρωποι του Θεού, σκεύη εκλογής προσφέροντας λογική λατρεία το σώμα ημών στο να υπηρετούμε Θεό και ανθρωπο.

Είναι παιδικό, είναι ανώριμο να θέλει ο ένας αδελφός να επαίρεται έναντι του αλλου. Τι έχεις ανθρωπε το οποίο δεν το έλαβες, αφού πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον ανωθεν εστίν καταβαίνον εκ του πατρός των φώτων; Καθώς ουδέ του θέλοντος ουδέ του τρέχοντος, αλλά του ελεούντος Θεού.

Ο εγωισμός αυτός είναι κίνητρο πτώσης. Αν ο Χριστός ταπείνωσε εαυτό μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού, ας αναλογιστεί ο καθένας την δική του πορεία και ας έλθει εις εαυτόν, διότι πολλές φορές μόνο τα λόγια μας θυσιάζουμε και αυτά όχι για την δόξα του Θεού αλλά για την δική μας προβολή. Μη γένοιτο! Ο Θεός φανερώνει, επί τίνα επιβλέψω; Αλλά η επί τον ταπεινόν και ησύχιον και τρέμοντα τους λόγους μου. Ας γίνουμε ταπεινοί ώστε να κοινωνούμε την άπειρη δόξα του Αγίου Θεού αιώνια. Αμήν.

Έπαινος του περιβάλλοντος: Να μην επαινούμε το περιβάλλον με το οποίο ερχόμαστε σε άμεση επαφή, την παρέα μας γιατί είναι έπαινος έμμεσα του εαυτού μας. Πρέπει να κηρύξουμε με τη ζωή μας και μετά να πούμε, έλθετε και ίδετε.

Το περιβάλλον μας είναι εκείνο το οποίο παρουσιάζει για τον καθένα μας την αξία του και είναι περιττό να ομιλούμε υπέρ αυτού.

Επίγνωση του θελήματος του Θεού: Είναι φυσικό, είναι δοκιμασμένο όταν υπάρχει επίγνωση του θελήματος του Θεού να υπάρχει χαρά ανεκλάλητη, η οποία μας ενεργοποιεί μηχανισμούς όπου δουλεύουν ενάντια στην αμαρτία, στη φθορά, στο θάνατο χαρίζοντας η επίγνωση σοφία Θεού εις ημάς. Η επίγνωση μας χαρίζει ελευθερία πνεύματος και κινήσεων μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων, οι οποίες κινήσεις μας καθιστούν υιούς Θεού με σοφία Θεού συναρπάζουσα. Επίσης μας χαρίζει έργα αγάπης, στοιχεία ευγενούς αμιλλας, ταπεινοφροσύνη εις το έπακρον, αποφυγή δαιμονίων και εκατομμύρια αλλα θετικά πνευματικά στοιχεία τα οποία ενεργούν μέσα μας και γύρω μας.

Όταν έρθει η επίγνωση, θα έρθει η χαρά η οποία δεν θα μεταβάλλεταιανάλογα με τις προκλήσεις που θα δέχεται ο αναγεννημένος ανθρωπος.

Αν δεν υπάρχει χαρά στη ζωή μας πάει να πει ότι επίγνωση Θεού δεν υφίσταται, όταν δεν υπάρχουν δυνάμεις πάει να πει ότι δεν εννοήσαμε την παρουσία του Κυρίου στον κόσμο και στη ζωή μας. Μη γένοιτο!

Επιδεικτικότης: Δεν εννοούμε επιδεικτικότητα την εξωτερική περιβολή του ανθρώπου αλλά εννοούμε τον νου, το πνεύμα το οποίο θέλει να επιδειχθεί, το πνεύμα της επιδεικτικότητας που έχουμε και το οποίο μας δημιουργεί την επίδειξη. Τι έχουμε το οποίο δεν ελάβαμε από του Κυρίου εφ όσον είναι αγαθόν;

Δεν έχουμε δικαίωμα να το χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε, εκείνος που μας το έδωσε το διευθύνει, αρα δεν θα εγγίζουμε σε ξένα πράγματα.

Επιδιώξεις κοσμικές – θεϊκές: Οι επιδιώξεις των ανθρώπων είναι συμφέροντα, φιλοδοξίες, εγωισμοί, πονηρίες. Επιδιώκουν οι ανθρωποι σήμερα πολλά χρήματα τα οποία χρησιμοποιούν για προσωπικά τους οφέλη. Επίσης, επιδιώκουν κοσμικούς τίτλους ώστε εν αγνοίας τους να υποκλίνονται σε αυτούς, αυξάνοντας τον εγωισμό τους και νομίζοντας ότι είναι κάτι. Επιδιώκουν την αμαρτία, επιδιώκουν, επιδιώκουν, επιδιώκουν… Ας κοιτάξει κάποιος μέσα του και θα καταλάβει.

Αντίθετα οι ανθρωποι του Θεού επιδιώκουν την μετάνοια, την αναγέννηση, την προσευχή, την αφιέρωση, τα έργα αγάπης τα οποία εμπεριέχουν τη θυσία. Ακόμη επιδιώκουν την ταπείνωση, την αναμαρτησία, τον αγιασμό, την απλή ζωή. Επιδιώκουν να εργάζονται πνευματικά ακατάπαυστα ώστε να λάβουν χώρα στη ζωή τους οι επαγγελίες, οι εντολές του Θεού, το θέλημα του Θεού.

Στις πρώτες επιδιώξεις ήμασταν όλοι πριν γνωρίσουμε τον Χριστό, τώρα όμως εννοήσαμε τις πνευματικές αξίες της ζωής του Θεού. Έτσι με τον σχετικό αγώνα ο καθένας αρχίζει να νικά τον έτερο κακό εαυτό του. Μέχρι να τα νικήσει όλα ο ανθρωπος αυτός του Θεού αγωνίζεται. Όταν νικήσει θα πετάξει από χαρά, διότι ο Θεός θα τον προσφωνήσει και όχι ο κόσμος λέγοντάς του, ευ δούλε αγαθέ και πιστέ εις τα ολίγα εστάθης πιστός επί πολλών θέλω σε καταστήσει, είσελθε εις την χαρά του Κυρίου.

Εύχομαι να νικήσουμε τον έτερο κακό εαυτό μας και να τον κάνουμε καλό με στοιχεία ευγενούς αμιλλας όπου θα τον διακατέχει σοφία Θεού συναρπάζουσα.

Να θυμόμαστε ότι οι καλύτεροι φίλοι μας, συγγενείς κ.λπ. είναι δίπλα μας στα δύσκολα, όμως ο τέλειος, ο ανεκτίμητος φίλος μας είναι ο εαυτός μας. Ας τον βοηθήσουμε σήμερα που έχουμε καιρό να αναγεννηθεί διά της συμβουλής του Χριστού ώστε να μας στηρίζει στα δύσκολα.

Επιείκεια:Ένα λάθος που έγινε άθελα, αξίζει την επιείκεια (Σοφοκλής).

Επιείκεια και δικαιοσύνη είναι ένα και το αυτό.

Μολονότι και τα δύο είναι σπουδαία, η επιείκεια είναι ανώτερη(Αριστοτέλης).

Η δικαιοσύνη βρίσκεται μεταξύ της υπερβολικής επιείκειας και της απανθρωπης σκληρότητας (Ντιντερό).

Η επιδεικνυόμενη επιείκεια υποβοηθεί τις συμφορές (Ευριπίδης).

Η επιείκεια αξίζει περισσότερο από τη δικαιοσύνη (Βωβενάργκ).

Η επιείκεια αποτελεί μέρος της δικαιοσύνης. Η επιείκεια είναι ίδιο εκείνων που αισθάνονται εαυτούς αρκετά ισχυρούς (Πολίτης Ν.)

Η επιείκεια είναι το μύρο της αρετής. Η επιείκεια είναι το παραλειπόμενο από το Νόμο και το γραπτό δίκαιο (Αριστοτέλης).

Η επιείκεια είναι το φως που φωτίζει τις μεγάλες ψυχές (Ουγκώ).

Η επιείκεια και μόνη μας εξισώνει προς τους Θεούς (Κλαυδιανός).

Η επιείκεια και το πνεύμα της ανοχής είναι δύο ιδιότητες που συνδέουν τον ανθρωπο με τον Θεό (Γκάντι).

Η πρώτη ένδειξη υψηλής νοημοσύνης είναι η επιείκεια (Τσέστερφιλντ).

Η υπερβολή της αυστηρότητας γεννά το μίσος, η υπερβολή της επιείκειας αδυνατίζει την εξουσία (Σααντί).

Μία έννοια που έχει τη δύναμη να ρυθμίζει όλη τη ζωή μας: Επιείκεια (Κομφούκιος).

Ο νόμος πρέπει να είναι αυστηρός, αλλά οι ανθρωποι επιεικείς (Επίχαρμος).

Το βασικό γνώρισμα της εξυπνάδας: Η επιείκεια. (Τσέστερφιλντ Φ.)

Το υπέρτατο αποτέλεσμα της μόρφωσης είναι η επιείκεια

(Κέλλερ Χ.)

Ο Χριστός είναι ο χορηγός της επιείκειας, λοιδορούμενος ουκ αντελοιδόρει απειλούμενος ουκ ηπείλει (Πετρ.Α΄2:23). Ποσάκις αν αμαρτήση εις εμέ ο αδελφός μου και θέλω συγχωρήσει αυτόν; έως επτάκις; Δεν σοι λέγω έως επτάκις, αλλ' έως εβδομηκοντάκις επτά (Ματθ.18:21,22). Εις πάντα δε τον ζητούντα παρά σου δίδε και από του αφαιρούντος τα σα μη απαίτει (Λουκ.6:30).

Όλος ο Λόγος του Θεού συντελεί στην μεγάλη επιείκεια του Θεού ως προς τον ανθρωπο. Η επιείκεια να μας διακρίνει σε όλες τις στιγμές της ζωής μας ώστε να βλέπουμε τα πάντα αγαθά, διότι τα πάντα συνεργούν στο αγαθό. Αμήν. (Θωμάς).

Επιθυμία: Η επιθυμία γεννά την αμαρτία, η οποία εκδηλώνει την φθορά. Να πάψουμε λοιπόν να επιθυμούμε εξωγραφικές επιδιώξεις.

Επίπληξη Θεού:Δύο μορφές ανθρώπων δέχτηκαν την επίπληξη του Θεού, ο υποκριτής και ο ανθρωπος που ο Θεός του είναι στον ουρανό και όχι στον αδελφό, που είναι επίσης στο νόμο και όχι στο έλεος που το διακρίνει η αγάπη. Μη γένοιτο!

Επιποθεί το Πνεύμα σωτηρία: Από την ώρα που μετανοήσαμε και προσεγγίσαμε τον Λόγο του Θεού, το πνεύμα του Θεού μας καταδιώκει ώστε να μας αναγεννήσει, να μας κάνει δικούς του με φυσική συνέπεια να θέλει να μας εξασφαλίσει την σωτηρία ψυχής, πνεύματος και σώματος. Πρέπει να προσέξουμε ώστε να μην απελπιζόμαστε και παθαίνουμε πτώσεις, διότι μέσα από την ελεύθερη βούλησή μας κάνουμε το πνεύμα του Θεού να μας εγκαταλείπει.

Το Πνεύμα το Αγιο είναι ο εργολάβος, ο υπηρέτης της θεότητας και του ανθρώπου. Αν ο ανθρωπος δεν έχει διάθεση να συνδιαλέγεται θετικά, καλοπροαίρετα και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις θετικές τότε το Πνεύμα το Αγιο δεν ευαρεστείται, φυσική συνέπεια να εγκαταλείπει τον ανθρωπο και την οικία αυτού.

Πάντως όταν έρθουμε εις εαυτόν και θελήσουμε να επιστρέψουμε κοντά στον Θεό, το Πνεύμα το Αγιο δεν κρατάει εις ημάς κακία και δεν βάζει κόμμα επειδή εμείς βάλαμε τελεία με την πτώση μας. Το έλεός του μας καταδιώκει και θα μας καταδιώκει αιώνια.

Όποια και αν είναι η πτώση μας να επιστρέφουμε στον δρόμο του Θεού χωρίς σκέψεις, ότι ο Θεός έχει πικραθεί με την συμπεριφορά μας. Να ενθυμούμεθα όλοι ότι η συμπεριφορά του Θεού εις ημάς θα είναι όπως του ασώτου. Πάντα, σε κάθε μας επιστροφή, ο Θεός θα σφάζει για εμάς μόσχο σιτευτό και θα παρέχει εις ημάς ουράνια και επίγεια αγαθά.

Επιρροή του περιβάλλοντος: Το περιβάλλον μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην αναγέννησή μας. Ας εισέλθουμε στο περιβάλλον του Θεού, στην οικογένεια του Θεού ώστε να αποτελέσουμε τον λαό του Θεού.

Ο κόσμος σήμερα το αν στερείται πνευματική ή υλική τροφή είναι διότι κάποιοι μέσω του δαιμονίου που τους διακατέχει και που λέγεται πλεονεξία, αρπαγή, στηρίζουν όλη τους τη ζωή στο υλικό στοιχείο και το αποθηκεύουν όπως ο αφρονας. Με αυτούς τους ανθρώπους τι δουλειά έχουμε, αφού ο Θεός μας ζητά θυσία, προσφορά, συμμετοχή στο υστέρημα του αδελφού ώστε να γίνει πλεόνασμα. Τι δουλειά έχει ο αγιασμός, με την αμαρτία. Τι δουλειά έχει η μετάνοια με τη μωρία. Τι δουλειά έχει η λογική του κόσμου με τη σοφία του Θεού. Τι δουλειά έχει ο ανθρωπος του Θεού με τον ανθρωπο που υπηρετεί τις βουλές και τη λογική των ανθρώπων η οποία ζει, κινείται, αναπνέει σε συγκεκριμένα στερεότυπα.

Ο κόσμος έχει αντίστροφη πορεία - έννοια από το θέλημα του Θεού. Ο κόσμος διακατέχεται από συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες.

Ο Θεός διακατέχεται από το πνεύμα όποιος αγωνιστεί να μην πεθάνει ο αδελφός δεν θα πεθάνει ο ίδιος. Ο τρόπος για να ζωοποιήσουμε τον κόσμο μας είναι πρώτα να ζωοποιήσουμε τον εαυτό μας, κατόπιν όλα τα αλλα προσθέτονται.

Είναι επαγγελία, ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή, καθώς έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου και τότε διαβλέψεις εκβάλειν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου. Γένοιτο αμήν.

Επίσκοπος - διάκονος: Επίσκοποι και διάκονοι είναι οι ανθρωποι οι οποίοι βοηθούν τους νέους αδελφούς να αναπτύξουν τον Θεό στη ζωή τους. Πολλοί έπεσαν στην παγίδα να συστήνουν τον εαυτό τους μέσω του Θεού. Να γνωρίζουμε ότι κηρύττουμε το Ευαγγέλιο για να αναγεννήσουμε τους αδελφούς και όχι για να κερδίσουμε αυτούς ως οπαδούς στη ζωή μας. Όσοι φτιάχνουν ανώτερους πέφτουν στη παγίδα να είναι πάντα κατώτεροι και να βρίσκονται συνέχεια σε πνευματική κατοχή.

Είμαστε όλοι φίλοι, αυτό έδωσε, αυτό ζήτησε σαν τίτλο ο Χριστός απ’ όλους τους ανθρώπους. Αδέλφια μου, ο ελπίζων επ’ ανθρωπον δεν έχει προορισμό σωτηρίας. Σήμερα η Φωνή Θεού συστήνει να είμεθα αλλήλων μέλη και ο ένας να συμπληρώνει τα ελλείποντα του αλλου.

Επιστασία: Όποιος επιστατεί, να επιστατεί με λόγια Χριστού, με αγάπη Χριστού, γεμάτος ειρήνη Χριστού, πλήρης ταπείνωσης χωρίς κρίσεις, κατακρίσεις, καταλαλιές, θυμούς, σεβόμενος τις διαφορετικότητες που θα αντιμετωπίζει μέσα στους κύκλους της Φωνής Θεού και πέραν αυτών των κύκλων, έχων πνεύμα ευγενούς αμιλλας και σοφίας Θεού συναρπάζουσας.

Όποιος υπηρετεί πνευματικά ή υλικά αδελφούς, θα υπηρετεί αιώνια χωρίς να περιμένει ανταπόδοση και χωρίς να γογγύζει.

Όταν κάποιος υπηρετεί ανθρώπους τότε ο Θεός θα υπηρετεί αυτόν τον υπηρέτη των ανθρώπων. Αυτό λοιπόν να εξασφαλίσουμε, τον Χριστό στη ζωή μας.

Επιστήμες του κόσμου:Η σοφία του Θεού είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού, όμως επειδή δεν δύναται να εννοηθεί από τον πεσόντα ανθρωπο, χρειάστηκε ο Θεός να γεμίσει τον κόσμο επιστήμες ώστε να ενισχύσει αυτόν και να φτάσει στο σημείο να συλλάβει και να καταλάβει πώς ενεργεί ο Λόγος του Θεού και οι άπειρες δυνατότητες που τον διακατέχουν, η ζώσα πίστη, η αγάπη η ανυπόκριτη, η χαρά του Πνεύματος κ.λπ.. Εάν ένας ανθρωπος θελήσει να αναπτύξει τις επιστήμες του κόσμου χωρίς να εξασφαλίσει στη ζωή του τον ηθικό νόμο του Ευαγγελίου του Θεού, τότε αυτός δεν θα είναι ανθρωπος, διότι θα διέπεται από εωσφορικό εγωισμό εκδηλώνοντάς τον στην καθημερινότητά του σε όλες τις ενέργειες της ζωής του. Καθώς θα εξασφαλίσει συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες, πονηρίες κ.λπ.. Ο ίδιος ο Χριστός τόνισε, ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή. Αυτό να κάνουμε. Αμήν.

Επιστροφή στην χαμένη πατρίδα: Ο Χριστός έζησε και πέθανε για δύο λόγους. Ο ένας είναι για να αναγεννήσει εν ζωή τον ανθρωπο και ο τρόπος είναι τα έργα αγάπης, τα λόγια του και το άψογο παράδειγμά του ώστε όλοι οι ζώντες μετά από αυτόν να μιμούνται την ʼγια ζωή του, η οποία ήτο γεμάτη ουρανόδρομους πνευματικούς καρπούς. Ο δεύτερος λόγος είναι διότι έπρεπε να πεθάνει ώστε να κηρύξει τα πνεύματα τα εν τη φυλακή, τα οποία είχαν κοιμηθεί προ Χριστού. Έτσι και σήμερα οι ανθρωποι λόγω της αμαρτίας πεθαίνουν, χάνουν το σώμα υμών το οποίο είναι ναός του Αγίου Πνεύματος όμως σαν πνεύματα ζουν πνευματικά, διότι ο Χριστός κήρυξε τα πνεύματα τα εν τη φυλακή όταν ο ίδιος πέθανε. Γι’ αυτό λοιπόν όταν ένας πεθαίνει το πνεύμα του συναντά τα αλλα πνεύματα που κήρυξε ο Χριστός και γαληνεύει, διότι αυτά τα πνεύματα όπου ο Χριστός συνάντησε ακουσαν το πνεύμα του Χριστού (το οποίο πνεύμα έχει υλική υπόσταση σε άμορφη ύλη), που τους είπε ότι θα γίνει ανάσταση και θα γυρίσουν πάλι στη ζωή. Για να λάβει χώρα αυτή η ανάσταση, χρειάζεται να λάβουν χώρα τέσσερις επαγγελίες οι οποίες είναι ανεκπλήρωτες μέχρι σήμερα. Αυτές είναι η αποστολή μας. Να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο της βασιλείας όλοι εμείς και να αγωνιζόμαστε να τις εντάξουμε στη ζωή μας τις επαγγελίες αυτές.

Η πρώτη είναι να καταργηθεί η αμαρτία, η δεύτερη να ιδρυθεί η βασιλεία του Θεού όπως στον ουρανό και στη γη, μέσα μας και γύρω μας δηλαδή διά του καθαρισμού. Η τρίτη είναι να καταργηθεί ο φυσικός θάνατος, ο τρόπος είναι ο φυσικός και πνευματικός επενδύτης και η τέταρτη να λάβει χώρα η ανάσταση των νεκρών διά του λαού του Θεού και διά του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος. Περί της αναστάσεως αναφέρει κατ’ αποκάλυψη Κυρίου ο Ιεζεκιήλ. Όταν όλα αυτά λάβουν χώρα στη ζωή μας, όλοι θα επιστρέψουμε μετά του Χριστού στην χαμένη πατρίδα όπου ο Θεός θα σκηνώσει αιώνια μετά του ανθρώπου.Επαγγελίες απραγματοποίητες: 1) Κατάργηση της αμαρτίας 2) η ίδρυση της βασιλείας 3) η κατάργηση του φυσικού θανάτου 4) η έλευση του Κυρίου 5) η ανάσταση των εν κυρίω κοιμηθέντων 6) οι αγιοι θέλουσι παραλάβει και θέλουσι έχει το βασίλειο εις τους αιώνες των αιώνων.

 

Επαγγελίες Θεού:Ο Θεός δεν είναι επιπόλαιος και ότι υπόσχεται το πραγματοποιεί, γι’ αυτό και δεν δίνει υποσχέσεις σε κάποιον που δεν έφτασε στο σημείο να διέπεται από υπακοή στο να κάνει το θέλημά του και από αγάπη εις αυτόν. Δεν δίνει υποσχέσεις και ευλογίες σε κάποιον που δεν εμπιστεύεται και δεν ακούει. Όταν ο Θεός δοκιμάσει τον ανθρωπο, μετά εύκολα πραγματοποιεί τις υποσχέσεις που του έδωσε, οι οποίες είναι αιώνιες και συνεχίζουν να εξελίσσονται και θα είναι στους αιώνες των αιώνων και θα συντροφεύουν το ανθρώπινο γένος μέχρι να ολοκληρωθούν.

 

Η ολοκλήρωση έρχεται όταν όλος ο πλανήτης, όλες οι θρησκείες δεχθούν τον Θεό Χριστό.

 

Πρέπει λοιπόν πρώτα ο Θεός να εμπιστευτεί τον ανθρωπο που έρχεται ενώπιόν του, κατόπιν συνεργάζεται μαζί του. Μόνο κατ’ αυτό τον τρόπο εκπληρώνονται οι επαγγελίες και οι στόχοι του απείρου λαμβάνουν χώρα με συνεργάτη τον ανθρωπο.

 

Η επαγγελία επιπλέων όταν δίνεται πρέπει να πιστευτεί, ώστε να αναπτυχθεί και να πραγματοποιηθεί. Χρειάζεται πρώτα να την μάθουμε υπό του Θεού και κατόπιν να αναπτύξουμε την δραστηριότητα εκείνη που θα μας κάνει να την φέρουμε στη ζωή τη δική μας και των γύρων μας.

 

Η επαγγελία που έδωσε ο Θεός σε εμάς είναι η κατάργηση της αμαρτίας από μέσα μας πρώτα και γύρω μας μετέπειτα. Ο τρόπος είναι βάζοντας με την εξάπλωση την Καινή Διαθήκη στα χέρια όλων των ανθρώπων που εννοούν τον Λόγο του Κυρίου, ώστε να επέλθει μετάνοια και αναγέννηση. Διότι το περιβάλλον γύρω μας θα πρέπει να γίνει του Θεού. Όταν η αμαρτία φύγει μικρές ή μεγάλες αλώπεκες, τότε θα φύγει και η φθορά. Κατόπιν λαμβάνει χώρα η κατάργηση του θανάτου. Όταν εκπληρωθούν αυτά φτάσαμε στον προορισμό μας.

 

Αν πιστευτούν θα πραγματοποιηθούν, αν όχι θα περάσουν σε αλλους ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν τα ερεθίσματα εκείνα, τον τρόπο, την πίστη, την υπακοή, την υπομονή ώστε να τις φέρουν στη ζωή τους τις επαγγελίες αυτές του Θεού.

 

Εύχομαι να βαδίζουμε όλοι με πνεύμα Θεού ώστε να φτάσουμε γρήγορα στο σκοπό μας, που είναι να εκπληρώσουμε επαγγελίες τις οποίες με την βοήθεια του Θεού μπορούμε να επιδιώξουμε και να λάβουμε. Ο λόγος που μπορούμε είναι διότι ο Πατέρας Θεός διά Πνεύματος Αγίου μας το φανέρωσε εις ημάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θέλει να τις κληρονομήσουμε. Αρκεί λοιπόν να τις πιστέψουμε και να τις επιδιώξουμε. Γένοιτο, γένοιτο αμήν.

 

Επαγγελίες Θεού:Πιστός είναι ο Λόγος του Θεού και η επαγγελία πλησιεστάτη, ώστε διά του Χριστού και διά του λόγου του ο οποίος είναι διατυπωμένος στο Ευαγγέλιο του Χριστού, να μπορούν όλοι με μία ειλικρινή μετάνοια να εισέλθουν στα ʼγια των Αγίων. Αμήν.

 

Επαγγελίες Θεού:Οι επαγγελίες του Θεού είναι, πρώτον ο Κύριος τόνισε, συμφέρει εις εσάς να απέλθω εγώ. Διότι εάν δεν απέλθω, ο Παράκλητος δεν θέλει ελθεί προς εσάς· αλλ' αφού απέλθω, θέλω πέμψει αυτόν προς εσάς· και ελθών εκείνος θέλει ελέγξει τον κόσμον περί αμαρτίας και περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως· δεν θέλει λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση θέλει λαλήσει και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα. Αυτή είναι η πρώτη επαγγελία. Ο Πατέρας διά του Παρακλήτου θα δημιουργήσει λαό γεμάτο σοφία Θεού.

 

Δεύτερον, διά του Παρακλήτου θα καταργήσει την αμαρτία, θα ιδρύσει την βασιλεία μέσα στους ανθρώπους, θα καταργήσει την φθορά και τον θάνατο από τα σώματα των ανθρώπων, θα πραγματοποιήσει την δευτέρα έλευση του Χριστού, θα φροντίσει να λάβει χώρα η ανάσταση των εν κυρίω κοιμηθέντων, θα ολοκληρώσει έπειτα την αναγέννηση των ανθρώπων διά του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος, με τελευταίο πάντων την παράδοση της βασιλείας στον Θεό και Πατέρα όπου θα σκηνώσει με τον λαό του και θα γίνουν οι πάντες διδακτοί Θεού. Αμήν.

 

Επαγγελίες Θεού: Οι επαγγελίες εξήλθαν υπό του Θεού και λαμβάνουν χώρα στη ζωή μας ανά χρονικά διαστήματα από σκεύη εκλογής, έτσι παίρνουν σάρκα και οστά διά της πίστεως. Πολλές επαγγελίες έλαβαν χώρα από σκεύη εκλογής, παρακινώντας στην σωτηρία πλήθος ανθρώπων. Οι υπόλοιπες που μένουν, σήμερα κηρύττονται υπό της Φωνής Θεού και αυτές πρέπει να πιστευτούν ώστε να λάβουν χώρα στη ζωή πολλών ανθρώπων.

 

Αυτές είναι: 1) Να καταργηθεί η αμαρτία σε λεπτομέρεια. Αυτό θα γίνει με την αφιέρωση και την συνεχή τριβή πάνω στο θέλημα του Θεού, ώστε μία μέρα να λάβει χώρα στη ζωή μας ο αγιασμός ο οποίος θα είναι για μας τρόπος ζωής και όχι προσπάθεια.

 

2) Όταν καταργηθεί η αμαρτία από έναν ή πολλούς ανθρώπους ιδρύεται η βασιλεία. Φυσική συνέπεια να σταματήσει η φθορά, το γήρας, ο θάνατος.

 

3) Όταν ιδρυθεί η βασιλεία, ο Χριστός έρχεται. Η εντολή υπό του Πατρός για τον Υιό είναι: Κάθου εκ δεξιών μου, εωσού θέσω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου. Έσχατος εχθρός καταργείται ο θάνατος.

 

4) Όταν έρθει ο Χριστός φανερώνει τον τρόπο ώστε η αφθαρσία και η αθανασία να λάβει χώρα στους καθαρούς και να υφίσταται αιώνια.

 

5) Ο Χριστός φανερώνει τον τρόπο ώστε να πραγματοποιηθεί η ανάσταση των εν κυρίω κοιμηθέντων.

 

6) Χίλια χρόνια ο λαός του Θεού με αρχηγό τον Χριστό βασιλεύει στη γη και διαμορφώνει τους ανθρώπους πνευματικά και τον πλανήτη ολόκληρο σε επίγειο παράδεισο.

 

7) Ο Χριστός παραδίδει την βασιλεία του στον Πατέρα ώστε τα πάντα εν πάση να είναι Θεός.

 

8) Ο Πατέρας έρχεται και σκηνώνει μετά του λαού του, γίνεται η γενική ανάσταση η οποία θα φέρει την κρίση όλων των κοιμηθέντων και από εκεί και πέρα οι πάντες γίνονται διδακτοί Θεού.

 

9) Ο Θεός φανερώνει την παντοδυναμία του και διαμορφώνει τα πάντα στη γη και σε όλο το σύμπαν. Μάτι ανθρώπου και νους ανθρώπου δεν έχει δει ούτε έχει φανταστεί τι έχει ετοιμάσει ο Θεός τοις αγαπώσι τον Θεόν.

 

10) Όλο το σύμπαν το υπό του Θεού δημιουργηθέν, γίνεται γνωστό υπό του ανθρώπου και όλο κατοικείται από λογικά αναγεννημένα όντα (ανθρώπους). Αμήν.

 

Επαγγελίες Θεού: Για να εκπληρωθούν οι επαγγελίες χρειάζεται πίστη, η οποία να είναι ζώσα. Αυτή η πίστη αυξάνει με πολυχρόνια πνευματική προσπάθεια αλλά απαραίτητα και με την παρουσία του Θεού στην ζωή του ανθρώπου που αγωνίζεται να λάβουν χώρα οι επαγγελίες κατά των ημερών του.

 

Η παρουσία του Θεού εξασφαλίζει στον ανθρωπο του Θεού ζώσα πίστη. Οι επαγγελίες μετέπειτα γίνονται φανερές στην ζωή του ανθρώπου αυτού και στην ζωή του λαού του Θεού.

 

Επαγγελίες Θεού: Οι επαγγελίες που απομένουν ώστε ο Θεός να έρθει στη γη είναι:

 

Πρώτον, να κηρυχθεί το Ευαγγέλιο της βασιλείας, αυτό είναι που κηρύττεται σήμερα υπό της Φωνής Θεού.

 

Δεύτερον, να καταργηθεί η αμαρτία πρώτα μέσα από τον ανθρωπο και έπειτα και από γύρω του. Ο τρόπος κατάργησης είναι διά της πίστεως και διά της αφιέρωσης πάνω στον νόμο του Θεού, με φυσική συνέπεια να γίνει συνήθεια ο νέος τρόπος ζωής. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται εμπεριστατωμένη πνευματική εργασία νυχθημερόν πάνω στα δρώμενα του Αγίου Ευαγγελίου.

 

Τρίτον, αφού λάβει χώρα η ατομική κρίση, κατόπιν διά της εξάπλωσης θα λάβει χώρα και η γενική κρίση. Όλα αυτά σήμερα ξεκίνησαν να συντελούνται. Όποιος έχει ωτίον, ας ακούσει τι λέγει το πνεύμα προς την εκκλησία. Η ατομική και η γενική κρίση θα καταργήσει την αμαρτία από όλο τον λαό του Θεού διά του νόμου του Θεού, κρίνε ζώντας και νεκρούς.

 

Τέταρτον, όταν καταργηθεί η αμαρτία ιδρύεται η βασιλεία του Θεού. Στην συνέχεια αυτόματα καταργείται ο φυσικός θάνατος από τα σώματα ημών, διότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος.

 

Πέμπτον, ο λαός του Θεού με προσευχή και με φωνή αρχαγγέλου, διά του Παρακλήτου (εκείνος) ιδρυτή της εκκλησίας της Φιλαδέλφειας, θα φέρουν τον Χριστό στην γη. Ο Χριστός φανέρωσε: Συμφέρει υμίν ίνα εγώ απέλθω, εάν γαρ εγώ μη απέλθω ο παράκλητος ουκ ελεύσεται και ελθών εκείνος θέλει ελέγξει τον κόσμον περί αμαρτίας και περί δικαιοσύνης και περί κρίσεως, δεν θέλει λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση θέλει λαλήσει και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα. Όλοι μαζί οι ανθρωποι του Θεού θα καλέσουν τον Υιό και Λόγο του Θεού του ζώντος.

 

Μόνο με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται και λαμβάνει χώρα η δευτέρα έλευση του Χριστού. Και από εκεί και έπειτα διά της παρουσίας του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος, λαμβάνει χώρα η ανάσταση όλων των εν Κυρίω κοιμηθέντων.

 

Υπάρχουν και αλλες επαγγελίες, αλλά αυτές θα λάβουν χώρα αφού λαός και Θεός θα είναι στην κατάπαυση.

 

Επαγγελίες Θεού: Ο Θεός έχει επαγγελίες τις οποίες κληρονομούν οι ανθρωποι οι οποίοι κοινωνούν την σοφία του και εντάσσουν εαυτό κάτω από το θέλημά του, ολοκληρώνοντας την μετάνοιά τους και την αναγέννησή τους μέσα από την υπακοή και την μέγιστη αρετή που είναι η υπομονή, εν τη υπομονή υμών κτήσασθε τας ψυχάς υμών.

 

Ο Θεός υπόσχεται σε εμάς χαρίσματα, σημεία, ιδιότητες, καρπούς, ζωή αιώνια. Με λίγα λόγια θέωση. Αυτό συνεπάγεται με το να μας διακατέχει η σοφία του Θεού, η οποία γίνεται σε εμάς συναρπάζουσα και έπειτα εκδηλώνεται και αναπτύσσεται καθημερινά στην ζωή μας πάνω σε όλους τους τομείς. Ο Θεός δίνει ότι υπόσχεται και δεν μεταμελείται γι’αυτό.

 

Εύχομαι το κάλεσμα που λάβαμε και τα ιδιαίτερα χαρίσματα που μας δόθηκαν, όπως λογική Θεού και όχι ανθρώπων, να τα στρέψουμε για την δόξα του Θεού, την αναγέννησή μας και την σωτηρία των αδελφών μας. Όποιος αγωνιστεί να μην πεθάνει ο αδελφός του, δεν θα πεθάνει ο ίδιος.

 

Το πιστεύουμε αυτό και το εργαζόμεθα με όλες μας τις δυνάμεις, όχι για να μην πεθάνουμε, αλλά διότι αυτό είναι το θέλημα του Θεού και το συμφέρον μας. Ο λόγος διότι μέσω της σοφίας του αναπτύσσουμε αγάπη, η οποία είναι ανυπόκριτη, κατόπιν γινόμεθα ανθρωποι με ιδανικά Χριστού και στοιχεία Θεού, τα οποία μας οδηγούν στο να γίνουμε μέτοχοι της σοφίας αυτού.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου